Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΑΙΔΑΡΩΝ.

Η κρίση των γαϊδάρων

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.


Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.

Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.

Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι 500 ευρώ!!! Και αποχώρησε...

Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα.
Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα.

Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.

Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.

Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον δήμο.

Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ήταν κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου.

Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση.
Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαϊδάρους!!!...

Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή/οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών. Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.

Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.

Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δυο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν "με τον ιδρώτα τους". Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία δεν έχει τελειώσει γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έκαναν μετά οι αγρότες. Εσύ τι θα έκανες στην θέση τους; Τι θα κάνεις εσύ;

(Μετάφραση από το ιταλικό κείμενο το οποίο ήταν μετάφραση του γαλλικού και πάει λέγοντας... Φυσικά, τα κείμενα αυτά είναι μεταφρασμένα σε όλες τις γλώσσες γιατί ως γνωστό στην ιστορία αυτή εμπλέκονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, δημοτικές αρχές και φουκαράδες χωρικοί όλου του κόσμου καθώς όλος ο πλανήτης υπόκειται στους «κανόνες της αγοράς» των γαϊδάρων).





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΥΦΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

Τυφλή προπαγάνδα. Του Μάνου Χωριανόπουλου





Οι "μαϊμού"-τυφλοί, που τελικά ήταν λιγότεροι και η συγγνώμη
 του ΙΚΑ, που πέρασε στα ψιλά. Μια ιστορία για τη μόδα της διαπόμπευσης την εποχή του Μνημονίου
ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.
Κάθε φορά που επίκειται κάποιο "ψαλίδι" επιδομάτων, μισθών και συντάξεων, κατά έναν περίεργο τρόπο, συντονισμένα και πολλές φορές και με τα ίδια λόγια, μαθαίνουμε περίεργες ιστορίες για τους συμπολίτες μας, που τρώνε παιδιά για πρωινό και το βράδυ πίνουν εις υγείαν των κορόιδων.

Πότε είναι συνταξιούχοι-φαντάσματα, πότε ανάπηροι-"μαϊμού", πότε δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας. Όλοι πλην αυτών που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ και αυτών που κέρδισαν από τη χρεοκοπία της.

Να μη μιλήσω για τις απεργίες, όταν και αποκαλύπτονται τα «απίστευτα» προνόμια της επαγγελματικής ομάδας που απεργεί και ταλαιπωρεί το κοινωνικό σύνολο, αντί τα μέλη της να το βουλώνουν και να αναλογίζονται πόσο τυχερά είναι που πληρώνονται σε μια τέτοια δύσκολη εποχή.

Συνήθως τα ρεπορτάζ, ξεκινούν με την απαρίθμηση προνομίων, την ανηθικότητα των δικαιούχων και των εργαζόμενων και την ανάγκη να θυσιάσουμε τη ζωή μας για το καλό της πατρίδας. Κάπου στο τέλος, υπάρχει και ένας ψίθυρος «δεν είναι όλοι έτσι, δεν κλέβουν όλοι», αλλά το μήνυμα έχει σταλεί προς τον τηλεθεατή, που φυσικά δεν θα κάτσει να ελέγξει τα στοιχεία.

Είχαμε την ευκαιρία, μόλις πριν λίγες μέρες να διαπιστώσουμε πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός και μάλιστα με στοιχεία από το… ΙΚΑ.

Το ΙΚΑ λοιπόν "αποκάλυψε" το όργιο της Καλύμνου με τους τυφλούς-«μαϊμού» των Δωδεκανήσων, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν ανακριβή.

Ο δήμος Καλύμνου αντέδρασε, απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και τη Δευτέρα έγινε το θαύμα. Οι τυφλοί, που σύμφωνα με το κράτος, έβλεπαν και κορόιδευαν τον κόσμο, σταμάτησαν και πάλι να βλέπουν. Το ΙΚΑ παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία που είχε δώσει ήταν λάθος.

Θα μου πεις, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Πήραν και τη συγγνώμη τους οι δικαιούχοι, από το ευαίσθητο κράτος, οπότε προς τι η γκρίνια;

Το "σκάνδαλο" της Παρασκευής, ήταν παντού πρώτο θέμα και καλώς ήταν. Την επανόρθωση της Δευτέρας, την είδε κανείς; Πέρασε στα ψιλά, διότι δεν βόλευε.
Αξίζει να έχετε στο μυαλό σας την παραπάνω ιστορία, όποτε ακούτε να διαπομπεύονται εργαζόμενοι, χωρίς ακριβείς αριθμούς.

Κανείς δεν λέει ότι δεν πρέπει να βρεθούν οι ανάπηροι-"μαϊμού" ή οι επίορκοι εργαζόμενοι. Αλλά η τιμωρία, πρέπει να έπεται και όχι να προηγείται της διαπίστωσης του προβλήματος ή της απάτης.
Η κυβέρνηση λόγω της ανικανότητάς της να καταγράψει τις ανάγκες του κράτους και να παρουσιάσει οργανωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης, πρώτα πυροβολεί και μετά ρωτά. Πρώτα κόβει μισθούς, επιδόματα και συντάξεις και μετά, διαπιστώνει αν αδίκησε ή αν εξαθλίωσε έναν άνθρωπο άδικα.

Ας το θυμούνται αυτό όσοι, κάθε φορά ζητούν "αίμα" υπαλλήλων, αναπήρων, σχολικών φυλάκων και άλλων, μόνο και μόνο επειδή μια ομιλούσα γραβάτα ουρλιάζει από ένα τηλεπαράθυρο, ως όργανο μιας κυβερνητικής προπαγάνδας, που επαναλαμβάνεται και ανακυκλώνεται και γι’αυτό κάθε φορά είναι όλο και πιο εξόφθαλμη και χυδαία.





ΠΗΓΗ...news247

"ΤΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ.ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

«Τρίζει» το στέγαστρο Καλατράβα. Δεν έχει ποτέ συντηρηθεί και γίνεται επικίνδυνο
Ουδέποτε έχει συντηρηθεί από τους Ολυμπιακούς του 2004 το έργο των 130 εκατ. ευρώ, το στέγαστρο Καλατράβα και εκπέμπει πλέον σήμα κινδύνου.

Το στέγαστρο σχεδίασε ο διάσημος ισπανός αρχιτέκτων Σαντιάγο Καλατράβα για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και στοίχισε συνολικά 130 εκατ. ευρώ. Στο εντυπωσιακό αυτό έργο ουδέποτε έχει γίνει η βαριά συντήρηση που προβλέπεται από την περίπλοκη κατασκευή του, με αποτέλεσμα να έχει αφεθεί στη φθορά της χρήσης και του χρόνου, εξαιτίας της έλλειψη οικονομικών πόρων που καθιστούν αδύνατη τη δημοπράτηση των απαραίτητων διαγωνισμών για την προβλεπόμενη συντήρηση του θόλου.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού που διαβιβάστηκε στη Βουλή, τα προηγούμενα χρόνια είχε προγραμματιστεί η διενέργεια δύο διεθνών διαγωνισμών για τα έργα του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά την παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη συνεχή καταγραφή της δομοστατικής συμπεριφοράς των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το στέγαστρο, προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ. Ο δεύτερος προβλέπει τη συντήρηση (βάσει των αποτελεσμάτων και ευρημάτων του πρώτου διαγωνισμού) όλων των μεταλλικών κατασκευών του συγκροτήματος ΟΑΚΑ, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Συνολικά δηλαδή οι δύο διαγωνισμοί ανέρχονται σε 9,5 εκατ. ευρώ.

«Επειδή ως σήμερα δεν εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίες πιστώσεις και δεν εγκρίθηκαν οι μελέτες, η υπηρεσία μας δεν προχώρησε στη διενέργεια διαγωνισμών της συντήρησής του» σημειώνει το υπουργείο Πολιτισμού. Και αυτό διότι «οι διατεθείσες πιστώσεις του 2009 ανήλθαν τελικά στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ και με αυτές πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές του αναδόχου (Bung) του αρχικού πολιτικού προγράμματος παρακολούθησης της δομοστατικής συμπεριφοράς του στεγάστρου» σημειώνεται και συμπληρώνεται ότι τα επόμενα έτη τα χρήματα «κάλυπταν μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών».

«Συμπερασματικά», αναφέρει στο έγγραφο ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός, «το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου είναι μια μεταλλική κατασκευή η οποία χρήζει συνεχούς συντήρησης και ελέγχου κατά τη διάρκεια της ζωής της, όπως όλες οι μεταλλικές κατασκευές αυτού του μεγέθους». «Ως εκ τούτου, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλισθούν οι σχετικές πιστώσεις και να προχωρήσουμε στη σύναψη σχετικών συμβάσεων με αναδόχους που θα αναδειχθούν από τους σχετικούς διαγωνισμούς, προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του στεγάστρου και του συνόλου των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ» σημειώνει.

Αρμόδια για τη συντήρηση του στεγάστρου είναι η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων και Εγκαταστάσεων Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΥΔΕ/ΕΠΤΑ) του υπουργείου Πολιτισμού. Η κατασκευή του μεταλλικού θόλου Καλατράβα αποτελούσε τμήμα του έργου «Αισθητική Ενοποίηση Ολυμπιακού Σταδίου - Ειδικές Κατασκευές» και η αποπεράτωσή του ξεπέρασε σε κόστος τα 130 εκατ. ευρώ. Το υλικό κατασκευής είναι ο δομικός χάλυβας και ο θόλος διαθέτει σύστημα αντιοξειδωτικής προστασίας, όμως χρήζει συντήρησης βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και κανονισμών. Η ΕΥΔΕ/ΕΠΤΑ πριν από την παραλαβή του έργου είχε κάνει επιδιορθώσεις και αποκαταστάσεις σε προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά τη φάση της κατασκευής, ενώ εγκατέστησε μέσω του συμβούλου κατασκευής του έργου πιλοτικό σύστημα παρακολούθησης της συμπεριφοράς του στεγάστρου μέσω ηλεκτρονικών οργάνων που κατέγραψαν τις μετακινήσεις.

Η υπηρεσία έχει συντάξει εγχειρίδιο συντήρησης και λειτουργίας βάσει ευρωπαϊκών προτύπων και είχε προχωρήσει κατά καιρούς σε επιδιορθώσεις και οπτικούς ελέγχους στην κατασκευή προκειμένου να διαπιστώσει την ύπαρξη φθορών που ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα ασφαλείας και έχει καταγράψει παρατηρήσεις ή αστοχίες, μεταξύ των οποίων και θέματα συγκολλήσεων στη βάση του στεγάστρου που απαιτούν παρακολούθηση «αλλά δεν καθιστούν επικίνδυνη την κατάσταση του στεγάστρου», όπως αναφέρεται. Η κατά τόπους φθορά της βαφής των μεταλλικών κατασκευών είναι καθαρά επιφανειακή, σημειώνει το υπουργείο, και η οποία είναι «αναμενόμενη λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών», η δε αποκατάστασή της προβλέπεται στον φάκελο ασφαλείας και υγείας του έργου και θα ολοκληρωθεί μέσω διαγωνισμών.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟI ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΜMΥ. 16 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟ "GAME OF THRONES"!

Για μια θέση στον «θρόνο» της κορυφής των βραβείων Έμμυ
Η αμερικανική επική σειρά φαντασίας «Game of Thrones» και η τηλεοπτική σειρά θρίλερ «American Horror Story» ηγούνται φέτος της λίστας υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Έμμυ, προσδίδοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη μάχη για την επικράτηση της καλύτερης σειράς.


Το «Game of Thrones» φέτος θα είναι υποψήφιο για 16 βραβεία ανάμεσα σε αυτά και της καλύτερης δραματικής σειράς.
Οι υποψηφιότητες των βραβείων Έμμυ, που θα απονεμηθούν για 65η χρονιά, ανακοινώθηκαν από τους Κέιτ Μάρα («House of Cards») και Άαρον Πολ («Breaking Bad»). Το «Game of Thrones», που είχε κερδίσει στην περσινή απονομή συνολικά έξι από τα ειδικά βραβεία Έμμυ, στα οποία περιλαμβάνεται αυτό για τα καλύτερα οπτικά εφέ και τα καλύτερα κοστούμια, φέτος θα είναι υποψήφιο για 16 βραβεία,  ανάμεσα σε αυτά και της καλύτερης δραματικής σειράς. Το «American Horror Story» συγκέντρωσε 17 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και αυτή για το βραβείο της καλύτερης μίνι σειράς.

Ο Κέβιν Σπέισι κερδίζει τις εντυπώσεις


Ο 54άχρονος Σπέισι κέρδισε τις εντυπώσεις με την ερμηνεία του στον ρόλο ενός αδίστακτου πολιτικού που κάνει σκοπό της ζωής του την εγκατάστασή του στον Λευκό Οίκο.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η διαφορετική προσέγγιση του καναλιού Netflix, με την  σειρά «House of Cards» με τον Κέβιν Σπέισι, η οποία έγινε διαθέσιμη στους συνδρομητές σε μια μέρα, με 14 επεισόδια, δείχνοντας την προτίμηση των θεατών να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές χωρίς να περιμένουν πότε θα κυκλοφορήσει νέο επεισόδιο. Η επιτροπή των βραβείων προτείνει την διαδικτυακή σειρά ως υποψήφια στην κατηγορία καλύτερης δραματικής καθώς και καλύτερης αντρικής ερμηνείας για τον Σπέισι,  και γυναικείας για τη Ρόμπιν Ράιτ.

Ο 54άχρονος Σπέισι κέρδισε τις εντυπώσεις με την ερμηνεία του στον ρόλο ενός αδίστακτου πολιτικού που κάνει σκοπό της ζωής του την εγκατάστασή του στον Λευκό Οίκο, στην βρετανική σειρά «The House of Cards», ένα απολαυστικό κράμα ευφυΐας και υψηλής υποκριτικής, με φόντο την πολιτική σκηνή της Ουάσιγκτον.

Μάικλ Ντάγκλας και Ματ Ντέιμον


Ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Ματ Ντέιμον είναι υποψήφιοι στην κατηγορία καλύτερης ερμηνείας για την τηλεταινία «Behind the Candelabra».
Αξίζει να αναφερθεί ότι υποψήφιοι στην κατηγορία καλύτερης ερμηνείας είναι επίσης ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Ματ Ντέιμον για την τηλεταινία «Behind the Candelabra», στην οποία παρουσιάζεται η ζωή του θρυλικού σόουμαν και πιανίστα Λιμπεράτσε. Η ταινία προβλήθηκε τον Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου και έκανε παγκόσμια πρεμιέρα.

22 Σεπτεμβρίου,  η τελετή απονομής


Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις θα παρουσιάσει την τελετή απονομής.
Για να μάθουμε τα ονόματα των νικητών θα κάνουμε υπομονή έως και τις 22 Σεπτεμβρίου,  που το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS θα μεταδώσει ζωντανά την τελετή απονομής με παρουσιαστή τον χαρισματικό Νιλ Πάτρικ Χάρις, γνωστό από την κωμική τηλεοπτική σειρά «How I Met Your Mother».

Οι υποψηφιότητες αναλυτικά


Δράμα

Καλύτερη Σειρά

Breaking Bad
Downton Abey
Game of Thrones
Homeland
House of Cards
Mad Men

A΄ Ανδρικού

Μπράιαν Κράνστον (Breaking Bad)
Χιου Μπόνεβιλ (Downton Abbey)
Ντέιμιαν Λιούις (Homeland)
Κέβιν Σπέισι (House of Cards)
Τζον Χαμ (Mad Men)
Τζεφ Ντάνιελς (The Newsroom)

Α΄ Γυναικείου

Βέρα Φαρμίγκα (Bates Motel)
Μισέλ Ντόκερι (Downton Abbey)
Κλερ Ντέινς (Homeland)
Ρόμπιν Ράιτ (House Of Cards)
Ελίζαμπεθ Μος (Mad Men)
Κόνι Μπρίτον (Nashville)
Κέρι Ουάσινγκτον (Scandal)

Β΄ Ανδρικού


Μπόμπι Καναβάλε (Boardwalk Empire)
Τζόναθαν Μπανκς (Breaking Bad)
Άαρον Πολ (Breaking Bad)
Τζιμ Κάρτερ (Downton Abbey)
Πίτερ Ντίνκλετζ (Game Of Thrones)
Μάντι Πατίνκιν (Homeland)

B΄ Γυναικείου

Άννα Γκαν (Breaking Bad)
Μάγκι Σμιθ (Downton Abbey)
Εμίλια Κλαρκ (Game Of Thrones)
Κριστίν Μπαράνσκι (The Good Wife)
Μορένα Μπακαρίν (Homeland)
Κριστίνα Χέντρικς (Mad Men)
Κωμωδία

Καλύτερη Σειρά

The Big Bang Theory
Girls
Louie
Modern Family
30 Rock
Veep

Α΄ Ανδρικού

Τζέισον Μπέιτμαν (Arrested Development)
Τζιμ Πάρσονς (The Big Bang Theory)
Ματ Λεμπλάν (Episodes)
Ντον Τσιντλ (House Of Lies)
Λούις Σι Κέι (Louie)
Αλεκ Μπόλντουιν (30 Rock)

Α΄ Γυναικείου

Λόρα Ντερν (Enlightened)
Λένα Ντάναμ (Girls)
Ιντι Φάλκο (Nurse Jackie)
Εϊμι Πόλερ (Parks And Recreation)
Τίνα Φέι (30 Rock)
Τζούλια Λούις-Ντρέιφους (Veep)

Β΄ Ανδρικού

Άνταμ Ντράιβερ (Girls)
Τζέσι Τάιλερ Φέργκιουσον (Modern Family)
Εντ Ο’ Νιλ (Modern Family)
Τάι Μπαρέλ (Modern Family)
Μπιλ Χέιντερ (Saturday Night Live)
Τόνι Χέιλ (Veep)

Β΄ Γυναικείου

Μαγίμ Μπιαλίκ (The Big Bang Theory)
Τζέιν Λιντς (Glee)
Σοφία Βεργκάρα (Modern Family)
Τζούλι Μπόουεν (Modern Family)
Μέριτ Γουέβερ (Nurse Jackie)
Τζέιν Κρακόφσκι (30 Rock)
Ανα Σλάμσκι (Veep)
Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία
Καλύτερη Σειρά


Το «American Horror Story» συγκέντρωσε 17 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και αυτή για το βραβείο της καλύτερης μίνι σειράς.
American Horror Story: Asylum
Behind The Candelabra
The Bible
Phil Spector
Political Animals
Top Of The Lake

Α΄ Γυναικείου

Τζέσικα Λαντζ (American Horror Story: Asylum)
Λόρα Λίνεϊ (The Big C: Hereafter)
Έλεν Μίρεν (Phil Spector)
Ελίζαμπεθ Μος (Top of the Lake)
Σιγκούρνεϊ Γουίβερ (Political Animals)

Α΄  Ανδρικού

Μπένεντικτ Κλάμπερμπατς (Parade's End)
Ματ Ντέιμον (Behind the Candelabra)
Μάικλ Ντάγκλας (Behind the Candelabra)
Τόμπι Τζονς (The Girl)
Αλ Πατσίνο (Phil Spector)

Ο ΙΚΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ: ΠΟΣΟ ΑΘΩΟΣ ΕΙΝΑΙ;


15Ο ίκτερος αποτελεί το πιο συχνό πρόβλημα μιας και το 20-40% θα τον εμφανίσουν στις πρώτες μέρες της ζωής.

Οι αιτίες είναι πολλές:
Η πιο αθώα είναι ο ίκτερος του θηλασμού. Μπορεί να διαρκέσει έως και 2 μήνες. Και προφανώς, δεν είναι αιτία να διακοπεί ο θηλασμός.

Συχνά οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν επιπλέον εξετάσεις για να αποκλείσουν μερικές σπάνιες αλλά σοβαρές καταστάσεις. Σε γενικές γραμμές ένας ίκτερος που θα εμφανιστεί τις πρώτες ώρες της ζωής του νεογέννητου είναι ύποπτος και θέλει εργαστηριακό έλεγχο. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΕΥΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΗΛΑ;


1Κάποια χρονιά, ξημερώνοντας η γιορτή του μεγάλου Βασιλείου και μετά την τέλεση του εσπερινού, η αγία ξαγρυπνούσε προσευχόμενηΠλησίαζε η ώρα του όρθρου και τότε η Ειρήνη ακούει κάποια φωνή να της λέει: «Υποδέξου το ναυτικό που σού φέρνει τα εσπεριδοειδή και φάε να ευφρανθεί η ψυχή σου». Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, η αγία λέει στην πορτάρισσα να ανοίξει την πόρτα της μονής και να οδηγήσει τον άνθρωπο που περιμένει εκεί στον ξενώνα, όπου θα πήγαινε και η ίδια να τον συναντήσει.

Πράγματι, η οσία Ηγουμένη του Χρυσοβαλάντου συνάντησε τον άνθρωπο και τον ακούει να της εξιστορεί την εξής θαυμάσια ιστορία:  
Ήταν ναυτικός, πλοιοκτήτης ενός καραβιού, από την ιερή Πάτμο. Απέπλευσε με το πλοίο του από το βόρειο τμήμα του νησιού για την Πόλη και βρισκόταν λίγα μέτρα από τη στεριά, όταν βλέπει εκείνος και οι ναύτες κάποιον σεβάσμιο γέροντα να τους φωνάζει να σταματήσουν. Αυτό όμως ήταν αδύνατο, καθώς ο ισχυρός άνεμος έσπρωχνε το πλοίο στο ανοιχτό πέλαγος. Τότε ο γέροντας φωνάζει με όλη τη δύναμή του και προστάζει το πλοίο να σταματήσει. Το καράβι ακινητοποιείται και ο ίδιος αρχίζει να βαδίζει πάνω στα ύδατα. Μπροστά στους κατάπληκτους ναύτες, επιβιβάζεται στο πλοίο και δίνει στον καπετάνιο τρία μήλα και του λέει: «Όταν πας στη Βασιλεύουσα, δώσε τα στον Πατριάρχη και πες του πως του τα στέλνει ο Πανάγαθος Θεός με τον δούλο Του Ιωάννη, από τον Παράδεισο». Έπειτα δίνει στο ναύκληρο άλλα τρία μήλα προσθέτοντας: «Αυτά να τα πας της Ειρήνης, της Ηγουμένης του Χρυσοβαλάντου και να της πείς: φάγε από τους καρπούς του Παραδείσου που η αγνή ψυχή σου επεθύμησε». Λέγοντας αυτά, ο γέροντας ευλόγησε το πλήρωμα και το πλοίο ξεκίνησε και πάλι το ταξίδι του, ενώ ο ίδιος εξαφανίστηκε.

Ολοκληρώνοντας τη διήγησή του, ο ναυτικός προσκύνησε την Ειρήνη και της πρόσφερε τα μήλα. Η αγία τα δέχτηκε με δάκρυα ευλάβειας και ευγνωμοσύνης ευχαριστώντας τον άγιο ευαγγελιστή και απόστολο Ιωάννη. Στο κελί της γονάτισε και ευχαρίστησε τον Χριστό για αυτό το δείγμα της εύνοιάς Του προς τη δούλη Του. Τα μήλα ήταν πραγματικά παραδεισένια, τόσο όμορφα σε σχήμα και χρώμα που όμοιά τους δεν υπήρχαν. Η ευωδιά τους πλημμύριζε τη μονή και οι αδελφές απορούσαν για το καινούργιο θαύμα που συντελούνταν στον ευλογημένο χώρο.

Η αγία Ειρήνη, με την έμφυτη ευφυία της και τη χάρη του αγίου Πνεύματος, εννόησε ότι το θείο αυτό δώρο ήταν ουράνια πρόσκληση. Όταν έφτασε η αγία και μεγάλη Τεσσαρακοστή, έκοψε το ένα μήλο σε λεπτά κομματάκια και έτρωγε ένα κομμάτι κάθε μέρα, απέχοντας από οποιαδήποτε άλλη τροφή, ακόμη και από το νερό. Τη Μεγάλη Πέμπτη, ύστερα από τη θεία λειτουργία και αφού όλες οι μοναχές κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, η Ειρήνη έκοψε και το δεύτερο μήλο και έδωσε σε κάθε αδελφή από ένα κομμάτι. Τότε τους αποκάλυψε και την ιστορία του θείου δώρου και όλες μαζί δοξολογούσαν τον Ύψιστο για τα αναρίθμητα χαρίσματα προς την Ηγουμένη τους. Το τρίτο μήλο η Ειρήνη το φύλαξε για τις τελευταίες μέρες της επίγειας ζωής της.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι αδελφές έψαλαν τα άγια και σωτήρια Πάθη και η Ειρήνη, μόνη της μέσα στο ιερό βήμα, γονατισμένη, είχε παραδοθεί σε προσευχή. Τότε είδε θαυμάσιο όραμα: άνοιξε ο θόλος του ναού και πλήθος αγγέλων εμφανίστηκαν, οι οποίοι έψαλλαν δοξαστικούς ύμνους και θυμιάτιζαν την αγία Τράπεζα. Εμφανίστηκε και ο ίδιος ο Χριστός, θριαμβευτής με το σταυρό στον ώμο. Οι άγγελοι γονάτισαν να Τον χαιρετήσουν, ενώ η λάμψη Τού θάμπωσε την Ειρήνη, η οποία αντικρίζοντας Τον ένιωσε το σκίρτημα του θείου έρωτα και χαμήλωσε το βλέμμα της. Όταν δειλά ύψωσε τα μάτια της και πάλι, το όραμα είχε χαθεί. Δίπλα της βρισκόταν μόνο ο άγγελος-οδηγός της, που τόσες φορές την είχε διακονήσει: «Γίνου έτοιμή» της είπε απλά και εκείνη κατάλαβε ότι πλησίαζε η ώρα να διακονεί τους ανθρώπους από τα ουράνια. Το σύντομο διάστημα από το ουράνιο αυτό μήνυμα μέχρι και την οσιακή της κοίμηση, η αγία προετοίμαζε την ακολουθία της για το μεγάλο γεγονός. Στον ιερό ναό τον Αρχαγγέλων τις δίδασκε για το μυστήριο του θανάτου, τη μελλοντική κρίση και την αιωνιότητα. Η διδασκαλία της ανέβαζε το πνεύμα των μοναζουσών σε ουράνιες σφαίρες. Ο θάνατος είναι δύσκολο για κάθε ανθρώπινο πλάσμα και όσο πλησίαζε η ώρα, τόσο η ψυχή της αγίας ένιωθε την επιθανάτια αγωνία, από την οποία δεν ξέφυγε ούτε ο ενανθρωπίσας Κύριος.

Με το φωτισμό του αγίου Πνεύματος τακτοποίησε τις υποθέσεις του μοναστηριού και υπέδειξε την άξια διάδοχό της. Μιά εβδομάδα πριν τη μεγάλη ημέρα, νήστεψε τρώγοντας μόνο από το παραδεισένιο μήλο και καθημερινά κοινωνούσε των Αχράντων Μυστηρίων. Ξημέρωσε τέλος η Κυριακή, όπου για τελευταία φορά η Ειρήνη παρακολούθησε τη θεία λειτουργία, απάγγειλε το σύμβολο της πίστης μας, κοινώνησε, αγκάλιασε τις αδελφές και τους ζήτησε συγγνώμη και τέλος γονάτισε μπροστά στην Ωραία Πύλη, ύψωσε τα χέρια της και προσευχήθηκε για τελευταία φορά με αυτά τα λόγια: «Δέσποτα, Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού του Ζώντος. Συ ο Ποιμήν ο Καλός που με το Πανάγιο και Πολύτιμο Αίμα Σού μας ελύτρωσες από τα δεσμά της αμαρτίας, άκουσε την τελυταία δέησι της ταπεινής Σου δούλης. Στην κραταιά Σου χείρα παραδίδω σήμερα το μικρό τούτο ποίμνιο. Σκέπασέ το με τη θεία σκέπη Σου και διαφύλαξέ το από τις επιθέσεις του αοράτου εχθρού. Διότι Συ είσαι ο αγιασμός μας και η απολύτρωσις και Σε θα δοξάζουμε αιωνίως. Αμήν»

Στην ορθόδοξη αγιογραφία, η αγία απεικονίζεται με το ένδυμα της ηγουμένης, να κρατάει στο δεξί χέρι της τα τρία θεόσταλτα μήλα. Ο άγγελος, ο οποίος την βοηθούσε στο δύσκολο έργο της σωτηρίας των ψυχών, στέκεται μπροστά της κρατώντας ειλητάριο με τμήμα του χαιρετισμού που της απηύθυνε («Χαίρε δούλη του Υψίστου, Ειρήνη…»). Ειλητάριο κρατεί και η αγία στο αριστερό της χέρι, το οποίο αναγράφει παραινέσεις της οσίας (συνήθως, διαβάζεται η φράση: «Φως μοναχών, άγγελοι· φως κοσμικών, μοναχοί…»). Δίπλα στην αγία, αγιογραφείται το κυπαρίσσι που λύγιζε, όταν εκείνη προσευχόταν με δεμένο το λευκό πανί στην κορυφή του, ενώ στο βάθος φαίνεται η μονή του Χρυσοβαλάντου. Συχνά, σε μια από τις θύρες της μονής, απεικονίζεται η καλόγρια που είδε την αγία να αιωρείται προσευχόμενη.

Ταίς πρεσβείαις της Οσίας Μητρός ημών Ειρήνης της Ηγουμένης της Μονής του Χρυσοβαλάντου, Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς. Αμήν. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...