Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

"To Μεγάλο μας Τσίρκο". Θεατρική παράσταση συλλόγου καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων



To Μεγάλο μας Τσίρκο

Όλοι εμείς που  είμαστε φίλοι του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων έχουμε ένα όνειρο.

   Να  προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, κάθε μέρα να βοηθούμε και να ανακουφίζουμε, όλους όσους βρέθηκαν σε μια κατάσταση δύσκολα αντιμετωπίσιμη.

   Και όχι μόνο αυτό …

   Προσπαθούμε να προλαμβάνουμε τις ανάγκες πριν ίσως αυτές ακόμα γεννηθούν.

   Και όχι μόνο αυτό ….

   Δεν σταματάμε ποτέ να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε…

   Έχουμε λοιπόν ένα όνειρο !

 
   Τη δημιουργία ενός Ξενώνα στη Θεσσαλονίκη. Ενός χώρου, όπου οι νοσούντες συμπολίτες μας και όχι μόνο, θα μπορούν να διαμένουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των συνιστώμενων θεραπειών. Σε αυτό το σημείο θα ήταν καλό να διευκρινιστεί πως θα πρόκειται για φιλοξενία αγαπητικής προσφοράς. 

    Κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2013 η θεατρική ομάδα των Φίλων του συλλόγου προσφέροντας καλλιτεχνικά άρτιες παραστάσεις στήριζε τις επιμέρους στοχεύσεις του Συλλόγου. Εφεξής τα έσοδα των παραστάσεων θα προσφέρονται στην υλοποιήση αυτού του ονείρου. Οι Re-act, η ομάδα των εθελοντών- ηθοποιών  γνωρίζει πολύ καλά -όπως έλεγε και ο Σαίξπηρ- πως σκοπός της τέχνης είναι "να δώσει στη ζωή σχήμα" και ακόμα καλύτερα ξέρει να δίνει στη ζωή, ζωή μέσα  από  την τέχνη.

  Εφορμούμενα λοιπόν από αυτήν την ανάγκη, τα μέλη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου,  re-act,  υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Ηρώς  Γεωργίου και την πολύτιμη σύμπραξη του Νέου Ωδείου Έδεσσας παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση  "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη στις 28 & 29 Ιουνίου 2019 στην Γαβαλιώτισσα, στις 21:00 μ.μ. σηματοδοτώντας την έναρξη της υλοποίησης αυτού του ονείρου. 

Ευρεία σύσκεψη με συμεμτοχή αγροτών στην ΠΕ Πέλλας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της χαλαζόπτωσης



Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: «Να ακουστεί η φωνή των αγροτών – Επίσπευση των διαδικασιών δίκαιης αποζημίωσης των αγροτών που καταστράφηκε η παραγωγή τους από τις χαλαζοπτώσεις»



«Πραγματοποιήσαμε αυτήν την επείγουσα σύσκεψη με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Πέλλας, των τοπικών αρχών και φορέων για να ακούσουμε από “πρώτο χέρι” τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις απανωτές θεομηνίες. Απαιτείται η λήψη άμεσων μέτρων από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Ελληνικό Οργανισμών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), ώστε να ανακουφιστούν οι αγρότες και οι οικογένειές τους και να αποφευχθεί το αδιέξοδο στην τοπική οικονομία. Η βάση της τοπικής αγοράς είναι τα αγροτικά εισοδήματα ενώ οι αγροτικές παραγωγές είναι βασικές για την μεταποίηση και άλλες οικονομικές δραστηριότητες που αφορούν τη διακίνηση και προώθηση των αγροτικών προϊόντων. Οι 10 προτάσεις με επείγοντα μέτρα που επεξεργαστήκαμε από κοινού με τους αγρότες, βρίσκονται ήδη στα χέρια του Υπουργού και του ΕΛΓΑ». Δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά Αθανασιάδου, αμέσως μετά από την επείγουσα ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΠΕ Πέλλας, με θέμα την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις χαλαζοπτώσεις.

 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε εκτενώς η υφιστάμενη κατάσταση (ολοσχερής καταστροφή για σχεδόν όλες τις σημαντικές δενδρώδεις καλλιέργειες σε Πέλλα και Ημαθία) και μία σειρά από μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν για την προστασία των αγροτών. Συγκεκριμένα τα μέτρα που προτάθηκαν είναι:

1. Άμεση εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις χαλαζοπτώσεις σε όλη την επικράτεια των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας από εξουσιοδοτημένα συνεργεία εκτιμητών.

2. Επίσπευση των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων στους αγρότες, σε τιμές που είναι δίκαιες και ανάλογες του κόπου και των εξόδων που κατέβαλαν οι αγρότες και  διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών τους.

3. Αποσυμφόρηση των βιομηχανιών με πρόγραμμα δωρεάν διανομής των αδιάθετων ποσοτήτων ροδακίνων σε κοινωφελή ιδρύματα, σχολεία, στρατό, κλπ.

4. Έναρξη διαδικασίας καταβολής προκαταβολών αποζημιώσεων για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών των αγροτών και των οικογενειών τους.

5. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ προς ένα ορθολογικότερο και αποτελεσματικότερο πλαίσιο εκτίμησης καταστροφών των αγροτικών παραγωγών από θεομηνίες, με γρήγορες διαδικασίες αποζημίωσης.

6. Επέκταση και ενίσχυση των προγραμμάτων παθητικής και ενεργητικής προστασίας από το χαλάζι (χρηματοδότηση εγκατάστασης υποδομών αντιχαλαζικής προστασίας και εφαρμογή του προγράμματος προστασίας από χαλάζι με εναέρια μέσα)

7. Λήψη ειδικών μέτρων για την τακτοποίηση οικονομικών υποχρεώσεων των αγροτών (συμψηφισμός οικονομικών υποχρεώσεων αγροτών προς ΕΛΓΑ) και αναστολή καταβολής οικονομικών υποχρεώσεων των αγροτών σε άλλους δημόσιους φορείς.

8. Άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 20 του Ν. 2190/94 για προσλήψεις γεωπόνων-εκτιμητών.

9. Άμεση υπογραφή της ΚΥΑ για πληρωμή του 30% των περσινών αποζημιώσεων στους παραγωγούς. 

10. Στήριξη μέσω του de minimis, με μεγαλύτερα ποσά που να καλύψουν το σύνολο του αγροτικού πληθυσμού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν κι άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Αγροτικής Ανάπτυξης της Πέλλας τα οποία πρόκειται να συζητηθούν σε ειδικότερες συσκέψεις το προσεχές χρονικό διάστημα.
Στη σύσκεψη που συντόνισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά – Αθανασιάδου, συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Μαρία Ζωγράφου, Λάκης Βασιλειάδης και Πέτρος Ζέρζης, καθώς και ο πρώην βουλευτής και νεοκλεγής Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Τζαμτζής,  οι Δήμαρχοι Σκύδρας κα. Αικ. Ιγνατιάδου, Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου και Πέλλας κ. Γρ. Στάμκος, η Γενική Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κα. Κωνσταντία Σαλογιάννου, ο Αν. Διευθυντής ΔΑΟΚ Πέλλας κ. Γιώργος Γαïτάνης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Πέλλας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος και ο Αν. Προϊστάμενος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου κ. Συμεών Μαρνασίδης, εκπρόσωποι των 15 Ομάδων Παραγωγών και 60 περίπου Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας, στελέχη της ΔΑΟΚ Πέλλας και μεμονωμένοι αγρότες, καθώς και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης.

Εκδηλώσεις του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων για τη λήξη του διδακτικού έτους 2018-19


Εκδηλώσεις για τη λήξη του διδακτικού έτους 2018-19

Την τελευταία εβδομάδα του διδακτικού έτους οι Β’ και Γ’ τάξεις του σχολείου παρουσίασαν τις εργασίες που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Οι παρουσιάσεις /εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων και τις παρακολούθησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. 
Τα θέματα των εκδηλώσεων ήταν «Το Λαογραφικό μας Μουσείο» για τη Β’ τάξη και  «Το Ψωμί» για την Γ’ τάξη.

Υπεύθυνες
Αλεξάνδρα Κωστινά
Άννα Τουρλάκη

Ο Διευθυντής του σχολείου
Χρ. Γρηγοριάδης



Φωτογραφίες της Β' Τάξης




























Φωτογραφίες της Γ' Τάξης


































































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...