Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας – ΚΔΑΠ με Α “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας – ΚΔΑΠ με Α “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”

Η ΔΗ.Κ.Ε Αλμωπίας, το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠ με Α  ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ‘’, ευχαριστούμε θερμά το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ ΓΑΡΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ για τον δωρεάν έλεγχο ¨ΚΤΕΟ¨ του αυτοκινήτου του Κέντρου.


              
                               Με εκτίμηση

       Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΔΑΠ με Α ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’
                          ΔΗΜΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α
                     
                     ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δηλώσεις αποθεμάτων και συγκομιδής ρυζιού


Δηλώσεις αποθεμάτων και συγκομιδής ρυζιού
Το Τμήμα Aγροτικής Οικονομίας Γιαννιτσών της Δ.Α.Ο.Κ. ΠΕ Πέλλας ενημερώνει τους παραγωγούς ρυζιού ή ομάδες τους ότι έχουν υποχρέωση, σύμφωνα με τον Καν. 1185/2017 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
1. να δηλώσουν  τα αποθέματα ρυζιού, που είχαν την 31/08/2018. Η δήλωση θα υποβληθεί άμεσα συμπληρώνοντας τον Πίνακα ΙΙ του Κανονισμού,
2. να συμπληρώσουν άμεσα τον Πίνακα Ι του Κανονισμού που αφορά τις συγκομισθείσες  ποσότητες ρυζιού 2018.
Η συμπλήρωση και των δυο Πίνακων είναι υποχρεωτική, ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν αποθέματα ή δεν συγκομίστηκε ρύζι από αγροτεμάχιο που δηλώθηκε ως καλλιέργεια ρυζιού.
(Πληροφορίες: Π.Γεωργιάδου 2381352319).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη, παρουσία του Δημάρχου Αλμωπίας, Προέδρου των Λουτρών και Αντιπροέδρου του Συνδέσμου κ. Δημήτρη Μπίνου.

Κατά τη Συνεδρίαση,εγκρίθηκε ο Ισολογισμός του 2017, τροποποιήθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας με τη σύσταση δύο θέσεων ΠΕ Διοικητικού και ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, αναπροσαρμόστηκαν οι ετήσιες εισφορές των Δήμων - Μελών του Σ.Δ.Ι.Π.Ε. και έγινε αποδοχή της ένταξης 4 νέων Δήμων στον Σύνδεσμο: Ηράκλειας, Δωδώνης, Ναυπακτίας και Πύδνας - Κολινδρού.

Στις εργασίες του Συμβουλίου συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού, που με τις τοποθετήσεις τους ενημέρωσαν τα μέλη για την έκδοση του ειδικού σήματος λειτουργίας των Ιαματικών Πηγών.

Τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι του Ιατρικού και παραιατρικού χώρου σε θέματα που σχετίζονται με τα Ιαματικά, όπως ο καθηγητής ΑΠΘ κ. Κούβελας Δημήτρης, η γεροντολόγος κ. Στέλλα Τσαρτσάρα, ο Πρόεδρος Φυσικοθεραπευτών Ελλάδος κ. Πέτρος Λυμπερίδης και η πρόεδρος ΕΛΕΑΝΑ κ. Αθανασία Παππά.

Στο τέλος παρουσιάστηκε Πανελλήνια Έρευνα για τα Ιαματικά Λουτρά, που έγινε για λογαριασμό του Συνδέσμου από την PALMOS ANALYSIS με σημαντικά συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα:

Θετική είναι η εικόνα για τα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ σε Πανελλαδική Έρευνα Κοινού για τα Ιαματικά Λουτρά σε 4 περιφέρειες στην Ελλάδα, που έγινε το Σεπτέμβριο, για λογαριασμό του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος από την PALMOS ANALYSIS.

Το 44 % απάντησε ότι έχει επισκεφθεί Λουτρά στην Ελλάδα και το 56% απάντησε αρνητικά. Η αιτία επίσκεψης για το 70% που επισκέφτηκαν λουτρά είναι λόγοι αναψυχής, για το 45% θεραπευτικοί λόγοι , για το 3% μόνο η χρήση παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ποιές παροχές ζητούν οι επισκέπτες στα λουτρά φαίνεται από το ποσοστό που απάντησαν: Το 51% ζητά ξενοδοχειακές υποδομές, το 49% ζητά Ιατρική υποστήριξη, το 44% ζητά υπηρεσίες φυσιοθεραπείας, το 39% υπηρεσίες ευεξίας, το 37% ψυχαγωγικές δραστηριότητες, το 37% υπηρεσίες εστίασης και το 20% αγροτουριστικές δραστηριότητες.

Στην ερώτηση πόσα χρήματα θα προσφέρατε για να καλύψετε τις απαιτήσεις σας στη λουτρόπολη ο μέσος όρος είναι 12,2 €.

Ο μέσος όρος επιθυμητής παραμονής για λουτροθεραπεία είναι 5,8 ημέρες.

Στο ερώτημα πόσα χρήματα θα ξοδεύατε συνολικά για κάθε μέρα παραμονής σε διαμονή, εστίαση, ψυχαγωγία και λουτροθεραπεία ο μέσος όρος είναι τα 45 €.

Στο ερώτημα για την αναγνωρισιμότητα των Ιαματικών Λουτρών, τα Λουτρά Πόζαρ έχουν την πρωτοκαθεδρία στις παρακάτω Περιφέρειες: Κεντρικής Μακεδονίας 75%, Δυτικής Μακεδονίας 65%, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 45% και στην Ήπειρο 45%.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία



      Στη λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή, όπου βεβαίως βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή το σύνολο των μνημονιακών νόμων, οι υγειονομικοί και οι ασθενείς συνεχίζουν, να βιώνουν τις χρόνιες και μεγάλες ανεπάρκειες του δημοσίου συστήματος Υγείας, τις ελλείψεις από τις συνεχείς περικοπές των κονδυλίων και την οικονομική ασφυξία, την υποστελέχωση, τις ελλείψεις ειδικοτήτων, τις ελλείψεις υλικών, φαρμάκων και εξοπλισμού.
      Εκτός των παραπάνω, οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες και τον εμπαιγμό του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης που σκοπεύουν να μας μοιράσουν «φιλοδωρήματα», ενώ οφείλουν να συμμορφωθούν με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιβάλει να καταργηθούν οι εξοντωτικές περικοπές στο ιατρικό μισθολόγιο. 
      Είναι απαράδεκτο να μας καλούν να παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση των αναδρομικών και την αποκατάσταση του μισθολογίου μας και να μας καθιστούν υπεύθυνους για τυχόν περικοπή των συντάξεων. Την ίδια ώρα είναι ιδιαίτερα γενναιόδωροι προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αφού μειώνουν την φορολογία των κερδών τους από το 29% στο 25%, απαλλάσσοντας τους έτσι από φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ....

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας την Τετάρτη 14 Νοέμβρη και διεκδικεί:
  • επαναφορά του μισθολογίου μας στα επίπεδα του 2012, όπως αποφάσισε το ΣτΕ εδώ και 9 μήνες
  • κατάργηση του νόμου εκτρώματος για το ωράριο. Ανθρώπινο ωράριο 5ήμερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα με ρεπό
  • μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των πραγματικών αναγκών
·         να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός. Μονιμοποίηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας
  • τη στελέχωση του ΕΚΑΒ με γιατρούς, ώστε να πάψει η διακομιδή ασθενών να οδηγεί σε απορρύθμιση της ήδη επιβαρυμένης λειτουργίας των κλινικών.
  • την άμεση προμήθεια του αναγκαίου σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την ενίσχυση - εκσυγχρονισμό των υποδομών των νοσοκομείων και κέντρων Υγείας
  • πλήρη κρατική χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας. Καταγγέλλουμε τη διαχρονική περικοπή των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία, που από το 2010 έως το 2018 μειώθηκαν στο 50%.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...