Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΕΚΣΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΓΙΜΝΑΣΙΟ ΤΙΝ ΕΛΛΙΝΙΚΙ ΓΛΟΣΣΑ!!!

Προ 30 ετών και πλέον, βροντοφώναζαν οι φύλακες στις «υψηλές σκοπιές του πνεύματος», πως, το επιδιωκόμενο από την εποχή της επιβολής του πραξικοπήματος του αποκαλούμενου

Μόλις σήμερα, ανακαλύφθηκε, άλλη γραμματική!

Έκδοση: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΩΝ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Συγγραφείς, ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Σωφρόνης Χατζησαββίδης – Αθανανασία Χατζησαββίδου.

Τυπώθηκε σε 124.000 αντίτυπα το έτος 2012.

Εύγε στους εκτελεστές του νέου εγχειρήματος, διδασκαλίας της φωνητικής γραμματικής και στο Γυμνάσιο τώρα. Στη σελίδα 19 του κατάπτυστου βιβλίου «ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Α΄, Β΄, Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ» η προδοσία, στη σύγχρονη μορφή της. Στους εθνομηδενιστές που με την πολυετή προσπάθειά τους κατάφεραν να απορφανίσουν τα παιδιά μας από την εθνική παιδεία, εύγε!

Οι νέοι Νέρωνες, ας χαίρονται τώρα για το γλωσσικό αφελληνισμό των νέων γενεών. Ας απολαύσουν την αποδυνάμωση της ικανότητος των παιδιών μας να σκέπτονται. Θα έλθει η… ώρα, να θρηνήσουν για το άδειασμα της ψυχής των νέων μας και, τον γενιτσαρισμό που υφίσταται η ελληνική κοινωνία, η βυθισμένη στην αμάθεια και στο πνευματικό σκότος. Το επιχειρούμενο… νέο οθωμανικό μεγαλείο, μάλλον δεν θα τους επιτρέψουμε να… το χαρούν.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Προσέξτε το αίσχος. Σύμφωνα με την «γραμματική» και τη «φωνολογία» τους – ή καλύτερα να πούμε «φονολογία»; - στα φωνήεντα αναφέρονται μόνο τα: α, ε, ι, ο, ου και απουσιάζουν τα φωνήεντα: η, υ, ω!!! Παρομοίως, και από τα σύμφωνα… ξεχάστηκαν δύο, δηλαδή το ξ και το ψ.



Όλως τυχαίως το ίδιο συνέβη και στο καινούργιο βιβλίο γραμματικής, για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού, που διανεμήθηκε το Νοέμβριο του 2011, αντικαθιστώντας την «ιστορική» γραμματική του Μανώλη Τριανταφυλλίδη, η οποία διδασκόταν εδώ και τουλάχιστον τριάντα χρόνια.

Ερωτούμε ευθέως τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, αν είναι σε γνώση όλων των παραπάνω. Και αν δεν είναι – που όφειλε να είναι – τι θα πράξει σήμερα κιόλας που «ενημερώθηκε»; Κύριε Υπουργέ περιμένουμε…






ΠΗΓΗ



ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!


Απλά υπέροχο...


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ (VIDEO)

15


Συγκλονιστικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ 24 ΩΡΕΣ!


15Η καθημερινή ζωή των μοναχών χωρίζεται σε 3 μέρη: Οκτώ ώρες για μελέτη και ατομική προσευχή, οκτώ ώρες για εργασία και οκτώ για ανάπαυση.

Η προσευχή είναι δύο ειδών, η ατομική και η κοινή. Η ατομική προσευχή που λέει ο μοναχός από μέσα του είναι συνήθως η φράση «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού ελέησόν με»όπου την λέει παράλληλα με το κομποσκοίνι του.

Η Κοινή Προσευχή είναι οι Ακολουθίες του Μεσονυκτίου, του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας, των Ωρών, του Απόδειπνου και του Εσπερινού. Οι αγρυπνίες τις Κυριακές και τις ημέρες των εορτών διαρκούν περισσότερες ώρες ώστε οι ώρες προσευχής των μοναχών να αυξάνονται.

Οι μοναχοί κατά την διάρκεια της μελέτης τους συνήθως διαβάζουν Ευεργετινό, Πηδάλιο, Βιογραφίες Αγίων, συγγράμματα πατέρων και άλλα. Πολλοί μοναχοί μάλιστα μελετούν τόσο πολύ ώστε να γνωρίζουν από έξω ολόκληρη την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη.

Οι εργασίες ή αλλιώς τα διακονήματα μοιράζονται στους μοναχούς συνήθως ανάλογα με τις γνώσεις που κατέχουν, Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια όπως επιστάτες, αρσανάρης, αμπελικός, πορτάρης, αρχοντάρης, νοσοκόμος, βιβλιοθηκάριος, μάγειρας, τραπεζάρης, καμπανάρης και άλλα πολλά. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΚΑΘΕΤΟ ΔΑΣΟΣ" ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ!


 Στο Μιλάνο κατασκευάζεται το πρώτο «κάθετο δάσος» του κόσμουΕνα καταπράσινο «πάρκο» από ουρανοξύστες
Οχι, δεν είναι οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας. Είναι ψηφιακή απεικόνιση με το πώς θα φαίνονται οι δύο νέοι καταπράσινοι ουρανοξύστες του Μιλάνου.

Αν δεν μπορείς να φυτέψεις πράσινο οριζοντίως, βάλ’το…καθέτως, φαίνεται να σκέφτηκε ένας επινοητικός Ιταλός αρχιτέκτονας. Κάπως έτσι κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στο Μιλάνο αυτό που οι εμπνευστές του αποκαλούν «το πρώτο κάθετο δάσος» στο κόσμο. Πρόκειται για ένα καταπράσινο «διπλό» συγκρότημα ουρανοξυστών με διαμερίσματα και καταστήματα, το «Bosco Verticale» (μπόσκο βερτικάλε) στην περιοχή “Ιζολα, πολύ κοντά στο κέντρο της ιταλικής μεγαλούπολης. Οταν ολοκληρωθεί θα αποτελείται από δυο ουρανοξύστες, ύψους 111 και 78 μέτρων αντίστοιχα.
Το σχέδιο του αρχιτέκτονα Στέφανο Μποέρι έχει ως στόχο την διευκόλυνση των συνθηκών διαβίωσης στο κέντρο της πόλης, την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας ειδικά το καλοκαίρι.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι δυο «ουρανοξύστες» κι αυτή τη στιγμή τοποθετούνται οι «προσόψεις» του κτιρίου, δηλαδή 730 δέντρα (ύψους 3, 6 και 9 μέτρων), 5.000 θάμνοι και 11.000 χαμηλά φυτά. Οι κατασκευές διαθέτουν ειδικές προθήκες σε ορισμένους ορόφους που επιτρέπουν την ανάπτυξη μεγάλων δέντρων που θα λειτουργήσουν σαν ένα φυσικό φίλτρο, το οποίο θα καθαρίζει τον αέρα της πόλης, θα παράγει οξυγόνο και θα μειώσει την ηχορύπανση.
Θα τοποθετηθούν επίσης αιολικά και φωτοβολταϊκά συστήματα ώστε τα δύο κτίρια να είναι ενεργειακά αυτόνομα, ενώ η άρδευση όλου αυτού του πράσινου θα γίνεται από την ανακύκλωση των υδάτων που χρησιμοποιούνται για τη κάθε πολυκατοικία.

«Το κάθετο δάσος έχει ως σκοπό να αντιμετωπιστεί η αυξημένη μόλυνση της πόλης, αλλά και να ενισχυθεί η καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων», τονίζει ο Μποέρι, ο οποίος έχει φροντίσει ώστε τα κτίρια να διαθέτουν σκιά το καλοκαίρι, ήλιο τον χειμώνα καθώς και ενισχυμένη προστασία από τους δυνατούς ανέμους.
Το κόστος κατασκευής του έργου, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα «BioMilano» στο πλαίσιο του οποίου δημιουργείται μια πράσινη ζώνη μέσα στη πόλη, ανέρχεται σε 65 εκατομμύρια ευρώ. Έχει υπολογιστεί ότι αν το δάσος αυτό βρισκόταν στο έδαφος θα κάλυπτε περίπου 10.000 τετραγωνικά μέτρα.





ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΤΗ SIM ΣΕ...NANOSIM.


Μετατρέψετε τη sim σε nanosim
Nanosim. Tι είναι αυτό θα αναρωτηθούν πολλοί. Η nanosim είναι μια μικρότερη εκδοχή και μορφή των γνωστών συμβατικών καρτών sim, οι οποίες χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό διαδεδομένα για τις φορητές συσκευές της νέας γενιάς.
Μια από αυτές τις συσκευές είναι και το iPhone 5. Πως όμως θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την παλιά καλή σας sim χωρίς να χρειαστεί να την αντικαταστήσετε;
Είναι πολύ εύκολο, ανέξοδο και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την ίδια sim που είχατε πάντα για τον αριθμό που επιθυμείτε.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί έναν οδηγό για το πως θα καταφέρετε να μετατρέψετε την παλιά σας sim σε nanosim.




ΠΗΓΗ:whos.gr

ΑΡΧΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ-ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ.

 

Αρχή Αξιολόγησης για δημοτικά-γυμνάσια-λύκειαΘα είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας

Ανεξάρτητη Αρχή για την Αξιολόγηση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως υπάρχει και η Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη εκπαίδευση, πρόκειται να συγκροτήσει το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε απόψε το υπουργείο, η Ανεξάρτητη Αρχή θα έχει διοικητική αυτοτέλεια και θα είναι υπό την εποπτεία του. Η τροπολογία αυτή προστέθηκε στο νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις».

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής είναι να αξιολογεί την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, να εγγυάται τη διαφάνεια όλων των δράσεων στο χώρο, να υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας στη βελτίωση του σχεδιασμού της εθνικής στρατηγικής για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η επιτυχής μετάβαση των μαθητών στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη σταδιοδρομία και τη διά βίου μάθηση, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Αρχή, μεταξύ άλλων, θα συντάσσει και θα υποβάλλει στον υπουργό Παιδείας ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων και απολογισμού. Παράλληλα, θα αξιολογεί την ποιότητα του έργου των σχολικών μονάδων, θα αξιολογεί τα συστήματα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και θα εντοπίζει αδυναμίες και τρόπους αξιολόγησής τους.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της Αρχής θα δίδεται η δυνατότητα να αξιολογούν τη διδακτική διαδικασία οι μαθητές και οι οικογένειές τους. 
 
 
 
ΠΗΓΗ... http://www.newsbeast.gr

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ-ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.

 
Οι Απόκριες αποτελούν για τα παιδιά περίοδος χαράς και διασκέδασης. Για τους γονείς όμως θα πρέπει να είναι περίοδος επαγρύπνησης, καθώς οι μεταμφιέσεις των παιδιών μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε πλήρως για την επικινδυνότητα των διαφόρων αξεσουάρ, όπως τα σπρέι, τα κομφετί, οι σερπαντίνες, και οι μπογιές. Θα ενημερωθείτε ακόμη για το πως μια παιδική στολή μπορεί να είναι ασφαλής, καθώς επίσης για το πως πρέπει να ντύνουμε ένα βρέφος με μια αποκριάτικη στολή.  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...