Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΦΕ ΠΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ!

Πες μου τι καφέ πίνεις να σου πω… ποιος είσαι!

Έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν, έχουν ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τον καφέ όπως οι ευεργετικές του ιδιότητες ή η δημοτικότητά του αναλόγως με το έθνος, την ηλικία ή το φύλο. Πρόσφατα όμως τα αποτελέσματα μιας μελέτης που διεξήχθη από την κλινική ψυχολόγο Ramani Durvasula και το βιβλίο των Judi James και James Moore -εμπειρογνωμόνων της γλώσσας του σώματος- ισχυρίζονται ότι οι προτιμήσεις μας στον καφέ μπορούν να αποκαλύψουν την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου , τα επίπεδα άγχους του, ακόμα και τη σεξουαλική του ζωή.
perierga.gr - Πες μου τι καφέ πίνεις να σου πω ποιος είσαι!
Espresso: Όσοι πίνουν αυτό τον καφέ τείνουν να είναι κυκλοθυμικοί και εργασιομανείς. Οκ, είστε ηγετικές φυσιογνωμίες και γρήγοροι στην επίτευξη στόχων. Είστε φιλικοί και ευκολοπροσάρμοστοι αλλά και επιρρεπείς στα χαζο-ξενύχτια. Έμπειροι, συναρπαστικοί και άψογοι εραστές, αλλά δεν φημίζεστε για την αξιοπιστία ή την απαρέγκλιτη πίστη σας. Παίζει το ματάκι σας –και όχι μόνο.
Σκέτος (black coffee): Μινιμαλιστές με άμεση προσέγγιση στη ζωή -χωρίς φρου-φρου κι αρώματα. Μπορεί να είστε ήσυχοι και κυκλοθυμικοί, αλλά και επιρρεπείς σε σύντομες εκρήξεις εξωστρέφειας. Αναμφίβολα δύσκολοι χαρακτήρες, αλλά εξαιρετικοί φίλοι, συνάδελφοι ή σύντροφοι. Άμα σας αντέξει κανείς.
Latte: Συνήθως metrosexual ή συλλέκτες αγαπουλίστικων παιχνιδιών, προσπαθείτε να ευχαριστείτε τους πάντες, οδηγούμενοι από μία ακατανίκητη επιθυμία να είστε αρεστοί σε όλους. Αδύνατο βέβαια, καθότι μόνο οι τηγανητές πατάτες αρέσουν σε όλους. Θα χρησιμοποιήσετε ναζιάρικη φωνή μωρού παιδιού όταν πρόκειται να αρνηθείτε κάτι και ενώ θέλετε να δίνετε την εντύπωση «δύσκολου» αντίπαλου, έχετε μια ανώριμη πλευρά.
Cappuccino: Είστε ολίγον τι ρηχοί. Βαριέστε με τις λεπτομέρειες και προτιμάτε τα υλικά αντικείμενα. Κακοί δεν είστε, οι κακοί είναι στη φυλακή. Στοργικοί και συναισθηματικοί, πετάτε λίγο στα σύννεφα γι’ αυτό συχνά οι φίλοι σας παρακαλούν να προσγειωθείτε. Απολαμβάνετε το σεξ, αλλά βαριέστε εύκολα ένα σύντροφο με φτωχή φαντασία.
Frappe/Nes: Χαρούμενοι, ευθείς τύποι , γελάτε πολύ και ζείτε με το ρητό «αν δεν έσπασε, μην το φτιάχνεις». Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να μην είστε και πολύ «περιπετειώδεις» στην καριέρα σας και έχετε την ανάγκη να δουν οι άλλοι τα κρυμμένα βάθη της προσωπικότητας σας. Είστε γενικά αναβλητικοί τύποι ενώ παίζει να κρατάτε και τις κάλτσες σας κατά τη διάρκεια του σεξ.
Ντεκαφεϊνέ: Ψευτο-οικολόγοι με τάση να αναζητάτε προσοχή, είστε επιλεκτικοί , γκρινιάρηδες και σιχασιάρηδες στην κρεβατοκάμαρα. Ας μην κρυβόμαστε, η επιλογή αυτού του καφέ δείχνει έναν επιτηδευμένο τύπο που θέλει ό,τι δεν μπορεί να έχει και κρύβει την αληθινή προσωπικότητά του. Ακόμα και στο σεξ. Ντροπή.
Frappuccino: Φευγαλέοι και ρηχοί, θα δοκιμάσετε οτιδήποτε έστω μία φορά – ειδικά αν το έχει κάνει πρώτα κάποιος διάσημος. Πιστεύετε ότι είστε fashion-icon, αλλά τελικά στέλνετε το μήνυμα ότι προτιμάτε το στυλ παρά την ουσία. Οι σχέσεις σας διαρκούν όσο και οι επιλογές σας στον καφέ. Δε θα πω κάτι άλλο, είστε άξιοι της τύχης σας.
Freddoccino/Καφές με παγωτό κ.λπ.: Τα άτομα που πίνουν καφέ αναμειγμένο με γλυκά, παγωτά και λοιπά γλυκαντικά θεωρούνται «κοινωνικά τολμηροί». Παιδιά κατά βάθος που διατήρησαν τη γεύση και τις ευαισθησίες της παιδικής ηλικίας. Και με την καλή και με την κακή έννοια. Δεν κάνετε πάντα υγιεινές επιλογές και είστε απερίσκεπτοι. Με τη μόδα και το σεξ τα πάτε καλά πάντως. Κάτι είναι κι αυτό.
Ελληνικός: Είστε παραδοσιακοί τύποι, μπορεί και λίγο οπισθοδρομικοί. Όχι μπορεί, σίγουρα. Συνήθως φοβάστε τις αλλαγές και προτιμάτε τα δοκιμασμένα. Τουλάχιστον αυτό σας κάνει και καλούς συντρόφους αφού δεν τολμάτε να τσιλιμπουρδίσετε από φόβο μη χάσετε το σιγουράκι.
Τέλος, για όσους δεν πίνουν καφέ αλλά αφεψήματα τύπου τσάι ή σοκολάτα, δυστυχώς η ετυμηγορία δεν είναι καλή. Όσοι φοβούνται τον καφέ, φοβούνται τη ζωή. Εάν η γεύση του καφέ σας απωθεί, πραγματικά είστε ένα παιδί και ήρθε η ώρα να ενταχθείτε στον κόσμο των μεγάλων.
πηγή: athensvoice.gr

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Το κήρυγμα... 
Ένας παπάς αποφασίζει, ότι μια επίδειξη θα έδινε άλλη βαρύτητα στο κυριακάτικο κήρυγμα του, γι αυτό έβαλε 4 σκουλήκια σε 4 μπουκάλια.

Το πρώτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε οινόπνευμα.
Το δεύτερο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καπνό.
Το τρίτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε σπέρμα.
Και το τέταρτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καθαρό νερό.

Στο τέλος του κηρύγματός του ο παπάς δίνει τα αποτελέσμα του πειράματός του:
- Βλέπετε; λέει στο εκκλησίασμα. Το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του αλκοόλ, πέθανε. Το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του καπνού, πέθανε. Το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι με το σπέρμα, πέθανε. Μόνο το σκουλήκι που τοποθετήθηκε μέσα στο καθαρό νερό έζησε. Ποιό είναι το ηθικό δίδαγμα από αυτό το πείραμα;

Και μια γριούλα από το βάθος της εκκλησίας αναφωνεί:
- ΟΣΟ ΠΙΝΟΥΜΕ, ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΩΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ!!!!

ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ


Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε σήμερα αναφορά στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς τα Υπομνήματα του Δήμου Έδεσσας και της επιτροπής των σχολικών καθαριστριών, σχετικά με τη μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στην πληρωμή των καθαριστριών που εργάζονται με σύμβαση έργου στα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Έδεσσας.
Με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση ο Γιώργος Καρασμάνης, αφού επισημαίνει το γεγονός ότι οι καθαρίστριες των Σχολείων έχουν περιέλθει σε οικονομική εξαθλίωση και αντιμετωπίζουν πλέον ζήτημα βιοπορισμού, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να μεριμνήσει ώστε το ταχύτερο δυνατό να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να γίνει άμεσα η καταβολή όλων των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες, οι οποίες ακόμη και σήμερα, αν και απλήρωτες συνεχίζουν να εργάζονται μέσα σε αντίξοες συνθήκες συμβάλλοντας τα μέγιστα στην καθαριότητα των Σχολείων.  

ΤΡΙΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2014          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ "ΜΑΥΡΟ ΒΡΑΧΟ" ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


Την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας προσκαλεί τους φίλους του και όλους τους κατοίκους της Αλμωπίας σε μία εξόρμηση στο Αετοχώρι 
και συγκεκριμένα στο χώρο του φυλακίου πλησίον του εστιατορίου "Μαύρος Βράχος" για την απαιτούμενη από την ημέρα ...κάθαρση, όπου έξω στη φύση, στους πρόποδες του Πινόβου και με θέα προς τον κάμπο της Αλμωπίας,
 όλοι μαζί θα μοιραστούμε την παραδοσιακή φασολάδα, θα γευτούμε τη λαγάνα και τους λοιπούς σαρακοστιανούς μεζέδες και θα ...παλέψουμε με τους ανέμους για το πέταγμα του χαρταετού!

Πληροφορίες:
eosaridaias @ hotmail.com
Τηλ:
Ισίδωρος Ιωαννίδης 6976979137


Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας πραγματοποίησε πεζοπορία στο πανέμορφο φαράγγι του Αΐ - Γιάννη στη Θηριόπετρα. (φώτο)






ΜΗΤΕΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ "ΦΥΤΟ" ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ.

Magnify Image

Το video μιας μητέρας η οποία αντιμετωπίζει τον άνθρωπο που οδηγώντας μεθυσμένος άφησε ανάπηρο τον γιό της, προτείνει ο διευθυντής της οργάνωσης Mothers Against Drunk Driving in Dallas, ως "εργαλείο" κατά του αλκοόλ.
   Η Λούμπαν Κάντερ, βρέθηκε αντιμέτωπη στην 5η επέτειο του ατυχήματος, με τον άνθρωπο που το προκάλεσε και δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί. Ο 7χρονος σήμερα γιός της Αμπντάλα, βρίσκεται  σε κατάσταση φυτού, μην μπορώντας να δει, να μιλήσει ή να περπατήσει. 
Η μητέρα στη συνάντηση με τον Στιούαρτ Ρίτσαρντον έκλαιγε και χτυπούσε το τζάμι, δείχνοντας του φωτογραφίες του γιού της και φωνάζοντας:
   «Κλείνουν πέντε χρόνια σήμερα, πέντε χρόνια. Ο γιος μου πεθαίνει κάθε μέρα. Ποτέ δεν θα σε συγχωρήσω γι’ αυτό που του έκανες».
       Το τροχαίο έγινε το 2009 και ο Ρίτσαρντσον παραμένει φυλακισμένος μέχρι να δικαστεί. Είχε συλληφθεί επανειλημμένως στο παρελθόν σε κατάσταση μέθης.
   Το τροχαίο που άφησε ανάπηρο το παιδί, έγινε ενώ η οικογένεια επέστρεφε στο σπίτι της. Ο μεθυσμένος Ρίτσαρντσον έπεσε πάνω τους με το αυτοκίνητο του.
   Ο Αμπντάλα, υπέστη  βλάβη στο 80% του εγκεφάλου του και περνάει πλέον τον περισσότερο χρόνο στην εντατική, μη μπορώντας να αναπνεύσει.
    Η Λούμπαν Κάντερ θέλησε να συναντήσει τον προφυλακισμένο Ρίτσαρντσον για να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στο αλκοόλ. Για αυτό και ζήτησε να είναι μαζί της η κάμερα τηλεοπτικού σταθμού.
   " Υπάρχουν τόσα πολλά άλλα πράγματα που ήθελα να του πω για το γιο μου…αλλά ένας άνθρωπος σαν κι αυτόν ποτέ δεν θα τα καταλάβει", είπε η μητέρα και αρνήθηκε να τον συγχωρήσει.
 " Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ ειρήνη με αυτόν τον άνθρωπο. Προσπάθησα τόσες πολλές φορές να πείσω τον εαυτό μου να τον συγχωρέσει. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα όμως, μόλις τον είδα, ήταν σα να είδα το διάβολο σε αυτόν . "
 Ο ίδιος ο  Stewart Richardson εξήγησε γιατί συμφώνησε να την αντιμετωπίσει.
 "Επειδή έκανα λάθος», είπε.
 "Και θέλω ότι η οικογένεια να το γνωρίζει. Να γνωρίζει ότι τους αγαπώ και πως  λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη". 






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ: "ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ".



    Η συμμετοχή των νέων πολιτών της Αλμωπίας ξεπερνά κάθε πρόβλεψή μου. Είναι εντυπωσιακή και ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά, μεταφέροντας τη ζωντάνια και τις ικανότητες  τους .  Είναι αληθινά παρήγορο μέσα στη γκρίζα πραγματικότητα που μας περιβάλλει.
    Πίστευα πάντα και πιστεύω και σήμερα ότι είναι επιτακτική ανάγκη για την τοπική αυτοδιοίκηση η μείωση του ηλικιακού μέσου όρου των ανθρώπων της διοίκησης. Σε ένα περιβάλλον όπου οι πόροι εξασφαλίζονται μέσα από συνεχείς και επίπονες διεκδικήσεις σε κάθε σημείο της χώρας αλλά και της Ευρώπης, οι νέοι έχουν πλεονέκτημα. Μπορούν να διαθέσουν με μεγάλη άνεση το χρόνο και τον εαυτό τους. Να εκμεταλλευτούν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους.
    Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους νέους  ανθρώπους από τα βάθη της καρδιάς μου. Θέλω να γνωρίζουν  οτι όπως έκανα ως τώρα, έτσι και μέχρι το τέλος της  προεκλογικής περιόδου θα είμαι μαζί τους. Οι νέοι μας θα έχουν σημαντικό ρόλο και την επομένη των εκλογών στη διοίκηση του τόπου τους.

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ:" ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ".

Μπουτάρης: «Τρομοκρατία ο αντικαπνιστικός νόμος»

Επανήλθε στο θέμα του αντικαπνιστικού νόμου ο Γιάννης Μπουτάρης, 
ο οποίος μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για «τρομοκρατία» και ανέφερε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση στο υπουργείο υγείας για τροποποίηση του αντικαπνιστικού νόμου.
   "Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η τρομοκρατία. Τα μαγαζιά βογκάνε. Κόβουν πρόστιμα χοντρά και μάλιστα από καταγγελίες που δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο γίνονται. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπεται το κάπνισμα υπό όρους. Δεν είναι πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι" δήλωσε ο δήμαρχος.
   Και πρόσθεσε: "Εγώ λέω τα δικαιώματα που έχουν οι μη καπνίζοντες, να έχουν και οι καπνιστές. Μη με βγάζεις εμένα έξω στο κρύο και στο χιόνι να καπνίσω. Προτίθεμαι πάνω σε αυτό το θέμα να καταθέσω πρόταση στο υπουργείο για τροποποίηση του νόμου". 




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΞΕΝΕΡΩΝΩ...

Magnify Image

Ξενερώνω 

  Με αυτούς που το παίζουν επαναστάτες και είναι βολεμένοι στο δημόσιο ή τρώνε τα λεφτά του μπαμπά.

 Με αυτούς που λύνουν όλα τα προβλήματα με τις θεωρίες και τις ιδεολογίες, αλλά δεν έχουν ιδέα πώς αυτά που αποστηθίζουν θα γίνουν πράξη.

 Με αυτούς που λοιδορούν όσους βλέπουν τηλεόραση, αλλά χάφτουν ο,τι βλακεία διαβάσουν στο ίντερνετ.

 Με αυτούς που νομίζουν ότι ένα (οποιοδήποτε) πολιτικό κόμμα, θα αλλάξει τα πράγματα και θα κάνει καλύτερη την ζωή τους.

 Με αυτούς που ακούνε τον εθνικό διασκεδαστή να τα χώνει επί παραγγελία εκ του ασφαλούς, και τον θεωρούν αντισυστημικό.

 Με αυτούς που γελάνε με την σάτιρα προς τα πρόσωπα που αντιπαθούν, αλλά δεν δέχονται την σάτιρα προς τον κάθε επίδοξο σωτήρα που τους γλείφει τα αυτιά.

 Με αυτούς που περιμένουν να τους χαρίσουν τα χρέη για να ξαναχρεωθούν μέχρι τα μπούνια καταναλώνοντας ο,τι μαλακία τους πουλάνε υπερκοστολογημένα οι "κακοί ξένοι".

 Με αυτούς που αποκηρύσσουν τον καπιταλισμό αλλά αν τους πειράξεις την περιουσία πέφτουν να σε φάνε!

 Με αυτούς που το παίζουν αλληλέγγυοι στον συνάνθρωπο, αλλά κλέβουν την σειρά στην ουρά και νομίζουν ότι ο δρόμος είναι μόνο για την πάρτη τους.

 Με τους δεξιούς, τους αριστερούς, τους Χρυσαυγιτες, τους "αναρχικούς", τους γαύρους, τους βάζελους, τα αφεντικά, τους υπαλληλάκους.

 Ξενερώνω με όλους και με όλα γύρω μου, βασικά.
 Αλλά πιο πολύ ξενερώνω με τον εαυτό μου, που δεν έφυγα από αυτή την κωλοχώρα όσο ήταν καιρός.
 Σκάσε και κολύμπα τώρα βλάκα... 

Magnify Image




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ.



Πώς κατάφεραν οι Ιάπωνες να έχουν καλοκαίρι όλο το χρόνο δημιουργώντας έναν επίγειο και λίγο αστείο παράδεισο.


Καλοκαίρι όλο το χρόνο εξασφάλισαν οι Ιάπωνες δημιουργώντας τις τέλειες συνθήκες: παραλία 300 μέτρων και θερμοκρασία σταθερή στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόκειται για το Ocean Dome το οποίο κατέχει ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο κλειστό πάρκο νερού στον κόσμο. Θέλοντας να γλιτώσουν τους επικίνδυνους καρχαρίες που ζουν στις ακτές της χώρας, οι Ιάπωνες δημιούργησαν ένα μαγευτικό θέρετρο με μια παραλία γεμάτη κάτασπρη άμμο, τεχνητά κύματα και σέρφερς.

Το Dome διαθέτει νεροτσουλήθρες, παιδικές πισίνες, καθώς και ξενοδοχεία και εστιατόρια. Οπως αναφέρουν οι κάτοικοι στο πάρκο δε χρειάζεται να ανησυχούν για ενοχλητικές μέδουσες, αχινούς και καρχαρίες.

Για όσους μάλιστα έχουν ευαισθησία στον ήλιο, σύμφωνα με το excitris.com, το πάρκο καλύπτεται από έναν μεγάλο θόλο με αναδιπλούμενη οροφή.









ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

"HELLO FROM EARTH": ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Πώς να πιάσετε κουβεντούλα με τους αστροναύτες στο διάστημα -Απαντούν στις πιο τ

Είναι τόσα τα πράγματα που θα ήθελε να ρωτήσει κανείς έναν αστροναύτη. Και ειδικά κάποιον που βρίσκεται ακόμη στο διάστημα. Πώς είναι η ζωή του, τι βλέπει εκεί πάνω και πολλά ακόμη. Τώρα, λοιπόν, μπορεί να πιάσει ο καθένας... κουβεντούλα με εκείνους που βρίσκονται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του National Geographic Channel. Ο τρόπος είναι απλός. Ο καθένας μπορεί να στείλει μία ερώτηση, μέσω Instagram και κάποιες από αυτές τις απαντούν στο σχετικό ζωντανό πρόγραμμα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο Ρικ Μαστράτσιο και ο Κόιτσι Γουακάτα, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκεί... πάνω.

Εννοείται πως το πρόγραμμα ξετρέλανε τον κόσμο, καθώς μέχρι τώρα οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή. Κάποιες κινούνται γύρω από συνηθισμένα θέματα. Για παράδειγμα: τους ρωτούν αν έχουν δει UFO, πώς φαίνεται η Γη από το διάστημα και τι τους αρέσει να κοιτάζουν περισσότερο. Η φαντασία, όμως, περισσεύει σε κάποιες άλλες ερωτήσεις, όπως εκείνου που θέλει να μάθει αν οι αστροναύτες είδαν το «Gravity», ενώ κάποιος αναρωτιόταν αν υπάρχει αλκοόλ στο διαστημικό σταθμό. «Αν είχατε ενυδρείο στο διάστημα, τι ψάρια θα βάζατε» ήταν μία ερώτηση για... βραβείο.

Η διαδικασία για την υποβολή των ερωτήσεων είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να βγάλει μία φωτογραφία του ή να τραβήξει ένα βίντεο με το οποίο θα χαιρετά τους αστροναύτες και μαζί θα διατυπώνει την ερώτησή του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί το #HelloFromEarth και το δημοσιεύει στο Instagram, περιμένοντας την απάντηση.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΛΑΧΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ.


ΕΛΠΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΕΔΡΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ετήσιος χορός της Ελπίδας Έδεσσας παρουσίας πλήθους κόσμου αλλά και 24 ποδοσφαιριστών που έδωσαν το παρόν. Η ομάδα μας για άλλη μια χρονιά πρωταγωνιστεί αυτή τη φορά την κορυφαία κατηγορία της ΕΠΣ Πέλλας, την Α1, με την βοήθεια του προπονητικού τιμ και των ποδοσφαιριστών.
 Η διοίκηση της ομάδας ευχαριστεί όλους τους φιλάθλους της ομάδας μας που μας έχουν στηρίξει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
 Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας Αντώνης Ρυσάφης ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό της Ελπίδας Έδεσσας και τον ευχαριστούμε πολύ.
  Τέλος πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ετήσιων λαχνών και κερδίζουν τα ακόλουθα νούμερα:

797 ένα μηχανάκι άξιας 1.500 ευρώ

755, 752, 194, 191, 1925 από ένα δερμάτινο από το κατάστημα Θεοδώρου

201 ένα 2ήμερο στο ξενοδοχείο ΝΕΦΕΛΗ στην Συκιά Χαλκιδικής

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ:" ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ".



Το Δασαρχείο Αριδαίας ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας σχεδιάζεται να συγχωνευθεί με τη Διεύθυνση Δασών Έδεσσας.
   Το Δασαρχείο Αριδαίας έχει στην ευθύνη του μεγάλες δασικές εκτάσεις και εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό δασεργατών και υλοτόμων. Η απομάκρυνσή του θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και άλλα τόσα στη φύλαξη των δασών της Αλμωπίας.
    Μαζικά και οργανωμένα να αντιδράσουμε σε κάθε απόφαση που θα οδηγήσει στην κατάργηση του και να εργαστούμε για τη μεταφορά της έδρας της Διεύθυνσης Δασών στην Αριδαία. 

Δημήτρης Μπίνος

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (21.45)

Ραντεβού με την ιστορία ο Ολυμπιακός (21.45)
Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος θέλει μέσα στο φλεγόμενο Καραϊσκάκη να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι Πειραιώτες υποδέχονται απόψε την σπουδαία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45, Novasports 2) στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League, και έχουν ως στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για να αγγίξουν το θαύμα της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Μίτσελ μίλησε στον Guardian και ήταν ξεκάθαρος στον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του. «Δεν έχουμε ένα όπλο λέιζερ για να διαλύσουμε την άμυνά τους, αλλά έχουμε ιδέες και είμαστε ικανοί να ανταγωνιστούμε την Μάντσεστερ. Και το εννοώ, να την ανταγωνιστούμε…

Δεν θα τους στρώσουμε κόκκινο χαλί, θα πάμε να τους νικήσουμε. Θέλαμε να διασκεδάσουμε την ευρωπαϊκή εμπειρία μας και το έχουμε κάνει, αλλά ποιός λέει ότι θα σταματήσουμε τώρα;», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος θέλει οι παίκτες του να είναι άκρως επιθετικοί και να έχουν την κατοχή της μπάλας.

Ακόμη ένα πλεονέκτημα για τους νταμπλούχους Ελλάδας είναι η «καυτή» τους έδρα. Εδώ και καιρό οι οπαδοί της ομάδας περιμένουν αυτό το παιχνίδι και σήμερα το Καραϊσκάκη θα πάρει φωτιά, με τον κόσμο να αποτελεί τον «δωδέκατο παίκτη» του 51χρονου προπονητή.

Ο Μίτσελ σκοπεύει να παρατάξει με σύστημα 4-2-3-1 τον Ολυμπιακό. Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σαλίνο, Μανωλά, Μαρκάνο και Χολέμπας.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Εντινγκά και Μανιάτης, με τον Κάμπελ και τον Πέρες (ή τον Φουστέρ) στα πλάγια. Ο Τσόρι θα παίξει πίσω από τον προωθημένο Ολαϊτάν.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Βαλντές και Βέργος. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Σιόβας και Σαβιόλα.

Στο απέναντι στρατόπεδο, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα αγωνιστούν με το ίδιο σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια των Άγγλων θα είναι ο Ντε Χέα, με τους Σμόλινγκ, Βίντιτς, Φέρντιναντ και Εβρά να αποτελούν την αμυντική τετράδα.

Ως αμυντικοί μέσοι θα παίξουν Φλέτσερ και Κάρικ, με τον Βαλέντσια και τον Καγκάβα (ή Γιάνγκ) στα πλάγια. Ρούνεϊ (πίσω) και Φαν Πέρσι θα είναι στην επίθεση των φιλοξενούμενων. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Λίντεγκααρντ, Ράφαελ, Μπίτνερ, Γκιγκς, Νάνι, Γιανουζάι, Κλέβερλι, Φελαϊνί, Γουέλμπεκ και Ερνάντες.

Διαιτητής

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ιταλός Τζιανλούκα Ρόκι μαζί με τους συμπατριώτες του Ντι Λιμπερατόρες, Καριολάτο (οι πλάγιοι) και τους Ματζιολέρι και Βαλέρι (πίσω από τις εστίες).

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΟΥ "ΠΑΠΑ-ΠΑΟΚ": ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΗΜΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

1

Στον Τρίλοφο της Θεσσαλονίκης ο παπα – Χρήστος έχει οργανώσει ένα πρότυπο κοινωνικό δίκτυο, αλλά...

«Όταν ξεκινήσαμε υπολόγιζα πως χρειαζόμαστε 10 με 20 μερίδες φαγητού την εβδομάδα. Πλέον, μοιράζουμε 150 μερίδες τρεις φορές την εβδομάδα». Η φωνή του παπά-Χρήστου αλλάζει τόνο, όταν ξεκινάμε τη συνέντευξη. Είναι περασμένες μία, ξημερώματα Δευτέρας. Ναι, εκείνος είναι που διάλεξε τη συγκεκριμένη ώρα, γιατί είχε πολλές δουλειές. Δεν πρόλαβε να παρακολουθήσει καν, τον αγώνα του ΠΑΟΚ από την τηλεόραση. Η «Κοινωνία αγάπης και προσφοράς, Γέροντας Παϊσιος» είναι το πιο μεγάλο του στοίχημα στη μέχρι τώρα ζωή του.

Σε μια κοινωνία που αναζητά ένα νέο «οδηγό χρήσης», ένας ιερωμένος αλλιώτικος από τους άλλους, έστησε έναν δικό του «φάρο», για να δείξει τον δικό του δρόμο. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς πως προσπαθεί να μείνει μακριά από οτιδήποτε μπορεί να ξυπνά φρικτές και πονηρές σκέψεις. «Μακριά από Κράτος, Δήμο, Εκκλησία», απαντά κοφτά όταν ρωτάω εάν έχει απευθυνθεί σε κάποιο δημόσιο φορέα για να πάρει οποιαδήποτε βοήθεια. 


«Πλέον ο Έλληνας, όταν αντιληφθεί πως του ζητά βοήθεια αυτός που έχει κάνει μάγκα και στη συνέχεια τον κορόιδεψαν, δεν δίνει. Δεν θέλει να προσφέρει. Πολλοί με ρωτούν: “Εμπλέκεται το Κράτος ή η Εκκλησία;”. Όταν τους απαντώ “όχι”, τότε μπορεί να μου δώσουν και περισσότερα πράγματα από αυτά που τους ζητώ. Αυτό συνέβη πριν λίγο καιρό, όταν ζήτησα να μας δωρίσουν ψυγεία». Επιμένω λίγο για τη βοήθεια… Που βρίσκει τα χρήματα;

«Δεν παίρνουμε χρήματα. Την είδες αυτήν την ξεφτίλα με τις ΜΚΟ; Είναι σάπιο το σύστημα. Δεν θέλω να μπλέξω τον κόσμο που έρχεται και μας βοηθά με τέτοια πράγματα. Και δεν παίρνουμε χρήματα. Τις προάλλες, μια κυρία που είχε μνημόσυνο, ήθελε να προσφέρει χρήματα σε εμάς, αντί να κάνει τραπέζι. Φυσικά και δεν τα πήρα. Πηγαίνω στα γύρω χωριά που έχουν παραγωγή… Ζητάω 5 κιλά καρότα και μου δίνουν 50 κιλά. Αφθονία. Με έχουν πλησιάσει και επιχειρηματίες, αλλά και εταιρίες. Δεν θέλω να εμπλακώ. Πιστεύω στη δύναμη των πολλών».

Κι όμως, όταν ξεκίνησε το εγχείρημα, δεν περίμενε πως θα πάρει αυτή τη μορφή τόσο γρήγορα. «Δεν περίμενα να έχουμε τόσο κόσμο. Ούτε από την άποψη των εθελοντών, ούτε και από την άποψη των απόρων», επισημαίνει.

Φαγητό σε απόρους, φροντίδα στο σπίτι σε ανθρώπους ανήμπορους ή ασθενείς και ένα κοινωνικό ιατρείο που είναι στα σκαριά. Όλα δρομολογούνται ταχύτατα, με οργάνωση και μεράκι, με σοβαρότητα και παρεϊστικο πνεύμα. Αλλά ο παπά – Χρήστος δεν σταματά να ονειρεύεται… «Θέλω να οργανώσω και μια νέα βιβλιοθήκη. Και να διοργανώνουμε και εκδηλώσεις, ιδίως για τα παιδιά. Να έρχονται ειδικοί και να τους μιλάνε, να γίνονται συζητήσεις, εκδηλώσεις».

Από την νέα γενιά θα έρθει η απάντηση στην κρίση και στην κοινωνική αποσύνθεση, θεωρεί. «Κανείς τραπεζίτης και κανείς οικονομολόγος δεν πρόκειται να μας σώσει. Το αύριο θα το χτίσουν οι καρδιές των παιδιών μας», απαντά και η φωνή του σαν να γίνεται πιο μελωδική. Επί 5 λεπτά αναλύει για το πόσο όμορφα πέρασαν τα παιδιά του Λυκείου που πήγαν και μαγείρεψαν εκείνα για το συσσίτιο, το Σάββατο. «Συνήθως κλείνουμε στις 20:30, τελικά φύγαμε στις 21:30, γιατί τα παδιά το διασκέδαζαν τόσο πολύ που δεν ήθελαν να φύγουν». Τον έχουμε δει στην κερκίδα του ΠΑΟΚ, να μιλά με θερμά λόγια για τη νεολαία. «Συνεννοούμαι πιο εύκολα με ανθρώπους κάτω των 35 ετών. Είναι πιο αυθεντικοί», σημειώνει με νόημα.

Αυτές οι προσπάθειες απαιτούν κόπο, αφοσίωση και συνήθως γεννούν άγχος και κόπωση. Ο παπά Χρήστος μοιάζει να μην καταλαβαίνει από αυτά. Εκείνος μιλά ενθουσιασμένος και πότε πότε, η φωνή του σπάει. Συγκίνηση; «Όχι μόνο συγκινούμαι, αλλά κλαίω. Υπάρχουν ώρες  που τα χαζεύω. Μου λέει ένας πατέρας, που ήρθε να πάρει το παιδί του: “Παπά μου ένα τεράστιο ευχαριστώ. Δίνεις τεράστιο μάθημα στον γιο μου. Και να πλήρωνα ,δεν θα τα μάθαινε! Τα μαθαίνει τόσο απλά και όμορφα”. Νιώθω γεμάτος και δεν είμαι αγχωμένος. Με όλα αυτά χτίζουμε το αύριο».

1

1




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: "ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ".


                                                          Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου  2014
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
                                                                               

ΘΕΜΑ: «Να συνεχισθεί η αυτόνομη λειτουργία του Δασαρχείου Αριδαίας»


Έπειτα από την έκθεση-πόρισμα των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την οποία προτείνεται η συγχώνευση των 80 Δασαρχείων της χώρας μας με τις Διευθύνσεις Δασών στις οποίες υπάγονται, έχει επέλθει μεγάλη ανησυχία και δικαιολογημένη αναστάτωση στους κατοίκους της Αλμωπίας για   ενδεχόμενο κλείσιμο του Δασαρχείου Αριδαίας, αφού εάν η πρόταση αυτή υιοθετηθεί, αυτό προοιωνίζει τη λειτουργία μίας και μόνο Δασικής Υπηρεσίας ανά Νομό σε επίπεδο Διεύθυνσης.
 Είμαι βέβαιος ότι ο στόχος της  πρότασης ( όπως περιγράφεται στην παραπάνω έκθεση-πόρισμα )  για ελάττωση της εσωτερικής γραφειοκρατίας, απλοποίηση των διοικητικών δομών, καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες, αλλά και εξοικονόμηση πόρων από τον περιορισμό της δαπάνης για μίσθωση κτιριακών εγκαταστάσεων, δεν πρόκειται να επιτευχθεί, εάν επικρατήσει η  λογική της οριζόντιας εφαρμογής της σ’ όλη τη χώρα, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, κάθε Νομού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Ν. Πέλλας ( ενός Νομού Παραμεθόριου και Προβληματικού στο σύνολό του ), όπου υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δασών Πέλλας λειτουργούν αυτόνομα τα Δασαρχεία Έδεσσας και Αριδαίας. Το Δασαρχείο Αριδαίας μάλιστα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, εδρεύει στην ομώνυμη πόλη και έχει υπό την ευθύνη του μία τεράστια έκταση δασικών συμπλεγμάτων που εκτείνονται σε ολόκληρη τη μεθοριακή γραμμή της Αλμωπίας με μεγάλες μεταξύ τους χιλιομετρικές αποστάσεις. Ενδεχόμενη κατάργησή του και ενσωμάτωσή του στη Διεύθυνση Δασών που θα εδρεύει στην Έδεσσα, πέρα από τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που θα επιφέρει στους πολυάριθμους πολίτες της Αλμωπίας  που έχουν σχεδόν καθημερινές επαφές με το Δασαρχείο ( Δασεργάτες, υλοτόμοι, κάτοικοι ορεινών περιοχών κλπ ), είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει προβλήματα στη σωστή διαχείριση και τη φύλαξη των Δασών.
Είναι ανάγκη λοιπόν, ειδικά για το Ν. Πέλλας με τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες, τις χιλιομετρικές αποστάσεις και το πλήθος των Δασών και Δασικών
εκτάσεων, όχι απλά να συνεχισθεί η αυτόνομη λειτουργία του Δασαρχείου Αριδαίας και των Δασικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στην Έδεσσα, αλλά να ενισχυθούν και περαιτέρω με όλα τα απαραίτητα εφόδια ( μέσα μεταφοράς, απαραίτητο υπαλληλικό προσωπικό, πιστώσεις για τα καύσιμα των αυτοκινήτων κλπ ), προκειμένου να μπορέσουν σε δύσκολες εποχές να συνεχίσουν να επιτελούν το ρόλο τους προστατεύοντας   τα Δάση και εφαρμόζοντας τη σωστή διαχείρισή τους προς όφελος όλων.  
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,
Αν, συμμεριζόμενος τις προαναφερθείσες ιδιαιτερότητες, εγγυάται την συνέχιση της αυτόνομης και απρόσκοπτης λειτουργίας του Δασαρχείου Αριδαίας;


Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης

Βουλευτής Πέλλας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...