Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ. ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΑΚΩΝΤΣΗ


Αγαπητοί συμπολίτες μου.
Στο πλαίσιο της θητείας μου ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λυκοστόμου, θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξή σας.
Ακολούθως, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γραμματέα του χωριού Ιωάννη Πασόη και τον ταχυδρόμο Δημήτρη Πέικο, για την άψογη συνεργασία μας. Επίσης ευχαριστώ τον Αθανάσιο Τσάπη για την εθελοντική του προσφορά στην καθαριότητα του χωριού και τα 3,5 χρόνια της θητείας μου.
Παραδίδω την σκυτάλη στην νέα πρόεδρο κυρία Αλεξίου Σοφία και της εύχομαι καλή και παραγωγική θητεία.

Με εκτίμηση
Τσακώντση Μαρία

ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ MEDITERRANEAN COLLEGE THESSALONIKI



Τίτλος : Φοιτητής για μια ημέρα στο Mediterranean College Thessaloniki

Άρθρο:
Ζήσε την εμπειρία της Βρετανικής Εκπαίδευσης φοιτώντας για μια ημέρα στο Mediterranean College στη Θεσσαλονίκη.
Το Mediterranean College διοργανώνει τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου ανοιχτή εκδήλωση στην οποία μπορείς να παρακολουθήσεις ένα πραγματικό μάθημα στην ειδικότητα που σε ενδιαφέρει. Ακόμα, μπορεί κανείς να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις και να ενημερωθείς για τις υπηρεσίες ακαδημαϊκής υποστήριξης.
Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται φοιτητές & απόφοιτοι του Κολεγίου με τους οποίους θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας για τα projects και τις εργασίες που έχουν αναλάβει .
Δηλώσεις συμμετοχής στο σύνδεσμο http://bit.ly/1qoq064 έως Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου.

Το Mediterranean College μεταφέρει  τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα από το 1977, εκπροσωπώντας τώρα το ταχύτερα αναπτυσσόμενο Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby, το οποίο βρίσκεται στα 50 πρώτα πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας, σύμφωνα με την κατάταξη της Guardian.



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΜΕ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ 14ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



Συνάντηση Μικρασιατικών και Προσφυγικών Συλλόγων με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου
                                                                    
Εκπρόσωποι Μικρασιατικών και Προσφυγικών Συλλόγων της Π.Ε. Πέλλας συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, για την άρτια οργάνωση των επίσημων εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το περιεχόμενο των επίσημων εκδηλώσεων με πιθανότερη ημερομηνία πραγματοποίησης την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014, στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.


Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης, στόχος των εκδηλώσεων είναι «να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας και ο εορτασμός να λάβει ένα ευρύτερο ιστορικό και παλλαϊκό περιεχόμενο». Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων. 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών


Θέμα: Μόλυνση της λίμνης Βεγορίτιδας.


Σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης αντιμετωπίζει πλέον η λίμνη Βεγορίτιδα. Η αιτία βρίσκεται στο γεγονός ότι εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έσπασε ο κεντρικός αγωγός που μεταφέρει τα λήμματα, της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου στην Π.Ε. Φλώρινας, από το βιολογικό καθαρισμό προς τη λίμνη, με αποτέλεσμα αυτά να χύνονται ανεπεξέργαστα στη λίμνη.  Μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες, το χρώμα της λίμνης για αρκετές ημέρες είχε γίνει πράσινο.
Επιπλέον παρατηρείται ότι στο βυθό της έχουν αυξηθεί τα φύκια, ενώ σε πολύ μεγάλη έκταση εμφανίστηκαν φύκια και άλγες όπως η Ulva και Enteromorpha, τα οποία ευδοκιμούν σε περιοχές όπου υπάρχει μόλυνση ή αγωγοί εκβολής λημμάτων.
Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λίμνη Βεγορίτιδα και για τον σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης που διατρέχει, ευθύνη έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που με την ακολουθούμενη πολιτική τους διαχρονικά υποβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον, ενώ επιτρέπουν η γη και το νερό των οικοσυστημάτων να μετατρέπονται σε ακριβά εμπορεύματα.
Σοβαρές ευθύνες όμως έχουν και οι τοπικές αρχές (Δημοτικές και Περιφερειακές) τόσο οι προηγούμενες όσο και οι σημερινές που στηρίζουν και προωθούν αυτή την πολιτική. Παράλληλα ευθύνονται για την κακή κατασκευή του έργου και την παραλαβή του. Μάλιστα, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Αμυνταίου δεν έπραξε τίποτα για την αποκατάσταση της ζημιάς.
     
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
·      Να αποκατασταθεί η ζημιά στον κεντρικό αγωγό του βιολογικού καθαρισμού και να πραγματοποιηθούν έργα προστασίας των υδάτινων πόρων, επιφανειακών και υπόγειων, από τη ρύπανση.
·      Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της λίμνης Βεγορίδας και να σταματήσει η μόλυνση της.



Οι βουλευτές του ΚΚΕ

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

ARIDEA CUP - ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ



Aridea Cup 2014: Ημέρα Δεύτερη


Μια σημαντική έκπληξη μας επιφύλασσε η δεύτερη ημέρα των αγώνων του Aridea Cup καθώς αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης ο ρουμάνος  αθλητής Luca Vidan, νούμερο ένα του ταμπλό. Ο Vidan αποχαιρέτησε το τουρνουά  χάνοντας 2-0 σετ (6-7, 4-6) από τον έλληνα Δημήτρη Πιτσίνη μετά από ένα πολύ όμορφο παιχνίδι.

 Με την σημερινή ολοκλήρωση και της φάσης των 16, το τουρνουά μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία με την ποιότητα των αγώνων να ανεβαίνει συνεχώς μέρα με την μέρα μέχρι τον μεγάλο τελικό της Παρασκευής.

  Ταυτόχρονα, έλαβαν μέρος και τα πρώτα ματς των διπλών που αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο με τους αγώνες των ημιτελικών.  Σε συνδυασμό με τους αγώνες της φάσης των “8” στα μονά, η αυριανή μέρα (27/8) προβλέπεται γεμάτη συναρπαστικά παιχνίδια.

 Η έναρξη των αγώνων έχει οριστεί για τις 10:00 το πρωί.  





ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ 1η PELLA AGRO


Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στην 1η Pella Agro

Συμμετέχει με δικό της περίπτερο για την προβολή  ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής

Στην “1η Pella Agro 2014” που πραγματοποιείται στην Κρύα Βρύση του Δήμου Πέλλας, 27-31 Αυγούστου συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Στο περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας θα γίνει προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας για τους επισκέπτες της έκθεσης. Παράλληλα, θα υπάρχει και τουριστικό υλικό που αναδεικνύει τα τουριστικά ενδιαφέροντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τους πολίτες της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας να επισκεφθούν το εκθεσιακό περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας για να διαπιστώσουν από κοντά την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παράγονται από τις τοπικές επιχειρήσεις.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ - Θ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ



Ορκωμοσία Απ. Τζιτζικώστα &
 Θ. Θεοδωρίδη στην ΠΚΜ
Τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, των Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβούλων

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, των νέων Αντιπεριφερειαρχών και των νέων Περιφερειακών Συμβούλων Κεντρικής Μακεδονίας στον εμπρόσθιο προαύλιο χώρο στην έδρα της Π.Κ.Μ. (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...