Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Δημόσια επιστολή του Χρήστου Τσιρανίδη προς τον βουλευτή Πέλλας Ιωάννη Σηφάκη


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ  Ι. ΣΙΦΑΚΗ

Θέμα: ΣΙΦΑΚΗΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Η ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΗΡΩΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ - ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝκ.ΤΖΑΚΡΗ Η ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

 ΚΥΡΙΕ Ι. ΣΙΦΑΚΗ εχθές δευτέρα στο  πνευματικό κέντρο σκύδρας  για  πρώτη φορά ήμουν παρόν σε ανοιχτή δημόσια ομιλία ,με κύριο θέμα το μεγάλο πρόβλημα των αγροτών που είναι όμηροι, από την υπόθεση τής Ο.Π ΑΘΗΝΑ,αλλά και την  αναφορά σας  στα υπόλοιπα τρέχοντα προβλήματα των αγροτών.
Ύστερα από μεγάλη υπομονή που έκανα όσο αφορά την ομιλία σας,αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ δημόσια και να σας ρωτήσω , είπατε εχθές,και πιο συγκεκριμένα ότι,
    Ο.Π ΑΘΗΝΑ .Είναι πολύ ευαίσθητο  το θέμα ,και γίνεται ακόμα  δυσκολότερο γιατί μέχρι τέλος του 2018 πρέπει να γίνουν και τα δικαστήρια για το ποινικό μέρος .Εσείς    το έχετε φέρει στο γραφείο του πρωθυπουργού και μας προτείνεται να πιέσουμε όλοι μαζί τον θεό ,όπως αποκαλέσατε  τον Α.ΤΣΙΠΡΑ  ,για μια πολιτική λύση,μια  φωτογραφική διάταξη, όπως έγινε  με το μέγαρο μουσικής   ή  οτιδήποτε άλλο μπορεί να δώσει λύση στο θέμα .Είστε ξεκάθαρα και σταθερά από την αρχή  υπέρ της πολιτικής λύσης και δεν συμφωνείτε  με την κ.ΤΖΑΚΡΗ που πριν από δυο μήνες  σε αυτή την αίθουσα είχε πει ότι δεν υπάρχει πολιτική λύση,να πληρώσουμε. 
σας ερωτώ, ως εκπρόσωπος του πολιτών του Ν.ΠΕΛΛΑΣ που είστε, εάν δεν δοθεί λύση από τον πρωθυπουργό, και για να μας αποδείξετε ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά, και όχι ότι θέλετε να μας κοροϊδέψετε
    είστε πρόθυμος να έρθετε σε συνεννόηση με την κ.ΤΖΑΚΡΗ ???γιατί άλλα λέει ο ένας, και άλλα λέει ο άλλος, ποιον να πιστέψουμε ότι θα μας σώσει???
    είστε πρόθυμος να φτάσετε μέχρι την λύση του προβλήματος?????? η απλώς θέλετε να κάνετε τον μεσολαβητή για να κερδίσετε εντυπώσεις??? 
     είστε πρόθυμος να αντισταθείτε μέσα στην βουλή μη ψηφίζοντας ή ακόμα και να γίνετε ανεξάρτητος????   η απλώς μας κοροϊδεύετε??? 
-ΕΜΠΑΡΓΚΟ μας είπατε ότι έχει κατατεθεί στην Ε.Ε πριν από δυο μήνες  αίτημα με 40 πίνακες. οικονομικής ενίσχυσης  47 εκ ευρώ,  όπου αποδεικνύεται η σημαντική απώλεια εισοδήματος ,και θα υποστηριχθεί από τον υπουργό στην σύνοδο υπουργών,αλλά σε αυτήν που έγινε τώρα δεν ήταν θέμα ,άλλα ελπίζετε  να είναι στην επόμενη,άλλα και εάν δεν έχουμε θετική εξέλιξη θα επιδιωχθεί εθνικό de minimmis.
 Με τους προηγούμενους που καταγγέλλεται ότι τα έδωσαν παράνομα ,τα είχαμε πάρει τον Ιανουάριο. Με εσάς Μάρτιος μήνας και ακόμα είστε στα λόγια παρά τις καλοκαιρινές δεσμεύσεις .
     σας ζήτησα εχθές να μας δημοσιοποιήσετε  το αίτημα προς την Ε.Ε,είστε πρόθυμος να το κάνετε ή μας κοροϊδεύετε???? 
    επιτέλους θα συζητήσετε το θέμα??? η θέλετε να κερδίσετε χρόνο ????
    όπως φαίνεται μάλλον δεν θα περάσει το θέμα, και γιαυτό μας τάζετε de minimmis ,γνωρίζετε ότι το ταμείο δεν έχει λεφτά ,και ότι γεμίζει την τριετία 2019-2021???
    γνωρίζεται ότι το de minimmis μας δίνει 109 εκ ευρώ την τριετία για όλες τις εταιρίες  ???? και μας λέτε ότι  εσείς μπορείτε  να μας δώσετε τα 47??
-ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ είπατε ότι οι δηλώσεις έχουν σταλεί για εσωτερικό έλεγχο ,και τέλος της εβδομάδας θα σταλούν στον ΕΛΓΑ  για τον έλεγχο της διαδικασίας,επίσης ότι θα δούμε τον τρόπο που θα πληρωθεί η ζημιά,και τέλος πάντων σε κάθε περίπτωση έχουμε την δέσμευση από τον υπουργό  ότι θα πληρωθεί η ζημία
    ρωτήσαμε τον ΕΛΓΑ για τις βροχοπτώσεις και μας είπε ότι δεν έχει καμιά σχέση ο ΕΛΓΑ το γνωρίζετε αυτό????
    τώρα που σας το λέμε προτίθεστε να ρωτήσετε επίσημα και να το  δημοσιοποιήσετε  ????
    παραδέχεστε ότι ακόμα και σήμερα δεν ξέρετε από που θα πληρωθεί η ζημιά ,μήπως μας κοροϊδεύετε ??? 
    ακούσαμε ότι δηλώθηκαν 88 ποικιλίες,και ότι απορρίφθηκαν από αυτές το γκλορια και το ρετ χαβεν και ενδεχόμενος και άλλες ,γνωρίζετε ποιες είναι αυτές? 

Τέλος πρέπει να πούμε ότι η κατάσταση είναι απελπιστική για τους αγρότες ,και ότι εάν δεν δοθούν λύσεις η καταστροφή μας θα είναι μη αναστρέψιμη,και τότε έχουν να δουν τα μάτια μας πάρα πολλά.
ας μας λυπηθεί ο θεός ..

ΤΣΙΡΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
6974583059

Πλανήτης Γη


“Σας τα΄λεγα εγώ, ο Γέροντας τα είχε προβλέψει”

Θριαμβευτικό βλέμμα, ΕΓΩ είχα δίκιο, ΕΓΩ είμαι ο σωστός.

Σκόρπιο αίμα, ανεξίτηλα σημάδια στο έδαφος, κρεματόρια στην τρίχρωμη χώρα.

Ο θάνατος εξιλεωτικός, ο φανατισμός τυφλός, οι πιστοί στον Παράδεισο, τα “σκυλιά” κατακρεουργημένα.

Οσμή φορμόλης, τα νεκροτομεία ασφυκτιούν, πλαστικές σακούλες, κλειστά φερμουάρ.

Χιλιάδες κεριά στο οδόστρωμα, βουβή προσευχή, τρόμος.

Παιδικές κούκλες πεταμένες “άραγε πώς τις έλεγαν τα παιδιά;”, χωρίς αγκαλιά, μόνες, πετιούνται στον κάδο.

Φαιοπράσινες στολές, γέφυρες κλειστές, σιδερένια πουλιά πάνω από τα κεφάλια μας, έτοιμα.

Δάχτυλα στα κόκκινα κουμπιά, κυκλικός σταυρός, εγκλωβίζουν στόχους, φωτιά και ατσάλι.

Τροχιοδεικτικά, επισκιάζουν τα κίτρινα φώτα της Πόλης, φευγάτοι “Σουλτάνοι”, βλοσυρά πρόσωπα με αστέρια στο πέτο, ανατρέπουν παρτίδες.

Κόκκινος συναγερμός, σύννεφα βαριά στη χώρα του Ήλιου, κούρνιασμα του φόβου στον τόπο της αγωνίας, χάρακες και διαβήτες σε πλαστικούς χάρτες, ασκήσεις, σενάρια στα πεντάγωνα κτίρια.

Κι ο δρεπανοφόρος επισκέπτης, έχει στρατοπεδεύσει μόνιμα στη γειτονιά, σκεπάζοντας με το μαύρο του μανδύα τα πάντα, εσένα, εμένα, αυτούς, εκείνους, αναμένοντας ανυπόμονα...

Κι ο στίχος του τσιγγάνου τροβαδούρου, επίκαιρος όσο ποτέ, να ακυρώνει “γέροντες” και “προφήτες”....

“....του είπα 6.000 χρόνια οι άνθρωποι πολεμάνε κύριε
....άνθρωπος μ΄άνθρωπο, λαός με λαό μαζί....”


Φιλία - Διογένης (Video clip 2018)


''Φιλία'' - Διογένης
Μουσική - Στίχοι : Διογένης
CD single '' Έτερα και εντάμαν ''
D Productions 2018
--------------------------------------------------
Έπαιξαν οι μουσικοί :
Τραγούδι - Λύρα - Φωνητικά : Διογένης
Μπάσο - Κιθάρα - Πιάνο : Π.Ματζαρίδης
Νταούλι : Δ.Ουσταπασίδης
Samples sounds keys : Δ.Χριστόπουλος
---------------------------------------------------------------------
Η ηχογράφηση , η μίξη του ήχου , η ενορχήστρωση ,
το mastering και το μοντάζ του βίντεο, έγιναν στο 
στούντιο '' PLAYHOUSE'' από τον Διογένη.

https://www.facebook.com/DiogenisB

Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στη Σκύδρα για ενημέρωση από τον Γιάννη Σηφάκη για το "ΑΘΗΝΑ" και για αγροτικά θέματα


Γιάννης Σηφάκης : Προσπαθούμε για πολιτική λύση του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος 1200 αγροτών 
Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στην Σκύδρα για ενημέρωση από τον Γιάννη Σηφάκη για το πρόβλημα με την ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» και σημαντικά τρέχοντα αγροτικά θέματα
Την συνάντηση διοργάνωσαν ο ΣΕΑΣ και ο Αγροτικός σύλλογος Σκύδρας
Παρευρέθηκε και χαιρέτησε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας μεγάλη συγκέντρωση αγροτών που διοργάνωσε ο ΣΕΑΣ Πέλλας και ο Αγροτικός σύλλογος Σκύδρας για να ενημερωθούν οι αγρότες από τον βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη για τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με το πρόβλημα 1200 αγροτών με την υπόθεση της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ». Οι αγρότες αυτοί έχουν δεσμευμένα ΑΦΜ και τους έχουν καταλογιστεί αλληλέγγυα και στο όλον από 3.000.000,00 € για ΦΠΑ μετά από έλεγχο 3 οικονομικών χρήσεων της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» πριν 23 περίπου χρόνια. Εκκρεμεί η απόφαση του Εφετείου για άλλες 7 χρήσεις.
Το πρόβλημα προήλθε εκ του γεγονότος ότι η διοίκηση, τότε, της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» μετέτρεψε την ΟΠ σε αστική εταιρία (που υπόκειται σε καθεστώς ΦΠΑ) αλλά στις συναλλαγές της δεν εξασφάλιζε την νόμιμη απαλλαγή ΦΠΑ που δικαιούτο από την στιγμή που τα προϊόντα προωθούντο για εξαγωγή.  Μετά από χρόνια από έλεγχο από τις ελεγκτικές αρχές επεβλήθη η καταβολή του ΦΠΑ ( που όμως δεν εισπράχθηκε ποτέ) με τα αναλογούντα πρόστιμα και προσαυξήσεις αλληλεγγύως σε όλα τα μέλη που εναλλάσσονταν κάθε χρόνο. 
Ο βουλευτής ανέλυσε τις προσπάθειες που κατέβαλε τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος. Το θέμα αυτή την ώρα βρίσκεται στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού και εξετάζεται η δυνατότητα λύσης του. 
Οι βουλευτής θεωρεί ότι το θέμα έχει γίνει πλέον το σημαντικότερο κοινωνικό πρόβλημα στην Πέλλα και χρειάζεται η μέγιστη προσπάθεια για την επίλυση του.
Άλλες σκέψεις και απόψεις που εκφράστηκαν πρόσφατα περί αποδοχής από τους αγρότες της ευθύνης τους και εξεύρεσης άλλων λύσεων για την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση τους χαρακτηρίστηκαν ως ατελέσφορες και τυχοδιωκτικές με δεδομένο τον πολύ μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που πρέπει να συνεννοηθούν και το γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση του εφετείου και για τις άλλες 7 χρήσεις.  
Αποφασίστηκε να επιδιωχθεί άμεσα κοινή συνάντηση του βουλευτή, της δημάρχου, του ΣΕΑΣ και του Αγροτικού συλλόγου Σκύδρας στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού για το θέμα.
Φάκελος για οικονομική ενίσχυση από την Κομισιόν για την απώλεια εισοδήματος στο ροδάκινο
Ο Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την κατάθεση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κομισιόν του φακέλου για οικονομική ενίσχυση λόγω απώλειας εισοδήματος για το ροδάκινο. Το αίτημα είναι για οικονομική ενίσχυση 47 εκατομμυρίων ευρώ. Έδειξε στους παρευρισκόμενους την μελέτη 35 σελίδων που εστάλη στην Κομισιόν. Θα υποστηριχθεί από τον Υπουργό σε Συμβούλιο Υπουργών το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ο Υπουργός έχει δεσμευτεί ότι σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης ( που την απευχόμαστε) θα επιδιωχθεί η εξασφάλιση εθνικού de minimis. 
Βροχοπτώσεις Ιουλίου στα ροδάκινα
Ο βουλευτής ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε από τις ομάδες παραγωγών και τους συνεταιρισμούς η συλλογή των στοιχείων από τους παραγωγούς. Αυτές τις μέρες γίνεται εσωτερικός έλεγχος από τους ίδιους τους συνεταιρισμούς των υποβληθέντων στοιχείων και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποσταλούν τα στοιχεία στον ΕΛΓΑ για έλεγχο. Ο ΕΛΓΑ θα ελέγξει τα στοιχεία. Ο Υπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα εξασφαλιστούν πιστώσεις για να πληρωθεί η ζημιά.  
Επιλαχόντες νέοι αγρότες
Έχουν μεταφερθεί από την Κεντρική διοίκηση 8,5 εκατομμύρια ευρώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την πληρωμή 460 επιλαχόντων από τους 1150. Αυτή την βδομάδα θα αναρτηθούν οι πίνακες. 
Επιδιώκεται από το Υπουργείο και τις Περιφέρειες η εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίων από άλλα προγράμματα του ΠΑΑ και από τα εναπομείναντα από την δεύτερη προκήρυξη του μέτρου σε Περιφέρειες στις οποίες δεν απορροφήθηκαν όλα τα κονδύλια με στόχο να εγκριθούν, αν είναι δυνατόν, όλοι οι επιλαχόντες νέοι αγρότες.
Εποχιακοί εργάτες γης τρίτων χωρών
Σύντομα θα υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση για την ασφάλιση των εποχιακών εργατών γης τρίτων χωρών με στόχο την δυνατότητα να μπορούν οι αγρότες να περνούν στα λογιστικά τους έξοδα το κόστος της εργασίας τους. Έχει ήδη ψηφιστεί η διάταξη για το βιβλίο στο οποίο θα αναγράφονται οι εργάτες γης και με τα στοιχεία του οποίου μηνιαίως θα γίνεται κατάσταση για τον ΕΦΚΑ που θα πληρώνεται τέλος του επόμενου μήνα.
Αλλαγές στην φορολογία υπέρ των συνεργαζόμενων αγροτών 
Εξετάζονται σκέψεις (για τα έσοδα του 2018) για φορολόγηση των αγροτών που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα στην πηγή, δηλαδή με 13%. Ακόμη μελετάται αντικειμενικό σύστημα τεκμαρτών εσόδων ανά στρέμμα καλλιέργειας η και συνδυασμός των προαναφερθέντων. Στόχος η δικαιότερη φορολόγηση των αγροτών, η υποβοήθηση του συνεργατισμού και η αφαίρεση κάθε κινήτρου για «μαύρη» διακίνηση.
Πληρωμή από τους εμπόρους εντός διμήνου σε ευαλλοίωτα προϊόντα
Ετοιμάζεται εγκύκλιος για να ξεκινήσει η εφαρμογή του ψηφισθέντος μέτρου που θα βοηθήσει σημαντικά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...