Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Παρατείνεται η συλλογή δειγμάτων θανατωμένων κόκκινων αλεπούδων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019


ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΑΟΚ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 της συλλογής δειγμάτων θανατωμένων κόκκινων αλεπούδων στο πλαίσιο του προγράμματος ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας: Ανακοίνωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Πέλλας 

   Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι παρατείνεται η συλλογή δειγμάτων θανατωμένων κόκκινων αλεπούδων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της  αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας, με σκοπό τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού και της επιτυχούς ανοσοποίησης των ζώων-στόχων.
   Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος καθορίζονται στην υπ’ αριθ. 732/53463/18.03.2019 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – ΥΠ.Α.Α.Τ. (ΑΔΑ: Ψ0254653ΠΓ-ΦΕΩ).
Υπενθυμίζεται ότι ο ελάχιστος αριθμός αλεπούδων ανά Περιφερειακή Ενότητα που πρέπει να εξετασθούν είναι: Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης: 66, Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας: 33, Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: 48, Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας: 48, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας: 29, Περιφερειακή Ενότητα Σερρών: 75, Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής: 63.
   Με την υπ’ αριθ. 1425/142381/14.06.2019 Κ.Υ.Α. έγκρισης δαπανών για το έτος 2019 (ΦΕΚ Β΄ 2487/24.06.2019) οι κυνηγοί και οι φύλακες θήρας δικαιούνται επιχορήγησης για την προσκόμιση των αλεπούδων στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες: «50 ευρώ» για κάθε αλεπού που θανατώνουν στο πλαίσιο της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας (και «50 ευρώ» για κάθε αλεπού που ανευρίσκουν νεκρή (όχι πυροβολημένο ή δηλητηριασμένο ζώο), στο πλαίσιο της παθητικής επιτήρησης της νόσου, ενώ αναμένεται και ξεχωριστή ΚΥΑ αποζημιώσεων για το ίδιο έτος, βρίσκεται στο στάδιο της τελικής διαμόρφωσης από την οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου πριν την δημοσίευσή της σε ΦΕΚ.

                                                                   Η Αν/τρια Προϊσταμένη
              

                                                                    Μπαλάσκα Παναγιώτα

Υπογραφή σύμβασης από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά για τη μελέτη σηματοδότησης κόμβου Σκύδρας-Σεβαστειανών



Υπογραφή σύμβασης από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά για τη μελέτη σηματοδότησης κόμβου Σκύδρας-Σεβαστειανών


Η κα. Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης που αφορά τη «Μελέτη σηματοδότησης κόμβου Σκύδρας – Σεβαστειανών».
Η εκπόνηση της μελέτης συνολικού προϋπολογισμού 20.541,63 € γίνεται με χρηματοδότηση από τους Ιδίους Πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
 «Προχωρά η μελέτη για τη σηματοδότηση ενός ιδιαίτερου σημείου, που όλοι ξέρουμε τη σημασία βελτίωσης της οδικής ασφάλειας. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί και η σύμβαση για τη μελέτη του κόμβου στο σημείο, λύνοντας οριστικά το πρόβλημα. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας καταγράφει και προωθεί ρεαλιστικές λύσεις στα ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης και διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές» ανέφερε σε δήλωση της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.
Το αντικείμενο της μελέτης είναι η σηματοδότηση του κόμβου, με σκοπό την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση και διαχείριση των κυκλοφοριακών φόρτων όλων των απαιτούμενων κινήσεων από/προς όλες τις οδούς και τη σημαντική ενίσχυση του επιπέδου οδικής ασφάλειας της περιοχής. 

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Διεθνή Έκθεση ANUGA 2019, 05-09 Οκτωβρίου



 Ενημέρωση ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Διεθνή Έκθεση ANUGA 2019, 05-09 Οκτωβρίου, Εκθεσιακό Κέντρο Koelnmesse, Κολωνία - Γερμανία»
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της, συμμετέχοντας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ANUGA 2019 , που θα πραγματοποιηθεί από τις 05 έως τις 09 Οκτωβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Koelnmesse, στη Κολωνία της Γερμανία.
Η Διεθνής Έκθεση ANUGA διοργανώνεται κάθε δύο (2) χρόνια και αποτελεί την σημαντικότερη διεθνή έκθεση για τον κλάδο τροφίμων- ποτών παγκοσμίως. Η Anuga ως έκθεση- θεσμός, είναι το σημείο συνάντησης εμπόρων λιανικής και χονδρικής, παραγωγών, εισαγωγέων και decision makers από όλον τον κόσμο. Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη τους στο κύρος της έκθεσης, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάζονται, τα special events που φιλοξενούνται κατά τη διάρκειά της και η διεθνής της απήχηση, καθιστούν την ANUGA μια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές που προσφέρονται στους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες όσων αφορά την πΗ έκθεση φιλοξενεί 10 εξειδικευμένες εμπορικές εκθέσεις του κλάδου τροφίμων- ποτών στους εξής τομείς:
• Anuga Fine Food: Τρόφιμα γενικά
• Anuga Frozen Food: Κατεψυγμένα προϊόντα, παγωτά
• Anuga Meat: προϊόντα κρέατος, πουλερικά, κυνήγι
•Anuga Chilled & Fresh Food: Προϊόντα gourmet και delicatessen, ψύξης, ψαρικά, λαχανικά,φρούτα.
• Anuga Dairy: Γαλακτοκομικά προϊόντα
• Anuga Βread & Bakery: Αρτοσκευάσματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικήςροβολή τους σε εκθεσιακά
  γεγονότα στο εξωτερικό.
• Anuga Drinks: Ποτά, κρασί, αναψυκτικά και χυμοί
• Anuga Hot Beverages: Αφεψήματα
• Anuga Culinary Concepts: Εξοπλισμός για catering και μαζική εστίαση, εξοπλισμός και υπηρεσίες 
  για την λιανική αγορά
• Anuga Organic: Βιολογικά προϊόντα
        Είναι η δεύτερη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή έκθεση. Η επαναλαμβανόμενη παρουσία της Περιφέρειας, ειδικά μετά από μία εντυπωσιακήσυμμετοχή το 2017 κατά την οποία οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας έκαναν ουσιαστικές επαφές και προχώρησαν σε σημαντικές εμπορικές συμφωνίες, αυξάνει το κύρος των συμμετεχόντων και δείχνει τον επαγγελματισμό των παραγωγών της ΠΚΜ στοχεύοντας σε αγορές όχι αποσπασματικά αλλά με διαχρονική παρουσία στο μεγάλο αυτό παγκόσμιο γεγονός του κλάδου.
        Η συμμετοχή της ΠΚΜ θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους αλλά σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα.
        Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του αναδόχου προς την ΠΚΜ και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν με αυτή αφορούν:
  • Αναβαθμισμένη ξύλινη κατασκευή περιπτέρου με σήμανση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • Πλήρης εξοπλισμός και επίπλωση περιπτέρου που να καλύπτει τις ανάγκες της Περιφέρειας
  • Γραφικά, εκτυπώσεις, σήμανση περιπτέρου
  • Καταχώρηση στον επίσημο κατάλογο της έκθεσης έντυπο και ηλεκτρονικό
  • Μεταφορά και ασφάλιση εκθεμάτων και παράδοση στο περίπτερο (δεν περιλαμβάνονται
  • επιστροφές εκθεμάτων στην Ελλάδα) καθώς και τυχόν απαιτούμενες ειδικές άδειες προϊόντων
  • Πρόσκληση σημαντικών αγοραστών του κλάδου για την επίσκεψη στο περίπτερο της Περιφέρειας
  • Επιτόπια παρουσία υπαλλήλου του αναδόχου και βοηθητικού προσωπικού για την   υποστήριξη του συνόλου της συμμετοχής της Περιφέρειας
·         Υπηρεσίες διερμηνείας Γερμανικών και Αγγλικών
·         Ειδικά σχεδιασμένη γαστρονομική εκδήλωση  

Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, καλούνται οι επιχειρήσεις της Περιφερειακής  Ενότητας  Κιλκίς που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ. (ενιαία διαμορφωμένος χώρος 84ων τ.μ.), να δηλώσουν συμμετοχή (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019.
 Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:
• Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
• Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση τηςπροστιθέμενης αξίας    των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
• Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ,
• Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.        
Τα Έντυπα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα στα email: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044.
        Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313330395 κος. Γεώργιος Γκανάτσιος 2313330428 κος Γεώργιος Φανέλης και 2381351398/ 6997026331 Αικατερίνη Καλαϊτζίδου


                                                                                                                  ΜΕΠ
                                                                                                           Ο Αναπλ. Προϊστάμενος


                                                                                                          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ισχύει από σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 έως και την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019




Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 8/09-07-2019), που ισχύει από σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 έως και την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019.
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).
Σύμφωνα με το παραπάνω έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σημαντικά καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τις επόμενες 48 ώρες τη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα:
1. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα καταγραφούν σήμερα Τρίτη (9.7.2019) και αύριο Τετάρτη (10.7.2019).
α. Σήμερα Τρίτη (9.7.2019) η θερμοκρασία θα φτάσει:
Στη Μακεδονία και τη Θράκη έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο μέχρι 38 με 40 βαθμούς Κελσίου, στη νησιωτική Ελλάδα έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
β. Αύριο Τετάρτη (10.7.2019) η θερμοκρασία, στα βόρεια θα πέσει κατά 3 με 4 βαθμούς, αλλά στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει έως τους 40 με 42 βαθμούς.
γ. Την Πέμπτη (11.7.2019) η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στις περισσότερες περιοχές και δεν θα ξεπεράσει στη βόρεια Ελλάδα τους 30 βαθμούς και στη νότια Ελλάδα τους 32 με 33 βαθμούς. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η πολλή ζέστη θα υποχωρήσει την Παρασκευή (12.7.2019).

2. Ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους (μπουρίνια) θα σημειωθούν από τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης (10.7.2019) και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη (11.7.2019) στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες: 
·      Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·      Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
·      Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κτλ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
·      Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
·      Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
·      Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).


Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
·      Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
·      Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·      Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
·      Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
·      Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
·      Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
·      Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κτλ.

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
·      Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
·      Να έχουν το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.
·      Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.
·      Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
·      Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
·      Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Αν μετακινούνται πεζή:
·      Να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
·      Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων.

Συγχαρητήρια Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά στους Βουλευτές Πέλλας



Συγχαρητήρια Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά στους Βουλευτές Πέλλας


Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά αναφέρει σε σχετική της δήλωση: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους υποψηφίους που εξελέγησαν Βουλευτές Πέλλας και να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο τους. Η Πέλλα έχει δυνατή εκπροσώπηση στη Βουλή, κάτι που είναι αισιόδοξο για την διεκδίκηση, προώθηση και επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας βρίσκεται στη διάθεση όλων για συνεργασία με κοινό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

Οι εκλεγμένοι βουλευτές του νομού Πέλλας και οι σταυροί που έλαβαν


Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 3 έδρες με ποσοστό 42,17% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28,62% που λαμβάνει μία έδρα.

Τέσσερα ονόματα μπαίνουν στη Βουλή από τον νομό Πέλλας, με την ενσωμάτωση της σταυροδοσίας στα συνολικά 327 εκλογικά τμήματα να έχει φτάσει στο 100%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 3 έδρες με ποσοστό 42,17% και ο ΣΥΡΙΖΑ μία έδρα με ποσοστό 28,62%.

Από τα υπόλοιπα κόμματα, το Κίνημα Αλλαγής έρχεται τρίτο με 9,28% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,60%. Η Χρυσή Αυγή έρχεται πέμπτη με 3,62%, όταν στις εκλογές του 2015 είχε συγκεντρώσει ποσοστό 9,42%.

Αναλυτικά οι εκλεγμένοι βουλευτές και οι σταυροί που έλαβαν:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3 έδρες (42,17%)

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αθανασίου     16.179

ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Ευαγγέλου     13.123

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΛΑΚΗΣ) του Νικολάου     8.487 

ΣΥΡΙΖΑ 1 έδρα (28,62%)

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ του Εμμανουήλ     12.633


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...