Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση Δημάρχου Αλμωπίας με το προσωπικό και τους μαθητές του ΚΔΑΠ με Α «Ηλιαχτίδα».



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία 4/12/2019
Θέμα: Συνάντηση Δημάρχου Αλμωπίας με το προσωπικό και τους μαθητές του ΚΔΑΠ με Α «Ηλιαχτίδα».

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τους μαθητές και το προσωπικό του ΚΔΑΠ με Α ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Γιάντσης Δημήτριος και Σέλκος Ιωάννης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παρούτογλου Νικόλαος, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νάνου Πολυξένη και ο τ. διευθυντής της «Ηλιαχτίδας»  Τσιμτσιρίδης Γεώργιος. Αφού μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό, σχετικά με την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ, ο υποδιευθυντής της «Ηλιαχτίδας κ. Κικίδης Θεόδωρος, ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο για την υποδοχή και τον ενημέρωσε για τις δράσεις και τα ζητήματα της «Ηλιαχτίδας». Ο δήμαρχος, επεσήμανε τη σημασία του έργου του προσωπικού και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει συχνότερη ενημέρωση. Στη συνέχεια, συνομίλησε με τα παιδιά, τα οποία τον προσκάλεσαν στην χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοιμάζουν.

Με το πέρας της συνάντησης, ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την 3η Δεκεμβρίου: «Τα άτομα με αναπηρία, αξίζουν τον σεβασμό όλων μας. Διαπιστώσαμε ως νέα δημοτική αρχή, ότι ο Δήμος μας, πρέπει να γίνει φιλικότερος προς τους συνδημότες μας με ιδιαιτερότητες και θα προσπαθήσουμε γι’αυτό, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους».




ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ Η Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Έδεσσα, 4 Δεκεμβρίου 2019

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ Η Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ 

 Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται επί ποδός, συνδράμοντας με κάθε διαθέσιμο μέσο στην ασφάλεια των πολιτών και στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Με τον συντονισμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, μηχανήματα της Περιφέρειας έσπευσαν στα ορεινά χωριά του Δήμου Αλμωπίας, όπου παραμένουν για την πρόληψη και αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Βρισκόμαστε σε πλήρη επιφυλακή για να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε συνεργασία με την Περιφέρεια, η οποία βρίσκεται σε ετοιμότητα. Καλούμε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, ιδιαίτερα όσον αφορά στα χωριά του ορεινού όγκου».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας - ΚΔΑΠ με Α “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας - ΚΔΑΠ με Α “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”

Η ΔΗ.Κ.Ε Αλμωπίας, το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠμεΑ  ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨, ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια της κ. Ελπινίκης Πούλου, για την προσφορά χρηματικού ποσού αντί στεφάνων, στη μνήμη της κόρης της Ελένης, της δικής μας Ελένης που θα υπάρχει στις καρδιές μας για πάντα
              

                               Με εκτίμηση


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ
ΚΔΑΠ με Α ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’
ΔΗΜΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Αναστάσιο Γεροντίδη, μαθητή με εξαιρετικά υψηλό δείκτη ευφυΐας



Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Αναστάσιο Γεροντίδη, μαθητή με εξαιρετικά υψηλό δείκτη ευφυΐας

Με τον μαθητή Γεροντίδη Αναστάσιο, ο οποίος διακρίνεται για τον πολύ υψηλό δείκτη ευφυΐας του, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, στο γραφείο του στην Έδεσσα. Ο χαρισματικός μαθητής κατάγεται από το Αρσένι του Δήμου Σκύδρας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, όπου και διαμένει με την οικογένειά του. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τον ταλαντούχο μαθητή στο γραφείο του για μία συνάντηση γνωριμίας και συζήτησης για τα ενδιαφέροντά του, στο πλαίσιο μίας συμβολικής πράξης αναγνώρισης της διαφορετικότητας και διερεύνησης προτάσεων για την αξιοποίησή της από την τοπική κοινωνία και πολιτεία. Στο επίκεντρο της συζήτησης του κ. Αντιπεριφερειάρχη με τον μικρό Αναστάσιο Γεροντίδη βρέθηκαν θέματα όπως η ταχύτητα επεξεργασίας μαθηματικών προβλημάτων, η δημιουργική και αποκλίνουσα σκέψη, αλλά και το πώς αξιοποιούν το χρόνο τους οι μαθητές σήμερα στην Ελλάδα και, ειδικότερα, στην περιφέρεια.

Ο κ. Τζαμτζής χάρισε στον Αναστάσιο Γεροντίδη έναν φορητό υπολογιστή για την υποστήριξη της μελέτης του, καθώς κι ένα λεύκωμα για την ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό της Πέλλας. Αποχαιρετώντας τον, του ευχήθηκε «να έχει επιτυχία στις σπουδές και την καριέρα του, χωρίς να ξεχνά ποτέ την Πέλλα, τον τόπο της καταγωγής του και τους ανθρώπους της».



Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών είχε ο Δήμαρχος Αλμωπίας



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία. 3 Δεκεμβρίου 2019

Θέμα: Συνάντηση Δημάρχου Αλμωπίας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, είχε ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης  κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής Ν. Πέλλας της Ν.Δ., κ. Βασίλειος Βασιλειάδης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αλμωπίας, κ.Δημήτριος Βέσκος. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, συζητήθηκαν οι αλλαγές στον εκλογικό σύστημα που αφορούν την αυτοδιοίκηση.

Ακόμη εξασφαλίστηκαν οι πόροι για τα εξής:

1) Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών οδών Δήμου Αλμωπίας για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ύψους 904,950,00 € «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»
(Υποέργο 1. Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών οδών Δήμου Αλμωπίας για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ύψους 868,000,00 + Υποέργο 2. Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες 36,950,00)

2) Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας 77,441,00 € «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»
(Υποέργο 1. Ανακατασκευή γηπέδου Αριδαίας με φυσικό χλοοτάπητα 125,244,96 €)

Τέλος, ο κ. Μπάτσης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Υφυπουργό, ο οποίος ανταπέδωσε ευχόμενος καλή θητεία στη νέα δημοτική αρχή.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...