Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ



Αριδαία, 20/8/2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ:
-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ
-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Την Τ.Κ. Κωνσταντίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, με στόχο να καταγράψει τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν το χωριό. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Κωνσταντινίδης, με τον οποίο πραγματοποίησε αυτοψία σε διάφορες τοποθεσίες.
Στα πλαίσια της επίσκεψης, έγινε αυτοψία σε τμήματα της αγροτικής οδοποιίας που έχουν ενταχθεί και δημοπρατηθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, σύντομα ξεκινά το σημαντικό αυτό έργο μήκους 3 χλμ το οποίο θα βελτιώσει τις αγροτικές υποδομές.
Με αφορμή την επίσκεψη, ο Δήμαρχος προχώρησε σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προτείνει την ένταξη της ασφαλτόστρωσης του περιφερειακού δρόμου του χωριού στο τεχνικό πρόγραμμα 2017. Ένα αίτημα χρόνων των κατοίκων που στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος είδε από κοντά τα δίκτυα όμβριων υδάτων τα οποία χρειάζονται συντήρηση και για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει μέριμνα μέσω του τεχνικού προγράμματος 2016. 
Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο γήπεδο της Κωνσταντίας και συγκεκριμένα στον χώρο των αποδυτηρίων τα οποία χρειάζονται συντήρηση, που θα υλοποιηθεί κι αυτή στα πλαίσια του τεχνικού προγράμματος 2016.
Επιπλέον, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο ελαιοχρωματισμός του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, το οποίο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Ο Δήμαρχος μαζί με τον Πρόεδρο ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των εργασιών και δήλωσε ικανοποιημένος.
Τέλος, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Κωνσταντίας κ. Ουρανία Κωνσταντινίδου στον χώρο του Συλλόγου, όπου συζητήθηκαν κάποια ζητήματα που αφορούν κυρίως στο κτίριο του κοινοτικού καταστήματος, ενώ συνεχάρη τον Σύλλογο για την δράση του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.
Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Συνεχίζουμε τις τακτικές επισκέψεις μας στα χωριά μας. Είναι ο μόνος τρόπος να καταγράψουμε τα προβλήματα και να δώσουμε άμεσες λύσεις. Η συνεργασία μας με τον Πρόεδρο του χωριού είναι άψογη και μετά από την εποικοδομητική μας συζήτηση θα λυθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετό κόσμο και να ακούσω τους προβληματισμούς και τις παρατηρήσεις, οι οποίες συχνά βοηθούν το έργο μας».



Αμπραμοβίτς – του Χόρχε Λουίς Μπόρχες



Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης

Απόψε, όχι μακριά απ’ την κορυφή του λόφου Σαιν-Πιερ, μια στιβαρή και χαρούμενη ελληνική μουσική έρχεται να μας αποκαλύψει ότι ο θάνατος είναι πιο αναληθοφανής απ’ τη ζωή κι ότι, κατά συνέπεια, η ψυχή επιζεί όταν το σώμα της γίνεται χάος. Αυτό σημαίνει ότι η Μαρία Κοδάμα, η Ιζαμπέλ Μονέ κι εγώ δεν είμαστε τρεις, όπως νομίζαμε. Είμαστε τέσσερις, αφού είσαι κι εσύ μαζί μας, Μωρίς.
 Ήπιαμε κόκκινο κρασί στην υγειά σου. Δε μας έλειψε η φωνή σου ή το άγγιγμά σου, μήτε η ανάμνησή σου. Ήσουν εκεί, σιωπηλός και χαμογελαστός το δίχως άλλο, βλέποντας με πόση έκπληξη και δέος συνειδητοποιήσαμε αυτό το τόσο πασίγνωστο, ότι κανείς δεν πεθαίνει. Ήσουν εκεί, πλάι μας, κι ήταν μαζί σου τα πλήθη αυτών που κοιμούνται μετά των πατέρων τους, όπως διαβάζουμε στις σελίδες της Βίβλου σου. Μαζί σου ήταν τα πλήθη των ίσκιων που ήπιαν στο λάκκο μπροστά στον Οδυσσέα, κι ο ίδιος ο Οδυσσέας, κι όλοι όσοι υπήρξαν ή φαντάστηκαν αυτούς που υπήρξαν.
 Όλοι ήταν εκεί: και οι δικοί μου πατέρες κι ο Ηράκλειτος και ο Γιόρικ. Δε γίνεται να πεθαίνει μια γυναίκα ή ένας άντρας ή ένα παιδί που υπήρξαν τόσα καλοκαίρια και τόσα φύλλα, τόσα βιβλία και τόσα πουλιά, τόσα πρωινά και τόσες νύχτες.

Απόψε, μπορώ να κλάψω σαν άντρας, μπορώ να νιώσω να κυλούν δάκρυα στα μάγουλά μου, γιατί τώρα ξέρω πως δεν υπάρχει τίποτα στη Γη που να μην είναι θνητό και να μη ρίχνει τη σκιά του. Απόψε, Αμπραμοβίτς, μου είπες χωρίς λόγια πως πρέπει να μπούμε στο θάνατο όπως μπαίνουμε σε μια γιορτή.


Χόρχε Λουίς Μπόρχες
[Άπαντα τα πεζά, εισαγωγή-μετάφραση-σημειώσεις: Αχιλλέας Κυριακίδης, Πατάκης, Αθήνα 2014. Ζωγραφική: Gabriel Pacheco.]



ΠΗΓΗ...http://frear.gr

"Mamma Mia!": ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΣΕ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΔΗΚΕΔΕ



Διοργάνωση: ΦΣΕ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΔΗΚΕΔΕ  (περιοχή Μύλων, πάρκο Καταρρακτών, ώρα έναρξης 21.15 μ.μ.)
ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΤΡΙΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Mamma Mia! (2008)


Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd
Ηθοποιοί:  Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried
Διάρκεια: 108 λεπτά
Είδος ταινίας: ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Η Donna (Meryl Streep) είναι μια ανεξάρτητη μητέρα, που μεγάλωσε μόνη της τη κόρη της και είναι ιδιοκτήτρια ενός μικρού ξενοδοχείου που βρίσκεται σε ένα ελληνικό νησί. Η κόρη της, Sophie (Amanda Seyfried) σύντομα θα παντρευτεί, και η μητέρα της κάλεσε δυο πολύ καλές της φίλες, τη Rosie και την Tanya, οι οποίες μαζί με την Donna αποτελούσαν κάποτε τη μουσική μπάντα Donna and the Dynamos. Η μελλοντική νύφη από την άλλη, θέλοντας να μάθει την ταυτότητα του πατέρα της, αποφασίζει να καλέσει στο γάμο της τρεις άντρες από το παρελθόν της μητέρας της. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...