Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣΜήνας του έρωτα και της αγάπης ο Φεβρουάριος και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας έχει προγραμματίσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

«Κραταιά ως θάνατος αγάπη»: οι ενήλικοι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από την εικόνα, τον αφηγηματικό και τον ποιητικό λόγο, την απαγγελία και την υποκριτική, να ταξιδέψουν στο παρελθόν, το οποίο μας δίδαξε την παντοδυναμία του έρωτα και γιατί «η αγάπη είναι δυνατή σαν τον θάνατο», όπως σοφά λέγει ο Σολομών στο «Άσμα Ασμάτων».
Αφήγηση: Νικόλαος Παππάς (Αρχαιολόγος)· Απαγγελία: Τάσος Παπαναστασίου (Ηθοποιός). Στα ενδιάμεσα κενά θα ακουστούν στίχοι και μουσική επώνυμων δημιουργών.
Χαιρετισμός εκδήλωσης: Ελισάβετ Τσιγαρίδα (Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας).

(Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, Ώρα: 18.30)

Τρίτη 10, 17 και 24 Φεβρουαρίου 2015
Τετάρτη 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου 2015
Πέμπτη 19 και 26 Φεβρουαρίου 2015
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

«Παιχνίδια της Αγάπης»: οι μαθητές (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, καθώς και Α΄ Γυμνασίου), στους οποίους απευθύνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα παιχνίδια που έπαιζαν οι ερωτευμένοι για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ή να προβλέψουν κατά πόσο τα πρόσωπα που είχαν στη σκέψη τους ανταποκρίνονταν στην αγάπη τους· από το αθώο πλαταγώνιο των παιδιών, την ίυγγα ή τον ρόμβο, τους αστραγάλους και τη μόρα (δακτύλων επάλλαξις), μέχρι τον κότταβο των ενηλίκων, κάποια από τα οποία παίζονταν μέχρι πρόσφατα και είναι μια καλή ευκαιρία να τα ξαναπαίξουμε…

(Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, Ώρα: 09.30,
κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης)

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Χορηγός εκδήλωσης Σαββάτου
Οινοποιείο: "ΑΛΩΣ" Αμπελώνες Πελλαίας Χώρας,

Χουσνής Νικόλαος (παραγωγός) 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ
580 05, Πέλλα
Τηλ. 23820 31160
Πληροφορίες: Νικόλαος Παππάς, Αρχαιολόγος
Αριθμ. Τηλ/τυπίας: 23820 33092
Δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις της Εφορείας
δημοσιεύονται στους παρακάτω κόμβους:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝΑπό την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ανακοινώνεται ότι :

Οι εξετάσεις των Φαρμακοποιών για την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος Φαρμακοποιού, περιόδου ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη, στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως εξής:


                                                  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


ΔΕΥΤΕΡΑ 16-03-2015     ΩΡΑ  9:00-12:00  Έλεγχος Φαρμάκων
                                         ΩΡΑ 12:00- 15:00 Παρασκευή Φαρμακοτεχνικών ή Χημικών Σκευασμάτων

ΤΡΙΤΗ 17-03-2015           ΩΡΑ 9:00 -12:00  Εκτέλεση Συνταγών
                                         ΩΡΑ 12:00-15:00  Αναγνώριση πλειόνων Φαρμάκων

                                          
ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ (ή ΓΡΑΠΤΕΣ) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 18-03-2015      ΩΡΑ 9:00-12:00  Ελληνική Φαρμακοποιία –Φαρμακοτεχνία
                                          ΩΡΑ 12:00-15:00  Φαρμακευτική Εμπορευματολογία –
                                                                    Στοιχεία Ιστορίας-Νομοθεσία

ΠΕΜΠΤΗ 19-03-2015          ΩΡΑ 9:00-12:00  Φαρμακολογία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-03-2015   ΩΡΑ 9:00-12:00  Τοξικολογία


Τροποποίηση  του προγράμματος γίνεται από τους εξεταστές σύμφωνα και με το υπόλοιπο πρόγραμμα λειτουργίας της Σχολής και ενημερώνεστε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Ορίζεται ως καταληκτική  ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών η 05-03-2015 ημέρα Πέμπτη.

Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το παραπεμπτικό τους τη Δευτέρα 16-03-2015 και ώρα 9:00 στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου της Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ.

Το παράβολο των 11,74 €, οι υποψήφιοι το προμηθεύονται από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων της Θεσσαλονίκης, Ερμού & Καρόλου Ντήλ γωνία και το καταθέτουν στη γραμματέα της Επιτροπής την πρώτη ημέρα των εξετάσεων.
                                                                                                                                                             Μ.Ε.Π.
               Η Αναπληρώτρια  Προϊσταμένη  της Διεύθυνσης
                            ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ  Α. ΕΛΕΝΗ

ΠΩΣ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΦΕΤΕΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Πώς θα φορολογηθούν στη φετινή δήλωση οι αγρότες – Τι αναφέρει η νέα εγκύκλιος
Φόρο για τα κέρδη του 2014 από το πρώτο ευρώ και με συντελεστή 13% θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι αγρότες.
Μάλιστα, για πρώτη φορά τα κέρδη τους θα προσδιοριστούν λογιστικά, άσχετα από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων ή μη. Ο τρόπος φορολόγησης των αγροτικών κερδών στη διάρκεια της περυσινής χρήσης (2014) περιγράφεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε η νέα Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, στην οποία ερμηνεύονται οι ισχύουσες διατάξεις νόμου και αποτυπώνονται οι δαπάνες οι οποίες εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των αγροτών.
Σημειώνεται ότι κάθε άλλη δραστηριότητα φορολογείται με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ έως και τα 50.000 ευρώ ενώ για το καθαρό εισόδημα που ξεπερνά τα 50.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής διαμορφώνεται στο 33%.
Κατά συνέπεια, το καθεστώς φορολόγησης των αγροτών είναι προνομιακό σε σχέση με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά είναι δυσμενέστερο σε σχέση με αυτό που ίσχυσε το 2013, χρονιά στην οποία οι αγρότες φορολογήθηκαν όπως και οι μισθωτοί, δηλαδή με έμμεσο αφορολόγητο όριο που έφθανε έως και τις 9.550 ευρώ.
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο ορίζονται τα εξής:
-έσοδα από αγροτική επιχείρηση θεωρούνται, εκτός από τα γεωργικά, και αυτά που προέρχονται από  πτηνοτροφική, κτηνοτροφική, δασοκομική, υλοτομική δραστηριότητα καθώς και η αλιεία
-τα κέρδη σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις φορολογούνται με συντελεστή δεκατρία τοις εκατό (13%).
- απαλλάσσονται οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος από την τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων (τιμολογίων και αποδείξεων)
- παρέχεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα αγρότες που εντάσσονται σε τήρηση απλογραφικών βιβλίων (εσόδων εξόδων) να μην τηρούν βιβλία με την προϋπόθεση ότι δεν ασκούν άλλη δραστηριότητα για την οποία είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία
- όσοι αποκτούν εισόδημα από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από το αν απαλλάσσονται ή όχι από την τήρηση βιβλίων και την ένταξη τους ή όχι στο ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α., προσδιορίζουν τα ακαθάριστα έσοδα και τα κέρδη τους λογιστικά (έσοδα μείον έξοδα)
- για τον προσδιορισμό των καθαρών κερδών όσοι ασκούν αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα μπορούν να εκπίπτουν  από τα ακαθάριστα έσοδά τους εκτός των άλλων κατηγοριών που ισχύουν για όλους τους επαγγελματίες, και τις παρακάτω κατηγορίες δαπανών, εφόσον αποδεικνύονται με τιμολόγια:
α) αγορές σπόρων ή νεογνών, λιπασμάτων και φαρμάκων,
β) καλλιεργητικές δαπάνες,
γ) δαπάνες άρδευσης,
δ) δαπάνες για ημερομίσθια εργατών,
ε) το κόστος καυσίμων και συντήρησης των αγροτικών μηχανημάτων,
στ) των τόκων και τα έξοδα των δανείων που σχετίζονται με την αγροτική εκμετάλλευση,
ζ) τις αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού κλπ.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ RED LIGHT DISTRICT ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Η σκοτεινή Red Light District: Πως ο δήμος του Αμστερνταμ ετοιμάζεται να προστατεύσει τις ιερόδουλες
Το Αμστερνταμ αναζητά έναν ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα αγοράσει πέντε κτίρια στην καρδιά της ζώνης όπου εργάζονται οι ιερόδουλες με απώτερο στόχο να προσφέρει στις εργαζόμενες της βιομηχανίας του σεξ τη δυνατότητα συλλογικής εργασίας στις δικές τους επιχειρήσεις, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του δημάρχου της πόλης.
Επί του παρόντος, οι ιερόδουλες στην Ολλανδική πόλη εργάζονται ατομικά, ενοικιάζοντας τα παράθυρα στα οποία στέκονται σε κοινή θέα για να προσελκύσουν υποψήφιους πελάτες, από τους ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής αλλά αυτό το σύστημα αφήνει τις γυναίκες εκτεθειμένες και ευάλωτες σε σωματέμπορους και εγκληματικά στοιχεία.
Οι δημοτικές αρχές του Αμστερνταμ ελπίζουν ότι με την κολεκτιβοποίηση του χώρου εργασίας των ιερόδουλων οι εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ θα είναι πιο ασφαλείς καθώς θα μπορούν να εργαστούν συλλογικά σε μια επιχείρηση η οποία θα διοικείται από τις ίδιες. Το HVO-Querido ένα ίδρυμα εκμάθησης των εργαζομένων στις επιχειρηματικές δεξιότητες, θα βοηθήσει τις ιερόδουλες να διοικήσουν οι ίδιες την επιχείρησή τους.
«Ψάχνουμε για ένα τρίτο επενδυτή, έναν επιχειρηματία, για να αγοράσει αυτά τα κτίρια και να τα παραχωρήσει στις πόρνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιδρύματος Γιάσπερ Κάρμαν, προσθέτοντας σε περίπτωση που δεν βρεθεί κανένας επενδυτής η δημοτική αρχή της πόλης θα μπορούσε να εξετάσει η ίδια την μίσθωση των κτιρίων. «Οι εργαζόμενες του σεξ θέλουν και το έχουν πει» κατά τον Γιάσπερ Κράμαν. «Και αυτό θα φέρει έσοδα για λογαριασμό τρίτων», προσθέτει.
Τα πέντε κτίρια, που θα αγοραστούν από τον επενδυτή και κατόπιν θα νοικιαστούν στις ιερόδουλες βρίσκονται στην περιοχή με τα «κόκκινα φανάρια» η οποία προσελκύει πολλούς τουρίστες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτή η κίνηση θα προσφέρει 19 χώρους εργασίας για περίπου 50 γυναίκες.Πηγή: 
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΜΟΥΜΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΛΩΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ

Απίστευτο: Βουδιστές ισχυρίζονται ότι η μούμια του μοναχού που βρέθηκε σε στάση λωτού είναι ζωντανή και διαλογίζεται [εικόνες & βίντεο]

Καλύφθηκε εκτενώς από τα μίντια σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η μούμια βουδιστή μοναχού που χρονολογείται 200 ετών και βρέθηκε στη Μογγολία, εντοπίστηκε σε στάση διαλογισμού.
Τώρα, ξαναέρχεται στην επικαιρότητα, καθώς σήμερα τα ξημερώματα, το BBC δημοσίευσε τις μαρτυρίες βουδιστών μοναχών με υψηλή θέση στην ιεραρχία, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο μουμιοποιημένος μοναχός που θεωρούν ότι είναι ο πνευματικός δάσκαλος του Lama Dashi-Dorzho Itigilov, δεν είναι νεκρός αλλά είναι σε κατάσταση βαθέως διαλογισμού που οδηγεί σε ύπνωση.
Συγκεκριμένα ο επιστήμονας φυσικής του Θιβετιανού πνευματικού ηγέτη Δαλάι Λάμα, Μπάρι Κερζίν, δήλωσε στους Times της Σιβηρίας ότι ο μοναχός βρίσκεται στην σπάνια κατάσταση διαλογισμού που ονομάζεται «tubkdam». «Αν ο διαλογιστής μπορεί να βρίσκεται συνεχώς σε “tubkdam”», υποστηρίζει ο Κερζίν, «τότε γίνεται Βούδας».
Ο Μπάρι Κερζίν
Πάντως, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη, δύο ημέρες μετά, κατορθώσει να διαπιστώσουν τον λόγο που ο μοναχός είναι τόσο καλά διατηρημένος. Ωστόσο, κάποιοι το αποδίδουν στις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Μογγολία.
Σημειώνεται ότι ο μουμιοποιημένος μοναχός ανακαλύφθηκε αφότου είχε κλαπεί από άνδρα, με σκοπό να τον πωλήσει στη μαύρη αγορά, αλλά τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη. Η μούμια φρουρείται στο Εθνικό Νεκροτομείο.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη ή τα αποτελέσματα των ερευνών.

ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ

Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα -Βροχές, χιόνια και σκόνη
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρές.Χιόνια σε ορεινές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χωράς. Στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νοτιά.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:
    Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια σε ορεινές περιοχές και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές στα ανατολικά. Βαθμιαία βελτίωση το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: αρχικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: στην Μακεδονία από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη από 07 έως 17 βαθμούς
    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Από το απόγευμα σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων.
Άνεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
    Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στις Κυκλάδες οπού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη μέχρι 21 βαθμούς.
    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια θα είναι ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
    Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
    Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

"...ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ"

... απ’ όλες σου τις αμαρτίες, αυτή η αμαρτία θα σου είναι ασυγχώρητη
-Αν σου πω, νήστεψε πολλές φορές μου προβάλλεις ως δικαιολογία την ασθένεια του σώματος.
-Αν σου πω, δώσε στους φτωχούς μου λες ότι είσαι φτωχός και έχεις να αναθρέψεις παιδιά.
-Αν σου πω να έρχεσαι τακτικά στις Συνάξεις της Εκκλησίας, μου λες, έχω διάφορες μέριμνες.
-Αν σου πω, πρόσεχε αυτά που λέγονται στην Εκκλησία και κατανόησε το βάθος των λόγων του Θεού, μου προβάλλεις ως δικαιολογία την έλλειψη μορφώσεως.
-Αν σου πω, φρόντισε να βοηθήσεις ψυχικά τον αδελφό σου, μου λες ότι δεν υπακούει όταν τον συμβουλεύω, αφού πολλές φορές του μίλησα και περιφρόνησε τα λόγια μου.
Βέβαια, δεν ευσταθούν οι προφάσεις αυτές και όλα αυτά είναι χλιαρά λόγια, αλλά, παρά ταύτα, μπορείς να προφασίζεσαι…
-Αν όμως σου πω, άφησε την οργή και συγχώρεσε τον αδελφό σου, ποια από τις προφάσεις αυτές μπορείς να χρησιμοποιήσεις;
Διότι νομίζω, δεν μπορείς να φέρεις ως πρόφαση ούτε ασθένεια σώματος, ούτε φτώχεια, ούτε αμάθεια, ούτε απασχόληση και μέριμνα, ούτε τίποτε άλλο.
Γι’ αυτό απ’ όλες σου τις αμαρτίες, αυτή η αμαρτία θα σου είναι ασυγχώρητη. Αλήθεια, πως θα μπορέσεις να υψώσεις τα χέρια σου στον Ουρανό; Πως θα κινήσεις τη γλώσσα σου να προσευχηθείς; Πως θα ζητήσεις συγνώμη;
Ακόμη κι’ αν θέλει ο Θεός να σου συγχωρήσει τις αμαρτίες, δεν Του το επιτρέπεις εσύ, επειδή δεν συγχωρείς τις αμαρτίες του αδελφού σου.
Διότι, αν εσύ ο ίδιος εκδικηθείς και επιτεθείς εναντίον του, είτε με λόγια, είτε με ανάλογες συμπεριφορές, είτε με κατάρες, ο Θεός δεν θα επέμβει πλέον, αφού εσύ ανέλαβες την τιμωρία Του. Και όχι μόνο δεν θα επέμβει, αλλά και από σένα θα ζητήσει λόγο, διότι φέρθηκες υβριστικά προς Αυτόν.


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...