Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Κούλουμα στο Νεοχώρι Αλμωπίας


Ευχαριστίες της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας και το προσωπικό των δομών Βοήθεια στο Σπίτι



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 Ο Πρόεδρος με το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας και το προσωπικό των δομών Βοήθεια στο Σπίτι, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους σας, γιατί είστε πάντα δίπλα μας και δίπλα στις ανάγκες των συνανθρώπων μας.
Για ακόμη μια φορά οι κουμπαράδες αγάπης ξαναχτύπησαν και ολοκλήρωσαν και πάλι το έργο για το οποίο τοποθετήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.
Τοποθετήθηκαν λοιπόν κουμπαράδες, και συγκεντρώθηκαν χρήματα, με την βοήθεια των καταστημάτων και όλου του κόσμου.
Για μια ακόμη φορά o κόσμος της Αλμωπίας έδειξε πως ανταποκρίνεται με γενναιοδωρία, ανθρωπιά και αγάπη προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, ακόμα και σε εποχές στις οποίες περνάμε πολλές δυσκολίες και δοκιμασίες.

Η αγορά και τοποθέτηση εξωτερικού ανελκυστήρα για την μικρή ηρωίδα μας από την Υδραία επετεύχθη και στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία  ΜΠΑΝΤΣΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Δ. Ανελκυστήρες (Ασανσέρ) στην Αριδαία για την άψογη συνεργασία και το άκρως εξειδικευμένο αποτέλεσμα για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών της οικογένειας.

Νιώθουμε πραγματικά την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους υπευθύνους των καταστημάτων για την συνεργασία τους και τον καθέναν από εσάς  ξεχωριστά για τη στήριξή σας και την υποχρέωση να σας δώσουμε τη χαρά του αποτελέσματος της προσπάθειας που κάναμε ¨ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ¨.
Με σεβασμό και εκτίμηση,



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ



Δράση ψυχοπαιδαγωγικής υποστήριξης με ομιλίες ειδικών επιστημόνων σε σχολεία της περιοχής μας από τη ΔΗ.Κ.Ε.Α Αλμωπίας



ΔΡΑΣΗ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Με στόχο τη μέριμνα για θέματα που αφορούν στο σχολικό εκφοβισμό, τις μαθησιακές δυσκολίες και πάσης φύσεως θέματα τα οποία απαιτούν συμβολή για την επίλυσή τους, συνεχίζουμε τη δράση ψυχοπαιδαγωγικής υποστήριξης  με ομιλίες ειδικών επιστημόνων σε σχολεία της περιοχής μας από τη ΔΗ.Κ.Ε.Α Αλμωπίας.
Η επιστημονική ομάδα που διεξάγει τις ημερίδες ενημέρωσης με θέματα που απασχολούν γονείς και δασκάλους αποτελείται από την ψυχολόγο κ. Μπούνου Ευαγγελία, τις Κοινωνικές Λειτουργούς κ. Νικολαΐδου Σοφία, Χρυσού Σοφία-Μαρία και την Νοσηλεύτρια κ. Κωνσταντινίδου Ουρανία.
Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν «Ενδοσχολική βία: Επιμόρφωση γονέων και εκπαιδευτικών»: «Η θέση του διαδικτύου, των κινητών τηλεφώνων και της τηλεόρασης στη ζωή μας»,  «Πειθαρχία, όρια και κανόνες: Υποχρέωση των παιδιών ή καθήκον των γονιών»
Ευχαριστούμε τα σχολεία: Αψάλου, Μεγαπλατάνου, Όρμας, Σαρακηνών, Πολυκάρπης, Πιπεριάς, Λουτρακίου, Γαρεφείου, Εξαπλατάνου, Νεοχωρίου - Βορεινού που μας έχουν φιλοξενήσει μέχρι τώρα και συνεχίζουμε γιατί το ενδιαφέρον από το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και τους γονείς των μαθητών είναι μεγάλο.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

«Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2019, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ»



«Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2019, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ»
    
        Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ.(www.minagric.gr), αίτηση-υπεύθυνη δήλωση από 27 Φεβρουαρίου έως  27 Μαρτίου του 2019.
        Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας τότε η αίτηση είναι επιλέξιμη αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά. Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση προσδιορίζεται το μέγεθος (σε στρέμματα) και η τοποθεσία της έκτασης για την οποία πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, η οποία είναι τουλάχιστον ίση της αιτηθείσας έκτασης. Η ελάχιστη αιτούμενη έκταση για τη χορήγηση άδειας φύτευσης ορίζεται το ένα (1) στρέμμα.
        Οι αρμόδιες Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής προβαίνουν στους απαραίτητους διοικητικούς, διασταυρωτικούς και επιτόπιους έλεγχους των εν λόγω αιτήσεων και τις οριστικοποιούν το αργότερο έως την 15η Μαΐου.
        Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω ελέγχων το αρμόδιο Τμήμα Μεθόδων, Σχεδιασμού, Διοίκησης Έργων και Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠ.Α.Α.Τ ενημερώνει ηλεκτρονικά τους μη επιλέξιμους αιτούντες σχετικά με τους λόγους απόρριψης τους.
        Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τα Κριτήρια Επιλεξιμότητας καθώς και τα Κριτήρια Προτεραιότητας/Καθορισμός βαρύτητας κριτηρίων έτσι ώστε οι αιτήσεις να είναι επιλέξιμες στην Υπουργική Απόφαση με αριθ. 609/16822/14-2-2017 «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Ε) αριθ. 2015/560 και (Ε.Ε) αριθ. 2015/561, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις.» καθώς και την απόφαση τροποποίησης της 586/35408/21-2-2019(ΦΕΚ 613 Β΄ 26-2-2019)
Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αναλυτικά έχει ως εξής μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ στην διεύθυνση
     http://www.minagric.gr και ακολουθούμε την παρακάτω πορεία:
Ψηφιακές Υπηρεσίες         Αίτηση αδειών φύτευσης αμπέλου                   Σύνδεση                           Δημιουργία λογαριασμού                        Σύνδεση  Χρήστη                  Επιλογή υπηρεσίας                  Αίτηση αδειών φύτευσης    
           Δημιουργία Αίτησης

     Επιπλέων στοιχεία και αναλυτικές  οδηγίες για τον χειρισμό της εφαρμογής εμφανίζονται εάν πατήσουμε το εικονίδιο της βοήθειας.                             
 
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους υπεύθυνους γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας (Έδεσσα) Καραβίτη Σταύρο τηλ. 2381351289 και (Γιαννιτσά) Ελευθερίου Γιώργο τηλ. 2381352312
                                                                                                                        Μ.Ε.Π.
                                                                              Ο ΑΝΑΠ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

                                                                                      
             Γαϊτάνης Γεώργιος    

10.000 ευρώ με 50 λεπτά κέρδισε τυχερός παίκτης σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. των Προμάχων


Η τύχη χαμογέλασε σε κάτοικο των Προμάχων ο οποίος παίζοντας ένα δελτίο ΚΙΝΟ με 0,50 ευρώ, κέρδισε 10.000.
Το συγκεκριμένο δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. της κυρίας Θεοδώρας Σέλκου που εδρεύει στους Προμάχους και ο υπερτυχερός παίκτης πέτυχε  7 στα 7 x  4 με 0,50 ευρώ.
Έτσι θα εισπράξει μετά την αφαίρεση των σχετικών φόρων το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 8.160 ευρώ.
Ευχόμαστε στον τυχερό καλοφάγωτα τα κέρδη και στο πρακτορείο πάντα να είναι τυχερό και να μοιράζει τέτοια σπουδαία δώρα.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...