Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ 0 - 3



Στο φιλικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι προετοιμασίας , η ομάδα του Εδεσσαικού επιβλήθηκε του ΑΣ Πρόμαχοι με σκορ 3-0.

Οι δυο προπονητές Σαμαράς για τους γηπεδούχους Προμαχιώτες, και Ντήσιος για τους Εδεσσαίους, πειραματίστηκαν με δυο βασικά σχήματα, ένα για κάθε ημίχρονο και αποκόμισαν τα συμπεράσματά τους.
Οι γηπεδούχοι απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος, ενώ η ομάδα των Τριαινοφόρων, φάνηκε πιο έτοιμη και επισφράγισμα της ανωτερότητάς της, ήταν τα τρία γκολ που πέτυχαν οι Γκότσης στο 24', Μηλιάδης στο 48' και Χοντζιάς στο 55'.

Ενώπιον του διαιτητή Κύρρου οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν ως εξής:

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ

ΣΕΛΚΟΣ Χ -ΞΥΛΟΥΡΓΙΔΗΣ Α
ΔΕΛΛΙΟΣ Θ - ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ Χ
ΣΕΛΚΟΣ Γ - ΡΑΤΣΙΤΣΚΑΣ Δ
ΑΤΖΟΣ Δ - ΝΑΝΟΣ Ν
ΜΟΥΓΙΟΣ Ι - ΣΑΜΣΟΥΡΗΣ Σ
ΣΑΜΑΡΑΣ Β
ΣΕΛΚΟΣ Δ - ΚΩΣΤΙΝΑΣ Χ
ΝΑΝΟΣ Γ - ΣΕΛΚΟΣ Γ
ΑΜΠΑΡΗΣ Γ- ΠΡΟΙΚΟΣ Γ - ΤΟΥΜΠΗΣ Σ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ι - ΜΕΣΚΙΝΗΣ Σ
ΙΩΑΝΝΟΥ Α - ΤΑΝΟΥΡΗΣ Γ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ


ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ

ΚΑΤΡΑΤΣΕΑΣ - ΣΑΡΑΚΙΝΛΗΣ - ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΠΑΠΟΥΛΙΔΗΣ - ΜΠΑΜΠΑΤΖΑΝΗΣ
ΟΥΖΟΥΝΗΣ
ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ - ΠΕΤΡΟΒ
ΣΕΡΕΤΗΣ - ΒΟΤΑΡΗΣ
ΜΟΥΛΑΣ - ΧΟΝΤΖΙΑΣ
ΧΩΡΑΦΑΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΦΟΥΔΟΥΛΗΣ - ΜΗΛΙΑΔΗΣ
ΠΑΛΗΜΑΝΗΣ - ΜΕΤΑΞΑΣ
ΓΚΟΤΣΗΣ - ΛΑΦΑΖΑΝΙΔΗΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΝΤΗΣΙΟΣ


















ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
ΑΛΕΞ ΑΜΠΑΡΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΕΛΓΑ



Γιάννης Σηφάκης:   
Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ που ψήφισαν οι παλιότεροι δεν προβλέπει αποζημιώσεις πέραν του παγετού για τα συμπύρηνα ροδάκινα σε αυτό το στάδιο. 
Αρχίζει η συζήτηση για την τροποποίηση του κανονισμού με συμμετοχή των αγροτών. Οι αγρότες της Πέλλας  με την νέα αυτοοργάνωση τους να προτείνουν ζημιές που πρέπει να καλύπτονται  
Απάντηση σε ανούσιες αιτιάσεις δημοτικού συμβούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας

Όποιος ,έστω και ελάχιστα, έχει σχέση με ζητήματα ΕΛΓΑ γνωρίζει ότι ο ΕΛΓΑ εδώ και χρόνια  λειτουργεί ως πλήρως ανταποδοτικός οργανισμός, δεν ενισχύεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πληρώνει ο αγρότης ασφάλιστρα και ο ΕΛΓΑ πληρώνει τις ζημιές που προβλέπει ο κανονισμός του, κανονισμός που ψηφίστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και που είναι απολύτως αναχρονιστικός. 
Γνωρίζετε ότι τόσο προσωπικά όσο και άλλοι βουλευτές Πέλλας και Ημαθίας επιδιώξαμε με συσκέψεις, παραστάσεις κλπ να εξεταστούν επιστημονικά οι φετινές ζημιές στα συμπύρηνα ροδάκινα όσον αφορά την αιτία τους. Ως γνωστόν ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει ( με βάση τον κανονισμό του ) τον παγετό και όχι τις ζημιές από βροχοπτώσεις κλπ. Η επιστημονική επιτροπή του ΕΛΓΑ καθώς και η ευρύτερη σύσκεψη με συμμετοχή των Γεωπονικών Πανεπιστημίων και άλλων φορέων απεφάνθη ότι η ζημιά στα συμπύρηνα ροδάκινα δεν προήλθε από παγετό. 
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ μας διαβεβαίωσε ότι μετά τον έλεγχο των φετινών δηλώσεων καλλιέργειας θα ξεκινήσει η αναγκαία συζήτηση για τις αλλαγές στον κανονισμό. Στις συζητήσεις αυτές θα συμμετέχουν και οι αγρότες. Σ’ αυτή την διαδικασία οφείλουν οι αγρότες της Πέλλας και Ημαθίας να προτείνουν τις ζημιές που θεωρούν ότι πρέπει να καλύπτονται στις καλλιέργειες της περιοχής ( δενδρώδεις καλλιέργειες, σπαράγγια και άλλες). Να γίνουν οι αναλογιστικές μελέτες, να δούμε το ασφάλιστρο που πρέπει να πληρώνεται και η όποια δυνατότητα τμήμα του να καλύπτεται από Κοινοτικά κονδύλια. Μόνο έτσι δεν θα προσπαθεί κάθε χρόνο ο αγρότης , αναπαράγοντας τις πελατειακές σχέσεις, να κάνει το κρέας ψάρι για να ελπίζει ότι θα αποζημιωθεί. 
Η νέα ηγεσία του ΕΛΓΑ και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να λύσει το πρόβλημα  και όχι να το αναπαράγει με στόχο ο αγρότης να γνωρίζει ότι θα καλύπτονται οι συνήθεις ζημίες των καλλιεργειών της Πέλλας, να σταματήσουν οι πελατειακές σχέσεις και οι συνήθεις κατηγορίες χωρίς καμιά ουσία, όπως αυτές που εκτοξεύτηκαν από «συνήθεις υπόπτους» που βάλλουν αδιακρίτως κατά πάντων στα δημοτικά συμβούλια θεωρώντας, ματαίως,  ότι έτσι θα γίνουν συμπαθείς στους πολίτες της Αλμωπίας και της Πέλλας.     

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

120713074501-vacation-for-your-health-story-topΠοτέ δεν υπήρξαμε έθνος με κουλτούρα διακοπών, αν και τουριστική χώρα. Οι προπάτορές μας δεν είχαν ούτε την πολυτέλεια ούτε τη διάθεση. Αστική η ανάγκη αυτή, εξάλλου. Οι καιροί κύκλους κάνουν και έτσι μένουμε φέτος με τη θέληση να εκδράμουμε, χωρίς επαρκείς πόρους, όμως, και με την απειλή της αβεβαιότητας να επικρέμαται σε κάθε νοικοκυριό.
Υπάρχουν οικονομικές λύσεις: Έγκαιρος προγραμματισμός, πακέτα ευκαιρίας, επίσκεψη στον τόπο καταγωγής, προορισμοί στην ενδοχώρα με μικρό κόστος, εναλλακτικές διαδρομές, ολιγοήμερες αποδράσεις, φιλικά σπίτια. Η σχέση του Έλληνα με την επαρχία δεν διακόπηκε ποτέ, απλά μεταφέρθηκε με τραγελαφικές ενίοτε εκδοχές στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Το ερώτημα πάντως παραμένει: Διακοπές από τι.. Η κρίση μας ακολουθεί μαζί με τις ευρεσιτεχνίες των πολιτικών για αφαίμαξη. Η προπαγάνδα σύνορα δεν έχει και οι πομφόλυγες των τηλε-αστέρων και των μεγαλοπρεπών σχολιάζονται με την ίδια θέρμη παντού. Όπως και η επιρροή του Διαδικτύου, νοηματοδοτεί πλέον την κοινωνικότητα και την επικοινωνία. Αγανακτισμένοι έφηβοι ερμηνεύουν την οικογενειακή περιπέτεια ως άχθος, μεγάλα και μικρά παιδιά με κινητά, tablets και υπολογιστές ψάχνουν απεγνωσμένα για σήμα. Είμαστε διαρκώς πια δικτυωμένοι, ζούμε παράλληλες πραγματικότητες, μεταφέρουμε τη συμβολική μας ουτοπία παντού.
Οι ανάγκες που δημιούργησαν την επιθυμία για διακοπές διατηρούνται, αλλά ο τρόπος έκφρασης τους εκφυλίζεται ή επαναπροσδιορίζεται. Η σταθερότητα των αναφορών μας είναι μία βασική προϋπόθεση: Επαγγελματική, οικογενειακή, κοινωνική και οικονομική ζωή πρέπει να μην βρίσκονται υπό αίρεση, ώστε η απομάκρυνση από αυτές για ένα μικρό διάστημα να είναι επιβεβλημένη. Όταν τα πάντα κλυδωνίζονται, οι διακοπές και η σημασία τους υποβαθμίζονται.
travel_26.7_17
Σύμφωνα με τις έρευνες η προσμονήη εμπειρία και οι αναμνήσεις είναι τρεις ψυχολογικές μεταβλητές που επηρεάζουν τη στάση μας απέναντι στις διακοπές. Συνηθέστερα το στάδιο της προσμονής, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο, είναι το καθοριστικότερο, αλλά και το πιο ευχάριστο από τα υπόλοιπα δύο. Το πρόβλημα ξεκινά όταν οι ελπίδες υπερβαίνουν τις δυνατότητες και όταν η πραγματικότητα υπολείπεται της φαντασίας:
Κουνούπια, ανεπαρκή ξενοδοχεία, εγκαύματα από τον ήλιο, μέλη της οικογένειας με διαφορετική αντίληψη για τις ιδανικές στιγμές χαλάρωσης, καυγάδες, συνωστισμός, πενιχρά οικονομικά, καθώς και μια επίπλαστη κουλτούρα περιπέτειας είναι δυνατόν να διαταράξουν και να διασκεδάσουν τις επιθυμίες, οδηγώντας στη ματαίωση και την εξάντληση.
Μερικές φορές οι πιθανές αναποδιές αποτελούν τις καλύτερες αναμνήσεις και πηγή για ατέλειωτες αφηγήσεις κατά την επιστροφή, αλλά το πρόβλημα είναι ότι αυτό δεν γίνεται αντιληπτό τη στιγμή που οι αντιξοότητες ταλανίζουν τους παραθεριστές: Κατά το στάδιο της ανάμνησης οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να εξιδανικεύουν τα θετικά στοιχεία των διακοπών τους και να υποβαθμίζουν τα αρνητικά. Οι επιστήμονες αποκαλούν το φαινόμενο αυτό ιδεατή μνήμη. Περιγράφει την αποσύνδεση των αναμνήσεων από τα συνοδευτικά συναισθήματα και εξηγεί γιατί οι περισσότεροι θεωρούν τις διακοπές ευχάριστες, ενώ ίσως δεν τις βίωσαν ως τέτοιες. Αργότερα, παρατηρείται η τάση περιφραστικής περιγραφής τους: Αυτές ήταν οι διακοπές που κόντεψα να πνιγώ, ή τότε που γνώρισα τη σύζυγό μου.
Το συμπέρασμα σε κάθε περίπτωση είναι ότι η αναμονή και η ανάμνηση, περισσότερο από τις ίδιες τις διακοπές, είναι τα ισχυρότερα αναλγητικά, που μας ωθούν να σχεδιάζουμε τις επόμενες εξορμήσεις μας.
Κατά τη διάρκεια των διακοπών πολλοί εργαζόμενοι, υπό την πίεση του να περάσουν οπωσδήποτε ευχάριστα, επιτείνουν το άγχος τους, με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν τις μικρές στιγμές και να κοιτούν απελπισμένοι τις μέρες να ξοδεύονται, χωρίς η πολυπόθητη ευχαρίστηση να επέρχεται. Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι οι μεγαλύτερες διακοπές δεν είναι και οι καλύτερες. Αντίθετα, τα περισσότερα θετικά συναισθήματα αναδύονται, όταν έχουν σχεδιαστεί μικρές εξορμήσεις. Η εναλλαγή των στιγμών χαλάρωσης στις βραχυπρόθεσμες διακοπές με την ολιγοήμερη επιστροφή στην πραγματικότητα οξύνει την αντίθεση και οδηγεί τους ανθρώπους να εκτιμούν περισσότερο τον ελεύθερο τους χρόνο.
Πολλοί λίγοι καταφέρνουν να πετύχουν θεαματικές αλλαγές κατά την περίοδο των διακοπών, ενώ αντίθετα οι περισσότεροι μεταφέρουν αυτούσιες τις συνήθειες και το άγχος τους στη νέα τοποθεσία. Οι ψυχολογικές αυτές αποσκευές, ειδικά των εργασιομανών, οδηγούν σε εμμονές και ιδεοληψίες που αναστέλλουν την ηδονή: Ψυχαναγκαστικές προσωπικότητες, που πανικοβάλλονται εάν δεν έχουν μεταφέρει όλη την οικοσκευή στις αποσκευές, που φρίττουν με την ιδέα πως δεν θα είναι εφικτή η ευρυζωνική σύνδεση στο απόμερο μέρος που θα επισκεφθούν, που νιώθουν προδομένοι από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και απογοητευμένοι από την έλλειψη καταστήματος καλλυντικών στο παραμεθόριο νησί, απλώς ψάχνουν μια πρόφαση να μείνουν σπίτι τους και να αντισταθούν μέχρις εσχάτων στην αλλαγή. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άντρες απολαμβάνουν τις διακοπές λιγότερο σε σύγκριση με τις γυναίκες και θα ήταν προθυμότεροι να τις τερματίσουν και να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Οι γυναίκες συνδέουν το ύψος των χρημάτων που ξοδεύουν για διακοπές με την προσμονή της ευχαρίστησης που θα αντλήσουν.
vacationendH κατάθλιψη αμέσως μετά τη λήξη των διακοπών, συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι δεν μπορούν να ενσωματώσουν τις νεοαποκτηθείσες από τις διακοπές εμπειρίες στην καθημερινότητα τους και μεμψιμοιρούν αναλογιζόμενοι αυτά που έχασαν. Οι Fritz και Sonnentag (2006) ανακάλυψαν ότι η διαρκής ενασχόληση με εργασιακά ζητήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών μειώνει την ευχαρίστηση που προέρχεται από αυτές. Συγκεκριμένα, ο αναμενόμενος φόρτος εργασίας κατά την επιστροφή συσχετίζεται άμεσα με το άγχος και την ένταση.
Η σύγχρονη καταναλωτική εποχή έχει επιβάλει μία άνευ προηγουμένου τυποποίηση στο στυλ των διακοπών. Ο αστικός πληθυσμός βομβαρδιζόμενος από τις διαφημίσεις και τα life style περιοδικά, προσπαθεί να προσαρμόσει τις διακοπές του στις επιταγές της κοσμικής ζωής και όχι στη προσωπικότητα του με ολέθρια αποτελέσματα: τα πρότυπα βασίζονται στον άκρατο καταναλωτισμό και ευδαιμονισμό, ο οποίος απαιτεί ισχυρό οικονομικό υπόβαθρο.
Μπορούμε να διακρίνουμε δύο βασικούς τύπους παραθεριστών : τον οργανωτικό, ο οποίος αντλεί ευχαρίστηση από τον προσεχτικό σχεδιασμό των διακοπών και που προσπαθεί να προβλέψει κάθε πιθανή λεπτομέρεια και τον αυθόρμητο – περιπετειώδη τύπο, που αρέσκεται να αντιμετωπίζει ακραίες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση η σύγκρουση επέρχεται εάν αυτοί οι δύο τύποι αποφασίζουν να πάνε από κοινού διακοπές. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η έννοια των διακοπών δεν υπήρχε μέχρι τα πρόσφατα χρόνια στο συλλογικό υποοσυνείδητο του λαού, αλλά επεβλήθη από τον αστικό τρόπο ζωής και τα ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα, οι διακοπές πρέπει να κατανέμονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να μην συσχετίζονται με συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές και modus vivendi. Το τελικό ζητούμενο είναι η ευτυχία και ειδικότερα η υποκειμενική αντίληψη της, η οποία δε συνδέεται αναγκαστικά με την αλλαγή του τρόπου ζωής.
Συμβουλές:
  • -Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες από τις διακοπές
  • -Να μένετε σε επαφή με τα αληθινά αισθήματα και επιθυμίες σας. Εκφράστε τα ελέυθερα.
  • -Χρησιμοποιείστε τμήματα του εγκεφάλου σας, που δεν αξιοποιούνται κανονικά το υπόλοιπο έτος. Αυτό το επιτυγχάνετε με το να ανακαλύψετε και να ασχοληθείτε με δραστηριότητες, που δεν βρίσκονται στο καθημερινό ρεπερτόριό σας. Εάν οι διακοπές σας ενέχουν το στοιχείο του πρωτόγνωρου και της πρόκλησης, η εξουθένωση από αυτές είναι μικρότερη.
  • -Επιδιώξετε να διαθέτετε προσωπικό χρόνο για χαλάρωση
  • -Πληροφορηθείτε για την ιστορία και τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής που θα επισκεφθείτε. Να έρχεστε σε επαφή με τους ντόπιους.
  • -Διαβάστε ένα βιβλίο και αποφύγετε την τηλεόραση και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
  • -Ακούστε πολλή μουσική
  • -Ανάλογα με την προσωπικότητά σας, είτε επιδιώξτε να κάνετε διαφορετικά πράγματα από αυτά που έχετε συνηθίσει είτε μεταφέρετε τις συνήθειες σας, αλλά σε χαλαρότερους ρυθμούς..
  • -Κάντε νέες γνωριμίες
  • -Μην προβείτε σε έξοδα, που υπερβαίνουν τις δυνατότητές σας
  • -Μην επαναπαυθείτε ότι οι διακοπές μπορούν να σας αποζημιώσουν για το υπόλοιπο έτος.
  • -Μην ακολουθείτε τη μόδα. Επιλέξτε προορισμούς, που δεν απευθύνονται στη μάζα
  • -Αποκοπείτε από όλα όσα σας αγχώνουν. Αποσυνδεθείτε με κάθε τρόπο και ξεχάστε τα e-mail τα κινητά, την εργασία. Μεριμνάτε μόνο για τη σημερινή μέρα και όχι για το αύριο. Ενημερώστε τους φίλους και τον προϊστάμενο ότι δεν θα είστε διαθέσιμοι για την περίοδο των διακοπών.
  • -Επιδιώξτε τη φυσική άσκηση.
  • -Επιλέξτε ένα αργό μέσο μεταφοράς, για να σας μεταφέρει στον προορισμό σας. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσετε ότι φεύγετε.
  • -Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από το πέρας των διακοπών τα επίπεδα της πίεσης και του άγχους θα έχουν επανέλθει στα προγενέστερα επίπεδα. Κρατήστε στην εργασία σας τις αναμνήσεις και τις φωτογραφίες από τις εξορμήσεις σας.
Ευστράτιος Παπάνης
Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ FACEBOOK;

Η αλήθεια είναι ότι προκαλούν πολλά σχόλια ακόμα και μέσα στις ίδιες τους τις παρέες. Τα ζευγάρια του facebook είναι μια κατηγορία από μόνα τους, ιδιαίτερα αυτά που διαφημίζουν διαρκώς την αγάπη τους ποστάροντας φωτογραφίες από χαρούμενα στιγμιότυπα του κοινού τους βίου και σχολιάζοντας διαρκώς ο ένας στη σελίδα του άλλου.Πόσο όμως αγαπιούνται στ' αλήθεια όσοι διαφημίζουν την αγάπη τους στο facebook;
Μια νέα έρευνα έρχεται να προσθέσει κάποια νέα στοιχεία στην επιστήμη της συμπεριφοράς και συνδέει ευθέως τον βαθμό αυτοεκτίμησης που κάποια άτομα έχουν μόνον όταν είναι μέσα σε μια σχέση, με την ανάγκη τους να την επιδεικνύουν στο facebook καθώς και την τάση των εσωστρεφών ατόμων να δείχνουν τα αισθήματά τους κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που δεν έχουν ανάγκη να κάνουν οι εξωστρεφείς.
Το Πανεπιστήμιο Albright λοιπόν έκανε μια έρευνα σ'ενα μικρό γκρουπ εθελοντών- χρηστών του facebook που έχουν σχέση για χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από τον ένα μήνα μέχρι τα τριάντα χρόνια, για να διαπιστώσουν ότι αυτοί που ποστάρουν για τη σχέση τους σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένοι μέσα σ’αυτή αλλά όσοι επαίρονται για τη σχέση τους, γράφοντας διαρκώς γιαυτήν είναι μια άλλη ιστορία…
α άτομα που εξαρτούν την αυτοεκτίμησή τους από το αν βρίσκονται σε μια σχέση και το πόσο καλά αυτή πηγαίνει, έχουν την τάση να δηλώνουν διαρκώς στο facebook την ευτυχία τους... Εικονογράφηση: Banksy
Tα άτομα που εξαρτούν την αυτοεκτίμησή τους από το αν βρίσκονται σε μια σχέση και το πόσο καλά αυτή πηγαίνει, έχουν την τάση να δηλώνουν διαρκώς στο facebook την ευτυχία τους... Εικονογράφηση: Banksy
Τα άτομα που έχουν υψηλό βαθμό εξαρτημένης από την σχέση τους αυτοεκτίμησης (Relationship Contigent Self-Esteem, το λένε οι ψυχολόγοι) δηλαδή, τα άτομα που εξαρτούν την αυτοεκτίμησή τους από το αν βρίσκονται σε μια σχέση και το πόσο καλά αυτή πηγαίνει έχουν την τάση να δηλώνουν διαρκώς στο facebook την ευτυχία τους. Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές: "Τα άτομα αυτά αισθάνονται διαρκώς την ανάγκη να δείχνουν στο σύντροφό τους αλλά κυρίως στον εαυτό τους ότι η σχέση τους πάει καλά".  
Οι εθελοντές της έρευνας συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για τις συνήθειες τους στο facebook ενώ ταυτόχρονα οι ερευνητές, με άλλο ερωτηματολόγιο μέτρησαν τα πέντε βασικά στοιχεία της προσωπικότητας: ειλικρίνεια/ανοιχτό χαρακτήρα, ευσυνειδησία, εξωστρέφεια, ευήθεια και βαθμό νεύρωσης. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε δύο ψυχολογικά συνέδρια στο Τέξας και στην Καλιφόρνια πριν από λίγους μήνες.  
Σύμφωνα με την έρευνα, τα πιο νευρωτικά άτομα παρουσιάζουν την τάση να χρησιμοποιούν το facebook για να παρακολουθούν τον σύντροφό τους κάτι που για τους ερευνητές ήταν αναμενόμενο γιατί οι νευρωτικοί αναπτύσσουν ευκολότερα αισθήματα ζήλιας. Την ίδια στιγμή βέβαια, η χρήση του facebook γι αυτά τα άτομα λειτουργεί και ανακουφιστικά αφού τους καθησυχάζει για την πορεία της σχέσης τους.  
Το στοιχείο που εξέπληξε ωστόσο τους ερευνητές είναι το ότι τα εξωστρεφή άτομα που έχουν τους περισσότερους φίλους στο facebook, γράφουν συχνά στη σελίδα τους και σχολιάζουν στις σελίδες των υπόλοιπων χρηστών, δημοσιεύουν πολύ λιγότερες πληροφορίες για τη σχέση τους από τους εσωστρεφείς που φαίνεται ότι πίσω από την οθόνη ξεπερνούν τους ενδοιασμούς τους για την έκφραση των συναισθημάτων τους.   Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά τα στοιχεία. Μένει να δούμε πώς θα τα αξιοποιήσει το ίδιο το facebook,marketing wise. 
Aπό την ΒΙΒΙΑΝ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ - www.lifo.gr

ΟΙ 9 ΤΥΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ - ΣΙΜΟΝ ΝΤΕ ΜΠΟΒΟΥΑΡ

55ae6d341800002500376656

Ενώ συζητάτε με τους φίλους σχετικά με τα ραντεβού που βγήκατε προσφάτως, το όνομα της Σιμόν ντε Μποβουάρ σίγουρα δεν σας έρχεται κατά νου.
Η Σιμόν ντε Μποβουάρ ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες που πήραν πτυχίο από τη Σορβόνη και έγινε γνωστή για τη συμβολή της στην παριζιάνικη πνευματική σκηνή και τη σχέση της με τον Ζαν Πολ Σαρτρ. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η Μποβουάρ είχε δώσει κάποια στιγμή μία λίστα με τους 9 τύπους ανθρώπων με τους οποίους θα βγούμε ραντεβού κάποια στιγμή της ζωής μας.
1. Ο απαθής
Ο απαθής τύπος μόλις δει έστω και μία αχτίδα ελευθερίας, τρομάζει και κλείνεται στον εαυτό του, μακριά από τον κόσμο. Έχει αποφασίσει εδώ και καιρό ότι τα πάντα στον κόσμο είναι ασήμαντα και βαρετά, γεγονός που έχει γίνει κάτι σαν «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» με αποτέλεσμα αντί να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ελεύθερης βούλησης, να κρύβεται από αυτές. Μπορεί να στέκεται μπροστά από το πιο σημαντικό μνημείο του κόσμου και πάλι να μην εντυπωσιάζεται.
Κίνδυνος: Χαμηλός. Θα τον εντοπίσετε από χιλιόμετρα.
2. Ο σοβαρός
Ίσως είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ανθρώπου. Μόλις πάρει μία απόφαση κανείς δεν μπορεί να του αλλάξει γνώμη, ειδικά όταν η απόφαση αυτή έχει να κάνει με τις αξίες και τις πεποιθήσεις του. Αυτοί οι άνθρωποι εμφανίζονται παντού, από φανατικούς με τη θρησκεία, μέχρι διευθυντές σε μεγάλες εταιρείες. Γνωρίζουν ότι είναι «απατεώνες», αλλά έχουν ανάγκη να πιστεύουν σε κάτι, ακόμα κι αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη συμπεριφορά τους. Τουλάχιστον, μπορείτε να τους εντοπίσετε από την ειρωνεία της κατάστασης.
Κίνδυνος: Μεσαίος. Εάν έχετε παρόμοιες αξίες θα είστε μια χαρά.
3. Ο παθιασμένος
Μπορεί να τον μπερδέψετε για κάποιον που είναι «σοβαρός τύπος», αλλά ο παθιασμένος άνθρωπος θα επενδύσει όλη του την ενέργεια και τα πιστεύω του σε κάτι, αλλά δεν πιστεύει ότι το νόημα της ζωής βρίσκεται σε κάποιο αντικείμενο, αλλά στην σχέση που έχει με αυτό. Θα μιλάει με τις ώρες για ένα νέο φοβερό άλμπουμ ή για την ιταλική ποίηση. Εάν καταφέρετε να γίνετε εσείς το αντικείμενο του πόθου του, τότε θα περάσετε μαγικές στιγμές, αλλά δυστυχώς πολύ δύσκολα θα καταφέρετε να ξεπεράσετε την ιταλική ποίηση.
Κίνδυνος: Μεσαίος. Ιδανικός για έναν καλοκαιρινό έρωτα, αρκεί να μπορείτε να διαχειριστείτε το συναισθηματικό κενό που θα έρθει με τον χωρισμό.
4. Ο μηδενιστής
Αυτός ο τύπος είναι πιο συνηθισμένος στους εφήβους που έχουν χάσει την ειδυλλιακή φάση της παιδικής τους ηλικίας ή μπορεί να το συναντήσει κανείς σε μία κρίση ηλικίας, ειδικά στους ανθρώπους που προσπαθούσαν πάντοτε να είναι σοβαροί (και απέτυχαν). Οι μηδενιστές προσπάθησαν κάποτε να είναι ελεύθεροι αλλά δεν τα κατάφεραν, οπότε έχουν την τάση να είναι πιο πληθωρικοί και επιθετικοί.
Κίνδυνος: Υψηλός. Αντίθετα με τους απαθείς ανθρώπους δεν περιορίζονται στο να κάθονται και απλά να γκρινιάζουν. Πρέπει να αποδείξουν σε όλους ότι ο κόσμος δεν έχει κανένα νόημα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταστρέψουν όλα όσα έχουν δημιουργήσει οι άλλοι.
5. Ο διαβολικός
Ένας περίεργος συνδυασμός από έναν σοβαρό άνθρωπο που είναι δαιμονικά πιστός σε αρχές ή σε μία ομάδα, αλλά μόνο για να μπορέσει να τα απορρίψει και να παραπονεθεί για αυτά. Πρόκειται παραδείγματος χάριν για μία γυναίκα που δουλεύει σε περιοδικό μόδας αλλά γκρινιάζει για τη βιομηχανία της μόδας ή για έναν άντρα που θέλει να τρώει μπέργκερ αλλά γκρινιάζει όταν ο κιμάς δεν είναι βιολογικός.
Κίνδυνος: Χαμηλός. Είναι εύκολο να τους εντοπίσετε, από τις διαφορετικές τους προσωπικότητες.
6. Ο περιπετειώδης
Πρόκειται για την αισιόδοξη εκδοχή του μηδενιστή. Ο περιπετειώδης γνωρίζει ότι υπάρχει ένα τελικό νόημα στη ζωή, οπότε αποφασίζει να «αγκαλιάσει την ηδονιστική ύπαρξη με περιέργεια, αδράττοντας εκατομμύρια δυνατότητες χωρίς να παραμένει πιστός σε κανέναν. Του αρέσει να κάνει πράγματα για το καλό του. Οι περιπετειώδεις άνθρωποι έχουν τη μυστική επιθυμία, οι ανακαλύψεις τους να γραφτούν σε ιστορικά βιβλία, και για αυτό το λόγο ζητούν συνεχώς επιβεβαίωση.
Κίνδυνος: Υψηλός. Είναι πολύ εύκολο να σας παρασύρουν.
7. Ο επικριτικός τύπος
Είναι πολύ σκεπτικός και προσεκτικός και ακροβατεί ανάμεσα στον σοβαρό και τον μηδενιστή. Γι' αυτό αποφεύγει να είναι αφοσιωμένος σε μόνο ένα δόγμα, αλλά συνεχίζει να πιστεύει ότι ορισμένα δόγματα έχουν μεγαλύτερη σημασία από άλλα.
Κίνδυνος: Χαμηλός. Δεν είναι εύκολο να σας παρασύρει και δεν είναι ευχάριστος στην παρέα.
8. Ο καλλιτέχνης
Όπως ο περιπετειώδης, έτσι και ο καλλιτέχνης έχει σχετικά ώριμες αντιδράσεις στις υπαρξιακές του κρίσεις. Αποδεχόμενος ότι ο κόσμος δεν έχει κάποια φοβερή ουσία που χρειάζεται να κυνηγήσει κανείς, ο καλλιτέχνης στρέφει την προσοχή του στην επιφάνεια της ζωής και προσπαθεί κάθε μέρα να μεταμορφώσει αυτή την επιφάνεια σε κάτι φοβερό. Όπως οι επικριτικοί, έτσι και οι καλλιτέχνες πιστεύουν ότι υπάρχει ένας αντικειμενικός χώρος έξω από τον χρόνο και την ελεύθερη βούληση, η ομορφιά.
Κίνδυνος: Μεσαίος. Μπορεί να βρεθείτε ανάμεσα σε χρώματα και τέμπερες αλλά κάποια στιγμή θα καταλάβετε ότι δεν θα μπορέσετε ποτέ να αναμετρηθείτε με το πραγματικό τους είδωλο που είναι η τέχνη.
9. Ο ελεύθερος. 
Σύμφωνα με την Σιμόν ντε Μποβουάρ υπάρχει μία σπάνια «ράτσα» ανθρώπων που έρχεται αντιμέτωπη με την υπαρξιακή κρίση και καταφέρνει να την ξεπεράσει. Το καταφέρνει επειδή συγκεντρώνεται στην ευτυχία των άλλων, χωρίς εγωισμό και μένει πιστή σε μία μόνο αρχή: να προστατεύει την ελευθερία των άλλων. Πρόκειται για ένα σύντροφο αλτρουιστή, που είναι καλός ακροατής και θα θυσιάσει τον εαυτό του για το άλλο του μισό. Ζούμε ελπίζοντας ότι μια μέρα θα τον γνωρίσουμε.
Simone De Beauvoir
Το άρθρο αυτό βασίστηκε στο «The 9 People You'll Date, According To Simone De Beauvoir» που δημοσιεύτηκε στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.
Πηγή: huffingtonpost

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ανακαλύφθηκε ένα από τα πρώτα λουλούδια της Γης[εικόνες]
Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επιστήμονες ανακάλυψαν το απολίθωμα ενός ανθοφόρου φυτού που ζούσε μέσα στο γλυκό νερό πριν από 125 έως 130 εκατομμύρια χρόνια.
Πρόκειται για σημαντική ανακάλυψη, καθώς αποκαλύπτει ότι το μυθικό «πρώτο λουλούδι» της Γης (το οποίο είναι μάλλον αδύνατο να βρεθεί) μπορεί να αναπτύχθηκε αρχικά μέσα σε κάποια λίμνη και όχι στην ξηρά.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή παλαιοβοτανολογίας Ντέιβιντ Ντίλχερ του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), δήλωσαν ότι το σκουροπράσινο υδρόβιο φυτό (Montsechia vidalii) με τα μικρά φύλα, που ανήκει στην κατηγορία των αγγειόσπερμων, είχε γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη κατά την πρώιμη Κρητιδική περίοδο. Αναπτύχθηκε, παράλληλα με τους δεινόσαυρους, στις λίμνες που κάποτε βρίσκονταν εκεί όπου σήμερα υπάρχουν βουνά στην Ισπανία.
Το φυτό δεν είχε πέταλα και διέθετε μόνο ένα σπόρο. Είχε ανακαλυφθεί στην Ιβηρική χερσόνησο (στα Πυρηναία όρη και στην κεντρική Ισπανία) πριν από 150 χρόνια, αλλά μόλις τώρα έγινε αντιληπτό πόσο παλιό είναι. Μέχρι σήμερα, ως αρχαιότερο φυτό με άνθη θεωρείτο το κινεζικό επίσης υδρόβιο Archaefructus sinensis, που έχει περίπου την ίδια ηλικία.
Το «πρώτο λουλούδι», σύμφωνα με τον Ντίλχερ, αποτελεί έναν επιστημονικό μύθο, όπως και ο «πρώτος άνθρωπος». Οι επιστήμονες προσπαθούν να ανασυνθέσουν την εξελικτική πορεία των ανθοφόρων φυτών, τα οποία, ξεκινώντας από λίγα είδη, σήμερα έχουν σκεπάσει πια τον πλανήτη μας με τα πιο όμορφα και διαφορετικά λουλούδια. Ο ίδιος ο Κάρολος Δαρβίνος θεωρούσε τα ανθοφόρα φυτά και την εξέλιξή τους ένα μέγα μυστήριο της φύσης.
Όσον αφορά την εμφάνιση, το φυτό έμοιαζε με την σύγχρονη Ceratophyllum
Οι βοτανολόγοι εκτιμούσαν έως τώρα ότι τα πρώτα φυτά με λουλούδια αναπτύχθηκαν στην ξηρά από άλλα προϋπάρχοντα φυτά, κατά την Ιουρασική περίοδο πριν από 160 εκατ. χρόνια. Αυτό πιστεύεται ότι έγινε παράλληλα με την έκρηξη στην εξέλιξη των εντόμων, τα οποία λειτούργησαν ως επικονιαστές των νέων φυτών. Αν αυτό συνέβη, τότε μερικά αγγειόσπερμα, όπως η Montsechia vidalii, ίσως στη συνέχεια εισχώρησαν στο γλυκό νερό, χρησιμοποιώντας πλέον τα ρεύματα του νερού αντί για τα έντομα, προκειμένου να πολλαπλασιάζονται.
Όμως ο Ντίλχερ υποστηρίζει ότι το ξεκίνημα των φυτών με λουλούδια μπορεί να έγινε απευθείας μέσα στο γλυκό νερό. Το ζήτημα για την «πατρίδα» των ανθοφόρων φυτών παραμένει ανοικτό, έως ότου γίνουν νέες ανακαλύψεις απολιθωμάτων.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΚΟΤΕΣ ΠΡΟΣ 360 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΕΣΚΑ ΑΥΓΑ

Μόνο στις ΗΠΑ: Νοικιάζουν κότες προς 360 ευρώ για να έχουν φρέσκα αυγά [εικόνες & βίντεο]

Με την γρίπη των πουλερικών να απασχολεί τις οικογένειες στις ΗΠΑ, μια εταιρεία από την Πενσυλβάνια αποφάσισε να αναλάβει δράση και να δώσει λύση... νοικιάζει κότες.
Για 400 δολάρια (περίπου 360 ευρώ) η «Rent the Chicken» παραδίδουν δύο ωοτόκες όρνιθες, ένα κοτέτσι, σκεύη τροφής και νερού και 100 κιλά ζωοτροφής για ένα τετράμηνο ενοικίασης.
Οποιος, βέβαια, το επιθυμεί μπορεί να νοικιάσει και το πακέτο deluxe. Με 600 δολάρια (540 ευρώ) θα έχει στα χέρια του τέσσερις κότες και ένα μεγαλύτερο κοτέτσι.
Μιλώντας στο CNBC, ο συνιδρυτής της εταιρείας, Τζεν Τομπκινς, τόνισε πως «υπάρχει απόδοση διότι οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν τις πηγές της τροφής τους».
Η συγκεκριμένη εταιρεία μετρά και 20 θυγατρικές από το 2012.
Αν κάτι δεν αρέσει στους πελάτες τότε μπορούν να καλέσουν την εταιρεία, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να αυξήσουν τα κοτόπουλά τους.
Μάλιστα, ένας ενοικιαστής κοτών, ο Μπρεγκέντι, πέρα από τα καθημερινά αυγά, παρομοιάζει τις κότες με τους σκύλους που σε καθετί αρχίζουν και κακακρίζουν.


Πηγή:r http://www.iefimerida.gr

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ

Στο διάστημα με... ασανσέρ – Από τη γη κατευθείαν στην στρατόσφαιρα [εικόνες]

Τον «νέο Πύργο της Βαβέλ» σχεδίασε εταιρεία, ο οποίος θα ανεβάζει κατευθείαν τους αστροναύτες στην στρατόσφαιρα.
Ενα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, που εγκρίθηκε από την αμερικανική υπηρεσία χορήγησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ευελπιστεί να υλοποιήσει τα προσεχή έτη η εταιρεία Thoth Technology, η οποία εδρεύει στο Οντάριο του Καναδά.
Ο διαστημικός ανελκυστήρας θα έχει ύψος περίπου 20 χιλιόμετρα, όντας 20 φορές ψηλότερος από τον πύργο Burj Khalifa, που είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο στα 829 μέτρα.
Η κατασκευή με κωδικό όνομα ThothX Tower θα είναι πτυσσόμενη και θα χρησιμοποιεί ηλεκτρουδραυλικούς μηχανισμούς για να οδηγεί τους αστροναύτες στην κορυφή.
Ετσι, όχι μόνο να περιοριστεί η ζήτηση των πυραύλων αλλά και μειωθεί το κόστος σε καύσιμα, καθώς το διαστημικό ασανσέρ θα καταναλώνει ελάχιστα συγκριτικά με έναν πύραυλο.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ...ΧΡΙΣΤΟ

Viral: Γυναίκα στις ΗΠΑ παντρεύτηκε τον Χριστό -Μια διαφορετική τελετή [εικόνες & βίντεο]

Η Jessica Hayes από την Ιντιάνα των ΗΠΑ έβαλε ένα ωραίο νυφικό και παντρεύτηκε τον Χριστό.
Η τελετή έγινε στον Καθεδρικό ναό του Φορτ Γουέιν μπροστά σε εκατοντάδες καλεσμένους. «Ήθελα να είναι σεμνό και κατάλληλο για την περίπτωση. Να είναι καλυμμένοι οι ώμοι και το μπούστο», είπε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού.
Όπως λέγεται ο γάμος έγινε γιατί η Hayes είναι μία από τις αφοσιωμένες στον Χριστό παρθένες. 





ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ

14 εγκλήματα που στο Ιράν τιμωρούνται με θάνατο: Εξωσυζυγικές σχέσεις, ληστείες και... κατάρες [λίστα]
Οι εκτελέσεις στο Ιράν αυτή τη χρονιά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Από τον Ιανουάριο, περίπου 694 άτομα καταδικάστηκαν σε θάνατο, και η Διεθνής Αμνηστία υπολογίζει ότι ο αριθμός θα φτάσει πιθανότατα τους 1.000 πριν το τέλος του 2015.
Εχοντας πλέον το υψηλότερο ποσοστό επικινδυνότητας ανά κάτοικο στον κόσμο, ο Ιρανικός νόμος επιβάλλει εκτελέσεις σε ανθρώπους για μια σειρά από διαφορετικά πράγματα, από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις μέχρι την προσβολή του Ισλάμ. Το να κοιμηθεί κανείς με τη μητριά του επιφέρει επίσης την ποινή του θανάτου.
Συχνά οι εκτελέσεις έχουν στόχο εθνοτικές μειονότητες ή και ειρηνικούς ακτιβιστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Μερικά εγκλήματα τιμωρούνται με εκτέλεση, αλλά μόνο μετά την τέταρτη παράβαση. Αυτά περιλαμβάνουν προγαμιαίο σεξ ή συμμετοχή σε λεσβιακή σχέσεις, και σε τέτοιες περιπτώσεις και τα δύο μέρη του ζευγαριού μπορεί να τιμωρηθούν με την ποινή του θανάτου.
Οι περισσότερες εκτελέσεις είναι απαγχονισμοί, και παρά το μορατόριουμ του 2008 για τις δημόσιες εκτελέσεις, οι περισσότερες γίνονται σχεδόν κατά κανόνα σε κοινή θέα. Επίσης ο λιθοβολισμός, σύμφωνα με πληροφορίες έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά την απαγόρευση του από το ίδιο μορατόριουμ.
Τα 14 πράγματα που τιμωρούνται με εκτέλεση στο Ιράν: 
  • Αιμομιξία 
  • Βιασμός 
  • Σεξ με παντρεμένο/η
  • Σεξ με τη μητριά
  • Σεξ μεταξύ μη μουσουλμάνου με μουσουλμάνα
  • Ομοφυλοφιλική σχέση 
  • Σχεδιασμοί για ανατροπή της κυβέρνησης 
  • Υποστήριξη, διεκόλυνση αντικυβερνητικών οργανώσεων 
  • Απόπειρα δολοφονίας πολιτικού προσώπου
  • Το να καταριέται κάπως τον προφήτη
  • Φόνος εκ προμελέτης
  • Φόνος εξ' αμελείας
  • Διακίνηση ναρκωτικών 
  • Ληστεία





Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΜΑΚΑΒΡΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ SELFIES ΜΕ ΠΤΩΜΑΤΑ

Μακάβριες selfies - Διαγωνισμός φωτογραφιών με πτώματα
Εναν μακάβριο διαγωνισμό ξεκίνησε ένα group στο Facebook ζητώντας από τους χρήστες να τραβούν και να «ανεβάζουν» selfies με νεκρούς.
Το group «Μια selfie με τους νεκρούς» προσέφερε βραβεία από 1.000 μέχρι 5.000 ρούβλια (δηλαδή 13 έως 68 ευρώ) για τις καλύτερες φωτογραφίες.
Η σελίδα, που έχει 500 μέλη, βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών όταν και έδινε 5.000 ρούβλια για selfie με μια 13χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη βόρεια Ρωσία.
«Προσπαθούμε να καταλάβουμε εάν πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένας άνθρωπος ή περισσότεροι», αναφέρει ο Αλεξάντρ Σιντιούσοφ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. Ο ένας από τους υπόπτους ονομάζεται Αλφρεντ Πολιακόφ και έχει «ύποπτη δραστηριότητα» στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικοινώνησε μαζί του, πρόκειται για έναν 28χρονο που κατοικεί στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας και δηλώνει πρώην καθηγητής πανεπιστημίου.
«Δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα για να αλλάξουμε τη νοοτροπία απέναντι στον θάνατο. Ο θάνατος είναι η αρχή μιας νέας ζωής», δηλώνει ο Πολιακόφ.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

ΤΡΟΜΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΛΑΡΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΡΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟ



Πριν από περίπου ένα μήνα η είδηση πως σμήνος γλάρων επιτέθηκε και σκότωσε ενήλικο πρόβατο στην Ιρλανδία έκανε το γύρο του κόσμου και προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων για την πρωτοφανή αυτή συμπεριφορά από το συγκεκριμένο είδος πουλιού.

   Οι σκηνές από την γνωστή ταινία του Χίτσκοκ έχουν τις τελευταίες εβδομάδες μεταφερθεί σε περιοχές της Μ. Βρετανίας, όπου καταγράφονται όλο και περισσότερες επιθέσεις γλάρων σε κατοικίδια αλλά και ανθρώπους.

   Η Deustche Welle μεταδίδει πως από την επιδρομή των πουλιών πλήττονται ιδιαίτερα το Κόρνγουολ, η Ουαλία και η Σκωτία. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα πουλιά θέτουν ως στόχο ανθρώπους που κρατούν φαγητό στο δρόμο αλλά και κατοικίδια ζώα από τα οποία αισθάνονται ότι απειλούνται. Έτσι ένας μικρός σκύλος ράτσας Τεριέ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση γλάρου ενώ ένα ακόμη μικρόσωμο σκυλί δέχτηκε επίθεση και πέθανε από τα ράμφη τους όπως αναφέρει το Business Insider.
 Επιπλέον έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις όπου τα πουλιά έχουν κλέψει κινητά τηλέφωνα που κρατούσαν στα χέρια τους περαστικοί με πιο πρόσφατη την περίπτωση μιας κοπέλας που έχασε το iPhone της ενώ μιλούσε και δέχτηκε επίθεση.



Η υπόθεση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην Αγγλία με τα ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «Αρουραίους με φτερά» και «Το τρομοκρατικό καθεστώς των κακόβουλων γλάρων». 
Oι κάτοικοι των περιοχών οι οποίοι περιγράφουν στα βρετανικά μέσα την κατάσταση κάνουν λόγο για πρωτοφανή συμπεριφορά και επιθετικότητα από τα πουλιά. Κάποιοι σχολιάζουν χαρακτηριστικά πως αυτό που κάποτε ήταν μια χαριτωμένη ατραξιόν, έχει καταντήσει ο φόβος και ο τρόμος των τουριστών και των ντόπιων.
 Ιδιοκτήτης καντίνας αναφέρει πως τα πουλιά στήνουν καρτέρι κοντά στο σημείο όταν  ανοίγει την επιχείρησή του και ορμούν στους πελάτες με το που απομακρυνθούν με το φαγητό στα χέρια τους. Την ίδια ώρα ο ορνιθολόγος και εκπρόσωπος της Βασιλικής Εταιρείας για την Προστασία των Πτηνών, Τόνι Γουάιτχεντ εξηγεί την περίεργη συμπεριφορά των ζώων ως εξής:
 «Διανύουμε την περίοδο όπου τα μικρά των γλάρων εγκαταλείπουν τις φωλιές τους. Γι' αυτό οι γονείς προσπαθούν να τα υπερασπιστούν και επιτίθενται σε οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει απειλή για αυτά. Από την άλλη πλευρά πολλοί άνθρωποι ταΐζουν τους γλάρους με αποτέλεσμα τα πουλιά να έχουν συνηθίσει σε αυτό και να μη μπορούν να ξεχωρίσουν πότε ο άνθρωπος τους προσφέρει φαγητό και πότε επιθυμεί να το κρατήσει για τον ίδιο». 



Μέχρι και ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχτηκε στην τηλεόραση ότι πρόκειται για ένα «πραγματικό πρόβλημα», για το οποίο πρέπει να γίνει μεγάλη συζήτηση. Ωστόσο η Deutsche Welle μεταδίδει πως οι περιβαλλοντικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα τον κινδύνου φοβούμενοι ότι το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί γύρω από το θέμα, μπορεί να οδηγήσει ορισμένους σε βίαιες λύσεις κατά των ζώων, τα οποία όμως απειλούνται από εξαφάνιση. 





 Πηγή: www.lifo.gr

ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΚΟΡΑΚΟΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ



Με απόφαση του Δασάρχη Καλαμάτας συγκροτήθηκε συνεργείο από κυνηγούς-μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας με σκοπό τον έλεγχο του υπερπληθυσμού των ειδών κάργιας, κουρούνας, καρακάξας και κίσσας, με κυνηγετικά όπλα. Η επιχείρηση εξόντωσης θα διεξαχθεί την περίοδο από 13-8-2015 και μέχρι 14-9-2015, στην περιοχή της Πολιανής του Δήμου Καλαμάτας.

   Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Δασαρχείου από τις αρχές Ιουλίου ο Δήμος Καλαμάτας ενημέρωσε εγγράφως το Δασαρχείο για τις ζημιές που προκαλούν τα κορακοειδή στις αγροτικές καλλιέργειες μήλων, αχλαδιών, αραβοσίτου κ.λπ. της συγκεκριμένης περιοχής και ζήτησε την λήψη άμεσων μέτρων. Το γεγονός της πρόκλησης ζημιών επιβεβαιώθηκε και από τον αρμόδιο δασοφύλακα.

   Οι 22 κυνηγοί που συμμετέχουν στη συγκρότηση του συνεργείου ρύθμισης του πληθυσμού των κορακοειδών, προτάθηκαν από τον Κ.Σ. Καλαμάτας. Κατά την συμμετοχή τους στο συνεργείο και για το διάστημα 11-8-2015 έως 20-8-2015 καλύπτονται με ασφαλιστήριο συμβόλαιο του εν λόγω Κ.Σ. Προκειμένου να συνεχιστεί η καταπολέμηση και μετά την 20η-8-2015 πρέπει οι ανωτέρω κυνηγοί να εκδώσουν άδεια θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2015-2016.

   Η καταπολέμηση θα γίνεται κάθε μέρα από τις 08:00 έως 12:00 π.μ. και από 16:00 έως 19:00. Οι κυνηγοί που θα συμμετάσχουν στο συνεργείο, καλούνται να μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές της Τ.Κ. Πολιανής ανάλογα με τις επιβληθείσες ανάγκες.
 Επίσης, οι κυνηγοί υποχρεούται να συμμορφώνονται στις οδηγίες των δυο ιδιωτικών φυλάκων θήρας που έχουν οριστεί ως επικεφαλής, οι οποίοι και σε συνεργασία με τον δασοφύλακα της περιοχής θα αναφέρουν τα αποτελέσματα καταπολέμησης στο δασαρχείο Καλαμάτας.




Πηγή: www.lifo.gr

ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΚΤΕΟ



Διευκρινιστική εγκύκλιο που δίνει τη δυνατότητα μείωσης του προστίμου των 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ το Ι.Χ. τους εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, με στόχο να προσελκύσει τους ιδιοκτήτες των περίπου 2.500.000 Ι.Χ. και 750.000 μοτοσικλετών να «σπεύσουν» στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.

   Μέχρι σήμερα, όταν ένας οδηγός πήγαινε με καθυστέρηση να περάσει από έλεγχο πλήρωνε πρόστιμο ανάλογα με το χρονικό διάστημα που καθυστέρησε (για καθυστέρηση μέχρι 30 ημέρες πρόστιμο 16 ευρώ, από 30 μέρες έως 6 μήνες 33 ευρώ και για πάνω από 6 μήνες 60 ευρώ). Με τη νέα εγκύκλιο τα παραπάνω πρόστιμα για όσους περάσουν από ΚΤΕΟ τα οχήματά τους μέσα στο 2015 θα έχουν μείωση 50%. 

  Έτσι για Ι.Χ. ενώ το προβλεπόμενο τέλος εκπρόθεσμου αρχικού ελέγχου πέραν των 6 μηνών είναι 65 ευρώ, θα καταβληθεί το τέλος εκπρόθεσμου αρχικού ελέγχου που είναι 33 ευρώ. 
προς αποφυγή συνωστισμού στα ΚΤΕΟ της χώρας ορίζονται τρεις καταληκτικές ημερομηνίες, εντός των οποίων θα πρέπει να διενεργηθεί ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος:
 α) 30/9/2015 για τα οχήματα που έπρεπε να ελεγχθούν έως τις 30/6/2014.
 β) 31/10/2015 για τα οχήματα που έπρεπε να ελεγχθούν από 1/7/2014 έως 31/12/2014.
 γ) 30/11/2015 για τα οχήματα που έπρεπε να ελεγχθούν έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2015. 

ΟΧΙ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΙΤΖΙΚΙΑ



Πού να ξέραμε, μικρά παιδιά τότε, ότι το τζιτζίκι δεν είναι ένας σπάταλος χαραμοφάης αλλά ένας ετοιμοθάνατος που παρατηρούσε την σκόνη μέσα στην κλεψύδρα του να πέφτει σιγά-σιγά. Ότι όλο αυτό που μας ξεκουφαίνει κάθε καλοκαίρι είναι το κύκνειο άσμα του και το ερωτικό του κάλεσμα. Η καταραμένη μοίρα του που δεν μπορεί να αλλάξει. Ότι είναι δυο ανάσες πριν τον θάνατο...

   Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΚΡΗ

Είναι άδικο. Να περνάς ακόμα και 17 χρόνια σαν σκουλήκι κάτω από το χώμα. Να βγαίνεις στριμωγμένο με εκατομμύρια άλλους στην επιφάνεια της γης μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα. Αν υπήρξες τυχερό και έχεις καταφέρει να βγεις από το κουκούλι σου χωρίς να γίνεις τροφή για κάποιο ζώο, τότε οι τελευταίες εβδομάδες σου στην γη είναι ένα κάλεσμα στο ταίρι σου. Και μετά από αυτό πεθαίνεις. Και τα αβγά του θηλυκού πέφτουν από τα δέντρα στο έδαφος και ο κύκλος συνεχίζεται. Και το μόνο που μαθαίνουν για εσένα οι άνθρωποι από την νηπιακή τους ηλικία είναι ότι αυτό που ήθελες στην γη είναι να περάσεις καλά και να τραγουδήσεις. Ότι δε νοιαζόσουν για την αποταμίευση όπως τα μυρμήγκια αλλά για το κέφι σου.

   Πού να ξέραμε, μικρά παιδιά τότε, ότι το τζιτζίκι δεν είναι ένας σπάταλος χαραμοφάης αλλά ένας ετοιμοθάνατος που παρατηρούσε την σκόνη μέσα στην κλεψύδρα του να πέφτει σιγά-σιγά. Ότι όλο αυτό που μας ξεκουφαίνει κάθε καλοκαίρι είναι το κύκνειο άσμα του και το ερωτικό του κάλεσμα. Η καταραμένη μοίρα του που δεν μπορεί να αλλάξει. Ότι είναι δυο ανάσες πριν τον θάνατο.  

 Σύμφωνα με την βικιπαίδεια: «Με το τζιτζίκι είναι συνδεδεμένος και ο μύθος του Τιθωνού. Ο Τιθωνός ήταν θνητός που είχε γίνει αθάνατος από τους θεούς μετά από παράκληση της Ηούς, η οποία όμως ξέχασε να ζητήσει να παραμείνει και νέος. Όταν λοιπόν ο Τιθωνός έφθασε σε έσχατο γήρας, η Ηώς, που ως θεά ήταν αθάνατη και πάντα νέα, δεν μπορούσε πια να τον βλέπει. Τότε οι θεοί τον λυπήθηκαν και τον μεταμόρφωσαν σε ένα ζαρωμένο έντομο που μιλά ακατάπαυστα, το τζιτζίκι». Και αυτή όμως η μυθολογική προσέγγιση το αδικεί. Σαν να είναι κάτι περιττό και άσχημο που παρακάλεσε τους Θεούς για την ύπαρξη του. 

  Ευτυχώς, εκτός από τους μύθους έχουμε και την επιστήμη που είναι συναρπαστικότερη. Όλο το θαύμα της ζωής χωράει μέσα στα λίγα χρόνια του στην γη. Φεύγει τραγουδώντας και ευτυχισμένο. Μην το λυπάσαι και δες το παρακάτω βίντεο.





Πηγή: www.lifo.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...