Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ο Τάσος Ιωάννου του ΑΣ Πρόμαχοι στον Αλμωπό Αριδαίας


Η διοίκηση του Αλμωπού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 20χρονου επιθετικού Τάσου Ιωάννου, όπου αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στους Προμάχους Α1 ΕΠΣ Πέλλας (7 συμμετοχές , 7 γκολ). 
Τον καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένειά μας και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και πολλές επιτυχίες.

    Με τιμή το Δ.Σ 
 Αλμωπού Αριδαίας 

Κοπή Βασιλόπιτας από την ποδοσφαιρική Ακαδημία του ΑΣ Πρόμαχοι


Από την διοίκηση του ΑΣ Πρόμαχοι ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Βασιλόπιτας της Παιδικής Ακαδημίας ποδοσφαίρου στο γήπεδο "Χρήστος Τζιβάνης".
Παρακαλούνται οι ποδοσφαιριστές των δυο τμημάτων της Ακαδημίας καθώς και όσοι άλλοι επιθυμούν, να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένας άνεργος μηχανικός σκέφθηκε να ανοίξει μια κλινική για να βγάζει λεφτά

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Κάποιος κύριος ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα πρόωρης εκσπερμάτωσης επισκέπτεται τον ψυχίατρο.

"Είμαι η Λισσάβο από το Ρουμλούκι. Και είμαι περήφανη για τη φορεσιά μου, την ιστορία μου και την παράδοσή μου"


Απάντηση στα "καρναβάλια των καναλιών" από μια πατριώτισσα για την παραδοσιακή φορεσιά και το κατσούλι του Ρουμλουκιού.!!!!




ΠΗΓΗ..http://www.alexandreia-gidas.gr

«Η σκλήρυνση είναι ανίατη νόσος» Αναστάσιος Ωρολογάς


Έκκληση προς την πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφαση για εξαίρεση της πολλαπλούς σκλήρυνσης από τον πίνακα των ανίατων ασθενειών απευθύνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ομότιμος καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ Αναστάσιος Ωρολογάς. Μολονότι τόσο η Εταιρεία όσο και οι σύλλογοι των ασθενών είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους φορείς ότι επρόκειτο για παράλειψη και ότι θα υπήρχε επανόρθωση, ούτε στην πρόσφατη αναθεώρηση των σχετικών πινάκων από το υπουργείο Εργασίας συμπεριλήφθηκε η Π.Σ. Σύμφωνα με τον κ. Ωρολογά, «πρόκειται για μια ανίατη, χρόνια νόσο, η οποία είναι προοδευτικώς επιδεινούμενη και δεν έχει οριστική θεραπεία, ακριβώς γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμα την αιτία της».
Το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις σημαίνει την περαιτέρω ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι χρειάζεται να εμφανίζονται ανά δύο χρόνια μπροστά από επιτροπές για να «αποδείξουν» ότι πάσχουν. «Σημαίνει ότι θα έχει ο άλλος την αγωνία να περάσει από την επιτροπή, όπως και εάν είναι σε εκείνη τη φάση. Ως γνωστόν, αυτή η νόσος έχει διακυμάνσεις. Στις μορφές βέβαια της πρωτοπαθώς και δευτεροπαθώς προϊούσας σκλήρυνσης, ποσοστό 25% των περιστατικών, δεν υπάρχουν διακυμάνσεις, απλώς επιδείνωση». Οπως επισημαίνει ο ίδιος, η απόφαση εναντιώνεται όχι μόνο στα χαρακτηριστικά της νόσου αλλά και στο πλαίσιο του νόμου 3402/05 ο οποίος χαρακτηρίζει ρητά τους ασθενείς με ΣΚΠ ως ευπαθή ομάδα ασθενών, χρήζουσα ιδιαίτερης πρόνοιας από την πολιτεία.
Ανεκπλήρωτη έμεινε και η υπόσχεση για αναθεώρηση του ελάχιστου ποσοστού αναπηρίας με τη διάγνωση της πολλαπλούς σκλήρυνσης. Σύμφωνα με τον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (ΕΠΠΠΑ), όπως αναθεωρήθηκε πρόσφατα, όποιος διαγιγνώσκεται με Π.Σ. «ξεκινά» με ποσοστό αναπηρίας 35%. Παλιότερα το ποσοστό ήταν 67%, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να δικαιούνται άμεσα το βοήθημα αναπηρίας. «Ακόμα και έμπειροι νευρολόγοι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την απρόσωπη διοίκηση», αναφέρει ο κ. Ωρολογάς. Αν οι εισηγητικοί φάκελοι δεν αναφέρουν με κάθε λεπτομέρεια κάθε σύμπτωμα, ο υπολογισμός της αναπηρίας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Από πολλαπλή σκλήρυνση πάσχουν σήμερα 14.000 ασθενείς στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 10.000 υποβάλλονται σε τροποποιητικές θεραπείες. Περίπου 4.000 είναι οι ασθενείς με τις βαρύτερες μορφές της νόσου, για τις οποίες δεν κυκλοφορούν φάρμακα στην Ελλάδα.

Γιάννης Σηφάκης : Συνάντηση αγροτών Πέλλας-Ημαθίας- Κοζάνης με Υφυπουργό Τάσου Πετρόπουλο για τους εποχιακούς εργάτες γης και ασφλιστικά


Γιάννης Σηφάκης :  Συνάντηση αγροτών της Πέλλας, Ημαθίας και Κοζάνης με τον Υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο για την Υπουργική Απόφαση για τους εποχιακούς εργάτες γης και για ασφαλιστικά θέματα των αγροτών παρουσία βουλευτών Γιάννη Σηφάκη ( Πέλλας) και Φρόσω Καρασαρλίδου 
Στην συνάντηση αναλύθηκε από τον Υπουργό ο τρόπος επίλυσης του θέματος των εποχιακών εργατών γης τρίτων χωρών για να περνούν τα μεροκάματα τους στα έξοδα του αγρότη. Επίκειται σύντομα η έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα ρυθμίζει το θέμα και θα δίνει οδηγίες στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για τις διαδικασίες της μετάκλησης και στους αγρότες για τον τρόπο πληρωμής των εργατών γης.
Ακόμη συζητήθηκαν ασφαλιστικά θέματα που απασχολούν τους αγρότες. 

«Μίσθωση μηχανημάτων για τον Αποχιονισμό Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Πέλλας για τα έτη 2017, 2018 και 2019»


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση τυχόν έντονων καιρικών φαινομένων»


Τη σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας για την «Μίσθωση μηχανημάτων για τον Αποχιονισμό Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Πέλλας για τα έτη 2017, 2018 και 2019» υπέγραψε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά στο γραφείο της στο Διοικητήριο.

Το έργο για το οποίο έγινε ανοικτός, διεθνής, ηλεκτρονικός διαγωνισμός χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με συνολικό προϋπολογισμό 391.500,00 €. Στη σύμβαση προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών αποχιονισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.


«Είμαστε έτοιμοι μέσω του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, σε συνεργασία με τους φορείς και με τον ανάδοχο να αντιμετωπίσουμε τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα την περίοδο που διανύουμε. Είναι επίσης σημαντικό, οι πολίτες να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως και οι επισκέπτες στην περιοχή μας να ακολουθούν τις ταξιδιωτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ώστε να έρχονται προετοιμασμένοι για ενδεχομένη κακοκαιρία» δήλωσε στο περιθώριο υπογραφής της σύμβασης η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...