Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ



Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας, οι δηλώσεις ιδιοκτησίας για το κτηματολόγιο στον δήμο Αλμωπίας, θα θεωρούνται πλέον εκπρόθεσμες, με τα όποια πρόστιμα αυτό συνεπάγεται.
Να θυμίσουμε ότι η παράταση που είχε δοθεί, έληξε στις 2 Ιουνίου και μετά από μια σιωπηρή "ανοχή", οι μελλοντικές δηλώσεις, θα επιβαρύνονται με τα προβλεπόμενα πρόστιμα εκπρόθεσμης δήλωσης.
Με νεότερη ανάρτηση θα σας ενημερώσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι. 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΣΥΜΠΥΡΗΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ-ΑΧΛΑΔΙΑ- ΠΡΩΙΜΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΛΠ



ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ :
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ  ΣΤΑ ΣΥΜΠΥΡΗΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΑΧΛΑΔΙΑ, ΠΡΩΙΜΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ άλλες ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη στα πλαίσια της απόφασης των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών να συναντηθούν με την διοίκηση του ΕΛΓΑ και εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που λήφθηκε μετά την επίσκεψη τους στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Βέροια την προηγούμενη βδομάδα.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Στουπής, ο αντιπρόεδρος κ. Αθ. Ζανιάς, η προϊσταμένη ασφάλισης Κα Σουλίου εκ μέρους του ΕΛΓΑ και ο κ. Αλέξης Μπακούρος σύμβουλος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης εκ μέρους του Υπουργού κ. Βαγγ.Αποστόλου. Εκτός από τον κ. Γιάννη Σηφάκη συμμετείχαν ακόμη οι βουλευτές Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης και Φρόσω Καρασαρλίδου και η βουλευτής Πέλλας κα Θ. Τζάκρη.
Από μέρους των αγροτών συμμετείχαν αγροτικοί σύλλογοι της Πέλλας και της Ημαθίας καθώς και εκπρόσωποι συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος και η προϊσταμένη ασφάλισης του ΕΛΓΑ ανάλυσαν τα πορίσματα της δευτεροβάθμιας επιτροπής γεωπόνων που επισκέφτηκαν την περιοχή από 25-27 Μαΐου μετά την πρώτη παράσταση των αγροτικών συλλόγων στον ΕΛΓΑ. Το πόρισμα των υπηρεσιών είναι αρνητικό όσον αφορά το αίτιο των μεγάλων ζημιών, η επιστημονική τους θέση είναι ότι δεν είναι το αίτιο ο παγετός.
Από μέρους των αγροτών και των παρισταμένων βουλευτών εκφράστηκε η θέση ότι ο αγροτικός κόσμος Πέλλας και Ημαθίας έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά και ζητείται να γίνει το καλύτερο δυνατόν στα πλαίσια του κανονισμού για να αποζημιωθούν οι αγρότες. Παρουσιάστηκε μελέτη επιστήμονα από το ΑΠΘ που αμφισβητεί την επιστημονική άποψη του ΕΛΓΑ για τα αίτια της καταστροφής.
Αποφασίστηκε η σύγκληση επιστημονικής επιτροπής για να εξετάσει την προταθείσα μελέτη και να καταλήξει με επιστημονικά κριτήρια στο τελικό πόρισμα , η επιτροπή θα συνεδριάσει άμεσα.
Ακόμη αποφασίστηκε να δηλώνονται οι ζημιές για τα δέντρα που ξεραίνονται λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, ζημιές που, δυστυχώς, θα μεγιστοποιηθούν το επόμενο δίστημα.
Από μέρους του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη τέθηκε η ανάγκη δημόσιας διαβούλευσης με κυρίαρχη την συμμετοχή των αγροτών για να αποφασίσουν ποιες είναι οι ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες των δύο νομών που πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και να διεκδικηθεί η τροποποίηση του κανονισμού το συντομότερο δυνατόν. Στην συνέχεια να γίνουν οι αναλογιστικές μελέτες για να προκύψει το ασφάλιστρο που πρέπει να πληρώνεται για να είναι ο αγρότης καλυμμένος και να μην βρίσκεται  σχεδόν κάθε χρόνο στην πολύ δύσκολη θέση να παρακαλάει για το δίκιο του. Κατήγγειλε τις προηγούμενες κυβερνήσεις που ψήφισαν τον συγκεκριμένο κανονισμό του ΕΛΓΑ και τους εκπροσώπους  τους που ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για το γεγονός της μη αποζημίωσης των αγροτών ξεχνώντας ότι οι ίδιοι είναι που τον ψήφισαν ή δεν τον άλλαξαν.
Ζήτησε από την διοίκηση του ΕΛΓΑ μέτρα που να μειώνουν και εν τέλει να αποκόψουν σε εύλογο χρονικό διάστημα  τον ομφάλιο λώρο των πελατειακών σχέσεων του αγρότη με τους βουλευτές, τα Κόμματα κλπ όσον αφορά τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Διαφάνεια και ενημέρωση του αγρότη.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ απάντησε ότι ετοιμάζεται το μηχανογραφικό σύστημα με τρόπο που να μπορεί ο αγρότης να παρακολουθεί μέσω υπολογιστή και ΙΝΤΕΡΝΕΤ την πορεία του αιτήματος του. Ακόμη κάθε 15 μέρες θα ενημερώνει τους βουλευτές για τα βασικά ζητήματα που ενδιαφέρουν τους αγρότες και σε τακτά χρονικά διαστήματα θα εκδίδει δελτία τύπου για τις ημερομηνίες πληρωμής των αποζημιώσεων, την πορεία των προγραμμάτων κλπ. 

ΜΑΓΕΨΕ Ο "ΑΓΗΣΙΛΑΓΟΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ


Με μια όμορφη, διασκεδαστική και επιμορφωτική θεατρική παράσταση ξεκίνησε το εορταστικό διήμερο καλωσορίσματος του καλοκαιριού από το δημοτικό σχολείο Προμάχων.
Σε μια κατάμεστη από θεατές, τα παιδιά της Γ΄τάξης παρουσίασαν μια διασκευή του παραμυθιού του Δημήτρη Μπασλάμ  "Ο Αγησίλαγος" και καταχειροκροτήθηκαν για το ταλέντο και την απολαυστική ερμηνεία τους.
 Στους δεκάδες παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν πίτες και κεράσια, ενώ για αύριο, δεύτερη μέρα, που είναι και το αποκορύφωμα της γιορτής, έχει προγραμματιστεί, παρουσίαση ζώων του αγροκτήματος και θεατρικό έργο από την Α΄τάξη,  αναβίωση παλιών τοπικών παιχνιδιών από την Ε΄τάξη  και για το τέλος, παραδοσιακό γλέντι με χορούς και τραγούδια.
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έχει φροντίσει για πολλούς μεζέδες και κεράσματα, ενώ όποια μητέρα-νοικοκυρά επιθυμεί, μπορεί να ετοιμάσει το δικό της ταψί με ό,τι νοστιμιά θέλει και να το προσθέσει στον μπουφέ που θα υπάρχει.


















Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΑΝΑΡΡΩΝΕΙ 7 ΦΟΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ

Οι άνθρωποι που έχουν λάβει πανεπιστημιακή μόρφωση, είναι σε πλεονεκτική θέση όταν πρόκειται για την ανάκαμψη του εγκεφάλου τους μετά από τραυματικές βλάβες αυτού. Οι πιθανότητες να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση είναι επταπλάσιες σε σχέση με εκείνους που δεν τελείωσαν το σχολείο, σύμφωνα με νέα έρευνα. 
Όσο περισσότερο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι εκπαιδεύονται, τόσο μεγαλύτερες «γνωστικές εφεδρείες» αποκτούν, γεγονός που τους κάνει, να έχουν λιγότερες πιθανότητες να μείνουν μόνιμα ανάπηροι μετά από έναν τραυματισμό στο κεφάλι. Αυτό συμβαίνει διότι, ο εγκέφαλός τους είναι σε καλύτερη θέση να διατηρήσει τη λειτουργία του, παρά τις όποιες ζημιές έχει υποστεί, καθώς και να βρίσκει νέους τρόπους λειτουργίας.

Οι ερευνητές δε γνωρίζουν ακόμα γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό, αλλά υποθέτουν πως σχετίζεται με το γεγονός ότι, εξαιτίας της συνεχούς και έντονης χρήσης του εγκεφάλου τους, αυτοί οι άνθρωποι ενισχύουν τους «μύες» του οργάνου αυτού, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό!

«Μετά από κάποια είδη τραυματισμών, ορισμένοι άνθρωποι δεν είναι πλέον σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία τους ή στις πρότερες κοινωνικές τους υποχρεώσεις (ανήκουν πλέον στην ομάδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες), ενώ κάποιοι άλλοι με τα ίδια ακριβώς τραύματα, ανακάμπτουν πλήρως», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Dr Eric Schneider από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής John Hopkins στη Βαλτιμόρη και μέλος της Αμερικής Νευρολογικής Ακαδημίας.
exercise-your-brain«Κατανοούμε κάποιους από τους παράγοντες που οδηγούν σε αυτές τις διαφορές, αλλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το σύνολό τους. Οι απαντήσεις που διαθέτουμε μάλλον αποτελούν ένα κομμάτι του παζλ. Οι άνθρωποι με αυξημένες γνωστικές ικανότητες, μπορεί πραγματικά να είναι σε θέση να θεραπεύονται με διαφορετικό τρόπο, ο οποίος να τους επιτρέπει να επιστρέφουν σε λειτουργίες προ του τραυματισμού τους.»

«Περαιτέρω μελέτες απαιτούνται, όχι μόνο για να κατανοήσουμε έναν τέτοιο συσχετισμό, αλλά και για να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση αυτή, ώστε να βοηθηθούν άτομα με λιγότερες γνωστικές εφεδρείες.»

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 769 άτομα, με τραύματα στο κεφάλι, κυρίως από τροχαία ατυχήματα και πτώσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως, οι άνθρωποι που είχαν λάβει εκπαίδευση ίση με πτυχίο πανεπιστημίου ή και ανώτερη, παρουσίαζαν επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να ανακάμψουν πλήρως από τα τραύματά τους, σε σχέση με άτομα που δεν είχαν καταφέρει να τελειώσουν το γυμνάσιο. 

Επιπλέον, κατά το παρελθόν έχει αποδειχθεί πως, άνθρωποι ανώτερων εκπαιδευτικών επιπέδων, εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ, όταν υποφέρουν από τις  ίδιες ζημιές στον εγκέφαλο. 

Τα ευρήματα των ερευνητών δημοσιεύονται στο περιοδικό Neurology.
______
 Πηγή: capitalhealth.gr

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΠΙΟ ΑΤΥΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Γεννημένος το 1933, ο πατέρας μου είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή του, λόγω της Κατοχής, του Εμφύλιου και της γενικότερης φτώχειας της περιόδου. Στη συνέχεια όμως, υπήρξε τυχερός. Μπήκε στην παραγωγή το 1951 και κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου έζησε μία κατάσταση συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου γι' αυτόν και την οικογένειά του. Μπόρεσε να πετύχει τους στόχους του "μικροαστού” της εποχής του: αγόρασε σπίτι, αυτοκίνητο, ταξίδεψε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σπούδασε τα παιδιά του. Και όταν το 1986 βγήκε στη σύνταξη (μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας στις ένοπλες δυνάμεις) πήρε μία καθόλου ευκαταφρόνητη σύνταξη που, πριν από το 2009, έφθανε στα 3.000 ευρώ περίπου. Όταν ο πατέρας μου βρισκόταν στο μέσον της επαγγελματικής του καριέρας, για κάθε συνταξιούχο αναλογούσαν 3,4 εργαζόμενοι, η ανεργία κυμαινόταν γύρω από το 5,0%, το δημόσιο χρέος ήταν "άγνωστη λέξη” και η Ελλάδα άλλαζε κάθε μέρα προς το καλύτερο.
Εγώ γεννήθηκα το 1963. Το δικό μου ξεκίνημα ήταν πολύ πιο εύκολο από του πατέρα μου. Μεγάλωσα χωρίς να μου λείπει κάτι βασικό, σπούδασα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επέστρεψα στην πατρίδα μου και έφτιαξα τη δική μου εταιρία, η οποία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 μου έδωσε τα πάντα. Η κρίση με βρήκε στο απόγειο της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας και με κατάντησε να προσπαθώ να βρω τρόπους για να βγάλω το μήνα. Καταβάλλω πολύ περισσότερους φόρους από τον πατέρα μου, για σημαντικά μειωμένες κρατικές παροχές. Πληρώνω -με το ζόρι πλέον- κάθε μήνα σε έναν οργανισμό που λέγεται ΟΑΕΕ, τρέμω μήπως συμβεί κάτι με την υγεία μου, ενώ γνωρίζω ότι η σύνταξη που θα πάρω (θα έχω συμπληρώσει πάνω από 40 χρόνια δουλειάς όταν θα φθάσει αυτή η στιγμή) δε θα έχει καμία σχέση με τις εισφορές που πλήρωσα και βέβαια δε θα φτάνει για να με ζήσει. Όταν εγώ βρισκόμουν στο μέσον της επαγγελματικής μου καριέρας, για κάθε συνταξιούχο αναλογούσαν 1,55 εργαζόμενοι, η ανεργία βρισκόταν στο 27%, μου αναλογούσαν 35.000 ευρώ δημοσίου χρέους, η πατρίδα μου είχε χρεοκοπήσει και η Ελλάδα ήταν μία ανελεύθερη χώρα που βούλιαζε σε μία πρωτοφανή κρίση.
205839_10151230813613185_398950671_n
Αν είχα και γω έναν γιο, θα μπορούσε να είχε γεννηθεί το 1993, θα είχε περάσει μυθικά παιδικά χρόνια και σήμερα θα ήταν έτοιμος για να μπει στην αγορά εργασίας. Όμως, το παιδί αυτό θα αντιμετώπιζε μία ανεργία νέων που ξεπερνά το 50% και μία οικονομία χωρίς αναπνοή και χωρίς προοπτική. Θα ζούσε καθημερινά στην αβεβαιότητα, δε θα μπορούσε να θυμηθεί ένα θετικό και αισιόδοξο δελτίο ειδήσεων, θα έβλεπε τους φίλους του να φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό και την πατρίδα του να ξεφτιλίζεται και να βουλιάζει καθημερινά. Θα του αναλογούσαν επίσης 35.000 ευρώ δημοσίου χρέους, από μία πατρίδα που δεν του είχε δώσει τίποτα. Θα ήταν αναγκασμένος να πληρώνει ένα ασφαλιστικό σύστημα, για να πληρωθεί -και πάλι με το ζόρι- η σύνταξη του παππού του και οι συντάξεις 3.000.000 Eλλήνων συνταξιούχων, πολλοί από τους οποίους θα είχαν δουλέψει λίγα μόλις χρόνια, θα είχαν πληρώσει ελάχιστες εισφορές και θα ήταν πολλά χρόνια νεότεροι από τον πατέρα του. Όταν αυτός θα βρισκόταν στο μέσον της επαγγελματικής του καριέρας (γύρω στο 2040), η Ελλάδα θα έχει πληθυσμό 9,4 εκατομμύρια κατοίκους, από τους οποίους ποσοστό 31% (περίπου 2,9 εκατομμύρια) θα είναι πάνω από 65 ετών, συνταξιούχοι, τους οποίους θα εξακολουθούσε να πληρώνει αυτός με τις εισφορές και τους φόρους του, ενώ θα γνωρίζει ότι όταν αυτός θα έχει την ηλικία για να συνταξιοδοτηθεί, δε θα υπάρχουν αρκετοί Έλληνες για να πληρώσουν τη δική του σύνταξη. Τα ομόλογα που είχαν εκδοθεί στο PSI του 2012 δε θα έχουν λήξει ακόμη, ενώ όλο το χρέος που είχε κανονιστεί να λήξει πριν από το 2040, θα είχε μετακυλιθεί στις επόμενες δεκαετίες και θα εξακολουθούσε ακόμη να βαραίνει υπερβολικά τους κρατικούς Προϋπολογισμούς και να συνιστά έναν ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη.
Το παιδί αυτό θα ανήκε στη γενιά των άτυχων Ελλήνων. Οι γενιές του παππού του και του πατέρα του θα του είχαν φορτώσει όλα τα βάρη της δικής τους ευζωΐας, των δικών τους λαθών και της δικής τους άρνησης να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα γύρω τους. Η δική του γενιά, θα βρει βεβαίως το δρόμο της -έτσι γίνεται πάντα στις κοινωνίες που χτυπιούνται από κρίσεις. Όμως, η γενιά αυτή θα απολαύσει πολύ λιγότερα απ' όσα θα δικαιούται. Και αυτό, επειδή θα πληρώνει τις πολλές αμαρτίες των προγόνων της.
Καλλιτεχνική απεικόνιση του καβγά των γενεών από τον εικονογράφο Γιώργο Γούση
Καλλιτεχνική απεικόνιση του καβγά των γενεών από τον εικονογράφο Γιώργο Γούση
Αλήθεια, με ποιο δικαίωμα και ποια δημοκρατική νομιμοποίηση υπονομεύουμε ακόμη περισσότερο το μέλλον των επόμενων γενεών, επιμένοντας -μέσα στην κρίση που εμείς προκαλέσαμε- να παίρνουμε σύνταξη στα 45 ή στα 50; Με ποιο δικαίωμα και με ποια δημοκρατική νομιμοποίηση αναδιαρθρώνουμε εμείς σήμερα, το δικό μας δημόσιο χρέος, σε βάρος των επομένων γενεών; Και αυτό για ποιο λόγο; Για να διατηρούμε ένα σπάταλο δημόσιο από το οποίο κανείς δεν πρέπει να χάσει τη δουλειά του, τη στιγμή που έξω απ' αυτό, βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας και της ζωής, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι; Με ποιο δικαίωμα καταδικάζουμε τις επόμενες γενιές στη φτώχεια επειδή εμείς επιμένουμε στη φοροδιαφυγή, στη διαφθορά και τη λαμογιά, δεχόμενοι την απραξία και την αποδοχή (ως κάτι "φυσιολογικό”) που δείχνουν οι κυβερνήτες μας απέναντι στα φαινόμενα αυτά; Με ποιο δικαίωμα τους παραδίδουμε μια Ελλάδα φτωχότερη και βαρύτατα χρεωμένη, μικρότερη σε πληθυσμό, πιο αδύναμη και χωρίς προοπτική;
Τα παιδιά μας δε θα μας τιμούν. Θα μας αναθεματίζουν και θα μας φτύνουν.
____________
  ~ του Γιάννη Σιάτρα, οικονομολόγου και επικεφαλής του Κινήματος Πολιτών "Έλληνες Φορολογούμενοι”.
 Πηγή: capital.gr

ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ 8.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ



Αθήνα 10/06/2015

ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ 8.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ
(ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 18-29 ΕΤΩΝ)

ΝΕΑ Επιταγή (Voucher) Κατάρτισης & Απασχόλησης στον Τουρισμό, για άνεργους 18 έως 29 ετών, θα υλοποιήσει το  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 του MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES.


Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή σε άνεργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης  οι οποίες, για τη συγκεκριμένη ενέργεια,  περιλαμβάνουν:

·       Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 100 ωρών.
·       Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις τουριστικού κλάδου συνολικής διάρκειας 420 ωρών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους 18-29 ετών:
§  Απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και μετά-Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
§  Πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ

Το MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES, προετοιμάζοντας έγκαιρα τα νέα προγράμματα voucher, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους ανέργους νέους, παλιούς και νέους δικαιούχους voucher, να εκδηλώσουν ΑΜΕΣΑ το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στα προγράμματα. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής είναι σημαντική τόσο για το σύντομο χρονικό διάστημα που ανοίγει το σύστημα στο Υπουργείο,  όσο και για την περίπτωση της  ισοβαθμίας στα μόρια όπου θα επιλεχθεί ο άνεργος που έκανε νωρίτερα την αίτησή του. (θα παίξει καθοριστικό ρόλο η σειρά εγγραφής & εισαγωγής των στοιχείων ανέργων στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου)
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να κάνουμε τηλεφωνικά την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ αλλά και να σας ενημερώσουμε για το αν επιλεγείτε στο πρόγραμμα,  κάνοντας κλικ εδώ:

Εναλλακτικά, τηλεφωνήστε στo  MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 - 21:00
·  Αθήνα, Πελλήνης 8 - Τηλέφωνο: 2108899600 και Fax: 2117709450

·  Θεσσαλονίκη, Εγνατία 2-4 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 και Fax: 2312 202620

"Ο ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ" - ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΤΣΙΤΑ




Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το νέο παιδικό βιβλίο του συντοπίτη μας συγγραφέα Μάκη Τσίτα «Ο αδέσποτος Κώστας».

Ο Φοξ, ο μπαμπάς του και η μαμά του –μια οικογένεια σκύλων– έχουν για κατοικίδιο έναν άνθρωπο, τον μικρό Κώστα. Τον αγαπούν και τον φροντίζουν σαν παιδί τους, όταν όμως έρθει η ώρα να φύγουν για τις διακοπές τους, θα τον παρατήσουν πολύ μακριά απ’ το σπίτι… Και τότε ο Κώστας θα γίνει αδέσποτος και θα περιπλανηθεί, χαμένος και φοβισμένος, στην αφιλόξενη και σκοτεινή πόλη, αντιμέτωπος με πολλούς κινδύνους. Πρόκειται για μια πολύ περίεργη ιστορία. Ή μήπως όχι; 
Ένα πρωτότυπο και απολαυστικό βιβλίο με θέμα τη φιλοζωία.

Μάκης Τσίτας
Ο αδέσποτος Κώστας
Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
Σελ.: 48, τιμή: 7,70 ευρώ
ISBN978-618-01-0443-1
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ



Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων. Ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού Περίπλους (1994-2005) και συνεκδότης του περιοδικού Index (2006-2011). Σήμερα διευθύνει το μεγαλύτερο ελληνικό ενημερωτικό  site για το βιβλίο diastixo.gr.
Λογοτεχνικά κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα) έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του παίχτηκαν στο «Θέατρο των Καιρών», σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη και στο «Vault», σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα εβραϊκά, τα σουηδικά και τα φινλανδικά.
Έχει εκδώσει δεκαπέντε βιβλία για παιδιά «Ο αδέσποτος Κώστας», «Βρες ποιος είμαι!», «Απ’ έξω κι ανακατωτά», «Αχ, αυτοί οι γονείς», «Μην Ταλαιπωρείς τον Αϊ Βασίλη», «Πάρε με κι εμένα μαζί σου! », «Γιατί δε μετράς προβατάκια; », «Μη φεύγεις», «Ο Κοκκινούλης», «Οι φίλοι», «Δε μου αρέσει το γάλα», «Ποιανού είναι αυτή η σούπα; », «Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο», «Η Δώρα και ο Οδυσσέας», «Τ' όνομά μου είναι Δώρα»), τη συλλογή διηγημάτων «Πάτυ εκ του Πετρούλα» και το μυθιστόρημα «Μάρτυς μου ο Θεός», για το οποίο έλαβε την «Πελλαία Κλείδα» του Δήμου Πέλλας και το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 (European Union Prize for Literature).


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...