Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ.Σ. ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ.Σ. ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ ‘’ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ’’

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαρεφειου ‘’ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ’’ ενημερώνει ότι έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και των μελών του αποφάσισε να ακυρωθούν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις , αθλητικές και εικαστικές δραστηριότητες, λόγω πένθους οι οποίες θα ξεκινούσαν από τις 10 Αυγούστου με το μνημόσυνο του μακεδονομάχου ‘’ΚΩΣΤΑ ΓΑΡΕΦΗ’’ καθώς επίσης το θέατρο σκιών με θέμα (Ο Θάνατος του Κώστα Γαρέφη) που θα πραγματοποιούνταν το ίδιο βράδυ, αλλά και οι αθλητικές δραστηριότητες 3οn3 basket & 5x5 river soccer από τις 11 έως τις 15 Αύγουστου ,επίσης θα ακυρωθεί και το live με τον Στάθη Αρτινό που θα συνέβαινε στο ναυάγιο στις 14 Αυγούστου και βεβαίως οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 16 & 17 Αύγουστου με παλιά αθλήματα και παραδοσιακά χορευτικά στα πλαίσια του πανηγυριού κοιμήσεως της Θεοτόκου για το χωριό μας.

Ο Μ.Σ. Γαρεφείου ‘’ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ’’ εκφράζει τα συλλυπητήρια & κατανοεί πλήρως τις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικογένεια του θανόντα συγχωριανού μας ,σεβόμενοι την κατάσταση αποφασίσαμε να ακυρώσουμε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που επρόκειτο να πραματοποιόντουσαν από τις 10 έως και τις 17 Αυγούστου

Με εκτίμηση το Δ.Σ. και τα μέλη

 Ο Πρόεδρος 
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

Φωτογραφία: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ.Σ. ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ ‘’ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ’’
 
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαρεφειου ‘’ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ’’ ενημερώνει  ότι έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και των μελών του αποφάσισε να ακυρωθούν όλες οι πολιτιστικές  εκδηλώσεις , αθλητικές  και εικαστικές δραστηριότητες ,λόγο πένθους οι οποίες θα ξεκινούσαν από τις 10 Αύγουστου με το μνημόσυνο του μακεδονομάχου ‘’ΚΩΣΤΑ ΓΑΡΕΦΗ’’  καθώς επίσης το θέατρο σκιών με θέμα (Ο Θάνατος του Κώστα Γαρέφη) που θα πραγματοποιούταν το ίδιο βράδυ αλλά και οι αθλητικές δραστηριότητες 3οn3 basket & 5x5 river soccer από τις  11 έως τις 15 Αύγουστου ,επίσης θα ακυρωθεί και το live με τον Στάθη Αρτινό που θα συνέβαινε στο ναυάγιο στις 14 Αύγουστου και βεβαίως οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 16 & 17 Αύγουστου με παλιά αθλήματα και παραδοσιακά χορευτικά στα πλαίσια του πανηγυριού κοιμήσεως της Θεοτόκου για το χωριό μας  

Ο Μ.Σ. Γαρεφείου ‘’ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ’’ εκφράζει τα συλλυπητήρια & κατανοεί  πλήρως τις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικογένεια του θανόντα συγχωριανού μας ,σεβόμενοι την κατάσταση αποφασίσαμε  να ακυρώσουμε  όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που επρόκειτο να πραματοποιόντουσαν από τις 10 έως και τις 17 Αύγουστου  

Με εκτίμηση το Δ.Σ. και τα μέλη                                                                                Ο Πρόεδρος 
                                                                                                                                                                                      ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠ.ΠΕΡΙΟΧΗΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ


ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ οι ΦΡΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ της Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ από το ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ των ΕΞΑΓΩΓΩΝ στη ΡΩΣΙΑ

     Οι ροδακινοπαραγωγοί της Κ.Μακεδονίας, είναι οι πρώτοι που δέχονται τις τραγικές συνέπειες των αντίμετρων της Ρωσίας απέναντι στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων από μέρους της ΕΕ & των ΗΠΑ για τις μεταξύ τους  διαμάχες,  έπειτα από την ωμή επέμβαση ΕΕ-ΗΠΑ στην Ουκρανία.
     Η ανακοίνωση της απαγόρευσης εισαγωγών στη Ρωσία δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη φετινή φρουτοπαραγωγή και στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, μετά τις ζημιές από χαλάζι & βροχοπτώσεις και τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές παραγωγού από τη πλευρά εμπόρων-εξαγωγέων.
     Οι παραγωγοί της Περιοχής είναι ακόμη απλήρωτοι για παραγωγές προηγούμενων ετών και δεν ελπίζουν σε δίκαιες αποζημιώσεις από τον φοροεισπρακτικό & αντιασφαλιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ. Το σταμάτημα των εξαγωγών για τις όψιμες ποικιλίες ροδακίνων & νεκταρινιών και όσων προϊόντων ακολουθούν ( σταφύλια, ακτινίδια, κ.ά.) στην κυριότερη αγορά απορρόφησης των τελευταίων ετών, είναι ένα ακόμη ηχηρό πλήγμα στο αναμενόμενο φετινό εισόδημά τους και δυσκολεύει την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.
    Η κυβέρνηση, αντί να σταθεί αρωγός της μικρομεσαίας αγροτιάς στον αγώνα της επιβίωσης, έρχεται να προσδεθεί στο άρμα ΕΕ & ΗΠΑ υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των καπιταλιστικών επιχειρηματικών ομίλων γυρίζοντας την πλάτη στα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών . Επιβάλλεται να στηρίξει το εισόδημα της αγροτιάς διαχωρίζοντας τη θέση της από τα μέτρα της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία.
    Απαιτείται να αναπληρώσει η κυβέρνηση με συγκεκριμένα μέτρα το χαμένο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Να πάρει άμεσα μέτρα για απορρόφηση των αδιάθετων ποσοτήτων φρούτων σε νοσοκομεία, στρατό, κατασκηνώσεις, ιδρύματα, κλπ. σε τιμές κάλυψης του κόστους παραγωγής.
     Η μικρομεσαία αγροτιά, με τους Αγρ.Συλλόγους & Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών & τις Συντονιστικές Επιτροπές, πρέπει να πιέσει οργανωμένα και να διεκδικήσει την κάλυψη του χαμένου εισοδήματός του 2014, για την  επιβίωση των ίδιων των αγροτών και των οικογενειών τους. Να μην επαναπαυτούν στις «διαβεβαιώσεις», που θα λάβουν από κυβερνητικά χείλη, αλλά να προχωρήσουν  σε αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στον αγώνα επιβίωσης.

      Να κατανοήσουν καλύτερα τα αδιέξοδα για την μικρομεσαία αγροτιά από την ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που και με την νέα ΚΑΠ 2015-2020 έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, με τη μείωση των επιδοτήσεων, τους φραγμούς  στις  καλλιεργούμενες  εκτάσεις, την αποδέσμευση της παραγωγής από τις επιδοτήσεις. Είναι το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Γι’αυτό και η αποδέσμευση από την ΕΕ της εξυπηρέτησης των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων,  αποτελεί τον ξεκάθαρο μονόδρομο της μικρομεσαίας αγροτιάς και των λαϊκών στρωμάτων. 

ΠΑΣΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ  ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η λέξη «απόγνωση» δεν αποδίδει πλέον ούτε στο ελάχιστο την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι φρουτοπαραγωγοί της χώρας μας και όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες, μετά το κλείσιμο της κύριας αγοράς απορρόφησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων τα τελευταία χρόνια.
Με την ανακοίνωση της απαγόρευσης εισαγωγών στη Ρωσία σε αντίποινα για την εφαρμοζόμενη πολιτική του εμπάργκο από μέρους της ΕΕ και των ΗΠΑ, εξανεμίζονται και οι όποιες ελπίδες για κάλυψη των φετινών απωλειών, από τις ζημιές των ακραίων καιρικών φαινομένων και το μέχρι σήμερα «ξεπούλημα» της παραγωγής με τις απαράδεκτα χαμηλές, εξευτελιστικές τιμές που δίνουν μεγαλέμποροι και εξαγωγείς στους αγρότες.
Η απλήρωτη σε μεγάλο ποσοστό παραγωγή των προηγούμενων ετών, από τους μεγαλέμπορους, οι χαμηλές τιμές παραγωγού,  αφού  πήραν κοψοχρονιά και την φετινή παραγωγή ροδακίνων, νεκταρινιών και άλλων φρούτων και λαχανικών,  ο αντιασφαλιστικός και φοροεισπρακτικός κανονισμός  του ΕΛΓΑ,  που εισπράττει υψηλά ασφάλιστρα από την αγροτιά, χωρίς  να αποζημιώνει ουσιαστικά τις καταστροφές από τις θεομηνίες,  συμπληρώνει την δραματική κατάσταση που βρίσκονται οι αγροτοπαραγωγοί με το σταμάτημα των εξαγωγών, δίνοντας  το τελειωτικό χτύπημα. 
Η αγροτιά πρέπει να πιέσει και να διεκδικήσει ώστε  η ελληνική κυβέρνηση να σταθεί ουσιαστικός αρωγός και συμπαραστάτης στην ανάγκη κάλυψης του χαμένου εισοδήματός του 2014, για την  επιβίωση των αγροτών και των οικογενειών τους, και όχι  να γίνεται «ουρά» στα σχέδια  της ΕΕ & ΗΠΑ, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του παγκόσμιου ανταγωνισμού των καπιταλιστών με την επέμβαση τους στην Ουκρανία.
Η ΠΑΣΥ καλεί την ελληνική κυβέρνηση - υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών της χώρας μας - να διαχωρίσει τη θέση της από τις κυρώσεις της ΕΕ προστατεύοντας επιτέλους την αγροτιά μας, την αγροτική μας παραγωγή και την ελληνική οικονομία. Να στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα το χαμένο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
           Να πάρει μέτρα απορρόφησης της ροδακινοπαραγωγής, που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει το πιο οξυμμένο πρόβλημα διάθεσης και με κρατική παρέμβαση, αποζημιώνοντας τους αγρότες, να διατεθούν σε κατασκηνώσεις, νοσοκομεία, γηροκομεία, στρατό, ιδρύματα κ.α. Να αξιοποιηθούν τα μη δυνάμενα να εξαχθούν επιτραπέζια ροδάκινα & νεκταρίνια στην μεταποίηση, με τιμές κάλυψης του κόστους παραγωγής από την Πολιτεία
Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Συντονιστικές Επιτροπές, τους Αγρ.Συνεταιρισμούς & τις Ομάδες Παραγωγών και τους μικρομεσαίους αγρότες να διεκδικήσουν δυναμικά την απορρόφηση της παραγωγής και το εισόδημα επιβίωσης τους  με την απαίτηση έμπρακτης στήριξης από την Πολιτεία.
 Η αγροτική πολιτική της ΕΕ με την νέα ΚΑΠ 2015-2020,  έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις  καλλιεργούμενες  εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Αυτό χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο πλέον και στον πιο δύσπιστο μικρομεσαίο αγρότη, χωρίς καμιά αυταπάτη για τα δεινά της πρόσδεσης στο «άρμα της ΕΕ» των μεγάλων συμφερόντων και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.    
   

                                   Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣY 

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ


Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ
ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  καταστρέφει  το πιο ζωντανό κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας, την Αγροτική οικονομία
1.   ΕΜΠΑΡΓΚΟ  ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΡΩΣΙΑ
     Καταστροφική για την ελληνική αγροτική οικονομία και όχι μόνο αποδεικνύεται η απαράδεκτη στάση της σημερινής κυβέρνησης, που υπάκουσε και υπακούει τυφλά στις ψυχροπολεμικές στρατηγικές Ουάσιγκτον - Βρυξελλών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας. Οι Έλληνες αγρότες που στηρίζουν το εισόδημά τους στις εξαγωγές προς τη Ρωσία οδηγούνται στην ολική καταστροφή. Ιδιαίτερα περιοχές όπως η Πέλλα, η Ημαθία και άλλες υφίστανται ανυπολόγιστη καταστροφή όταν το 50% του επιτραπέζιου ροδάκινου , το 60% του χυμού ροδάκινου και το 30% του ακτινίδιου εξάγεται στην Ρωσία. Και το πρόβλημα αφορά και άλλες καλλιέργειες. Ιδιαίτερα αν παραταθεί ( όπως αναφέρει η απόφαση της Ρωσίας) το εμπάργκο και πέραν του 12μηνου η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική. 
    Εδώ και αρκετό καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Προέδρου του, δια των βουλευτών του και των στελεχών του, επέκρινε δριμύτατα την αλόγιστη και παράλογη εξωτερική πολιτική της χώρας σε σχέση με την ουκρανική κρίση. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ακολούθησε μια φιλειρηνική ενεργητική εξωτερική πολιτική, σοβαρή και λελογισμένη, που θα λάμβανε υπόψη την ανάγκη να σταματήσει η οικονομική και στρατιωτική κλιμάκωση των εμπλεκόμενων πλευρών. Ταυτόχρονα δεν στάθμισε τα ιδιαίτερα συμφέροντα της Ελλάδας που αφορούν τους Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία, τις διακρατικές σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, που αντί να αναβαθμίζονται πολύπλευρα προς όφελος των δύο χωρών και λαών, υποβαθμίζονται και συρρικνώνονται.
      Πρέπει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση να διακόψει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, που σε καμία περίπτωση δεν υποβοηθούν, στην αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης, αλλά όπως διαφαίνεται την οξύνουν σε έναν ανοιχτό εμπορικό και οικονομικό πόλεμο, του  οποίου, δυστυχώς, η Ελλάδα είναι μέρος. Και ιδιαίτερα τώρα λόγο της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας που αντί να συνάπτονται και να διευρύνονται διακρατικές εμπορικές συμφωνίες, διαλύονται και οι υπάρχουσες. 

2.   ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ - ΜΟΝΙΛΙΑ
Χαλαζόπτωση:  Το ζήσαμε το σενάριο από πέρσι και  όταν η φάρσα επαναλαμβάνεται γίνεται τραγωδία.
Και πέρσι υπήρχαν σημαντικά προβλήματα στην αντιχαλαζική προστασία με την ελλιπή εφαρμογή αλλά φέτος ο αγροτικός πληθυσμός αφέθηκε απόλυτα στην τύχη του, στο έλεος του θεού, αφού δεν πέταξε ούτε ένα αεροπλάνο για την αντιχαλαζική προστασία με ανυπολόγιστες ζημίες στην παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο.
     Λόγου του μεγέθους της καταστροφής, από ανεπάρκεια ή αδιαφορία, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές ακόμη και ποινικές αν και όπου υπάρχουν.
Μονίλια : Όσον αφορά την μονίλια που έχει χτυπήσει το 30% της παραγωγής ροδάκινου απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών του ΕΛΓΑ, να αποσταλούν αμέσως γεωπόνοι για εκτιμήσεις και η ταχύτερη αποζημίωση των παραγωγών, ιδιαίτερα σε μια καταστροφική χρονιά για το ροδάκινο.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρή θέση:  
      ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ . Εξασφάλιση του εγγυημένου εισοδήματος του αγρότη. Το ( σίγουρα αυξημένο) ασφάλιστρο να επιδοτηθεί κατά γενναίο ποσοστό από την ΕΕ, γι’ αυτό απαιτείται  σκληρή διαπραγμάτευση με την ΕΕ.
 
3.   Το χαράτσι  ΕΝΦΙΑ – Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΗΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Ξεκίνησε από έκτακτο χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα κτίρια από τον κ. Βενιζέλο.  τον καταδίκασε τότε ακόμη και η Ν.Δ. σαν αντισυνταγματικό, αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι σαν έκτακτος φόρος δεν είναι αντισυνταγματικός αλλά δεν μπορεί να συνεχίζει .
Αντισυνταγματικά συνεχίστηκε σαν χαράτσι  για άλλα 2 χρόνια με απόφαση της Τρόικας που εθελόδουλα αποδέχτηκε και συνέχισε να επιβάλει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΦΙΑ και επεκτείνεται σε κάθε ακίνητο κτίσμα (σπίτια ,αποθήκες, υπόστεγα ,στάβλοι, οικόπεδα ,χωράφια και ότι άλλο).  
·      Παγιώνει την υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας.
·      Με τον τρόπο που φορολογεί τα ακίνητα είναι σαν να μονιμοποιεί το «χαράτσι» που εισπράττονταν μέσω της Δ.Ε.Η. και παράλληλα διατηρεί τον Φ.Α.Π. (Φόρος Ακίνητης Περιουσίας) μέσω του συμπληρωματικού φόρου. Επίσης επιβάλλεται  «χαράτσι» για πρώτη φορά και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
·      Ο φόρος υπολογίζεται με βάση αυθαίρετες αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν καμία σχέση με τις εμπορικές, όπου τις περισσότερες φορές οι αντικειμενικές αξίες είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερες.
·      Για πρώτη φορά φορολογούνται α) τα αγροτεμάχια, β) οι «τακτοποιημένοι» ημιυπαίθριοι και αυθαίρετοι χώροι.
·      Πρόκειται για ένα φόρο κατοχής ακινήτων και κατοχής γης, που στην  πλειοψηφία τους είτε δεν δίνουν κανένα εισόδημα στον ιδιοκτήτη είτε είναι τα  βασικά εργαλεία της δουλειάς τους (αγροτεμάχια). Μιλάμε για μία άνευ προηγουμένου δήμευση της περιουσίας του Ελληνικού πληθησμού, αφού είναι αδύνατο να πληρωθούν αυτά τα ποσά από πολίτες με μειωμένους μισθούς, συντάξεις, απούλητες ή κατεστραμμένες παραγωγές και ανέργους.
·      Δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο και δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία και τη μικρή ιδιοκτησία.
Δεν προστατεύει αυτούς που αντικειμενικά δεν μπορούν να πληρώσουν. Η κυβέρνηση εμπαίζει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, υποσχόμενη δήθεν μειώσεις από το φόρο. Τα εισοδηματικά και τα άλλα κριτήρια που θεσπίζει ως προϋποθέσεις καθιστούν αδύνατη την ένταξη των πολιτών και έτσι ουσιαστικά κοροϊδεύουν τους πολίτες.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ  ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ.
ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ

3ο ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ - ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ (γ)

 Το τρίτο και τελευταίο μέρος της φωτοσυλλογής μας από την πρώτη ημέρα του 3ου ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ.











































3ο ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ - ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ (β)



 Δείτε το δεύτερο μέρος της φωτοσυλλογής από την πρώτη ημέρα του 3ου ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ
ενώ σε λίγο ακολουθεί το τρίτο και τελευταίο μέρος.









































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...