Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΑΡΓΩ ΤΟ.... ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ‏


Η αρχαία ελληνική μυθολογία δεν αποτελείται από μυθεύματα, αλλά περιέχει πραγματικά γεγονότα τα οποία σήμερα, ύστερα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών, γίνονται κατανοητά και παίρνουν τις αληθινές τους διαστάσεις.

Η ΚΡΥΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΝΟΣ EMAIL.


Τι συμβαίνει όταν πατήσετε «Αποστολή» Αναρωτηθήκατε ποτέ τι βρίσκεται πίσω από την αποστολή ενός email; Το ταξίδι ξεκινά από την ώρα που θα πατήσετε το «Αποστολή» ή «Send».

"ΣΟΚΑΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ".


Οι πόλεις αρχίζουν να διαλύονται σιγά-σιγά και να δίνουν τη θέση τους σε έρημες πεδιάδες. Τα όνειρα αδυνατίζουν κι αρχίζουν να τρέφονται με δελτία ειδήσεων. Η Γλώσσα δίνει τη θέση της στη σιωπή και ο χρόνος γυρίζει προς τα πίσω. Η κρίση...Ας μην την αποκαλούμε πλέον «κρίση». Ας την ονομάσουμε «Κοσμοχαλασιά». Ο συγγραφέας Πέδρο Μαϊράλ μιλά για την αποδόμηση που προκαλεί η κρίση στις χώρες και τους ανθρώπους, τον παράδεισο που μπορεί να ξαναφτιαχτεί από τα υλικά της κόλασης και τα όνειρα που, ακόμη κι αν τα σκεπάσεις, παραμένουν εκεί. «We are such stuff as dreams are made on, and our little life, is rounded with a sleep».

Ο ΣΟΝ ΣΚΑΛΙ ΑΠΟΤΙΝΕΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.


Ο σημαντικός Ιρλανδός ζωγράφος Σον Σκάλι που εξανθρωπίζει την αφηρημένη τέχνη αποτίνει φόρο τιμής στην αρχαία Ελλάδα με μια μνημειακή έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη και σκέφτεται να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ (ΠΙΣΤΕΥΩ)

15
Το Σύμβολον της Πίστεως, ή «Πιστεύω», αποτελείται από δώδεκα άρθρα, νοηματικάς ενότητας. Συνετάχθη εις τα μεν επτά πρώτα άρθρα υπό των αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου εν Νικαία (325), εις τα δε πέντε τελευταία άρθρα υπό των αγίων Πατέρων της Β’ Οικουμενικής Συνόδου εν Χαλκηδόνι (381). Οι ιεροί κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων θέτουσι απαραίτητον ίνα απαγγέλλεται υπό πάντων των πιστών εκκλησιαζομένων. Δια τούτον παρατίθεται εδώ, μετά ερμηνευτικής αποδόσεως εις την νέαν Ελληνικήν.

21ος ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΜΑΙΟΣ-ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΓΡΑΦΙΣΤΩΝ.

21ος Εικαστικός Μήνας Μάϊος- Έκθεση Εδεσσαίων Γραφιστών
Ο 21ος Μήνας Μάϊος είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Έδεσσας Το Σάββατο 19/05/2012 στις 20:00 εγκαινιάζεται η τρίτη και τελευταία από τις εκθέσεις του μήνα Μαΐου, η οποία φιλοξενεί Εδεσσαίους Γραφίστες.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00- 21:00 έως τις 26/05/2012 στο  Παλαιό Παρθεναγωγείο Βαρόσι Έδεσσας

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ.


Δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έρχεται να επηρεάσει η ημερομηνία της επερχόμενης νέας εκλογικής αναμέτρησης. Τα πιθανά σενάρια κυμαίνονται από το κακό στο χειρότερο.

Η ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Η εκτροφή σαλιγκαριών στην Ελλάδα

Τι να προσέξουν όσοι ασχοληθούν επιχειρηματικά

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΨΑΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.


   
Στο πλαίσιο του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές, που υλοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής στην Αριδαία, με σκοπό την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας ατυχημάτων με θύματα τα μικρά παιδιά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αψάλου.

ILLUSTRATIONS ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ


Σατυρικά illustrations που θα σας βάλουν σε σκέψειςΜια ενδιαφέρουσα συλλογή με σατυρικά σκίτσα του Pawel Kuczynski, ενός Πολωνού εικονογράφου με στυλ που μοιάζει παιδικό αλλά θίγει σοβαρά θέματα με έξυπνο τρόπο.

Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ... ΑΓΓΕΛΩΝ

15Του Πρεσβ. Αθανασίου Μηνά
Εὐρέθην στό Ἃγιον Ὄρος μέ ἀποστολή νά μεταφέρω τίς ἀνησυχίες  πολλῶν πατέρων, ἱερέων, διακόνων, μοναχῶν καί λαϊκῶν θεολόγων σέ ὃ,τι ἀφορᾶ τόν θανάσιμο κίνδυνο γιά τήν ἐν Χριστῷ ἐλευθερία τῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων, ἐξαιτίας τῆς ‹‹Κάρτας τοῦ Πολίτη›› καί τήν ὑποχρεωτική χρήση αὐτῆς στή ζωή τῶν πολιτῶν πού μέ ἀπειλές οἱ κρατοῦντες προσπαθοῦν νά ἐπιβάλουν δικτατορικά στό λαό μας.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΤΟΥ ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΥ

15Γιορτάζουμε σήμερα 16 Μαΐου, ημέρα μνήμης του Οσίου Θεοδώρου, του Ηγιασμένου, ας πούμε λίγα λόγια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...