Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Γιάννης Σηφάκης: Συναντήσεις σε Υπουργεία για ζητήματα Έδεσσας μαζί με τον Δήμαρχο Τάκη Γιάννου και εργαζόμενους

Στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα των εργαζομένων στους Καταρράκτες

Στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το έργο μετεγκατάστασης του γηπέδου της Έδεσσας

Στην συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης ( Πέλλα) και Φρόσω Καρασαρλίδου ( Ημαθία), ο δήμαρχος Έδεσσας Τάκης Γιάννου και εκπρόσωποι εργαζομένων στους Καταρράκτες Έδεσσας και Βέρμιο Αγ. Νικολάου Νάουσας.
Παρουσιάστηκε πρόταση τροπολογίας που υποβλήθηκε από την ΚΕΔΕ για την επίλυση του προβλήματος των εργαζόμενων στις «Δημοτικές» ΑΕ που τίθενται σε εκκαθάριση καθόσον η προγενέστερη τροπολογία που ψηφίστηκε είχε προβλήματα νομικά και με το Γενικό Λογιστήριο. Η νέα πρόταση τροπολογίας ( την οποία επεξεργάστηκε η ΚΕΔΕ) παρουσιάστηκε σήμερα από τους προαναφερόμενους και χθές από την κα Τζάκρη στον Υπουργό.
Γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισης του τρόπου «μεταφοράς» των εργαζομένων στους οικείους Δήμους με τρόπο που να μην δημιουργούνται νομικά, οικονομικά και άλλα προβλήματα και παράλληλα να διασφαλίζεται η εργασία των εργαζομένων στις τέως «Δημοτικές» ΑΕ. Υπάρχουν δυσκολίες αλλά η υπόσχεση του Υπουργείου ήταν ότι θα επιδιώξουν την άμεση επίλυση του.

Στην συνάντηση στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εντοπίστηκαν σημαντικά προβλήματα με την ανταπόκριση υπηρεσιών του Υπουργείου που έφεραν καθυστερήσεις, παρά την ωριμότητα του έργου. Αποφασίστηκε η καλή συνεργασία από εδώ και πέρα Υπουργείου, βουλευτή και Δήμου για την προώθηση του το ταχύτερο δυνατόν με στόχο να ενταχθεί στον προϋπολογισμό των έργων του Υπουργείου για το 2016 με στόχο την κατασκευή του το 2017. Απόφαση του βουλευτή και του Δημάρχου είναι να διεκδικηθεί η κατασκευή του όσο γίνεται συντομότερα με δεδομένη την αναγνώριση από το Υπουργείο της σημαντικής καθυστέρησης στην ανταπόκριση του.


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 32ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΑΪΤ ΤΑΙΝΙΩΝ


32χρονο, διαχειριστή σάιτ παράνομης παρακολούθησης κινηματογραφικών ταινιών συνέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου ημεδαπού για τα ίδια αδικήματα

Οι δράστες, όπως προέκυψε, ήταν διαχειριστές ιστοσελίδας, μέσω της οποίας δινόταν η δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος είχε περίπου 9.300.000 προβολές ανά ημέρα και υπολογίζεται ότι η λειτουργία του προκάλεσε συνολική ζημία των δικαιούχων ύψους 465.000.000 ευρώ και ζημία του Δημοσίου περίπου 230.000.000 ευρώ.
Ο 32χρονος συνελήφθη σε νησί των Δωδεκανήσων, για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Είχε προηγηθεί καταγγελία σύμφωνα με την οποία, ιστοσελίδα στο διαδίκτυο έδινε την δυνατότητα στους χρήστες της, να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τελευταίας κυκλοφορίας, σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση (video streaming), μέσω ανακατεύθυνσης σε υπηρεσίες φιλοξενίας περιεχομένου (Hosting Sites), παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι δράστες μάλιστα άλλαζαν συχνά το όνομα χώρου για να αποκρύπτεται η ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητά του, που υπολογίζεται ότι είχε φτάσει περίπου στις 9.300.000 προβολές, ανά ημέρα.


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/now/digital-life/78521

"Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙ"



Σάλο προκαλεί στο Ισραήλ δήλωση του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποίος ισχυρίστηκε δημόσια ότι η ναζιστική κυβέρνηση του Χίτλερ δεν είχε καμία πρόθεση να εξολοθρεύσει τους Εβραίους και ήθελε μόνο να τους απελάσει. Όπως αναφέρει η εφημερίδα HAARETZ, σύμφωνα με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό «ήταν ο Μουφτής της Ιερουσαλήμ, Χατζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί, αυτός που φύτεψε την ιδέα της εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης στο μυαλό του Αδόλφου Χίτλερ». 

  Ο Al-Husseini ήταν ο Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ, η υψηλότερη εκκλησιαστική εξουσία, αφορούσε τη μουσουλμανική κοινότητα και τους ιερούς τόπους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 και του '30, όταν η Παλαιστίνη βρισκόταν υπό βρετανική κυριαρχία. 

  Στο βίντεο, ο Νετανιάχου υποστηρίζει ότι ο Αλ-Χουσεϊνί «είχε κεντρικό ρόλο στην υποδαύλιση της λεγόμενης  τελική λύσης. Πήγε στο Βερολίνο. Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους την εποχή εκείνη, ήθελε να εκδιώξει τους Εβραίους.
 Και ο Χατζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί πήγε στον Χίτλερ και του είπε: «Αν τους απελάσεις, όλοι θα έρθουν εδώ.
 '' Λοιπόν, τι πρέπει να κάνω με αυτούς;» ρώτησε ο Χίτλερ. «Κάψτε τους! του είπε ο Μουφτής», είπε ο Νετανιάχου.





 Πηγή: www.lifo.gr

Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ



Λευχαιμία παρουσίασε εργαζόμενος στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα εξαιτίας της ακτινοβολίας που είχε δεχθεί, παραδέχτηκε για πρώτη φορά το υπουργείο Υγείας.

   Είναι η πρώτη φορά που η ραδιενέργεια η οποία εκλύθηκε από το πυρηνικό δυστύχημα ενοχοποιείται επισήμως για την εκδήλωση της νόσου. «Η περίπτωση αυτή πληροί τις προϋποθέσεις» για την παραδοχή της σχέσης, είπε αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου.   Πρόκειται για 30χρονο εργάτη που εργαζόταν ως τον Δεκέμβριο του 2013 στον πυρηνικό σταθμό και που είχε εργαστεί αρκετούς μήνες νωρίτερα σε άλλο πυρηνικό εργοστάσιο.

   Η λευχαιμία διαγνώστηκε αφού ο εργαζόμενος άσκησε αγωγή αποζημίωσης, ανέφερε το υπουργείο. Περίπου 45.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στις εργασίες καθαρισμού στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα από τον Αύγουστο του 2011. Ο σεισμός που προκάλεσε στην καταστροφή στην εγκατάσταση έγινε το Μάρτιο  του 2011. Δέκα άλλοι πρώην εργαζόμενοι της Φουκουσίμα είχαν υποβάλει παρόμοιες αγωγές. Επτά κατέπεσαν,  τρεις εκκρεμούν, ανέφερε η ιαπωνική κυβέρνηση.

   Πρόκειται για το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα παγκοσμίως μετά το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας το 1986.

6η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΑΡΕΦΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Η 6η Γιορτή Καρατζοβίτικης Πιπεριάς πλέον έχει γίνει θεσμός ,στην προσπάθεια μας να συνδυάσουμε την παράδοση και τον πολιτισμό με τα τοπικά προϊόντα του χωρίου μας. Βρήκαμε τόσα χρόνια ανταπόκριση από όλους τους επισκέπτες που στηρίζουν την υπέροχη αυτή γιορτή, βεβαίως με πρωταγωνιστές όλους τους εθελοντές, όλους τους πιπεροπαραγωγούς καθώς και όλες τις μαγείρισσες και τους μάγειρες, που δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις για έναν πλούσιο μπουφέ για το πολυπληθές κοινό που πάντα δίνει το παρόν. 
Ο ευλογημένος αυτός τόπος μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε υπερήφανοι, για ένα μοναδικό τοπικό παραδοσιακό προϊόν,  που χαρακτηρίζει το χωριό μας το Γαρέφι, αλλά και ολόκληρη την Καρατζόβα. Είναι πλέον γνωστό και πρώτη επιλογή στις γαστρονομικές προτιμήσεις πολλών, ο "Κόκκινος Θησαυρός της Αλμωπίας" το γνωστό σε όλους ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΑΡΑΤΖΟΒΊΤΙΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ του οποίου τα πρωτεία σε επίπεδο παραγωγής  κατέχει το πανέμορφο χωριό μας. 

Σας προσκαλούμε λοιπόν όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, να παρευρεθείτε στη 6η Γιορτή Καρατζοβιτικης Πιπεριάς, να σας φιλοξενήσουμε, να δοκιμάσετε τα εδέσματα που βασίζονται στην πιπεριά και το πιπέρι, ώστε να μπορέσει ο κάθε ένας από μας  να κάνει ένα ταξίδι γεύσεων, ενώ ταυτόχρονα ο πολιτισμός η παράδοση και η ιστορία μας θα αγκαλιάζει την ψυχή μας σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Στην μουσική μας θα έχουμε το συγκρότημα Μακεδονικός 'Hχος

Είσοδος Ελεύθερη



"ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ-ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ" - ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ "Η ΕΝΩΣΗ"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Ο Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «Η ΕΝΩΣΗ»  σας προσκαλεί σε ομιλία - ενημέρωση με θέμα
 « Οργάνωση σε σύγχρονες ομάδες παραγώγων – κτηνοτρόφων - δασεργατών , Νέα προγράμματα χρηματοδότησης αγροτών - δασεργατών» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20:00 μ.μ. στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας.

Εισηγητής ο Κος Μπλιάτσιος Κωνσταντίνος
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας
Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.
            


                                                          Για τον
                                                 Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας
                                                               Ο
                                                        Πρόεδρος

                                             Μπερμπέρης Παντελής

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...