Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ.



Άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, χτύπησαν χθες το απόγευμα σε σπίτι των Προμάχων και στη συνέχεια σε δεύτερο σπίτι στο γειτονικό χωριό της Σωσάνδρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες των "Π.Ν." οι άγνωστοι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την έξοδο οικογένειας των Προμάχων στο χθεσινό Καρατζοβίτικο καρναβάλι, και το γεγονός ότι το σπίτι βρίσκεται σε αραιοκατοικημένη περιοχή, εισέβαλαν μέσα και αφαίρεσαν χρυσαφικά και τιμαλφή.
Στη συνέχεια χτύπησαν και σπίτι της Σωσάνδρας με άγνωστη σε μας λεία.
Η υπόθεση κρίνεται σοβαρή και τα "Π.Ν." σεβόμενα την έρευνα των διωκτικών αρχών, επιφυλάσσονται για περισσότερες αποκαλύψεις, όσον αφορά  το τι αφαίρεσαν οι δράστες, εκτός από τα χρυσαφικά.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΓΙΟΣ. ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ.

Φωτογραφία του χρήστη Mpados Georgios.

Στο Νεοχώρι  βρέθηκε την καθαρά Δευτέρα 
με συνεργάτες του ο υποψήφιος Δήμαρχος    Ανδρέας Κόγιος .


Φωτογραφία του χρήστη Mpados Georgios.


 Η συμμετοχή του κόσμου μεγάλη 
και το κέφι  δεν άργησε να ανάψει .

Φωτογραφία του χρήστη Mpados Georgios. 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Κόγιος 
 συνομίλησε  με πολλούς  συνδημότες κι αντάλλαξε απόψεις για  θέματα του Δήμου Αλμωπίας  .

Φωτογραφία του χρήστη Mpados Georgios. 
Η παραδοσιακή ορχήστρα έδωσε πάλι
 το παρόν της και  οι παρευρισκόμενοι  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της .


Δελτίο τύπου

Α.Δ.Α.Κ.Α.  

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ" ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


Ο πολιτιστικός σύλλογος «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ»
 με Διακριτικό τίτλο «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία πολιτών που έλκουν την καταγωγή τους από την Μικρά Ασία και την Καππαδοκία.

 Έδρα του συλλόγου είναι η πόλη της Αριδαίας του Νομού Πέλλας.

Στόχοι του συλλόγου είναι αφ ενός μεν η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των προσφύγων από την Μικρά Ασία, και την Καππαδοκίας , αφ ετέρου δε η ενεργός ανάμειξη στις σύγχρονες πολιτιστικές εξελίξεις. Προσεγγίζοντας με ενδιαφέρον , σεβασμό και αγάπη το παρελθόν ,επιδιώκοντας ένα αξιοπρεπές και ουσιαστικό παρόν αλλά και ένα καλύτερο μέλλον.

Για την υλοποίηση των παραπάνω σχεδιάστηκαν και λειτουργούν με επιτυχία:
1. Τμήματα διδασκαλίας Μικρασιατικών και καππαδοκικών χορών ενηλίκων και παίδων..
2. Τμήμα χορωδίας.
3. Τμήμα ζωγραφικής.
4. Τμήμα ιστορικής έρευνας και μελέτης.
5. Τμήμα αγοράς και συντήρησης πάσης φύσης κειμηλίων και παραδοσιακών ενδυμάτων.
6. Τμήμα καταγραφής και τεκμηρίωσης αφηγήσεως από ηλικιωμένους πολίτες της περιοχής που διατηρούν ακόμα μνήμες από γεγονότα του παρελθόντος.


Τα παραπάνω τμήματα του συλλόγου σε όλα τα χρόνια λειτουργίας τους υλοποίησαν. πολλές επιτυχείς εκδηλώσεις
 • Ημερίδες ιστορικής μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.
• Ημερίδες ιστορικής μνήμης για την μικρασιατική καταστροφή.
• Επταήμερη έκθεση ζωγραφικής των έργων των σπουδαστών του εργαστηρίου ζωγραφικής του συλλόγου με παράλληλη εκδήλωση αφιερωμένη σε έργα μεγάλων ζωγράφων.
• Πανελλήνιες Μικρασιάτικες Βεγγέρες 
• Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με παραδοσιακά κάλαντα από όλη Ελλάδα με την συμμετοχή της χορωδίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
• Το χορευτικό μας Συγκρότημα έχει πάρει μέρος σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ,,, Σλοβενία , Σμύρνη, Ουσάκ (Τουρκίας) , Πολωνία, Πράγα και σε πληθώρα φεστιβάλ στην Ελλάδα.
• Στην ιματιοθήκη του Συλλόγου υπάρχουν φορεσιές από διάφορες περιοχές της Μ. Ασίας και Καππαδοκίας αυθεντικές, ( κειμήλια των προπάππων μας) όπως και διάφορα αντικείμενα, δωρεές προσφυγικών οικογενειών.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2013-2015

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ     ΠΡΟΕΔΡΟΣ           6973740985
ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΗΣΑΪΑ                ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΟΤΣΑΚΩΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ         ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     6939872212  
ΤΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ                       ΤΑΜΕΙΑΣ            6989641243
ΜΙΓΔΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ                ΜΕΛΟΣ
ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΡΑΑΜ           ΜΕΛΟΣ              6984172593

ΙΑΤΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ                   ΜΕΛΟΣ 

Περισσότερα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ.

Πώς γεννήθηκαν οι εποχές

Μια φορά, όταν ο κόσμος ήταν νέος, ζούσε ο Χρόνος. Ήταν μοναδικός στο είδος του και, έτσι τεράστιος που ήταν, δε χωρούσε σε καμία σπηλιά, όπως έκαναν όλα τα άλλα πλάσματα. Ωστόσο, για να μπορέσουμε σήμερα να τον φανταστούμε κάπως, ας πούμε ότι ο Χρόνος είχε τη μορφή ενός άντρα. Μη μπορώντας να κάνει αλλιώς λοιπόν, γυρνούσε από εδώ και από εκεί και σκέπαζε τα πάντα στο πέρασμά του.

Κανείς δεν ήξερε από πού είχε γεννηθεί ένα τέτοιο πλάσμα. Ούτε οι παλιότεροι από τους ανθρώπους, που ήξεραν όλα τα βότανα και τα ζωντανά και αράδιαζαν από εδώ και από εκεί τις πιο σπάνιες ιστορίες, ούτε καν εκείνοι που ζούσαν από εδώ και από εκεί και είχαν γνωρίσει όλα τα πλάσματα και φυτά αυτού του κόσμου. Ο Χρόνος ήταν μοναδικός στο είδος του, πιο ψηλός από το πιο ψηλό βουνό, πιο μεγάλος και από την πιο μεγάλη θάλασσα και μπορούσε να σκεπάσει τα πάντα με τη σκιά του, όταν στεκόταν όρθιος.

Έτσι όπως ήταν ξεχωριστός, είχε ενδιαφέρον το πώς τον αντιμετώπιζαν. Τα πλάσματα και τα φυτά, που δε βιάζονταν ποτέ και είχαν όλο το χρόνο να παρατηρούν τα πράγματα γύρω τους και να μαθαίνουν, είχαν παρατηρήσει τον Χρόνο από την κορυφή μέχρι τα νύχια, τον είχαν συνηθίσει, συνυπήρχαν αρμονικά μαζί του, μόνο πρόσεχαν μην τα πατήσει με τα τεράστια πόδια του. Έτσι και αυτός, παρά τον μεγάλο του όγκο, πρόσεχε όσο μπορούσε για να μην τα πατήσει ή τους χαλάσει τις φωλιές τους.

Τα μόνα πλάσματα που δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά με τον Χρόνο ήταν οι άνθρωποι. Άλλοι από αυτούς, που ζούσαν αδιάφορα τη ζωή τους, δεν είχαν προσέξει καν την ύπαρξή του. Όταν συναντούσαν την τεράστια σκιά του, δεν κοιτούσαν ψηλά να τον δουν, μόνο έλεγαν ο ένας στον άλλον ότι ξαφνική νύχτα ήρθε στα μέρη τους και ότι αυτό είναι φυσικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι πάντως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τον φοβούνταν. Άλλοι από αυτούς λοιπόν, πρόσεχαν πολύ μήπως τον συναντήσουν, τον παρατηρούσαν όταν αυτός ακόμα βρισκόταν χιλιόμετρα μακριά και έτσι δεν τον συναντούσαν ποτέ. Βέβαια, δεν ήταν λίγες οι φορές που αυτό καταντούσε γελοίο, μιας και αυτό που νόμιζαν ότι ήταν ο Χρόνος, ήταν κάτι άλλο, όπως ένα μεγάλο δέντρο που ξεχώριζε από μακριά. Κάποιοι άλλοι, τόσο πολύ φοβούνταν, που είχαν πείσει τον εαυτό τους ότι αυτός δεν υπήρχε. Έτσι κατσάδιαζαν όποιον μιλούσε για αυτόν και του έκοβαν και την καλημέρα. Άλλοι πάλι, τον χρησιμοποιούσαν σα μπαμπούλα και τρόμαζαν τα παιδιά τους λέγοντας ότι αν δε φάνε όλο το φαγητό τους "θα τα δώσουν στον κακό Χρόνο να τα φάει". Πέρα από αυτούς, υπήρχαν εκείνοι που μετρούσαν τα πάντα με το χρήμα και ήθελαν να τον δωροδοκήσουν. Νόμιζαν τάχα ότι θα μπορέσουν να τον χρησιμοποιούν κατά πώς θέλουν απέναντι στους αντιπάλους τους και τον έψαχναν να τον βρουν γι αυτό. Σ'όλη την πλάση είναι ζήτημα να υπήρχαν ένας-δύο άνθρωποι που τον κοίταζαν στα μάτια και ζούσαν αρμονικά μαζί του.

Ο Χρόνος, που εκτός από τεράστιος, τεράστιο ήταν και το μυαλό του και η σοφία του, έβλεπε όλα αυτά που συνέβαιναν από κάτω του. Είχε πλήρη επίγνωση του ρόλου, του μεγέθους και της δύναμής του, όμως είχε μάθει να σέβεται την ισορροπία γύρω του, ακόμα και αν αυτός είχε το πάνω χέρι. Όλα μπορούσε άλλωστε να τα παρατηρεί από εκεί πάνω. Υπήρχαν πολλές στιγμές ωστόσο που ένιωθε μόνος του και αναρωτιόταν αν θα μπορούσε να βρει κάπου συντροφιά ή έστω κάποιον να μιλήσει. Από όλα τα πλάσματα που έβλεπε γύρω του, αγαπούσε πιο πολύ τους ανθρώπους. Κι αυτό γιατί του έμοιαζαν και σε αυτούς έβλεπε μακρινούς συγγενείς. Όταν ήταν πιο νέος προσπάθησε να τους πλησιάσει, να τους μιλήσει. Είδε όμως ότι οι αντιδράσεις τους δεν ήταν ανάλογες με τις προσδοκίες του, ότι τους φόβιζε, και έτσι αποφάσισε να μείνει μακριά τους. Παρ'όλα αυτά εξακολουθούσε να τους αγαπάει πολύ αλλά δεν έβρισκε τρόπο να τους το δείξει.

Πέρασαν τα χρόνια λοιπόν και ήρθε η ώρα ο Χρόνος να τελειώσει τη ζωή του σε αυτόν τον κόσμο. Λένε λοιπόν ότι λίγο πριν πεθάνει, αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στους ανθρώπους μόνο που δεν ήξερε τι. Λένε λοιπόν ότι σκεφτόταν από εδώ, σκεφτόταν από εκεί, μέρες ολόκληρες. Μέχρι που του ήρθε μια ιδέα.

Έβγαλε την καρδιά του και την έκοψε στα τέσσερα.

Το πρώτο κομμάτι το πέταξε στη φωτιά που είχε κοντά του, για να μένει αναμμένη και να μη σβήνει, να έχουν οι άνθρωποι να ζεσταίνονται όταν παγώνουν. Και φούντωσαν λένε όλες οι φωτιές του κόσμου και δεν έσβησαν ποτέ, και ζεστάθηκαν οι άνθρωποι. Κάπως έτσι λένε ότι γεννήθηκε ο Χειμώνας, με τα κρύα, τα χιόνια και τους πάγους τους, για να θυμίζει στους ανθρώπους ότι και στις πιο μεγάλες παγωνιές, υπάρχει τρόπος να ζεστάνεις μέχρι και την καρδιά σου.

Το δεύτερο κομμάτι, το έριξε σε ένα λιβάδι, για να βλαστήσει η γη και να τους δίνει τροφή, καρπούς και άνθη, να μη δυσκολεύονται αυτοί να την χρησιμοποιήσουν. Και άνθισαν λένε όλα τα χωράφια, τα λιβάδια, τα παρτέρια και τα βουνά. Κάπως έτσι λένε ότι γεννήθηκε η Άνοιξη, με τα λούλουδα, τα χρώματα και τις πρασινάδες της για να θυμίζει στους ανθρώπους τα δώρα που μπορεί να γεννήσει η φύση.

Το τρίτο κομμάτι το πέταξε στον αγέρα, για να το πάρει και να είναι δυνατός και δροσερός όταν τον χρειαστούν οι άνθρωποι. Και το πήρε ο αγέρας λένε και το σήκωσε ψηλά, τόσο ψηλά που χάθηκε. Και φύσηξαν παντού αέρηδες και ανοιγόκλειναν τα παραθυρόφυλλα. Κάπως έτσι λένε ότι γεννήθηκε το Καλοκαίρι, με τις μεγάλες ζέστες του, που καίει τη γη, για να θυμίζει στους ανθρώπους τη σημασία του δροσερού αέρα που ανακουφίζει αυτόν που καίγεται.

Το τέταρτο κομμάτι, το έριξε σε ένα πηγάδι, για να έχουν οι άνθρωποι πάντα νερό να ξεδιψούν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους και να έχουν να ποτίσουν τα χωράφια τους όταν θα το έχουν ανάγκή. Το πηγάδι και μαζί όλα τα πηγάδια και οι πηγές, λένε ότι τότε γέμισαν νερό. Και κάπως έτσι λένε γεννήθηκε το Φθινόπωρο, με τις βροχές και τα νερά του που γέμιζε τα πηγάδια με το νερό, για να θυμίζει στους ανθρώπους τη σημασία του νερού που δίνει ζωή σε κάθε τι ξερό.

Αυτά έκανε ο Χρόνος την καρδιά του και μια ελπίδα γεννήθηκε μέσα του ότι θα εκτιμήσουν οι άνθρωποι τα δώρα του. Λίγο μετά, λένε ότι έγειρε, ξάπλωσε για πρώτη και τελευταία φορά, και έκλεισε τα μάτια του.

Και λένε ότι έτσι όπως τέλειωσε ο Χρόνος, κάπως έτσι γεννήθηκαν οι εποχές.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΟΓΚΟ ΜΕ ΚΑΛΟΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΔΟΝΤΙΑ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΩΡΟΥ.



Αμερικανοί γιατροί βρήκαν και αφαίρεσαν από τον εγκέφαλο ενός μωρού τεσσάρων μηνών έναν σπανιότατο όγκο, ο οποίος διέθετε καλοσχηματισμένα δόντια.
   Το μωρό από το Μέριλαντ, που δεν αποκαλύφθηκε το όνομά του, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ» και το "Live Science", είναι πλέον καλά στην υγεία του, αλλά θα πρέπει να κάνει ορμονική θεραπεία στην υπόλοιπη ζωή του, επειδή ο καρκινικός όγκος είχε ήδη κάνει ζημιά στην υπόφυση του εγκεφάλου, η οποία ελέγχει το ορμονικό σύστημα.
   Οι γιατροί υποπτεύθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν το κεφάλι του μωρού φάνηκε να μεγαλώνει ταχύτερα από ό,τι θεωρείτο φυσιολογικό για την ηλικία του. Η απεικονιστική εξέταση του εγκεφάλου αποκάλυψε έναν όγκο με δομές πολύ όμοιες με αυτές των δοντιών της κάτω γνάθου.
   Η χειρουργική αφαίρεση από το κέντρο του εγκεφάλου έφερε πράγματι στο φως έναν όγκο (με διαστάσεις 4,1Χ4Χ3,5 εκατοστών) που περιείχε αρκετά πλήρως διαμορφωμένα δόντια. Η κατοπινή ανάλυση του ιστού του όγκου έδειξε ότι το παιδί έπασχε από κρανιοφαρυγγίωμα, ένα πολύ σπάνιο εγκεφαλικό όγκο, ο οποίος μπορεί να γίνει μεγαλύτερος από μπάλα του γκολφ, όμως δεν εξαπλώνεται μεταστατικά στο υπόλοιπο σώμα. 

Οι επιστήμονες πάντα υποπτεύονταν ότι αυτού του είδους οι όγκοι, που εμφανίζονται στην υπόφυση του εγκεφάλου, δημιουργούνται από τα ίδια κύτταρα που εμπλέκονται στον σχηματισμό των δοντιών, ποτέ όμως έως τώρα δεν είχαν δει πραγματικά δόντια σε τέτοιους όγκους, όπως είπαν οι νευροχειρουργοί Νάρλιν Μπίτι του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ και Έντουαρντ Αν του Κέντρου Παίδων του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, που έκαναν την χειρουργική επέμβαση και τη σχετική δημοσίευση του σπάνιου περιστατικού στο ιατρικό περιοδικό "New England Journal of Medicine".
   «Δεν βλέπεις κάθε μέρα δόντια σε οποιοδήποτε όγκο του εγκεφάλου... Τα κρανιοφαρυγγιώματα συνήθως περιέχουν εναποθέσεις ασβεστίου, όμως όταν βγάλαμε ένα κανονικό δόντι, αυτό σίγουρα ήταν κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο δρ Μπίτι. Δόντια έχουν βρεθεί σε εγκεφάλους ανθρώπων στο παρελθόν, όμως μόνο σε όγκους που λέγονται τερατώματα και οι οποίοι ξεχωρίζουν σε σχέση με όλους τους άλλους όγκους, επειδή περιέχουν και τα τρία είδη ιστών που απαντούν στο αρχικό στάδιο του ανθρώπινου έμβρυου.
   Όμως τα κρανιοφαρυγγιώματα περιέχουν μόνο ένα από από αυτά τα τρία είδη ιστών. Η συγκεκριμένη περίπτωση του τετράμηνου μωρού αποδεικνύει, όπως ανέφεραν οι αμερικανοί γιατροί, ότι όντως τα κρανιοφαρυγγιώματα αναπτύσσονται από τα ίδια κύτταρα από όπου προέρχονται και τα δόντια. Τέτοιοι ασυνήθιστοι όγκοι συνήθως διαγιγνώσκονται σε παιδιά ηλικίας πέντε έως 14 ετών και είναι πολύ σπάνια σε ηλικία κάτω των δύο ετών, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.
   Τα εγκεφαλικά δόντια κατέληξαν σε παθολόγο για περαιτέρω έρευνα. 



  Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ 

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ.

Magnify Image

Ολονύκτιες πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας εξελίχθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση στην Ουκρανία.
   Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος δέχεται διεθνή κριτική για την απόφασή του να αναπτύξει 15.000 Ρώσους στρατιώτες στην Κριμαία, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Μπαράκ Ομπάμα, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
   Μετά τον μαραθώνιο τηλεφωνικών συνομιλιών, το Κρεμλίνο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιμένει στην αρχική τoυ απόφασή. Η Μόσχα θεωρεί ότι είναι δικαίωμα της να αναπτύξει στρατεύματα στην ουκρανική επικράτεια προκειμένου να προστατεύσει το ρωσόφωνο πληθυσμό αλλά και τα συμφέροντά της και δεν δείχνει διάθεση για διαπραγμάτευση.
   Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφορικά με τη συνομιλία των δύο ανδρών τονίζει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανησυχεί και θεωρεί «ξεκάθαρη παραβίαση της ουκρανικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας» την ενδεχόμενη ρωσική επέμβαση στα ουκρανικά εδάφη.
   Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση, αποσύροντας τις δυνάμεις της και να μην πραγματοποιήσει καμία άλλη επέμβαση στην Ουκρανία ενώ εξέφρασαν και την αγωνία τους για τον διεθνή αντίκτυπο που θα είχε στην παγκόσμια σταθερότητα η κίνηση αυτή. 


Magnify Image
Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος από την χθεσινοβραδινή συνομιλία Ομπάμα - Πούτιν που λέγεται πως κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα 
Ο Πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ προειδοποίησε σήμερα ότι θα αποσύρει τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής της G8 στο Σότσι ενώ ανακλήθηκε και ο Καναδός πρεσβευτής στη Μόσχα. Η ανακοίνωση της καναδικής κυβέρνησης χαρακτήρισε τις ενέργειες αυτές σαφή παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Επιπλέον έκανε λόγο για παραβίαση από τη Ρωσία των υποχεώσεών της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο
   Απειλές για τη ζωή της δέχεται, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, η ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας, Όλγα Κοβιτίδη σε δηλώσεις της στο MEGA. 







ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ ΜΕ ΕΡΩΤΙΚΟ ΤΡΙΟ ΜΕΡΙΛΙΝ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΩΝ ΚΕΝΕΝΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ.

Σοκ τις ΗΠΑ: Βγαίνει σε δημοπρασία ερωτικό βίντεο με την Μαίριλιν Μονρόε και του

Βίντεο με... ερωτικές περιπτύξεις της Μέριλιν Μονρόε με τον Τζον Κένεντι υποστηρίζει πως κατέχει πρώην υπάλληλος του Χόλιγουντ και πρόκειται να το δημοπρατήσει την Τρίτη.

Ροζ βίντεο με την Μέριλιν Μονρόε σε ερωτικό τρίο με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κένεντι και τον αδερφό του Ρόμπερτ, πρόκειται να δημοπρατηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Ο 56χρονος πρώην σωματοφύλακας διασημοτήτων του Χόλιγουντ William Castleberry κατέχει το φιλμ 8 χιλιοστών και δήλωσε πως το κράτησε κρυφό όλα αυτά τα χρόνια από σεβασμό στον σύζυγο της Μέριλιν και θρύλο του μπέιζμπολ Joe DiMaggio.

Ο ίδιος δήλωσε: "Είναι αυθεντικό. Το είχα χρόνια στην κατοχή μου και δεν το δημοσίευα από σεβασμό στον DiMaggio".

Η ταινία πρόκειται να πωληθεί μαζί με άλλα αναμνηστικά που έχει συλλέξει ο Castleberry.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!

Δελτίο επιδείνωσης καιρού μετά μουσικής: Μετεωρολόγος σε εκπληκτική παρωδία του

Μπορεί να αγαπάμε τους γλυκούς Ελληνες μετεωρολόγους που χαμογελούν και υποκλίνονται σε κάθε δελτίο καιρού, όμως ο συγκεκριμένος Αμερικανός μετεωρολόγος πραγματικά βάζει τα γυαλιά σε όλους.

Εχοντας δει τη νέα εκπληκτική ταινία της Disney «Frozen» με την κόρη του δύο φορές και έχοντας ακούσει ακόμα περισσότερες φορές όλα τραγούδια από την ταινία, ο Μπομπ Χερζογκ δημιούργησε μία μοναδική παρωδία.

Παραφράζοντας το σόλο της Ελσα «Let it Go» από την ταινία, έκανε δελτίο καιρού τραγουδώντας «Just don't  Go» για να πείσει τους τηλεθεατές να μη βγουν από το σπίτι τους όσο κρατά η κακοκαιρία.

Απολαύστε τον (ξεκινάει το τραγούδι στα 0:45)







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ.

Τι γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα -Εθιμα από όλη την Ελλάδα

Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής και παράλληλα το τέλος της Αποκριάς. Πήρε την ονομασία της από τους Χριστιανούς, γιατί με την έναρξη της νηστείας «καθαρίζονταν» πνευματικά και σωματικά. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.

Οπως γράφει και η wikipedia, την Καθαρά Δευτέρα συνηθίζεται να τρώμε λαγάνα (άζυμο ψωμί που παρασκευάζεται μόνο εκείνη τη μέρα), ταραμάς και άλλα νηστίσιμα φαγώσιμα, κυρίως λαχανικά, όπως και φασολάδα χωρίς λάδι. Επίσης, συνηθίζεται το πέταγμα χαρταετού.

Η Καθαρά Δευτέρα εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή της Ανάστασης του Χριστού, το χριστιανικό Πάσχα.

Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας στην Ελλάδα

Από παλιά, η Καθαρά Δευτέρα πέρασε στη συνείδηση του λαού σαν μέρα καθαρμού. Οι βυζαντινοί την Καθαρά Δευτέρα την ονόμαζαν Απόθεση -Απόδοση και τελούσαν δρώμενα. Τραγουδούσαν σχετικά άσματα, από τα οποία έχουν σωθεί μικρά μέρη μέχρι στις μέρες μας. «Ίδε το έαρ το καλόν πάλιν επανατέλλει, φέρον υγείαν και χαρά και την ευημερίαν».

Το πέταγμα του χαρταετού είναι ένα έθιμο μεταγενέστερο. Κούλουμα ονομάζεται η καθαροδευτεριάτικη έξοδος στην εξοχή και το πέταγμα του αετού. Οι χριστιανοί, παρέες παρέες, βγαίνουν στην εξοχή, παίρνοντας μαζί τους νηστίσιμα φαγητά και το ρίχνουν στη διασκέδαση και το χορό.

Σε όλη η Ελλάδα οι κάτοικοι υποδέχονται τη Σαρακοστή με τα δικά της ξεχωριστά έθιμα. Μερικά από αυτά τα παρουσιάζει το Visit Greece. Σε όλη σχεδόν την Ελλάδα –και σε διάφορες παραλλαγές– το χορευτικό δρώμενο, το λεγόμενο Γαϊτανάκι, έθιμο που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους.



Ο βλάχικος γάμος της Θήβας, πανάρχαιο έθιμο που πραγματοποιείται παραδοσιακά με το ξύρισμα του γαμπρού και το στόλισμα της νύφης, η οποία στη πραγματικότητα είναι άνδρας.
Το έθιμο του Αγά –με ρίζες στην Τουρκοκρατία– αναβιώνει στα Μεστά και στους Ολύμπους της Χίου. Ο Αγάς, αυστηρός δικαστής, δικάζει και καταδικάζει με χιούμορ και πειράγματα τους θεατές του εθίμου.
Στην Αλεξανδρούπολη, ένας κάτοικος μεταμφιέζεται σε Μπέη και περιδιαβαίνει την πόλη μοιράζοντας ευχές για το καλό.
Στο Λαϊκό Δικαστήριο Ανήθικων Πράξεων στην Κάρπαθο ανταλλάσσονται απρεπείς χειρονομίες μεταξύ των θεατών, και γι' αυτό οδηγούνται στο «δικαστήριο» από τους Τζαφιέδες (χωροφύλακες), προς απονομή δικαιοσύνης από τους σεβάσμιους του νησιού.
Το έθιμο του αλευρομουτζουρώματος συναντάμε στο Γαλαξίδι, με τους καρναβαλιστές να χορεύουν κυκλωτούς χορούς αλευρωμένοι και μουτζουρωμένοι!
Του Κουτρούλη ο Γάμος στη Μεθώνη –η αναβίωση ενός πραγματικού γάμου που άφησε εποχή κατά τον 14ο αιώνα– συντελείται κάθε Καθαροδευτέρα με έντονη σατυρική διάθεση και πειράγματα για τη νύφη.
Το έθιμο του Αχυρένιου Γληγοράκη στη Βόνιτσα, όπου ένας αχυρένιος ψαράς δεμένος σε γάιδαρο γυρνάει σε όλο το χωριό για να καταλήξει σε μια φλεγόμενη βάρκα ανοιχτά της θάλασσας.


Τι εννοούμε λέγοντας Κούλουμα

Τα κούλουμα από τόπο σε τόπο γιορτάζονται διαφορετικά, με διάφορες εκδηλώσεις. Παντού, όμως, επικρατεί κέφι, χορός και τραγούδι. Για την ετυμολογία της λέξης κούλουμα υπάρχουν πολλές εκδοχές.
 Κατά τον Νικόλαο Πολίτη, πατέρα της ελληνικής λαογραφίας, η λέξη προέρχεται από το λατινικό Cumulus (κούμουλους) που σημαίνει σωρός, αφθονία αλλά και το τέλος. Εκφράζει δηλαδή το τέλος, τον επίλογο της Απόκριας.
 Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, προέρχεται από μία άλλη λατινική λέξη, τη λέξη «κόλουμνα», δηλαδή «κολώνα». Κι αυτό, επειδή το πρώτο γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στην Αθήνα έγινε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ.

Σεμινάρια διαχείρισης της οργής και της αγανάκτησης των φορολογουμένων -Τι οδηγίες δίνονται στους Εφοριακούς

Αφού φόρτωσαν τους πολίτες με ένα κάρο φόρους, τώρα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και προϊστάμενος των Εφοριών όλης της χώρας, Χάρης Θεοχάρης, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την... οργή των φορολογουμένων με τετραώρα σεμινάρια των εφοριακών, για το πώς θα αντιμετωπίζουν τον θυμό τους και την αγανάκτισή τους, που εκφράζεται με κάθε τρόπο.

Οι υπάλληλοι των ΔΟΥ όλης της χώρας έχουν, ήδη, αρχίσει να κάθονται στα θρανία από τις 25 Φεβρουαρίου προκειμένουν να μάθουν να διαχειρίζονται την αγανάκτιση και τις εκρήξεις οργής των φορολογουμένων. Στα μαθήματα, τα οποία θα ολοκληρωθούν στις 14 Μαρτίου, δίνονται οδηγίες στους εφοριακούς, για το πώς θα γλιτώσουν από τις φωνές, ακόμη και τη χειροδικία που μπορεί να παραμονεύει σε κάθε επαφή τους με φορολογούμενους πολίτες, αυτές τις δύσκολες εποχές.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε αρμοδίως ο κ. Θεοχάρης, τα σεμινάρια θα διενεργούνται κατά τις απογευματινές ώρες σε όλες τις εφορίες και τη διαδικασία «εκμάθησης καλής συμπεριφοράς» αναλαμβάνουν οι οικονομικοί επιθεωρητές που εποπτεύουν τις αντίστοιχες ΔΟΥ, οι οποίοι συμβουλεύουν τους υπαλλήλους να είναι ευγενικοί, μειλίχιοι, υπομονετικοί και αρκούντως επεξηγηματικοί όταν συνομιλούν με τους φορολογουμένους.

Επίσης, θα πρέπει να  ενημερώνουν με κάθε λεπτομέρεια για την υπόθεση που χειρίζονται και να δείχνουν κατανόηση, να αντιλαμβάνονται ότι έχουν να κάνουν με απελπισμένους ανθρώπους που συχνά βρίσκονται στα όριά τους και να φροντίζουν να εξαντλούν τα περιθώρια επιείκειας που έχει κάθε υπάλληλος της ΔΟΥ ανάλογα με τη θέση και τις αρμοδιότητές του, αλλά και να εκτιμούν γρήγορα πού μπορεί να οδηγήσει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση και να λαμβάνουν τα μέτρα τους απευθυνόμενοι είτε σε συναδέλφους και προϊσταμένους, είτε ακόμη και στην Αστυνομία




ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ 2014.

H οικογένεια του Γουίλ Σμιθ εκθρόνισε τον Ανταμ Σάντλερ από την... κορυφή του χειρότερου της χρονιάς, καθώς η κυριαρχία του τελευταίου στα Χρυσά Βατόμουρα έλαβε τέλος.
Στα αντι-Οσκαρ, τα περιβόητα Razzies που ανακοινώνονται παραδοσιακά την προηγουμένη της λαμπερής απονομής των βραβείων Οσκαρ, ο Σάντλερ, διάσημος εμπορικός ηθοποιός αλλά και πολυνίκης στην ιστορία του… θεσμού, εφέτος δεν κέρδισε ούτε ένα Χρυσό Βατόμουρο μολονότι η ταινία του, «Grown Ups 2», είχε συγκεντρώσει οκτώ υποψηφιότητες
Απογοήτευσαν μπαμπάς και γιος...Εφέτος «θριάμβευσε» η οικογένεια Σμιθ, με τον πατέρα Γουίλ και τον γιο Τζέιντεν, να κερδίζουν το βραβείο του χειρότερου β' και α' ανδρικού ρόλου αντίστοιχα, για τη συμμετοχή τους στην ταινία «After Earth», η οποία πήρε ακόμη ένα Χρυσό Βατόμουρο για το χειρότερο σενάριο.

Ως χειρότερη ταινία της χρονιάς ανακηρύχθηκε το φιλμ «Movie 43», που αποτελείται από διαφορετικά σκετς σε παραγωγή του Πίτερ Φαρέλι.

Το «Movie 43» κέρδισε το Χρυσό Βατόμουρο για την Χειρότερη Ταινία της Χρονιάς, καθώς και το βραβείο Χειρότερης Σκηνοθεσίας.

Τα Razzies ανακοινώνονται από το 1980, μία ημέρα μετά την τελετή απονομής των Οσκαρ.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

OSCAR 2014: ΣΑΡΩΣΕ ΤΟ "GRAVITY", ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ "Ο ΣΚΛΑΒΟΣ".

Click on the slide!
Νικητές ο Σκλάβος, η Μπλάνσετ και ο Μακόναχι, 7 βραβεία στο Gravity, β ανδρικού ρόλου στον Λέτο, β γυναικείου στη Λουπίτα από τον «Σκλάβο».
Σε μία ολίγο βαρετή τελετή που δεν είχε απολύτως καμία ανατροπή, το Gravity ήταν η ταινία που σάρωσε και ο Σκλάβος η ταινία που νίκησε...

Η 86η τελετή απονομής των Οσκαρ τα είχε όλα και δεν είχε τίποτε...

Η Ελεν ντε Τζενέρις προσπάθησε με πίτσες να σώσει την κατάσταση, αλλά τελικά πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ένα selfie. H παρουσιάστρια είχε τη φαεινή ιδέα να καλέσει γύρω της όλους τους A-listers του Χόλιγουντ για μία αυτοφωτογράφιση από τον Μπράντλεϊ Κούπερ.

Το αποτέλεσμα; Το πιο δημοφιλές tweet όλων των εποχών με εκατοντάδες χιλιάδες retweets.

Καλύτερη Ταινία βγήκε το 12 Χρόνια Σκλάβος. Πρόκειται για ένα βραβείο πολιτικής σκοπιμότητας λόγω Μπαράκ Ομπάμα. Τα περισσότερα βραβεία πήρε το Gravity, συνολικά 7 από τα 10 που είχε προταθεί, ανάμεσά τους και για σκηνοθεσία.

Πρώτος Ανδρικός Ρόλος στον Matthew McConaughey για το Dallas Buyers Club, το οποίο ανέδειξε τις καλύτερες ανδρικές ερμηνείες, καθώς ο Leto πήρε το βραβείο β΄ανδρικού.

Πρώτος Γυναικείος Ρόλος στην Cate Blanchett για το Blue Jasmine.

Ακολουθούν τα υπόλοιπα βραβεία
Δεύτερος Ανδρικός Ρόλος: Jared Leto – Dallas Buyers Club
Δεύτερος Γυναικείος Ρόλος: Lupita Nyong'o - 12 years a slave
Καλύτερη Σκηνοθεσία: Alfonso Cuaron - Gravity
Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο: Spike Jonze - Her
Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο: John Ridley – 12 years a slave
Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία: La Grande Bellezza
Καλύτερη Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Catherine Martin & Beverley Dunn - The Great Gatsby
Καλύτερη Φωτογραφία: Emmanuel Lubezki - Gravity
Καλύτερα Κοστούμια: Catherine Martin - The Great Gatsby
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: Twenty Feet from Stardom
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: The Lady in Number 6: Music Saved my Life
Καλύτερο Μοντάζ: Alfonso Cuarón and Mark Sanger - Gravity
Καλύτερο Μακιγιάζ: Adruitha Lee, Robin Mathews - Dallas Buyers Club
Καλύτερη Μουσική Επένδυση: Steven Price - Gravity
Καλύτερο Τραγούδι: Let it Go - Frozen
Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Frozen
Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους (Animation): Mr. Hublot
Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους: Helium
Καλύτερo Ηχητικό Μοντάζ: Gravity
Καλύτερη Ηχητική Μείξη: Gravity
Καλύτερα Οπτικά Εφέ: Gravity

"ΕΚΟΙΜΗΘΗ" Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΚΙΛΙΦΗΣ (VIDEO)



Την Κυριακή 2 Μαρτίου  μετά το μεσημέρι, "εκοιμήθη" ο γνωστός και αγαπητός ανά την Ορθοδοξία Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης, αδελφός της Ιεράς Μονής Πεντέλης.

Ευχόμαστε ο Άγιος Θεός να τον αναπαύσει μετά των δικαίων και αγίων Του! 


Λίγα λόγια για τον πατέρα Τιμόθεο Κιλίφη


O Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης (Κατά κόσμον: Γεώργιος Κ. Κιλίφης), γεννήθηκε το 1928 στο Αίγιο.


Τελείωσε στην ίδια πόλη το οχτατάξιο γυμνάσιο (με καθυστέρηση δύο ετών, λόγω της γερμανικής κατοχής) το 1948.Στην Αθήνα το 1952 συνεργάστηκε και έγινε μέλος της Αδελφότητας Θεολόγων "Η Ζωή" και το 1960 της Αδελφότητας Θεολόγων "Ο Σωτήρ", απ' όπου αποχώρησε το 1972 κι εντάχθηκε ως μοναχός στην Ι. Μονή Πεντέλης.


Τώρα είναι Αρχιμανδρίτης της ιδίας Ι. Μονής. Από πολλά χρόνια ασχολείται με την λογοτεχνία και τα γράμματα γενικότερα.


Για το πλούσιο συγγραφικό του έργο και την κοινωνική του δράση, του έχουν απονεμηθεί λογοτεχνικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης και του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων.


Η Σύγκλητος της Ακαδημίας Φλωρεντίας, Τεχνών, Λογοτεχνίας, Επιστημών, Εργασίας και Θεάματος, στις 24 Νοεμβρίου 2001, αποφάσισε -κατά νόμον- την ανακήρυξη του συγγραφέα Τιμόθεου Κιλίφη ως Επιτίμου Ακαδημαϊκού με χρυσό Μετάλλιο, "Για την ένθερμη και γενναιόδωρη συμβολή του στην επιβεβαίωση των υψηλότερων ιδανικών της ζωής, για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό".


Επίτιμος Ακαδημαϊκός με Χρυσό Μετάλλιο, Ακαδημίας Φλωρεντίας, ο Αρχιμανδρίτης Ι.Μ.Π. Τιμόθεος Κιλίφης. Δεν αποτελεί υπερβολή ότι η ακτινοβολία του συγγραφέα π. Τιμοθέου Κιλίφη εξήλθε πέραν των ορίων της χώρας μας.


Μετά από τη βράβευσή του στις 20-12-2000, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών με το βραβείο Α' τάξεως και το Χρυσό Μετάλλιο, για τη λογοτεχνική και την εν γένει προσφορά του στα γράμματα, αλλά και στην κοινωνία, ακολουθεί η καταξίωση και αναγνώριση του πολύπλευρου έργου του, συγγραφικού και κοινωνικού, από την Ακαδημία Φλωρεντίας.


Η Σύγκλητος της Ακαδημίας Φλωρεντίας, Τεχνών, Λογοτεχνίας, Επιστημών, Εργασίας και Θεάματος, στις 24 Νοεμβρίου 2001, αποφάσισε -κατά νόμον- την ανακήρυξη του συγγραφέα Τιμόθεου Κιλίφη ως Επιτίμου Ακαδημαϊκού με χρυσό Μετάλλιο, "Για την ένθερμη και γενναιόδωρη συμβολή του στην επιβεβαίωση των υψηλότερων ιδανικών της ζωής, για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό".


Η απονομή πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Έδρα Πράτο, τάξη Λογοτεχνίας, Τμήμα Συγγραφέων. Επάξια και δικαιωματικά πλέον ο π. Τ. Κιλίφης είναι κάτοχος της ταυτότητας της παραπάνω Ακαδημίας. Το γεγονός τούτο τιμά τον ίδιο ασφαλώς, αλλά ιδιαίτερα την πόλη μας το Αίγιο, απ' όπου ο σεβαστός ιερωμένος κατάγεται. Γι' αυτό επικροτούμε και επαινούμε την επίσης τιμητική διάκριση που του έγινε από το σύλλογο Αιγιαλέων Αθηνών και Πειραιώς, στις 13-1-2002, "Διά την Κηρυγματική και την πολύπλευρη συγγραφική του δραστηριότητα, έτι δε και διά την κοινωνική του ευαισθησία και ανιδιοτελή προσφορά του στο Σύλλογο".


Θα είναι παράλειψη εάν δεν υπενθυμήσουμε την τιμητική διάκριση, η οποία έγινε προς τον π. Τιμόθεο Κιλίφη στον τόπο της γενέτειράς του, για τους ίδιους λόγους, από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αιγίου και το Δήμο Αιγίου στο χώρο της αίθουσας του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου η αθρόα προσέλευση των συμπολιτών του απέδειξε την πλήρη αποδοχή και το θαυμασμό τους προς το πρόσωπό του και το έργο του.



Δείτε τι έλεγε σε μια από τις τελευταίες συνεντέυξεις του όπου μιλούσε για ξεσηκωμό...




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΓΙΟΣ: "ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ".



Πολλά τα προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους  και στις παροχές νερού 
για τα βυτία των αγροτών κι όμως η δημοτική αρχή τα  αγνοεί και επιδίδεται
σε προσωπικές επιλογές και εξυπηρετήσεις προκειμένου να μπορέσει να 
δεσμεύσει πρόσωπα για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές .

Ένα παράδειγμα  είναι και η παροχή νερού των βυτίων στην Ίδα .

 Κύριε δήμαρχε ,  οι αγροτικοί δρόμοι  και  το νερό  είναι  ανάγκες πρώτης προτεραιότητας 
για τους κατοίκους του δήμου Αλμωπίας .

Αφήστε λοιπόν τα προσωπικά καπρίτσια και ασχοληθείτε με την ουσία των προβλημάτων των 
πολιτών  της Αλμωπίας  !!



   Α.Δ.Α.Κ.Α.                           

  ΑΝΔΡΕΑΣ Κ Ο Γ Ι Ο Σ 

"Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ".



Την απαράδεκτη, επικίνδυνη και προσβλητική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας και γενικότερα για τα άτομα με αναπηρία ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, κατά τη διάρκεια συζήτησης της σχετικής επίκαιρης που κατέθεσε στη βουλή.

Αν και η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια σοβαρή μη αναστρέψιμη πάθηση, δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις μη αναστρέψιμες ασθένειες στις οποίες η απονομή επιδόματος αναπηρίας ή σύνταξης είναι ισόβια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καλούνται κάθε χρόνο για επανεξέταση και να υφίστανται ταλαιπωρία χωρίς λόγο.


Οι ανασφάλιστοι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας αδυνατούν να εξασφαλίσουν τις θεραπείες τους, ενώ και οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να καταβάλουν τεράστια ποσά από την τσέπη τους για θεραπείες που δεν έχουν αναγνωριστεί ότι αντιστοιχούν στην πάθηση, αλλά και για τα συνοδά φάρμακα.


Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε αυτή την ανάλγητη πολιτική, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κράτος που να πληρώνει δωρεάν όλα τα φάρμακα. Επίσης ισχυρίστηκε ότι η απόφαση να μην συμπεριληφθεί η σκλήρυνση κατά πλάκας στη λίστα με τις μη αναστρέψιμες ασθένειες, ανήκει σε επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Εργασίας.


Ο Σπύρος Χαλβατζής υπενθύμισε στον υπουργό ότι «οι επιτροπές από κάπου διορίζονται και έχουν ένα πλαίσιο που λειτουργούν». Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο καλούνται για επανεξέταση ακόμα και ακρωτηριασμένοι. Μάλιστα του επισήμανε ότι έχει γίνει κανόνας η μείωση των ποσοστών αναπηρίας που εγκρίνονται από τα Κέντρα Εκτίμησης και Πιστοποίησης Αναπηρίας, με αποτέλεσμα πολλοί ανάπηροι να μένουν χωρίς επίδομα αναπηρίας και σύνταξη και πολλές φορές χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «τα προβλήματα στο χώρο της υγείας οξύνονται από την άγρια περιστολή των δαπανών», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «βάρβαρη πολιτική».






ΠΗΓΗ...http://www.902.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...