Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ DARWIN ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣΟ Ελληνικός Μακεδονικός Σύλλογος της Βόρειας Αυστραλίας μαζί με φοιτητές και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Darwin της Αυστραλίας επισκέφτηκαν την Πέμπτη 17 Ιουλίου το Δημοτικό κατάστημα Αριδαίας, στα πλαίσια ειδικού προγράμματος διάδοσης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του     μακεδονικού πολιτισμού.
Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας & Πολιτισμού κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία.
 Ο Δήμαρχος Αλμωπίας στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ελληνική παιδεία, την ιστορία της Αλμωπίας και τον πολιτισμό, ενώ συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς του Πανεπιστημίου του Darwin για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Charles Darwin στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας. Τέλος αναφέρθηκε και στην υλοποίηση του διασυνοριακού προγράμματος με τον τίτλο Living history – Living nature  με εταίρους το Δήμο Αλμωπίας και το Δήμο Νόβατσι και τις ενέργειες που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα για την ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Αλμωπίας.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος, κ. Αλέξανδρος Σουλεμέζης, μίλησε για τη σημασία του  προγράμματος τονίζοντας ότι στο φετινό πρόγραμμα έχουν ως κεντρικό θέμα εκπαίδευσης τη Μικρά Ασία την οποία και επισκέφθηκαν πριν από λίγες ημέρες.
 Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Μακεδονικού Συλλόγου του Darwin , κ. Ευστράτιος Πούλος, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Αλμωπίας και τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη για την επί σειρά ετών φιλοξενία που τους παρείχε και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τους ομογενείς της Αυστραλίας για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Αλμωπίας δώρισε στους προσκεκλημένους, φακέλους με ενημερωτικό υλικό  του διασυνοριακού προγράμματος και ακολούθησε ξενάγηση στο μουσείο Φυσικής ιστορίας της Αριδαίας από την κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία.
Από το Δήμο Αλμωπίας


ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "3ο ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ" ΤΟΥ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ


Ξεκινούν από σήμερα οι παραγγελίες για τα μπλουζάκια για το "3ο ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ", που διοργανώνει ο ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ.

Πρόκειται για μακό t-shirt τα οποία μπορείτε να τα παραγγείλετε από τα μέλη της ομάδας, καθώς και από επιλεγμένα σημεία των Προμάχων (Πράσινο περίπτερο, καφε Αστεροσκοπείο, GREKOS, Λίτσα).
Είναι διαθέσιμα όλα τα χρώματα και όλα τα μεγέθη, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά.
Να τονίσουμε ότι το χρώμα της στάμπας και του λογότυπου, θα είναι σε χρυσαφί χρώμα και το κάθε μπλουζάκι κοστίζει 8 ευρώ.
Οι παραγγελίες θα πρέπει να γίνουν από σήμερα και για τις επόμενες δέκα ημέρες.

Δείτε τις δυο όψεις του t-shirt και την επιλογή των χρωμάτων.
Η ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ


ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ


ΤΟ ΧΡΩΜΑΤΟΛΟΓΙΟ -ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ

Απελάσεις, της Σοφίας ΛαμπίκηΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΛΑΜΠΙΚΗ

Πωλείται ο τόπος


Αναταραχή μεγάλη στο Σούνιο, στον Ιερό Ναό, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης… μάθανε τα αρχαία πνεύματα που κατοικούν εκεί ότι πωλείται ο τόπος.

Με επιμέλεια αλλά και βιάση συλλέγουν τα αρχαία διδάγματα και ετοιμάζονται για αναχώρηση.


Ο Αιγαίας θρηνεί στο βράχο που είδε τα καράβια με τα μαύρα πανιά, τα ξαναβλέπει να πλησιάζουν.


Στην παραλία ο Ποσειδώνας έδωσε εντολή στις Νηρηίδες να ετοιμάζονται να επιστρέψουν στους βυθούς του Αρχιπελάγους.


Δεν τους χωρά πια ο τόπος. Δεν τους θέλει. Δεν "αξιοποιούνται" οι Μύθοι και οι Θρύλοι που οφείλουν να στοιχειώνουν τη Μνήμη των λαών.


Δεν έχει πια Μνήμη αυτός ο λαός, μαλάκιο του χρήματος πια είναι.Στον Όλυμπο την τελευταία γουλιά απ΄το νέκταρ πίνουν οι Δώδεκα πριν Ρώσοι επενδυτές χτίσουν ξενοδοχεία και θαυμάσουν το λεηλατημένο τοπίο.Στα ερημικά βουνά της πέτρας και της πέρδικας ξωκλήσσια που κοιτούν το πέλαγο ξεκρεμούν τα σήμαντρα τους. Μαζεύουν τις εικόνες με τους ευλαβικούς ασπασμούς αιώνων, τα φτωχικά μανουάλια τους και ετοιμάζονται κι αυτά να αποτελέσουν τουριστικό ντεκόρ ή βάση ανεμογεννητριών.Τα δάση θρηνούν. Φεύγουν πετώντας τα πουλιά, τα ζώα τρέχουν για να γλυτώσουν απ την αξιοποίηση, αργά –αργά οι αρχέγονες χελώνες κουβαλούν, φεύγοντας, στο καβούκι τους την ιστορία του τόπου, τα θροΐσματα των κλαδιών, τα κελαηδήματα του σμιρνοτσίχλονου.


Μόνο τα δέντρα δεν μπορούν να φύγουν. Ριζωμένα εκεί, καταδικάστηκαν να ζήσουν το βίαιο τέλος, μέχρι να φτάσουν οι σκιέρ των νέων χιονοδρομικών.Η Θάλασσα που τραγούδησε ο Όμηρος στέκει ακίνητη και σιωπηλή.


Περιμένει την εγκατάσταση θαλάσσιων ανεμογεννητριών ενώ την αποχαιρετούν τα δελφίνια και οι φώκιες της , τα ψαράδικα κι οι άνθρωποι με το σταφιδιασμένο απ΄τον ήλιο δέρμα που χρόνια της έκαναν παρέα.Φεύγουν μαζί κι οι σκιές των Ποιητών, των Φιλοσόφων, των Νεκρών που αγωνίστηκαν για μια σπιθαμή ελεύθερης γης.


Ακούγονται, αν προσεκτικά ακούσεις, οι θρήνοι τους την ώρα της Απέλασης.Και αν ακούσεις καλύτερα ακούγεται κι η παλιά φωνή της Γαίας να μιλά και να καταριέται:«Πουλήσατε τα χώματα σας , τη γη σας, για να σώσετε τις τραπεζικές σας καταθέσεις.


Τα βουνά.


Τα νερά.


Τα ζώα και τα πουλιά της.


Την Ιστορία της και τ αγάλματά της.


Τη θάλασσα, την ελιά, τ αμπέλι της.


Τον ήλιο της , την ψυχή της όλη.


Τον Όλυμπο την καρδιά των θεών της πουλήσατε για να σώσετε τ΄άθλιο κι αργασμένο τομάρι σας.


Τα παιδιά που δεν γεννήθηκαν και δεν θα γεννηθούν πια ποτέ ξεπουλήσατε για πέντε νομίσματα .


Νέμεσις να πέσει βαριά επάνω σας.


Η Ύβρις θα έχει ανταπόδοση.


Τα δάκρυα μου, τα δάκρυα της γής θα γίνουν βρόχος στο λαιμό σας.


Βασανιστικό ας είναι το τέλος σας και βαρύ το χώμα που θα σας σκεπάσει …»Κι αν ακούσεις ακόμη πιο προσεκτικά αφουγκράζεσαι τη φωνή του ποιητή του Αρχιπελάγους

να λέει :

«ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ Τ ΑΓΑΛΜΑΤΑ»
ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΜΟΝΟ ΠΕΦΤΟΥΜΕ...

Μόνο πέφτουμε...

Σαν τα μικρά παιδιά σε μεγάλο ταξίδι. Πεινάμε, κλαίμε, κατουριόμαστε, χεζόμαστε, φωνάζουμε «πότε θα φτάσουμε;». Και οι μεγάλοι, στην αρχή να λένε «μετά το βουνό, φτάνουμε»«μόλις τελειώσουν τα δέντρα, φτάνουμε»«μετά τη στροφή, φτάνουμε», «μετά τη στροφή»«μετά τη στροφή»… Και μετά την τελευταία στροφή είναι ο γκρεμός. Και πέφτουμε… και πέφτουμε… και πέφτουμε…. Και δεν είναι εφιάλτης. Δεν ξυπνάμε. Δεν πεταγόμαστε ιδρωμένοι. Δε λέμε «ουφ, όνειρο ήταν».

Μόνο πέφτουμε.

Έτσι και τώρα. «Μετά το βουνό είναι η ανάπτυξη», «μόλις τελειώσουν τα δέντρα ξεκινάνε οι νέες θέσεις εργασίας», «μετά τη στροφή τελειώνουν τα μνημόνια»… Και μετά την τελευταία στροφή έρχονται τα μαντάτα για νέα μνημόνια, για νέα ανεργία, για νέα μέτρα… Και πέφτουμε… και πέφτουμε… και πέφτουμε…. Και αυτό είναι πραγματικός εφιάλτης. Αλλά δεν ξυπνάμε. Δεν πεταγόμαστε. Δεν ουρλιάζουμε.

Μόνο πέφτουμε.

Μέχρι που αρχίζει να μας αρέσει αυτή η αίσθηση της πτώσης. Και αφηνόμαστε να μας καταπιεί η δίνη του τίποτα. Απολαμβάνουμε το κενό. Τον ξεπεσμό στην ανυποληψία μας. Δίχως τέλος. Έχει και πιο κάτω να πέσουμε… Και πέφτουμε… Και πέφτουμε…. Γιατί εμείς δεν κάναμε κάτι. Γιατί εμείς περιμέναμε πάντα «κάτι να γίνει». Από μόνο του. Και τώρα που πέφτουμε, δεν ήρθε ο από μηχανής θεός να μας πιάσει. Κι ακόμη κι αν ήθελε να έρθει, σίγουρα θα του το απαγόρευε κάποια δικαστική απόφαση, κάποια εγκύκλιος, κάποια πράξη νομοθετικού περιεχομένου….

Τίποτα δεν κάνουμε πια.

Μόνο πέφτουμε.[Στ’ αστεία παίζαμε…] - Μανώλης Αναγνωστάκης

Στ’ αστεία παίζαμε!
Δε χάσαμε μόνο τον τιποτένιο μισθό μας
Μέσα στη μέθη του παιχνιδιού σάς δώσαμε και τις γυναίκες μας
Τα πιο ακριβά ενθύμια που μέσα στην κάσα κρύβαμε
Στο τέλος το ίδιο το σπίτι μας με όλα τα υπάρχοντα.
Νύχτες ατέλειωτες παίζαμε, μακριά απ’ το φως της ημέρας Μήπως πέρασαν χρόνια; σαπίσαν τα φύλλα του ημεροδείχτη
Δε βγάλαμε ποτέ καλό χαρτί, χάναμε χάναμε ολοένα
Πώς θα φύγουμε τώρα; πού θα πάμε; ποιός θα μας δεχτεί;

Δώστε μας πίσω τα χρόνια μας δώστε μας πίσω τα χαρτιά μας
Κλέφτες!
Στα ψέματα παίζαμε!

Μα, στ’ αλήθεια πέφτουμε. Μόνο πέφτουμε….

Τα χάσαμε όλα.

Και γίναμε θέαμα… Αντικείμενο αφ’ υψηλού κριτικής. Εκείνων που μας έσπρωξαν με ωραία λόγια. Και μας έπεισαν ότι πρέπει να πέσουμε για να σηκωθούμε. Κι εμάς, μας άρεσε. Να πέσουμε… Να γίνουμε θυσία. Να πιστεύουμε σε ψέματα. Να κοροϊδευόμαστε. Να περιμένουμε.

Να πέφτουμε…


ΣΩΣΤΑ, σε αυτό που έγραψες ταιριάζει και του Βάρναλη


Ὁ ἄλλος

Ἂν θέλεις νὰ χαρεῖς
τὴ λεφτεριά, νωρὶς
γίνε προδότης, γίνε!
Τιμή, ντροπὴ δὲν εἶναι.
Θά ῾ναι μαζί σου οἱ νόμοι
κι ἡ πλερωμένη γνώμη!
Πέτα τὴν ἀνθρωπιά σου
κι ἀπ᾿ τὸν ἀφέντη πιάσου!
Κι ἅμα σὲ φτύνει ἀφτός,
νὰ κάθεσαι σκυφτὸς
καὶ θά ῾χεις τὰ πρωτεῖα
στὴ σάπια πολιτεία.


Κατερίνα


ΠΗΓΗ:
kartesios.com


ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ

Το ημερολόγιο ενός τρελού

"Τώρα που είσαι νέος να δουλέψεις. Να καταφέρεις να κάνεις κάτι στη ζωή σου".

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η πίεση έχει και τα όρια της. Πόσες φορές μπορείς να το ακούσεις αυτό χωρίς να χάσεις την ακοή σου. Την ψυχραιμία σου.

Να το ακούς συχνά απ' τη γενιά των ανθρώπων που αποφάσισε να πράξει διαφορετικά για σένα. Απ' τη γενιά των ανθρώπων που όσες φορές κι αν ρωτηθεί θα αποκριθεί πως η ευημερία του 2% της κοινωνίας είναι πιο σημαντική απ' το μέλλον σου. Πιο σημαντική απ' το μέλλον των παιδιών τους. Από φόβο μην χάσουν αυτά που έχουν. Το τίποτα.

Όσες φορές κι αν τους ρωτήσεις θα αποκριθούν πως καλύτερα είναι τα πράγματα να μείνουν ως έχουν. Έτσι όπως τα βρήκαμε απ' τους προγόνους μας, απ' τις γενιές που πέρασαν. Δεν είναι ώρα τώρα να αμφισβητήσουμε τις αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε. Με αυτές χτίσαμε ό,τι έχουμε. Το τίποτα.

Κι αυτό το τίποτα, αν ήταν κάτι κάποτε, το γκρέμισαν. Το χάρισαν και δεν πήραν τίποτα σε αντάλλαγμα. Το χάρισαν βάζοντας υποθήκη το μέλλον σου.

Όλα αυτά τα χρόνια πίεσης και νουθεσίας φαίνεται πως πήγαν χαμένα. Φαίνεται πως τελικώς άλλαξαν γνώμη. Έχουν άλλα σχέδια για σένα. Και το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον δεν θέλουν να καταφέρεις τίποτα στη ζωή σου.

ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΥΖ ΤΖΟΝΙ ΓΟΥΙΝΤΕΡΣπουδαίος αμερικανός κιθαρίστας του ηλεκτρικού μπλουζ, με τα χαρακτηριστικά κατάλευκα μαλλιά και το αποστεωμένο σώμα. Ο Μπι Μπι Κινγκ τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο λευκό κιθαρίστα του μπλουζ.

Ο Τζόνι Γουίντερ (Johnny Winter) γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1944 στο Μπομόν του Τέξας και ασχολήθηκε από πολύ μικρός με την μουσική. Στα δέκα του χρόνια ερμήνευσε σ’ ένα παιδικό σόου τραγούδια των Everly Brothers μαζί με τον αδελφό του Έντγκαρ και στα 15 του πρωτοηχογράφησε το τραγούδι “School Day Blues” με το συγκρότημά του Johnny and the Jammers. Η αφορμή για να μάθει ηλεκτρική κιθάρα ήταν το παίξιμο του Μάντι Γουότερς και του Μπι Μπι Κίνγκ.
Τον Δεκέμβριο του 1968 η καριέρα του έλαβε ανοδική τροχιά, όταν ο Μάικλ Μπλουμφιλντ τον προσκάλεσε να παίξει στην συναυλία που έδινε με τον Αλ. Κούπερ στη Νέα Υόρκη. Η ερμηνεία του στο τραγούδι του Μπι Μπι Κινγκ “It's My Own Fault” εντυπωσίασε τους ανθρώπους της δισκογραφικής εταιρείας Columbia και λίγες ημέρες αργότερα υπέγραψαν μαζί του συμβόλαιο συνεργασίας. Το 1969 κυκλοφόρησε τον ομότιτλο πρώτο του δίσκο (δεύτερο στην καριέρα του), από τον οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια “Dallas”, “Good Morning Little School Girl” (σύνθεση Σόνι Μπόι Γουίλιαμσον) και “Be Careful With A Fool” (σύνθεση Μπι Μπι Κινγκ). Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο περίφημο ροκ φεστιβάλ του Γούνστοκ. 
Την δεκαετία του εβδομήντα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αναζωογόνηση της καριέρας του Μάντι Γουότερς, τον οποίο θαύμαζε απεριόριστα. Έγινε ο παραγωγός σε τρεις δίκους του, “Hard Again” (1977), “I'm Ready” (1978) και “Muddy 'Mississippi' Waters – Live” (1979), που τιμήθηκαν με Γκράμι καλύτερου μπλουζ δίσκου. Το 2003 το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone τον κατέταξε στην 63η θέση στην λίστα με τους 100 κορυφαίους κιθαρίστες όλων εποχών.
Ο Τζόνι Γουίντερ πέθανε στις 16 Ιουλίου του 2014 στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στην Ζυρίχη, δύο ημέρες μετά την εμφάνισή του σε φεστιβάλ μπλουζ στην Γαλλία. Ήταν μάχιμος μουσικά μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, γιατί, όπως είχε δηλώσει σε μιά συνέντευξή του λίγο πριν από την πρώτη συναυλία επί ελληνικού εδάφους (Θεσσαλονίκη 16 Μαίου 2008) “ θα παίζω μπλουζ έως την ημέρα που θα πεθάνω”.
ΠΗΓΗ...http://cyprusnews.eu/

Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η παχυσαρκία θα μπορούσε να θεωρηθεί αναπηρία, αποφάσισε το δικαστήριο της Ε.Ε.
Η παχυσαρκία μπορεί να θεωρηθεί μια αναπηρία, αν επηρεάζει τον τρόπο που ένα άτομο κάνει τη δουλειά του και έτσι θα μπορούσε να ενταχθεί στους κανόνες της ΕΕ για την απαγόρευση των διακρίσεων στο χώρο εργασίας, αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ.

   «Η νοσηρή παχυσαρκία μπορεί να έχει την έννοια της αναπηρίας , αν είναι τέτοιου βαθμού ώστε να δυσχεραίνει την πλήρη συμμετοχή στην επαγγελματική ζωή επί ίσοις όροις με τους άλλους εργαζόμενους», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Niilo Jääskinen.

   Η υπόθεση που εκδικάστηκε από το δικαστήριο αφορούσε την περίπτωση του Δανού παιδοκόμου Karsten Kaltoft, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι άδικα έχασε τη δουλειά του λόγω του βάρους του.   Ο Kaltoft εργαζόταν για έναν τοπικό δήμο για 15 χρόνια, όταν η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε το 2010.

   Ισχυρίστηκε ότι αιτία για την απόλυση του ήταν το βάρος του, κάτι που δεν αποδέχονται οι πρώην εργοδότες του. Ο Κάλτοφτ προσέφυγε σε δικαστήριο της Δανίας ζητώντας αποζημίωση και το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση στο ομόλογο του της Ε.Ε., προκειμένου να αποφασίσει, αν η παχυσαρκία θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ως λόγος για παράνομες διακρίσεις από τους εργοδότες.

   Η γνωμοδότηση έκανε σαφές ότι μόνο η «ακραία, σοβαρή, ή νοσηρή παχυσαρκία" θα μπορούσε ενδεχομένως να χαρακτηριστεί ως αναπηρία.

   Τώρα η τελική απόφαση για την υπόθεση Kaltoft θα πρέπει να ληφθεί από το δικαστήριο στη Δανία. 
Πηγή: www.lifo.gr

Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ (7) ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ

Ενα άλυτο μυστήριο: Ο καταραμένος αριθμός επτά πίσω από τις αεροπορικές τραγωδίες

Κάθε αριθμός και ο συμβολισμός του ή ακόμα και η κρυφή ερμηνεία του που έρχεται από τα αρχαία χρόνια και απαντάται ακόμα και σήμερα. Εν προκειμένω: ο αριθμός επτά είναι συνυφασμένος με τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουν συμβεί σε αεροσκάφη των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τα επτά θαύματα του κόσμου, με τις επτά ημέρες της εβδομάδας, τις επτά Πλειάδες της αρχαιότητας ή τα επτά ενεργειακά πεδία στο σώμα του ανθρώπου, αλλά με τραγωδίες που κόστισαν πάρα πολλές ζωές. Όπως συνέβη στα δύο πρόσφατα αεροπορικά δυστυχήματα της Malaysia Airlines.

Μόνο το τελευταίο στην Ουκρανία... εμπεριέχει κάμποσες φορές τον αριθμό επτά. Θεωρία συνωμοσίας; Κι όμως, η τραγωδία συνέβη στις 17 Ιουλίου, το αεροπλάνο ήταν ένα Boeing 777 που έχει πίσω του 17 χρόνια πτήσεων, ενώ ο αριθμός της πτήσης ήταν ΜΗ 17.

Τα ίδια... περίεργα ευρήματα υπάρχουν και στο εξαφανισμένο Boeing στον Ινδικό Ωκεανό. Εκείνη η πτήση μετέφερε 227 άτομα, η πτήση είχε ονομασία ΜΜΗ 370

Μα, υπάρχει και παρελθόν στις εμφανίσεις του αριθμού επτά σε αεροπορικές τραγωδίες των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Η πρώτη συντριβή αεροσκάφους τους έγινε στις 4 Δεκεμβρίου του 1977. Συνετρίβη στην Τανζούνγκ Κουπάνγκ Τζοχόρ. Όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν: 93 επιβάτες και 7 μέλη του προσωπικού αέρος!

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τις τρεις τραγωδίες φέρει πάλι τον αριθμό επτά: 637!

Τι συμβαίνει, λοιπόν, και ο συγκεκριμένος αριθμός επτά εμφανίζεται συνεχώς σε αυτές τις τραγωδίες; Τι μπορεί να συνδέει το επτά με τον... αέρα και τις πτήσεις; Δεν είναι μόνο οι Malaysia Airlines που έχουν μπλεχτεί στα... μαγικά γρανάζια του συγκεκριμένου αριθμού. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις τραγωδιών που κουβαλούν την ίδια κατάρα. Η κατάρριψη της πτήσης KAL 007, ένα Boeing 747, το 1983 από σοβιετικά αεροσκάφη αναχαίτισης. Η πτώση του Αμέλια Μαίρη Έρχατ το 1937, το Pan Am το 1957 σε μια πτήση που έφερε τον αριθμό... 7 και η πτήση BSAA Star Dust το 1947.

Παντού το επτά, παντού μια τραγωδία!
ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ

Στην πρώτη δεκάδα των αντιαμερικανικών χωρών η Ελλάδα

Μία από τις χώρες που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως αρνητικής άποψης για τις ΗΠΑ είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Pew Research Center και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Daily News.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ερωτήθηκαν 44.000 άτομα από 44 χώρες. Η Ελλάδα είναι μεταξύ των δέκα χωρών που δεν βλέπουν θετικά τις ΗΠΑ, ούσα για την ακρίβεια στην 6η θέση με ποσοστό 63%. Οι πιο αντιαμερικανοί, σύμφωνα με την έρευνα, είναι οι Αιγύπτιοι και οι Ιορδανοί με 85% και ακολουθούν η Τουρκία με 73%, η Ρωσία με 71% και τα Παλαιστινιακά Εδάφη με 66% ενώ μετά την Ελλάδα βρίσκονται το Πακιστάν με 59%, ο Λίβανος με 57%, η Τυνησία και η Γερμανία με 47%.

Οι χώρες που έχουν την καλύτερη άποψη για τις ΗΠΑ

Στον αντίποδα, οι Φιλιππίνες με ποσοστό 92% έχουν την καλύτερη άποψη για τις ΗΠΑ. Ακολουθούν το Ισραήλ με 84%, η Νότια Κορέα με 82%, η Κένυα και το Ελ Σαλβαδόρ με 80%, η Ιταλία με 78%, η Γκάνα με 77%, το Βιετνάμ με 76%, το Μπαγκλαντές με 76% και οι Τανζανία και Γαλλία με 75%.


ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ. ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ

Δικαίωση για τον τυφλό μαθητή: Θα παρακολουθεί μαθήματα στο Αριστοτέλειο με συνοδό

Έπειτα από πολύμηνη περιπέτεια, τελικά αποφασίστηκε πως ο αριστούχος τυφλός μαθητής θα μπορεί να παρακολουθεί μαθήματα στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τη βοήθεια συνοδού.

Υπενθυμίζεται πως ο Αργύρης Κουμτζής, αριστούχος τελειόφοιτος μαθητής του 1ου Λυκείου Πεύκων, έχει αποκλειστεί από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ με το αιτιολογικό ότι ο εσωτερικός κανονισμός της Σχολής Φυσικών Επιστημών δεν δέχεται ως φοιτητές άτομα με κινητική αναπηρία στα δύο άνω άκρα ή προβλήματα όρασης.

Τελικά, έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου πάρθηκε η απόφαση να του επιτραπεί να παρακολουθεί μαθήματα με συνοδό.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) είχε ζητήσει την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει από τον περασμένο Φεβρουάριο. Στην ανακοίνωση επισημαινόταν πως για το θέμα ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε υποσχεθεί ότι θα μεριμνήσει, αλλά τελικά μέχρι και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης δεν είχε γίνει καμία κίνηση.

Παρέμβαση άνωθεν είχε ζητήσει τη Δευτέρα και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα «το οποίο, κατά την άποψή μας, δεν θα έπρεπε καν να τίθεται στη σύγχρονη Ελλάδα, ακόμα και υπό τις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης, αφού θα έπρεπε να είχε λυθεί και ρυθμιστεί προ πολλού, ως αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στους νέους με ειδικά προβλήματα, με βάση τις αρχές της ισονομίας, ισοτιμίας και ισοπολιτείας, που αποτρέπουν και αποκλείουν κάθε έννοια άνισης μεταχείρισης και αποκλεισμού».

ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΗΜΑΘΙΑΣ


Λείψανα των Αγίων μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, θα υποδεχτεί και φέτος το καλοκαίρι η Πατρίδα Ημαθίας, με την ευκαιρία της πανήγυρης της προστάτιδος του χωριού Αγ. Παρασκευής, την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 και ώρα 19:00 (7 το απόγευμα) στον Ι.Ν.Αγίας Παρασκευής Πατρίδας.
Τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ,Νικολάου και Ειρήνης των εν Θερμή της Λέσβου Μαρτυρισάντων θα παραμείνουν στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πατρίδας Βεροίας μέχρι και την Κυριακή 27 Ιουλίου, μετά την Θεία Λειτουργία.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ:
Καθημερινά:
7:00 - 10:00: Όρθρος Θ.Λειτουργία
19:00: Εσπερινός παράκληση των Αγίων
Ο Ναός της Αγ. Παρασκευής (επί της κεντρικής οδού - δρόμος προς Τρίλοφο - Φυτειά) θα παραμένει ανοικτός από το πρωί 07:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ. ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...