Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΟΓΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31/3/2014.

Παράταση ισχύος  βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ υπερήλικων Βορειοηπειρωτών

Ο ΟΓΑ ανακοίνωσε την παράταση ισχύος των βιβλιαρίων Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση παρατείνεται η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας που «έληγαν» στις 28 Φεβρουαρίου.

Πλέον τα βιβλιάρια Υγείας θα έχουν ισχύ έως το τέλος Μαρτίου (31-03-2014 ).






Η ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ "BLOCO CACHOEIRA" ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.


Η καρναβαλική επιτροπή ανακοινώνει ότι :
 η  ομάδα κρουστών samba reggae
 
Bloco Cachoeira θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αλμωπία ,
την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 στην έναρξη του 8ου Καρατζοβίτικου καρναβαλιού 2014

facebook :
8ο Καρατζοβίτικο Καρναβάλι

 https://www.facebook.com/cachoeira.blococachoeira


Η ΑΙΩΝΙΑ ΛΙΑΚΑΔΑ ΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Έλληνα

«Κι όποιοι αμφιβάλλουν για την αγάπη του υπογράφοντος για την πατρίδα του, πρώτον να παν να πνιγούν και δεύτερον, αφού πνιγούν, να έρθουν ως ψυχές ελληνικές και ορθόδοξες στην κόλαση όπου θα βρίσκομαι, για να μου πουν τα νέα για τη χαμένη πατρίδα.»
Βασίλης Ραφαηλίδης

-

Όσοι άνθρωποι και λαοί δεν έχουν παρόν πασχίζουν να εφεύρουν ένα ένδοξο παρελθόν -ή έναν καταχθόνιο εχθρό.

Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά για να το διαπιστώσετε. Αρκεί να δείτε πως σκέφτεται η πλειονότητα των Γραικών, των Ρωμιών, των Νεοελλήνων.

-
Η σύγχρονη Ελλάδα δεν είναι παρά ένα τραγελαφικό μόρφωμα, το οποίο από συστάσεως χορεύει τσιφτετέλι στην Αγορά της Ευρώπης, για να βγάλει πενταροδεκάρες.

Αναζητά φιλλέληνες-προστάτες, χρίζει ηγέτες ανθρώπους ανέντιμους και άχρηστους (εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω), φιλάει τις κατουρημένες ποδιές των ιεραρχών και οδηγεί τα παιδιά της στο μαρασμό ή στη μετανάστευση.

Αδιαφορεί για τις τέχνες και την επιστήμη και μόλις κάποιος τολμήσει να της θυμίσει ότι λαός χωρίς ζωντανό πολιτισμό είναι εξ ορισμού νεκρός, διαρρηγνύει τα ιμάτια της και κραυγάζει για το μεγαλείο των “αρχαίων ημών προγόνων”.

Η σύγχρονη Ελλάδα δεν είναι παρά ένα τραγελαφικό μόρφωμα
Όσο πιο μίζερος και νανοκέφαλος είναι ένας Νεοέλληνας, τόσο πιο δυνατά θα κραυγάζει ότι στις φλέβες του κυλάει το αίμα του Περικλή και του Πλάτωνα.

Και χωρίς καθόλου να ντρέπεται για την τραγική υποστάθμη του ορίζεται ως απευθείας απόγονος κάποιων ανθρώπων που πράγματι έκαναν έναν σκεδαστικό άλμα, οδηγώντας την ανθρωπότητα ολόκληρη ένα βήμα παραπέρα από το μύθο.

-

Οι αρχαίοι Έλληνες επινόησαν τον Λόγο.
Οι άνθρωποι που ζουν αυτή τη στιγμή στον Ελλαδικό χώρο επινόησαν τους προγόνους τους.
-
Αν δούμε, έστω και αποσπασματικά, πόσα φύλα και φυλές, πόσοι λαοί και έθνη και αυτοκρατορίες, πέρασαν από αυτόν τον τόπο, καταλαβαίνουμε ότι εκείνοι που μιλούν για την “καθαρότητα των Ελλήνων”, είναι όχι απλά ηλίθιοι και αδαείς, αλλά παρανοϊκοί.
-
Αν δεν είστε κι εσείς ηλίθιοι (το οποίο σίγουρα απεύχομαι για τους αναγνώστες του Γελωτοποιού), μπορείτε να με ακολουθήσετε σε μια γρήγορη ιστορική αναδρομή στον αρχαίο αυτό τόπο.

Κρατηθείτε γερά και φορέστε τις ζώνες παρθενίας σας, γιατί είναι πολλοί αυτοί που θα προσπαθήσουν να μολύνουν το ελληνικό σας αίμα.

~~{}~~
ειμαστε ελληνες
Κάποτε, λοιπόν, πολύ πριν υπάρξει η λέξη Έλληνας, ζούσαν στο μέρος που ονομάζουμε Ελλάδα, φυλές πολλές, άλλες πολεμοχαρείς κι άλλες εξόχως ειρηνικές και καλλιτεχνικές.


Αυτοί ήταν οι Προέλληνες, όπως τους αποκαλούμε για να τους ξεχωρίζουμε από τους Ινδοευρωπαίους που κατέβηκαν από το βορρά σαρώνοντας τα πάντα.


Οι πιο γνωστές ανάμεσα τους ήταν οι Πελασγοί, οι Λέλεγες και οι Κάρες (κάποιοι λένε ότι υπήρχαν ήδη και οι Θράκες).
-
Οι Νεοέλληνες θέλουν τους Πελασγούς αποκλειστικά δικούς τους προγόνους. Όμως το ίδιο θέλουν και οι Σλάβοι, οι Αλβανοί, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί, οι Σημίτες, οι Άραβες, ακόμα και οι Βερβερίνοι.

Οι Πελασγοί ήταν προϊστορικοί κάτοικοι ολόκληρης της Μεσογείου. Όμως στον Ελλαδικό χώρο παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ακμή τους.

Ο Μινωικός πολιτισμός και τα παραρτήματα του στο Αιγαίο, ήταν αποφάνσεις της Πελασγικής καλλιτεχνικής φύσης.
-
Ο ιστορικός Θουκυδίδης (πολύ πιο έγκυρος από τον Ηρόδοτο που έμπλεκε το μύθο με την ιστορία), μας λέει ότι η πελασγική γλώσσα δεν είχε καμία σχέση με την ελληνική, όπως και τα έθιμα τους.

αρχαίοι Πελασγοί
Στη διάρκεια του Πελλοπονησιακού πολέμου επιζούσαν ακόμα παλαιοί Πελασγοί στην ορεινή Ευρυτανία, στη Χαλκιδική, και στη Αρκαδία.

-

Ακόμα και σήμερα σώζονται πολλά πελασγικά τοπωνύμια, διόλου ινδοευρωπαϊκά, όπως Όλυμπος, Λάρισσα, Άργος, καθώς και τα ονόματα των περισσότερων νησιών του Αιγαίου.

-

Πελασγικά τοπωνύμια υπάρχουν και στην αλβανική γλώσσα.
(Παρεμπιπτόντως, οι Αλβανοί, για να καλύψουν τα κενά τους, συχνά αυτοαναγορεύονται απόγονοι των Ιλλυριών, ενός άλλου αρχαίου λαού).
-
Το παράξενο είναι ότι δεν υπάρχουν Πελασγικά ίχνη στη βορειότερη Ευρώπη. Οι Πελασγοί ήταν καθαρά μεσογειακός λαός και αυτό ίσως να σημαίνει ότι έχουν σχέση με τους αρχαίους Αιγυπτίους, τους Φοίνικες, τους Σημίτες και τους Λιβύους.

Οι Πελασγοί ήρθαν από την Αφρική;

Καθόλου παράδοξη υπόθεση. Άλλωστε είναι βέβαιο ότι η κοιτίδα της ανθρωπότητας ήταν η αφρικανική ήπειρος (και όχι ο Σείριος ή ο Παράδεισος.)
-
ΕλληνάρεςΟι αρχαίοι αποκαλούσαν Δαναούς τους κατοίκους του Άργους, για να τους ξεχωρίζουν και από τους γνήσιους Αχαιούς της Αχαϊας και από τους γνήσιους Πελασγούς της Αρκαδίας.
Έτσι οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι οι Δαναοί δεν ήταν παρά το κράμα Πελασγών και Αχαιών -των ινδοευρωπαίων που ήρθαν μια-δυο χιλιετίες αργότερα.
(Στη μυθολογία ο Δαναός ήταν γιός του βασιλιά της Αιγύπτου και βασιλιάς της Λιβύης! Φεύγοντας από τη Βόρεια Αφρική βρέθηκε στο Άργος!)

~~{}~~
Και μετά ήρθαν οι βάρβαροι…

Βάρβαροι δεν ήταν άλλοι από τα τέσσερα φύλα των Ινδοευρωπαίων που κατέβηκαν από τον Βορρά: Ίωνες, Αχαιοί, Αιολείς και (last but most barbarians) οι Δωριείς.
-
Ακόμα (και ίσως ποτέ) δεν γνωρίζουμε επακριβώς από που ξεκίνησαν οι Ινδοευρωπαίοι.

Μια γλωσσολογική ένδειξη είναι η λιθουανική γλώσσα, η οποία είναι η παλαιότερη -και πιο πρωτόγονη- ινδοευρωπαϊκή γλώσσα. Μάλλον η εστία του ιαπετικού πολιτισμού ήταν κάπου εκεί ψηλά.
-

ειμαι ελληνες ετσι γουσταρω
Οι Αχαιοί δεν κουβαλούσαν μαζί τους κανέναν πολιτισμό.
Εγκαταστάθηκαν αρχικά στη Φθιώτιδα, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα (πλην την Αττικής), και κυρίως στην Πελοπόννησο. Από εκεί διεκπεραιώνονται (γύρω στο 1400 π.Χ.) στην Κρήτη, τη Ρόδο και τα Μικρασιάτικα παράλια.

Αναμιχτήκαν με τους ιθαγενείς Πελασγούς και υιοθέτησαν τον πολιτισμό τους και τους θεούς τους (οι Ολύμπιοι Θεοί είναι Πελασγική επινόηση).


Παρότι βάρβαροι ήταν πολύ ευγενικοί, σε αντίθεση με τους Δωριείς, που ήρθαν μια χιλιετία μετά και τα έκαναν όλα Γης Μαδιάμ.
-
Πριν από αυτούς όμως, πρώτοι ινδοευρωπαίοι, ήταν οι Ίωνες.

Αυτοί αρχικά εγκαταστάθηκαν στην Πελοπόννησο, στην Αττική και την Εύβοια, καθώς και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Έπειτα πέρασαν στη Μικρά Ασία, όπου διασταυρώθηκαν με άλλους ινδοευρωπαίους, του Χετταίους ή Χιττίτες.

Στην Ιωνία ξεκίνησε το θαύμα που αποκαλούμε αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, καθώς και στην Ιωνική Αττική.

(Και μια προσωπική μαρτυρία: Τρεις χιλιάδες χρόνια μετά, ο υποφαινόμενος βρέθηκε στην Αίγυπτο. Εκεί, οι απλοί άνθρωποι στο δρόμο, δεν με αποκαλούσαν Έλληνα ή Γραικό (Grec), αλλά Γιουνάνι, κατά το Ίωνας.)
-

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ
Οι Αιολείς δεν τα πήγαιναν πολύ καλά με τον υψηλό στοχασμό -σε αντίθεση με τους ναυτικούς Ίωνες. Αλλά ήταν βολικοί. Εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλία, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στη Μικρά Ασία -όπου χωρούσαν.

-

Τότε, γύρω στα 1.100 π.Χ. έγινε η περίφημη “Κάθοδος των Δωριέων”. Ποιος είδε τον βάρβαρο και δεν τον φοβήθηκε;

Το πρώτο πράγμα που έκαναν, σαν έφτασαν στην Πελοπόννησο, ήταν να καταστρέψουν τον Μυκηναϊκό πολιτισμό (που είχαν φτιάξει οι Πελασγοί με τους Αχαιούς).

Αφού άρπαξαν ό,τι μπορούσαν ίδρυσαν την πιο γνωστή δωρική πόλη, τη Σπάρτη, η οποία δεν παρήγαγε πολιτισμό, αλλά τουλάχιστον έβγαλε πολεμιστές και νομοθέτες.

Ένα άλλο μέρος των Δωριέων κατέβηκε μέχρι την Κρήτη και εγκαταστήθηκε εκεί, αφού κατέστρεψε ό,τι είχε απομείνει από τον Μινωικό πολιτισμό.

Αλλά ο κύριος κορμός τους έμεινε στη Μακεδονία, ιδρύοντας το κραταιό δωρικό βασίλειο των Μακεδόνων.
-

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Όλοι αυτοί, μαζί με τους Θράκες που παρείχαν το Διονυσιακό στοιχείο, ονομάστηκαν χάρη στα Ομηρικά Έπη, Έλληνες, οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με τα ανθρωπάκια που κραδαίνουν γαλανόλευκες σημαίες και σταυρούς ενός θεού εβραϊκής καταγωγής.

-
Ίσως να σκεφτείτε ότι δεν λέω τίποτα διαφορετικό από τους νανοκέφαλους της “ελληνικής καθαρότητας”. Περιμένετε, νωρίς είναι ακόμα, έχει πολλούς βαρβάρους να βάλουνε το σπέρμα τους ακόμα. Και πρώτους τους Γαλάτες.
-
Οι Γαλάτες ήταν Κέλτες.

Ινδοευρωπαίοι και αυτοί που έφτασαν από την Ιρλανδία μέχρι την Άγκυρα.

Πρώτη φορά οι Φωκαείς τους συναντούν στην αποικία της Μασσαλίας, γύρω στα 600 π.Χ. Οι Γαλάτες, παρότι βάρβαροι, εξελληνίζονται πολύ γρήγορα, τουλάχιστον εκείνο το κομμάτι τους.

Αλλά το 395 π.Χ. γίνεται βασιλιάς των Γαλατών ο τρομερός Βρένος και πέντε χρόνια μετά κατακτά τη Ρώμη. Εκείνος ήταν που είπε το γνωστό “Ουαί τοις ηττημένοις” (vae victis!)

Ένας άλλος βασιλιάς των Γαλατών, με το ίδιο όνομα, Βρένος, και 200.000 στρατό έφτασε μέχρι τους Δελφούς, το 279 π.Χ.

ελληνες φιλαθλοι περικεφαλαιες
Και ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι πόλεμος εκείνους τους καιρούς δεν σήμαινε βομβαρδίζω αφ” υψηλού και μετά φεύγω.

Απ” όπου περνούσαν τα στρατεύματα έσπερναν τον τρόμο -και παιδιά. Σίγουρα το 278 π.Χ. Θα γεννήθηκαν πολλά κοκκινομάλλικα παιδιά στην Ελλάδα.

Ο Βρένος σκοτώθηκε στους Δελφούς και τα στρατεύματα του, χωρίς αρχηγό πλέον, πέρασαν από τη Θράκη στη Μικρά Ασία.

Εκεί, στην περιοχή όπου βρίσκεται η Άγκυρα σήμερα, δημιούργησαν ένα κράτος που ονόμασαν Γαλατία.

Και σημειώστε πως η “Προς Γαλάτες Επιστολή” του Παύλου, απευθυνόταν σε αυτούς ακριβώς τους Γαλάτες, και όχι προς το Γαλατικό χωριό του Αστερίξ.
-
Την ίδια εποχή ήταν σπουδαίοι πολεμιστές και οι Ιλλυριοί, ινδοευρωπαίοι κι αυτοί, των οποίων η βάση ήταν τα παράλια της Αδριατικής.

Πρώτοι οι Μακεδόνες γνώρισαν την πολεμική δεινότητα των Ιλλυριών, όταν το 385 π.Χ. Ο βασιλιάς τους, Βαρδύλης, νίκησε τον Μακεδόνα Αμύντα Β” και τον υποχρέωσε να πληρώνει φόρο υποτέλειας.

Όταν ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος τους κατατρόπωσαν οι Ιλλυριοί το έριξαν στην πειρατεία και τις επιδρομές, μέχρι που ανακάλυψαν ότι θα κέρδιζαν περισσότερα ως μισθοφόροι των Ρωμαίων.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Με το όχημα των Ρωμαίων οι Ιλλυριοί (διόλου Έλληνες), περιδιαβήκαν τον Ελλαδικό χώρο και γεννοβόλησαν όσο άντεχαν τα νεφρά τους.
-
Αλλά αυτοί δεν ήταν τίποτα σε σχέση με τους Γότθους του Αλάριχου (Ούλριχ), τους Βάνδαλους, τους Αλανούς, τους Ούννους του Αττίλα, τους Άβαρους, τους Σλάβους, τους Μογγόλους και τους άλλους επιδρομείς, κατακτητές και αποίκους που μόλυναν το “καθαρό αίμα” των Ελλήνων τα επόμενα χρόνια.

-

Αλλά επειδή μπορεί να χορτάσατε σπέρμα και αίμα θα συνεχίσω αύριο με τους υπόλοιπους βαρβάρους που πέρασαν από το χωριό σας.

-

Και λίγο “εθνολογικό homework”:

Αύριο που θα βγείτε έξω παρατηρήστε τα πρόσωπα των Ελλήνων που σας περιβάλλουν. Κοιτάχτε πόσο διαφορετικές μύτες έχουν, πόσο διαφορετικά είναι τα μαλλιά τους, τα μάτια τους, πως το χρώμα της επιδερμίδας έχει όλους τους τόνους του γκρίζου.

Ποιος απ” όλους αυτούς κουβαλάει τα γονίδια του Περικλέους;

-

(Περισσότερα για τους βάρβαρους προγόνους των Ευρωπαίων και των Ελλήνων θα βρείτε στο βιβλίο του αείμνηστου Βασίλη Ραφαηλίδη -που τόσο μας λείπει: «(Μυθ) ιστορία των βάρβαρων προγόνων των σημερινών Ευρωπαίων». Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου.)

-






ΠΗΓΗ:
Γελωτοποιός | SaneJoker.info


ΠΕΘΑΝΕ Ο "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ" PACO DE LUCIA.

Πέθανε ο Πάκο ντε Λουθία

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο φημισμένος ισπανός κιθαρίστας και βιρτουόζος του φλαμένκο, Πάκο ντε Λουθία.
 Όπως ανακοίνωση η δημοτική αρχή της γενέτειράς του, της πόλης Αλχεθίρας στη νότια Ισπανία, ο ντε Λουτσία πέθανε στο Μεξικό από έμφραγμα του μυοκαρδίου.
   Σύμφωνα με στενό φίλο του μουσικού, ο ντε Λουθία έπαιζε με τα παιδιά του σε μια παραλία στο Κανκούν, όπου έχει σπίτι, όταν ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία.Ο καλλιτέχνης πέθανε στο δρόμο προς το νοσοκομείο. «Επαναστάτη της κιθάρας» τον χαρακτήρισε η El Pais, ενώ ο δήμαρχος του Αλχεθίρας Χοσέ Ιγνάθιο Λανταλούθε χαρακτήρισε το θάνατό του «μια ανεπανόρθωτη απώλεια για τον κόσμο του πολιτισμού, για την Ανδαλουσία».
   H πόλη του κήρυξε τριήμερο πένθος και καταβάλει προσπάθειες μαζί με την οικογένεια του ντε Λουτσία για τον επαναπατρισμό της σορού.
     Ο Πάκο ντε Λουθία γεννήθηκε  τον Δεκέμβριο του 1947 ως Φραντσίσκο Σάντσες Γκόμεζ, και έφερε «επανάσταση» στην κιθάρα, καθώς με το επιθετικό παίξιμό του και τη ροπή του στον αυτοσχεδιασμό και στις μουσικές συναντήσεις με την τζαζ, κατάφερε να εκμοντερνίσει το παραδοσιακό ισπανικό φλαμένκο και να το κάνει γνωστό σε όλον τον κόσμο.
   Από τις μεγάλες στιγμές αυτού του ανθρώπου που κατάφερε να παντρέψει το φλαμεγκο με τη τζαζ, τα μπλούζ, ακόμη και με την αραβική μουσική, ήταν οι συναυλίες που έδωσε σε όλο τον κόσμο, μαζί με δύο άλλους τιτάνες του κιθαριστικού αυτοσχεδιασμού. Τον Al di Meola και τον John McLaughlin.
   Ο Πάκο ντε Λουθία είχε επισκεφτεί πολλές φορές την Ελλάδα και είχε δώσει αξέχαστες συναυλίες στον Λυκαβηττό στις δεκαετίες του '90 και του 2000. 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΚΥΝΗΓΙ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Magnify Image
Από τον Θοδωρή Αντωνόπουλο 

Είναι άραγε το δικαίωμα να εξοντώνεις την άγρια ζωή ανώτερο από το δικαίωμα να συνυπάρχεις με αυτή; 

 Ο καιρός ήπιος, σχεδόν ανοιξιάτικος, το ίδιο κι η φύση που, ξεγελασμένη, φόρεσε φέτος πρόωρα τα χρωματιστά της. Θησαυρός τα αγριολούλουδα, ολάνθιστες οι αμυγδαλιές, σμήνη από ψαρόνια σχεδιάζουν τρισδιάστατα καλλιγραφήματα στον ουρανό μέσα σε ηχητικό πανδαιμόνιο.
 Μια αισθητική πανδαισία, ένα ενεργειακό ελιξίριο που τόση ανάγκη έχουμε τα πιο αλαφροϊσκιωτα παιδιά της πόλης.

Και ξάφνου «μπαμ! μπουμ! πίου...», μπαταριές αντιλαλούν ολούθε, διαλύοντας μεμιάς τη γιορτή. Και όχι για λίγα λεπτά αλλά για ώρες ολόκληρες! Ώρες που θα γίνουν μέρες και βδομάδες.
 Όχι, δεν ξανάρθανε οι Γερμανοί, μήτε σήκωσε επανάσταση το χωριό, ως ίσως όφειλε. Έχουν απλά βγει πάλι οι κυνηγοί καρτέρι... που σημαίνει τέρμα η χαλάρωση, πάπαλα ο ρεμβασμός και, όντας σε πυκνοφυτεμένη περιοχή, προσέχουμε πλέον πού και πώς πάμε μη μας πάρει καμια αδέσποτη ή ξώφαλτση – εδώ κάθε τρεις και λίγο σκοτώνονται κατά λάθος αναμεταξύ τους.
 Οι κυνηγοί που, «ενώ είναι άνθρωποι, επίσης σαν κι εμένα, έχουν, όμως, τη φριχτήν αυτή θηριωδία να παίρνουν ένα όπλο, στα καλά καθούμενα, και ξεκινώντας ένα γελαστό πρωί, χαράματα, μέσα σε τοπία μαγικά, τοπία ρεμβασμού και προσευχής, πάνε, μεθοδικά κι εκ προμελέτης, να σπείρουν την οδύνη και το θάνατο...
 Ό,τι για κείνους, είναι διασκέδαση, — για μένα, είναι έγκλημα τεράστιο, βδελυρό και τερατώδες, που, μπροστά του, ωχριούν και είναι πράξεις άκακες, όλα τ' άλλα τ' ανθρώπινα εγκλήματα! Δε βρίσκω τίποτε, στον κόσμο, φοβερώτερο, απ' αυτή τη θεληματική, ψυχρή και στυγερή δολοφονία, που γίνεται για γούστο, «χάριν τέρψεως», — μ' απόλαυση, με κέφι, δίχως τύψεις...» καθώς έγραφε ο Ναπολέων Λαπαθιώτης αρκετές δεκαετίες πριν, όταν τα κυνηγετικά όπλα ήταν σχετικά «πρωτόγονα» και το «σπορ» λιγότερο επαγγελματικό – εξ ου και η λαϊκή παροιμία «του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο/δέκα φορές είν' αδειανό και μια φορά γεμάτο». 

Μιας και είπα «σπορ», ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το κυνήγι θεωρείται τέτοιο κι ας αθλούμαι χρόνια.
 Ως σπορ νοείται μια δραστηριότητα που ασκεί σώμα, πνεύμα ή και τα δύο. Αν θες «αντίπαλο», ψάχνεις κάποιον που να καταφέρνει να σε ανταγωνιστεί έστω στοιχειωδώς ώστε να μην ξεφτιλίζεται τελείως η υπόθεση - δηλαδή ΟΚ, αν κατέβει ο ΠΑΟ στην Α' Αθηνών θα βγαίνει πρωταθλητής κάθε χρόνο αλλά ποιος θα το χαίρεται; Τι έχουν να αντιπαρατάξουν οι λαγοί κι οι μπεκάτσες στις επαναληπτικές καραμπίνες;
 Πολλοί κυνηγοί κόπτονται για το πόσο σέβονται και φροντίζουν τη φύση, και δεν αμφιβάλλω πως κάποιοι ανάμεσά τους έχουν πράγματι αγαθές προθέσεις. Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, θα μπορούσαν να αρκεστούν στην καταγραφή και την παρατήρηση, ακονίζοντας εξίσου καλά και σίγουρα πιο δημιουργικά τις δεξιότητές τους.
 Είναι και θέμα ψυχοσύνθεσης. Παρότι μια γυναίκα, η Άρτεμη ήταν στην αρχαιότητα θεά του κυνηγιού, το κυνήγι είναι βασικά μια κατ' εξοχήν "macho" ανδρική δραστηριότητα. Η κουλτούρα του όπλου, της βίας και του αίματος συγκινεί, βλέπεις, σαφώς περισσότερο το λεγόμενο ισχυρό φύλο, κατά κανόνα, μάλιστα, τους πιο στερεοτυπικά «φανατικούς» εκπροσώπους του. «Τις προάλλες επισκέφτηκα ένα σπίτι, στον τοίχο του οποίου υπήρχε ένα βαλσαμωμένο κεφάλι ελαφιού...
 Όταν ρώτησα το γιατί, μου απάντησαν ότι είναι ένα πανέμορφο ζώο. Λοιπόν, αποκρίθηκα, η μητέρα μου είναι επίσης ελκυστική, προτιμώ όμως να αναρτώ φωτογραφίες της!», δήλωνε τις προάλλες με μπόλικη δόση... αντικυνηγετικού δηλητηρίου η ηθοποιός Έλεν Ντι Τζένερις

«Τι λε ρε, το κυνήγι είναι δικαίωμα και αρχαίο όσο ο άνθρωπος!», ακούς. Φυσικά, μόνο που τότε ήταν τρόπος επιβίωσης, όπως και παραμένει στις λιγότερο ανεπτυγμένες γωνιές του πλανήτη.
 Καμία σχέση π.χ. ο Πυγμαίος, ο Ινδιάνος ή ο Ινουίτ κυνηγός με τους «χομπίστες» τυφεκιοφόρους του Σαββατοκύριακου που εξολοθρεύουν οτιδήποτε πετά ή περπατά, αδιάφοροι για εποχικές ή άλλες απαγορεύσεις και βέβαιοι ότι κανείς δεν θα τους ζητήσει λογαριασμό, μια και οι θηροφύλακες είναι επίσης είδος προς εξαφάνιση ενώ όσοι απόμειναν, αποφεύγουν συνετά να βάλουν το κεφάλι τους στη «φωτιά».
 Οι τύποι με τα θηριώδη 4x4, τις επώνυμες στολές παραλλαγής, τον ακριβό εξοπλισμό και τα εκπαιδευμένα σκυλιά ράτσας δεν σχετίζονται καν με τον βουνίσιο που θα κυνηγήσει εθιμικά 2-3 φορές το χρόνο, για την περιπέτεια περισσότερο παρά για το θήραμα.
 Και μπορεί μεν η οικονομική στενότητα να μείωσε αισθητά τον τζίρο των καταστημάτων κυνηγετικών ειδών και τη ζήτηση για νέες άδειες, γιγαντώνει όμως τη λαθροθηρία όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ίδιο το περιοδικό «Κυνηγός και Φύση». 

Με την ελληνική πανίδα να έχει δοκιμαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια από μια σειρά μεγάλες πυρκαγιές, θα έπρεπε να είχαν τεθεί πολύ αυστηρότεροι περιορισμοί στο κυνήγι, ειδικά στις πληγείσες περιοχές.
 Είμαι σίγουρος ότι σ΄αυτό θα συμφωνούσαν κι αρκετοί συνετοί κυνηγοί, ειδικά όσοι συμμετείχαν προσωπικά σε προσπάθειες κατάσβεσης. Όμως η (προσωρινή) πανελλαδική απαγόρευση θήρας που ύστερα από προσφυγές οικολογικών οργανώσεων αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2/12/13 κράτησε μόλις τέσσερις μέρες(!) προτού ανασταλεί – τα συμφέροντα δεν είναι, βλέπεις, αμελητέα, τα έσοδα από τις κυνηγετικές άδειες είναι υπολογίσιμα (ξεκινούν από 115 Ευρώ ετησίως), όπως και οι ψήφοι, εννοείται:
 Σε 300.000 υπολογίζονται οι κυνηγοί στην Ελλάδα, ενώ από το 1990 έφτιαξαν, στα πρότυπα του αντίστοιχου γαλλικού, δικό τους κόμμα-αντίπραξη στο αντικυνηγετικό «μένος» του ανερχόμενου τότε οικολογικού κινήματος.
 Το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (ΚΕΚ) έφτασε, μάλιστα, τις 64.οοο ψήφους στις Ευρωεκλογές του 2009. Στην ιστοσελίδα τους αποφεύγουν επιμελώς να ανεβάζουν φωτογραφίες σκοτωμένων θηραμάτων και περήφανων θηρευτών, ταυτίζουν το κυνήγι με τη φύση, το ψάρεμα και την παράδοση έτσι γενικώς κι αορίστως, ενημερώνουν για θέματα θήρας καθώς και για τις «νίκες» του κόμματος που μέχρι και ύμνο διαθέτει. 

Στον αντίποδα βρίσκονται δεκάδες οικολογικές και ζωοφιλικές οργανώσεις, πολυδιασπασμένες ή προσωποπαγείς οι περισσότερες πια κι εξίσου αμφίβολης ιδεολογίας με εκείνη του ΚΕΚ.
 Η παλιότερη και μαχητικότερη αντικυνηγετική πρωτοβουλία στη χώρα ήταν η ομώνυμη του Κώστα Τσίπηρα (τέλη δεκαετίας '80-αρχές '90). Ριζοσπαστικό χαρακτήρα έχει και ο Αντικυνηγετικός Σύνδεσμος, στην ιστοσελίδα του οποίου καταγγέλλονται το κυνήγι, η αιχμαλωσία κι η κακομεταχείριση ζώων αλλά και ψαριών, η βρώση κρέατος γενικότερα, ενώ δεν λείπουν οι ενθουσιώδεις αναφορές στο Animal Liberation Front, το υπέρ των ζώων ανθρώπινο «αντάρτικο» που μάλιστα το FBI θεωρούσε, μέχρι πρόσφατα, Νο2 δημόσιο κίνδυνο μετά την Αλ Κάιντα! «Είναι οι κυνηγοί οικολόγοι;
 Με βαθειά, έκδηλη, ολοφάνερη και αποδεδειγμένη οικολογική συνείδηση απαντάμε κατηγορηματικά: ΝΑΙ!!! Την στιγμή που το δάχτυλο σφίγγει την σκανδάλη της καραμπίνας, ένα έντονο οικολογικό ρίγος διαπερνά τον φίλο μας κυνηγό
. Την αμέσως επόμενη στιγμή που την πατά, ένα οικολογικό τρέμουλο συνταράσσει το κορμί του, ενώ όταν τα σκάγια βρίσκουν το στόχο και διαμελίζουν οικολογικά το πτηνό μια οικολογική κραυγή χαράς βγαίνει από τα χείλη του:
 "Το γάμησα το πούστικο !!!", διαβάζω στο «εντιτόριαλ». 

Υπερβολές; Μπορεί. Που, όμως, λίγο απέχουν από την πραγματικότητα.
 Ναι, ξέρω π.χ. ότι πολλά από τα θηράματα εκτρέφονται πλέον για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, όμως ούτε αυτό «αθωώνει» τους θηρευτές: Κάνεις που κάνεις το καλό, κάν'το ολόκληρο! Όσο «δικαίωμα» έχεις εσύ να σκορπάς θάνατο στραγγαλίζοντας τη ζωή και τη βιοποικιλότητα, άλλο τόσο – τουλάχιστον – έχω κι εγώ να τα απολαμβάνω ακέραια.
 Ποιος σε εξουσιοδοτεί να μου στερείς το πέταγμα ενός πουλιού, το κελάηδημα ενός άλλου, τον δρασκελισμό ενός λαγού, το γρύλισμα ενός αγριόχοιρου; Γιατί το δικό σου αφιόνι να παίρνει προτεραιότητα κι από πού κι ως πού το «δικαίωμά» σου να ντουφεκάς όχι από χρεία αλλά για «διασκέδαση» είναι ιερότερο από το δικαίωμα του κάθε πλάσματος στην ύπαρξη;
 Και μην ακούσω τα περί «επιβλαβών» θηραμάτων όπως οι λύκοι, οι αλεπούδες, τα τσακάλια ή ακόμα κι οι αρκούδες – «επιβλαβή» έγιναν γιατί εμείς, οι άνθρωποι καταρχήν τους στερήσαμε τον ζωτικό τους χώρο. Ούτε έχουμε δα τόσα πολλά που να δικαιολογούν ολόκληρες κυνηγετικές εκστρατείες.
 Για τους πιο... «στρατόκαβλους», τώρα, υπάρχουν και τα σκοπευτήρια που έχουν κιόλα πάρει πολύ τα πάνω τους, μαθαίνω, τον καιρό της κρίσης.
 Δεν είναι προτιμότερο να αφήσετε στην ησυχία τους τα βουνά, τα λαγκάδια και τους λόγγους να τα χαίρονται οι τετράποδοι ή φτερωτοί τους κάτοικοι κι από κοντά εμείς οι «κομπλεξικοί», «ξενέρωτοι» φυσιολάτρες; 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΒΟΛΤΑ, ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΗΣΑΥΡΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ.

AP: Πάνω σε θαμμένο θησαυρό χιλιάδων χρυσών νομισμάτων, έπεσε ζευγάρι σε περίπατο στο κτήμα του

Η ακόλουθη ιστορία που μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press είναι από εκείνες που στοιχειώνουν διαχρονικά το συλλογικό φαντασιακό και έχουν να κάνουν με αναπάντεχες ανακαλύψεις θαμμένων θησαυρών από τυχαίους περιπατητές...
Μία τέτοια ιστορία είναι κι εκείνη που έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου ένα ζευγάρι ανακάλυψε μέσα στην ιδιόκτητη γη, όπου είχαν βγει για περίπατο με το σκύλο τους, δοχεία γεμάτα χρυσά νομίσματα του 18ου αιώνα, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ειδικό εμπειρογνώμονα που εξέτασε το θησαυρό, πρόκειται για 1.427 νομίσματα, τα οποία χρονολογούνται από την περίοδο 1847-1894.
H σημερινή αξία του μεγαλύτερου μέρους των χρυσών νομισμάτων ανέρχεται στα 27.000 δολάρια, κάποια όμως αυτά είναι τόσο σπάνια που αξίζουν το καθένα ξεχωριστά περί το 1 εκατομμύριο δολάρια.
Ο θησαυρός βρέθηκε κάτω από ένα δέντρο στο κτήμα του ζευγαριού σε λοφώδη περιοχή του Gold Country και πιο συγκεκριμένα, σε μονοπάτι το οποίο διέσχιζαν καθημερινά, κάνοντας τον περίπατό του με το σκύλο του.
Το ζευγάρι επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμο.





ΠΗΓΗ...Associated Press

Η ΣΚΛΗΡΗ PUNK ROCKER ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΛΥΚΙΑ BARBIE.

Η νεαρή που «τρέλανε» το BBC- Από σκληρή Punk Rocker έγινε γλυκιά Barbie [βίντεο]

Η εμφάνισή της για κάποιους... προκλητική. Σίγουρα καθόλου θηλυκή. Ροζ μοϊκάνα, καρφιά, δερμάτινα συνθέτουν την εμφάνιση μίας νεαρής κοπέλας. Κανείς, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι από σκληρή Punk Rocker θα γινόταν μια γλυκιά Barbie με σεξ απίλ.

Ο λόγος για την Mel από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία αποφάσισε να λάβει μέρος στην εκπομπή «Snog, Marry, Avoid?» που μεταδίδεται από το BBC. Πρόκειται για ένα reality show, που κάνει θραύση στην Αγγλία, στο οποίο οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μεταμορφωθούν.

Μία ευκαιρία την οποία άρπαξε και η Mel, η οποία έπειτα από τις «πινελιές» των make-up artists κατάφεραν να κάνουν την κάνουν στην κυριολεξία αγνώριστη.

Ολοι μιλούσαν για ένα «θαύμα», ενώ το βίντεο της μεταμόρφωσης κάνει το γύρο του διαδικτύο








ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΟΙ ΑΓΡΥΠΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ.

Πώς είναι οι άγρυπνες νύχτες για κάποιον που δεν μπορεί να κοιμηθεί -Ενα ταξιδιά

Είναι ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους για τους οποίους τα βράδια αποτελούν ένα βασανιστήριο. Ο Εμάνουελ Καμπού ταλαιπωρούνταν από αϋπνίες και διακεκομμένο ύπνο, κάτι που ένιωθε να «ρουφά» όλη του την ενέργεια. Τελικά, ο Αμερικανός καλλιτέχνης έκανε το πρόβλημά του... έμπνευση.
Ο Καμπού δημιούργησε ένα «ταξιδιάρικο» βίντεο, με σχέδια και χρώματα. Το ονόμασε «Φεγγάρι» και στόχος του να δείξει πώς είναι οι νύχτες, για έναν άνθρωπο που αναγκάζεται να καταφύγει στα υπνωτικά χάπια για να κοιμηθεί. Φευ, χωρίς επιτυχία.
Τα σχέδιά του και οι αραχνοειδείς γραμμές στο βίντεο, απεικονίζουν το φαινόμενο που είναι γνωστό ως «φωτοψία», δηλαδή τα σχέδια που βλέπει κανείς όταν πιέζει τα κλειστά βλέφαρα του. Πάντως, όπως λέει ο ίδιος στην Huffington Post, μπορεί να μην τον βοήθησαν τα υπνωτικά, αλλά έπειτα από τη δημιουργία του βίντεο, άρχισε να κοιμάται καλύτερα.

Η ΑΝΓΚΕΛΑ.....ΑΔΟΛΦΟΣ!



Ο Νετανιάχου κατάφερε με μια κίνηση του χεριού του να κάνει την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να μοιάζει με τον Χίτλερ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σήκωσε το χέρι του προκειμένου να δείξει ένα σημείο στην αίθουσα που έλαβε χώρα η συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.
 Ο φωτογράφος πάτησε το κουμπί της μηχανής του την κατάλληλη στιγμή και από τη σωστή γωνία και αποτύπωσε τη σκιά του δαχτύλου του Νετανιάχου να σχηματίζει στο πρόσωπο της Γερμανίδας καγκελαρίου το μουστάκι του Αδόλφου Χίτλερ.
 Η εικόνα όπως είναι φυσικό κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου, ενώ πολλοί την χαρακτηρίζουν «Φωτογραφία της χρονιάς».






ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ...http://www.iefimerida.gr/

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ 15.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΣΙΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ. ΠΟΙΟΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.

Δεύτερη ευκαιρία σε 150.000 υποψήφιους των περσινών Πανελλαδικών -Ποιοι τη δικαιούνται

Δεύτερη ευκαιρία σε περίπου 15.000 ήδη αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων δίνει το υπουργείο Παιδείας, καθώς από φέτος θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν, μόνο για μία φορά και μόνο για το αμέσως επόμενο έτος από αυτό που εξετάστηκαν, μια θέση στα ΑΕΙ. συμπληρώνοντας ένα μηχανογραφικό δελτίο. Ουσιαστικά, τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του μέτρου του 10%, που ισχύει και για τα Γενικά Λύκεια.

Κατά τη συμμετοχή τους για το 10% των θέσεων εισακτέων, σύμφωνα με το «Εθνος», οι υποψήφιοι συμμετέχουν με τη βαθμολογία που πέτυχαν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (2 γενικής παιδείας - 2 ειδικότητας) και τα ειδικά μαθήματα, χωρίς να εξεταστούν ξανά σε κάποιο από τα προηγούμενα, καταθέτοντας μόνο Μηχανογραφικό Δελτίο και μπορούν να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο έτους 2014, μόνο τα τμήματα του Τομέα με τον οποίο ήταν υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') έτους 2013.

Οι εν λόγω υποψήφιοι δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά προσέρχονται στις προβλεπόμενες ημερομηνίες για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας (password), στο ΕΠΑΛ αποφοίτησής τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ, υποβάλλοντας επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σε περίπτωση που υπάγονται σε κάποια από τις ειδικές περιπτώσεις.

Όσοι εκ των ανωτέρω, υποψήφιοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τη Σχολή Αστυφυλάκων της Αστυνομικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλλουν επιπλέον αίτηση απευθείας και στον Στρατό, στην Αστυνομία ή στο Εμπορικό Ναυτικό, σε χρονικό διάστημα που εκδίδονται από τα αρμόδια υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις, ανεξάρτητα από το αν ήταν υποψήφιοι για τις εν λόγω Σχολές κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α'), έτους 2013.

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσει ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') έτους 2013 και υπέβαλλαν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α'), έτους 2014, αλλά αποφασίζουν να κάνουν χρήση του ποσοστού 10% για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οφείλουν να κάνουν ανάκληση της Αίτησης-Δήλωσης προσερχόμενοι στο ΕΠΑΛ υποβολής της το αργότερο 10 μέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει ήδη αποκτήσει κωδικό ασφαλείας θα πρέπει να προσέλθει εκ νέου στο Λύκειο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προκειμένου να παραλάβει καινούργιο κωδικό και να δηλώσει αν ανήκει σε κάποια ειδική περίπτωση για να μπορέσει να συμμετάσχει ως υποψήφιος για το 10% των θέσεων εισακτέων. Τέλος, το υπουργείο Παιδείας ζητά από τους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μεριμνήσουν για την ανάρτηση της παρούσας στους οικείους πίνακες ανακοινώσεων της Διεύθυνσης για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ. (Προσοχή! Εικόνα ΣΟΚ).

Εκλεισε το στόμα του παιδιού του με λουκέτο! (Προσοχή εικόνα-ΣΟΚ)
Σοκ, αποτροπιασμό και οργή προκαλεί η εικόνα ενός 4χρονου αγοριού το οποίο δυστυχώς βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τον ίδιο του τον πατέρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail  ο 30χρονος Chris Elvis από τη Νιγηρία, θεωρούσε πως το παιδί του ήταν «παιδί του διαβόλου» και πως εκείνο ευθυνόταν για την κακοτυχία που αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες.

Αποφάσισε λοιπόν να το τιμωρήσει. Του έκαψε με σίδερο όλο το σώμα, και στη συνέχεια το κλείδωσε σε ένα πλαστικό βαρέλι.

Παράλληλα για να μην φωνάζει και ακούγονται τα ουρλιαχτά του, του έκλεισε το στόμα με λουκέτο!

Το αποτρόπαιο θέαμα, αντίκρισε η μητέρα του 4χρονου αγοριού επιστρέφοντας στο σπίτι από τα ψώνια της.

Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία η οποία συνέλαβε τον άνδρα της. O 30χρονος σεκιουριτάς, δήλωσε «ψυχικά άρρωστος», αλλά δεν γλίτωσε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, με τις αρχές να υποστηρίζουν πως η κατάσταση του είναι «μια χαρά».

Το σοκαριστικό περιστατικό, συνέβη στην περιοχή Meiran του Lagos.

Δείτε τη σοκαριστική φωτογραφία: 

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ APPLE ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ STEVE JOBS.

Τερατούργημα το άγαλμα της Apple προς τιμήν του Steve Jobs (Βίντεο)

Μπορεί ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, να προτιμούσε και να επέλεγε πάντα τις minimal και κομψές γραμμές, όσον αφορά στον σχεδιασμό των προϊόντων του, ωστόσο, φαίνεται πως οι επιλογές του δεν υπολογίστηκαν καθόλου για τον σχεδιασμό του αγάλματος που η εταιρεία του επέλεξε να κατασκευαστεί προς τιμήν του.
Έπειτα από αξιολόγηση των έργων 10.000 καλλιτεχνών, η Apple επέλεξε το άγαλμα που κατασκεύασε ο σερβικής καταγωγής Dragan Radenovic και το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί μπροστά στα γραφεία της εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Το εν λόγω έργο... τέχνης παρουσιάστηκε στο Βελιγράδι την περασμένη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ημέρα των γενεθλίων του Jobs.

Πάντως, οι θαυμαστές του Steve Jobs αλλά και πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν δέχθηκαν με τον ίδιο ενθουσιασμό το άγαλμα, χαρακτηρίζοντας το ακόμη και κακόγουστο.

Ενδεικτικό είναι δημοσίευμα της ιστοσελίδας Huffington Post η οποία, παρουσιάζοντας το έργο, γράφει προς τους αναγνώστες της: «Κι όμως, οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω δεν είναι ένα αστείο...».

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να αναλύσει το παράξενο αυτό άγαλμα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι έχει αρκετές ατέλειες και πως την στήλη που στηρίζει την προτομή του, κοσμούν γράμματα της κυριλλικής αλφαβήτου και οι αριθμοί 0 και 1, αναπαριστώντας το δυαδικό σύστημα, παρά ότι, όπως σημειώνει «όλοι ξέρουν ότι ο Steve Jobs δεν έγραψε ποτέ κώδικα για την Apple».





ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

Η ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 3 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ!

Click on the slide!
Πρόκειται πραγματικά για μία θαυματουργό σούπα! 
Η σούπα του Ιπποκράτη -που οι Αμερικανοί γράφουν ότι εφευρέθηκε από τον Δρ Max Gerson, μάλλον επειδή πρόσθεσαν την πατάτα, καθώς πατάτες δεν υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα- είναι μέρος της θεραπείας Gerson.

Η διατροφή Gerson έιναι ευεργετική και λέγεται ότι βοηθάει στην θεραπεία πολλών ασθενειών όπως ο καρκίνος, η φυματίωση, ο διαβήτης, η αρθρίτιδα, οι αλλεργίες, τα έλκη, οι καρδιακές παθήσεις, η αρτηριοσκλήρωση, οι ψυχικές νόσοι, η νεφρική νόσος και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Αυτή είναι μια συνταγή σούπας που θεραπεύει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά.

Συστατικά (Χρησιμοποιήστε οργανικά συστατικά όπου είναι δυνατόν):

1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 μίσχους σέλινου

1 μέτρια ρίζα μαϊντανού – εάν είναι διαθέσιμη

Σκόρδο κατά βούληση

2 μικρά πράσα ή 1 μεγάλο

1 ½ κιλά ντομάτες ή περισσότερες

2 μέτρια κρεμμύδια

1 κιλό πατάτες

Μαϊντανός για γεύση και όχι μόνο

Εκτέλεση: 

1 . Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά , τα αποφλοιώνετε και τα κόβετε , σε μικρούς κύβους .

2 . Προσθέστε αρκετό φιλτραρισμένο νερό ώστε να καλύψει τα κομμένα λαχανικά στην κατσαρόλα, όχι αλουμινένια.

3 . Μαγειρέψτε όλα τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά για 1,5 έως 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα .

4 . Κατεβάζετε τα μαλακά λαχανικά από τη φωτιά , και τα ρίχνετε μέσα στο μύλο των τροφίμων / μπλέντερ . Αφαιρέστε τις ίνες και τις φλούδες .

5 . Ανακατέψτε τα ακόμα ζεστά υλικά καλά μέχρι η σούπα να γίνει παχιά και κρεμώδης .

Πολτοποιήστε τη σούπα , ενώ είναι ζεστή , αλλιώς η σούπα θα σχηματίσει μια κολλώδη και αμυλούχα υφή όταν κρυώσει .

6 Αφήστε την σούπα να κρυώσει, πριν να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Ταιριάζει απόλυτα με την δίαιτα πρόληψης των 14 εβδομάδων.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.



Η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει προβεί σε αγωγή προς το γερμανικό κράτος ενώπιον του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ζητώντας αποζημίωση για την υλική και την ηθική ζημιά την οποία υπέστησαν τα μέλη της  το 1943 από τους Ναζί.

«Η απόφαση αυτή λήφθηκε, μετά την απόρριψη από το ελληνικό ανώτατο δικαστήριο το 2013, παρόμοιου αιτήματος για λόγους αναρμοδιότητας και τελείωσε ένας μακρύς δικαστικός αγώνας που ξεκίνησε το 1997 στη χώρα»,σημειώνει η ανακοίνωση της κοινότητας σύμφωνα με το δημοσίευμα της Shekulli.

«Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης ζητούν αποζημίωση πάνω από όλα για την ηθική βλάβη, αλλά και για την επιστροφή του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων δραχμών που πλήρωσαν το 1943 στο διοικητή του Γ’ Ράιχ, ή των 45 εκατομμυρίων ευρώ σε παρούσα αξία για την απελευθέρωση χιλιάδων Εβραίων που αναγκάστηκαν να εργάζονται σε ναζιστικά στρατόπεδα», δήλωσε ο Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρος της Κοινότητας.

Ο ίδιος ελπίζει, επίσης, ότι το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Γερμανίας, Joachim Gauck που θα πραγματοποιηθεί στις 5 με 7 Μαρτίου.

Η Ελλάδα με τη σειρά της έχει ζητήσει αποζημίωση για τις θηριωδίες των Ναζί από τη Γερμανία. Το ζήτημα της αποζημίωσης που  είναι μια παλιά ιστορία που επανέρχεται στη σκηνή μετά την οικονομική κρίση στη χώρα. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ...ΚΑΤΙ ΜΑΓΙΚΟ !


Ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του  Champions League  έκανε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός επικρατώντας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0.

Δείτε το γκολ του Τσόρι Ντομίνγκες με το οποίο ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ 

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player


Δείτε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού με το εκπληκτικό σουτ του Κάμπελ που έκανε το 2-0

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ.



«Να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή», συμβουλεύει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Ενόψει της Καθαράς Δευτέρας, ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει τα εξής: «Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

- Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε, τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.

- Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:

- Ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή

- Επικοινωνήστε με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις υπηρεσίες του ανά τη χώρα».

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ.

Οι...Μαθουσάλες της Κρήτης ζουν στην Αγία Παρασκευή ή αλλιώς το «χωριό των αιωνόβιων», μία ημιορεινή περιοχή του Αμαρίου Ρεθύμνου, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι βαδίζουν στη δέκατη δεκαετία της ζωής τους, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Espresso.
Αν και το χωριό των μόλις 30 κατοίκων έγινε γνωστό ως η γενέτειρα του Στυλιανού Παττακού, διεκδικεί τα πρωτεία για τη μακροζωία των κατοίκων του, αλλά κι εκείνων που δεν μένουν πλέον εκεί.
Ο συνταξιούχος ταχυδρόμος Στέλιος Παπουτσάκης από την Αγία Παρασκευή, που τώρα διαμένει στο Ηράκλειο, είχε πει πριν από μερικά χρόνια: «Δεν ποθαίνω παρά μετά που θα ποθάνει ο Χριστόδουλος και ο Μητσοτάκης». Ο πρώτος αποδήμησε, ο δεύτερος ζει και ο κ. Παπουτσάκης πορεύεται πεισματικά στη ζωή, υπερβαίνοντας πλέον τον αιώνα.
Η Αγία Παρασκευή έχει παράδοση να γεννά αιωνόβιους και ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση της Μαρίας Παττακογιωργάκενας, μητέρας του Παττακού, η οποία έφυγε από τη ζωή στα 105 της χρόνια (για άλλους στα 107).
Κάποια από τα οκτώ παιδιά της πήραν τα χρόνια της, όπως ο Στυλιανός που είναι 102 ετών και ζει στην Αθήνα, η κόρη της Στέλλα που πάτησε τα 100 και μένει στην Αμερική και ο άλλος της γιος Αλέκος, που έχει συμπληρώσει τα 98 του χρόνια.
Εκτός, όμως, από τα τρία παιδιά της Παττακογιωργάκενας και το συνταξιούχο ταχυδρόμο, τα χρονάκια τους τα έχουν και άλλοι Αγιοπαρασκευιώτες.
Ο 87χρονος Κώστας Φουντουλάκης αποδίδει το μέγιστο της ζωής των κατοίκων στις κλιματολογικές συνθήκες του χωριού και στη διατροφή τους, αφού τα κυριότερα προϊόντα που παράγουν είναι οι ελιές, τα χαρούπια και τα σιτηρά.
Πηγή: Espresso

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...