Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ


Τα "Προμαχιώτικα νέα" ύστερα από ώριμη σκέψη και μετά την απαράδεκτη στάση των τοπικών βουλευτών, να μην απαντήσουν στο email- ερώτημα, που τους αποστείλαμε την 10/7/2014, σχετικά με το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, η μή καταβολή του οποίου ταλανίζει εκατοντάδες οικογένειες, αποφάσισαν να ΜΗΝ δημοσιεύουν πλέον τα δεκάδες δελτία τύπου, με τα οποία μας κατακλύζουν καθημερινά, καθιστώντας μας, βουλευτικά γραφεία τύπου.
Θεωρούμε ότι με την στάση τους αυτή, οι τοπικοί μας ταγοί, προσβάλουν όχι την ιστοσελίδα μας, αλλά τους χιλιάδες αναγνώστες, που δικαιούνται ενημέρωσης.

Η Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ''ΚΩΦΟΙ & ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ''



Στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ «Κωφοί & Ακουόντες εν δράσει» συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Η αξία της επικοινωνίας, της αμοιβαιότητας και της συνεργασίας στο επίκεντρο των δράσεων του Φεστιβάλ»

Στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ «Κωφοί & Ακουόντες εν Δράσει» συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Λέσχης για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας Χανίων και του Πολιτιστικού Φορέα της Θεσσαλονίκης «Εσαεί εν Ροή». Η διάρκειά του είναι μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουλίου.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει στο φεστιβάλ προβάλλοντας την τοπική γαστρονομία με την παρουσίαση εδεσμάτων Μακεδονίας και Μικράς Ασίας, το διήμερο 14 & 15 Ιουλίου, σε υπαίθρια δράση στην Καμάρα. Παράλληλα, πραγματοποιείται έκθεση ζωγραφικής, στο Επταπύργιο, όπου θα παρουσιάσει τις δημιουργίες της η κα. Κυραζή Χριστίνα (κωφάλαλη) από την Αγάθη Αριδαίας.

«Συμμετέχουμε σε μία ιδιαίτερη διοργάνωση που στόχο έχει να προάγει την αξία της επικοινωνίας, της αμοιβαιότητας και της συνεργασίας ανάμεσα σε ‘’κωφούς και ακουόντες’’, εξαλείφοντας ταυτόχρονα τον κοινωνικό ρατσισμό και την άνιση αντιμετώπιση των συμπολιτών μας. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει ενεργά, μέσω της παρουσίασης των ποιοτικών προϊόντων της περιοχής μας σε δράσεις που αναδεικνύουν την παραδοσιακή γαστρονομία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες και προσκαλώ το κοινό να τιμήσει με την παρουσία του τις ποικίλες δράσεις καθ΄ όλη της διάρκεια του Φεστιβάλ», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ : ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ :   ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ απέναντι στους αγρότες
Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΡΑΙΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΔΟΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ.ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και πληρώθηκε από τον Δήμο – ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
Οι ευθύνες του κ. Δημάρχου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου τεράστιες
Άμεση λύση με εργολάβο αλλά να μην έχουμε τα ίδια κάθε χρονιά. Να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορούν να παίζουν με το εισόδημα των παραγωγών που πλήττονται έτσι και αλλιώς από την γενικότερη συγκυρία και την έλλειψη πολιτικών. Να μην έχουν να αντιμετωπίζουν οι αγρότες κάθε χρόνο την ανευθυνότητα και την ευθυνοφοβία Δημάρχων και υπηρεσιών του Δήμου 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στο Δημαρχείο η σύσκεψη που ζητήθηκε από τον Γιάννη Σηφάκη με συμμετέχοντες τους κ. Δ.Πασόη- Δ. Μπίνο-Γ. Σηφάκη, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας, τους κ. Ελπασίδη και Αβραάμ από το Τ.Σ. Δημοτικής κοινότητας Αριδαίας, τον κ.Ταρασίδη και τον κ.Σωτηριάδη.
Στην διάρκεια της σύσκεψης ο Γιάννης Σηφάκης απηύθυνε στον κ. Δήμαρχο και την Τεχνική Υπηρεσία το ερώτημα γιατί ενώ υπάρχουν όλες οι νόμιμες άδειες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης για την κατασκευή του προσωρινού αναχώματος-φράγματος ο Δήμος δεν προχώρησε νομίμως στην ανάθεση του έργου με αποτέλεσμα να καίγονται οι παραγωγές και να χάνεται αγροτικό εισόδημα ( ιδιαίτερα σε αυτή την τραγική συγκυρία για το ροδάκινο και συνολικά για τον αγρότη).
Στην σχετική συζήτηση ανεδείχθη ανάγλυφα η ευθυνοφοβία του κ. Δημάρχου και κυρίως του Προϊσταμένου και ενός ακόμη υπαλλήλου της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που ενώ υπάρχουν όλες οι προβλεπόμενες άδειες εκτέλεσης του έργου ( που ανατέθηκαν ορθά από τον κ. Πασόη και μάλιστα πληρώθηκαν 52.000,00 €)  παραμένουν ανενεργές με την ανικανότητα και την ευθυνοφοβία υλοποίηση τους.
Ο Γιάννης Σηφάκης επικοινώνησε κατά την διάρκεια της σύσκεψης με την υπηρεσία που εισηγήθηκε στον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την χορήγηση της άδειας . Η αρμόδια υπάλληλος απόρησε γιατί δεν έχει κιόλας κατασκευαστεί το έργο και θεώρησε αυτονόητη την νόμιμη δυνατότητα του Δήμου για την εκτέλεση του. Ακόμη είπε ότι η άδεια για την εκτέλεση του έργου έχει κοινοποιηθεί στο Α.Τ. Αριδαίας για να προστατεύσει την κατασκευή του.
Οι παριστάμενοι αγρότες και εκπρόσωποι του τοπικού συμβουλίου αγανακτισμένοι είπαν ότι θα μαζέψουν υπογραφές και θα κάνουν καταγγελίες στον Δήμο κατά παντός υπευθύνου.
Ο κ. Πασόης όταν κατάλαβε(!!!)  ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δεν ανταποκρίνονται μίλησε για διενέργεια ΕΔΕ αλλά δεν φάνηκε ιδιαίτερα αποφασισμένος, με βάση ( μάλλον) το γεγονός ότι αποχωρεί σε λίγο.  
Ο κ. Μπίνος δήλωσε ότι θα πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ενημερωθεί.
Έγινε προσπάθεια από όλους τους παρευρισκόμενους , κάτω από την απολύτως δικαιολογημένη πίεση των αγροτών, να βρεθεί τελείως άμεση λύση και πάλι ( όπως κάθε χρόνο) πολύ πρόχειρη. Έγινε επαφή με εργολάβο και αύριο πιστεύουμε θα λυθεί το θέμα πάλι με τον «πατροπαράδοτο» τρόπο μετά όλη αυτή την ολιγωρία από την δημοτική αρχή.
Με ανευθυνότητα και ευθυνοφοβία δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτα στον Δήμο.  Όχι μόνο αυτό το πολύ σοβαρό θέμα αλλά και οτιδήποτε άλλο. Η απερχόμενη δημοτική αρχή πρέπει να ανταποκριθεί τον λίγο χρόνο που απομένει στις ευθύνες της. Η νέα δημοτική αρχή ( όλο το νέο Δημοτικό Συμβούλιο) πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να λύσει με σοβαρότητα και με μόνιμο τρόπο τα προβλήματα ( χωρίς τσαπατσουλιές και προχειρότητες) με σεβασμό στον πολίτη και ιδίως στον αγρότη που παλεύει για να ζήσει.
Να αντιμετωπίσει και προβλήματα με τις υπηρεσίες του Δήμου για να μπορεί να υλοποιήσει τα καθήκοντα που τις ανέθεσαν οι πολίτες της Αλμωπίας που δεν μπορούν να εξακολουθούν να γίνονται θύματα της ανευθυνότητας και ευθυνοφοβίας κανενός.

Καλούμε τους αγρότες και όλους τους πολίτες σε επαγρύπνηση. Να αγωνιστούν για να αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης τους από αιρετούς και υπαλλήλους. Να ζητήσουν διεκδικητικό δήμο που να μπορεί να δίνει λύσεις και όχι στα όρια να κουτσοβολεύει καταστάσεις. Να απαιτήσουν από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του απερχόμενου. Ακόμη καλούμε τους υπαλλήλους του Δήμου (που και αυτοί βάλλονται πανταχόθεν από τις ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές) να επιτελούν με σοβαρότητα και χωρίς ευθυνοφοβία ( με σεβασμό βέβαια στην νομιμότητα) τα καθήκοντα τους. Πρέπει να είναι κοντά στον δημότη και να τον εξυπηρετούν και όχι ( κάτι που συμβαίνει ευτυχώς ελάχιστες φορές) να «εφευρίσκουν» τρόπους στο όνομα της κάλυψης των νότων τους ( φοβούμενοι τις διαθεσιμότητες με τις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης) να μην εκτελούνται πολιτικές απαραίτητες στον πολίτη, πόσο μάλλον όταν καίγεται ο κάμπος και κινδυνεύει το εισόδημα των παραγωγών.    

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ


O κάμπος της Υδραίας καίγεται από την ανευθυνότητα και την ευθυνοφοβία
Ο Γιάννης Σηφάκης ζητά να γίνει άμεση συνάντηση Δ.Πασόη-Δ. Μπίνου-Γ. Σηφάκη με συμμετοχή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και του τοπικού συμβουλίου Αριδαίας-Υδραίας για άμεση λύση του προβλήματος με την κατασκευή του αναχώματος για την άρδευση των αγροκτημάτων Υδραίας- Αριδαίας
Η άμεση λύση υπάρχει  αρκεί να επικρατήσει η κοινή λογική και να πάψει η ανευθυνότητα και η ευθυνοφοβία
  Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας κ. Αβραάμ Δημήτριο, με κατοίκους της Υδραίας, με τον μελετητή που αδειοδότησε το ανάχωμα καθώς και με εργολάβους για το φλέγον πρόβλημα του αναχώματος στον Αλμωπαίο για την άρδευση του αγροκτήματος κυρίως της Υδραίας αλλά και τμήματος του αγροκτήματος της Αριδαίας.
  Εκ μέρους των κατοίκων εκφράστηκε η αγανάκτηση τους για την ανευθυνότητα και την μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή του που έχει ήδη καταστρέψει παραγωγές και κινδυνεύει να καταστρέψει πολύ περισσότερες αν εξακολουθήσει λίγο ακόμη η κατάσταση να μένει ως έχει.

 Ο Γιάννης Σηφάκης αφού στηλίτευσε την ανεύθυνη στάση της δημοτικής αρχής για την μεγάλη καθυστέρηση και την ευθυνοφοβία της ακόμη και αυτή την κρίσιμη στιγμή για άμεση λύση προτείνει άμεση συνάντηση την Δευτέρα 14 Ιούλη των Δ. Πασόη-Δ. Μπίνου-Γ. Σηφάκη μαζί με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και του τοπικού συμβουλίου για την λήψη αποφάσεων στο κρίσιμο αυτό θέμα. Ο Γιάννης Σηφάκης θεωρεί ότι με την εμπειρία του στην διαχείριση έργων σε χείμαρρους και στην διαχείριση εργολάβων θα βοηθήσει αποφασιστικά στην εξεύρεση άμεσης λύσης.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...