Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ.

Η Εξάπλωση της Μόλυνσης
Διαβάζω σήμερα σε ένα άρθρο που έχει τίτλο ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

(μια πρόχειρη μετάφραση δική μου σε μερικά σημεία από το άρθρο) 
Σημείωμα του συγγραφέα :
Το παρακάτω άρθρο βασίζεται σε μια συλλογή στοιχείων ιατρικής, διατροφολογίας, επιδημιολογίας και κοινωνιολογίας, που έγινε στις ΗΠΑ από ανεξάρτητες πηγές. Αν είναι αλήθεια, πως τα σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα γεννιούνται σε εκείνη τη χώρα και εξάγονται στη συνέχεια στο δυτικό κόσμο, μπορούμε να προβλέψουμε τα ίδια φαινόμενα σε εμάς σε λίγα χρόνια, ή και ακόμα νωρίτερα. Τα σημάδια υπάρχουν ήδη όλα.

Υπάρχουν περισσότερα από πέντε χιλιάδες είδη θηλαστικών πάνω στη γη, αλλά μόνο ένα από αυτά είναι τρελό. Δεν υπάρχει παρά μόνο ένα είδος θηλαστικών που ηθελημένα δηλητηριάζει ακόμα και τα παιδιά του, με τοξίνες, χημικές ουσίες που προκαλούν νευρολογικές βλάβες στο μεγαλύτρο αριθμό των μελών αυτού του είδους.

Αυτό το είδος είναι, φυσικά, ο Homo Sapiens.

Αν κοιτάξουμε γύρω μας στο πλανήτη, θα δούμε δεκάδες χιλιάδες είδη θηλαστικών, πτηνών, ερπετών και εντόμων. Πέντε πράγματα που έχουν κοινά όλα αυτά τα είδη είναι:

1) Κανένα από αυτά δεν τρώει τροφές επεξεργασμένες. Τρώνε , όχι επεξεργασμένες, τροφές, από τη φύση.

2) Κανένα από αυτά δεν παίρνει φάρμακα.

3) Κανένα από αυτά δεν κάνει ενέσεις με τοξικά εμβόλια τα οποία περιέχουν κρυμμένες χημικές ουσίες

4)Κανένα από αυτά δεν ασκεί μηχανική, χημική καλλιέργεια και μονοκαλιέργεια.

5) Κανένα από αυτά δεν ζει σε παραληρητικούς τεχνητούς κόσμους της TV ή του Internet.

Κι όμως ο άνθρωπος, το πιο τρελό είδος πάνω στο πλανήτη, διαπράττει συνεχώς και τα πέντε παραπάνω πράγματα , δηλητηριάζοντας το σώμα, το μυαλό του και τα παιδιά του, με βαριά μέταλλα, φυτοφάρμακα, υδράργυρο, συντηρητικά, φάρμακα που αλλοιώνουν το μυαλό, OGM και παραλογισμούς νοητικών προγραμματισμών.

Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη όταν βλέπουμε που μας οδηγούν όλα αυτά. Σήμερα η κοινωνία μας κυριαρχείται από εικόνες διεστραμμένων που πεινάνε για εξουσία, παθολογικούς ψεύτες, καλλιτέχνες ανισόρροπους που τραυλίζουν ηλιθιότητες υμνώντας το Σατανά όπως η Lady Gaga , δημοσιογράφους σε ημικωματώδη κατάσταση που διαβάζουν το βραδινό δελτίο ή το νέο κανάλι TV που φιλοξενεί ανθρώπους που κάνουν κηρύγματα παιδοκτονίας που τα ονομάζουν «μεταγενητική άμβλωση»

Ποια είναι η βασική αιτία για όλη αυτή τη παράνοια? ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ. Φυσικό, χημικό, βιολογικό.

Οι άνθρωποι δηλητηριάζονται μέχρι θανάτου.

Λάβετε υπόψη αυτές τις σοκαριστικές αλήθειες της σύγχρονης κοινωνίας:

• Η τροφή μας είναι ηθελημένα γεμάτη από χημικά δηλητήρια για να την κάνουμε πιο ζωντανή (νιτρώδες νάτριο), ή πιο αλμυρή (MSG-γλουταμινικό), ή για να διαρκεί περισσότερο στα ράφια (διάφορα συντηρητικά).

• Τα φάρμακά μας είναι γεμάτα από μόρια φθορίου για να είναι πιο δραστικά για τα εγκεφαλικά κύτταρα (SSRI).

• Τα εμβόλια μας περιέχουν υδράργυρο και έκδοχα που βλάπτουν τον εγκέφαλο και προκαλούν μια αντίδραση «φλεγμονώδη» του ανοσιοποιητικού συστήματος που μπορεί να προκαλέσει αυτισμό, επιληπτικές κρίσεις ή εγκεφαλικές βλάβες.

• Τα λιβάδια μας ψεκάζονται με συνθετικά δηλητήρια που προκαλούν Alzheimer και κατάθλιψη.

• Το πόσιμο νερό χρησιμοποιείται σαν χωματερή τοξικών αποβλήτων: φθόριο και χημικές ενώσεις, που θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σαν χημικά απόβλητα.

• Τρόφιμα που προορίζονται για κατανάλωση στους ανθρώπους, στερούνται σκοπίμως του μεγαλύτερου μέρους ανόργανων αλάτων, βιταμινών και θρεπτικών ουσιών για τη προώθηση της μέγιστης νόσου, ενώ τρόφιμα που προορίζονται για κατανάλωση στα ζώα είναι ενισχυμένα με ανόργανα άλατα, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να γίνεται καλύτερη πάχυνση (Αν δεν αντιλαμβάνεσαι πως από το φαγητό σου έχει αφαιρεθεί η διατροφή, να αναρωτιέσαι γιατί η ζάχαρη και το ψωμί είναι άσπρα όταν τα φυτά από τα οποία προέρχονται είναι καφέ...)

• Τα ΜΜΕ πληροφορούν το κοινό ότι η διατροφή είναι άχρηστη, αλλά η συνταγογράφηση φαρμάκων είναι απαραίτητο συστατικό για την υγιή ζωή.

• Υπάρχει μόλυβδος στα καλλυντικά, κάδμιο στο ρύζι, αρσενικό στα φύκια, υδράργυρος στα εμβόλια και αλουμίνιο σχεδόν σε όλα. Η ανθρώπινη ράτσα δηλητηριάζεται σε μεγάλο βαθμό με βαριά μέταλλα.

Αυτές οι τοξίνες προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο.

Η συσσωρευτική επίδραση των τοξικών μετάλλων, η δηλητηρίαση από το φθόριο, η δηλητηρίαση από τα φυτοφάρμακα, η δηλητηρίαση από τα εμβόλια και η τροφική δηλητηρίαση στο σύνολό τους, προκαλούν βλάβη βιοχημική στον εγκεφάλου μη αναστρέψιμη

Ζούμε σε μια κοινωνία που το 90% ή και περισσότερο του πληθυσμού, έχει στη κυριολεξία υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο. Αυτός είναι ο λόγος που ο παραλογισμός αυξάνεται όπου και να κοιτάξει κανείς. Και γι΄αυτό ο κόσμος συνεχίζει να αγοράζει τα ίδια δηλητήρια που τον έχουν ήδη δηλητηριάσει, και καταπίνει φάρμακα για να καλύψει τα συμπτώματα της δηλητηρίασης, δηλητηριάζοντας έτσι, ακόμα περισσότερο με τα φάρμακα.

Γι΄αυτό και η θεραπεία για τον καρκίνο είναι ένα χημικό κοκτέιλ ("χημειοθεραπεία") που προκαλεί, ακόμα περισσότερο καρκίνο. Και γι΄αυτό ένα μέρος του πληθυσμού που όλο και αυξάνεται , είναι πλέον ανίκανο να διαβάσει, να αναλύσει τις λέξεις, να μιλήσει με σωστές φράσεις ή ακόμα και να ασχοληθεί με κάτι που να μοιάζει με ορθολογική συζήτηση.

Οι συνέπειες αυτής της επιδημίας εγκεφαλικής βλάβης, είναι συγκλονιστικές. Κατ΄αρχήν όλο το σύστημα δικαιοσύνης και δημοκρατίας υποτίθεται πως αφορά άτομα υγιή στο μυαλό. Η ιερή έννοια μιας «επιτροπής» εξαρτάται από συμπολίτες υγιείς στο μυαλό. Η ιδέα της εκλογής στα δημόσια αξιώματα απαιτεί εκλέκτορες υγιείς ώστε να υπάρξουν υγιή αποτελέσματα, και το σύστημα της «ελεύθερης αγοράς» του καπιταλισμού και η επιλογή του καταναλωτή προϋποθέτει ότι οι καταναλωτές είναι ικανοί να λαμβάνουν ορθολογικές αποφάσεις για να οδηγούν την αγορά.

Αλλά δεν το κάνουν. Οι καταναλωτές έχουν το μυαλό κατεστραμμένο, έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου, είναι αποβλακωμένοι και χειραγωγημένοι. Οι ψηφοφόροι είναι παραπλανημένοι και σκόπινα μπερδεμένοι. Οι επιτροπές είναι χειραγωγημένες και παραπληροφορημένες. Σε κάθε τομέα όπου ένας αριθμός υγιών πνευματικά ανθρώπων θα μπορούσε να επαναφέρει την ισορροπία και τη λογική, τώρα έχουμε τρελούς στο τιμόνι της κοινωνίας.

Ποτέ πριν στην ιστορία της ανθρωπότητας το τοξικό φορτίο πάνω στον άνθρωπο δεν ήταν τόσο μεγάλο (και τραγικό). Ποτέ πριν η άβυσσος μεταξύ υγιούς και τρελού δεν ήταν τόσο μεγάλη (και συνεπώς επικίνδυνη) Ζούμε σε μια εποχή όπου ο ορθολογισμός είναι άγνωστος στις μάζες. Ενα πολύ απλό παράδειγμα, δεν ενδιαφέρει καθόλου τους αμερικανούς ψηφοφόρους αν ο Ομπάμα, παραβίασε κάθε εκλογική υπόσχεση, συμπεριλαμβανομένης της ετικετοποίησης των OGM, το κλείσιμο του Guantanamo, τη μείωση του ελλείμματός του. 

Γράφει και άλλα πολλά.. αλλά ας σταθούμε στα παραπάνω για λίγο, κι ας σκεφτούμε, είναι υπερβολές? Είναι φανταστικά σενάρια? Για τις ΗΠΑ έχω σοβαρές υποψίες πως οι παραπάνω παρατηρήσεις είναι απλή καταγραφή της κατάστασης...

Οσο για την Ευρώπη, αγωνίζεται φιλότιμα, να φτάσει σ΄αυτό το βαθμό δηλητηρίασης. Γιατί πλέον τα μυστικά της συγγένειας δεν μπορούν να κρυφτούν. Η μόλυνση απλώνεται παντού. Με εντελώς γλαφυρό και πρωτοποριακό τρόπο ο Ρομέρο την ονόμασε "η νύχτα των ζωντανών νεκρών". Εμείς απλά μπορούμε να πούμε πως τελικά το πλέον αυτοκαταστροφικό και εγωπαθές πλάσμα πάνω στο πλανήτη, αυτοαναιρείται. Οσο για το πόσοι ακριβώς θα καταλάβουν τη μετάλλαξη που έχει γίνει επάνω τους κι επάνω στα παιδιά τους, δεν ξέρω.

Γιατί μωραίνει κι εξουδετερώνει...


Συνήθης Ύποπτος





Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.

Ο πλανήτης του επιχειρηματία
Ο τέταρτος πλανήτης ήταν ο πλανήτης του επιχειρηματία.
Ο άνθρωπος αυτός ήταν τόσο απασχολημένος που ούτε καν σήκωσε το κεφάλι του όταν έφτασε ο μικρός πρίγκιπας.
«Καλημέρα» του είπε. «Το τσιγάρο σας έσβησε».

«Τρία και δύο πέντε. Εφτά και πέντε δώδεκα. Δώδεκα και τρία δεκαπέντε. Καλημέρα. Δεκαπέντε κι εφτά είκοσι δύο. Είκοσι δύο κι έξι είκοσι οχτώ. Δεν έχω καιρό να το ξανανάψω. Είκοσι έξι και πέντε τριάντα ένα. Ουφ! Μας κάνουν λοιπόν πεντακόσια ένα εκατομμύρια εξακόσιες είκοσι δύο χιλιάδες εφτακόσια τριάντα ένα».

«Πεντακόσια εκατομμύρια τι;»
«Ε, ακόμα εδώ είσαι; Πεντακόσια εκατομμύρια… δεν ξέρω πια… Έχω τόσο πολλή δουλειά! Εγώ είμαι σοβαρός άνθρωπος, δε χασομεράω με σαχλαμάρες! Δύο και πέντε εφτά…»
«Πεντακόσια ένα εκατομμύρια τι;» ξαναρώτησε ο μικρός πρίγκιπας που έτσι και ροφούσε κάτι δεν εννοούσε να το βάλει κάτω.

Ο επιχειρηματίας σήκωσε το κεφάλι.
«Στα πενήντα τέσσερα χρόνια που ζω σ’ αυτό τον πλανήτη, μονάχα τρεις φορές με έχουν ενοχλήσει. Η πρώτη ήταν πριν από είκοσι δυο χρόνια, όταν έπεσε ένα σκαθάρι, ένας Θεός ξέρει από πού. Έκανε τόσο φοβερό θόρυβο, που έκανα τέσσερα λάθη σε μια πρόσθεση. Η δεύτερη φορά ήταν πριν έντεκα χρόνια, που μ’ έπιασαν ρευματισμοί. Είναι που δεν κινούμαι καθόλου. Δεν έχω καιρό για χάσιμο. Είμαι σοβαρός άνθρωπος εγώ. Η τρίτη φορά… είναι τώρα! Λέγαμε λοιπόν πεντακόσια ένα εκατομμύρια…»
«Εκατομμύρια τι;»

Ο επιχειρηματίας κατάλαβε ότι δεν είχε καμιά ελπίδα να ησυχάσει.
«Εκατομμύρια πραματάκια απ’ αυτά που βλέπουμε πότε πότε στον ουρανό».
«Μύγες;»
«Όχι βέβαια. Κάτι πραματάκια που λάμπουν».
«Μέλισσες;»
«Όχι βέβαια. Κάτι χρυσαφιά πραματάκια που κάνουν τους τεμπέληδες να ονειροπολούν. Εγώ είμαι όμως σοβαρός άνθρωπος! Δεν έχω καιρό για ονειροπολήσεις».
«Α! Αστέρια;»
«Ακριβώς. Αστέρια».
«Και τι τα κάνεις πεντακόσια εκατομμύρια αστέρια;»
«Πεντακόσια ένα εκατομμύρια εξακόσιες είκοσι δύο χιλιάδες εφτακόσια τριάντα ένα. Είμαι σοβαρός εγώ, είμαι ακριβής».
«Και τι τα κάνεις όλα αυτά τα αστέρια;»
«Τι τα κάνω;»
«Ναι».
«Τίποτα. Τα έχω».
«Έχεις τα αστέρια;»
«Ναι».
«Ξέρω όμως ένα βασιλιά που…»
«Οι βασιλιάδες δεν έχουν τίποτα. Απλώς βασιλεύουν. Είναι τελείως άλλο πράγμα».
«Και σε τι χρησιμεύει να έχεις τα αστέρια;»
«Στο να είμαι πλούσιος».
«Και σε τι χρησιμεύει να είσαι πλούσιος;»
«Στο να αγοράζω άλλα αστέρια, αν ανακαλυφθούν καινούργια».

Τούτος εδώ, είπε με το νου του ο μικρός πρίγκιπας, έχει τα ίδια μυαλά μ’ εκείνον τον μπεκρή.
Ωστόσο έκανε ακόμα μερικές ερωτήσεις:

«Πώς γίνεται να έχει κάποιος τα αστέρια;»
«Γιατί, ποιανού είναι;» απάντησε νευριασμένος ο επιχειρηματίας.
«Δεν ξέρω. Κανενός».
«Άρα, είναι δικά μου. Εγώ το σκέφτηκα πρώτος».
«Φτάνει αυτό;»
«Και βέβαια. Όταν βρίσκεις ένα διαμάντι που δεν ανήκει σε κανέναν, είναι δικό σου. Όταν βρίσκεις ένα νησί που δεν ανήκει σε κανέναν, είναι δικό σου. Όταν έχεις πρώτος μια ιδέα, την κατοχυρώνεις και είναι δική σου. Εγώ λοιπόν παίρνω τα αστέρια, αφού κανείς ποτέ πριν από μένα δε σκέφτηκε να τα αποκτήσει».
«Αυτό είναι αλήθεια» είπε ο μικρός πρίγκιπας. «Και τι τα κάνεις;»
«Τα διαχειρίζομαι. Τα μετράω και τα ξαναμετράω» είπε ο επιχειρηματίας. «Δεν είναι εύκολο. Αλλά είμαι σοβαρός άνθρωπος».

Όμως ο μικρός πρίγκιπας δεν είχε ακόμα ικανοποιηθεί.
«Εγώ, αν έχω ένα μαντίλι, μπορώ να το τυλίξω στο λαιμό μου και να το πάρω μαζί μου. Αν έχω ένα λουλούδι, μπορώ να το κόψω και να το πάρω μαζί μου. Μπορείς να μαζέψεις τα αστέρια;»
«Όχι, μπορώ όμως να τα καταθέσω στην τράπεζα».
«Τι θα πει αυτό;»
«Θα πει πως γράφω σ’ ένα χαρτάκι τον αριθμό των άστρων μου, και ύστερα κλειδώνω το χαρτί αυτό σ’ ένα συρτάρι».
«Αυτό είναι όλο;»
«Αυτό φτάνει».

Γούστο έχει, σκέφτηκε ο μικρός πρίγκιπας. Είναι αρκετά λυρικός. Δεν είναι όμως και τόσο σοβαρός.
Ο μικρός πρίγκιπας είχε για τα σοβαρά πράγματα πολύ διαφορετική γνώμη απ’ τη γνώμη που είχαν οι μεγάλοι.

«Εγώ» είπε ακόμα, «έχω ένα λουλούδι που το ποτίζω τακτικά. Έχω τρία ηφαίστεια που τα καθαρίζω κάθε βδομάδα. Γιατί καθαρίζω και το σβησμένο. Δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά. Το ότι τα έχω όμως ωφελεί και τα ηφαίστεια μου και το λουλούδι μου. Εσύ δεν ωφελείς σε τίποτα τα αστέρια».

Ο επιχειρηματίας άνοιξε το στόμα του, δε βρήκε όμως τίποτα να απαντήσει και ο μικρός πρίγκιπας έφυγε.
Δεν υπάρχει αμφιβολία, οι μεγάλοι είναι τελείως αλλόκοτοι, έλεγε με το νου του απλά, συνεχίζοντας το ταξίδι του….


========================================================================


Φυσικά είναι ο Μικρός Πρίγκιπας, και δημιουργός του ο Antoine de Saint-Exupery


Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ.

Η κτηνωδία και η κριτική της..

Οι άνθρωποι έχουν μεγάλη ιδέα για τις ιδέες τους ακόμα κι αν αυτές είναι τα αχνά αποτυπώματα τής ογδοηκοστής απήχησης τής διακοσιοστής αντανάκλασης της πεντηκοστής ομοίωσης κάποιων συνεκτικών ιδεών για τις αληθινές ιδέες.

Όσο μεγαλώνει η κλίμακα της απόστασης ανάμεσα σε αυτό το κάτι που κάτι λέει με τις ελεεινές απηχήσεις του τόσο ο φορέας αυτής τής φήμης ό,τι έχει κάτι που είναι αλήθεια φουσκώνει από σιγουριά και επιμονή. Μεταβιβάζει στα παιδιά του το μεγαλείο της ιδέας του για τον εαυτό του και τις ιδέες του π'ανάθεμα κι αν είναι ιδέες.

Οπότε ας μην ασχολούμεθα με ιδέες. Είναι χαμένη υπόθεση. Ας ασχοληθούμε με την καταστροφή των υπαρχουσών ιδεών περί τής ιδέας και με την συντριβή του εγωϊσμού των φορέων τους.

Τότε, όταν απομονώσουμε τον χαρακτήρα των πιό επίμονων και ξεροκέφαλων ανθρώπων, όταν προσέξουμε με επιμονή αυτό τον κόσμο αδιάλλακτων ηλιθίων και επιθετικών και ύπουλων χαρακτήρων, παρουσιάζεται μπρός μας "μεταφορικά" ένας ανήθικος και μάλλον ζωώδης κόσμος κακών κυρίως ζώων, όπου ο "άνθρωπος"-κροκόδειλος, ο "άνθρωπος"-ύαινα, ο "άνθρωπος"-σκουλήκι εμφανίζονται ως αυτό που επιμένει πως είναι ανώτερο γρυλίζοντας και έρποντας, αλυχτώντας και σερνόμενο. Σερνόμενο, όπως ο χαφιεδάκος που είναι δίπλα σου. Χαφιεδάκος φασιστάκος ή θρησκόληπτο κτήνος. Ο ένας εναντίον του άλλου σε μια κόλαση κτηνωδίας και παραφυλάγματος. Να πέσει ο ένας να τον φάει ο άλλος, είτε ο ένας είναι ισχυρός είτε όχι. Η καχυποψία πρός το ανθρώπινο τότε μπορεί να μετατραπεί σε μισανθρωπισμό, πράγμα που σε ωθεί και αυτό στην κτηνωδία.

Θα έλεγα πως χρειαζόμαστε μετά από καιρό "απελευθέρωσης" των ορμών μια κριτική της κτηνωδίας για να την προσθέσουμε στην κριτική του πολιτισμού ως μετουσιωμένης κτηνωδίας. Η βία που υποκρύπτεται στην κοινωνία των ανθρώπων είναι μεγάλης ισχύος. Πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ισχυρή, χωρίς αυταπάτες και φρούδες ελπίδες πως με κάποια μορφή "κράτους" ή "εκπαίδευσης" θα την χαλιναγωγήσουμε ή πατάξουμε μιά για πάντα, αν και δεν μπορεί κανείς αναρχικός ή κομμουνιστής ή ακόμα και φασίστας (δεν τους ταυτίζω, για να μη παρεξηγηθούμε) να μας πει πως χωρίς κράτος δικαίου και τιμωρίας είναι δυνατόν να βάλουμε φρένο στα μεγαλύτερα κτήνη.

Δεν μπορούμε να πούμε μόνον πως η κτηνώδης βία έχει ιστορικο-πολιτισμικές ή κοινωνικο-οικονομικές ρίζες. Η αγνή κακία βλακεία πολλών συνανθρώπων μας χρήζει αναλύσεως. Και η "φυσικότητα" επίσης, ειδικά όταν ενδύεται τον μανδύα της προβατίσιας ιδεοληψίας και όχι μόνον όταν έχει ως ουσία έναν συνηθισμένο αρπακτικό εκπρόσωπο, όπως το λιοντάρι το λύκο το καρχαρία κλπ . Η κριτική ανάλυση δεν μπορεί παρά να είναι ως ένα σημείο κριτική της ζωής ως φαινομένου έπαρσης και βίας, ενστικτικής τυφλότητας και απροσδιοριστίας. Ο βιταλισμός, τον οποίο εκτιμώ πολύ, πρέπει να είναι και ένας μη-ζωϊκός καθρέφτης της ζωής. Για να ξέρουμε που πατάμε.

Υπο αυτή την έννοια η ιστορία των ιδεών δεν μπορεί να μην είναι μια ιστορία της ζωολογίας και των μεταφορών της, όπου όμως δεν είναι αληθινή ως ιστορία αν δεν σημαίνει μιά κριτική και οντολογική απόσταση από το Ζώο ως αξία. Αρκεί αυτή η απόσταση να είναι αληθινή..

Ι. Τζανάκος







ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ.

Οι προστάτες των φτωχών. Του Πιτσιρίκου



Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκαν 
χτες και αποφάσισαν μερική άρση στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν πως θα πρέπει να προστατευτούν οι αδύναμοι πολίτες, όπως, άλλωστε, προστατεύονται τα τελευταία χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, οπότε οι άστεγοι δεν κινδυνεύουν να χάσουν τίποτα και θα συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα να κοιμούνται στον δρόμο.

Βέβαια, ο Αντώνης Σαμαράς δεν διευκρίνισε ποιοι είναι οι αδύνατοι, οπότε ετοιμαστείτε για γενική άρση στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αφού όλοι οι Έλληνες αντιμετωπίζονται πια σαν Ωνάσηδες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν μίλησε για τους αδύνατους γιατί είναι 200 κιλά και καταλαβαίνει πως δεν τον παίρνει.

Σαμαράς και Βενιζέλος είναι οι δυο πλουσιότεροι πολιτικοί αρχηγοί -τα έχουν βγάλει με την αξία τους- και έχουν καμιά σαρανταριά ακίνητα και οι δυο μαζί, αλλά δεν πρέπει να τα λέμε αυτά γιατί είναι λαϊκισμός, και δεν είναι λαϊκισμός οι αρχηγοί των δυο κομμάτων που διέλυσαν παρέα την Ελλάδα να παρουσιάζονται σήμερα ως σωτήρες των φτωχών.΄


ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η AREA 51 ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η Area 51 βρίσκεται στην Ελλάδα

Την ύπαρξη της Area 51 από τη δεκαετία του '50 επιβεβαιώνει έκθεση της CIA που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Η CIA αποκάλυψε ότι η Περιοχή 51 δε βρίσκεται στη Νεβάδα, όπως νόμιζαν όλοι, άλλα στην Ελλάδα και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά οι Έλληνες πολιτικοί δεν το είχαν χαμπάρι γιατί είναι χάπατα και καταπίνουν ό,τι μαλακία τους πασάρουν οι Αμερικάνοι.

Όπως αποκαλύπτεται στην έκθεση, τα μυστηριώδη φώτα πάνω από την Περιοχή 51 είναι σήματα μορς που στέλνει ο Θεός στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ οι "ιπτάμενοι δίσκοι" στην πραγματικότητα δεν είναι παρά αεροπλάνα που μας ψεκάζουν αγιασμό για να μη μας ματιάσουν οι κομμουνιστές και βγούμε εκτός τροχιάς ανάπτυξης.

Εκπρόσωπος της CIA παραδέχεται ότι η έκθεση έχει συνταχθεί από την εποχή που μας έσωζε το ΠΑΣΟΚ, ενώ δε δόθηκε στη δημοσιότητα ούτε πέρσυ που ήρθε η Νέα Δημοκρατία στα πράγματα για να μας σώσει από το ΠΑΣΟΚ, γιατί οι Αμερικάνοι περίμεναν πρώτα να εξαγοράσουν τον Αντώνη Σαμαρά, ώστε να τον έχουν του χεριού τους, αν κι αυτό δεν ήταν απαραίτητο, αφού είναι μεγάλος γλείφτης και φιλάει από μόνος του τις κατουρημένες ποδιές ολωνών.

Μάλιστα, σε κανένα σημείο από τις 400 σελίδες της έκθεσης δεν αναφέρεται τίποτα για τον εξωγήινο του Ρόζγουελ, ωστόσο αποκαλύπτεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι εκπρόσωπος του Θεού από το διάστημα που στάλθηκε στην Ελλάδα για να μας τιμωρήσει επειδή είμαστε ραγιάδες και τραβάει ο οργανισμός μας ακόμα περισσότερη φτώχεια, ανεργία κι αυτοκτονίες.

(H αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω - πάντα ήθελα να το πω αυτό.)





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ! ΝΩΤΙΑΙΟΣ ΜΥΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΑΚ ΚΑΙ ΚΡΑΓΙΟΝ!




Τι σημαίνει ο όρος υδρολυμένο κολλαγόνο στην ετικέτα ενός προϊόντος ομορφιάς; Μήπως υδρολυμένη πρωτεΐνη από αγελάδες; Όπως καταγγέλει η οργάνωση για την ηθική μεταχείριση των ζώων PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), υπάρχουν επιχειρήσεις που παρασκευάζουν κραγιόν, σαμπουάν, σαπούνια, σκραμπ για το σώμα, λοσιόν και άλλα… μαγικά φίλτρα ομορφιάς χρησιμοποιώντας υποπροϊόντα σφαγείων βοοειδών, επειδή είναι φτηνά. Οι παραλλαγές των ονομάτων των συστατικών κρύβουν με επιμέλεια τα ζωικά αυτά υποπροϊόντα αφαιρώντας πονηρά τη λέξη «ζωικό» από τις ετικέτες, ώστε ο καταναλωτής να μην μπορεί να κάνει σωστά τις επιλογές του. 

Αν είναι από μοσχαράκι γάλακτος…
Όταν η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε στο παρελθόν οδηγία στους παρασκευαστές καλλυντικών να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον ιστό από τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό ηλικιωμένων αγελάδων μέσα σε κραγιόν και λακ, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση της νόσου των τρελλών αγελάδων, μάθαμε κάτι χρήσιμο: Ότι τα συστατικά αυτά θεωρούνται ασφαλή, αν προέρχονται από ζώα ηλικίας μικρότερης των 30 μηνών. Δηλαδή μπορούμε άνετα να φροντίζουμε τα χείλη και τα μαλλιά μας με μεδούλι και μυαλά αγελάδας, αρκεί να προέρχονται από… μοσχαράκι γάλακτος.
Και από έντερο αγελάδας;
Τώρα αν ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός δε σε ενοχλούν, τι θα έλεγες για ολίγον…αγελαδινό έντερο μέσα στα καλλυντικά σου; Αυτό το μάθαμε όταν το 2005 ο FDA επέτρεψε και πάλι τη χρήση του βόειου εντέρου μέσα στα καλλυντικά, με την προϋπόθεση να έχει αφαιρεθεί ο ειλεός. Η χρήση του είχε απαγορευτεί λόγω του φόβου μετάδοσης της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των αγελάδων στον άνθρωπο.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥΣ ΤΟ VOLTAREN.

Επικίνδυνο για καρδιακούς το Voltaren
Οι κίνδυνοι της χρήσης του γνωστού αναλγητικού αντιφλεγμονώδους Voltaren επισημαίνονται σε δημοσίευμα της γαλλικής έκδοσης της Huffington Post, οι οποίοι ώθησαν τον γαλλικό ΕΟΦ να ζητήσει μείωση τη συνταγογράφηση του φαρμάκου λόγω επικινδυνότητας σε περιπτώσεις ασθενών που έχουν ιστορικό καρδιαγγειακών παθήσεων.
Οι κίνδυνοι είχαν επισημανθεί και στο παρελθόν από διεθνή επιστημονική έρευνα, η οποία επιβεβαίωνε ότι δύο συνηθισμένα μη-στεροειδή αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη, το Iμπουπροφέν (Advil) και το Ντικλοφενάκ (Voltaren), μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις περιπτώσεις άνω των 353.000 ασθενών με βάση 639 κλινικές δοκιμές και εστίασαν την προσοχή τους σε μεγάλες ημερήσιες δοσολογίες (τουλάχιστον 150 μιλιγκράμ Ντικλοφενάκ και 2.400 μιλιγκράμ Ιμπουπροφέν). Όπως διαπίστωσαν, για κάθε 1.000 άτομα που έπαιρναν τα φάρμακα, υπήρχαν τρία πρόσθετα εμφράγματα (εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο) και τέσσερα πρόσθετα περιστατικά καρδιοπάθειας, καθώς επίσης αρκετές περιπτώσεις στομαχικής αιμορραγίας.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εξαιτίας των εν λόγω φαρμάκων αυξάνει από οκτώ σε 11 ανά 1.000 ανθρώπους ο αριθμός των εμφραγμάτων κάθε χρόνο. «Ποσοστό τρία τοις χιλίοις ετησίως ακούγεται αρκετά μικρός κίνδυνος, όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσουν οι ασθενείς», δήλωναν.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει κανείς να διστάζει να παίρνει ακόμα και χωρίς συνταγή τα συγκεκριμένα φάρμακα για σύντομο διάστημα, για παράδειγμα εξαιτίας περιστασιακών πονοκεφάλων ή μυικών πόνων. Οι επιστήμονες, όμως, προσθέτουν ότι όσοι ήδη έχουν καρδιολογικά προβλήματα ή κινδυνεύουν να αποκτήσουν (π.χ. λόγω υψηλής χοληστερόλης ή αρτηριακής πίεσης), θα αυξήσουν περαιτέρω τον κίνδυνο στο βαθμό που παίρνουν τα φάρμακα αυτά για καιρό και σε μεγάλες δόσεις. Όπως είπε, ίσως αυτοί οι ασθενείς θα έπρεπε παράλληλα να παίρνουν στατίνες, που μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Η νέα μελέτη συμπέρανε ότι ένα τρίτο φάρμακο, το «Ναπροξέν», που επίσης δρα σαν την ασπιρίνη ως αντιπηκτικό του αίματος, εμφανίζει μικρότερο κίνδυνο καρδιολογικών επιπλοκών σε σχέση με το «Ιμπουπροφέν» (εμπορική ονομασία Advil) και το «ντικλοφενάκ» (Voltaren), γι' αυτό μερικοί γιατροί, άλλωστε, το προτιμούν ήδη σε ασθενείς υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου. Ένα παρόμοιο φάρμακο, το Vioxx της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Merck, είχε αποσυρθεί από την αγορά το 2004, εξαιτίας παρεμφερών ανησυχιών για επιπτώσεις στην καρδιά.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΑΔΙΚΟ ΕΝΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΧΤΥΠΗΤΕΣ!

Λάρισα: Άνοιξε το πρώτο σουβλατζίδικο εντός στρατοπέδου με τιμές... αχτύπητες!
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΓΑΡΕΙΑ... ΠΙΤΑ ΓΥΡΟΣ!
Η οικονομική κρίση και η δυσκολία των ένστολων να αντεπεξέλθουν οικονομικά στα καθημερινά έξοδα, έκαναν το διοικητή της μονάδας να δημιουργήσει το πρώτο καφέ – φαστ φουντ, εντός του στρατοπέδου!
Πενία τέχνας κατεργάζεται, λέει το γνωστό γνωμικό και κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση της 110 πτέρυγας μάχης στη Λάρισα.

Η οικονομική στενότητα των ενστολων αλλά και οι καθημερινές παραγγελίες delivery που εισέρχονταν στη μονάδα, φαίνεται πως οδήγησαν τον διοικητή της, στη δημιουργία του πρώτου καφέ – φαστ φουντ, εντός του στρατοπέδου.

Έτσι, εδώ και λίγο καιρό, το προσωπικό της αεροπορίας προμηθεύεται καθημερινά καπουτσίνο, εσπρέσο και άλλους καφέδες σε τιμή πολύ χαμηλή (ένα ευρώ) και σε ποιότητα, σύμφωνα με μαρτυρίες, πάρα πολύ καλή.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, το «μαγαζί», στη διάρκεια της ημέρας μετατρέπεται σε φαστ φούντ προσφέροντας πιτόγυρο σε τιμή αχτύπητη (1,10€), σε σχέση με τον «ανταγωνισμό»...

ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ.


15Φτιάξτε παραδοσιακή φανουρόπιτα με εννέα υλικά και τιμήστε τον Θαυματουργό Άγιο Φανούριο...

Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο

3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι

1 κουταλάκι γλυκού σόδα

1/2 κούπα καρύδι κομμένο μέτριο

1/2 κούπα σταφίδα ξανθή

1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο

3/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση

Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι

Αν έχουμε ήδη τη σταφίδα στο ψυγείο τότε πρέπει να τη βάλετε 4 ώρες σε νερό για να φουσκώσει. Αν την πάρετε φρέσκια τη χρησιμοποιείτε απευθείας.

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη.

Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. (Σε αυτότο στάδιο χρησιμοποιούμε μίξερ)

Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα (την οποία έχουμε στεγνώσει ταμποναριστά για να μην σβολιάσει το αλεύρι όταν τη ρίξουμε).

Ανακατεύουμε με αναδευτήρα ή με κουτάλι το μείγμα.

Δεν χρειάζεται να ξαναχρησιμοποιήσυμε το μίξερ.

Έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί ( 28 νούμερο), γιατί ήδη το μείγμα μας έχει όσο λάδι χρειάζεται για να μην κολλήσει και απλώνουμε το μείγμα.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο (ψήνεται και σε αντίσταση και σε αέρα) για 40-60 λεπτά.

Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.

Γιατί φτιάχνουμε τη φανουρόπιτα-Τι λέει η παράδοση:

Για την ζωή του Αγίου Φανουρίου, τον οποίο τιμάμε με αυτή τη νηστίσιμη πίτα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες.

Κατά την παράδοση, η πίτα φτιάχνεται για να σωθεί η μητέρα του αγίου, η οποία ήταν μία σκληρή, αμαρτωλή γυναίκα.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης γράφει με αυτή την αφορμή ότι όποιος επικαλείται τον Άγιο Φανούριο πρέπει πάντα να λέει «Θεός σχωρέσ” τη μητέρα του Αγίου Φανουρίου. Θεός σχωρέσ” την».

Έτσι, στις 27 Αυγούστου που τιμάται ο Άγιος Φανούριος, συνηθίζεται οι νοικοκυρές να φτιάχνουν φανουρόπιτες, τις οποίες μοιράζουν στη γειτονιά αφού ευλογηθούν πρώτα από την εκκλησία.

Με το πέρασμα των χρόνων, καθιερώθηκε να φτιάχνουμε φανουρόπιτα για να βρούμε κάτι που χάσαμε.

Πολλοί, εξάλλου, συνδέουν αυτή την ιδιότητα του Αγίου Φανουρίου και της πίτας με το όνομα του Αγίου, που προκύπτει από το ρήμα «φαίνω» που σημαίνει αποκαλύπτω.

Τη δύναμη που αποδίδεται στην πίτα έρχονται να ενισχύσουν και τα υλικά της, τα οποία είναι πάντοτε 7 ή 9,καθώς οι συγκεκριμένοι αριθμοί ανήκουν στους λεγόμενους ιερούς αριθμούς ήδη από την εποχή των Πυθαγορείων.

Και όπως συμβαίνει με όλα τα έθιμα, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν παραλλαγές της παράδοσης.

Στην Κρήτη, την Κύπρο, τη Σκιάθο, τη Φλώρινα και άλλες περιοχές, η φανουρόπιτα φτιάχνεται για να βρουν οι ανύπαντρες κόρες γαμπρό.

Άλλοι πιστεύουν ότι φέρνει καλοτυχία και φωτίζει τον δρόμο της ζωής του καθενός.

Λέγεται ακόμη ότι ο Άγιος Φανούριος προστατεύει τους αγρότες φανερώνοντας τα κλεμένα ζώα.

Αν λοιπόν θέλετε να σας φανερώσει ο Άγιος Φανούριος ό,τι σημαντικό αναζητάτε φτιάξτε μια φανουρόπιτα, ευλογήστε την στην εκκλησία και αναμείνατε για τα αποτελέσματα!

Καλή επιτυχία. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ .


Εγκρίθηκε για συγχρηματοδότηση από τo Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC) η πρόταση που κατέθεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, που έχει έδρα στα Χανιά, για την παροχή τεχνικής βοήθειας σε καλλιεργητές ελιάς και παραγωγούς ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.
Η πρόταση, η οποία φέρει τον τίτλο “Training olive sector’s stakeholders in diverse areas in Greece on innovative practices to mitigate climate change and meet market’s requirements”, αφορά σε διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου και επιλέχθηκε μεταξύ πολλών άλλων προτάσεων που είχαν υποβληθεί.
Το αντικείμενο του έργου είναι η παροχή υποστήριξης και η χρήση σύγχρονων τεχνολογικών και επιστημονικών μεθόδων σε θέματα καλλιέργειας της ελιάς, ποιότητας ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, διαχείρισης λυμάτων αλλά και προώθησης ελαιοκομικών προϊόντων. Στο πλαίσιο της δράσης, θα διοργανωθούν μεταξύ άλλων, ενημερωτικές ημερίδες στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής ενώ συγκεκριμένος αριθμός παραγωγών αλλά και υπηρεσιακών π[παραγόντων της ΠΚΜ θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών στα Χανιά, προκειμένου να εκπαιδευθούν από τους εξειδικευμένους ερευνητές του Ινστιτούτου.
“Διεκδικούμε, συντονισμένα και στοχευμένα, ευρωπαϊκούς πόρους με κύριους άξονες την ενίσχυση της τεχνογνωσίας των παραγωγών, την αναβάθμιση των υποδομών της πρωτογενούς παραγωγής και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκλεκτών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Με ολοκληρωμένες και επιστημονικά άρτιες προτάσεις, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, υλοποιούμε τους στόχους του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού για την ενδυνάμωση της αγροτικής οικονομίας και την έμπρακτη στήριξη των παραγωγών της ΠΚΜ” δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η 26Η ΓΕΩΡΓΙΚΗ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΛΛΑΣ PELLA EXPO ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ .


Τη διοργάνωση της 26ης Γεωργικής-Βιοτεχνικής Έκθεσης Πέλλας PELLA EXPO στην Κρύα Βρύση, που ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013 στην Κρύα  Βρύση, στηρίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. H έκθεση, που φέτος σημειώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής από πλευράς εκθετών, διοργανώνεται από το Δήμο Πέλλας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πέλλας και τον Εμπορικό Σύλλογο Κρύας Βρύσης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013, στις 20:30, στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Κρύας Βρύσης. 
Στόχος της φετινής, ανανεωμένης 26ης PELLA EXPO είναι η προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και των τοπικών προϊόντων, καθώς και η προώθησή τους στο καταναλωτικό κοινό. Το κόστος συμμετοχής  των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Πέλλας και συμμετέχουν στην 26η PELLA EXPO καλύπτεται από το Επιμελητήριο Πέλλας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 26ης Γεωργικής-Βιοτεχνικής Έκθεσης Πέλλας PELLA EXPO έχει ως εξής.
Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013 Έναρξη-εγκαίνια στις 20.30 
Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 Χορευτικά από το Γυμναστήριο ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ στις 20.30
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 Παραδοσιακά χορευτικά τμήματα στις 20.30
Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 Παραδοσιακά χορευτικά τμήματα στις 20.30
Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2013 Ημερίδα σε συνεργασία με τη Γεωπονική  Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν για σχέδιο  αίτησης,  καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες για την έκθεση  στην ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας (www.giannitsa.gr) και στους αρμοδίους υπαλλήλους της Δ.Ε. Κρύας Βρύσης, στα τηλέφωνα: 2382351200– 51226-51217, fax: 2382351222.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ.


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2013
Τρίτη 27- Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
Ώρα έναρξης: 21:00

Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών για τρίτη συνεχή χρονιά υποδέχεται την πιο εκφραστική σωματικά τέχνη, το Χορό, και το κάνει με τον πιο πανηγυρικό και επίσημο τρόπο, διοργανώνοντας το Φεστιβάλ Χορού. 

Μερικές από τις πιο σημαντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, θα δώσουν τις παραστάσεις τους από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου. Ακροβασίες, κρίση, ζωντανή μουσική, παραδοσιακοί ήχοι, γυναίκα, ποίηση, Καβάφης και «Οι τρεις σωματοφύλακες» ανεβαίνουν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών και αποκαλύπτουν στους θεατές τη μαγεία του χορού.

Νέα σχήματα και καλλιτέχνες, σύγχρονες φόρμες, σε ένα τριήμερο που αποτελεί καλλιτεχνική πρόταση του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, βασικό μέλημα του οποίου αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή η επαφή του κοινού με την πολυμορφία των τάσεων που διαπερνά το σύγχρονο χορό κάτι που το καθιστά αναγκαίο για τρίτη συνεχή χρονιά.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Τρίτη 27/08: medDeT*/ Χορός, ακροβασία, ζωντανή μουσική από την ομάδα "Κι όμως κινείται" 
…αφού ο κόσμος παίρνει παραληρηματικό δρόμο, εμείς πρέπει να υιοθετήσουμε μια παραληρηματική οπτική.
*η λέξη στην κυριολεξία της μεταφράζεται ως βοήθεια, χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται στους θρησκευτικούς και λαϊκούς αμανέδες.

Συντελεστές: 
Χορός-ακροβασία: Bentancor Camilo, Δημάς Βασίλης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα,  Σουγιουλτζή Χριστίνα 
Μουσική σύνθεση και ερμηνεία: Αντωνίου Κλέων, Αποστολάκης Δημήτρης, Κανέλος Τάκης, Ρέλλος Θοδωρής 
Φως: Καψούρος Βασίλης
Σκηνικός Χώρος: Bentancor Camilo 
Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική, Μουζάκη Φανή
Τετάρτη 28/08: The three Musketeers Physical Dance Theatre από τις ομάδες "Λυδία Λίθος" & "Torus Knot" Dance Company
Το πολυδιαβασμένο, λογοτεχνικό αριστούργημα του Alexandre Dumas μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή στη χορευτική του εκδοχή, από τις ομάδες "Λυδία Λίθος" και "Torus Knot". Με αφορμή το μυθιστορηματικό οικοδόμημα, η παράσταση  συνυφαίνει  επί σκηνής τους  χαρακτήρες  των πρωταγωνιστών της, οι οποίοι  βρίσκονται σε μία αέναη όσο και συγκινητική μάχη με την νίκη, την ήττα, την αποδοχή, τη συσπείρωση μεταξύ τους, τη διάσπαση, τη συγχώρεση και το πιο σημαντικό από όλα, την μάχη όπου ο άνθρωπος  δεν αφήνεται ποτέ στην τελειωτική παραίτηση.
Συντελεστές :
Concept -Σκηνοθεσία- Χορογραφία: Φένια Αποστόλου
Acrobatic Choreography: Κωνσταντίνος Κασιάρης
Σκηνικά-Κοστούμια:  Ευδοκία Βεροπούλου
Δάσκαλος Ξιφασκίας : Γιάννης Σαρρής
Ειδικές κατασκευές:  Αλέξανδρος Λόγγος
Μουσική :  H.Purcell, A.M. Bononcini, J.B. Lully,  Queen, Rolling Stones, T-Rex
Χορεύουν: Βάσια Καραβοκύρη ,  Νίκος Καλύβας,  Κωνσταντίνος Κασιάρης, Ηλίας Μπαγεώργος,  Ηλίας Τσάκωνας

Πέμπτη 29/08: Women από την ομάδα "Β+6"

  Η ομάδα χορού Β+6 θα παρουσιάσει το έργο Women-Work in progress, που αποτελεί το δεύτερο μέρος ενός project με θέμα τη γυναίκα. Στο μέρος αυτό η γυναίκα, ο ψυχικός κόσμος και τα συναισθήματά της παρουσιάζονται μέσα από την ποίηση της Κικής Δημουλά και της Sarah Kane. Είναι μια εξομολόγηση επιθυμιών, φόβων, συναισθημάτων που πολλές φορές φοβάται και δυσκολεύεται να εκφράσει, γιατί δεν της το επιτρέπουν οι κοινωνικές δομές και συνθήκες.
Συντελεστές:
Χορογραφία: Βερονίκη Τσουγκράνη
Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη
Μουσική:The Veils, Cinematic Orchestra, Dimosthenis Grivas, Armand Amar, Αλέξης Καλοφωλιάς
Χορεύουν: Ιωάννα Δεμερτζίδου, Στέλλα Εμίνογλου, Σταυρούλα Καπίδου, Γιώργος Μπόλματης, Αλεξία Σαμαρά, Κέλλυ Χρηστίδου
 Όσο μπορείς από την ομάδα "Κιναίσθηση"
Κι αν δεν μπορείς να την κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
… έγραψε ο Κ. Π. Καβάφης το 1913, εκφράζοντας με λιτό αλλά εύστοχο λόγο την προσπάθεια του ανθρώπου ενάντια στην κρίση αξιών. Η ομάδα χορού Κιναίσθηση δανείζεται τον τίτλο «Όσο μπορείς …» στο νέο έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου. Επτά χορευτές και τέσσερις μουσικοί επικοινωνούν ζωντανά τη δίψα του σύγχρονου ανθρώπου για συνύπαρξη και ελευθερία, σε μια παράσταση που αφορά όλους.
Συντελεστές:
Σύλληψη – Χορογραφία: Κατερίνα Αντωνιάδου
Μουσική Σύνθεση: Χρίστος Ντόβας
Σκηνοθετική Επιμέλεια Κειμένων: Ελένη Μακίσογλου
Χορεύουν – Ερμηνεύουν: Μαργαρίτα Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Καφαντάρης, Μάριος Ζαρδαβάς, Άννα Μανούδη, Στέφανος Πίττας, Αλέξανδρος Τσιούκας, Φανή Σιώτη, Ζαρδαβάς
Πιάνο: Χρίστος Ντόβας
Βιολί: Γιάννης Μαστρογιάννης
Κιθάρα: Λευτέρης Μαρκαντωνάτος
Κρουστά: Βασίλης Αντωνιάδης

Εισιτήρια: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 7 ευρώ (Μειωμένο: ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό, κλπ.)
Σημεία προπώλησης: Μονή Λαζαριστών, Εκδοτήρια ΚΟΘ (Αριστοτέλους)
Ώρα έναρξης: 21:00

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2013
Κολοκοτρώνη 21
564 30 Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη
Τ 2310 589.200
F 2310 651.099
Ε press@monilazariston.gr
www.monilazariston.gr

Facebook: Moni Lazariston Festival

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...