Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΣΚΑΡΙ...



Περνούν οι ώρες, οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια και μαζί με αυτά περνά και η ιδία η ζωή. Και όταν κάτσουμε να κάνουμε ταμείο, άλλοι βρίσκουν την ζωή τους γεμάτη εμπειρίες και άλλοι ότι ήρθαν στον κόσμο αυτό μόνο σαν κάτι ενδιάμεσο για να περνούν κάποιοι άλλοι καλά. 
Άλλοι να είναι τα υπερωκεάνια που κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια και άλλοι κάποιες βαρκούλες που αρμενίζουν στο πουθενά, στο τίποτα.
Αν προσπαθούσα να παρομοιάσω την δική μου ζωή με πλεούμενο θα μου ταίριαζε το F/B Καβάλας – Θάσου. Που ξεκινάς από το ένα λιμάνι για το άλλο απέναντι και πάλι πίσω, τα ίδια και τα ίδια, κάθε μέρα το ίδιο δρομολόγιο, κάθε μέρα το ίδιο μικρό ταξίδι. 
Και με μόνη συντροφιά του γλάρους που σε ακολουθούν, που σου κάνουν παρέα σε αυτά τα μικρά ταξίδια. Χρόνια ολόκληρα.
Και έρχεται κάποια στιγμή που καταλαβαίνεις πως κάποιοι γλάροι δεν έρχονται μαζί σου για παρέα, ποτέ δεν σε είδαν έτσι. Πως απλά σε ακολουθούν γιατί με το μονότονο κύμα σου βγάζεις τα ψάρια στον αφρό και είναι πιο εύκολη η αναζήτηση της τροφής τους. 
.
.
Αχ και να έβρισκα το κουράγιο να διώξω όλους αυτούς τους ενοχλητικούς γλάρους που με ακολουθούν μόνο και μόνο από εκμετάλλευση. Να γινόμουν φιλόξενος μόνο για εκείνους τους γλάρους που βλέπουν το δικό μου σκαρί φιλόξενο. Που στέκονται στην πλώρη μου για να μου επιβεβαιώνουν για την σωστή μου ρότα. Που στέκονται στην πρύμνη μου και αφήνονται στην δική μου βούληση να τα οδηγήσω εκεί που πρέπει. Σε κοντινά λιμάνια, γνώριμα.
Αφού και εγώ όταν μεταμορφώνομε σε γλάρο, έτσι είμαι. Για το σκαρί που ακολουθώ νοιάζομαι και όχι να χορτάσω την πείνα μου.
.
.
Ας σταματήσω όμως τους συλλογισμούς μου κάπου εδώ… βλέπω να έρχεται το δικό μου φιλόξενο σκαρί

dimitris dimitris.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ - ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε υπόμνημα στη Βουλή την Παρασκευή 25/01/2013  το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, που αφορά την υλοποίηση – μετεξέλιξη του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι». 
Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα, με το νέο πρόγραμμα «κατ’ οίκον φροντίδα των συνταξιούχων» που υλοποιείται πλέον από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εξαιτίας της θέσπισης εξαιρετικά αυστηρών κριτηρίων, όπως ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και εισόδημα κάτω των 7.715 Ευρώ, αποκλείονται από αυτό μεγάλες ομάδες δικαιούχων. 
Ο Γιώργος Καρασμάνης ζητάει από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας & Υγείας, να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την ανάγκη να συνεχισθεί η προσφορά υπηρεσιών πρόνοιας και φροντίδας στον ευπαθή πληθυσμό, χωρίς αποκλεισμούς. 
Επίσης τονίζει πως το πρόγραμμα «κατ’ οίκον φροντίδα των συνταξιούχων» πρέπει να είναι επί της ουσίας διάδοχο του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» ώστε να εξυπηρετούνται όλοι όσοι χρήζουν άμεσης βοήθειας και συμπαράστασης όπως άλλωστε συνέβαινε έως σήμερα και παράλληλα ζήτησε να διασφαλιστεί η εργασία του υφιστάμενου προσωπικού του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» που υλοποιούνταν μέχρι στιγμής από τους Δήμους. 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ!!! ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ!!!



Ένας Κινέζος που δεν είναι απλός καπνιστής... αλλά κάτι παραπάνω!

Δείτε τα κόλπα που κάνει.... έχοντας στο στόμα του παραπάνω από ένα τσιγάρο αλλά σε καμία περίπτωση μην τον μιμηθείτε!

Στο τέλος θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα












ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ!




Μια νέα ζωή που φλέγεται
Και που λέτε, γεννήθηκα πάνω σ’ ένα σκουριασμένο παγκάκι, δίπλα σε μερικούς στίχους που μιλάγανε γι’ αγάπη, κοντά στα σκαλοπάτια της εκκλησιάς, με τη μάνα μου να σέρνει τα ματωμένα της σκέλια, φιλώντας τα πόδια του Θεού. Όλα ‘γίναν γρήγορα, βιαστικά, χωρίς θερμοκοιτίδες, χωρίς βιντεοκάμερες και χαρούμενους συγγενείς, δίχως μπαλόνια και ρουχαλάκια σε κατάλληλα αγορασμένα χρώματα. Μαμή μου ήταν η παγωνιά που μ’ έφερε με το στανιό στον κόσμο των παγερών ανθρώπων, έτσι που όλοι τους αδιάφορα προσπερνούσαν τα αίματα και το μωρουδιακό μου κλάμα. Όλο το σκηνικό ήταν πολύ μακριά από εκείνη την παραδεισένια αγκαλιά που καταγράφουν οι ψυχαναλυτές για το πώς αισθάνεται ο άνθρωπος τη στιγμή του ερχομού του στη γη και που λένε ότι σε κάνει υποσυνείδητα να νιώθεις Θεός ο ίδιος. Είμαι το παιδί του πρόωρου τοκετού που είδε σκοτάδι αντί για φως κι εγκατέλειψε τη μήτρα του σαν τα παιδιά εκείνα που δεν αντέχουν άλλο τη χώρα τους και φεύγουν μακριά της. Είμαι το παιδί που από την πείνα και την οργή του κόντεψε να καταπιεί τον ίδιο του τον ομφάλιο λώρο. “Κρίμα”, ήταν η πρώτη μου η λεξούλα.

Για κουβέρτα είχα μερικές τρύπιες κουρτίνες από ένα σπίτι που κάποτε ήταν των γονιών μου. Φοβηθήκανε οι δόλιοι κι αφήσανε τη θλίψη να μπει ανάμεσά τους, σαν τρίτο πρόσωπο, σαν μια κακούργα γυναίκα που τους ζήλεψε και τους χώρισε μια για πάντα. Τρομάξανε πως η γέννησή μου δεν θα είναι η πιο ευτυχισμένη τους στιγμή αλλά μήπως θεωρηθώ απόδειξη μιας δήθεν πολυτελούς διαβίωσής τους. Και χάσανε τα λογικά τους κι αφεθήκανε στη βία και τον πανικό. Κι ακόμα ακούω τα μανίκια να σηκώνονται και τα ρούχα να ξεσκίζονται και τις πατρικές γροθιές πάνω στη μήτρα να με ταρακουνάνε σαν μαχαίρια που έρχονται με φόρα και καρφώνονται σε πόρτες με μηνύματα απειλητικά. Κι ακόμα ακούω τις φωνές και τα λαχανητά της μάνας μου που έτρεχε να κρυφτεί κάτω από κρεβάτια, καθώς έπιανε την κοιλιά της αγκαλιά. Λένε πως το βρέφος αντιλαμβάνεται τους εξωτερικούς ήχους πολύ πριν γεννηθεί. Η δικιά μου πρώτη μουσική είχε νότες από κραυγές και αγωνία, που ανεπαίσθητα άρχισα να συνηθίζω. Κι έγινε το λυπημένο τραγουδάκι μου. Μη-μου-κλαις-μα-νού-λα.

Έλα, νανούρισέ με τώρα, είναι οι στιγμές πολύτιμες. Ναι και τα μωρά έχουν σοφία και μπορούν με τη στάση τους να σου διδάξουν δεκάδες βιωματικά μαθήματα. Είμαστε οι αισθήσεις σε πλήρη εγρήγορση, είμαστε το θαύμα, είμαστε τα κύτταρα που ενώνονται και πολλαπλασιάζονται, είμαστε η πρώτη, καθάρια ποσότητα που τρέχει από την πηγή της ζωής, άρα καλό είναι να λάβεις σοβαρά τις ενστικτώδεις αντιδράσεις μου και μη νομίζεις ότι δεν αντιλαμβάνομαι τι γίνεται εκεί έξω. Να, άσε με να σου δείξω ότι ξέρω ακόμα και να κολυμπάω, τώρα έτσι όπως βρέχει και οι δρόμοι γύρω μας γίνονται θάλασσες με λάσπη. Άσε με να ανοίξω το στόμα μου προς τον ουρανό και να ξεδιψάσω, άσε με να ορμήξω στην πρώτη περαστική και να ρουφήξω μονομιάς το γάλα που κουβαλάει στα στήθη της, μιας και το δικό σου είπες ότι τέλειωσε. Αποκοιμήθηκες, πάλι. Καμιά αφορά θαρρεί κανείς ότι εσύ, μάνα, είσαι το βρέφος, ότι εσύ είσαι εκείνη που έχει ανάγκη περισσότερο τα γλυκά παραμυθάκια, σαν να θέλεις να βυθιστείς σε ύπνο ανάλαφρο, πουπουλένιο. Νάνι, νάνι, και να γλυκάνει ο πόνος μες την καρδιά.

Μη μου στεναχωριέσαι και το δράμα σου δεν θα κρατήσει για πολύ. Έχω βάλει σκοπό σπουδαίο που νομίζω θα τον πετύχω. Μέτρησα τα χρόνια του Χριστούλη και είπα να θυσιαστώ όπως κι αυτός. Έτσι, για να στείλω το δικό μου συμβολικό μήνυμα στη θρησκευόμενη πλάση. Θα πουν πως έζησα μόλις τριάντα τρεις ημέρες. Και πως ήταν η κάθε ημέρα μου σαν χρόνος. Κι ύστερα, λίγο πριν λαλήσουν τα τελευταία κοράκια που πετούν από πάνω μας, θα τεντώσω τα χεράκια και θα καρφώσω τις παλάμες με κομμάτια απ’ το σπασμένο μου το μπιμπερό. Και το πεζοδρόμιο θα ‘ναι ο σταυρός μου, για να φαίνομαι ωραίο από ψηλά, μωράκι εσταυρωμένο. Τότε μπορεί και να μας προσέξουν, μανούλα. Τότε μπορεί να τρέχουνε όλοι και να ζητάνε συγχώρεση και ν’ απορουνε πώς γίνεται στην εποχή μας να καίγονται μωρά στη φωτιά της ασιτίας. Και θα σου ‘χω αφήσει μερικά λογάκια να λες σ’ όλους αυτούς που θα σε σημαδεύουν ύστερα με μικρόφωνα και κάμερες, προσπαθώντας απεγνωσμένα ν’ αποθανατίσουν το θάνατο. Το μωρό που δεν χόρτασε ποτέ στη ζωή του. Το μωρό που δεν χόρτασε ποτέ τη ζωή του.

Άσε με. Άσε με να νιώσω εκείνη την εκτυφλωτική σχεδόν λάμψη, τώρα που ζεσταίνει τα σωθικά μου μέσα, τώρα που ιατρικές εξετάσεις και ληξιαρχικές πράξεις φυτρώνουν στους ώμους μου, σαν φτερά αγγέλου που πέταξε ψηλά. Θα πάω και θα βρω την αυλή του παραδείσου και θα παίξω με τ’ άλλα τα μωράκια με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια. Θα κάνουμε σκανδαλιές και ναζάκια και θα βουτάμε σε σύννεφα από δάκρυα που θα τα κάνουμε μπόρες για να βρέξουν τον κόσμο να ξεπλύνει τα αμαρτήματά του. Θα γίνουμε θλιμμένα σκαλιστά αγάλματα σε νεκροταφεία, θα σκαρφαλώσουμε πάνω σε νωπούς τοίχους από μοναστήρια, δίπλα σε αγίους να παιανίζουμε εμβατήρια αποκάλυψης. Θα ερχόμαστε κρυφά τις νύχτες πάνω απ’ τα κοιμισμένα σώματα των ανθρώπων. Και θα τα σκεπάζουμε με μιαν αιθέρια αίσθηση ανακούφισης. Ναι, εκείνη τη χαρακτηριστική αγαλίαση που νιώθεις όταν συνέρχεσαι από ξαφνική λιποθυμία. Τότε που σαν ξυπνήσεις, η καρδιά σου χτυπά τόσο ξεκούραστα και σταθερά, που θαρρείς ότι σχεδόν δεν την ακούς καν να χτυπά. Σαν τη δικιά μου.

Που δε χτυπά πια.

Πανος Μουχτερος





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΒΑΛΤΕ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΑΣ".


Βάλτε για πειραματόζωο την… μάνα σας.Ζούμε ημέρες απολύτου σχιζοφρένειας. Κάθε υπουργός οικονομικών “πιάνει” τον ταύρο από τα κέρατα και κάνει τους υπολογισμούς του. Τι διάολο οικονομολόγοι είμαστε με πτυχία και περγαμηνές. Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι να το φάρμακο, η λύση. Αλλά έχουμε πολλά “κακά” σπυριά να αντιμετωπίσουμε. Για παράδειγμα την τρόικα (δύσκολο), το κοινοβούλιο (ίσως), τον λαό (ποιος τον υπολογίζει αυτόν). Χρειάζεται επομένως και ένα άλλο προσόν αυτό του Προκρούστη!

Μπαίνει λοιπόν πάνω στο κρεβάτι όχι η οικονομία αλλά ο λαός. Αυτός φταίει για όλα, αυτός θέλει “εκπαίδευση” αυτός θα πληρώσει. Και αρχίζουν τα πειράματα, τα σφίξε, ξεσφίξε, τράβα, πίεσε και από κάτω ένα τενεκεδάκι. Που θα πάει, θα του πέσουν τα κέρματα. Γι αυτά είναι κατά βάση όλο το παραλήρημα κι ο βιασμός.

Και μεγαλύτερη απόδειξη δεν υπάρχει από το πετρέλαιο θέρμανσης. Το γέμισαν ειδικούς φόρους και το βάφτισαν “εξίσωση”. Και να το θαύμα 1,4ευρώ το λίτρο. Και μην πάτε σε καυστήρες και τέτοια αλλά στην απλή σομπίτσα της γριούλας εκεί στα ψηλά με τους μόνιμα αυτή την εποχή βαθμούς στο μηδέν, για να μην πάω ψηλότερα. Θέλει ένα μπετονάκι δέκα λίτρα την ημέρα για να ζεστάνει έναν χώρο στα δέκα τετραγωνικά. Δηλαδή 300λίτρα πετρελαίου τον μήνα. Δηλαδή 420ευρώ!

420 ευρώ τον μήνα για να ζεσταθεί σε μια καμαρούλα. Και ‘δω έρχεται, καμάρι μου οικονομολόγε, το πρόβλημα που ζητάει επειγόντως λύση. Πως θα πάρει το πετρέλαιο με τα 330ευρώ σύνταξη που της δίνεται τον μήνα; Ας την βάλουμε στην κάψουλα να ξυπνήσει μόλις ανέβει η θερμοκρασία στους 22βαθμούς. Έτσι θα μηδενίσουμε τα άλλα έξοδα. Στην ουσία τίποτε δεν μηδενίζεται όσο υπάρχουν πάγια και… ΕΡΤ. Αναλογιστείτε τι πληρώνουν οι πεθαμένοι μέσω ΔΕΗ στα νεκροταφεία.

Εδώ πάει και η συνταγή του Προκρούστη πάνε όλα. Το ίδιο πρόβλημα με την φλογέρα. Πως θα μπουν εννέα τρύπες σε μία.

Θαύμα παιδάκι ‘μ!. Θαύμα!

Ξέρετε την ιστορία με τον πίθηκο που περνάει το χέρι στο κλουβί και αρπάζει την μπανάνα. Μετά, δυστυχώς, το χέρι δεν περνάει από τα κάγκελα. Η λύση είναι μία και απλή. Ανοίγεις το χέρι και το βγάζεις χωρίς μπανάνα.

Εκεί ανάμεσα στα μεταπτυχιακά δεν βάζετε σαν προσόν και καμιά συζήτηση με τον μπάρμπα-Βαγγέλη τον ψιλικατζή να σας το πει αυτό με πολύ απλά λόγια. Αφου δεν “βγαίνει” η γριούλα θα κόψει ή σε καλύτερη περίπτωση θα περιορίσει αισθητά την κατανάλωση (ο Προκρούστης που λέγαμε). Αλλά επειδή πάλι δεν θα βγει, μπαίνεις εσύ καμάρι μου, σαϊνι μου.

Απέτυχε παταγωδώς η πολιτική σου της εξίσωσης, αφού από τα προβλεπόμενα 500εκατ. εισπράξατε μόλις τα 43εκατ.! 70% κάτω η κατανάλωση. Και μαζί με τα δικά σου ανείσπραχτα έσοδα κλείνουν την δουλειά τους και διανομείς πετρελαίου. Παράπλευρες θα μου πεις. Έ, ‘σείς που σπουδάσατε στην πέραν κοινωνία του χρήματος το θεωρείτε δεδομένο και άρα ψυχρή αντιμετώπιση σαν…αριθμούς.

Δεν ξέρω αν είναι πείραμα αλλά ο άνθρωπος ζει σε κάποια θερμοκρασία. Αν θέλετε να δείτε πως τα καταφέρνουν οι Εσκιμώοι και επιβιώνουν σε τέτοια ακραία φαινόμενα βάλτε για πειραματόζωο την… μάνα σας. Όχι την δική μου!




αἰέν ἀριστεύειν





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ: ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΘΕΟΥ!


Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στην London Telegraph ο Bill Gates υποστήριξε ότι η μαζική ώθηση απο το ίδρυμα του για εμβολιασμούς δεν είναι απλώς μια άσκηση φιλανθρωπίας, αλλά ότι είναι, στην πραγματικότητα, «το έργο του Θεού."
Εργο αξίας περίπου 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπου έχει αφιερώσει τη ζωή του στην «εξάλειψη της πολιομυελίτιδας," ή, τουλάχιστον αφιερώνεται στο πρόγραμμα εμβολιασμού που στοχεύει σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του στην επίτευξη των στόχων αυτών. 
Ωστόσο, η εξάλειψη της πολιομυελίτιδας με ένα πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών μπορεί να είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη γράφει ο Neil Tweedie της Telegraph. "Υπάρχει ενα άλλο, απειλητικό εμπόδιο: ο πολλαπλασιασμός των ισλαμικών ομάδων με την πεποίθηση ότι ο εμβολιασμός για την πολιομυελίτιδα είναι μια συγκάλυψη για αποστείρωση και άλλα δυτικά κακά. Οι εργαζόμενοι στον ιατρικό κλάδο στο Πακιστάν έχουν πληρώσει με τις ζωές τους για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.»

Στο ερώτημα αυτό, ο Γκέιτς απάντησε με φαινομενικά άτυπα θρησκευτικό ζήλο. «Δεν πρόκειται να σταματήσει η επιτυχία μας» είπε ο Γκέιτς.«Μας αναγκάζουν να καθίσουμε με την κυβέρνηση του Πακιστάν για να ανανεώσουν τις δεσμεύσεις τους, να δούμε τι πρόκειται να κάνουμε στον τομέα της ασφάλειας και να γίνουν οι αλλαγές για την προστασία των γυναικών που κάνουν το έργο του Θεού για αυτά τα παιδιά και την παράδοση των εμβολίων.

"Έργο του Θεού"; ίσως. Εξαρτάται πραγματικά από το ποιός είναι ο «Θεός» στον οποίο αναφέρεται.





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ...1 ΕΥΡΩ!!!


590_0be1fe923bb7d5b9cc587e80284ab740Μόλις 1 ευρώ θα πρέπει να δώσει ο ενδιαφερόμενος για να αγοράσει ένα σπίτι στη Γαλλία στην περιοχή Arbresle!
Το σπίτι αυτό δεν είναι σαν τα υπόλοιπα κανονικά σπίτια… Έχει μια ιδιαιτερότητα. Είναι στοιχειωμένο! Ο χρήστης «Maud69620» που ανέβασε την αγγελία του στο eBay ουσιαστικά θέλει να το «χαρίσει», όχι να το πουλήσει, αφού όλα όσα έχουν συμβεί μέσα σε αυτό θυμίζουν ταινία θρίλερ.
Μία φρικτή δολοφονία φαίνεται ότι έλαβε χώρα εκεί στη δεκαετία του 1950, με αποτέλεσμα τώρα να …θεωρείται στοιχειωμένο. Τα «μεταφυσικά φαινόμενα» που συμβαίνουν στο εσωτερικό του περιλαμβάνουν χτυπήματα σε παράθυρα, παράξενες φωνές και μουρμουρητά, θορύβους και… κινούμενα αντικείμενα.Έτσι, στη δημοσίευση αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το σπίτι απευθύνεται μόνο σε όσους πιστεύουν στον κόσμο των πνευμάτων.



Πηγή: drgorilla.gr

ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΩΝΑΣΗ: ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ Η ΑΤΥΧΗΜΑ;

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση – Δολιοφθορά ή ατύχημα;

Σαράντα χρόνια μετά το ερώτημα παραμένει

Ήταν στις 23 Ιανουαρίου του 1973, όταν η απίστευτη τραγωδία χτύπησε την οικογένεια Ωνάση, τότε που ο Αριστοτέλης Ωνάσης έδωσε την εντολή να κατεβάσουν τον διακόπτη των μηχανημάτων που κρατούσαν στη ζωή τον μοναδικό του διάδοχο και μονάκριβο γιο του.

Το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, ένα αμφίβιο «Πιάτζιο 136», κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε βαριά και οι δύο συνεπιβάτες του ελαφρότερα. Διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, λόγω βαρειών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Ήταν μόλις 25 ετών.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης μόλις έμαθε το θλιβερό μαντάτο στη Νέα Υόρκη κατέρρευσε και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο αγαπημένος του γιος και διάδοχός του ήταν νεκρός. Από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι το δυστύχημα δεν ήταν τυχαίο και ότι γιος του ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ως «δολοφόνοι» του Αλέξανδρου Ωνάση έχουν υποδειχθεί κατά καιρούς η CIA, ο Σταύρος Νιάρχος, η ελληνική χούντα, ο Νίξον, ακόμη και οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή. 

Ωστόσο, το σίγουρο ήταν μόνο ένα. Ότι ανθρώπινο χέρι είχε συνδέσει αντίστροφα τα πηδάλια του αεροπλάνου, με αποτέλεσμα να αρχίσει να χτυπάει περιστρεφόμενο στον αεροδιάδρομο απογείωσης του αεροδρομίου του Ελληνικού. 

Ο υπάλληλος όμως που έκανε αυτή τη δουλειά, ο μηχανικός της Ολυμπιακής Αεροπορίας, Δημήτριος Πιπεράκης, στο απολογητικό του υπόμνημα είχε εκφράσει με απόλυτη βεβαιότητα ότι είχε συνδέσει κανονικά τα συρματόσχοινα στα πηδάλια του αεροπλάνου του Αλέξανδρου. Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, άφηνε ανοιχτό το ζήτημα μιας εκούσιας αλλοίωσης στο μηχανικό σύστημα του αμφίβιου Πιάτζιο.

Αμέσως φούντωσε και η συνωμοσιολογία. Σε αυτό έχει συμβάλλει και η απόφαση του πατέρα να επικηρύξει τους δολοφόνους του γιου του, όπως υποστήριζε, με 1.000.000 δολάρια, επικήρυξη που ισχύει μέχρι σήμερα.

Μάλιστα ποτέ δε σταμάτησαν να προσέρχονται πρόθυμοι να διαφωτίσουν την υπόθεση προσφέροντας στοιχεία για τους υποτιθέμενους φονιάδες. 

Η πιο πρόσφατη αληθοφανής ιστορία συνδέει τον θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση με την πτώση, ένα χρόνο πριν, του λίαρ τζετ του Ωνάση στη θαλάσσια περιοχή της νότιας Γαλλίας και τον θάνατο έμπιστων πιλότων της οικογένειας. 

Επρόκειτο να μεταφέρει τον Αλέξανδρο Ωνάση από τη Νίκαια στο Παρίσι, αλλά μια αναπάντεχη καθυστέρηση του αεροσκάφους στην Αθήνα απέβη καθοριστική για τα σχέδια των δολιοφθορέων πριν αυτό προσεγγίσει τον στόχο του.



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.


Οι φυσιολογικές τιμές των εργαστηριακών εξετάσεωνΤι θα δείξουν οι αριθμοί στην περίπτωση ενός παχύσαρκου άνδρα

Φέρτε στο νου σας έναν παχύσαρκο άνδρα γύρω στα 50, που καταναλώνει σχεδόν καθημερινά κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά και γλυκά. Ο άνδρας αυτός μπορεί να είναι και καπνιστής. Φανταστείτε τον να πηγαινοέρχεται από καναπέ σε καναπέ και από εκεί στο ψυγείο. 

Ούτε λόγος για περπάτημα ή γυμναστήριο, αφού και την παραμικρή μετακίνησή του την κάνει με το αυτοκίνητο. Φέρτε τώρα στο νου σας τις ιατρικές εξετάσεις αυτού του άνδρα και αρχίστε να αναρωτιέστε μήπως περιγράφουμε εσάς.

Το πιθανότερο είναι, ο κύριος της πιο πάνω περιγραφής, να έχει προβλήματα με τα αγγεία του, ίσως και πρόβλημα διαβήτη. Όσον αφορά στις εργαστηριακές του εξετάσεις, θα είναι κάπως έτσι:

- Μια γενική αίματος ίσως να δείξει αιματοκρίτη λίγο «τσιμπημένο», πάνω από το 52, που θεωρείται ανώτερη φυσιολογική τιμή. (Αιματοκρίτης: Φυσιολογικές τιμές 40-52)

-Η εξέταση σακχάρου ίσως δείξει 200! Την ώρα που δεν πρέπει να ξεπερνά το 115 (Σάκχαρο: Φυσιολογικές τιμές 70-115)

-Τα ολικά λιπίδια, που βεβαίως έχουν να κάνουν με τη διατροφή, ίσως τα μετρήσουμε στα 1.500. Μάθετε, όμως, ότι δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 1.000. (Ολικά λιπίδια: φυσιολογικές τιμές 400-1.000).

-Κομβικό σημείο, οι τιμές της ολικής χοληστερίνης. Το πιθανότερο είναι, ο παχουλός άνδρας της περίπτωσής μας να έχει ολική χοληστερίνη κοντά στο 300. Πολύ πάνω δηλαδή από το ανώτατο φυσιολογικό όριο που είναι το 220. (Ολική χοληστερίνη: φυσιολογικές τιμές 130-220). 

-Τα τριγλυκερίδια, επίσης, είναι άλλη μια δυσάρεστη περιπέτεια. Εάν είναι κοντά στο 200, τότε μάλλον το παρακάνατε με τα ζωικά λίπη. Φυσιολογικά, η τιμή των τριγλυκεριδίων δεν πρέπει να ξεπερνά το 150. (Τριγλυκερίδια: φυσιολογικές τιμές έως 150).

-Υπολογίστε, τέλος την τιμή της «τρανσαμινάσης», η οποία μας δείχνει εάν έχουμε επιβαρύνει το ήπαρ. Εάν είναι πάνω από το 40, τότε σίγουρα πρήξαμε το συκώτι μας. (Τρανσαμινάση: φυσιολογικές τιμές 5-40).



Πηγή: healthpress.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ.




ΒΑΣΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
(26-01-2012)

Καταρχάς θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες  μου, η νέα αυτή χρονιά να χαρίσει υγεία, ευτυχία και να είναι μία χρονιά αλληλεγγύης. Εύχομαι το 2013 να φέρει ελπίδα και να δούμε την πατρίδα μας να αναγεννιέται και να μπαίνει σε πορεία ανάπτυξης. 

Με τη σημερινή συνέντευξη τύπου, γίνεται η αρχή μίας άμεσης επικοινωνίας με όλους τους συμπολίτες μου, μέσα από τα ΜΜΕ του τόπου μας. Με την ευκαιρία θέλω να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου και να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείται ενημερώνοντας τους πολίτες της περιοχής μας για τα τρέχοντα τοπικά και όχι μόνο θέματα. 

Σήμερα οι ερωτήσεις που θα τεθούν, θα μου δώσουν  τη δυνατότητα να απαντήσω, για το τι έχω κάνει για κάθε σημαντικό θέμα που απασχόλησε την κοινωνία μας κατά το 2012, αλλά και να πω ξεκάθαρα το τι πιστεύω, τι πρεσβεύω, τι θέλω για τον τόπο μου και πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί.

Θέλω να θυμίσω σε όλους, ότι προεκλογικά έλεγα και τόνιζα ότι ο τόπος μας αξίζει, αυτό δεν ήταν απλά ένα προεκλογικό σύνθημα, δεν ήταν σχήμα λόγου, ούτε το έλεγα για να ευλογήσουμε τα γένια μας. Το είπα, γιατί πίστευα, πιστεύω και θα πιστεύω πάντα ότι ο τόπος μας αξίζει.  Αξίζει πραγματικά, αξίζει ένα καλύτερο αύριο αλλά γι’ αυτό ακριβώς το αύριο θα πρέπει να αγωνιστούμε σήμερα. Αυτό με απασχολεί από την πρώτη στιγμή που με τίμησαν οι συμπολίτες  μου, αυτό, και δεν το κρύβω, με προβληματίζει αλλά και συγχρόνως με δυναμώνει. Γνωστό σε όλους μας είναι ότι ο τόπος μας, εδώ και πολλά χρόνια δεν προχωρούσε μπροστά με την ταχύτητα που έπρεπε, χάθηκαν πολλές ευκαιρίες και σήμερα, σε μία δύσκολη ομολογουμένως συγκυρία, έχουμε μεγαλύτερη απόσταση να καλύψουμε. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να έχουμε το θάρρος να την βλέπουμε κατάματα. Καταμερισμό των ευθυνών όλοι μπορούμε να κάνουμε, τα λάθη και τις νοοτροπίες όλοι μπορούμε να τις στιγματίσουμε αλλά το ζητούμενο είναι να αλλάξουμε, να αλλάξουμε όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Ως νέος βουλευτής, έχω το θάρρος της γνώμης μου, παίρνω θέση ξεκάθαρη, μακριά από εμένα οι υπεκφυγές και οι πολιτικάντικες εξισορροπήσεις. 

Έχω  αφήσει οριστικά πίσω όσα μας κράτησαν στάσιμους. Κλισέ του τύπου κατόπιν ενεργειών μου, με προσωπική παρέμβασή μου αλλά και οι εκ των υστέρων πανηγυρισμοί για προσωπική προβολή, δεν θα τα δείτε ούτε θα ακούσετε ποτέ από εμένα. Πιστεύω ότι, η κάθε πρόταση, η κάθε διεκδίκηση πρέπει να ζυμωθεί μέσα στην κοινωνία και όσοι την εκπροσωπούν, δήμοι, φορείς, σύλλογοι και βουλευτές μαζί να δράσουν, μαζί να αγωνιστούν για να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Οι μοναχικές διαδρομές δεν μας πήγαν πουθενά, κάθε διεκδίκηση με θετική έκβαση έχει θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας, για όλη την κοινωνία. Οι μοναχικές διαδρομές δεν έχουν πλέον νόημα, το χθες μας δείχνει ότι απέτυχαν, το σήμερα της ξεπέρασε και στο αύριο - ή πάμε όλοι μαζί - ή μένουμε στάσιμοι μετρώντας και άλλες χαμένες ευκαιρίες.   
Όλες οι ενέργειες και οι ερωτήσεις που κατέθεσα, αφορούσαν, πάντα, θέματα που απασχόλησαν ευρύτερες ομάδες συμπολιτών μας και όχι μεμονωμένες υποθέσεις, αυτό βέβαια δεν σημαίνει, σε καμία απολύτως περίπτωση, ότι υποτιμώ προσωπικά προβλήματα των συμπολιτών μας, αλλά το συλλογικό δεν μπορεί, δεν γίνεται να μην προηγείται του ιδιωτικού.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο νομός μας έχει 2 διοικητικά κέντρα και 2 μικρότερα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι γι’ μένα αποτελούν ενιαίο σύνολο, και εδώ ισχύει το «όλοι μαζί» που ανέφερα νωρίτερα και μάλιστα έχουν μία και μόνη επιλογή, να βαδίζουν μαζί μπροστά, όσο πιο συντονισμένα είναι τα βήματα τους, τόσες περισσότερες και οι ευκαιρίες ανάπτυξης τους, τόσες και οι προοπτικές του νομού μας.  

Η χρονιά που έφυγε ήταν πολύ δύσκολη – η πατρίδα μας βρέθηκε ένα βήμα από το γκρεμό – πριν καταφέρει να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Έχω την τιμή να εκπροσωπώ τον τόπο μου, τους συμπολίτες μου στη βουλή των Ελλήνων και η θητεία μου συνέπεσε με αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία. Δεν ήταν καθόλου εύκολα τα πράγματα για κανέναν μας, και οι αποφάσεις που έπρεπε να πάρουμε  καθόριζαν, κυριολεκτικά, το μέλλον της χώρας. 

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της, χάρη στις θυσίες των πολιτών της και των προσπαθειών του πρωθυπουργού, δικαιώνει τις επιλογές της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και τις προσωπικές επιλογές μου μέσα στη βουλή. Πίστευα και θα πιστεύω πάντα ότι η μόνη πορεία της χώρας μας, είναι η ευρωπαϊκή, μία πορεία μάλιστα στην κατεύθυνση και της περαιτέρω οικονομικής αλλά και πολιτικής ενοποίησης, πιστεύω  ότι πρέπει να προχωρήσουμε με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις σε ένα μικρότερο αποτελεσματικότερο και δικαιότερο κράτος αλλά και σε συνταγματικές αλλαγές

Η χώρα μας πρέπει να παράγει και να πάψει να ζει με δανεικά, το κράτος μας θα πρέπει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη και φιλικό στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις, για να έρθει η ανάπτυξη (γιατί μόνο με επενδύσεις και ανάπτυξη μειώνεται η ανεργία και όχι με λαϊκισμούς,  υποσχέσεις και λατινοαμερικάνικα μοντέλα). Στη νέα Ελλάδα που έχει αρχίσει ήδη να οικοδομείται, η αξιοκρατία θα είναι κανόνας, όπως και η επιβράβευση των εργατικών, νοικοκυραίων και δημιουργικών ελλήνων. Κανόνας (χωρίς εξαιρέσεις)  θα είναι και η τιμωρία όσων διασπάθισαν ή προσπαθήσουν να καταχραστούν δημόσιο χρήμα.

Αυτά πιστεύω, αυτά πρεσβεύω, γι’ αυτά αγωνίζομαι και πάνω από όλα αγωνίζομαι για τον τόπο μου που αξίζει, που έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει μπροστά και ανθρώπους εργατικούς που αξίζουν ένα καλύτερο αύριο.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΣΥ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



Αγρότες, αγρότισσες της Κ.Μακεδονίας

        Για μια ακόμη χρονιά βλέπουμε το εισόδημα μας να συρρικνώνεται. Οι απλήρωτες από το περσινό  καλοκαίρι παραγωγές μας, οι  χαμηλές  τιμές  παραγωγού  των  αγροτοκτηνοτροφικών  μας προϊόντων,  οι  περικοπές  των  επιδοτήσεων, η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ, η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγω-γής, η μη κάλυψη όλων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, κλπ. μας οδηγούν στον αφανισμό. 
        Οι ευθύνες της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής ΚΑΠ  της ΕΕ και η συνεργία της τρικομματικής συγκυ-βέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι δεδομένες και ξεκάθαρες πλέον σε μας. Εφαρμόζοντας τα μνημόνια & με στόχο τα βάρη των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να φορτωθούν στα λαϊκά στρώ-ματα, που δεν ευθύνονται γι’αυτή, φορτώνουν και νέα βάρη στη μικρομεσαία αγροτιά, όπως :  

●  Άγρια φορολόγηση, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, την υποχρεωτική τήρηση λογιστικών βιβλίων, καθώς και την επιβολή φόρου για τα χωράφια.
●  Μείωση από 11% στο 6% της επιστροφής ΦΠΑ για φέτος με άμεση προοπτική την κατάργησή της, όπως  και την κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου.
●  Μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού και ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου αγροτικής χρή-σης και θέρμανσης, στα δημοτικά τέλη για το νερό, στις ζωοτροφές και τα άλλα αγροτικά μέσα και εφό-δια, (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κλπ).
●  Χαράτσια για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (σπίτια, αποθήκες) και για την «τακτοποίηση» των «αυθαιρέτων», για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις άδειες γεωτρήσεων, την ηλεκτρονική σήμανση ζώων κ.ά.
●  Τεράστιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και στις εισφορές στον ΟΓΑ για Σύνταξη και Υγεία, με παράλληλες περικοπές στην πενιχρή αγροτική σύνταξη με τη μείωση των 30 ευρώ και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του καλοκαιρινού επιδόματος.
 ●  Επιβολή 5€ για την είσοδο στα νοσοκομεία, 25€  για την εισαγωγή και νοσηλεία σε κλινική και η αύξη-ση της συμμετοχής των ασθενών στην αγορά φαρμάκων μέσο του ΕΟΠΥΥ.

       Όλα αυτά και μαζί τα νέα, ακόμα χειρότερα, αντιαγροτικά μέτρα , που θα ληφθούν στο πλαίσιο της αναθεωρημένης ΚΑΠ για το  2014  -  2020, μας οδηγούν σε μαζικό ξεκλήρισμα, στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Γι' αυτό ο αγώνας μας για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτι-κής, δεν είναι απλώς επιβεβλημένος, αλλά όρος αναγκαίος και προϋπόθεση απαραίτητη για την επιβίωσή μας. 
       Για να έχει, όμως, αποτελέσματα ο αγώνας της φτωχής  αγροτιάς χρειάζεται να συντονίζεται με τον αγώνα και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των συνταξιούχων στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας λαϊκής, αγωνιστικής συμμαχίας.

        Καλούμε  όλους  τους  μικρομεσαίους  αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, με τους Αγροτικούς Συλλόγους & τις Συντονιστικές Επιτροπές ,να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό συντονισμό με τους συναδέλφους τους όλης της χώρας, που αποφάσισαν να ξαναβγάλουν αγωνιστικά τα τρακτέρ τους στις εθνικές οδούς , δίνοντας  συνέχεια  στους  αγώνες  που προηγήθηκαν. 



       Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της Κ.Μακεδονίας να παλέψουν για :

●  Άμεση εξόφληση όλων των προϊόντων από τους εμποροβιομηχάνους ( π.χ. Ροδάκινο, Γάλα, κλπ. ). 
●  Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα,  που  να  καλύπτουν  το  κόστος  παραγωγής  και  να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό  εισόδημα  για  αξιοπρεπή  ζωή.                                          ●  Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων  για  το  σύνολο  των  καταστροφών  στην παραγωγή  και  το  
αγροτοκτηνοτροφικό  κεφάλαιο της περσινής & προηγούμενων ετών ( π.χ. πράσινο σκουλήκι στο βαμβά-κι, ζημιές από χαλάζι & παγετούς, κλπ. ) με τον ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, που  θα  καλύπτει  όλους  τους  κινδύνους  και  θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.
●  Ενάντια στην επιχειρούμενη «φοροεπιδρομή» με κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, υποχρεωτική τήρηση λογιστικών βιβλίων, επιβολή φόρου 13% από το πρώτο Ευρώ, επιβολή φόρου για τα χωράφια. Αφορολόγητο οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000  ευρώ,(συν  5.000  ευρώ  για  κάθε  παιδί). Να μην πληρώσουν οι φτωχοί  αγρότες τις  αυξήσεις-χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές για  Υγεία - Σύνταξη, στους «Καλλικρατικούς» δήμους για την ύδρευση-καθαριότητα, στον ΟΣΔΕ  για  τις  δηλώσεις  καλλιέργειας, για τις άδειες των γεωτρήσεων κ.ά.
●  Ουσιαστικό έλεγχο του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα & εφόδια, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές & όχι στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30%. Να μην ισχύσει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ.
●  Επιδότηση  των  ζωοτροφών  για  τους  μικρομεσαίους κτηνοτρόφους  -  δωρεάν  νομιμοποίηση  των  σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων.
●  Αρνούμαστε να πληρώσουμε χαράτσια και πρόστιμα (ΔΕΗ, ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, Γεωτρήσεις κ.α). Διεκδικούμε την απόσυρση του νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς, που είναι για επιχειρηματίες και μεγαλοαγρότες. 
●   Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί  στην  αγροτική  & κτηνοτροφι-κή παραγωγή που  προβλέπονται  στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ για το 2014 - 2020. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, την τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των "νόμι-μων" και "παράνομων" παρακρατήσεων.                                                                                                                               ●   Πολιτική δασμών για την προστασία της ντόπιας παραγωγής από την εισαγωγή προϊόντων που παρά-γουμε στη χώρα μας. 
●  Άτοκα δάνεια στους φτωχούς αγρότες με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η κρίση - πάγωμα πληρωμής των αγροτικών χρεών για το ίδιο χρονικό διάστημα - απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ.
●  Να μη μειωθούν κατά 30 ευρώ οι πενιχρές αγροτικές συντάξεις των 350 Ευρώ, αλλά να αυξηθούν και να μην κοπούν  τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας. Η  αγροτική σύνταξη να δίνεται στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και όχι στα 67 που αποφάσισε η κυβέρνηση. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ και για τα φάρμακα.                                  
●   Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτούς τους τομείς.
     Σήμερα οι φτωχομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι χρειάζεται να ενισχύσουν & να μαζικοποιήσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους, συμμετέχοντας ενεργά στις κινητοποιήσεις.
     Η πρόταση της ΠΑΣΥ μιλά για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη. Προϋποθέτει ρήξη και σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική της Ε.Ε & των κομμάτων που την υλοποιούν, για να ανοίξει ο δρόμος για ανά-πτυξη σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίη-ση της παραγωγής  και δημιουργία  παραγωγικών συνεταιρισμών για τη μικρομεσαία αγροτιά, για την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας .                                                                
                                                                                               Γραμματείες ΠΑΣΥ των Νομών της Κ.Μακεδονίας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...