Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ευχαριστήριο της ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Η φετινή συμμετοχή της ΔΗ.Κ.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας, τους Φίλους του ποδηλάτου, Σχολεία, Συλλόγους και Φορείς στον εορτασμό της “Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο” πέτυχε χάρη στην περιβαλλοντική συνείδηση και την ευγενική χορηγία που δείξατε όσοι έμπρακτα στηρίξατε τις δράσεις που διοργανώσαμε μαζί .
 Όλοι εσείς αξίζετε ένα θερμό “Ευχαριστώ” για την ανιδιοτελή προσφοράς σας.

Ευχαριστούμε λοιπόν

Τους παρακάτω Επιχειρηματίες για την Χορηγία ποδηλάτων που δόθηκαν μέσω κλήρωσης στα παιδιά:
Τον κ. Θεοδoσίου Ευστράτιο – Εμπορία Αθλητικών ειδών
Τον κ. Μποτσφάρη Νικόλαο – Γενικό εμπόριο
Τον κ. Μποτσφάρη Πέτρο – Είδη Παντοπωλείου
Τον κ. Παπαδόπουλου Γεώργιο – Ξενοδοχείο Λύδρα
Τις παρακάτω Επιχειρήσεις που προσέφεραν νερά και χυμούς για τα παιδιά:
Την Ποτοεμπορική Παντελίδη
Την Επιχείρηση Μελισσανίδη
Τον Όμιλο Επιχειρήσεων Νικόλαος Βάκκος

Τους συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων:
Τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας, τους Φίλους του ποδηλάτου, Τη Διεύθυνση Α'/θμιας Εκπαίδευσης, τους Δασκάλους, Μαθητές, Γονείς και Συλλόγους Γονέων των Δημοτικών Σχολείων Αριδαίας.
Όλους τους εθελοντές οι οποίοι συνόδευαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της ποδηλατοδρομίας.

Τους Φορείς και τις Υπηρεσίες που υποστήριξαν την ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατοβόλτας το πρωί της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου και το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου και κυρίως τον Διοικητή του Α.Τ. Αριδαίας κ. Γάκη Ευάγγελο για την εξαιρετική συνεργασία και παρουσία με τους συνεργάτες του Αστυνομικούς, καθώς και την Π.Υ. Αριδαίας.


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.


ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Αλμωπός - Καμπανιακός. Αγώνας πρωταθλήματος Γ΄Εθνικής


Δραστηριότητες του Εδεσσαϊκού Θεάτρου


«ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ» από την Κεντρική Σκηνή

Δύσκολο είδος η κωμωδία. Ειδικά όταν το έργο καλείται να μεταφερθεί από τη μεγάλη οθόνη στο σανίδι. Δύσκολο ακόμα καθώς η Κινηματογραφική του έκδοση είναι πολυαγαπημένη και αναγνωρισμένη από το ευρύ κοινό που έχει ταυτιστεί με τους πρωταγωνιστές του. Δύσκολο διότι οι πρωταγωνιστές του ανήκουν στο πάνθεον του Ελληνικού star system και ακόμα δυσκολότερο όταν μία ερασιτεχνική Θεατρική ομάδα από την σκηνοθεσία και την σκηνογραφία μέχρι και την ερμηνεία των ρόλων, μοιραία δεν θα αποφύγει την σύγκριση. 
Το στοίχημα μεγάλο, όχι όμως αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Όταν έχουμε σαν οδηγό το μεράκι και την αγάπη για την τέχνη που ανιδιοτελώς υπηρετούμε, το πνεύμα συνεργασίας, εργατικότητας και ομαδικότητας που χαρακτηρίζει κάθε Θεατρική ομάδα, την ποιότητα που προσφέρει κάθε  παραγωγή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σε ένα κοινό που μας ακολουθεί και μας στηρίζει για 38 ολόκληρα χρόνια, και απώτερο στόχο την προσφορά πολιτισμού στην πόλη μας, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να μας δικαιώσει.
Φίλες και φίλοι του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, σας καλούμε να στηρίξετε τη νέα παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής που θα ανέβει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας από την Κυριακή 29 Οκτώβρη ως και την Κυριακή 5 Νοέμβρη 2017 με ώρα έναρξης 9.15. 
Σας καλούμε να γίνεται συνοδοιπόροι μας στο νέο μας Θεατρικό ταξίδι μέσα από την εκρηκτική κωμωδία «ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ»-γνωστότερη ευρέως και με τον τίτλο «Ο Μπακαλόγατος»-που έγραψε ο Ντίνος Κατσουρίδης βασισμένος στο Θεατρικό έργο των αδερφών Γιώργου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, και που με μαεστρία μετέφερε στον Κινηματογράφο υπογράφοντας συγχρόνως και την σκηνοθεσία. (Πρώτη προβολή 21 Μαρτίου 1963). 
Σας καλούμε να παρακολουθήσετε μία παράσταση σε ένα έργο που απαιτεί στόφα πρωταγωνιστή για όλους τους ρόλους και που οφείλαμε σεβόμενοι τους δημιουργούς του, να κρατήσουμε τη φινέτσα, τους ρυθμούς και τις συμπεριφορές των χαρακτήρων του στο ακέραιο. Μία παράσταση με αναρίθμητες εκρήξεις γέλιου, που μεταφέρει χαρά και ευφρόσυνη διάθεση τόσο μέσα από την υψηλής ποιότητας χιούμορ της όσο και από τις απολαυστικές ερμηνείες των ηρώων που ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του Εδεσσαϊκού Θεάτρου. Μια παράσταση που τιμά τον θεατή της. Μια παράσταση που αξίζει να παρακολουθήσετε και να χειροκροτήσετε. Ένα εξαιρετικό επιτελείο ανθρώπινου δυναμικού εργάζονται πυρετωδώς αυτό το διάστημα με εντατικές πρόβες στο εντευκτήριο του συλλόγου καθώς η ημερομηνία διεξαγωγής των παραστάσεων πλησιάζει.
Τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι: Αγανάνη Ελένη, Αζέπη Ελένη, Γκόγλης Βασίλης, Δαδιώτη Βάλια, Δουρβάνης Δημήτρης, Καράλη Ελένη, Κιοσές Παντελής, Νανόπουλος Παναγιώτης, Τοπαλίδης Νίκος, Τσακίρη Ελένη, Φανιόπουλος Λάκης και Χατζής Χρήστος. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Δέσποινα Οτουντζίδου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Συνάντηση μεταξύ της Προέδρου του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κας Δέσποινας Οτουντζίδου και του Προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Πέλλας «Άγιοι Ανάργυροι» κου Βασίλη Μίσκου, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα στο γραφείο που  διατηρεί ο νεοσύστατος Σύλλογος επί της οδού Γεωργίου Πέτσου 5, Σκοπός της συνάντησης ήταν το ενδεχόμενο στα πλαίσια του κοινωνικού προφίλ που διατηρεί επί σειρά ετών το Εδεσσαϊκό Θέατρο, να στηρίξει οικονομικά το νεοσύστατο Σύλλογο Νεφροπαθών Νομού Πέλλας «Άγιοι Ανάργυροι» μέσω μίας δράσης του, αίτημα το οποίο έγινε με ευχαρίστηση αποδεκτό από τα μέλη του Δ.Σ. του Εδεσσαϊκού Θεάτρου. 
Έχοντας προγραμματισμένες παραστάσεις από την Κεντρική Σκηνή με το έργο «ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ», το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ώστε τα έσοδα από την παράσταση της πρεμιέρας (Κυριακή 29 Οκτώβρη) να διατεθούν για την οικονομική υποστήριξη του Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Πέλλας «Άγιοι Ανάργυροι». 
Αγαπητοί συνδημότες, σας καλούμε να γίνετε κοινωνοί αυτής μας της απόφασης και να στηρίξετε έμπρακτα αυτή μας την πρωτοβουλία με την παρουσία σας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της την Πρόεδρο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου, μέσα σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα. Στην διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, η κα Αηδονά αφού ενημερώθηκε εκτενώς για την δημιουργική πορεία του συλλόγου καθώς και για τρέχοντα θέματα που έχουν προγραμματιστεί και δρομολογηθεί από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο άμεσο μέλλον, συνεχάρη την Πρόεδρο του Δ.Σ. για την εθελοντική προσφορά των μελών του Εδεσσαϊκού Θεάτρου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την προοπτική συνεχόμενης δράσης του συλλόγου έτσι ώστε το Εδεσσαϊκό Θέατρο να εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της ανάδειξης του Πολιτισμού στην πόλη, γεγονός που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύει επί 38 ολόκληρα χρόνια, ενώ παράλληλα η κα Αηδονά επισήμανε την επιβεβλημένη, αναγκαία και απαραίτητη υποχρέωση στήριξης της Περιφέρειας σε φορείς που προάγουν Πολιτισμό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ TV 

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου στον δημοσιογράφο Παύλο-Νεκτάριο Παπαδόπουλο, την Τετάρτη 4 Οκτώβρη, μέσα από την συχνότητα της Πέλλα Τηλεόρασης και το κεντρικό δελτίο ενημέρωσης του σταθμού. Η κα Οτουντζίδου εξήρε την δημιουργική πορεία του συλλόγου από την ίδρυσή του ως σήμερα, τονίζοντας την εθελοντική προσφορά των μελών του συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και ενημέρωσε το τηλεοπτικό κοινό για τις προγραμματισμένες δράσεις του Εδεσσαϊκού Θεάτρου μεταξύ των οποίων την έναρξη λειτουργίας του Θεατρικού Εργαστηρίου από 1ης Οκτώβρη και τις προετοιμασίες που γίνονται για το ανέβασμα των νέων παραγωγών τόσο από την Κεντρική όσο και από τη νεοσύστατη Νεανική Σκηνή για τη φετινή Θεατρική περίοδο. Τόνισε δε ιδιαίτερα την υποστήριξη και την θερμή αποδοχή των δράσεων του συλλόγου από το Θεατρόφιλο κοινό και υποσχέθηκε πως σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Εδεσσαϊκό Θέατρο να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας, να πρωταγωνιστεί στις επάλξεις και να προάγει πολιτισμό.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που η Πέλλα Τηλεόραση φιλοξενεί φέτος το Εδεσσαϊκό Θέατρο και δίνει βήμα στον σύλλογο προς ενημέρωση του κοινού. Με αφορμή αυτή τη συνέντευξη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης-ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου-που φιλοξενούν τα δελτία τύπου και ενημέρωσης του συλλόγου και προωθούν τις δράσεις του.

Συντήρηση του κτιρίου και των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (πρώην Δημαρχείου) Εξαπλατάνου.


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση του κτιρίου και των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (πρώην Δημαρχείου) Εξαπλατάνου.
Συγκεκριμένα, έγιναν εργασίες ελαιοχρωματισμού τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Επίσης, το κτίριο μονώθηκε, αφού αντικαταστάθηκαν τα σπασμένα κεραμίδια της στέγης και οι σάπιες υδρορροές, ώστε να αποφευχθεί η υγρασία.
Πρόκειται για μια παρέμβαση, που εντάσσεται στα πλαίσια του γενικού νοικοκυρέματος κτιρίων που υλοποιεί η σημερινή Δημοτική Αρχή, σεβόμενη την δημοτική περιουσία. Είναι ενδεικτικό, ότι το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο στεγάζει δημοτικές υπηρεσίες, είχε πολλά χρόνια να συντηρηθεί και παρουσίαζε σημαντικές δυσλειτουργίες.
Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη των εργασιών ανέρχεται σε 7.000 ευρώ (με το ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ 2017.





18ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο - Δέσμευση Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου για αύξηση των ποσοτήτων καυσοξύλων σε περιοχές με βαρύ χειμώνα


Γιάννης Σηφάκης :  Δέσμευση Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου για αύξηση ( ως διπλασιασμό) και στην Πέλλα της ποσότητας των καυσόξυλων των δικαιούχων μέσα από την ομιλία του στο 18ο Δασολογικό Συνέδριο που γίνεται στην Έδεσσα
Ο Υπουργός μίλησε για την εξέλιξη της σύνταξης και κύρωσης των δασικών χαρτών, πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη ( θεωρώντας μόνο αυτού του είδους της ανάπτυξη πραγματική ανάπτυξη), προανήγγειλε την τροποποίηση των προδιαγραφών των διαχειριστικών μελετών 10ετίας, την ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών και πολλά άλλα. 
Δεσμεύτηκε για άμεση αύξηση ( έως διπλασιασμού) των ποσοτήτων των καυσόξυλων των δικαιούχων σε περιοχές με βαρύ χειμώνα, συμπεριλαμβανομένης και της Πέλλας. 
Ο χαιρετισμός του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη στο 18ο Δασολογικό συνέδριο ήταν ο ακόλουθος: 
« Είναι ευτυχές γεγονός και τιμή για την Πέλλα και για την Έδεσσα να φιλοξενεί το πανελλήνιο συνέδριο ενός επιστημονικού κλάδου που αγωνίζεται στην πράξη για την ορθολογική και αειφόρο διαχείριση του δασικού πλούτου της χώρας μας. Ιδιαίτερα που , όπως γνωρίζετε, η Περιφερειακή Ενότητα  Πέλλας έχει σημαντικές δυνατότητες στην αειφόρο διαχείριση μεγάλων δασικών εκτάσεων με υψηλά παραγωγικά δάση  με το Δασαρχείο Αριδαίας να είναι το 2ο σε παραγωγικότητα Δασαρχείο της χώρας και το Δασαρχείο Έδεσσας επίσης με αξιόλογη παραγωγικότητα.  
Και βέβαια δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο σας τον ερευνητή Νικόλαο Γρηγοριάδη που είναι Πελλιώτης ο οποίος πρόσφατα βοήθησε – πέραν της δασικής προστασίας -  και τον πολιτισμό αυτού του τόπου με την προσωπική του επιτυχία μετά από αγώνα δεκαετιών (και δικαίωση του σήμερα) για την ανακήρυξη του πλατάνου των 1400 ετών στο χωριό του, τα Σεβαστειακά, ως διατηρητέου μνημείου της φύσης.   
Το συνέδριο σας αποκτά ιδιαίτερη σημασία και λόγω της εκκίνησης από τον Υπουργό  της σύνταξης και κύρωσης των δασικών χαρτών  που αποτελούν μαζί με το κτηματολόγιο αναντικατάστατα αναπτυξιακά εργαλεία, που επιτέλους αποκτά η χώρα,  αφού καθορίζοντας τις χρήσεις γης, εξασφαλίζοντας την νομιμότητα διευκολύνουν τον χωροταξικό σχεδιασμό και την περιβαλλοντική προστασία. 
Ακόμη με την νομοθεσία για την διευκόλυνση της δυνατότητας εξαγοράς ή παραχώρησης κατά χρήση, για αγροτική χρήση, εκχερσωμένων εκτάσεων στο παρελθόν, αντιμετωπίζονται τετελεσμένες καταστάσεις του παρελθόντος προσφέροντας την δυνατότητα σε συμπολίτες μας να εξασφαλίσουν τίτλους ή εμπράγματα δικαιώματα σε αγροτεμάχια που καλλιεργούν επί πολλές δεκαετίες. 
Για την αειφορική διαχείριση των δασών, που συμβάλλει και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και την προστασία της βιοποικιλότητας , απαιτείται :  
να εξασφαλιστεί η δυνατότητα σύνταξης διαχειριστικών μελετών τουλάχιστον 10 ετίας ( καθόσον τα τελευταία –ιδίως- χρόνια με την υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών και τις περιορισμένες πιστώσεις αυτό έχει καταστεί ζητούμενο) καθώς και 
η ενίσχυση  των δασαρχείων σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα καθώς και θεσμικά για να βελτιωθεί  η προστασία των δασών από την λαθροϋλοτομία , πρόβλημα πολύ μεγάλο και στην περιοχή μας. 
Για αυτά τα θέματα σας διαβεβαιώνω ότι  θα αγωνιστώ  και μέσα από την επιτροπή περιβάλλοντος και την επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής ( στις οποίες συμμετέχω) αναδεικνύοντας τα αλλά και πιέζοντας , ευγενικά, τους αρμόδιους Υπουργούς. 
Εδώ , βέβαια, σήμερα διαρρηγνύουμε ανοιχτές θύρες γιατί ο παριστάμενος Υπουργός , ο Σωκράτης Φάμελλος, έχει και την γνώση και την ευαισθησία και τις δυνατότητες να είναι αποτελεσματικός και να ανοίγει νέους δρόμους.
 Εύχομαι κάθε επιτυχία στο σημαντικό συνέδριο σας»



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...