Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Κ.Δ.Α.ΑμεΑ "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ".

Κυκλοφόρησαν τα ημερολόγια του 2013 από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ  "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ".
                                                        
Φέτος τα παιδιά και οι φροντιστές τους υπερέβαλαν εαυτούς και το αποτέλεσμα είναι άκρως συναρπαστικό.Τα ημερολόγια που έφτιαξαν ανταγωνίζονται σε ποιότητα και δημιουργία, τις πιο επαγγελματικές εργασίες.Χάρτινο κουτί από έξω με την κάρτα της "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ" και από μέσα το αποτέλεσμα της δουλειάς τους σε ξαφνιάζει με την φίνα επεξεργασία.
Το κόστος για φέτος είναι μόνο 5 ευρώ , τιμή προσιτή για κάθε οικογένεια.
Αξίζει να πάρουμε όλοι μας από ένα ημερολόγιο, ακόμη και για να το χαρίσουμε σε παιδιά, γνωστούς, βαφτισιμιούς κλπ.
Έτσι με την κίνηση μας αυτή και χαρίζουμε χαρά σε αγαπημένους μας, αλλά και συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στο θεάρεστο και ουμανιστικό έργο που προσφέρει η "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" στα παιδάκια που έχουν την ανάγκη της.
Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν ημερολόγιο, να επικοινωνήσουν με την ενεργή εθελόντρια της Ηλιαχτίδας , Γεωργία Γεωργίου, ή να επισκεφθούν τα κτίρια του κέντρου στην Αριδαία , Καραισκάκη και Εμμ. Παππά στις εργατικές κατοικίες, όπου θα δουν από κοντά το θεάρεστο έργο που επιτελείται.



ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ...ΨΕΚΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ.


Ουδέν καλόν αμιγές κακού!

Πρώτη επιλογή, ιδίως στις μέρες μας, αποτελούν οι εταιρείες χαμηλού κόστους για τα ταξίδια μας. Πως
μπορούν όμως και...
μπορούν και προσφέρουν τόσο χαμηλές τιμές;
Θα μου πείτε λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης και ζήτησης του κοινού.

Μήπως όμως δεν είναι μόνο αυτό; Για δείτε τα παρακάτω βίντεο προσεκτικά και...
την επόμενη φορά προσέξτε πολύ καλά τις εταιρείες που θα επιλέξετε για να ταξιδέψετε.




ΠΗΓΕΣ...

http://periergaa.blogspot.gr

ΦΟΒΕΡΗ ΑΓΓΕΛΙΑ!



Δείτε την φωτογραφία..






ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

"ΡΩΜΑΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟΣ". ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ.



Ήταν παιχνίδι; Ή μήπως ήταν ένα μαγικό αντικείμενο; Ήταν όργανο θεραπείας ή.... βασανιστηρίων; Η «Ρωμαϊκή δωδεκάεδρος», όπως ...ονομάζεται από τους αρχαιολόγους αυτό το αντικείμενο, λόγω των δώδεκα πλευρών του, παραμένει ένα μυστήριο παρά τις προσπάθειες για την ερμηνεία του.

Κατασκευασμένα από χαλκό ή πέτρα και με μέγεθος που κυμαίνεται από 4 έως 11 εκατοστά αυτά τα αντικείμενα φέρνουν τους αρχαιολόγους σε αμηχανία τέτοια, ώστε να μην διακινδυνεύουν καμία απάντηση. 


Αντίθετα, οι αναγνώστες του «Fox News», που τους ζητήθηκε να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις ήταν πιο ευφάνταστοι:

Μία ρωμαϊκή, πρωτόγονη χειροβομβίδα, απάντησε ένας. 

Μία καμπάνα, είπε ένας άλλος. Κάτι πολύ απλό: ένα πρες παπιέ, αντιπρότεινε ένας ακόμη αναγνώστης. Ή απλώς ένα διακοσμητικό αντικείμενο. Ή ένα αλιευτικό βάρος. Και περνώντας σε θέματα... ιατρικής κάποιος είπε, ότι χρησιμοποιούνταν για ιατρικούς σκοπούς: το θέρμαιναν και εν συνεχεία το τοποθετούσουν απλώς ή έκαναν μαλάξεις με αυτό σε περιοχές πόνου.

Υπάρχουν τέλος άνθρωποι που πιστεύουν, ότι οι Ρωμαίοι «φύτεψαν» επίτηδες αυτά τα αντικείμενα, ακριβώς για να βρουν οι επόμενες γενιές και να αναρωτιούνται. Τι πιστεύουν όμως οι ειδικοί;



"Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να ήταν", απαντά ο Σεμπάστιαν Χιθ, βοηθός καθηγητής στο Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Αρχαίου Κόσμου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Για να απορρίψει όλες τις προτάσεις ερμηνείας του Δωδεκάεδρου, αφού όπως λέει ούτε με αρχαίο καμπανάκι μοιάζει, γιατί έχουν βρεθεί τέτοια και ξέρουμε πώς ήταν, ούτε με αλιευτικά βάρη, που επίσης έχουν διασωθεί πολλά, ούτε με παιχνίδια (για τους ίδιους λόγους) ενώ είναι απίθανο να ήταν απλά διακοσμητικά. 


Γιατί «Η περίπλοκη κατασκευή του, το γεγονός ότι κάποιος ασχολήθηκε πολύ για να το εφεύρει και να το κατασκευάσει και μάλιστα με το χέρι δείχνει, ότι είχε ιδιαίτερη σημασία», όπως είπε.

Η συζήτηση ωστόσο μπορεί να συνεχιστεί. «Όλα αυτά είναι καλές ιδέες, αλλά καμία δεν δίνει εύλογη εξήγηση. Οι αρχαιολόγοι όμως δέχονται ευπρόσδεκτα τις προτάσεις των ανθρώπων και είναι σπουδαίο που ασχολούνται με αυτό», δήλωσε ο Χιθ.




εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ]

HUMAN TRAFFICKING : ΣΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ.


Human Trafficking - Στα πλοκάμια της πορνείας

Μια ανύπαντρη μητέρα από την Τσεχία, ένα επίδοξο μοντέλο από την Ουκρανία κι ένα παιδί που απήχθει από σύγχρονους δουλέμπορους στις Φιλιππίνες, είναι ορισμένες από τις ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης που ξεδιπλώνονται στην ταινία... Μια ομάδα της ICE αγωνίζεται ενάντια στο διεθνή κύκλωμα της προνείας...

Σκληρές εικόνες, απίστευτες ιστορίες, σοκαριστικά πλάνα, συνθέτουν το παζλ της ταινίας που καθηλώνει. Ιστορίες νέων γυναικών, ακόμα και παιδιών που έπεσαν θύματα του διεθνούς κυκλώματος της πορνείας. Το τέλος της ταινίας παρουσιάζει μια αλήθεια που όλοι είτε αγνοούμε είτε αρνούμαστε να πιστέψουμε...

Κάθε χρόνο εκατομμύρια γυναίκες και μικρά παιδιά ( αγόρια και κορίτσια ) πωλούνται χωρίς την θέληση τους ως σεξουαλικά αντικείμενα και βιώνουν τον μεγαλύτερο εξευτελισμό...

Έχει πολύ σκληρές σκηνές κι αν δεν αντέχετε πολλά και δεν έχετε γερόόόόό στομάχι, καλύτερα να μην την δείτε !



Human Trafficking full movie with greek subtitles

Υπότιτλοι: Ελληνικοί 
Special feature: Greek subtitles
Γλώσσα: Αγγλικά

Παραγωγή: 2005
Είδος Ταινίας: Αστυνομικές, Θρίλερ, Μυστηρίου
Σκηνοθέτης: Christian Duguay
Πρωταγωνιστούν: Lynne Adams, Sarah Allen, Andreas Apergis, Laurence Leboeuf, Manuel Aranguiz, Sarah-Jeanne Labrosse, Isabelle Blais, Robert Carlyle, Celine Bonnier, Emma Campbell






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΣΦΑΙΡΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.


Σφαίρα - μυστήριο εκτίθεται στο μουσείο της Ακρόπολης!

Είναι μοναδική και μυστηριώδης. Είναι λίθινη και πάνω της μπορεί κάποιος να δει ανάγλυφους έναν δράκοντα, ένα λιοντάρι, τον θεό Ήλιο...


Είναι ένα από τα επίσης «άγνωστα» εκθέματα του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, στην αίθουσα με τα μεταπαρθενώνια γλυπτά, η οποία είναι ορατή ακόμη και σε όσους περνούν έξω από το κτίριο, στον πρώτο όροφο.


Η λίθινη αυτή σφαίρα βρέθηκε κοντά στο θέατρο του Διονύσου και εκτιμάται πως είναι έργο του 2ου-3ου αι. μετα. Ο ρόλος της παραμένει άλυτο μυστήριο ακόμη και για τους επιστήμονες. Τα σύμβολα που φέρει ωστόσο τους κάνουν να εικάζουν πως πρόκειται για ένα αντικείμενο που είχε χρήση σε μαγικές τελετές.


Δεδομένου δε πως στο θέατρο του Διονύσου πραγματοποιούνταν μονομαχίες την εποχή που φτιάχτηκε η σφαίρα, πιθανόν ο κάτοχός της να τη χρησιμοποιούσε για να εξασφαλίσει τη νίκη ή ίσως και να ήταν επαγγελματίας μάγος, στον οποίο απευθύνονταν οι μονομάχοι για να εξουδετερώσουν τους αντιπάλους τους. Το σίγουρο είναι πως τόσο στην αρχαιότητα όσο και σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τα βλέμματα και να κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά της.



"ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΝΓΚΕΛΑ"..MΙΚΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΤΟΥ JOSEPH BEUYS



Πόσο θά θελα, βρε άνγκελα, να ήσουν ντανταΐστρια. Να μας αποδομούσες τελείως, αφού μας έχεις διακορεύσει. Να έπαιρνες τον ήλιο και να τον έκανες φωτιά και αχτίδες, να έπαιρνες την άμμο και να την έκανες γυαλί, από το φως να έβγαζες σκοτάδι και αστρόσκονη, να έπαιρνες τη ζωή και να ξεζούμιζες το θάνατο. Αυτή θα ήταν η καθαρή σου νίκη. Και τώρα, κρατάς έναν λαό στα χέρια σου και παίζεις subbuteo. Μα είμαστε ένα σκηνικό στο μυαλό του joseph beuys. μικρά στρατιωτάκια σε ένα ατέρμονο πεδίο, με μαύρο σκηνικό, στο μουσείο μοντέρνας τέχνης του μονάχου. Αλλά δεν είμαστε τέτοιο πράγμα, φράου. Το "θέλω η ελλάδα να μείνει στο ευρώ", δεν πείθει ούτε τον πιο αναρχικό κριτικό τέχνης. Για την επίσκεψή σου θα γράφτούν αναλύσεις επί αναλύσεων. Τίποτα δεν θα ισχύει. Θα μείνουμε απλά στρατιωτάκια, σε ένα μουσείο μοντέρνας τέχνης στη βαυαρία. Μια μοναδική performance, απλά μοντέλα, ενός μοντέρνου κόσμου, όλα για μια bmw και μια mercedes που θα πουληθούν στην άπω ανατολή. Αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός, άλλωστε. Αποδόμησε τους έρωτες που ζήσαμε, αποδόμησε τον νταλκά που παρόμοιό του δεν έχει, σπάσε τα κομμάτια των kraftwerk που ξέρεις από αυτά. Αγαπητή, άνγκελα, τα στρατιωτάκια δεν ξέρουν από μαθηματικά. Η τέχνη της ζωής δεν διδάσκεται. Άσε με να ζήσω τη νιότη μου. Ο joseph beuys είχε άσχημο τέλος. Και το μόνο που έμεινε ήταν ένα installation στο μουσείο μοντέρνας τέχνης του μονάχου. Μικρά στρατιωτάκια σε ένα άγονο πεδίο μάχης. 
Δεν ξέρω τι σου αξίζει. Μάλλον, τίποτα.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, Ο ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ (VIDEO)

.
Όλοι μας έχουμε μάθει για τον κ.Σώρρα ο οποίος λέει πως θα σώσει την Ελλάδα δίνοντας 600 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου, η περιουσία του ανέρχεται σε 3 τρις δολλάρια.

Λίγο πολύ σίγουρα έχουμε αναρωτηθεί αν υπάρχει ένα τέτοιο αστρονομικό ποσό και που ήταν τόσα χρόνια αυτός ο κύριος... 

Η απάντηση έρχεται απ΄τον συνεργάτη του Μανώλη Λαμπράκη ο οποίος εξηγεί, πως αυτά τα λεφτά υπάρχουν και ότι ο Σώρρας ήταν κάτοχος μιας μοναδικής, πρωτοποριακής πατέντας, την οποία πούλησε στους Αμερικάνους με αντάλλαγμα τα 3 τρις.

Δείτε το βίντεο και τρελαθείτε μόνοι σας, γιατί εμείς αυτό πάθαμε...



ΠΗΓΗ...briefingnews.gr




«ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ» ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΕΔΕΣΣΗΣ

1
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τη Δευτέρα 8/8, στις 19.00, τον αγιασμό για την έναρξη των Μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως με την επωνυμία «Ρωμανός ο Μελωδός», στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών.

Στην ομιλία του τόνισε ότι η υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στις μέρες μας για τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης και αναφέρθηκε στα παραδείγματα της μελοποίησης ύμνων στη Φιλανδική γλώσσα, στη λειτουργική χρήση της Βυζαντινής Μουσικής στην Ρωσία και τη Βουλγαρία και στη γενικότερη κινητικότητα στον τομέα της εκμάθησης της στις Ι. Μητροπόλεις της Ελλάδος.  
Τέλος παρουσίασε τον νέο Διευθυντή της Σχολής κ. Αριστοτέλη Βογιατζόγλου και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του και στο έργο της Σχολής.

Τα μαθήματα της Σχολής αρχίζουν την Τρἰτη 9/10, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται στα τμήματα της Σχολής εντός του μηνός Οκτωβρίου.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ιδρύθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τον Σεπτέμβριο του 2003. Από τον Αύγουστο του 2004 η Σχολή αναγνωρίστηκε από το κράτος (ΦΕΚ 1225, τ. Β΄, 10-8-04). Τον Σε­πτέ­μ­­βρι­ο του 2004 δι­ε­νερ­γή­θη­καν οι πρώτες κατατακτήριες εξετάσεις. Τον Ιούνιο του 2005 (22/6) δι­ε­νερ­γή­θη­καν οι πρώτες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις και εκδόθηκαν τα πρώτα πτυχία και διπλώματα. Στα τμήματα της Σχολής φοιτούν ετησίως περίπου 150 μαθητές και μαθήτριες. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

"ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΑΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.


Ένα περίεργο θέαμα αντικρίζουν όσοι κινούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τη Β. Όλγας
μέχρι και τη Βενιζέλου.
Ένας συνταξιούχος του ΙΚΑ περπατά στο δρόμο, αλυσοδεμένος και ξυπόλητος. Κουβαλά έναν σταυρό στην πλάτη που γράφει "Ξύπνα Ελλάς". Είναι ο κ. Κώστας, συνταξιούχος, πολύτεκνος, με τρία παιδιά άνεργα.
Δείτε τον στις φωτογραφίες του Παναγιώτη Λεύκα:

Πηγή: Thestival.gr

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ TEVA ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ.


Επικίνδυνο αντικαταθλιπτικό από την ισραηλινή Teva!
Τεράστιο χαστούκι για την τρόικα και όλους όσοι προωθούν τη δραστική ουσία στην Ελλάδα αποτελεί το σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ με τις σοβαρότατες παρενέργειες ανώνυμου γενόσημου φαρμάκου της ισραηλινής εταιρείας Teva, το οποίο αποσύρθηκε άρον-άρον από τις αρχές. Πρόκειται για ένα γενόσημοαντικαταθλιπτικό που συνιστά «κακέκτυπο» του πρωτότυπου σκευάσματος και προκαλεί, από άγχος, αυπνίες και πονοκεφάλους, μέχρι και διαρκείς τάσεις αυτοκτονίας! Συγκεκριμένα, η Teva αμέλησε να περιλάβει στο σκεύασμα της, μεμβράνη που επιβραδύνει την αποδέσμευση του φαρμάκου στον ανθρώπινο οργανισμό (την οποία διαθέτει το πρωτότυπο σκεύασμα), με συνέπεια οι ασθενείς που προτίμησαν το, φθηνότερο, ανώνυμογενόσημο της ισραηλινής εταιρείας να βρεθούν εκτεθειμένοι σε υπερβολική δόση!
Το σκάνδαλο έχει απασχολήσει τα μεγαλύτερα αμερικανικά μέσα (Los Angeles TimesUSA TodayBusiness WeekABC News κ.λπ.), προκαλώντας σάλο διεθνώς. Το χειρότερο είναι ότι το συγκεκριμένο φάρμακο είχε λάβει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) και κυκλοφορούσε χωρίς –όπως αποκαλύφθηκε- να έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι!Αντίθετα, η άδεια είχε βασιστεί σε ελέγχους χαπιών με τη μισή δόση
Δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο χαρακτηριστική περίπτωση, που να αποδεικνύει ότι οι επιδιώξεις της τρόικας –και των εν Ελλάδι αντιπροσώπων της- να εφαρμοστεί άκριτα η δραστική ουσία στη χώρα μας, ισοδυναμούν με έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού. Ένα έγκλημα που καμία κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει αν δε θέλει να μείνει στην Ιστορία ως η υπεύθυνη του θανάτου των παιδιών μας.
Τι είναι η Teva; Η Teva είναι ίσως η μεγαλύτερη στον κόσμο φαρμακοβιομηχανία πάμφθηνων γενοσήμων, που παράγονται υπό –ανεξέλεγκτες, όπως αποδεικνύεται από τις επανειλημμένες καταγγελίες του FDA- συνθήκες στα εργοστάσιά της στην Ινδία, τοΠουέρτο Ρίκο, την Κίνα, το Ισραήλ κ.α. Είναι αυτά ακριβώς τα σκευάσματα που θα κατακλύσουν τα φαρμακεία μας, σε περίπτωση που περάσει η ρύθμιση για συνταγογράφηση με βάση αποκλειστικά και μόνο τη δραστική ουσία. Διότι, αυτή η ρύθμιση αδιαφορεί παντελώς για την ποιότητα του φαρμάκου και ορίζει ως μοναδικό κριτήριο την τιμή του. Ετσι, τα ελληνικά και ευρωπαϊκά επώνυμα σκευάσματα που ακολουθούν αυστηρότατα ποιοτικά στάνταρ –και, άρα, δε μπορούν να ανταγωνιστούν τα ανώνυμα γενόσημα όταν μοναδικό κριτήριο είναι η τιμή- θα εξαφανιστούν από τα ράφια των φαρμακείων και ο Ελληνας θα υποχρεώνεται να παίρνει φάρμακα όπως αυτά της Teva.
Όμως, η Teva είναι εταιρεία με… παρελθόν. Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για μαύρα σωματίδιαακαθαρσίες,ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινήςμολύνσεις και μπερδέματα στην παραγωγή! Μάλιστα, οι συνθήκες παραγωγής σκευασμάτων σε εργοστάσιο του ομίλου Teva στο Μιζούρι των ΗΠΑήταν τέτοιες που οδήγησαν τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (Food and Drug Administration - FDA) να του βάλει λουκέτο!
Και τώρα… αυτό. Ένα τέτοιο, ανώνυμο γενόσημο αντικαταθλιπτικό της Teva συλλαμβάνεται με τόσο σοβαρές παρενέργειες και ο FDA αναγκάζεται όχι μόνο να το αποσύρει, αλλά και να ομολογήσει ότι δεν είχαν γίνει επαρκείς έλεγχοι πριν την κυκλοφορία του. Όταν ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκου, ο πιο ισχυρός και αυστηρός στον κόσμο, με τεράστιες υποδομές σε εξοπλισμό και προσωπικό, αφήνει και κυκλοφορούν επικίνδυνα σκευάσματα στην αγορά των ΗΠΑ, φαντάζεστε τι θα γίνει στην Ελλάδα του υποστελεχωμένου ΕΟΦ (που ακόμη και οι ίδιοι οι επικεφαλής του ομολογούν ότι υπάρχει πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού);
Τέτοια φάρμακα θα μας ταΐζουν. Το επικίνδυνο αντικαταθλιπτικό της Teva που μπορούσε να οδηγήσει και στην αυτοκτονία (!) κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ γιατί ήταν φθηνότερο. Όταν στην Ελλάδα θα άρουν κάθε ποιοτικό φραγμό –όπως επιμένει η τρόικα, χωρίς να καν δέχεται να ακούσει τις αντιρρήσεις που εκφράζουν ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι (από τους γιατρούς ως το υπουργείο)- και θα μας ταΐζουν το πιο φτηνό φάρμακο, αυτά ακριβώς τα σκευάσματα θα καταλήγουν στο στομάχι μας! Πράγμα που ήδη συμβαίνει στα ελληνικά νοσοκομεία, αφού εκεί η δραστική έχει ήδη εφαρμοστεί και ήδη η Teva (ναι, η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ εταιρεία με το φάρμακο που προκαλούσε ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας) σαρώνει στους διαγωνισμούς, με τα πάμφθηνα σκευάσματά της. Ναι, αυτή η εταιρεία που τόσες φορές έχει καταγγελθεί για απαράδεκτες συνθήκες στα εργοστάσιά της (ακόμη και αγνώστου προελεύσεως μαύρα σωματίδια εντόπισαν οι έρευνες του FDA που έχει δημοσιεύσει το newsbomb.gr)!
epistoli49849849899999
Το επικίνδυνο αντικαταθλιπτικό
Συγκεκριμένα, το αντικαταθλιπτικό γενόσημο βουπροπιόνης της ΤΕVA αποσύρθηκε στις ΗΠΑ λόγω σοβαρότατων παρενεργειών! Στην απόσυρση του γενοσήμου φαρμάκου που περιέχει τη δραστική ουσία βουπροπιόνη υποχρεώθηκε η ισραηλινή εταιρία παραγωγής γενοσήμων φαρμάκων, TEVA, ύστερα από υπόδειξη του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εξαιτίας των σοβαρότατων παρενεργειών που προκάλεσε η κακή αντιγραφή του πρωτοτύπου φαρμάκου.
Οι ασθενείς που άλλαξαν την αρχική τους θεραπεία με την ίδια δραστική ουσία, παίρνοντας για φθηνότερη αγωγή το γενόσημο της TEVA, άρχισαν να έχουν άγχος, αυπνίες και πονοκεφάλους, μέχρι και διαρκείς τάσεις αυτοκτονίας! Αιτία ήταν η υπερβολική δόση στην οποία βρέθηκαν εκτεθειμένοι οι ασθενείς, γιατί το πρωτότυπο σκεύασμα περιέχει μεμβράνη που επιτρέπει τη βραδεία αποδέσμευση του φαρμάκου στον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που ηTEVA είχε παραλείψει να συμπεριλάβει στην παραγωγή των ανώνυμων γενόσημων χαπιών της!
Ο FDA πραγματοποίησε μελέτη στα δύο φάρμακα, το πρωτότυπο και το αντίγραφό του, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Και διαπιστώθηκε ότι το προϊόν της TEVA δεν αποδεσμεύει το φάρμακο στο αίμα με τον σωστό ρυθμό.
Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται πρόβλημα με την TEVA σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο φάρμακο. Είχε ξαναδημιουργηθεί το 2007, όμως τότε υπήρχαν μόνο καταγγελίες ασθενών, οι οποίες αποδόθηκαν στην ασθένεια και όχι στο προϊόν. Και, για το λόγο αυτό, το FDA είχε ζητήσει πρόσθετες μελέτες, για το φάρμακο των 300 mg. Όμως η εταιρία είχε πρόβλημα να βρει εθελοντές για να κάνει τη μελέτη…
Το θέμα ξεκίνησε από την ιστοσελίδα People’s Pharmacy, ο διαχειριστής της οποίας δέχθηκε σωρεία μηνυμάτων για το πρόβλημα. Έτσι, απευθύνθηκε σε εργαστήριο για να διαπιστωθούν οι διαφορές. Τα ευρήματα γνωστοποιήθηκαν στο FDA, το οποίο κινητοποιήθηκε.
Ο πρόεδρος του εργαστηρίου Consumer Lab's dr. Todd Cooperman σημείωσε πως στις πρώτες δύο ώρες του τεστ διάλυσης, διαπιστώθηκε ότι αντίγραφο της TEVA αποδέσμευε 34% του φαρμάκου, όταν το πρωτότυπο, μόλις 8%, γιατί ήταν φάρμακο που έπρεπε να δρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και όχι μονομιάς!
Με τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, το FDA αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ γίνει μελέτη βιοϊσοδυναμίας για το φάρμακο, αντίθετα, η έγκριση στηρίχθηκε στις μελέτες για τα χάπια με τη μισή δόση!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, είναι ότι τέτοια φάρμακα είναι αυτά που έχουν μειοδοτήσει στους διαγωνισμούς των ελληνικών νοσοκομείων και τώρα επιδιώκεται η επέκταση της χρήσης τους και στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψή μας, στο όνομα της οικονομίας και της έλλειψης πόρων!
Τη στιγμή που ο αυστηρότερος οργανισμός έγκρισης φαρμάκων στον κόσμο διαπιστώνει προβλήματα, διενεργεί ελέγχους ο ίδιος και φυσικά οδηγεί σε κολοσσιαίες αποσύρσεις φαρμάκων, εμείς ανεξέλεγκτα οδηγούμαστε στην αποδοχή των πρακτικών τέτοιων εταιρειών, χωρίς προδιαγραφές ποιότητας, μόνο και μόνο για να εξοικονομηθούν –υποτίθεται- πόροι από το σύστημα υγείας.
Πλέον, είναι θέμα ιστορικής ευθύνης της κυβέρνησης να ορθώσει το ανάστημά της και να πει όχι στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας. Διότι δεν είναι δυνατόν αυτοί οι κύριοι να μας επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» μέτρα που αποδεδειγμένα δε θα φέρουν οικονομικό όφελος (το αντίθετο, μάλιστα), που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας και με τα οποία είναι αντίθετοι ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι. Πλέον, δε μιλούμε για τη σωτηρία της οικονομίας της χώρας.Μιλούμε για την επιβίωση ενός ολόκληρου λαού. Και η ευθύνη πέφτει στους ώμους του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησής του. Μέχρι σήμερα, ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι βάζει την πατρίδα πάνω από πιέσεις και συμφέροντα. Μένει να το επαναλάβει και αυτή, την κρίσιμη στιγμή.



45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ.


Σαραπέντε χρόνια από την δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Ο ασυμβίβαστος αγωνιστής και ο αιώνιος επαναστάτης

Πέρασαν 45 χρόνια από τηην εν ψυχρώ δολοφονία του Τσε Γκεβάρα στις 9 Οκτωβρίου 1967 στο δημοτικό σχολείο του χωριού Λα Ιγκέρα της Βολιβίας όπου είχε μεταφερθεί μετά τη σύλληψή του από τον Βολιβιανό στρατό, με τη βοήθεια της CIA. 

Την προηγούμενη ημέρα είχε πέσει σε ενέδρα με τους 17 αντάρτες που του είχαν απομείνει. Εκτελεστής του θεωρήθηκε ο λοχίας Μάριο Τεράν, που έδωσε μάχη με τους συναδέλφους του για το ποιος θα έχει την τιμή να σκοτώσει τον διακεκριμένο αιχμάλωτο. 

Στην Κούβα, ο Φιντέλ Κάστρο κράτησε αρχικά επιφυλακτική στάση απέναντι στην είδηση του θανάτου του, ωστόσο στις 15 Οκτωβρίου, αποδέχτηκε το γεγονός, μετά από την εμφάνιση φωτογραφικών αποδείξεων. 

Το πτώμα του Γκεβάρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σαν Χοσέ ντε Μάλτα όπου έγινε και νεκροψία, στο πρακτικό της οποίας καταγράφτηκαν συνολικά εννέα πληγές που είχαν προκληθεί από σφαίρες. Σύμφωνα με τη νεκροψία, ο θάνατός του προκλήθηκε από τα τραύματα που έφερε στο θώρακα και την αιμορραγία. Το πτώμα του έπρεπε για τους στρατιωτικούς να χαθεί δίχως κανένα ίχνος και θάφτηκε κρυφά κοντά στο αεροδρόμιο, 30 χλμ. από την Λα Ιγκέρα. 

Νωρίτερα, στο νοσοκομείο, είχαν κοπεί τα χέρια του, τα οποία διατηρήθηκαν σε φορμόλη προκειμένου να γίνει αργότερα η οριστική αναγνώρισή του. Το πτώμα του έμεινε στον μυστικό του τάφο μέχρι που ανακαλύφθηκε στις 12 Ιουλίου 1997 στο Βαγιεγκράντε της Βολιβίας. Αφού μεταφέρθηκε στην Κούβα, κηδεύτηκε στη Σάντα Κλάρα, την πόλη που ο ίδιος είχε κατακτήσει το 1958 ανοίγοντας το δρόμο για την τελική νίκη του Κάστρο. 



Ανάμεσα στα αντικείμενα του Τσε Γκεβάρα που διέθεταν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους διώκτες του, ανήκε και το ημερολόγιό του.

Η μνήμη του Τσε παραμένει ζωντανή όλα αυτά τα χρόνια. Ο «αιώνιος» επαναστάτης, είναι «παρών» σε κάθε διαδήλωση, οπουδήποτε στον κόσμο. Το παράδειγμα, η επαναστατική σκέψη και η δράση του Τσε παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα για τους λαούς όλου του κόσμου στην πάλη για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. 

Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα (Ernesto Guevara de la Serna), γνωστός ως Τσε Γκεβάρα, γεννήθηκε στο Ροζάριο της Αργεντινής. Ήταν γιατρός, κομμουνιστής Μαρξιστής - Λενινιστής επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα και πολιτικός. Συμμετείχε στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος στην Κούβα, αρχικά προσφέροντας τις ιατρικές γνώσεις του και αργότερα ως διοικητής των ανταρτών, ενώ υπήρξε μέλος της επαναστατικής κουβανικής κυβέρνησης προωθώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις. 

Το 1955 συνάντησε για πρώτη φορά στο Μεξικό τον Φιντέλ Κάστρο και προσχώρησε στο επαναστατικό τμήμα 83 ατόμων που αποτέλεσαν την αποστολή του «Γκράνμα», πλοιάριο με το οποίο πέρασαν στην Κούβα και άρχισε ο ένοπλος αγώνας που οδήγησε στην ανατροπή του δικτάτορα Φλουχένσιο Μπατίστα την 1η Γενάρη του 1959.

Μετά την Επανάσταση, ο Τσε ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος Βιομηχανίας και Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Μεταρρύθμισης, αργότερα διατέλεσε υπουργός Βιομηχανίας καθώς και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ως το 1965 που έφυγε από την Κούβα για να προσφέρει τις διεθνιστικές του υπηρεσίες σε επαναστατικά κινήματα, καταλήγοντας στην Βολιβία.

Το παράδειγμα, η επαναστατική σκέψη και η δράση του Τσε παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα για τους λαούς όλου του κόσμου.






 




ΠΗΓΗ...

ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΑΝ.


Νομπελίστες Ειρήνης που αμφισβητήθηκαν...

Οι βραβεύσεις στην ιστορία του θεσμού που συζητήθηκαν τόσο πολύ

Κι ενώ οι αμφιλεγόμενοι πολιτικοί της λίστας απολαμβάνουν το βαρύτιμο βραβείο τους, άνθρωποι όπως ο Μαχάτμα Γκάντι δεν ευτύχησαν ποτέ να τιμηθούν με την ύψιστη διάκριση (αν και προτάθηκε 5 φορές!). 

Κι αυτό βέβαια δεν είναι το μόνο αξιοπερίεργο γεγονός των Νόμπελ Ειρήνης, αφού η επιτροπή έχει συχνά-πυκνά δει τον εαυτό της στα πρωτοσέλιδα: από αμφισβητήσιμα βραβεία μέχρι και πολιτικές σκοπιμότητες, οι διακρίσεις για την Ειρήνη δεν είναι πάντοτε ανιδιοτελείς. Ούτε και δίκαιες βέβαια... 

Με αφορμή λοιπόν τα φετινά Νόμπελ Ειρήνης, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στις πλέον «συζητήσιμες» βραβεύσεις της ιστορίας του θεσμού. 

Barack Obama: 2009



Η βράβευση του προέδρου των ΗΠΑ χαρακτηρίστηκε γενικώς ως πρόωρη και πολιτικά υποκινούμενη, ενώ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων διεθνώς. Ο ίδιος ο Obama παραδέχτηκε τελικά ότι δεν θεωρεί τον εαυτό άξιο για Νόμπελ Ειρήνης, αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να το αποδεχτεί...

Al Gore: 2007 




Ένα περιβαλλοντολογικό ντοκιμαντέρ («An Inconvenient Truth») και μια δυνατή συμμετοχή στα πάνελ του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή έφτασαν για να βραβευτεί ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με Νόμπελ Ειρήνης για την οικολογική του δράση! Όσο για τους άλλους συνυποψήφιους του 2007, μεταξύ τους και η Irena Sendler, η Πολωνίδα που έσωσε εκατοντάδες παιδιά στα χρόνια του Ολοκαυτώματος και χαρακτηρίστηκε ως «θηλυκός Oskar Schindler»...

Wangari Maathai: 2004




Το 2004 η Maathai γινόταν η πρώτη αφρικανή γυναίκα που τιμόταν με το Νόμπελ Ειρήνης για «τη συνεισφορά της στην αειφόρο ανάπτυξη, τη δημοκρατία και την ειρήνη». Στις συνεντεύξεις που έδωσε ωστόσο μετά την τελετή τράβηξε τη διεθνή κριτική όταν δήλωνε για τη «μη φυσική» βάση του ιού του AIDS, με έναν τρόπο το λιγότερο συνωμοσιολογικό: φαίνεται ότι για τη Maathai ο HIV ανακαλύφθηκε από λευκούς επιστήμονες στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν τους έγχρωμους! 

Jimmy Carter: 2002



Η πρόκριση της υποψηφιότητας του Carter, ο οποίος «προσπάθησε να βρει ειρηνικές λύσεις σε διεθνείς συγκρούσεις, να προωθήσει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προμοτάρει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη», ήρθε αμέσως μετά την έγκριση που έλαβε ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους από την αμερικανική Βουλή για να παρέμβει στρατιωτικά στο Ιράκ, στην προσπάθειά του να εγκαθιδρύσει τη δημοκρατία, να φέρει την ειρήνη και να «καθαρίσει» τη χώρα από τα όπλα μαζικής καταστροφής. Οι αναλογίες είναι κάτι παραπάνω από προφανείς...

Kofi Annan: 2001 




Ο Annan μοιράστηκε το Νόμπελ Ειρήνης του 2001 με τα Ηνωμένα Έθνη, των οποίων ήταν γενικός γραμματέας, για τη «δουλειά του για έναν καλύτερα οργανωμένο και πιο ειρηνικό κόσμο». Ωστόσο, όπως παρατήρησαν πολλοί, ο μεν ΟΗΕ απέτυχε στην αποστολή του να αποτρέψει τις μαζικές δολοφονίες σε Ρουάντα και Σερβία, ο δε Ανάν δεν κατάφερε να ορθώσει ανάστημα στην Αμερική και τα λοιπά δυτικά συμφέροντα...

Shimon Peres, Yitzhak Rabin και Yasser Arafat: 1994 



Το Νόμπελ Ειρήνης του 1994 πήγε από κοινού στους Shimon Peres, Yitzhak Rabin και Yasser Arafat, για την προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης του «Παλαιστινιακού». Αμφότεροι οι ισραηλινοί πρόεδροι έχουν κατηγορηθεί για βαρβαρότητες πολέμου στο παρελθόν, την ίδια στιγμή που ο Arafat λογιζόταν από πολλούς ως αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης. Μέλος μάλιστα της επιτροπής των Νόμπελ, ο Νορβηγός Kare Kristiansen, παραιτήθηκε αμέσως μετά τη βράβευση του 1994, ονομάζοντας τον Αραφάτ «τρομοκράτη»...

Rigoberta Menchú: 1992


Η Menchú αφιέρωσε τη ζωή της στη δημοσιοποίηση των δεινών των αυτοχθόνων της Γουατεμάλα
κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου της χώρας (1960-1996), καθώς και στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Νόμπελ Ειρήνης φάνταζε ιδανικό, ωστόσο ο λόγος που τιμήθηκε είναι ως αποτέλεσμα των απομνημονευμάτων της (και όχι της πολιτικής της δράσης), τα οποία πιστεύεται ευρέως ότι είναι -μερικώς τουλάχιστον- παραποιημένα... 

Aung San Suu Kyi: 1991 



Η προσφάτως αποφυλακείσα «μαχητής της ελευθερίας» της Βιρμανίας τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης ως αναγνώριση του ηγετικού της ρόλου στη μάχη για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα της Μιανμάρ. Η Aung San Suu Kyi πέρασε ωστόσο τα προηγούμενα 21 χρόνια σε κάποια μορφή εγκλεισμού!

Mikhail Gorbachev: 1990 


Ο Γκορμπατσόφ τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για τον ρόλο του στην ειρηνική διαδικασία «απεμπλοκής» του κόσμου από τον Ψυχρό Πόλεμο, η διάκρισή του ωστόσο αμφισβητήθηκε ευρέως -και εντός Ρωσίας- ως ιδεολογικό «τέχνασμα» της Δύσης...

Henry Kissinger: 1973 




Ο διαβόητος υπουργός των ΗΠΑ, Henry A. Kissinger, τιμήθηκε από κοινού με τον κομμουνιστή ηγέτη του Βόρειου Βιετνάμ Le Duc Tho με το Νόμπελ Ειρήνης για την προσπάθειά τους να επιτευχθεί κατάπαυση πυρός στον Πόλεμο του Βιετνάμ. Ωστόσο, δύο μόλις χρόνια αργότερα το Βόρειο Βιετνάμ εισέβαλε στο Νότιο και «επανένωσε» τη χώρα κάτω από το κομμουνιστικό καθεστώς του πρώτου...

Carl Von Ossietzky: 1935 



Ο ριζοσπάστης γερμανός ειρηνιστής Ossietzky ήταν από χρόνια πολέμιος της πολιτικής του Χίτλερ και των Ναζί. Ο Χίτλερ καταδίκασε βεβαίως την αμφιλεγόμενη βράβευση του Ossietzky και εξέδωσε διάταγμα στα 1937 όπου απαγόρευε σε γερμανούς πολίτες να αποδεχτούν οποιαδήποτε βράβευση από τον θεσμό των Νόμπελ στο μέλλον. Δύο μέλη μάλιστα της επιτροπής Νόμπελ αναγκάστηκαν να παραιτηθούν, κι όλα αυτά εξαιτίας μιας ακραία ιδεολογικής βράβευσης...



ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ JUMBO.


Αποσύρεται παιχνίδι από τα Jumbo

Εντοπίστηκαν στο προϊόν μόλυβδος και χρώμιο

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας Σπ. Ευσταθόπουλου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά το παιχνίδι «Foam Putty/Αφρώδης πηλός» (12 χρωμάτων) με barcode 0264235000031, που εισάγει και διανέμει η εταιρεία JUMBO A.E.E.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απόσυρση του παιχνιδιού από την ελληνική αγορά αποφασίστηκε με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος του Γενικού Χημείου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία βρέθηκαν μέσα στο παιχνίδι χημικές ουσίες σε ποσοστό μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου.

Συγκεκριμένα στον πηλό του κίτρινου χρώματος εντοπίστηκε: α) μόλυβδος σε 1853 mg/kg πηλού που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο μετανάστευσης του μολύβδου στα παιχνίδια, που είναι 90 mg/kg υλικού παιχνιδιού και β) χρώμιο σε 775 mg/kg πηλού που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο μετανάστευσης του χρωμίου στα παιχνίδια που είναι 60 mg/kg υλικού παιχνιδιού. Επίσης, δεν φέρει την σήμανση CE, προκειμένου να είναι σύννομη η κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά.

Στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.



ΒΡΗΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ...ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ!


Βρήκε δουλειά ως... ανθρώπινο σκιάχτρο!

Πριν γελάσετε διαβάστε για την αμοιβή του

Το να απασχολείται ως ανθρώπινο σκιάχτρο μπορεί να μην ήταν η πρώτη δουλειά στη λίστα του 22χρονου Jamie Fox με τα επαγγέλματα που τον ενδιαφέρουν μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο. 

Ωστόσο ο Fox περνά το χρόνο του διαβάζοντας, παίζοντας το γιουκαλίλι του και το ακορντεόν του. 

Μετά τις σπουδές του στη μουσική, ο Fox ανέλαβε να… διώχνει τους εισβολείς από χωράφια στο Norfolk με αμοιβή περίπου 310 ευρώ την εβδομάδα. 

Ο ίδιος λέει πως απολαμβάνει το ότι βρίσκεται στον καθαρό αέρα. «Έχω χρόνο να κάθομαι και να διαβάζω κι όταν εμφανίζονται τα πουλιά σηκώνομαι και τα διώχνω», περιγράφει ο ίδιος τη δουλειά του.

«Πιάνει βέβαια κρύο όταν φυσάει ο αέρας και αναζητώ κάποιο καταφύγιο όταν βρέχει», προσθέτει. 
Ο Fox «περιπολεί» την έκταση που φυλά για οκτώ ώρες την ημέρα και μαζεύει χρήματα για να ταξιδέψει του χρόνου στη Νέα Ζηλανδία. 

«Δεν θα είμαι σκιάχτρο για πάντα αλλά μου δίνει αυτή η δουλειά τη δυνατότητα να αποφασίσω τι θα κάνω με το μέλλον μου», τονίζει. 





ΟΙ ANONYMOUS ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


Οι Anonymous στο πλευρό των Ελλήνων

Δείτε το μήνυμά τους με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

«Συγκλονισμένοι» με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα δηλώνουν οι Anonymous, σε μήνυμα που ανέβασαν στο διαδίκτυο με αφορμή την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ. 

«Προκαλείτε τον λαό σας προσκαλώντας την Μέρκελ τη στιγμή που αυτή σε συνεργασία με σας έφτασαν τους Έλληνες στα όρια της εξαθλίωσης» αναφέρουν οι Anonymous στο μήνυμά τους προς την ελληνική κυβέρνηση και τονίζουν: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Απειλείτε τον λαό σας με μέτρα ασφαλείας που μόνο σε καθεστώτα κατοχής ταιριάζουν. 8.000 αστυνομικοί, ατσαλένιοι φράχτες, βατραχάνθρωποι στους υπονόμους, όλα τα σώματα ασφαλείας σε επιφυλακή, απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους της πρωτεύουσας... Που ακριβώς διαφέρετε από την Χούντα;»

Δείτε το βίντεο...

 

Το πλήρες μήνυμα των Anonymous είναι το εξής: 

«Κυβέρνηση της Ελλάδας, 
Είμαστε οι Anonymous.

Παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Ελλάδα και πραγματικά είμαστε συγκλονισμένοι.

4.000 αυτοκτονίες, 2.000.000 άνεργοι, 500.000 άστεγοι, νοσοκομεία χωρίς τα απαραίτητα υλικά, μισθοί και συντάξεις στα όρια της πείνας και πολλά άλλα. Και εσείς το μόνο που κάνετε είναι να αδιαφορείτε. Προκαλείτε τον λαό σας προσκαλώντας την Μέρκελ , την στιγμή που αυτή σε συνεργασία με σας έφτασαν τους Έλληνες στα όρια της εξαθλίωσης. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Απειλείτε τον λαό σας με μέτρα ασφαλείας που μόνο σε καθεστώτα κατοχής ταιριάζουν. 8.000 αστυνομικοί, ατσαλένιοι φράχτες, βατραχάνθρωποι στους υπονόμους, όλα τα σώματα ασφαλείας σε επιφυλακή, απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους της πρωτεύουσας... Που ακριβώς διαφέρετε από την Χούντα; Ο λαός διαμαρτύρεται, και όπως φαίνεται τον φοβάστε.

Εμείς σαν Anonymous είμαστε δίπλα στους Έλληνες που διεκδικούν την ελευθερία τους. Είμαστε δίπλα σε ένα λαό που πολέμησε τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

Έχουμε ήδη δώσει γραμμές dial up γιατί ξέρουμε ότι από τον φόβο σας θα προσπαθήσετε να φιμώσετε τους Έλληνες. Αυτό δεν θα το ανεχτούμε.

Την ώρα που εσείς θα έχετε τον νου σας να κάνετε τα χατίρια των φίλων σας τραπεζιτών, εμείς θα είμαστε δίπλα στους Έλληνες, διαμαρτυρόμενοι μαζί τους για το δημοκρατικό τους δικαίωμα να ζουν ελεύθεροι και όχι στη φτώχεια. Η προσοχή των Anonymous είναι πλέον στραμμένη στην Ελλάδα. Πολίτες της Ελλάδας, οι Anonymous πολεμούν τώρα μαζί σας».



ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ.


Η ανθρωπότητα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Δεκάδες είδη, ζώων και φυτών εξαφανίζονται από τη γη εξαιτίας της αλόγιστης συμπεριφοράς του ανθρώπινου είδους. Κάποια στιγμή αυτό θα “γύριζε μπούμερανγκ” και τελικά θα καταλήξουμε (αν δεν έχουμε καταλήξει ακόμη) και ο ίδιος ο άνθρωπος να έχει τεράστιο πρόβλημα ύπαρξης σε μια κατεστραμμένη γη...  

"Η βιοποικιλότητα δεν βρισκόταν ποτέ σε τόσο κακή κατάσταση και συνεχίζει να επιδεινώνεται", σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος Βιοποικιλότητας του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον Νέβιλ Ας.
Σύμφωνα με τον Κόκκινο Κατάλογο της Διεθνούς Ένωσης για την προστασία της φύσης, το 41% των αμφιβίων ειδών, το 33% των κοραλλιογενών υφάλων, το 25% των θηλαστικών, το 20% των φυτών και το 13% των πτηνών απειλούνται. Από τα 63.837 είδη που εξετάσθηκαν από τη Διεθνή Ένωση, τα 3.947 βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο, τα 5.766 βρίσκονται σε κίνδυνο και 10.104 κρίνονται ευάλωτα. Η κύρια ευθύνη ανήκει στον άνθρωπο, αφού τα αίτια εντοπίζονται στην υπεραλιεία, την αποψίλωση των δασών, την περιβαλλοντική ρύπανση και την κλιματική αλλαγή.
Ο σημερινός ρυθμός εξαφάνισης ειδών είναι 100 έως 1.000 φορές μεγαλύτερος από τον μέσο ρυθμό εξαφάνισης που έχει παρατηρηθεί από την εμφάνιση της ζωής στη Γη. Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι έχουμε εισέλθει στο "έκτο κύκλο εξαφάνισης" των ειδών. Ο τελευταίος ολοκληρώθηκε πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια με την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.
Λιγότερο καταστροφολογική, μία μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Μάιο 2011 στην επιθεώρηση Nature υπολογίζει ότι ο ρυθμός της καταστροφής της βιοποικιλότητας είναι τουλάχιστον δύο φορές βραδύτερος από ό,τι έχει θεωρηθεί, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η βιοποικιλότητα καταστρέφεται σε σημαντικό βαθμό.
Καταστροφή της βιοποικιλότητας απειλεί τις συνθήκες ύπαρξης δισεκατομμυρίων ανθρώπινων όντων, υπενθύμισε η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης τον Ιούνιο, με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής για την αειφόρο ανάπτυξη Rio+20. Πολλά είδη ζώων και φυτών είναι μεγάλης σημασίας για τους ανθρώπους, παρέχοντας τροφή, απασχόληση και συνιστώντας γενετικές αποθήκες για τα φαρμακευτικά σκευάσματα.
Ο ινδός οικονομολόγος Πάβαν Σούχντεφ, αποτίμησε σε έκθεσή του το 2010 το κόστος από την καταστροφή της βιοποικιλότητας σε 1.350 έως 3.100 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Οι χώρες που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της Σύμβασης για την Βιοποικιλότητα υιοθέτησαν το 2010 στη Ναγκόγια στρατηγικό, μη δεσμευτικό, σχέδιο, το οποίο ορίζει 20 στόχους για το 2020, όπως η κατάργηση των αρνητικών για το περιβάλλον επιδοτήσεων, η αποφυγή της υπεραλιείας, η επέκταση των προστατευομένων ζωνών σε στεριά και θάλασσα και η αύξηση της χρηματοδότησης.
Ο προηγούμενος στόχος που είχε τεθεί για το 2010, η αναχαίτιση της καταστροφής της βιοποικολότητας, δεν έχει επιτευχθεί!



ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑΣ ΜΑΣ



Εξαφανίστηκε η εικονιζόμενη συμπολίτισά μας από το Θεοδωράκι Αλμωπίας.
Παρακαλείτε όποιος γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει με τους οικείους της, ή με την αστυνομία.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...