Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε το έργο που αφορά στη συντήρηση των κτιρίων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γαρεφείου


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε το έργο που αφορά στη συντήρηση των κτιρίων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γαρεφείου.

Στα πλαίσια αυτού του έργου, έγιναν εργασίες ανακαίνισης και ελαιοχρωματισμού, εσωτερικά και εξωτερικά των κτιρίων. Με αυτόν τον τρόπο, άλλαξε η άσχημη εικόνα που παρουσίαζαν τα δύο κτίρια, τα οποία είχαν να συντηρηθούν πολλά χρόνια. Παράλληλα, στα πλαίσια άλλου έργου κατασκευάστηκε νέα περίφραξη στο Νηπιαγωγείο.

Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη των εργασιών, ανέρχεται σε 7.000 ευρώ (με τον ΦΠΑ), από την ΣΑΤΑ Σχολικών.





Γιάννης Σηφάκης: Η Πέλλα μπορεί να γίνει πρότυπη Π.Ε. στην ανακύκλωση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων


Γιάννης Σηφάκης:   Η Πέλλα μπορεί να γίνει πρότυπη Περιφερειακή Ενότητα στην ανακύκλωση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων 
Συμμετέχοντας στην πολύ καλή εκδήλωση - ημερίδα της  Π.Ε. Πέλλας σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» για την ανακύκλωση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης χαιρετίζοντας τόνισε, συνοπτικά, τα παρακάτω:  
Το πρόβλημα είναι μεγάλο, σε κάθε σημείο υδροληψίας στα χωριά μας δημιουργείται εστία μόλυνσης και μάλιστα με επικίνδυνα απόβλητα , αν δεν τηρούνται οι προδιαγραφές με το τριπλό πλύσιμο. Κινδυνεύει ο υδροφόρος ορίζοντας από τον οποίο πίνουμε νερό και αρδεύουμε. 
Η μέθοδος που διεθνώς προτείνεται με το τριπλό πλύσιμο των συσκευασιών και την απόρριψη της πλύσης στο βυτίο ψεκασμού οφείλει να γίνει στοιχείο της καθημερινότητας του αγρότη. Μετά το τριπλό πλύσιμο η κενή συσκευασία δεν είναι πλέον επικίνδυνο υλικό.
Η ενίσχυση στον αγροτικό κόσμο της περιβαλλοντικής συνείδησης όρος για την βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου.
Η Πέλλα με δεδομένο ότι διαθέτει πολύ σημαντική δενδροκαλλιέργεια είναι «παραγωγός» μεγάλης ποσότητας κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και το περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργεί η ύπαρξη τους είναι μεγάλο. 
Έχει ξεκινήσει από την Πέλλα ( Δήμος Πέλλας) το πιλοτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση των συσκευασιών φυτοφαρμάκων έξω από τα καταστήματα πώλησης γεωργικών εφοδίων.
Με την συνέργεια των ΟΤΑ μπορούμε να γίνουμε πρότυπη Περιφερειακή Ενότητα στην ανακύκλωση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων. 
Η σημασία του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» στην έρευνα και την εκπαίδευση του αγροτικού κόσμου είναι πολύ σημαντική και οφείλουμε όλοι να ενισχύσουμε την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων και προγραμμάτων για να είναι η δράση του περισσότερο αποτελεσματική.
Ο βουλευτής, ως μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης, της πολιτείας και των αγροτών για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής που εντάσσεται μέσα στην πρόσφατα ψηφισθείσα νομοθεσία για την ανακύκλωση στα πλαίσια της πολιτικής ενίσχυσης της κυκλικής οικονομίας που αφορά το μέλλον όλων μας. 


Εργασίες που έχουν ως στόχο την προστασία της πόλης από τις πλημμύρες, πραγματοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας.


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Εργασίες που έχουν ως στόχο την προστασία της πόλης από τις πλημμύρες, πραγματοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας.

Κατόπιν εισήγησης του Τοπικού Συμβουλίου Αριδαίας, σχετικής άδειας του Δασαρχείου και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθαρίζεται η κοίτη του ποταμιού στην ανατολική πλευρά της πόλης, η οποία έχει να καθαριστεί πάρα πολλά χρόνια –ίσως πάνω από 15 χρόνια.

Η κοπή δέντρων περιορίζεται μόνο σε αυτά που βρίσκονται εντός της κοίτης και τα οποία εμποδίζουν τη φυσική ροή του νερού, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για την πόλη. Στόχος λοιπόν αυτής της παρέμβασης είναι η αντιπλημμυρική της θωράκιση.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, αμέσως μόλις επέστρεψε από το Συνέδριο στο οποίο συμμετείχε στην Ιταλία, επισκέφθηκε με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κ. Στέφανο Αβραμίκα τον χώρο των εργασιών, όπως θα πράξει και αύριο Παρασκευή, με σκοπό να εποπτεύσει την πορεία της παρέμβασης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Γίνεται μία ουσιαστική και σημαντική παρέμβαση, η οποία θωρακίζει αντιπλημμυρικά την πόλη της Αριδαίας. Οφείλουμε να διατηρούμε την κοίτη του ποταμού καθαρή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Καλό είναι οι ευαισθησίες να έχουν πολύπλευρες κατευθύνσεις. Είμαι πραγματικά ευαίσθητος για το περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν θα προβαίναμε σε μια τέτοια ενέργεια αν δεν υπήρχε αναγκαιότητα που σχετίζεται με την προστασία της πόλης μας και την πολιτική προστασία και αν δεν είχαμε τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών».

Δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά ενάντια στα νέα μέτρα & τον προϋπολογισμό


         Σε δυναμικό αγωνιστικό συλλαλητήριο και πορεία στα Γιαννιτσά προχώρησε το ΠΑΜΕ. Με αγωνιστικό παλμό και με συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών , αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση  στην Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ). 
       Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Γιαννιτσών με τα πανό του ΠΑΜΕ και με συνθήματα «Τρόϊκα, κυβέρνηση και καπιταλιστές, φέρνουν νέα μέτρα – τσακίζουν τις ζωές”, “ Όλοι στον αγώνα – ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός”, «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι - τώρα με το ΠΑΜΕ επίθεση & πάλη», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά - εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ενάντια στα νέα μέτρα & τον προϋπολογισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
    ►  Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυνε ο Τσαμαλδούπης Θανάσης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, επισημαίνοντας την αγωνιστική αντίδραση & τις διήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις δομές Υγείας, ενάντια στο νομοσχέδιο για την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας.
     ►  Την συγκέντρωση χαιρέτισε από την Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών η εκπρόσωπός της Τζάκρη Έλλη με αναφορά στα προβλήματα της γυναίκας εργαζόμενης, άνεργης, μητέρας, νέας.
    ►  Ακόμη χαιρετισμό από τον Αγρ.Σύλλογο “Ενότητα” Πέλλας απεύθυνε το μέλος του Δ.Σ. Σουμελίδης Γιάννης, τονίζοντας την ανταπόδοση από τους αγρότες της αγωνιστικής αλληλεγγύης, που δέχτηκαν από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο πρόσφατο αγροτοδικείο των Γιαννιτσών για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2016 στο Μπλόκο Γυψοχωρίου.

   ►  Κεντρική ομιλήτρια από τη Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ ήταν η Χατζηβασιλειάδου Αριστέα, που τόνισε ανάμεσα σε άλλα : 
      “Με τις σημερινές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πανελλαδικά γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τηρήσουμε «σιγή ιχθύος», όπως θα βόλευε και είχε σαν στόχο η κυβέρνηση.  Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, το οποίο προσπαθεί να προβάλλει μέσα από τα «αναπτυξιακά συνέδρια» που διοργανώνει ανά τη χώρα και έχει στόχο τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στους στόχους του κεφαλαίου, επικαλούμενη ανάμεσα στα άλλα και την «επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», το αντεργατικό δηλαδή πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει κεφάλαιο και κυβερνήσεις σε όλη την ΕΕ προκειμένου να στηριχτεί η «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου.
       Κι εδώ στη Βόρεια Ελλάδα διοργανώνονται με πρωτοβουλία του ΣΕΒ Βόρειας Ελλάδας επιχειρηματικά συνέδρια και ακούμε πολλά μια "ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο", για τη "δίκαιη ανάπτυξη που θα δώσει δουλειές στη Βόρεια Ελλάδα",  για την ανάγκη να "κλείσει" γρήγορα η 3η "αξιολόγηση". Ένα ισχυρό αναπτυξιακό σχέδιο που θα δώσει δουλειές στην Πέλλα, όπως ήταν οι θέσεις εργασίας στον ΤΑΠ, έργο που πολυδιαφημίστηκε από την κυβέρνηση και τα επιτελεία της, έργο που απασχολεί εργαζόμενους που  στην πλειοψηφία τους απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που διακόπτονται όποτε θέλουν οι μεγαλοεργολάβοι, και με ολιγόμηνες συμβάσεις (4μηνα, 3μηνα και συμβάσεις ενός μήνα).   Πρόσφατα η εταιρεία δρομολόγησε πολλές εκατοντάδες απολύσεις, ενώ αναμένονται κι άλλες. Η εκτίμηση είναι ότι στη φάση λειτουργίας του αγωγού, οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν σε περίπου 150 – 200. Επιβεβαιώνεται δηλαδή και εδώ ότι η προσωρινή, μερική, κακοπληρωμένη απασχόληση γίνεται το μόνιμο, γενικευμένο μοντέλο εργασίας, που χρησιμοποιείται ως «προσάναμμα» στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. 
      Κοινός τόπος των βιομηχάνων, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, περιφέρειας και δημοτικών αρχών, είναι να μας πείσουν ότι θα βγούμε όλοι κερδισμένοι από την ανάπτυξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, ότι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να αναμένουμε κάποια ψίχουλα από το νέο μεγάλο φαγοπότι που θα στήσουν οι καπιταλιστές.
      Την ανάπτυξη τους όμως εμείς οι εργαζόμενοι την έχουμε ζήσει στο πετσί μας :               Με τη μείωση των νέων συντάξεων έως και 35%, με τη διατήρηση των κατώτερων μισθών στα 586 και 511 ευρώ μεικτά, διεύρυνση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας. Με τους εργαζόμενους στα κονσερβάδικα και διαλογητήρια του νομού μας να περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο για να κάνουν άλλο ένα κακοπληρωμένο μεροκάματο, με την αγωνία να συμπληρώσουν τα 125 ένσημα για το ταμείο.  Με τους ανελέητους φόρους και τα χαράτσια, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο, με ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας, πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, δημοσιονομικές περικοπές χωρίς τέλος. Την  «ανάπτυξη» γνώρισαν  οι  εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι στον Καρυπίδη,  οι συνάδελφοι στο εμπόριο που πλέον δεν έχουν δικαίωμα για ξεκούραση ούτε τις Κυριακές. Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στη  Βιομηχανία Ζάχαρης που οδεύουν προς την ανεργία , στο Δημόσιο που «απολαμβάνουν» συνεχείς μειώσεις μισθών, «αξιολόγηση», κινητικότητα και περιστολή δικαιωμάτων. Η «δίκαιη ανάπτυξη για όλους» πέρασε από τα εργοδοτικά κάτεργα με δεκάδες νεκρούς συναδέλφους.  Και ο κατάλογος των παραδειγμάτων του τι σημαίνει η δική τους ανάπτυξη είναι ατέλειωτος. 
     Όμως δεν σταματάνε εδώ. ΣΕΒ, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, ΕΕ απαιτούν όλο και νέες θυσίες από την εργατική τάξη, ως τον απώτερο στόχο να έχουν στα χέρια όλους τους όρους εργασίας που να τους επιτρέπουν να παίρνουν στη δουλειά όσους θέλουν, όποτε θέλουν, να τους πληρώνουν όσο θέλουν και αν θέλουν, να τους απολύουν όποτε θέλουν και χωρίς κόστος. Ξεχωρίζει η προσπάθεια τους να βάλουν το ταξικό κίνημα στο γύψο.  
     Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ταυτόχρονα με την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, το βάθεμα της εκμετάλλευσης κατ' απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, προχωράνε στο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. 
    Η αντεργατική επίθεση δεν είναι μόνο οικονομική, ποτέ δεν ήταν μόνο τέτοια, αλλά και ιδεολογικοπολιτική για να κρύψουν ότι για λογαριασμό τους, για την κερδοφορία τους παίρνονται και θα είναι διαρκείας τα μέτρα, και πάνε χέρι χέρι με το χτύπημα της οργάνωσης των εργαζομένων. Δεν τους έπιασε ο πόνος για τον εκφυλισμό της συνδικαλιστικής ιδιότητας. Αυτό το χρησιμοποιούν για να γενικεύουν, για να τους παίρνει όλους η μπάλα, όμως και οι πέτρες γνωρίζουν ότι τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, οι σωματειακές επιτροπές και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με τη στάση και τη δράση τους, αποτελούν το παράδειγμα στους χώρους δουλειάς. 
     Έχουμε σταθερό μέτωπο απέναντι στα εκφυλιστικά φαινόμενα. Αυτά αποτελούν αποτέλεσμα κύρια της γραμμής του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, της υποταγής. Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες κάνουν κι αυτές από την πλευρά τους ό,τι περνάει από το χέρι τους για την υπονόμευση των απεργιακών αγώνων των εργαζομένων. 
     Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί και άρθρο στις τοπικές εφημερίδες της προέδρου του Εργ.ΚέντρουΓιαννιτσών, όπου εκθειάζονται οι κυβερνητικές πρακτικές και ενισχύονται τα μέτρα της κυβέρνησης για τα εργασιακά. Είναι το γνωστό Εργ.Κέντρο Γιαννιτσών, που η πλειοψηφία των διοικήσεών του αποτελεί εδώ και χρόνια παράδειγμα της ενορχηστρωμένης παρέμβασης κυβέρνησης και εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, που φροντίζοντας με αισχρούς τρόπους να πετούν έξω  από τις διαδικασίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενισχύουν έναν μηχανισμό που έχουν βαφτίσει φιλικό προς τους εργαζόμενους. 
      Την θέση της απέναντι από τους εργαζόμενους είχε πάντα και συνεχίζει να έχει, παρά τις προσπάθειες αναβάθμισής της η Χρυσή Αυγή. Την ώρα που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν και σπέρνουν τη τρομοκρατία σε Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους ως γνήσια μαντρόσκυλα των αφεντικών,την ιδια ώρα κάνουν προσπάθεια να αλλάξουν προφίλ, για να αποπροσανατολίσουν και να αναβαθμίσουν το ρόλο που τους έχουν αναθέσει τα αφεντικά τους.  Για αυτό είδαμε πρόσφατα να συναντιέται ο αρχιναζιστής φασίστας Μιχαλολιάκος με τον Πρέσβη του Πακιστάν. Φαίνεται ότι αυτοί που κάθε λίγο και λιγάκι χτυπάνε αλύπητα τους Πακιστανούς εργάτες που έρχονται στην Ελλάδα για να επιβιώσουν, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συναντιόνται και να ανταλλάσσουν απόψεις με αυτούς που καταδικάζουν τους Πακιστανούς εργάτες ,στη φτώχεια, στη προσφυγιά και στο θάνατο.  
      Συνάδελφοι, γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να "κοκκινίσουν" τα δάνειά τους. Τόσα χρόνια δουλειάς και αγώνα για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα σπίτι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι και τώρα οι τράπεζες και τα αρπαχτικά απειλούν να το κατασχέσουν. Η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.
     Την ίδια στιγμή πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ καθώς εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα «φωτιά» για το λαό. Η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ήδη, η σημερινή Κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δίνει Γη και Ύδωρ στα γεράκια του ΝΑΤΟ. Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟική Λίμνη, καλώντας τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο.Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε νέες σκληρές θυσίες για να εκπληρώνονται οι «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες. Ο εκσυγχρονισμός των «F-16», για τον οποίο θα δαπανηθούν 2,4 δισ. ευρώ, ομολογείται ότι υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δεσμεύσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, δίνοντας τους το πάτημα που θέλουν για να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής.
     Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται. Αυτή αν κι όταν θα έρθει θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια. Υπάρχει διέξοδος, υπάρχει πραγματικά φως στο τούνελ για τα εργατικά λαϊκά στρώματα. Υπάρχει λύση, αν η εργατική τάξη ισχυροποιήσει, ανασυντάξει το κίνημα της, δυναμώσει την πάλη της ενάντια σε αυτούς που μας κάνουν την ζωή μαύρη, ενάντια στους επιχειρηματίες και τα κόμματα τους. Υπάρχει λύση, αν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δυναμώσουν και ενισχύσουν την συμμαχία τους απέναντι στα μονοπώλια και το κράτος που τα στηρίζει. Είναι ώρα να δώσει ο εργαζόμενος λαός τη δική του απάντηση, να σηκώσει το ανάστημά του και να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει. Είναι ώρα οργάνωσης και αγώνα, δεν υπάρχει χώρος ούτε χρόνος για απογοήτευση και μοιρολατρία. Ο εργαζόμενος πρέπει να τιμωρήσει όσους τον κορόιδεψαν, τον εξαπάτησαν, συνεχίζουν να του λένε ψέματα. Να δοκιμάσει τη μεγάλη του δύναμη, που ως τώρα την έβαλε σε δεύτερη μοίρα, εναποθέτοντας ελπίδες σε μια κυβερνητική εναλλαγή χωρίς σύγκρουση με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ένωσή τους, την ΕΕ. Έχουμε πλέον μεγάλη πείρα.
   Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να απαντήσουν δυναμικά, αγωνιστικά! Διεκδικούμε: Την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, διατάξεων και νόμων από το 2010 ως σήμερα. Την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας. 
Είμαστε η τάξη που παράγει Τα πάντα! Χωρίς εμάς δε γυρνά γρανάζι. Συνεχίζουμε με δύναμη από το δίκιο μας και απόφαση για σκληρό αγώνα! Με οργάνωση παντού για να έρθουν τα πάνω κάτω”, έκλεισε την ομιλία της η Χατζηβασιλειάδου Αριστέα.

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Ροζαλίας Γαβριηλίδου και του Θεοφάνη Μαλκίδη «Η βιογραφία του οπλαρχηγού του Πόντου Παύλου Τσαουσίδη»


Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Ροζαλίας Γαβριηλίδου και του Θεοφάνη Μαλκίδη «Η βιογραφία του οπλαρχηγού του Πόντου Παύλου Τσαουσίδη», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα του Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου Αριδαίας.
Το βιβλίο για τον οπλαρχηγό του Ποντιακού Αντάρτικου Παύλο Τσαουσίδη αποτελεί συμβολή στην ανάδειξη του αγώνα των Ελλήνων ενάντια στο μαζικό έγκλημα, αγώνας ο οποίος όχι μόνο συνέχισε την αντιστασιακή παράδοση του Ελληνικού λαού ενάντια στη βία, την εξαφάνιση και την καταπίεση, αλλά έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους να επιβιώσουν.
Συμμετέχουν: Θεοδωρίδης Γιάννης , στο τραγούδι του Παύλου Τσαουσίδη σε στίχους Αναστασίας Μαχαιρίδου και Παύλος Ματζερίδης στη λύρα, ενώ θα αποδοθεί από χορευτές ο χορός Σέρα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.Ε. Δήμου Αλμωπίας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...