Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΜΕ 5 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ.

Να πώς θα διαγράψεις το λογαριασμό σου στο Facebook


Ανήκεις σε αυτούς που έπεσαν από τα σύννεφα μαθαίνοντας για το σκανδαλώδες πείραμα που διεξήγαγε το Facebook, χρησιμοποιώντας τους χρήστες του ως πειραματόζωα; Έψαχνες απλά να βρεις έναν τρόπο ή μια αφορμή για να το κάνεις;

   Ιδού λοιπόν, πως θα διαγράψεις (όχι απενεργοποιήσεις, δι-α-γρά-ψεις) το προφίλ που έχτισες με τόσο κόπο και ξενύχτια, και τώρα ανησυχείς ότι είναι έρμαιο του κάθε μεγαλομανή ερευνητή που ψάχνει να βρει τρόπους να κάνει το Facebook να σε γνωρίζει καλύτερα, πουλώντας την έρευνά του στους διαφημιστές.   Φύγαμε!

   1. Πάρε ένα backup όλων των στοιχείων που έχεις ανεβάσει κατά καιρούς στο facebook καθώς και όλων των στοιχείων σχετικά με το πρόσωπό σου, έχει κρατήσει η υπηρεσία για λογαρισμό σου όπως likes, shares κλπ. Είναι κρίμα να μην κρατήσεις ένα 'ψηφιακό ενθύμιο' από την εμπειρία σου με το κοινωνικό δίκτυο. Δες παρακάτω βήμα-βήμα πως θα λάβεις σε ένα ZIP αρχείο το 'ενδεικτικό αποφοίτησης' από το Facebook. 
Αυτό είναι το menu που σε οδηγεί στις "ρυθμίσεις" λογαριασμού σου
Αυτό είναι το menu που σε οδηγεί στις "ρυθμίσεις" λογαριασμού σου   
Κανε κλικ στο "Download a copy of your Facebook Data"
Κανε κλικ στο "Download a copy of your Facebook Data"  

2. Διέγραψε όλα τα Facebook Apps ή τις υπόλοιπες mobile εφαρμογές, με τις οποίες έχεις κατά καιρούς συνδεθεί, με το στανιό ή με την έγκρισή σου. 
Ο λόγος είναι ότι στις 14 ημέρες που σου δίνει το Facebook να το ξανασκεφτείς, εάν χρησιμοποιήσεις κάποιο από αυτά τα app ή κάποια εφαρμογή αναφέρει το όνομά σου, έστω και με ένα notification, το Facebook το ανιχνεύει και επανενεργοποιεί το προφίλ σου.  

Πάτησε το APPS για να εμφανιστούν οι εφαρμογές και κάνε κλικ στο "EDIT" για να τις διαγράψεις μία μία
Πάτησε το APPS για να εμφανιστούν οι εφαρμογές και κάνε κλικ στο "EDIT" για να τις διαγράψεις μία μία 

3. Γύρισε το Platform στο 'off''. Εϊναι η γέφυρα που συνδέει όλα τα apps τρίτων με το Facebook. 
Ο λόγος είναι ο ίδιος με το βήμα #2. 

Πάτα το off στον παραπάνω πίνακα για να βγάλεις την πρίζα μεταξύ applications και facebook
Πάτα το off στον παραπάνω πίνακα για να βγάλεις την πρίζα μεταξύ applications και facebook   

4. Καθάρισε (προαιρετικά) ολόκληρο το ιστορικό των ενεργειών σου στο Facebook.
 Αυτό θα κρατήσει πολύ ώρα, ειδικά αν είσαι ιδιαίτερα ενεργός χρήστης, αλλά ταυτόχρονα θα κρατήσει μακρυά τους διαφημιστές από τα likes και τα shares που συνδέονται με το όνομά σου, στο μέλλον, ακόμα και όταν έχεις διαγράψει το προφίλ σου. 

Κάνε κλικ στο 'Activity Log' ή "ιστορικό ενεργειών' για να δεις τι έκανες στο Facebook
Κάνε κλικ στο 'Activity Log' ή "ιστορικό ενεργειών' για να δεις τι έκανες στο Facebook   

5. Πυρ! Κάνε κλικ σε αυτό το link (μην ανησυχείς, πάτησέ το ακόμα κι αν δεν έχεις σκοπό να διαγράψεις το προφιλ σου), και στείλε το αίτημα διαγραφής στο Facebook, αφού πρώτα συμπληρώσεις το password σου καθώς και έναν κωδικό επιβεβαίωσης της ενέργειάς σου.
 Τσέκαρε το email που έχεις συνδέσει με το Facebook, για να διαπιστώσεις ότι ξεκίνησε η διαδικασία. Σημαντικό: Μην μπεις στο Facebook. Θα αναστραφεί η διαδικασία διαγραφής και ο λογαριασμός σου θα επανέλθει στην κανονική του μορφή.

 Μετά από τις 14 μέρες που θα σου δώσει το Facebook, να το "ξανασκεφτείς", και εφόσον δεν γίνει κατά λάθος κάποια αναφορά στο όνομά σου που θα ακυρώσει την διαδικασία, δεν υπάρχει γυρισμός. Σύμφωνα με τους όρους χρήσης, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας μέχρι την απόλυτη 'ανυπαρξία'
Δηλαδή την οριστική διαγραφή σου, αν και ορισμένα στοιχεία μπορεί να μείνουν στο αρχείο της υπηρεσίας για 90 ημέρες. 

Πατώντας το "Delete my account" είσαι 1 βήμα και 1 μήνα μακριά από την ανυπαρξία στο Facebook
Πατώντας το "Delete my account" είσαι 1 βήμα και 1 μήνα μακριά από την ανυπαρξία στο Facebook   


Συγχαρητήρια (;) βρίσκεσαι πλέον στη διαδικασία απομάκρυνσης από 1,23 δισεκατομμύρια γήινους που χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Enjoy!

   +BONUS: Εάν τελικά το μετάνοιωσες, η Wall Street Journal προσφέρει έναν εύχρηστο οδηγό που σε βοηθά να ορίζεις εσύ (ως έναν βαθμό) τι θέλεις να εμφανίζεται στο News feed σου. 






 Πηγή: www.lifo.gr






ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ



Διαμαρτυρία των κατοίκων της Νέας Ζωής στον Αντιπεριφερειάρχη  Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη για τη ρύπανση του ποταμού στην περιοχή
Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Ξεκινάμε άμεσα όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τη διερεύνηση και επίλυση του προβλήματος»

Αντιπροσωπεία των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Νέας Ζωής του Δήμου Σκύδρας επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη σήμερα, 4/7, στο γραφείο του στο Διοικητήριο. Οι κάτοικοι εξέφρασαν τη δυσφορία και την αγανάκτησή τους σχετικά με το επίπεδο ρύπανσης που συντελείται στο ποτάμι που διέρχεται του οικισμού, του οποίου το νερό χρησιμοποιείται για αρδευτικούς σκοπούς.
Η αιτία της ρύπανσης, σύμφωνα με τους κατοίκους είναι η πλημμελής λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας που βρίσκεται στη θέση «Άσπρο Κεφάλι» του Δήμου Έδεσσας και η περιοδική εκφόρτιση στραγγισμάτων με τελικό αποδέκτη τον ποταμό της Ν. Ζωής. Στην περιοχή η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων ασχολείται με την κτηνοτροφία και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μόλυνση των αιγοπροβάτων που εκτρέφονται στις υπάρχουσες μονάδες.
Άμεσα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης, κατανοώντας την αγανάκτηση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Ν. Ζωής έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας να προβούν σε ενδελεχείς ελέγχους ώστε, να διαπιστωθεί η πηγή της ρύπανσης και η αιτία αυτής.
Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε, ότι προτεραιότητα της Π.Ε. Πέλλας αποτελεί ο έλεγχος και η τιμωρία όλων όσων υπονομεύουν και ενεργούν σε βάρος της Δημόσιας Υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος της Πέλλας. Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι στο παρελθόν έχει ήδη εφαρμοσθεί στο σύνολό της η κείμενη νομοθεσία και επιβλήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Εν κατακλείδι, οι κάτοικοι ευχαρίστησαν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τη συνάντηση που είχαν. Ο κ. Θεοδωρίδης από την πλευρά του ανέφερε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την έκβαση των ελέγχων και των διαδικασιών.

Η ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ''ΦΙΛΙΠΠΟΣ''



Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρίας «Φίλιππος»  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε σήμερα, 4/7 με τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρίας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» στο γραφείο του στο Διοικητήριο. Συγκεκριμένα, το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους κκ. Κ. Κάμτση (Πρόεδρο), Α. Σταμενίτη (Γ. Γραμματέα) και Κ. Τσιβρανίδη (Ταμία). Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και ο επίτιμος Πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρίας κ. Χρηστάκης Ιωαννίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι δράσεις του Συλλόγου, ο θεσμός και το πρόγραμμα του Λαϊκού Πανεπιστημίου, η έκδοση του περιοδικού «Φίλιππος» και άλλες εκδόσεις του Συλλόγου οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συνδρομή της Περιφέρειας κι άλλων φορέων.

Η συζήτηση εστιάστηκε επίσης στην πορεία ολοκλήρωσης του έργου που κατασκευάζει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας που αφορά τη «2η φάση επισκευών του Μουσείου» (η πρώτη ολοκληρώθηκε επίσης από την Περιφέρεια), με τη συμμετοχή των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κκ. Ε. Κολοβού και Β. Χατζηιωαννίδη. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης του δαπέδου της αίθουσας, ανακαίνιση των βοηθητικών χώρων και νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Επισημάνθηκε ο επείγων χαρακτήρας του έργου, καθώς υπάρχει μία πολύ μεγάλη λίστα αναμονής σχολείων και συλλόγων που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το μουσείο. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι η δημοπράτηση του έργου ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Φθινοπώρου. Η κα Ζωγράφου-Τσαντάκη ενημέρωσε για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας στον τομέα του πολιτισμού και διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας σε δράσεις σχετικές με την τοπική ιστορία και πολιτισμό.    


Σχολεία, σύλλογοι και άλλες ομάδες που επιθυμούν να επισκεφτούν το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείου του Συλλόγου, στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 23820-83684. 

3 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΥΜΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ JIM MORRISON


Στις 3 Ιουλίου πεθαίνει στο Παρίσι το 1971 ο τραγουδιστής των Doors. Αυτό είναι το πιό όμορφο φιλμάκι που γυρίστηκε γι' αυτόν ποτέ 

Aπό τον Σπύρο Στάβερη 

  Πιθανόν από υπερβολική δόση ηρωίνης, χάνει τη ζωή του στο Παρίσι όπου διέμενε για να πάρει αποστάσεις από τη μουσική, το συγκροτημά του και την εικόνα του ως ροκ σταρ, ο Jim Morrison, στιχουργός, τραγουδιστής και συνιδρυτής των Doors με τον Ray Manzarek.
 Επιθυμούσε εκείνη την εποχή να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, να ξεχάσει το Los Angeles και τη δίκη του στο Miami (όπου καταδίκαστηκε σε 8 μήνες φυλακή για μία γυμνή εμφάνιση σε συναυλία), να ξορκίσει τους θανάτους των Brian Jones, Jimi Hendrix και Janis Joplin, και ν' αφιερωθεί στην ποίηση σε μία πόλη που πίστευε ότι θα τον ενέπνεε, εφ' όσον ήταν η πατρίδα πολλών συγγραφέων που θαύμαζε.




Βίντεο με το τραγούδι των Doors "Crystal Ship" από την ταινία "When you're Strange". Ανέμελες στιγμές του Jim και της παρέας των Doors στο  ντοκιμαντέρ του Tim DiCillo για το συγκρότημα -με αφηγητή τον Johnny Depp (2009).
 O Ray Manzarek, κιμπορντίστας και συνιδρυτής των Doors, ενέκρινε το ντοκιμαντέρ αυτό ως την "αντί Oliver Stone ταινία που αφηγείται την πραγματική ιστορία των Doors"




. Πηγή: www.lifo.gr

ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗ ΓΗ


Ένας καλλιτέχνης ήθελε να βρει και να ζωγραφίσει το ωραιότερο πράγμα στη γη.

Ρώτησε έναν ιερέα, ποιο ήταν το καλύτερο πράγμα στην γη.

-Η πίστη, του απάντησε εκείνος. Είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο δυναμικού στη ζωή.

Ρώτησε έναν γεωργό.

-Η ελπίδα, του απάντησε. Αν λείψη αυτή, έλειψε κάθε δημιουργία για την ζωή.

Ρώτησε και μια φτωχή εργάτρια.

-Η αγάπη, του είπε. Μ’ αυτήν ξεπερνώ κάθε μου καημό.

Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη σκέφθηκε ο καλλιτέχνης. Πώς όμως μπορώ να ζωγραφίσω μαζί αυτά τα τρία;

Την ώρα που έμπαινε στο σπίτι του, στάθηκε με έκσταση μπροστά σ’ένα ζωντανό πίνακα: Τους γονείς του, την γυναίκα του, τα παιδιά του!

    Στο μέτωπο των γονέων του είδε την πίστη.
     Στο χαμόγελο των παιδιών του την ελπίδα.
     Στα μάτια της γυναίκας του λαμποκοπούσε η αγάπη.



Η καρδιά του σκίρτησε.

Να το ωραιότερο πράγμα στην γη! Αυτό θα ζωγραφίσω.

Και αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά η οικογενειακή του εστία.

Ένα απλό χαρούμενο σπιτάκι, που το κυβερνούσε, η πίστη, η ελπίδα, η αγάπη!


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

Ο ΔΥΝΑΤΟΣ "ΜΠΑΧΟΒΙΤΗΣ" ΕΣΠΑΣΕ ΚΛΑΔΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ


 Ο δυνατός άνεμος που πνέει από χθές 3/7 , συνεχίζει και σήμερα να ραπίζει με την μανία του, το χωριό των Προμάχων, κάνοντας κάποιες στιγμές επικίνδυνη την δραστηριότητά του.
Κλασικό παράδειγμα το πρωινό του χτύπημα στην γειτονιά "Σοκάκι", όπου έσπασε ένα τεράστιο κλαδί κερασιάς, προσγειώνοντάς το στον δρόμο.
Ευτυχώς δεν περνούσε κανείς την ώρα εκείνη και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Αυτή την ώρα (12.20) φαίνεται να έχει κοπάσει η έντασή του, αν και κατά περιόδους εμφανίζονται κάποιες στιγμιαίες δυνατές  ροπές.






ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ

ΑΝΗΛΕΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΦΟΡΟ-"ΠΛΗΞΙΑ" ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΕΓΛΟΠΟΥΛΟΥ


 Χιλιάδες  "βουτιές"  στο  κενό
"αδειάζουν" τα "μπαλκόνια"
μ'    ανηλεώς     φορολογούν
χρεώνουν ...και ..τα εγγόνια..!!
 
"Μπλοκαρισμένοι" παντελώς
  τα "δίχτυα" έχουν  απλώσει
  μοχθούμε, ...αγωνιζόμαστε
 να πληρώσουμε κάθε "δόση"..!!
 
Η ελπίδα λένε πάντοτε
  πεθαίνει   τελευταία
 μα έχει αλλάξει η ζωή
και καταντάει μοιραία..!!
 
Το χρήμα δεν κυκλοφορεί
 και  οι  φόροι  οργιάζουν
 η  ακρίβεια "εξοντωτική"
απ' τα ρούχα μας βγάζουν..!!
 
Σοφά τα λόγια του λαού
η  ζωή μας είναι χρόνος
έχουμε  χάσει  την χαρά
και "περισσεύει" πόνος..!!
 
Η ΔΕΗ είναι στα "σκαριά"
  όλα     τα      ξεπουλάνε
φτωχοποιούν τους Έλληνες
που δεν θα 'χουν να φάνε..!!
 
Όσοι πήγαν για διακοπές
 στην "πόρτα"  η  εφορία
με το "δελτίο" της "χαράς"
σαν του λουτρού τα κρύα..!!
 
Αδιάφοροι για τον λαό
  δείχνουν   αναλγησία
 δίχως μέτρα & σταθμά
"σπέρνουν"  απελπισία..!!
 
Η ανεργία "δράκουλας"
   πολιτικοί  "αφασία"
η χώρα μας πληγώθηκε
απ' την "φορο-πληξία"..!!
 
Αναζητάμε,  ελπίζουμε
να δούμε άσπρες μέρες
το άγχος, η ανασφάλεια
μας έχουν βάλει "βέρες"..!!
 
Η πολυδιάστατη & εγκληματική υπερφορολόγηση, κυριολεκτικά η "φοροπληξία" που ανάλγητα εφαρμόζεται υποκύπτοντας  όλο & περισσότερο στούς καταστροφείς "Δανειστές" αποδυναμώνουν τον Έλληνα πολίτη που αδυνατεί ν' ανταπεξέλθει σ' ακραίες & παράλογες
απαιτήσεις των κυβερνώντων.
Δεν υπάρχουν πλέον άλλες αντοχές μην "Μασό"νετε άλλο δεν θέλουμε έλεος  φτάνει...!!!
 
Ευάγγελος Μπεγλόπουλος του Δημητρίου
ποιητής, στιχουργός, πεζογράφος
Αριδαία Νομού Πέλλας
πέμπτη 3 - 7 - 2014

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...