Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 2 - 3


Δυνατό παιχνίδι με πολλές αψιμαχίες και πολλά γκολ, έγινε στο γήπεδο της Υδραίας, όπου ο τοπικός ΑΡΗΣ ηττήθηκε από τον πρωτοπόρο του ομίλου ΑΣ Πρόμαχοι με σκορ 2-3.

Η ομάδα της Υδραίας παρουσιάστηκε στο παιχνίδι αποτελούμενη από ένα κράμα βετεράνων και νεαρών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους κατά το πρώτο 15λεπτο, όπου φάνηκαν επικίνδυνοι, αλλά στη συνέχεια «κάθισαν» και παρέδωσαν την κατοχή της μπάλας στους φιλοξενούμενους.

Οι Προμαχιώτες μπήκαν ασύνδετοι και μουδιασμένοι στα πρώτα λεπτά του αγώνα, παίζοντας αναγνωριστικό ποδόσφαιρο.  Από το 15’ και μετά του αγώνα, πήραν μπροστά οι μηχανές τους και επικράτησαν των αντιπάλων τους, κερδίζοντας τις ατομικές μονομαχίες και αποδίδοντας το γνωστό, γεμάτο ουσία ποδόσφαιρο, πήραν τη νίκη με σχετική άνεση.
Κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν οι πολύ δυνατές μονομαχίες και είναι ευτύχημα που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Η διακύμανση του σκορ:
0 - 1 Σαμσούρης (31')
0 - 2 Νάνος Ν. (57')
0 - 3 Νάνος Ν. (80')
1 - 3 Παρτσανάκης (89')
2 - 3 Σιδηρόπουλος (90'+)

Από τον ΑΡΗ διακρίθηκαν οι Τσολερίδης, Παρτσανάκης και Ελευθεριάδης.
Από τον ΑΣ Πρόμαχοι ξεχώρισαν οι Σαμσούρης(κορυφαίος του αγώνα), Ν. Νάνος και Γ. Σέλκος.


Η διαιτησία της κυρίας Καραγιάννη ήταν πολύ καλή με την ανάλογη αρωγή των βοηθών της  Ν. Δεμερτζή και Κύρου. 

ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ
Παυλίδης Α.
Κώτσου Κ.
Ελευθεριάδης Γ.(Σιδηρόπουλος)
Ελευθεριάδης Χ.(Μπελητάσιος)
Κουσίδης Χ.
Παπαδόπουλος Ν.
Κασσάς Γ.
Καρυπίδης Ι.
Εμμανουηλίδης Κ.
Ελευθεριάδης Π.(Παρτσανάκης)
Τσολερίδης Θ.

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Νάνος Α.
Νάνος Δ.(Καραμήτσος Τ.)
Νάνος Ν.
Νάνος Γ.
Σέλκος Γ.
Σέλκος Δ.
Σαμσούρης Σ.(Σέλκος Ι.)
Σαμαράς Β.
Προίκος Ι.
Άτζος Δ.(Τανούρης Γ.)
Ρατσίτσκας Δ.

ΡΕΠΟΡΤΑZ:
Νίκος Αμπάρης














































"ΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑΖΑΝ ΚΑΤΙ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ"

Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, θα ήταν παράνομες

«Θέλω την ελευθερία, το δικαίωμα της έκφρασης, το δικαίωμα του καθενός σε όμορφα, λαμπερά πράγματα» 

Από την ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΟΛΟΒΟΥ

Η Emma Goldman αφιέρωσε τη ζωή της στη δημιουργία μιας ριζικά νέας κοινωνικής τάξης. 


  Πεπεισμένη ότι η πολιτική και οικονομική οργάνωση της σύγχρονης κοινωνίας ήταν θεμελιωδώς άδικη, αγκάλιασε τον αναρχισμό για το όραμα που προσέφερε. Την ελευθερία, την αρμονία και την πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη. Για δεκαετίες αγωνίστηκε ακούραστα ενάντια στην ανισότητα, την καταπίεση και την εκμετάλλευση.

   Γεννημένη στη Λιθουανία στις 27 Ιουνίου 1869, η Emma Goldman, έφυγε για την Αμερική το 1885 με την ετεροθαλή αδελφή της Helen Zodokoff. Δούλεψε για μερικά χρόνια σε ένα εργοστάσιο υφασμάτων και το 1887 παντρεύτηκε τον συνάδελφό της, Jacob Kersner.

   Φλογερή ρήτορας και ταλαντούχα συγγραφέας, έγινε ένθερμη υποστηρίκτρια της ελευθερίας της έκφρασης , της σεξουαλικής ελευθερίας και του ελέγχου των γεννήσεων, της ισότητας και της ανεξαρτησίας για τις γυναίκες, της εκπαίδευσης, της συνδικαλιστικής οργάνωσης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

   Φυλακίστηκε το 1893 στο Blackwell’s Island όταν προέτρεψε τους άνεργους εργάτες, λέγοντας: «Να ζητήσετε δουλειά. Αν δεν σας δώσουν δουλειά, ζητήστε ψωμί. Αν δεν σας δώσουν δουλειά ή ψωμί, πάρτε το ψωμί».

Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, θα ήταν παράνομες


Γνωστή ως «εξαιρετικά επικίνδυνη» και μία από τους δύο πιο επικίνδυνους αναρχικούς στην Αμερική, συχνά παρενοχλούνταν ή συλλαμβάνονταν σε διαλέξεις, ενώ κάποιες φορές της απαγόρευαν το δικαίωμα να μιλάει. Επιμένοντας στο δικαίωμα να εκφραστεί ελεύθερα, η Goldman έγινε μια εξέχουσα φυσιογνωμία στην θέσπιση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου στην Αμερική.   Το 1916, συνελήφθη και φυλακίστηκε ξανά για την διανομή προκηρύξεων υπέρ της αντισύλληψης.
   Το 1917, η Emma Goldman με τον Alexander Berkman συνελήφθησαν για τρίτη φορά, για συνωμοσία στην παρακώλυση της στρατολόγησης και καταδικάστηκαν σε 2 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 10.000 $. Μετά το τέλος της καταδίκης, εκτοπίστηκε στη Ρωσία, όπου συνέχισε να συμμετέχει σε κοινωνικά και πολιτικά κινήματα.

H Emma Goldman με τον Alexander Berkman ( φωτογραφία τραβηγμένη ανάμεσα στο 1917-1919)


Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, βοηθώντας τις δυνάμεις κατά του Φράνκο στην Ισπανία μέσω διαλέξεων και άντλησης κεφαλαίων. Υποκύπτει σε εγκεφαλικό επεισόδιο και πεθαίνει στον Καναδά στις 14 Μαΐου του 1940. Θάφτηκε στο Σικάγο, κοντά στους τάφους των αναρχικών του Haymarket.

   Η επιγραφή στον τάφο της αναγράφει:
«Η ελευθερία δε θα κατέβει στον λαό, ο λαός πρέπει να ανυψωθεί στην Ελευθερία».  

    Βίντεο από το ντοκιμαντέρ "Anarchism in America" 








Πηγή: www.lifo.gr

ΤΟ ΚΙΤΣ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΙΣΤΑ ΤΩΝ IRON MAIDEN

Το κιτς ανάκτορο ενός θρύλου του χέβι μετάλ που απογοήτευσε τους θαυμαστές του [εικόνες]
Ο μπασίστας του θρυλικού συγκροτήματος του χέβι μέταλ Iron Maiden, Στιβ Χάρις, αποφάσισε να πουλήσει την μεγάλη ιδιοκτησία του που βρίσκεται στην κομητεία του Εσσεξ.
 Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το μεσιτικό γραφείο προκάλεσαν την απογοήτευση των εκατομμυρίων θαυμαστών του Χάρις, που πίστευαν ότι θα έβλεπαν ένα σπίτι που θα ταίριαζε περισσότερο στην σκηνική εμφάνιση ενός μέλους συγκροτήματος του χέβι μέταλ.
 Αντί για ένα σπίτι γεμάτο με σατανικά σύμβολα και νεκροκεφαλές, οι θαυμαστές βρέθηκαν μπροστά σε ένα σπίτι αμφιβόλου αισθητικής που συνδυάζει διακοσμητικές τάσεις από όλες τις εποχές.  
Βέβαια, η ιδιοκτησία παρέχει πολλές ανέσεις όπως γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, εσωτερική πισίνα και γυμναστήριο καθώς και ιδιωτικό μπάρ. Δυστυχώς, όλα είναι διακοσμημένα με κακό γούστο, με τις τοιχογραφίες σε κάποιους χώρους να είναι άθλιες απομιμήσεις αρχαίων τοιχογραφιών. Οι έντεκα κρεβατοκάμαρες και οι κουζίνες μοιάζουν να έχουν βγει από προηγούμενες εποχές και το γεγονός ότι η ιδιοκτησία προσφέρει πολλές ανέσεις δεν ενθαρρύνει τους υποψήφιους αγοραστές, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του να αναγκαστεί να ρίξει την τιμή του από τα 7 στα 5 εκατομμύρια λίρες. 


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...