Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;

Magnify Image

Το Facebook διαχειρίζεται περίπου το 20% του internet traffic προς τα ειδησεογραφικά site. Οι New York Times, μάλιστα, παραλληλίζουν την σχέση δημοσιογραφίας και Facebook, με τη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ εκδοτικών οίκων και Amazon. Όλοι τη βρίζουν αλλά όλοι θέλουν τα βιβλία τους να βρίσκονται προς πώληση εκεί. 

Γράφει ο SPYROS VJ 

Τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κομμάτι, στο Menlo Park, της Καλιφόρνια, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του Facebook, μια ομάδα προγραμματιστών υπό την καθοδήγηση του 26χρονου Greg Marra, θεωρούνται ίσως οι πιο επιδραστικοί άνθρωποι στο χώρο της δημοσιογραφίας. Είναι η ομάδα που βελτιώνει καθημερινά τον αλγόριθμο που χτίζει το χρονολόγιό σας με βάση τα ενδιαφέροντά σας, και αποφασίζει λίγο ως πολύ τι θα δείτε, τι θα διαβάσετε και τι θα σας κάνει να γελάσετε από τα εκατομμύρια links που μοιράζονται την ώρα. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που προέκυψαν από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Facebook, το 1/5 του πλανήτη, ήτοι 1,35 δισεκατομμύρια κόσμου, είναι πλέον χρήστες του Facebook, ενώ 1,10 δισεκατομμύρια κόσμου σκρολλάρει το timeline του από την οθόνη του smartphone. Το Facebook διαχειρίζεται περίπου το 20% του internet traffic προς τα ειδησεογραφικά site. Οι New York Times, μάλιστα, παραλληλίζουν την σχέση δημοσιογραφίας και Facebook, με τη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ εκδοτικών οίκων και Amazon. Όλοι τη βρίζουν αλλά όλοι θέλουν τα βιβλία τους να βρίσκονται προς πώληση εκεί.

Με άλλα λόγια οι τύχες πολλών site παραγωγής ειδήσεων κρίνονται ολοένα και περισσότερο από τις ‘διαθέσεις’ και τα φίλτρα που έχει θέσει ο Greg και η ομάδα του ώστε να προσδιορίζεται αυτόματα από το Facebook τι είναι ποιοτικό και ‘σχετικό’ περιεχόμενο, με βάση τα γούστα, τα like και τα share του καθενός. Πράγμα που σημαίνει ότι το Facebook εξελίσσεται σε έναν θεμελιώδη παράγοντα που καθορίζει το πως ο κόσμος καταναλώνει τις ειδήσεις και κατ’ επέκταση το online περιεχόμενο, με βάση μια μαθηματική φόρμουλα που προβλέπει και πιθανολογεί τι θα θέλαμε να διαβάσουμε. 

Στην πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το Γ’ τρίμηνο, ερωτηθείς σχετικά με το μέλλον της πλατφόρμας και του περιεχομένου, δηλαδή links προς άρθρα, βίντεο, blogs και οτιδήποτε άλλο ορίζεται ως online περιεχόμενο, o Mark Zuckerberg απάντησε ότι το Facebook δίνει προτεραιότητα σε τρεις τομείς: την ειδησεογραφία, το βίντεο και η χρήση του Facebook ως δημόσιο βήμα από προσωπικότητες (celebrities, αθλητές, πολιτικοί) που επιθυμούν να ανακοινώσουν κάτι.

Με βάση αυτό, το Wired, σε πρόσφατο άρθρο του πηγαίνει τη συζήτηση ένα βήμα παρακάτω βλέποντας ένα μέλλον όπου το ειδησεογραφικό και μη περιεχόμενο δεν διαμοιράζεται με links αλλά ποστάρεται απευθείας στην πλατφόρμα. Κάτι που κάνει το Facebook όχι διαμεσολαβητή μεταξύ πομπού και δέκτη, αλλά απευθείας πάροχο του περιεχομένου, υποκαθιστώντας στην ουσία το ίδιο το web και τις ιστοσελίδες. Και εξηγεί αυτή τη λογική με το ίδιο το επιχειρηματικό μοντέλο του Facebook, που μεταφράζει τον χρόνο που ξοδεύει ο καθένας μας εκεί σε χρήμα. 

Όσο το Facebook τείνει να ισοφαρίζει την απήχηση του ίδιου του web και να διερευνά νέους τρόπους σερβιρίσματος του περιεχομένου (βλέπε virtual reality και εξαγορά του Oculus Rift για έναν πακτωλό χρημάτων), αλλά και τον ίδιο τον Zuckerberg να δηλώνει ότι «το Facebook θα παραμείνει ακμαίο για πολλές δεκαετίες», το ερώτημα είναι πόσοι από εμάς θα το χρησιμοποιούμε ως μοναδική πηγή για να καταναλώνουμε περιεχόμενο, εκτός από το να ποστάρουμε φωτογραφίες και να συζητάμε για τον καιρό; 




 Πηγή: www.lifo.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΩ FACEBOOK: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΝΤΙ ΨΗΦΩΝ, LIKE

Κυβέρνηση μέσω Facebook -Πρωθυπουργός ζήτησε από το λαό να προτείνει τους υπουργ

Αντί για ψήφους, «Like». Αυτή την ιδέα είχε ο πρωθυπουργός της Υεμένης, προκειμένου να διαμορφωθεί η νέα κυβέρνηση, ζητώντας από τον κόσμο να προτείνει υποψήφιους υπουργούς μέσω του Facebook. 

Με ανάρτησή του την 1η Νοεμβρίου, ο Καλέντ Μπαχά καλούσε τον κόσμο να του προτείνει τους ανθρώπους που θα έπρεπε να καταλάβουν τα πόστα της νέας κυβέρνησης συνεργασίας. Τις προηγούμενες ημέρες η πρότασή του συγκέντρωσε πάνω από 13.000 σχόλια και αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης, καθώς δεν ενθουσιάστηκαν όλοι με το σχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου μέσω των social media. 

Χιλιάδες ονόματα προτάθηκαν πάντως, παρότι αρκετοί τον επέκριναν τονίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει όραμα για το έργο του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επιλογή των συνεργατών του. Το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση της Υεμένης, αν και είναι άγνωστο το κατά πόσο έπαιξαν ρόλο τελικά τα «Like» στο Facebook για την επιλογή των προσώπων.





ΠΗΓΗ... http://www.iefimerida.gr/

"ΗΤΑΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ. ΗΞΕΡΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ" - ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

«Ηταν φοβισμένος -Ηξερε γιατί είχαμε πάει εκεί»: Σεισμός από τις δηλώσεις του αν

Ο Ρομπ Ο' Νιλ συνεχίζει να προκαλεί σεισμό με τις αποκαλύψεις του για τον Μπιν Λάντεν και την ημέρα εκείνη που εκείνος και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του σκότωσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα σε μυστική επιχείρηση.
«Ο Μπιν Λάντεν ήταν φοβισμένος, ήξερε ότι ήμασταν εκεί για να τον σκοτώσουμε. Και αυτό είναι γεγονός» δήλωσε ο Ο' Νιλ σε συνέντευξή του στο CNN την Παρασκευή, ενώ, επιμένει στην εκδοχή του παρά τις όποιες αντιδράσεις.
«Δεν μου καίγεται καρφί αν με πιστεύουν. Τον σκοτώσαμε. Ακόμα και τώρα υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι λέω ψέματα. Λένε αυτά που τους λένε εκτός κι αν ήταν σε αυτό το δωμάτιο. Και δυστυχώς για μένα στο δωμάτιο ήμασταν δύο και ο ένας, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός».
 δήλωσε το πρώην μέλος της SEAL σημειώνοντας ότι «ήμασταν προετοιμασμένοι ότι δεν θα επιστρέψουμε ζωντανοί από την αποστολή. Ημασταν μια ομάδα που ξέραμε ότι είχε έρθει η ώρα μας και έτσι ήμασταν απόλυτα ειλικρινείς ο ένας απέναντι σ τον άλλο. Και κανείς μας δεν φοβόταν. Είχαμε αποδεχθεί τη μοίρα μας».
Ο Ρομπ Ο' Νιλ αποκάλυψε επίσης ότι μετά την επιχείρηση συναντήθηκε με συγγενείς θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου τα οποία τον ευχαρίστησαν όταν τους αποκάλυψε τον ρόλο του στην επιχείρηση.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ

Η Αμφίπολη στην εποχή του Διαδικτύου: Το μνημείο που διεγείρει τη φαντασία των συνωμοσιολόγων

Παρά το γεγονός ότι οι ανασκαφικές έρευνες είναι ακόμη υπό εξέλιξη και τα τελικά συμπεράσματα θα αργήσουν να βγουν, το μνημείο της Αμφίπολης κατάφερε να καθηλώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και, όπως ήταν αναμενόμενο, να εξάψει τη φαντασία των απανταχού συνωμοσιολόγων.

Σε μια εποχή όπου το Διαδίκτυο «κυριαχεί» και τα social media έχουν γίνει «άρμα» μεταφοράς απόψεων και θεωριών, ήταν αναμενόμενο να εμφανιστούν εκατοντάδες (ίσως και περισσότεροι) «ειδικοί» που γνωρίζουν την «απόλυτη αλήθεια» για τον τύμβο Καστά.

Κι ενώ οι μετριοπαθείς μη ειδικοί αρκούνται σε υποθέσεις για την ταυτότητα των κατασκευαστών του τάφου ή τη διερεύνηση πιθανών συσχετισμών με τον Μέγα Αλέξανδρο, την οικογένεια και τους απογόνους του, στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν αμέτρητες εκδοχές πολύ πιο ευφάνταστων σεναρίων.

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή» εάν κάποιος πατήσει σε μια μηχανή αναζήτησεις λέξεις όπως «Αμφίπολη, η αλήθεια» θα εμφανιστούν μπροστά του εκατοντάδες χιλιάδες αποτελέσματα η πλειονότητα των οποίων ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Μακράν πιο δημοφιλής μεταξύ των χρηστών του Ιντερνετ αποδεικνύεται η θεωρία σύμφωνα με την οποία τα σημαντικότερα ευρήματα της ανασκαφής αποκρύπτονται συνειδητά από τους αρχαιολόγους και την κυβέρνηση, πιθανότατα κατόπιν εντολής της τρόικας, της Γερμανίας ή... του διεθνούς «ανθελληνικού λόμπι». Και πώς αλλιώς να εξηγηθεί η «εξαφάνιση» των κινητών ευρημάτων -ανάμεσά τους, χρυσά νομίσματα, κοσμήματα και μαρμάρινες επιγραφές, που δεν αποκλείεται να βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό- αλλά και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον χώρο της ανασκαφής -φήμες κάνουν λόγο ακόμα και για την παρουσία αλεξιπτωτιστών και κλιμακίου της ΕΥΠ- όπως και τα κομμένα χέρια των Καρυατίδων -τι κρατούσαν άραγε;- ή η ημερομηνία Αυγούστου στα σκίτσα των Σφιγγών, τα κεφάλια των οποίων ανακαλύφθηκαν τον Αύγουστο;

Ποιος είναι ο στόχος της πλεκτάνης; Φυσικά η περαιτέρω «αποδυνάμωση του φρονήματος των Ελλήνων», οι οποίοι, σε διαφορετιοκή περίπτωση θα έβρισκαν το «χαμένο τους κύρος», μια διέξοδο από την κρίση ή ένα έναυσμα για να εξεγερθούν ενάντια στους «ξένους κατακτητές», αναλόγως με την οπτική γωνία. Παράλληλα, η αποκάλυψη του μυστικού του τάφου θα στεκόταν εμπόδιο στα σχέδια παραχώρησης της Μακεδονίας -ως όνομα ή γεωγραφική έκταση, αυτό δεν αποσαφηνίζεται- στη FYROM με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Αντιθέτως, αν το μνημείο ταυτιζόταν με τον τάφο του Αλεξάνδρου, το «ψευδοκράτος των Σκοπίων θα διαλυόταν εντός 15 ημερών».

Βέβαια, οι συνωμοσιολόγοι μπορούν πάντα να διανθίζουν τις απόψεις τους με πλήθος «αποκαλυπτικών» στοιχείων συνδέοντας την Αμφίπολη με άσχετα, φαινομενικά γεγονότα, όπως η επίσκεψη της Αμάν Αλαμουντίν στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και η έρευνα στο ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Και όπως πάντα πρέπει να «κλείνει» ένα τέτοιο κείμενο, οι επίλογοι είναι γεμάτοι υπαινιγμούς και αναπάντητα ερωτήματα που ενθαρρύνουν τον αναγνώστη να συμπληρώσει τα κενά χρησιμοποιώντας τη «λογική» του.
Σε μια διαφορετική εκδοχή της προηγούμενης θεωρίας, οι αρχαιολόγοι γνώριζαν εξαρχής πως η ανασκαφή του τύμβου δεν θα οδηγούσε σε σημαντικές ανακαλύψεις, ακολούθησαν όμως τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας, που επιθυμούσε να δημιουργήσει έναν «αντιπερισπασμό», στρέφοντας την προσοχή του κοινού μακριά από τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Αμφίπολης φαίνεται ότι ξεπουλούν τη γη τους σε ξένους επενδυτές, που έχουν αντιληφθεί τις δυνατότητες τουριστικής εκμετάλλευσης του τύμβου και καταφθάνουν στην περιοχή κουβαλώντας βαλίτσες με χρήματα.




ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ετοιμοθάνατη ηλικιωμένη αποχαιρετά το αγαπημένο της άλογο από το κρεβάτι του νοσ

Μια ετοιμοθάνατη γιαγιά είχε μία ασυνήθιστη τελευταία επιθυμία: να δει το αγαπημένο άλογο για μια τελευταία φορά. Ετσι οι γιατροί έφεραν το ζώο να την επισκεφθεί στο κρεβάτι του νοσοκομείου.
Η 77χρονη Σέιλα Μάρς, γιαγιά 4 εγγονιών, απεβίωσε από καρκίνο λίγες μόλις ώρες μετά την συνάντηση της με το αγαπημένο της άλογο Bronwen στο νοσοκομείο Γουίγκαν Ρουαγιάλ.
Η Μαρς είχε το συγκεκριμένο άλογο πάνωαπό 25 χρόνια από τότε που ήταν ένα πουλάρι. Η τελευταία τους συνάντηση συνελήφθη σε μια συγκινητική φωτογραφία που δείχνει το άλογο να την χαϊδεύει με τη μουσούδα του.
«Η Σέιλα κάλεσε απαλά τον Bronwen και το άλογο έσκυψε τρυφερά και τη φίλησε στο μάγουλο σε αποχαιρετισμό» δήλωσε η οικογένεια της Μαρς μιλώντας στην βρετανική Telegraph. Η οικογένεια της Μαρς κανόνισε να την επισκεφθεί το άλογο της όταν έμαθαν ότι η κατάστασή της επιδεινώθηκε.
Η Μαρς που έζησε στο Μπίγκερσοου του Γουίγκαν, είχε μακρόχρονη σχέση με τα άλογα και δούλευε στον τοπικό ιππικό όμιλο.
Η 33χρονη κόρη της Τίνα δήλωσε «αγαπούσε τα άλογα της και αγαπούσε και λάτρευε όλα τα ζώα Είχε έξι άλογα, τρεις σκύλους, τρεις γάτες και άλλα ζώα. Η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη και το νοσοκομείο μας επέτρεψε να φέρουμε τον Bronwen μέσα. Λίγες ώρες αργότερα πέθανε. Θέλω να ευχαριστήσω το νοσοκομείο και όλες τις νοσοκόμες.»






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ Η ΙΩΣΗ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ

Τι να κάνετε όταν η ίωση χτυπά ένα μικρό παιδί
Του Δρ. Νίκου Βουδούρη, Παιδιάτρου - Διδάκτωρος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλους Δ.Σ. Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας
Οι γονείς στο άκουσμα της λέξης ίωση ανησυχούν για τα παιδιά τους και σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο γιατί δυστυχώς τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στους ιούς από ότι οι ενήλικες.

 Αυτό συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους:

1. Ο οργανισμός των παιδιών δεν έχει αναπτύξει ακόμη πλήρως το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι είναι ευπρόσβλητα σε μεγαλύτερο φάσμα ιών. Όσο μεγαλώνουμε, το σώμα μας αποκτά πρόσθετη ανοσία στους ιούς αυτούς και έτσι γινόμαστε λιγότερο επιρρεπείς στις λοιμώξεις.
2. Η μετάδοση των ιών είναι πιο εύκολη στα παιδιά λόγω του συνωστισμού τους στον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο ή το σχολείο.
Το ερώτημα που τίθεται από τους γονείς είναι πόσες φορές τον χρόνο «δικαιούται» ένα παιδί να αρρωστήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με την υγεία του. Η αλήθεια είναι ότι ένα παιδί 1-3 ετών μπορεί να αρρωστήσει έως και 8-10 φορές τον χρόνο, χωρίς αυτό να θεωρηθεί παθολογικό. Από 4-8 ετών μπορεί να αρρωστήσει 6-8 φορές τον χρόνο. Έχει, ωστόσο, ιδιαίτερη σημασία αν οι λοιμώξεις που παρουσιάζει υποχωρούν εύκολα, χωρίς να είναι απαραίτητη η λήψη αντιβίωσης. Πρέπει, επίσης, να θυμόμαστε ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό και ότι μια ενδεχόμενη απόκλιση από τα παραπάνω δεδομένα δεν σημαίνει ότι υφίσταται κάποιο παθολογικό αίτιο.
Οι γονείς δεν θα πρέπει να είναι σε πανικό σε κάθε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ίωσης. Πρέπει όμως να ενημερώνουν ή να επισκέπτονται τον παιδίατρο όταν παρατηρήσουν ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως : σπασμούς εξαιτίας υψηλού πυρετού, δερματικά εξανθήματα, δυσκολία στην αναπνοή, έντονη κεφαλαλγία, πόνο στο αφτί, στα ιγμόρεια ή στο θώρακα και όταν ο πυρετός δεν υποχωρεί εύκολα με τα αντιπυρετικά ή διαρκεί πάνω από τρεις ημέρες,
Τρόποι προφύλαξης
Για να προφυλάξουμε ένα παιδί που είναι στο σπίτι από τις συχνές ιώσεις οφείλουμε να τηρούμε κάποιους κανόνες υγιεινής.
1. Αερίζουμε καθημερινά το σπίτι για αρκετή ώρα κάθε φορά.
Πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας (γονείς, που επιστρέφουν από την εργασία τους, μεγαλύτερα αδελφάκια που πηγαίνουν στο σχολείο. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό χεριών.
2. Αν φτερνιζόμαστε ή βήχουμε, χρησιμοποιούμε ένα χαρτομάντιλο και μετά το πετάμε στα σκουπίδια. Δεν το αφήνουμε οπουδήποτε, διότι αποτελεί πηγή μικροβίων.
3. Καθαρίζουμε τις επιφάνειες όπου αγγίζουν συχνά τα παιδιά με ένα αντιμικροβιακό απολυμαντικό.
Θα ήταν καλό, επίσης, να τονίσουμε τη σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, την οποία θα πρέπει να ακολουθεί ένα παιδί. Οι φρέσκοι χυμοί καθώς και οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C βοηθούν τα παιδιά να έχουν καλύτερο αμυντικό σύστημα απέναντι στις ιώσεις, αλλά και να αντιμετωπίζουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά το κρυολόγημα. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους εμβολιασμούς, που προστατεύουν το παιδί από τις ασθένειες της παιδικής ηλικίας αλλά και από άλλα σοβαρά λοιμώδη νοσήματα στη μετέπειτα ζωή του.
Τρόποι αντιμετώπισης
Δεν υπάρχει «μαγική» αντιμετώπιση. Συνήθως τα συμπτώματα υποχωρούν σε μια εβδομάδα. Ο ήπιος βήχας μπορεί να παραμείνει για 2-4 εβδομάδες επιπλέον.
Η χορήγηση αντιπυρετικών- αναλγητικών κατάλληλων για παιδιά όπως τα σκευάσματα ιβουπροφαίνης αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον πυρετό και τον πόνο και καλύπτουν το παιδί για περίπου 8 ώρες ενώ έχουν πολύ καλό προφίλ ασφάλειας.
Μην δίνετε αντιβιοτικά. Δεν δρουν στις ιώσεις και μπορεί να δυσκολέψουν την θεραπεία μιας μικροβιακής λοίμωξης στο μέλλον για την οποία θα χρειαστεί να πάρει το παιδί αντιβίωση.
Μην χρησιμοποιείτε αποσυμφορητικές σταγόνες για τη μύτη σε παιδιά κάτω του ενός έτους. Χρησιμοποιείτε σταγόνες φυσιολογικού ορού ή και θαλασσινού νερού όταν είναι απαραίτητο.
Δίνετε στο παιδί άφθονα υγρά και νερό και τακτικά γεύματα. Μην το πιέζετε όμως για να φάει γιατί είναι αναμενόμενο για κάποιες ημέρες να μην έχει όρεξη και να μην θέλει να φάει όπως συνήθως.


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ

Bρήκαν λείψανα αιγυπτιακού στρατού από την 'Εξοδο του Μωυσή!
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ανθρώπινα οστά που φέρεται ότι ανήκουν στον μεγάλο αιγυπτιακόστρατό που πνίγηκε στην Ερυθρά Θάλασσα, όταν ο Μωυσής έδωσε εντολή να κλείσουν τα νερά για να σώσει τον λαό του.

Υπολογίζεται ότι ανήκουν στον 14ο αιώνα π.Χ., και βρέθηκαν στον βυθό του κόλπου του Σουέζ, 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τη σύγχρονη πόλη του Ras Gharib, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.
Οι αρχαιολόγοι αναζητούσαν απομεινάρια αρχαίων πλοίων και αντικειμένων που σχετίζονται με την Εποχή του Λίθου και την Εποχή του Χαλκού στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, όταν βρέθηκαν μπροστά από μια γιγαντιαία μάζα ανθρώπινων οστών.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή Αμπντέλ Μωάμεθ Γκάντερ σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Καΐρου, έχουν ήδη ανακτήσει περισσότερους από 400 διαφορετικούς σκελετούς, καθώς και εκατοντάδες όπλα και κομμάτια της πανοπλίας, τα ερείπια των δύο πολεμικών αρμάτων τα οποία βρίσκονταν διάσπαρτα σε μια έκταση περίπου 200 τετραγωνικών μέτρων. Οι αρχές εκτιμούν ότι στην περιοχή βρίσκοταν τα λείψανα περισσότερων από 5.000 ανθρώπων, γεγονός που υποδηλώνει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο τμήμα στρατού, που έχασε τη ζωή του στην περιοχή.
Έτσι λοιπόν οι περισσότερες ενδείξεις οδήγησαν τον καθηγητή Γκάντερ στο συμπέρασμα ότι τα λείψανα θα μπορούσαν να συνδεθούν με το περίφημο επεισόδιο της Βιβλικής Εξόδου.

Πρώτα απ 'όλα, οι στρατιώτες φαίνεται να έχουν πεθάνει σε στεγνό έδαφος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ίχνη σκαφών ή πλοίων που έχουν βρεθεί στην περιοχή. Οι θέσεις που βρέθηκαν τα λείψανα και το γεγονός ότι ήταν κολλημένα σε μια τεράστια μάζα από πηλό και πέτρα, υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει από κατολίσθηση ή παλιρροϊκό κύμα.

Ο αριθμός των πτωμάτων υποδηλώνει ότι ένα μεγάλο αρχαίο στράτευμα έχασε τη ζωή του στην περιοχή και ο δραματικός τρόπος με τον οποίο πέθαναν, φαίνεται να επιβεβαιώνει τη βιβλική εκδοχή του περάσματος της Ερυθράς Θάλασσας, όταν ενώθηκαν τα νερά που άνοιξε ο Μωυσής για να περάσει ο λαός του με αποτέλεσμα ο στρατός του Φαραώ της Αιγύπτου να βρει τραγικό θάνατο.
Αυτό το νέο εύρημα αποδεικνύει ότι υπήρξε πράγματι αιγυπτιακός στρατός μεγάλου μεγέθους που έχασε τη ζωή του στα νερά της Ερυθράς Θάλασσας, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Akhenaten.
Αυτή η εκπληκτική ανακάλυψη φέρεται να αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιστημονική απόδειξη, ότι ένα από τα πιο διάσημα επεισόδια της Παλαιάς Διαθήκης είναι πραγματικό και βασίζεται σε ιστορικό γεγονός. Φέρνει μια νέα προοπτική μιας ιστορίας που πολλοί ιστορικοί εξετάζουν επί πολλά χρόνια ως έργο της φαντασίας και υποδηλώνει ότι και άλλα θέματα, όπως οι «πληγές της Αιγύπτου» θα μπορούσαν να έχουν πράγματι ιστορική βάση.
Ο καθηγητής Γκάντερ συνεχίζει την προσπάθεια ανάσυρσης όλων των λειψάνων και αντικειμένων από τον βυθό της θάλασσας, που όπως αποδεικνύεται είναι μία από τις πλουσιότερες αρχαιολογικές υποβρύχιες τοποθεσίες που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ


Δέκτες παραπόνων από πολλούς αναγνώστες έχουμε καταστεί τις τελευταίες εβδομάδες, από αγανακτισμένους κατοίκους-οδηγούς του χωριού.
Ο λόγος είναι οι δυο τεράστιες κι επικίνδυνες λακκούβες, που έχουν σχηματιστεί στην μεγάλη γέφυρα στην είσοδο του χωριού, μία σε κάθε πλευρά της και οι οποίες λακκούβες ελλοχεύουν σοβαρότατο κίνδυνο ατυχήματος.
Είναι γνωστή η παντελής έλλειψη συντήρησης του οδοστρώματος σε όλο το μήκος του μέχρι την Αριδαία καθώς επίσης και η ανύπαρκτη διαγράμμισή του, αλλά οι δυο συγκεκριμένες λακκούβες είναι το κερασάκι στην τούρτα και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής.
Απευθύνεται λοιπόν μια αγωνιώδης έκκληση προς κάθε αρμόδιο, για την όσο το δυνατόν συντομότερη παρέμβαση στο σημείο, πριν είναι πολύ αργά και "πέσουμε από τα σύννεφα" από κάποιο θλιβερό τροχαίο.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...