Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Κερδίστε ένα iPhone7 στο "6ο Φράγμα Πάρτι"


Κυκλοφόρησαν οι λαχνοί της λαχειοφόρου αγοράς από το "6ο Φράγμα Πάρτι".

Ο κάθε λαχνός στοιχίζει 1 ευρό και ο τυχερός θα κερδίσει ένα iPhone7.

Διατίθενται από μέλη του διοργανωτή ΑΣ Πρόμαχοι και από κεντρικά καταστήματα των Προμάχων.



Ευχαριστήριο του διευθυντή του Γυμνασίου Προμάχων Στάθη Πασόη στα Προμαχιώτικα Νέα


Δημήτρη θέλω να σε ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για τη στήριξη και την προβολή του Σχολείου μας, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τα Προμαχιώτικα Νέα.

Πρόβαλες το Σχολείο, όχι μόνο σ’ όλη την Ελλάδα αλλά και σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Πασόης Στάθης


Σ.σ.
Ήταν μεγάλη τιμή και τύχη για το σχολείο, τους μαθητές και τους κατοίκους εν γένει του χωριού, το δημιουργικότατο "πέρασμα" ενός εργατικού, ταπεινού και δοτικού εκπαιδευτικού, όπως είναι ο κύριος Πασόης, το ήθος του οποίου πρέπει να παραδειγματίσει όλους. Ο πήχης έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά και το Γυμνάσιο του χωριού μας, δικαιωματικά βρίσκεται στην κορυφή της εκπαιδευτικής πυραμίδας της πατρίδας μας.
Εγώ προσωπικά τον ευχαριστώ εκτός από την τιμή της φιλίας του, και για την αγαστή συνεργασία, όλα αυτά τα χρόνια, κατά την οποία πραγματοποιήσαμε πολλά, δημόσια και "ιδιωτικά". 

Δημήτρης Σαλαμάνης.

Δύο θέσεις για εργασία ορισμένου χρόνου στο κέντρο υγείας Αριδαίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το Δήμο Αλμωπίας ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου, η ΣΟΧ 1/2017, με ΑΔΑ : ΩΓΒ3ΟΡΕΠ-542,  για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ( ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ Ή ΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ) για ανάγκες καθαριότητας των Κέντρων Υγείας και Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας ( Π. Ε. Δ. Υ.) της 3ης Υ. Πε. Μακεδονίας και συγκεκριμένα:

ΠΙΝΑΚΑΣ Α : ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ( ανά κωδικό θέσης)
Κωδικός θέσης
Υπηρεσία
Έδρα Υπηρεσίας
Ειδικότητα
Διάρκεια σύμβασης
Αριθμός θέσεων



119



ΠΕΔΥ- ΚΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


ΑΡΙΔΑΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ


ΥΕ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και όχι πέραν της 31-12-2018
2
( 30 ώρες απασχόλησης εβδομαδιαίως ή 28 ώρες απασχόλησης εβδομαδιαίως )


Πληρ.: ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ – 3η  ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
                                    Νικολέτα Κασιδιάρη
                                 ΤΗΛ.: 23133-20579
                                 FAX:  23133-20508
                              e-mail:  daad7@3ype.gr


Τσιμτσιρίδης Γεώργιος

Αντιδήμαρχος  

Εδεσσαϊκό Θέατρο: Τα «Κόκκαλα» με πορεία την Κόρινθο


Τα «Κόκκαλα» με πορεία την Κόρινθο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά το ταξίδι της η Θεατρική ομάδα της Νεανικής Σκηνής με προορισμό την Κόρινθο. Το εξαιρετικό κείμενο «Κόκκαλα» του Ανδρέα Φλουράκη πήρε σάρκα και οστά επί σκηνής τον προηγούμενο Νοέμβρη και παρουσιάστηκε στη μαθητική κοινότητα και το Θεατρόφιλο κοινό της πόλης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.
 Με την καθοδήγηση της Θεατρολόγου Ηρώς Γεωργίου, οι πρωταγωνιστές, έφηβοι στο σύνολό τους, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ζωντανεύοντας τους ήρωες του συγγραφέα. Ξεδίπλωσαν το υποκριτικό τους ταλέντο και σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα της νιότης τους, απέδωσαν το κείμενο στο έπακρο. Ένα έργο που αφορά στους προβληματισμούς των σημερινών εφήβων, ένα έργο διαφορετικό από όλα όσα έχει παρουσιάσει το Εδεσσαϊκό Θέατρο και αυτή η μοναδικότητα του αποτέλεσε το έναυσμα της αίτησης συμμετοχής και της θετικής ανταπόκριση της από την κριτική επιτροπή του 15ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου.
Η παρουσίαση του έργου έχει προγραμματιστεί από τους διοργανωτές για την Τρίτη 8 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Αρχαίας Κορίνθου ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Η αποστολή είναι καθ’ όλα έτοιμη καθώς το προηγούμενο διάστημα η Θεατρική ομάδα δημιούργησε τις προϋποθέσεις μιας αξιοπρεπούς παρουσίας.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εκπροσωπήσει στην Κόρινθο η Πρόεδρος κα Δέσποινα Οτουντζίδου η οποία θα συνοδεύσει την αποστολή.

Ευχαριστήριο του Διευθυντή του Γυμνασίου Προμάχων Πασόη Ευστάθιου


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με τη λήξη της θητείας μου, ως Διευθυντή του Γυμνασίου Προμάχων, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όσους συνεργάστηκα τα έξι τελευταία χρόνια. 
     Όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικούς - μαθητές - γονείς - συλλόγους γονέων και κηδεμόνων),  τους τοπικούς φορείς αλλά και τους επαγγελματίες του χωριού, για την άψογη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της εξαετούς θητείας μου στο Γυμνάσιο Προμάχων.

 Εύχομαι καλή σχολική χρονιά στους συνάδελφους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές των σχολείων  Προμάχων και  Σωσάνδρας,  υγεία στους κατοίκους των δύο χωριών και καλή θητεία στο νέο Διευθυντή του Γυμνασίου Προμάχων, κύριο Ρέτζιο Νικόλαο.

Πασόης Ευστάθιος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Ο Αλέξανδρος Μεντής στον Αλμωπό Αριδαίας


Η διοίκηση του Αλμωπού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 23χρονου μέσου Αλέξανδρου Μεντή από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου Γ΄ Εθνική (26 συμμετοχές, 3 γκολ) με θητεία σε  Κ20 Πανσερραϊκού, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Εθνικό Σιδηροκάστρου και Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών τον οποίο εντάσσει και καλωσορίζει στην μεγάλη οικογένεια του. Του ευχόμαστε υγεία και δύναμη με πολλές επιτυχίες. 

    Με τιμή το Δ.Σ 
 Αλμωπού Αριδαίας 

Στη συντήρηση του κτιρίου και των εγκαταστάσεων του δημοτικού καταστήματος Εξαπλατάνου (πρώην Δημαρχείου) προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Στη συντήρηση του κτιρίου και των εγκαταστάσεων του δημοτικού καταστήματος Εξαπλατάνου (πρώην Δημαρχείου) προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας, στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης και του σεβασμού προς τη δημόσια περιουσία.

Η σχετική μελέτη περιλαμβάνει εργασίες ελαιοχρωματισμού των εσωτερικών επιφανειών των γραφείων και των διαδρόμων τόσο στο ισόγειο, όσο και στον πρώτο όροφο. Επίσης, θα γίνει ελαιοχρωματισμός στο εξωτερικό του κτιρίου. Παράλληλα, θα γίνει αντικατάσταση των σπασμένων κεραμιδιών και των σάπιων υδρορροών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Αλμωπίας.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη των εργασιών είναι 7.000 ευρώ (με το Φ.Π.Α.).

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...