Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π. για τον διαχωρισμό που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι του Π.Σ. από όλους τους άλλους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, όσον αφορά την αντιμετώπιση τους σχετικά με τον τρόπο χορήγησης των γονικών άδειων.


 Μπροστά στον εξοργιστικό και απαράδεκτο διαχωρισμό που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι του Π.Σ. από όλους τους άλλους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, όσον αφορά την αντιμετώπιση τους σχετικά με τον τρόπο χορήγησης των γονικών άδειων. 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση που προχώρησε στην εφαρμογή  των διατάξεων του Π.Δ. 82/2016 μέσω των οποίων αναστέλλεται επί ένα τρίμηνο η γονική ιδιότητα των υπαλλήλων του Π.Σ. και κλήθηκαν να επιστρέψουν από 15 Ιουνίου για ανάληψη υπηρεσίας.
Είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε ότι επί σειρά ετών οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι στερούνταν το δικαίωμα της χορήγησης γονικής άδειας και διευκολύνσεων, σε αντίθεση με ότι ίσχυε για όλους τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους. Έπειτα και από τις συνεχόμενες διαχρονικές παρεμβάσεις της παράταξής μας (βλ. site Ε.Α.Κ.Π. 1)old.eakp.gr/view.php,2)old.eakp.gr/view.php, 3)www.old.eakp.gr/pdf/paremvasi300gonikes.pdf,4)www.old.eakp.gr/pdf/anakgonikes.pdf, 5)www.old.eakp.gr/pdf/enimerotiko%20gonikes.pdf,6)www.old.eakp.gr/pdf/paremvasi_gonikes.pdf) θεσμοθετήθηκε Π.Δ. για τη χορήγηση γονικών αδειών και για τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος. 
Όμως το Π.Δ. 82/2016 δεν δίνει τη δυνατότητα διευκολύνσεων στους πυροσβέστες και στις πυροσβέστριες όπως και στους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους.
 Συγκεκριμένα με το άρθρο 1 παρ. 7, η άδεια  ανατροφής των τέκνων:
Δεν χορηγείται από το χρονικό διάστημα 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. 
Χορηγείται μέχρι στο 4ο έτος της ηλικίας του τέκνου, ενώ για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους χορηγείται μέχρι το 6ο έτος.
Είναι φανερό ότι με την εφαρμογή του συγκεκριμένου  Π.Δ. δεν υφίσταται η ίση μεταχείριση των εργαζομένων στο Π.Σ. σε σχέση με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. για τη θεσμοθέτηση και την εφαρμογή διατάξεων που αναστέλλουν το δικαίωμα της χορήγησης γονικής άδειας, ειδικά σε μια περίοδο όπου οι πυροσβέστριες και οι πυροσβέστες καλούνται  να ανταπεξέλθουν κάτω από αντίξοες εργασιακές συνθήκες και εξαντλητικά ωράρια, που δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στη σωστή ανατροφή των τέκνων τους. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση των συγκεκριμένων διατάξεων και να επιστρέψουν όλοι οι υπάλληλοι του Π.Σ. που αναστάλθηκε η γονική τους άδεια στα γονικά τους καθήκοντα.  
Η Ε.Α.Κ.Π. θα συνεχίσει με τον αγώνα της και τις παρεμβάσεις της έτσι ώστε, να επιφέρει την οριστική λύση όσο αφορά τις διευκολύνσεις των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα, στη βάση της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων. Πρωτοστατούμε για τη θεσμοθέτηση Π.Δ., το οποίο θα δίνει τα ίδια δικαιώματα και στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους όπως αυτά των υπόλοιπων δημόσιων υπαλλήλων.

Για  την  Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική  Γραμματεία

Ππρομήθεια πυροσβεστικών κρουνών για τις ανάγκες κάλυψης δράσεων πυροπροστασίας, από τον Δήμο Αλμωπίας


ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 25 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΚΡΟΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στην προμήθεια πυροσβεστικών κρουνών για τις ανάγκες κάλυψης δράσεων πυροπροστασίας, προχώρησε ο Δήμο Αλμωπίας. Με αυτόν τον τρόπο, περιορίζονται σημαντικά οι κίνδυνοι που μπορεί να προξενήσει μια πυρκαγιά.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανήλθε στο ποσό των 6.851,00 ευρώ με τον Φ.Π.Α. και έχει προβλεφθεί πίστωση στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2017 του Δήμου Αλμωπίας στον Κ.Α. 02.30.7135.0015.

Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη μελέτη προέβλεπε την προμήθεια 25 διπλών πυροσβεστικών κρουνών πεζοδρομίου με φλάντζα εισόδου νερού διαμέτρου DN 80 και έξοδο 2,5¨ με αρσενικό σπείρωμα και τάπες. Θα έχουν μήκος 0,93-1,00 μ. και βάρος 45 κιλά. Θα έχουν ικανότητα λήψης 1m3 νερού ανά λεπτό από κάθε κρουνό και πίεση λειτουργίας PN 16. Το σώμα και η φλάντζα τους θα είναι κατασκευασμένα από ελατό χυτοσίδηρο τουλάχιστον GGG 40 κατά  EN1563. Στον κορμό τους θα έχει αντιπαγετική τάπα εκκένωσης. Θα είναι βαμμένοι με κόκκινο χρώμα εσωτερικά και εξωτερικά, με δύο στρώσεις από αντισκωριακό κατάλληλο για επαφή σε πόσιμο νερό και εξωτερικά θα έχουν χρώμα βαφής υψηλής αντοχής στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Γιάννης Σηφάκης : Πρόσκληση σε σύσκεψη για το επιτραπέζιο ροδάκινο και την δωρεάν διάθεση


Γιάννης Σηφάκης :  Πρόσκληση σε σύσκεψη για το επιτραπέζιο ροδάκινο και την δωρεάν διάθεση 
  Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης προσκαλεί την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 στα Γιαννιτσά εκπροσώπους των Ομάδων Παραγωγών και των συνεταιρισμών της Πέλλας σε ενημερωτική συνάντηση για την κρίση στο επιτραπέζιο ροδάκινο, τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης νωπών ροδακίνων και χυμού στο οποίο για πρώτη φορά συμμετέχει η Πέλλα ( όσον αφορά το ροδάκινο). 

Θα κάνουν εισηγήσεις οι:
Γιάννης Σηφάκης, Βουλευτής Πέλλας
Γιώργος Γαϊτάνης, γεωπόνος ΔΑΟΚ Πέλλας
Νίκος Μηνάς, προσωρινός πρόεδρος ΣΕΑΣ
Μανώλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος ΟΠ Πέλλας
Δημήτρης Τσίτσης, πρόεδρος ΟΠ Φλαμουριάς
Παντελής Μπερμπέρης, πρόεδρος ΑΦΟΣ Αλμωπίας 

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους Ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών της Πέλλας

Η είσοδος θα γίνει με προσκλήσεις 

Υπηρεσιακά θέματα συζήτησαν η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών


Υπηρεσιακά θέματα συζήτησαν η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών Δημήτρης Χατζηβρέττας

Θέματα που απασχολούν τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Πέλλας συζήτησαν σε υπηρεσιακή συνάντηση, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Κ.Μ. Δημήτρης Χατζηβρέττας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής Αλέξανδρος Καϊλής και ο Διευθυντής της αντίστοιχης υπηρεσίας της Π.Ε. Πέλλας Χρήστος Νιστέλκας.

Ειδικότερα, έγινε από τους παρευρισκόμενους αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί στην υπηρεσία που στεγάζεται στην Έδεσσα αλλά και σ’ αυτήν των Γιαννιτσών και διερευνήθηκε η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί η γενικότερη μείωση του προσωπικού που αποτελεί πρόβλημα, όχι μόνο για τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, αλλά και για το σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Τέλος, ζητήθηκε από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κα Αθανασιάδου – Αηδονά και τον κ. Χατζηβρέττα καλύτερος συντονισμός των υπηρεσιών και συνεργασία σε υποθέσεις πολιτών που απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες διεκπεραίωσης στην κατεύθυνση της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών. 

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος εκπαιδευτικών επισκέψεων – πρακτικής άσκησης που διοργάνωσε ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος κύκλος εκπαιδευτικών επισκέψεων – πρακτικής άσκησης που διοργάνωσε ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας στα Φυτώρια Δημητριάδη που βρίσκονται στο Ριζάρι Έδεσσας.
Επιπλέον άλλοι 150 Νέοι Γεωργοί των προγραμμάτων κατάρτισης με κωδικούς:82,83,84,85,86,87 στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο: «Δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» είχαν την ευκαιρία να  ενημερώθηκαν για ποικιλίες – υποκείμενα οπωροφόρων δένδρων καθώς και να τους γίνει επίδειξη εμβολιασμού από το γεωτεχνικό προσωπικό των Φυτωρίων Δημητριάδη.
Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας ευχαριστεί θερμά το προσωπικό των Φυτωρίων Δημητριάδη τόσο για την καλή συνεργασία όσο και για την αναλυτική, έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των Νέων Γεωργών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...