Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

"ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΝΓΚΕΛΑ"..MΙΚΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΤΟΥ JOSEPH BEUYS



Πόσο θά θελα, βρε άνγκελα, να ήσουν ντανταΐστρια. Να μας αποδομούσες τελείως, αφού μας έχεις διακορεύσει. Να έπαιρνες τον ήλιο και να τον έκανες φωτιά και αχτίδες, να έπαιρνες την άμμο και να την έκανες γυαλί, από το φως να έβγαζες σκοτάδι και αστρόσκονη, να έπαιρνες τη ζωή και να ξεζούμιζες το θάνατο. Αυτή θα ήταν η καθαρή σου νίκη. Και τώρα, κρατάς έναν λαό στα χέρια σου και παίζεις subbuteo. Μα είμαστε ένα σκηνικό στο μυαλό του joseph beuys. μικρά στρατιωτάκια σε ένα ατέρμονο πεδίο, με μαύρο σκηνικό, στο μουσείο μοντέρνας τέχνης του μονάχου. Αλλά δεν είμαστε τέτοιο πράγμα, φράου. Το "θέλω η ελλάδα να μείνει στο ευρώ", δεν πείθει ούτε τον πιο αναρχικό κριτικό τέχνης. Για την επίσκεψή σου θα γράφτούν αναλύσεις επί αναλύσεων. Τίποτα δεν θα ισχύει. Θα μείνουμε απλά στρατιωτάκια, σε ένα μουσείο μοντέρνας τέχνης στη βαυαρία. Μια μοναδική performance, απλά μοντέλα, ενός μοντέρνου κόσμου, όλα για μια bmw και μια mercedes που θα πουληθούν στην άπω ανατολή. Αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός, άλλωστε. Αποδόμησε τους έρωτες που ζήσαμε, αποδόμησε τον νταλκά που παρόμοιό του δεν έχει, σπάσε τα κομμάτια των kraftwerk που ξέρεις από αυτά. Αγαπητή, άνγκελα, τα στρατιωτάκια δεν ξέρουν από μαθηματικά. Η τέχνη της ζωής δεν διδάσκεται. Άσε με να ζήσω τη νιότη μου. Ο joseph beuys είχε άσχημο τέλος. Και το μόνο που έμεινε ήταν ένα installation στο μουσείο μοντέρνας τέχνης του μονάχου. Μικρά στρατιωτάκια σε ένα άγονο πεδίο μάχης. 
Δεν ξέρω τι σου αξίζει. Μάλλον, τίποτα.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...