Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ακρίτας Σωσάνδρας - ΑΣ Πρόμαχοι 5 - 2


Στο γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του Ακρίτα και του ΑΣ Πρόμαχοι, οι γηπεδούχοι Σωσανδριώτες καθάρισαν εύκολα το παιχνίδι επικρατώντας των αντιπάλων τους με το ευρύ σκορ 5-2.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης

Έγινε ένα μέτριο από πλευράς ποιότητας παιχνίδι, στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχό του καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια παίζοντας πειθαρχημένα και με υπομονή.  Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, ήταν ασύνδετοι μεταξύ των γραμμών τους και με πολλά κενά στην άμυνά τους, αφού η απουσία του Μπογδάνη (αποχώρησε στο 5ο λεπτό του αγώνα λόγω τραυματισμού) ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.
Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να χωριστεί σε δυο μέρη, αφού στα πρώτα 30 λεπτά η ομάδα του Ακρίτα ήταν καλύτερη και με αρκετές καλές προϋποθέσεις για γκολ, πετυχαίνοντας δε σε μία από αυτές, ενώ στο τελευταίο 15λεπτο οι των Προμάχων επικράτησαν και πίεσαν για την ισοφάριση, πράγμα που κατάφεραν.
Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει αποκλειστικά  στην ομάδα του Ακρίτα, αφού ήταν καλύτερη της αντιπάλου της  και με πιο σταθερά πατήματα και σαφείς προσανατολισμούς, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες κι επικράτησε κατά κράτος, τόσο σε ατομικές μονομαχίες των παικτών, όσο και συλλογικά.
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την χειρότερη φετινή τους εμφάνιση και ήταν «σκιά του εαυτού τους», μη θυμίζοντας τίποτα από το ματς της περασμένης Κυριακής με την Κρύα Βρύση.
Το τελικό 5-2 κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα, με τους Σωσανδριώτες να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη, τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής πλευράς, τους δε Προμαχιώτες να απογοητεύουν και να προβληματίζουν με την απόδοσή τους για την συνέχεια.

Τα γκολ:
Το 1-0 σημειώνει στο 13’ ο Πασχούλης με πλασέ, ύστερα από μπαλιά που δέχτηκε από κόρνερ.
Στο 40’ ο Μίτσκας κάνει το 1-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Εμμανουηλίδη.
Το 2-1 πετυχαίνει ο Κοτζαμανώλης με κοντινό πλασέ ύστερα από έξοχη ατομική επέλαση.
Στο 63’ κοντινό σουτ του Πασχούλη και σημειώνει το 3-1.
Το 3-2 γράφει ο Μίτσκας στο 80’ με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος όταν ανετράπη από αμυντικούς του Ακρίτα.
Στο 83’ ο Κοτζαμανώλης με καρφωτή κεφαλιά πετυχαίνει το 4-2.
Το τελικό 5-2 σημειώνει ο Τσίκος στο 87’ με κοντινό σουτ, ύστερα από σέντρα ακριβείας του Δούμου, δίνοντας στο σκορ διαστάσεις θριάμβου.

Από τον Ακρίτα διακρίθηκαν οι Κοτζαμανώλης, Πασχούλης και Παρτσανάκης Α.
Από τον ΑΣ Πρόμαχοι ξεχώρισαν οι Σέλκος, Άτζος και Ιωάννου.
Η διαιτησία του κυρίου Μαυρίδη (Κεσίσογλου-Μίσκος) ήταν καλή και τα σφυρίγματά του ακριβοδίκαια εκατέρωθεν.

Ακρίτας Σωσάνδρας: Εμμανουηλίδης, Κουντουράς, Χρηστίδης(Στούπης)  Α. Παρτσανάκης, Σαμαράς (Δούμος), Zhulek. U,  Βασιλόπουλος, Ζουμπουλίδης, Πασχούλης, Κοτζαμανώλης, Ε. Παρτσανάκης (Τσίκος). Προπονητής: Δούμος.

ΑΣ Πρόμαχοι: Μπελητάσιος, Μούγιος, Μπογδάνης (Ν. Νάνος), Σέλκος, Halilaj(Σαμσούρης), Άτζος, Ιωάννου, Τσιμτσιρίδης, Καραγιαννίδης, Μίτσκας, Καλογιάννης (Μάρκου). Προπονητής: Κορέλας.












































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...