Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Από τον παιδικό σταθμό Προμάχων ανακοινώνεται, ότι οι γονείς που τα παιδιά τους γεννήθηκαν από 1/1/2012 μέχρι 31/3/2013, μπορούν να ενημερώνονται από την υπευθυνη του σταθμού, για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για την εγγραφή τους.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΕΡΑΣΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ



Από δημοτικό διαμέρισμα  Προμάχων ανακοινώνεται ότι οι κερασοπαραγωγοί, που θέλουν να κάνουν ενστάσεις για την εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν, μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της κοινότητας κάθε απόγευμα μέχρι την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου.

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Κάποτε ένας αγρότης είχε ένα σκύλο που είχε το συνήθειο να κάθεται στην άκρη του δρόμου και περίμενε να περάσει κάποιο αυτοκίνητο.
Μόλις εμφανιζόταν κάποιο, έτρεχε γαβγίζοντας προσπαθώντας να το ξεπεράσει. Μια μέρα ο γείτονας ρώτησε τον αγρότη:
«Πιστεύεις ότι κάποια μέρα ο σκύλος θα φτάσει η θα ξεπεράσει κάποιο αυτοκίνητο;».
Ο αγρότης απάντησε:
«Δεν είναι αυτό που με απασχολεί. Αυτό που με απασχολεί είναι το τι θα γινόταν αν κάποια μέρα το κατάφερνε».
can-stop-dog-chasing-cars_bca7beacf1558af0
Πολλοί άνθρωποι στην ζωή συμπεριφέρονται όπως ο σκύλος και κυνηγούν ασήμαντα πράγματα.
 Συνήθως δε, αυτοί οι στόχοι δεν είναι καν δικοί τους. Είναι των γονιών τους, της οικογένειάς τους ή της κοινωνίας.
 Και πασχίζουν όλη τη ζωή να καταφέρουν κάτι το οποίο δεν θα έχει κανένα νόημα για τους ίδιους.
 Ας εξετάσουμε λοιπόν ποιοι είναι οι στόχοι μας και αν είναι πραγματικά σημαντικοί και τότε, μόλις το ξεκαθαρίσουμε aς δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τους πετύχουμε.
__________________

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ


Φρένο στους ακρωτηριασμούς  από διαβήτη  βάζει στην Ελλάδα  ομάδα  γιατρών που αναλαμβάνει την Ιατρική Φροντίδα και Υγιεινή του Διαβητικού Ποδιού!

Για το λόγο αυτό δημιούργησε την πρώτη  στην χώρα μας σύγχρονη και εξειδικευμένη «Ιατρική Μονάδα» Υγιεινής Φροντίδας του Διαβητικού Ποδιού, με άμεσο στόχο το 2015 στην Ελλάδα  να μειωθούν οι ακρωτηριασμοί κάτω από τους 3000 που ήταν το 2014!

«Με σωστή ενημέρωση και φροντίδα μπορούμε να μειώσουμε τους ακρωτηριασμούς που σήμερα υπολογίζονται  περίπου στους οκτώ την εβδομάδα!»τονίζει ο  διαπρεπής Αγγειοχειρουργός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, T. fellowofM.G.H. HARVARDMEDICALSCHOOLMD, Ph.D κ  Γεώργιος Κούστας, επικεφαλής της ομάδας των Ελλήνων γιατρών .
Σύμφωνα με τηνΠαγκόσμια Ομοσπονδία για το Σακχαρώδη Διαβήτη,  ο κύριος παράγονταςπου οδηγεί στον ακρωτηριασμόείναι τα έλκηπου δημιουργούνται στα πόδια των διαβητικών. Υπολογίζεται ότι το 25 % των ατόμων με διαβήτη θα εμφανίσει έλκος στα κάτω άκρα έστω μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Στην Ελλάδα ( υπάρχουν 1200.000 διαβητικοί) το 4-5% των διαβητικών ασθενών εμφανίζουν έλκη στα πόδια, γεγονός που σημαίνει ότι 40 - 60.000 άτομα με διαβήτη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ακρωτηριασμού.
«Ωστόσο, με την κατάλληλη πρόληψη  και φροντίδα μειώνεται το ποσοστό έλκους κατά 50% και  οι ακρωτηριασμοί κατά 85%» διευκρινίζει ο κ Κούστας.

  
    ΙΑΤΡΙΚΗ  ΜΟΝΑΔΑ  ΥΓΙΕΙΝΗΣ  ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ  Δ .Π
Η εξειδικευμένη «Ιατρική Μονάδα» Υγιεινής Φροντίδας του Διαβητικού Ποδιού εδρεύει στην κλινική «Διαβητικό Πόδι» και  λειτουργεί σε συνθήκες αποστείρωσης χειρουργείου, ενώ πρωτοπορεί στον τεχνολογικό εξοπλισμό. Διορθώνει και θεραπεύει παθολογικές και μορφολογικές αλλοιώσεις του διαβητικού ποδιού χωρίς επαφή με τον άρρωστο.
Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι:
  • Ενημέρωση, σχετικά με την προφύλαξη .
  • Κλινικο-εργαστηριακό έλεγχο: π.χ. πελματογράφημα
  •  Πληθυσμογράφημα – έλεγχο για τη δυναμική και τις πιέσεις των αγγείων στα πόδια
  • Υπέρηχοι-Triplex αγγείων
  •  Ακτινογραφία
  •  Αγγειογραφία
  •  Μαγνητική  και Αξονική Τομογραφία.
Την φροντίδα του διαβητικού ποδιού αναλαμβάνει αποκλειστικά  ειδικός Ποδίατρος  μετά τη ιατρική διάγνωση της πάθησης.Η θεραπεία είναι ανώδυνη, αποστειρωμένη και χωρίς  τον κίνδυνο μόλυνσης, αφού ο ποδίατρος  επεμβαίνει  με:
  • Laser:Εξειδικευμένος τύπος Laserπου αφαιρεί  ανώδυνα σαν νυστέρι τα  παραμορφωμένα νύχια, τις παρωνυχίες, και  τους σκληρούς κάλους. Αποστειρώνει το πόδι από μύκητες.
  • Υπέρηχοι: Μαλακώνουν και αναισθητοποιούν τους «κάλους», τα «πετσάκια» και τα παθολογικά νύχια.
 
  • Αποκερατινοποιητής:  Εξειδικευμένο  οδοντιατρικό μηχάνημα για την περιποίηση του διαβητικού ποδιού και γενικά των άκρων. Λειτουργεί όπως ο τροχός του οδοντιάτρου και  είναι μιας χρήσης. Αναρροφά τα καταστραμμένα νύχια και κάλους,  ενώ συγχρόνως εκτοξεύει αποστειρωμένο υγρό για έκπλυση της περιοχής.
Αφαιρεί και λειαίνει τους κάλους και τα νύχια, όπως ακριβώς αφαιρείτε η τερηδόνα από το δόντι με τον οδοντιατρικό τροχό.
Aξίζει να σημειωθεί ότι το 2014, στις Η.Π.Α. το κέντρο ελέγχου λοιμώξεων (CDC), ανακοίνωσε 15 περιπτώσεις ατόμων που μολύνθηκαν από τον ιό του Aidsσε κέντρα pedicure.
Οι μυκητιάσεις και οι ηπατίτιδα είναι τα συχνότερα μεταδιδόμενα νοσήματα στην διαδικασία του pedicure.
Η προφύλαξη του «διαβητικού ποδιού» από τις επιπλοκές των παραμορφώσεων και μολύνσεων αποτελεί σκοπό του τμήματος «Κέντρο Ιατρικής Υγιεινής του Διαβητικού Ποδιού»
 
         ΠΑΘΗΣΕΙΣ  ΚΑΙΑ ΛΛΟΙΩΣΕΙΣ  ΠΟΥ  ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ
Οι παθολογικές και μορφολογικές αλλοιώσεις του διαβητικού ποδιού που διορθώνονται και θεραπεύονται στην «Ιατρική Μονάδα» Υγιεινής Φροντίδας του Διαβητικού Ποδιού  είναι:
  • Κάλη στα πέλματα, πτέρνες, δάκτυλα
  • Παρωνυχίες (Πετσάκια )
  • Εισχώρηση νυχιού στο δέρμα (είσφρυσηόνυχος). Δεν  αφαιρείτε ,καθαρίζεται το νύχι.  με υπερήχους, αποστειρώνεται με Laserκαι τοποθετείτε  διαστολέας για να μην υποτροπιάσει.
  • Χοντρά νύχια
  • Καταστροφή αρχιτεκτονικής των ονύχων (νύχια) από μυκητιάσεις.
  • Παρεκτόπιση ονύχων
  • Σπασμένες, χαρακωμένες πτέρνες.
  • Μυκητίασης δακτύλων – καθαρίζεται με υπερήχους και αποστειρώνεται με Laser, ανώδυνα.
  • Μυρμηκίασης δακτύλων (warts).
  • Όταν το ένα δάκτυλο εφιππεύει στο άλλο.
  • Αποστειρώνει παπούτσια (παντόφλες, σαγιονάρες, σαμπό) ανεξάρτητα υλικού.
 
« Στην «Ιατρική Μονάδα» , πέρα από την θεραπεία και την φροντίδα που προσφέρουμε στο πόδι, εκπαιδεύουμε τους διαβητικούς για το πώς θα λειτουργούν καθημερινά στο σπίτι τους» καταλήγει ο κ Κούστας.
Η μονάδα προσφέρει τις υπηρεσίες της και στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ  και εκτός από την φροντίδα εκπαιδεύει τους  αθλητές ( ποδοσφαιριστές , μπασκετμπολίστες, αθλητές του polo, κ.λ.π) για το πως θα αντιμετωπίζουν διάφορα τραύματα.
Σε ειδικές περιπτώσεις, οι υπηρεσίες προσφέρονται κατ’ οίκον  με εξειδικευμένο φορητό εξοπλισμό.
Η επίσκεψη των διαβητικών στην Μονάδα γίνεται κάθε 50 με 60 ημέρες και η φροντίδα διαρκεί από  30 μέχρι 60 λεπτά  ανάλογα με το πρόβλημα του κάθε ασθενούς.
Παράλληλα οι ασθενείς βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους γιατρούς για ενημέρωση η για την οδηγίες αντιμετώπισης κάποιου περιστατικού στο σπίτι.
Οι διαβητικοί που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της «Ιατρικής Μονάδας» μπορούν  να ζητήσουν πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-6927331, 6945-980110, 6944-575440.
 

Την ομάδα των Ελλήνων γιατρών απαρτίζουν Αγγειοχειρουργός, Λοιμωξιολόγος, Δερματολόγος, Διαβητολόγος, Ορθοπεδικός και Εξειδικευμένος Ποδίατρος.
 
ΥΠΟΠΤΑ   ΣΗΜΑΔΙΑ   ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ   ΠΟΔΙΟΥ
Τα σημάδια που πρέπει να ανησυχήσουν τον διαβητικό είναι:
  • Ρήξη του δέρματος ή εμφάνιση έλκους
  • Εμφάνιση –φυσαλίδων η κάλου
  • Δυσοσμία
  •  Αλλαγή στο χρώμα  (ωχρό, κόκκινο, μπλε, μαύρο)
  • Πόνος
  •  Ζέστη
  • Αλλοίωση μορφής
  •  Αν δε ρυθμίζεται ο σακχαρώδης διαβήτης
  •  Πρήξιμο
     
www. gkoustas.gr -  www.diavitiko-podi.gr.  Τηλ210-6927331, 6945-980110, 6944-575440.

        

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ  ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

           Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου 2015, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  ανακοινώνει τα εξής:
           Η πρωτοβουλία του ορισμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου ανήκει στη Διεθνή Ένωση κατά του Καρκίνου (UICC), η οποία  εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου -η Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.
           Μέσα από τις αποφάσεις της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας,  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε οδηγία για το 2015, σύμφωνα με την οποία καλεί τα κράτη μέλη να εντείνουν τη δράση τους για την πρόληψη του καρκίνου με την ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών πρόληψης.
           Με  φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου το «όχι πέρα από εμάς» επιδιώκεται να τονιστεί ότι, στην πορεία του καρκίνου δεν υπάρχουν πάντα λύσεις , αλλά είναι μέσα στις δυνατότητές μας να βρεθούν.
           Η εκστρατεία κατά του καρκίνου για το 2015 εστιάζει σε τέσσερις βασικούς τομείς
·      Επιλογή υγιούς ζωής
·      Έγκαιρη ανίχνευση – διάγνωση (screening).
·      Πρόσβαση στη θεραπεία για όλους
·      Ποιότητα ζωής
           Οι στρατηγικές πρόληψης στοχεύουν στο να μειωθεί η έκθεση του πληθυσμού στους παράγοντες κινδύνου και περιλαμβάνουν δράσεις που κατευθύνουν τους ανθρώπους σε υγιεινές επιλογές, όπως είναι η διακοπή του καπνίσματος, οι εμβολιασμοί, η διατροφή, ο έλεγχος των επαγγελματικών και περιβαλλοντικών κινδύνων κτλ.
           Σημαντική παράμετρος για την πρόληψη ορισμένων καρκίνων, όπως του μαστού, του τραχήλου μήτρας, του λάρυγγα, του δέρματος, του παχέως εντέρου και του ορθού, αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση-ανίχνευση. Η έγκαιρη διάγνωση χρησιμοποιεί διάφορες εξετάσεις για να εντοπίσει εγκαίρως τα άτομα τα οποία δεν έχουν μεν συμπτώματα, αλλά έχουν την νόσο. Τέτοιες εξετάσεις είναι για παράδειγμα το PAP test (τεστ Παπανικολάου) και η μαστογραφία.
           Εξαιρετικά σημαντικό είναι να εξασφαλίζεται για όλους τους πολίτες η πρόσβαση στα προγράμματα έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου. Επίσης, απαιτείται η στελέχωση των υπηρεσιών υγείας  με εκπαιδευμένο προσωπικό, που θα παρέχει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική θεραπεία του καρκίνου επί ίσοις όροις  και χωρίς οικονομική επιβάρυνση του ασθενή.
           Κρίνεται  αναγκαίο να υπάρχει σε κάθε χώρα ένα Εθνικό Πρόγραμμα για τον Καρκίνο, που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, ώστε να μπορεί ο καρκίνος να θεραπευτεί, όπως επίσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο.
           Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται ένα εθνικής εμβέλειας αρχείο καταγραφής των καρκίνων, το  οποίο θα αποτελεί σημαντικό όπλο στη Δημόσια Υγεία αφού:
·      Θα συγκεντρώνει στοιχεία για την νοσηρότητα και θνησιμότητα
·      Θα επιβεβαιώνει και θα αναλύει τη συχνότητα εμφάνισης των ομαδοποιημένων καρκίνων
·      Θα μπορεί να συμβάλει στη χάραξη Εθνικής Αντικαρκινικής Πολιτικής
·      Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας  και στην αξιοποίηση πόρων.
           Η Ελλάδα ήταν μέχρι πρόσφατα  η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν διέθετε τέτοιο αρχείο. Όμως, από τον Ιούνιο του 2008 άρχισε να λειτουργεί το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών (ΕΑΝ) μετά την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο μέσω του Υπουργείου Υγείας (2007).

           Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου είναι μια αφορμή για να καταστεί σαφής στο ευρύ κοινό η σημασία της πρόληψης του καρκίνου, που θα αποτελέσει το ερέθισμα για μια δυναμική προσέγγιση σε δράσεις για την αντιμετώπιση του. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ



Τους Ήρωες Μακεδονομάχους του Μεσημερίου τίμησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης 

Στο μνημόσυνο για τους επτά Ήρωες Μακεδονομάχους, κατοίκους Μεσημερίου που πραγματοποιήθηκε στην ομώνυμη τοπική κοινότητα παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
Ο κ. Αντιπεριφερεάρχης,  αποτίνοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των:
1) Ιερέας Παπαστογιάννης ετών 70,
 2) Στέργιος Γιαννάκης ετών 63, 
3) Κων/νος Ζαφειρίου ετών 70,
 4) Αθανάσιος Τρύπκος ετών 70, 
5) Τρύφων Θωμάς ετών 63,
 6) Νικόλαος Ντιπουζίνης ετών 50
 οι οποίοι ήταν κάτοικοι Μεσημερίου και 
7) Κων/νος Σταύρου Κίτσος από τη γειτονική Φλαμουριά
οι οποίοι δολοφονήθηκαν σε ενέδρα στις 2 Φεβρουαρίου 1905 από Βούλγαρους Κομιτατζήδες.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με το Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης - Αλμωπίας «Ο Παύλος Μελάς» και το Δήμο Έδεσσας. Στο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. 
Το ιστορικό της ημέρας ανέπτυξε ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Βέττας, ενώ, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, οι κ.κ. Βουλευτές Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, Χρήστος Σμίας και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου, ο Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Στρατηγός Δημήτριος Αλεβίζος, ο Ταξίαρχος Δημήτριος Κυριάκος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζώης Γιώτης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολλοί συμπολίτες μας.

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΛΟΤΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση-διαμαρτυρία των υλοτόμων της Αλμωπίας στο Δασαρχείο Αριδαίας, με την παρουσία δεκάδων δασεργατών από όλα σχεδόν τα χωριά της επαρχίας.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν εκτός από τους υλοτόμους και οι κυβερνητικοί βουλευτές Γιάννης Σηφάκης και θεοδώρα Τζάκρη, ο δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, οι  Αντιδήμαρχοι Γιάνης Κετικίδης, Χρήστος Μπάτσης,  ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας Χρήστος Γεωργίου και ο δασάρχης Αριδαίας  Νικόλαος Μέντης .
         Ο βουλευτής  Γιάννης Σηφάκης εξέφρασε την συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα τους για την κατανομή των συστάδων υλοτομίας σύμφωνα με το ΠΔ 126/86 ( με τον τρόπο που γίνεται η κατανομή ανελλιπώς από το 1987) και όχι σύμφωνα με το άρθρο 134 του Ν.Δ. 86/69. 
  Στην παρέμβαση του τόνισε ότι στις συνθήκες φτωχοποίησης των πολιτών και φυσικά των δασεργατών με τις πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν είναι δυνατόν το 30%-40% των δασικών συνεταιρισμών να μην μπορέσει να πάρει συστάδες λόγω μη δυνατότητας εξασφάλισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Ακόμη δεν είναι δυνατόν να είναι 10% ακριβότερα τα μισθώματα, 10% λιγότερα τα ένσημα και τριπλάσια η εγγυητική. Να συνεχίσει να εφαρμόζεται το ΠΔ 126/86 με  παράταση των προθεσμιών του. 
   Στην συνάντηση  παρευρέθη και η βουλευτής κ. Θ.Τζάκρη, που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Φραγκισκάκη και απέσπασε την υπόσχεσή του να παρεβρεθεί σε ανοιχτή συνάντηση και να δει θετικά το όλο πρόβλημα,  και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δ.Μπίνοςο οποίος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας  και την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργατών του βουνού. 
     Ο Δασάρχης κ. Μέντης δήλωσε ότι συμφωνεί με τα αιτήματα και ανέφερε ότι η αρμοδιότητα της απόφασης είναι του Υπουργείου. Κανονίστηκε συνάντηση του κ. Φραγκισκάκη, Περιφερειακού Διευθυντή Δασών, του κ. Σαμαρά Δντή Δασών Πέλλας, του κ. Δασάρχη μαζί με τους βουλευτές και τον κ. Δήμαρχο και τους ενδιαφερόμενους δασικούς συνεταιρισμούς την επόμενη Παρασκευή 13.02.15 για να έχουν προηγηθεί ενέργειες και να υπάρξει ενημέρωση.  
Η αντιπροσωπεία των δασεργατών κοινοποίησε επιστολή διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους, την οποία απέστειλε σε όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς.

Η επιστολή των εκπροσώπων των Δασικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας: 
Οι εκπρόσωποι Δασικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας κατόπιν προβλημάτων που προέκυψαν κατά την κατανομή των συστάδων υλοτομίας του 2015 σύμφωνα με το Π.Δ. 126/86 προτείνουν τα εξής: Για το λόγο της καθυστέρησης έκδοσης της διαχειριστικής μελέτης για το 2015 ενώ υπήρχε το προβλεπόμενο κονδύλιο, δίχως καμιά ευθύνη των δασικών συνεταιρισμών, ήταν αδύνατο μέχρι σήμερα να γίνει κατανομή των συστάδων στους δασικούς συνεταιρισμούς, αντί αυτού θα μπορούσε να υπάρξει επίλυση του προβλήματος σύμφωνα με τη πρόταση του Αναπληρωτή Προϊστάμενου της Δ/νσης Δασών Π.Ε. Πέλλας κ. Σαμαρά Αθανασίου (Δασολόγου με Β’ βαθμό) σύμφωνα με την οποία «… Όσον αφόρα τα στοιχεία του προς υλοτομία ξυλώδους όγκου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενδεικτικά ( κατ΄ ανώτατο όριο) τα στοιχεία της μελέτης που έχει λήξει».
Σήμερα, όπως έχουν πληροφορηθεί, είναι έτοιμη η διαχειριστική μελέτη. Ζητούμε να δοθεί ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στις προβλεπόμενες βάση του Π.Δ. 126/86 ημερομηνίες για τις αναθέσεις των συστάδων από την Δ/νση Δασών Πέλλας στους Δασικούς Συνεταιρισμούς Αλμωπίας.
Επίσης να σημειώσουμε ότι διαφωνούμε ριζικά με την κατανομή των συστάδων σύμφωνα με τις διαδικασίες του άρθρου 134 του Ν.Δ. 86/69. 
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΣΜΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
1. ΝΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
2. ΣΙΝΑΠΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 
3. ΤΟΥΡΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

4. ΜΗΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

  Ακόμη από τους δασεργάτες τέθηκαν θέματα συντήρησης δασικής οδοποιίας, επιστροφή τμήματος ανταποδοτικών από το κράτος και τον Δήμο κλπ. για έργα στο δάσος και στα ορεινά χωριά κλπ. 
































ΟΜΠΑΜΑ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΥΒΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Βαρυσήμαντη δήλωση Ομπάμα: Μην στύβετε άλλο την Ελλάδα [βίντεο]

Άκρως σημαντική παρέμβαση του Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας: Δεν μπορείς να συμπιέζεις συνεχώς χώρες σαν την Ελλάδα
Η παρέμβαση των ΗΠΑ στη σχέση της Ελλάδας με την Ευρωζώνη, πήρε την Κυριακή τον πλέον κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο με προσωπικό μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε στο CNN ότι δεν μπορείς να πιέζεις άλλο τους λαούς με τη λιτότητα. Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, υπογράμμισε ο Αμερικανός ηγέτης.Βεβαίως, ο Πρόεδρος Ομπάμα πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, αλλά όχι με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης. Μίλησε για τη φοροδιαφυγή, και αναφέρθηκε στην αδυναμία συλλογής φόρων.
“Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στην  Ευρωζώνη, αυτή είναι η ελπίδα μου”, CNN ο κ. Ομπάμα.
Σημείωσε επίσης ότι από την αρχή βοηθήσαμε και ασχοληθήκαμε με την ελληνική κρίση. Και είναι σημαντικό ότι και η Γερμανία αναγνωρίζει ότι πρέπει να μείνει στο ευρώ.
ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Συμφωνειτε με την δήλωση του νέου Ελληνα πρωθυπουργού ότι η λιτότητα δεν φέρνει αποτελεσμα;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ: “Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκείμενου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματα τους.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων, η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν διάσημα τραγική.
Νομίζω ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά, έπρεπε να δρομολογήσουν μια σειρά πο αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%, αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε το πολιτικό σύστημα.
Επομένως η ελπίδα μου είναι ότι η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζωνη, νομίζω ότι αυτό θα απαιτούσε συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές. Οταν η οικονομική κρίση στην Ελλαδα ενέσκηψε πριν από μερικα χρόνια, εμείς είχαμε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της. Νομίζω ότι αναγνωρίζει η Γερμανία και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλαδα να παραμείνει στην Ευρωζωνη, από το να βρεθεί έξω από αυτή. Είναι μία κατάσταση που στις αγορές δεν αρέσει.
Γενικός όμως με απασχολεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη, η δημοσιονομική πειθαρχία είναι σημαντική, οι διαρθρωτικές μεταρρύθμισες είναι απαραίτητες σε πολλές από αυτές τις χώρες, άλλα αυτό που μας δίδαξε η αμερικανική εμπειρία, είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις τα ελλείμματα είναι να αποκαταστάσεις την δημοσιονομική σταθερότητα είναι να αναπτυχθείς και όταν έχεις μια οικονομία σε ελεύθερη πτώση πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης και όχι απλώς να γίνονται προσπάθειες πίεσης ενός πληθυσμού που δεινοπαθεί ολοένα και περισσότερο”.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΕΙΚΟΝΕΣ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΚΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LAIKOYRA.GR
Τυχερά μες στην ατυχία τους, ήταν οι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου της Μελίκης στην Ημαθία, καθώς την Κυριακή, ημέρα δηλαδή που δεν είχαν μαθήματα, οι θυελλώσεις άνεμοι ξήλωσαν τη σκεπή του σχολείου τους.
Οπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, από τον δυνατό θόρυβο, τρόμαξαν οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ στο σημείο έσπευσαν ο Λυκειάρχης,δημοτικοί σύμβουλοι και μηχανικοί.
Σήμερα και αύριο και το Λύκειο και το Γυμνάσιο Μελίκης δεν θα λειτουργήσουν.
Κάτοικοι και γονείς είναι εξοργισμένοι από αυτό που συνέβη, καθώς όλοι αναρωτιούνται τι θα συνέβαινε αν επρόκειτο για μια συνηθισμένη καθημερινή ημέρα και το σχολείο ήταν γεμάτο από μαθητές. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, γονέας έχει δηλώσει πως σήμερα θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ - ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Υπαπαντή του Κυρίου: Τι γιορτάζουμε στις 2 Φεβρουαρίου
Σήμερα 2 Φεβρουαρίου, η Χριστιανική πίστη γιορτάζει την Υπαπαντή του Χριστού, μία από τις 12 μεγάλες γιορτές (Δωδεκάορτον) της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.
Η ημέρα της Υπαπαντής εορτάζεται σε ανάμνηση του ερχομού Του στο Ναό των Ιεροσολύμων και στον καθαρισμό της Παναγίας από τη λοχεία. Ετυμολογικά σημαίνει προϋπάντηση και στον αγγλόφωνο κόσμο είναι γνωστή ως Candlemas.
Το εκκλησιαστικό γεγονός εξιστορεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς και αναφέρει ότι συνέβη σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση του Ιησού. Επειδή, σύμφωνα με το νόμο, ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας , έπρεπε να αφιερωθεί στον Θεό και συγχρόνως οι γονείς να προσφέρουν σε Αυτόν μία μικρή θυσία από ένα ζευγάρι περιστέρια.
Το ζευγάρι του Ιωσήφ και της Μαρίας προϋπάντησε στο ναό ο υπερήλικας Συμεών, ο οποίος δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του και φωτίστηκε από το Άγιο Πνεύμα.
Τα βυζαντινά χρόνια, η Υπαπαντή γιορταζόταν ως μικρή γιορτή στις 14 Φεβρουαρίου, ωστόσο ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός την ανήγαγε σε δεσποτική το 542 και επέβαλε να εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, ζητώντας τη βοήθεια του Θεού για έναν λοιμό που έπληττε την επικράτεια του.
Σήμερα, μόνο η Αρμενική Εκκλησία τιμά την Υπαπαντή στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ οι «παλαιοημερολογίτες» γιορτάζουν την Υπαπαντή στις 15 Φεβρουαρίου.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ

Σύντομες Προσευχές για διάφορες περιστάσεις
Υπάρχουν περιπτώσεις πού αισθανόμαστε κάθε ημέρα την ψυχική ανάγκη νά εκπληρώσουμε τά θρησκευτικά μας καθήκοντα π.χ. νά ανάψουμε το κανδήλι στο σπίτι μας, λέγοντας και κάποια λόγια προσευχής, ώστε νά μήν είναι ή πράξις μας τύπος, άλλα και ουσία.

Για τις περιπτώσεις αυτές παραθέτουμε μερικές ολιγόλογες προσευχές.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ
Πάτερ ημών ό έν τοίς ούρανοίς, άγιασθήτω τό όνομά σου ελθέτω ή βασιλεία σου γενηθήτω τό θέλημά σου ώς έν ουρανώ και έπί τής γης. Τον άρτον ημών τον επιούσιον δός ήμίν σήμερον, και άφες ημίν τά οφειλήματα ήμών ώς και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών και μή εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, άλλα ρύσαι ήμάς άπό του πονηρού. Ότι σου εστίν ή βασιλεία και ή δύναμις και ή δόξα, του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος,νυν και άει και εις τούς αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Χριστέ ό Θεός, ευλόγησον τήν βρώσιν και τήν πόσιν των δούλων σου, ότι Άγιος ει πάντοτε, νυν και αεί καί εις τού αιώνας των αιώνων. Αμήν.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ
Εύχαριστούμεν σοι, Χριστέ ό Θεός, ότι ενέπλησας ή μας των επιγείων σου αγαθών. Μή στερήσης ημάς και τής επουρανίου σου βασιλείας. Άλλ’ ώς έν μέσω τών μαθητών σου παρεγένου, Σωτήρ, τήν ειρήνην διδούς αύτοίς, έλθέ και μεθ’ ημών και σώσον ημάς.

ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ
Τά διαβήματά μου κατέθυνον, Κύριε, κατά τό λόγιόν σου και μή κατακυριευσάτω μου πάσα ανομία.
Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν έν ή πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα τήν ψυχήν μου.

ΟΤΑΝ ΘΥΜΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Κατευθυνθήτω ή προσευχή μου ώς θυμίαμα ενώπιόν σου έπαρσις τών χειρών μου θυσία εσπερινή, εισάκουσόν μου, Κύριε.
Θυμίαμα Σοι προσφέρομεν, Χριστέ ό Θέος ήμών, είς οσμήν ευωδίας πνευματικής, ό προσδεξάμενος εις τό υπερουράνιόν Σου Θυσιαστήριον, άντικατάπεμψον ημίν τήν χάριν τού Παναγίου Σου Πνεύματος.

 ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ
Κύριε, ποίησον αύτό και δι’ έμέ «Αφθαρσίας πηγήν, άγιασμού δώρον, αμαρτημάτων λυτήριον, νοσημάτων αλεξιτήριον, δαίμοσιν όλέθριον, ταίς εναντίαις δυνάμεσιν απρόσιτον, αγγελικής ισχύος πεπληρωμένον».

ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΝΔΗΛΑΣ ή ΑΛΛΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΠΡΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ
Πάτερ Άγιε. ιατρέ τών ψυχών καί τών σωμάτων ημών, ό πέμψας τόν μονογενή σου Υιόν, τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, πάσαν νόσον ιώμενον καί έκ θανάτου λυτρούμενον, ίασαι καί τόν δούλον σου (τό όνομα), έκ τής περιεχούσης αυτόν σωματικής καί ψυ¬χικής ασθενείας, καί ζωοποίησον αύτόν, διά της χάριτος του Χριστού σου.

ΟΤΑΝ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΔΗΛΙ Η ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.
Άρτος ζωής αιωνιζούσης γενέσθω μοί τό Σώμα σου τό άγιον, εύσπλαγχνε Κύριε, καί τό τίμιον Αίμα, καί νόσων πολυτρόπων άλεξιτήριον.
Τού δείπνου σου τού μυ¬στικού, σήμερον Υιέ Θεού, κοινωνόν μέ παράλαβε. ού μή γάρ τοις έχθροίς σου τό μυστήριον ειπω, ού φίλημα σοί δώσω καθάπερ ό Ιούδας άλλ’ ώς ό ληστής ομολογώ σοί. Μνήσθητί μου, Κύριε, εν τη βασιλεία σου.
Ιδού γάρ βαδίζω προς θείαν Κοινωνίαν Πλαστουργέ, μή φλέξης με τή μετουσία πύρ γάρ ύπάρχεις τούς αναξίους φλέγον. άλλ’ούν κάθαρον έκ πάσης κηλίδος.

ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΝΑΟ ’Ή ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ
Το απολυτίκιο τού Ναού ή όταν είναι τούτο άγνωστο, τό:«Κύριε Ιησού Χριστέ έλέησόν με» (τρεις φορές), κάνοντας ευλα¬βικά τό σημείον τού Σταυρού.

ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ
Έν τή σκέπη των πτερύγων σου σκεπασθήσομαι και υπνώσω. ότι σύ, Κύριε, κατά μόνας έπ’ έλπίδι κατώκησάς με.
Εις χείρας σου, Κύριε, παρατίθημι την ψυχήν καί τό σώμα μου. Αύτός με ευλόγησον, αυτός με ελέησον καί ζωήν τήν αιώνιον χάρισαί μοι. Αμήν.

ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ
Δέσποτα Κύριε, ό πολλάκις συμπλεύσας τοις αγίοις μαθηταίς καί Αποστόλοις σου συμπλεύσον καί ημίν τοις αναξίοις δούλοις σου, καί πάντα εναντίον άνεμον καταπράυνον, Κυβερνήτης σύ ημών γενόμενος καί τήν χάριν τήν σήν δωρούμενος πάσιν ήμίν, Κύριε, δόξα σοί.

ΟΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ
Ό επιβλέπων έπί τήν γην καί ποιων αύτήν τρέμειν, ρύσαι ήμάς τής φοβέρας του σεισμού απειλής, Χριστέ ό Θεός, και κατάπεμψον ήμίν πλούσια τά ελέη σου. Πρεσβείαις της Θεοτόκου μόνε Φιλάνθρωπε.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΙΤΗΜΑ η ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
Ψάλλουμε τον μικρόν ή τον μεγάλον Παρακλητικόν Κανόνα προς τήν Παναγία, όπως και τον Ακάθιστον Ύμνον (τούς Χαιρετισμούς), πού υπάρχουν σέ πολλές αύτοτελείς έκδόσεις. Επίσης τά ωραία «Θεοτοκία».

''Η προσευχητική και ιαματική δύναμη των ψαλμών''


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...