Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.


Κουνελάκι απελευθερώνεται στη φύση. 
Ακολουθεί τραγωδία 
Δείτε το βίντεο


Σ' ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟ ΚΑΙΡΟ.

Σ’ έναν μικρόψυχο καιρό
Από τον Μιχάλη Μητσό 

Σκηνή πρώτη: αρχές της δεκαετίας του ’70. Ο Γ.Χ. Οντεν φτάνει στο Εδιμβούργο για να διαβάσει ποιήματά του στην Τζορτζ Σκουέαρ.
 Ο ποιητής μπαίνει στην αίθουσα συνοδευόμενος από μέλη της Σκωτικής Ενωσης για τη Διάδοση των Στίχων. Φορά ένα τσαλακωμένο και λεκιασμένο γκρίζο κοστούμι γεμάτο στάχτες, παπούτσια που φέρνουν περισσότερο σε παντόφλες, ενώ το πρόσωπό του μοιάζει με «γαμήλια τούρτα που την είχες αφήσει στη βροχή».
 Ανεβαίνει στο βήμα, κι ενώ ετοιμάζεται να απαγγείλει, ακούγεται ένα μουρμουρητό: το φερμουάρ του παντελονιού του είναι ανοιχτό. Αλλά η αμηχανία δεν κρατά πολύ. Σύντομα το ακροατήριο μαγνητίζεται από τον ποιητή που ο Γιόζεφ Μπρόντσκι χαρακτήρισε «το σπουδαιότερο μυαλό του 20ού αιώνα». 

Σκηνή δεύτερη: Σεπτέμβριος 2001. Αφού οι Νεοϋορκέζοι ξεπεράσουν το πρώτο σοκ από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων, αρχίζουν να στέλνουν ο ένας στον άλλο αντίγραφα ενός ποιήματος.
 Εχει γραφτεί για μια προηγούμενη, πολύ μεγαλύτερη κρίση, και έχει τίτλο «1 Σεπτεμβρίου 1939». Οσοι το διαβάζουν παρηγοριούνται και ημερεύουν από τους στίχους, παρ” όλο που πολλοί δεν γνωρίζουν τον ποιητή. Είναι ο Γ.Χ. Οντεν. 

Σκηνή τρίτη: 15 Ιανουαρίου 2013. Ο Λευτέρης Βογιατζής ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Σφενδόνη, κάθεται στο τραπέζι με τα κόκκινα τριαντάφυλλα και διαβάζει δύο ποιήματα του Οντεν στη μνήμη του Βασίλη Διοσκουρίδη.
 Το πρώτο είναι το «Πένθιμο μπλουζ», σε μετάφραση Ερρίκου Σοφρά, που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο από την ταινία «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία». Είναι ένα ποίημα που γράφτηκε για τον φίλο του ποιητή που χάθηκε. Κι είναι η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Βογιατζή.

 Κόψτε τα τηλέφωνα, πάψτε τα ρολόγια,
 Το πιάνο κλείστε, πνίξτε τύμπανα και λόγια.
 Δώστε ένα κόκαλο στο σκύλο να ησυχάσει. 
Ο θρήνος άρχισε, το φέρετρο ας περάσει.
 Τα αεροπλάνα από πάνω μας στενάζουν
 «Πέθανε τώρα αυτός» στον ουρανό να γράψουν.
 Μαβιές κορδέλες βάλτε στ” άσπρα περιστέρια,
 Οι τροχονόμοι μαύρα γάντια έχουν στα χέρια. 

Ανατολή και Δύση μου,
 Βορρά και Νότε,
 Χαρά της Κυριακής, της εβδομάδας μόχθε.
 Ήσουν φωνή, τραγούδι μου, μέρα, σκοτάδι,
 Πίστευα αιώνια τη δική μας την αγάπη…

Τα αστέρια δεν τα λαχταρώ, 
πάρτε τα, σβήστε.
 Τον ήλιο ρίξτε τον και το φεγγάρι κρύψτε
. Αδειάστε τον ωκεανό, κάψτε τα δάση,
 Τίποτα πια καλό, ποτέ, δε θα χαράξει. 

Ο Οντεν πέθανε πριν από σαράντα χρόνια, στις 29 Σεπτεμβρίου 1973. Είναι παρών, όμως, χωρίς αμφιβολία στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών που άρχισε χθες και θα κρατήσει όλη την εβδομάδα.
 Και μόνο αυτός ο ποιητής να είχε περάσει από τη γη, μόνο αυτός και κανένας άλλος, το ερώτημα που τέθηκε πρώτη φορά από τον Χέλντερλιν, «κι οι ποιητές τι χρειάζονται σε ένα μικρόψυχο καιρό;», ένα ερώτημα που αναπαρήχθη στη συνέχεια από σχετικούς και ασχέτους, αφελείς και επιτήδειους, θα είχε αυτομάτως μια απάντηση. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr


Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας ζητήσει την ταυτότητά σας ιδιωτική εταιρεία ή τράπεζα

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας ζητήσει την ταυτότητά σας ιδιωτική εταιρεία ή τράπεζα

Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της...
ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ…

Ο φασισμός των άλλων και η δική μας υποκρισία...
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ…
Του Τάσου Πετρίδη


Συγκλονισμένη δείχνει ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία με το αυξανόμενο, όλο και περισσότερο, φαινόμενο του φασισμού και της βίας των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα το φόνο ενός αθώου νέου παιδιού…
…οι τηλεοράσεις, τα μέσα, τα κοινωνικά δίκτυα, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, όλοι οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες, συντάχτηκαν άμεσα «στον αγώνα κατά του φασισμού» που λες και ξαφνικά ανακάλυψαν πως υπάρχει…
Γρήγορα, και για να μην κακοχαραχτηριστούν, έσπευσαν όλοι να πάρουν θέση, να τοποθετηθούν και να κρίνουν…τους «άλλους»…να καταδικάσουν τους εγκληματίες, ως συνήθως…
…εγκληματίες που προφανώς είναι και αυτοί δικά μας παιδιά…γεννημένα μέσα στο ίδιο κοινωνικό περιβάλλον με μας…με όλους…

Ας προσπαθήσουμε, για να μην τρελαθούμε, να δούμε όλο αυτό το θέμα από τη μεριά του ψύχραιμου και νηφάλιου παρατηρητή, χωρίς χαϊδέματα, χωρίς προσκολλήσεις και ταμπέλες, με τη ματιά αυτού που βιώνει καθημερινά στο πετσί του τις αντιφάσεις, τη βαθειά υποκρισία και τα ευτράπελα αυτής της κοινωνίας και ιδιαίτερα του πολιτικού της συστήματος, το οποίο μαζί με τα ισχυρά μέσα «ενημέρωσης» διαμορφώνουν σοβαρά συνειδήσεις και απόψεις πολιτών.

Ας δούμε αρχικά τι είναι αυτό το περίεργο «φρούτο» ο φασισμός, το έγκλημα και η βία που τον συνοδεύουν και το ποια είναι η σχέση όλων μας με αυτόν, όσο το δυνατόν πιο περιεκτικά και ουσιαστικά χωρίς περαιτέρω κουραστικές ίσως αναλύσεις…
Να δούμε τι εννοούμε όταν λέμε φασισμός κι αν όλοι μας καταλαβαίνουμε τα ίδια πράγματα…
Πολύ φοβάμαι πως όχι…

Ο φασισμός θα έλεγα είναι μια κορυφαία κοινωνική ασθένεια…
…είναι η επιβολή, η δύναμη του ισχυρού, η κατάργηση της ατομικής ελευθερίας, είναι η κάθε λογής διαμόρφωση και συμμόρφωση προς το πρότυπο κάποιου πέρα από τη δική μας θέληση…
…δεν είναι σε καμία περίπτωση ζήτημα συγκεκριμένων κοινωνικών και πολιτικών ομάδων…δεν είναι καν ζήτημα που αφορά μονάχα το πολιτικό σύστημα…
…αφορά ολόκληρο το φάσμα της κοινωνίας μας.
Η άγνοια, ο φόβος και οι ανισότητες είναι οι «γονείς» του φασισμού ενώ η βία είναι ο «αδερφός» του,
ο σπόρος της βίας μπορεί να γεννηθεί σε κάθε μας σχέση, με τα πάντα γύρω, την κάθε στιγμή…υπό κατάλληλες συνθήκες… και στο κατάλληλο περιβάλλον…

Ο φασισμός θα υπάρχει όσο ο κάθε άνθρωπος θα τον «βλέπει» μονάχα στους άλλους και ποτέ στο δικό του «καθρέφτη»…
…ο φασισμός θα υπάρχει για όσο η οπτική μας για τον κόσμο θα είναι διαιρεμένη λόγω άγνοιας, όσο ο ελεύθερος χώρος μέσα στα μυαλά μας θα στενεύει και θα λιγοστεύει…

…και σε ρωτάω φίλε, φίλε του προοδευτικού και δημοκρατικού ιδιαίτερα χώρου, αγανακτισμένε φίλε,
Πόσο διαιρεμένη και διαχωριστική είναι η δική σου οπτική και η αντίληψή σου για τον κόσμο και την κοινωνία μας??
Πόσο αληθινούς θεωρείς τους μεταξύ των ανθρώπων διαχωρισμούς??
Πόσο τολμάς να δεις και να κατανοήσεις τη δική σου βία και το δικό σου φασισμό μέσα στις σχέσεις σου…με όσους πιθανά τυχαίνει να διαφωνείς??
Τι θέση έχουν στη δική σου ζωή έννοιες όπως η συμβίωση με το διαφορετικό, η άνευ όρων αποδοχή και η ανεκτικότητα??
Πόσο καθαρή, κρυστάλλινη, ανιδιοτελή και ανεπηρέαστη ματιά μπορείς να έχεις απέναντι σε όλα όσα η ζωή σου φέρνει, απέναντι στα γεγονότα???
Δυστυχώς φίλε μου, πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορείς…

Για να έχεις καθαρή και ανεπηρέαστη ματιά χρειάζεται να μην ανήκεις κάπου, να μην ανήκεις πουθενά…για να μπορείς να έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις ολόκληρη την εικόνα και όχι τη μισή.

Τολμάς να μην ανήκεις πουθενά?
Τολμάς να έχεις πατρίδα σου τη γη κι αδέρφια σου όλους τους ανθρώπους??
ΟΛΟΥΣ!!!

Αν ανήκεις σε κάποιο συγκεκριμένο ιδεολογικό ή πολιτικό χώρο τότε έχεις μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις που μιλάω, καθώς η συνείδησή σου είναι «υποχρεωμένη» να βλέπει τη μισή αλήθειαη δε ηθική σου να είναι επιλεκτική και σύμφωνη με τις προδιαγραφές του χώρου που ανήκεις…
Το μυαλό στενεύει έτσι αδερφέ…κι αυτή η διαδικασία δεν γίνεται και τόσο αντιληπτή… συμβαίνει αργά αργά και μηχανικά.. μέχρι που γίνεται συνήθεια, μέχρι που γίνεται το «φυσιολογικό»…
…κι όταν το μυαλό στενεύει…οι σπόροι του φασισμού αρχίζουν ν ανθίζουν…σιγά σιγά…λίγο λίγο και όλο και περισσότερο…

Μας λένε συνέχεια για εγκληματικές οργανώσεις…και πώς να ησυχάσω…
…και σε ρωτάω κι εσένα…
Δεν είναι εγκληματικές οργανώσεις όλες οι κυβερνήσεις εκείνων των ισχυρών κρατών που επιτίθενται σε αδύναμες χώρες για τα προσωπικά τους συμφέροντα, καταστρέφοντας και σκοτώνοντας αθώους πολίτες και παιδιά??
Δεν είναι εγκληματική οργάνωση ο ΟΗΕ και όλοι όσοι ανέχονται και επιτρέπουν να συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα σε βάρος αμάχων και αθώων??
Δεν είναι εγκληματική η Ευρωπαϊκή Ένωση που καταδικάζει στη φτώχεια, την ανεργία και τη στέρηση εκατομμύρια πολίτες της??
Δεν είναι εγκληματικές όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, όλο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που αδικούν, καταπιέζουν και οδηγούν στην απόγνωση εκατομμύρια πολίτες??
Δεν είναι εγκληματικές οργανώσεις όλες οι τράπεζες που παραπλανούν και μετά εκβιάζουν στυγνά πολίτες??
Δεν είναι εγκληματικές οργανώσεις οι πολεμικές βιομηχανίες που με τα προϊόντα τους σκορπούν το θάνατο και τη δυστυχία για τα δικά τους κέρδη??
Δεν είναι εγκληματικές οργανώσεις οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες που υπερτιμολογούν τα φάρμακα, που δεν επιτρέπουν τη θεραπεία σοβαρότατων ασθενειών με εναλλακτικές μεθόδους, για να έχουν αυτές τεράστια κέρδη??
Δεν είναι εγκληματικές οργανώσεις οι πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων που παρασκευάζουν βλαβερά και επικίνδυνα τρόφιμα σε βάρος του ανυποψίαστου πληθυσμού για λόγους πάλι κέρδους??
Έγκλημα θεωρείται μονάχα το αίμα και ο θάνατος??
Όλα αυτά δεν είναι βία και φασισμός σε βάρος της ανθρωπότητας??
Αυτή η αθλιότητα, αυτή η καθημερινή βία που τη συναντάς παντού δεν σχετίζεται νομίζεις με το φασισμό για τον οποίο μιλάμε??
Τι κάνεις για όλα αυτά αδερφέ??
Ποια είναι η θέση σου απέναντι σε όλα αυτά??
Πόσο, χωρίς να το καταλαβαίνεις ίσως, επιτρέπεις με τις επιλογές σου κάθε μέρα σε αυτή την αθλιότητα να εξακολουθεί να υπάρχει?

Ο φασισμός και η βία είναι φαινόμενα που τα συναντάς μονάχα απέναντι σε ανθρώπους?
Η ομαδική, για παράδειγμα, γενοκτονία ζώων για θρησκευτικούς ή άλλους λόγους παράδοσης δεν είναι καθαρό φαινόμενο φασισμού??
Η ανυπολόγιστη καταστροφή δασών και οικοσυστημάτων, ειδών και αθώων πλασμάτων δεν είναι ανθρώπινος φασισμός??

Μήπως η ηθική μας αδερφέ είναι απολύτως επιλεκτική και πάντα σύμφωνη με το δικό μας παραμύθι??
Τολμάς να πάρεις θέση για όλα αυτά προοδευτικέ φίλε, υπερασπιστή της δημοκρατίας?
Πόσο ελεύθερος νομίζεις ότι είσαι??
Ποια δημοκρατία αλήθεια θέλεις να υπερασπιστείς??
Αν αυτό που εννοείς δημοκρατία περιέχει δικαιοσύνη, ειρήνη, συμβιωτικότητα, ισότητα και ατομικές ελευθερίες τότε…ονειρεύεσαι και δεν τόχεις καταλάβει…τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει!!
Η δημοκρατία σου, πέρα από μια δικιά σου δημιουργημένη προβολή, είναι μονάχα το «τυρί» που σου σερβίρουνε για να σε έχουνε συνέχεια μέσα στη «φάκα»…
Η «φάκα» είναι η κατεύθυνση, η χειραγώγηση, το τι θα λες, το τι θα κάνεις, το τι θα πιστεύεις, το τι θα σημαίνουν για σένα οι έννοιες, δημοκρατία, φασισμός…
Η «φάκα» είναι το κατεστημένο matrix μέσα στο οποίο ζεις και δεν τολμάς να αμφισβητήσεις.
Η «φάκα» είναι το γεγονός ότι το μοντέλο που κυβερνά ολόκληρο τον κόσμο μας είναι ο φασισμός των λίγων κι εσύ δεν μπορείς ούτε να το δεις, ούτε να το αμφισβητήσεις στο σύνολό του, στις ρίζες του, γιατί σ έχουν ευνουχίσει…και θεωρείς όλο αυτό…«φυσιολογικό».

Δεν σε κακίζω μ όλο αυτό αδερφέ, δεν σε κρίνω σαν κάτι εξυπνάκηδες, τον ίδιο αέρα αναπνέουμε, δίπλα ζούμε, στην ίδια πάντα γειτονιά, κάτω από τον ίδιο πάντα ουρανό, μέσα σ ένα θαυμαστό διαστημόπλοιο που αιωρείται στο χάος αυτού του σύμπαντος…
…μονάχα που ο κόσμος μας είναι μαθημένος στην υποκρισία και το ψέμα, στην απουσία ευθύνης, της ευθύνης που είναι πραγματική νοημοσύνη…και το ταξίδι μ όλα αυτά γίνεται πολύ κουραστικό και δεν έχει πια καθόλου πλάκα…

…για να δούμε που θα μας βγάλει όλο αυτό…


Πανγαία – Venus Project
t.petridis.vp@gmail.com




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ένας Μουσουλμάνος, ένας Βουδιστής και ένας Εβραίος συζητούν για τις θρησκείες τους. Στην προσπάθειά τους να πείσουν ότι η σωστή θρησκεία είναι η δική τους αρχίζουν να διηγούνται τα θαύματα που έχουν κάνει ο Αλλάχ, ο Βούδας και ο Προφήτης.

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ.

Τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον σκότωσε
Δεν ήταν δολοφονική ενέργεια ο θάνατος του 51χρονου που βρέθηκε νεκρός σε ένα χωράφι στην περιοχή Κολάκα στην Κυρτώνη της Αταλάντης.
Άθελά του, τον είχε πυροβολήσει ένας συγχωριανός του νομίζοντας ότι είναι αγριογούρουνο! Όμως, μαζί με τους φίλους του προσπάθησε να παραπλανήσει τις έρευνες της Αστυνομίας.
Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ο άτυχος άνδρας δεν είχε δολοφονηθεί. Όλοι όσοι τον γνώριζαν τον χαρακτήριζαν καλό και ήσυχο άνθρωπο, χωρίς εχθρούς.

Έτσι, έστρεψαν τις έρευνες προς την τετραμελή ομάδα κυνηγών από το χωριό που είχαν μεταφέρει το θύμα στο τοπικό Κέντρο Υγείας λέγοντας ότι τον βρήκαν τραυματισμένο στο δρόμο ένας από αυτούς και ειδοποίησε τους άλλους για να τον μεταφέρουν.

Ο 34χρονος, που ήταν και ο δράστης του θανατηφόρου δυστυχήματος, ομολόγησε τελικά ότι αυτός πυροβόλησε όταν αντιλήφθηκε κάτι να κινείται μέσα στη δασώδη περιοχή, χωρίς να φανταστεί ότι θα ήταν ο 51χρονος συγχωριανός του! Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παράβαση του νόμου για τα όπλα και λαθροθηρία, ενώ οι άλλοι τρεις κυνηγοί κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία, παράβαση του νόμου για τα όπλα και λαθροθηρία.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Click on the slide!
Πόρισμα εννέα σελίδων, στο οποίο γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής, παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο αντιεισαγγελέας του Α.Π, Χαρ. Βουρλιώτης.. Τι προβλέπει ο νόμος
Ως εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και δομή περιγράφεται η Χρυσή Αυγή στο πόρισμα της εισαγγελίας βάσει του οποίου πραγματοποιούνται οι συλλήψεις.
Επικεφαλής φέρονται οι βουλευτές που ήδη έχουν πάρει το δρόμο για τη δικαιοσύνη,οι οποίοι κατηγορούνται ευθέως και με στοιχεία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.  Η δομή φαίνεται να εξαπλούται σε ολόκληρη τη επικράτεια και η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης αφορά αδικήματα και του κοινού ποινικού δικαίου από εκβιασμούς και προστασία μέχρι ξέπλυμα μαύρου χρήματος.



Πόρισμα εννέα σελίδων, στο οποίο γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής, παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο αντιεισαγγελέας του ΑΠ, Χαρ. Βουρλιώτης.

Σύμφωνα με το πόρισμα, διευθύνων της οργάνωσης φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος περιγράφεται ως «Φύρερ πριντς» (πρίγκιπας Φύρερ) αποδίδοντάς του τη θεωρία του ηγέτη. Ο Χρ.Παππάς φέρεται ως υπαρχηγός της οργάνωσης.
Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύμματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας.

Όπως έγινε πάντως γνωστό, στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του κόμματος αναφέρονται περιστατικά, που «δένουν» τη βασική κατηγορία, περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία εστιάζει το πόρισμα.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην Ευτέρπη Κουτζαμάνη.


Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987, δηλαδή τα τελευταία 26 χρόνια.
Επιπλέον, στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.


Ποινικός Κώδικας - Άρθρο 187

Εγκληματική οργάνωση

  1. Με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα πρόσωπα (οργάνωση) "που επιδιώκει" τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στα άρθρα 207 (Παραχάραξη), 208(Κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων), 216 (Πλαστογραφία), 218(Πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων), 242 (ψευδής βεβαίωση, νόθευση), 264 (Εμπρησμός), 265 (Εμπρησμός σε δάση), 268 (πλημμύρα), 270 (έκρηξη), 272 (Παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες), 277 (πρόκληση ναυαγίου), 279 (δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων), 291 (διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών), 299 (ανθρωποκτονία με πρόθεση), 310 (Βαριά σωματική βλάβη, 322 (Αρπαγή), 323 (εμπόριο δούλων), "323Α (εμπορία ανθρώπων)" 324 (Αρπαγή ανηλίκων), 327 (ακούσια απαγωγή), 336 (Βιασμός), 338 (Κατάχρηση σε ασέλγεια), 339 (αποπλάνηση παιδιών), "348 Α (πορνογραφία ανηλίκων) , 351 (Σωματεμπορία), 351Α (ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής)", 374 (Διακεκριμένες περιπτώσεις Κλοπής), 375 (Υπεξαίρεση), 380 (Ληστεία), 385 (Εκβίαση), 386 (Απάτη), 386Α (Απάτη με υπολογιστή), 404 (Τοκογλυφία),«στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 5 του άρθρου 87 και στο άρθρο 88 του ν. 3386/2005 (ΦΕΚ 212 Α`), όταν οι πράξεις αυτές (διευκόλυνση της παράνομης εισόδου ή εξόδου ή της παράνομης μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών) τελούνται από κερδοσκοπία,».


όπως επίσης περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, όπλων, εκρηκτικών υλών και προστασίας από υλικά που εκπέμπουν επιβλαβείς για τον άνθρωπο ακτινοβολίες.

"καθώς και περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τη νομοθεσία για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς καθώς και τη νομοθεσία περί προστασίας του περιβάλλοντος.».

«,καθώς και περισσότερων εγκλημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τη διάταξη του άρθρου 41 ΣΤ του ν. 2725/1999, όπως ισχύει όπως επίσης και περισσοτέρων εγκλημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται στο άρθρο 1280 του ν. 2725/ 1999. Για τα εγκλήματα του άρθρου αυτού η ιδιότητα του ιατρού, προπονητή ή φυσιοθεραπευτή αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση.Με την ίδια ποινή τιμωρείται ο υπαίτιος της πράξεως του πρώτου εδαφίου, αν η εγκληματική οργάνωση επιδιώκει την τέλεση περισσότερων αξιόποινων πράξεων σχετικά με την αποφυγή καταβολής νόμιμου φόρου, τέλους, δασμού ή άλλης επιβαρύνσεως κατά την αγορά, πώληση, παραλαβή, παράδοση, μεταφορά, διαμετακόμιση, εμπορία, κατοχή, αποθήκευση, εισαγωγή ή εξαγωγή εμπορεύματος ή και προϊόντος απομίμησης, παραποίησης ή πειρατείας».


«2. Όποιος παρέχει ουσιώδεις πληροφορίες ή υλικά μέσα, με σκοπό να διευκολύνει ή να υποβοηθήσει οργάνωση της προηγούμενης παραγράφου για τη διάπραξη των επιδιωκόμενων από αυτή κακουργημάτων, τιμωρείται με Κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.».

«3. Όποιος διευθύνει την οργάνωση της πρώτης παραγράφου τιμωρείται με Κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών».«Με την ίδια ποινή τιμωρείται το μέλος της οργάνωσης αν κατά τον χρόνο τέλεσης του εγκλήματος του δευτέρου εδαφίου της πρώτης παραγράφου ήταν δημόσιος υπάλληλος ή υπάλληλος υπό την έννοια του άρθρου 263α.»


4 "2. Όποιος με Απειλή ή χρήση βίας κατά δικαστικών λειτουργών, ενόρκων, ανακριτικών ή δικαστικών υπαλλήλων, μαρτύρων, πραγματογνωμόνων και διερμηνέων ή με δωροδοκία των ίδιων προσώπων ματαιώνει την αποκάλυψη ή τη δίωξη ή την τιμωρία του εγκλήματος της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση της παραγράφου 1 τιμωρείται με Κάθειρξη μέχρι δέκα (10) έτη και με χρηματική ποινή από εκατό χιλιάδες (100.000) μέχρι πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ. Όποιος στις παραπάνω περιπτώσεις ματαιώνει την αποκάλυψη ή τη δίωξη ή την τιμωρία όχι μόνο του εγκλήματος της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση της παραγράφου 1, αλλά και άλλου εγκλήματος, από εκείνα που απαριθμούνται στην ίδια παράγραφο, τιμωρείται με Κάθειρξη και χρηματική ποινή από εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ μέχρι ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ."


5  3. Όποιος  εκτός από τις περιπτώσεις της παραγράφου 1, ενώνεται με άλλον για να διαπράξει κακούργημα (συμμορία), τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με Φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται ο υπαίτιος, αν η κατά το προηγούμενο εδάφιο ένωση έγινε για τη διάπραξη πλημμελήματος το οποίο τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος ή η προσβολή της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας ή της γενετήσιας ελευθερίας.

6  4. Η κατασκευή, προμήθεια ή κατοχή όπλων, εκρηκτικών υλών και χημικών ή βιολογικών υλικών ή υλικών που εκπέμπουν επιβλαβείς για τον άνθρωπο ακτινοβολίες προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης της παραγράφου 1 ή της συμμορίας της παραγράφου 3 ή η επιδίωξη οικονομικού ή άλλου υλικού οφέλους των μελών τους συνιστούν επιβαρυντικές περιστάσεις. Η μη τέλεση οποιουδήποτε από τα επιδιωκόμενα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 3 συνιστά ελαφρυντική περίσταση. Η απλή ψυχική συνέργεια στα εγκλήματα της συγκρότησης ή συμμετοχής κατά την παράγραφο 1 ή της συμμορίας κατά την παράγραφο 3 δεν τιμωρείται, εφόσον τα μέλη της οργάνωσης ή συμμορίας δεν επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος.«Επιβαρυντική περίσταση συνιστά επίσης η τέλεση της πράξεως του τελευταίου εδαφίου της πρώτης παραγράφου με υλικό αντικείμενο το αργό πετρέλαιο ή άλλο πετρελαιοειδές ή ενεργειακό προϊόν.»


7  5. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και όταν οι προβλεπόμενες σε αυτό αξιόποινες πράξεις τελέσθηκαν στην αλλοδαπή από ημεδαπό ή στρέφονταν κατά `Ελληνα πολίτη ή κατά νομικού προσώπου που εδρεύει στην ημεδαπή ή κατά του Ελληνικού κράτους, ακόμη και αν αυτές δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέσθηκαν".

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ.


15Οι άγγελοι πραγματοποιούν τριπλό έργο.

Πρώτα απ΄ όλα δοξολογούν ακατάπαυστα το Θεό. Αυτή η δοξολογία δεν τους έχει επιβληθεί ως εντολή, αλλά είναι τελείως αυθόρμητη, που ξεπηγάζει από τους ίδιους, όταν αντικρύζουν το κάλλος του Θεϊκού προσώπου και τα μεγαλεία της δημιουργίας του. Τη νύχτα των Χριστουγέννων π.χ., εμφανίσθηκε πλήθος στρατιάς ουρανίου που αινούσε τον Θεό για το γεγονός της θείας ενσαρκώσεως.

Το δεύτερο έργο τους είναι η διακονία στη Θεία Οικονομία.Νιώθουν τόση αγάπη και ευγνωμοσύνη προς το Πλάστη τους και σφοδρή επιθυμία για τη δική τους πρόοδο, ώστε να διακονούν τα μυστήρια της Θείας Οικονομίας. Τα αγγελικά τάγματα μεταδίδουν ιεραρχικά το φωτισμό και τη γνώση το ένα στο άλλο. Τις αποκαλύψεις του Θεού τις διδάσκουν οι ανώτερες τάξεις στις κατώτερες και όταν επιτρέψει ο Θεός να αποκαλυφθεί κάποιο μυστήριο σε νου αγίου ανθρώπου, αυτό θα γίνει ιεραρχικά.

Το τρίτο έργο των αγγελικών δυνάμεων αφορά τη σωτηρία των ανθρώπων. Με αυτό επιφορτίσθηκαν μετά την δημιουργία του ανθρώπου και το επιτελούν με ιδιαίτερη προθυμία και χαρά, αφού κάθε φορά που μετανοεί ένας άνθρωπος για τις αμαρτίες του, πανηγυρίζουν και χαίρονται στον ουρανό.

Στο αρχαιότατο έργο «ποιμήν» του Ερμά, γίνεται λόγος για τον προσωπικό φύλακα άγγελο κάθε ανθρώπου. Αυτός μάλιστα είναι τρυφερός, σεμνός, πράος, διδάσκει στην ανθρώπινη καρδιά τη δικαιοσύνη και το δρόμο προς το αγαθό. Και άλλοι πατέρες της εκκλησίας μας διδάσκουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση παραμονής του φύλακα αγγέλου δίπλα στον άνθρωπο, είναι ο άγιος βίος, διαφορετικά απομακρύνεται εξ΄ αιτίας των πονηρών και αμαρτωλών έργων. Ο άγγελος αυτός παρηγορεί στις θλίψεις, βοηθά στους πόνους, συμπάσχει με τον άνθρωπο, τον οδηγεί στη μετάνοια και τον προστατεύει από ορατούς και αόρατους εχθρούς.

Εκτός όμως από το φύλακα άγγελο του κάθε ανθρώπου, υπάρχουν και οι φύλακες άγγελοι των εθνών, των πόλεων και των κατά τόπους εκκλησιών. Στη Παλαιά Διαθήκη, στο βιβλίο του Δευτερονομίου, ο Θεός διαμοιράζει τα έθνη και τοποθετεί τα όρια των εθνών σύμφωνα με τον αριθμό των αγγέλων Του. Έπειτα, ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος παρατηρεί ότι ο Θεός έχει εγκαταστήσει σε κάθε πόλη στρατόπεδα αγγέλων που αναχαιτίζουν τις επιθέσεις των δαιμόνων. Ενώ τέλος, ο άγιος Ιππόλυτος είναι ιδιαίτερα σαφής, όταν παρομοιάζει την εκκλησία με πλοίο που έχει ναύτες τους αγγέλους. 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...