Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Στην ξενάγηση Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας Χρήστος Γεωργίου

Βίντεο-επιμέλεια: Γιώργος Θάνου

Υπέροχα Χριστούγεννα στη μαγευτική μας Αριδαία!

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Κάποτε έπεσε ένα αεροπλάνο σ ένα ερημονήσι και μοναδικοί διασωθέντες ήταν o Mητσάρας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ



Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε  Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία του Βουλευτή Τρικάλων Κωνσταντίνου Σκρέκα προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με το πρόβλημα που υπάρχει στις αγροτικές εκτάσεις λόγω κόκκινων δανείων.
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:


«Με το μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοχοποιήθηκε οικονομικά / φορολογικά η αγροτική παραγωγή και οι αγροτοκτηνοτρόφοι, με τρόπο που τους επιβαρύνει βάναυσα, καταστρέφει τον αγροτικό κλάδο, απειλεί με εξαφάνιση την κατηγορία των μικρών και μεσαίων παραγωγών με συνακόλουθη υποβάθμιση της εγχώριας παραγωγής, ενώ σε καμία περίπτωση δεν ενισχύει την απασχόληση, την ανάπτυξη και τη στροφή νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα. Ενδεικτικά, τριπλασιάστηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο από 1-10-2015, για πρώτη φορά φορολογούνται οι επιδοτήσεις, η φορολογική κλίμακα για το έτος 2016 θα ανέλθει στο 20% και για το 2017 στο 26%, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα υπάρξει και αναδρομικά αυξημένη φορολογική κλίμακα για το 2015. Παράλληλα, από το τέλος Νοέμβρη με τη διαδικασία του αυτόματου συμψηφισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα, χιλιάδες αγρότες είδαν να εξανεμίζονται από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι επιδοτήσεις που χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Μέσα στον φορολογικό καταιγισμό για τα αγροτικά εισοδήματα, με το Νομοσχέδιο “Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων,  Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων” που κατέθεσε και ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ στις 15.12.2015 - για άλλη μια φορά - δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας και ξαφνικού θανάτου για τον μέσο Έλληνα Αγρότη, που προκειμένου να πάρει δάνειο από κάποια Τράπεζα υποθήκευσε την ιδιοκτησία του σε αγροτική γη.  Αν αναλογιστεί κανείς πως περισσότερα από τα μισά αγροτικά δάνεια είναι "κοκκινισμένα"  και έχουν χορηγηθεί με εγγύηση τα προς καλλιέργεια χωράφια, είναι σαφές πως, αν ισχύσει και σε αυτή την περίπτωση το Άρθρο 3 
παρ. 9 του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου, η ελληνική αγροτική γη δίνεται βορά σε ξένα -επιθετικά- επενδυτικά σχήματα, δίχως δυνατότητα άμυνας. 
Είναι κρίσιμο να διασφαλιστεί το Κοινωνικό Πρόσωπο του Κράτους για όλες τις κοινωνικές ομάδες ισότιμα και είναι επιτακτικό να διασφαλιστεί η εθνική ιδιοκτησία και η κυριότητα της Ελληνικής γης για τον πρωτογενή τομέα, παράγοντας ελληνικά προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς και δημιουργώντας υπεραξίες προϊόντων και χρήσεων γης.
Ως εκ τούτου, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
α. Πώς προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα; Θα υπάρξει ειδική μέριμνα με νομοθετική πρωτοβουλία ή με συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα για τα ενυπόθηκα με γεωργικές εκτάσεις δάνεια των αγροτών;
β. Θα εξεταστεί  η δυνατότητα γρήγορης και ευέλικτης εκ νέου ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων Τραπεζικών οφειλών των αγροτών;
γ. Τί προτίθεστε να κάνετε ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή των γεωργικών εκτάσεων σε Ελληνικά χέρια και να μην εισέλθουν τα ξένα -επιθετικά- επενδυτικά σχήματα που ο κ. Τσίπρας αποκαλούσε «κοράκια των αγορών» και στον πρωτογενή τομέα; 
δ. Επί ποιας βάσης και σχεδίου γίνεται ο σχεδιασμός της δημοσιονομικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα; Έχουν εκπονηθεί σχετικές μελέτες και ποια τα πορίσματά τους;»


ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015         ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΦΟΡΜΑ


Το εορταστικό μενού
Πώς και τι πρέπει να φάτε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά για να διατηρηθείτε σε φόρμα χωρίς να στερηθείτε τίποτε.


Εδέσματα πλούσια σε λιπαρά, γλυκά και άλλοι διατροφικοί πειρασμοί παραμένουν κλασικές αξίες στο παραδοσιακό εορταστικό τραπέζι. «Σύμφωνα με έρευνες, τον Δεκέμβριο παίρνουμε κατά μέσο όρο 1,7 κιλά, με πολλούς να τα υπερβαίνουν. Καθόλου περίεργο, αν σκεφτούμε πως η γιορτή και η διασκέδαση είναι συνυφασμένα με το φαγητό» εξηγεί η Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου, διαιτολόγος-διατροφολόγος στην
Advanced Nutrition, μέλος του ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group και προσθέτει: «Το κλειδί είναι να κάνουμε σωστές διατροφικές επιλογές ώστε να μην στερηθούμε τίποτε». Ενδεικτικά εκείνη τη μέρα η διατροφολόγος προτείνει να οργανώσουμε το μενού ως εξής:

Περίπου 2 ώρες πριν το εορταστικό μενού επιλέξτε ένα μικρό πρόγευμα που θα καλύψει το αίσθημα της έντονης πείνας και δεν θα σας οδηγήσει σε υπερκατανάλωση όταν βρεθείτε μπροστά στο λουκούλειο γεύμα.
Στο εορταστικό τραπέζι αποφύγετε τα ορεκτικά τύπου σφολιάτας και τα λιπαρά τυριά ώστε να μην αυξήσετε σημαντικά τις θερμίδες του γεύματος και να μην νιώσετε κορεσμό. Αντικαταστήστε τα ορεκτικά με ένα μεγάλο πιάτο πράσινης ωμής σαλάτας με καρπούς από ρόδι και με καρύδια ώστε να αυξηθεί η αντιοξειδωτική αξία του γεύματος.
Στο κυρίως πιάτο αναζητήστε κάποια πηγή πρωτεΐνης. Μια καλή επιλογή είναι η γαλοπούλα που αποτελεί λευκό κρέας χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά. Φροντίστε η ποσότητα να μην ξεπερνάει το μέγεθος της παλάμης σας. Συνοδεύστε το κρέας με ρύζι ή ζυμαρικά σε ποσότητα λίγο λιγότερη από το 1/2 του πιάτου. Αν η γαλοπούλα έχει γέμιση ή σος, μην υπερβείτε τις 2-3 κ.σ. Αποφύγετε τροφές πλούσιες σε τυριά και κρέμα γάλακτος, όπως το σουφλέ ζυμαρικών, που αυξάνουν σημαντικά το θερμιδικό περιεχόμενο του γεύματος.
Από ποτά, η πιο ασφαλής κατανάλωση αλκοόλ είναι 1-2 ποτήρια κρασί που δεν θα ξεπεράσουν τις 100 θερμίδες το καθένα. Η κατανάλωση υψηλόβαθμων σε αλκοολικούς βαθμούς ποτών, κοκτέιλ και λικέρ μπορεί να αποδώσουν πάνω από 250 θερμίδες ανά ποτήρι. Παραμερίστε τα αναψυκτικά που περιέχουν πολλές θερμίδες και αντικαταστήστε τα με άφθονο νερό.   

Τέλος, το επιδόρπιο. Η πιο σωστή επιλογή είναι ένα μελομακάρονο που έχει υψηλότερη θρεπτική αξία και χαμηλότερο θερμιδικό περιεχόμενο από άλλα γλυκά. Αρχικά βασική πηγή λιπαρών είναι το ελαιόλαδο σε σχέση με τα υπόλοιπα που είναι το βούτυρο. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που ενισχύουν τη μείωση της «κακής» LDL χοληστερόλης. Επιπλέον, περιλαμβάνει σημαντική ποσότητα καρυδιών που είναι γνωστά για τη μεγάλη περιεκτικότητα τους σε ω-3 λιπαρά οξέα, φυτικές στερόλες και βιταμίνη Ε που προσφέρουν σημαντική καρδιοπροστατευτική δράση.

Το εορταστικό μενού
2-3 ώρες πριν: 1 φρούτο ή γιαούρτι με κανέλα
Ορεκτικό:
1 πράσινη σαλάτα με ρόδι και καρύδια
Κυρίως πιάτο:
γαλοπούλα στο μέγεθος της παλάμης, ρύζι (λιγότερο από το ½ του πιάτου) 
Ποτό: 1-2 ποτήρια κρασί
Επιδόρπιο: 1 μελομακάρονο
Επόμενη μέρα: 1 ώρα φυσικής δραστηριότητας, περπάτημα, ποδήλατο

Έξυπνες επιλογές
αντί για: πιτάκια και τυριά επιλέξτε σαλάτα
αντί για κοκτέιλ/ουίσκι προτιμήστε κρασί
αντί για αναψυκτικό προτιμήστε νερό
αντί για σουφλέ ζυμαρικών ποντάρετε στο ρύζι με γαλοπούλα
αντί για κουραμπιέ προτιμήστε μελομακάρονο

Info: Advanced Nutrition, τηλ.: 210 6980451, www.advancednutrition.gr

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης:
Ο συνδυασμός κατάλληλων έργων και προετοιμασίας του έμψυχου δυναμικού εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα στην πολιτική προστασία

Σε ετοιμότητα ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την χειμερινή περίοδο


Σε πλήρη σύνθεση συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας με κεντρικό θέμα την προετοιμασία για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, κυρίως πλημμυρών και τον αποχιονισμό για την χειμερινή περίοδο 2015-16. Τις εργασίες συντόνισε ο επικεφαλής του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης ο απολογισμός της θερινής περιόδου, η καταγραφή όλων των σημείων επικινδυνότητας σε διαβάσεις χειμάρρων στην επικράτεια της Π.Ε. Πέλλας (Ιρλανδικές γέφυρες) και η ανύψωση της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε και συνεχάρη τα στελέχη των φορέων, όπως και τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων και τα μέσα ενημέρωσης για την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και τη συμβολή τους στην πολιτική προστασία της Π.Ε. Πέλλας. Επίσης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε τις δράσεις πολιτικής προστασίας που υλοποίησε και σχεδιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ανέφερε ότι υπάρχει ετοιμότητα για τον αποχιονισμό. Ο κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε, επίσης, το σώμα για την ανησυχητική άνοδο της στάθμης της Λίμνης Βεγορίτιδας. Δήλωσε ότι έχει συσταθεί μία Συντονιστική Επιτροπή στην οποία ορίστηκε ως τακτικό μέλος με Αναπληρωτή τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας ενώ οι Υπηρεσίες συγκεντρώνουν στοιχεία και παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Με το νέο έτος θα χρειαστεί να γίνουν νέες συναντήσεις για το θέμα, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση της υδρολογικής λεκάνης της Βεγορίτιδας.

Ο Διευθυντής της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Μπαρμπαρούσης έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με τις διαδικασίες για τον αποχιονισμό, την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχών και τις αποζημιώσεις σε περιπτώσεις καταστροφών. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα των Ιρλανδικών γεφυρών. Με πρωτοβουλία της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησε η καταγραφή όλων των σημείων επικινδυνότητας στα όρια των Δήμων. Το στέλεχος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας κ. Ιωσήφ Παπαδόπουλος παρουσίασε τη βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί με τις Ιρλανδικές γέφυρες στην Π.Ε. Πέλλας. Τα συγκεκριμένα στοιχεία θα τεθούν στη διάθεση των συναρμόδιων υπηρεσιών.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Πέλλας, Έδεσσας και Αλμωπίας κκ. Κώστας Δεληγιαννίδης, Χρήστος Πέτκος και Χρήστος Μπάτσης, ο Υποδιοικητής Αστυνομικών Υπηρεσιών Έδεσσας Σεραφείμ Παπαδόπουλος και ο Υπαστυνόμος του Τμήματος Τροχαίας Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζώης Γιώτης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Αριδαίας Τσιρόπουλος Γεώργιος και ο Πυραγός Μποζαρδένης Ευάγγελος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών, ο εκπρόσωπος της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Τχης Μπογόιτσης Νικόλαος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πέλλας κ. Χάρης Τελλιανίδης, το στέλεχος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας κ. Ιωσήφ Παπαδόπουλος, το στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών κ. Παπαδόπουλος Ζαχαρίας, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλμωπίας κ. Γιώργος Ιατρίδης και Πέλλας κ. Αλμαλιώτης Θωμάς καθώς και τα στελέχη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκύδρας κ. Αθανάσιος Λιάμπας και Έδεσσας κ. Σαμλίδης Μιχάλης, υπηρεσιακά στελέχη της οικείας Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κκ. Χρήστος Οικονόμου, Ιάκωβος Τσελίδης και Μάρκος Μάρκου, της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας κα. Σιφικάκη Αλέκα, το στελέχος του  ΕΚΑΒ κ. Πέτρος Στανίσης, οι εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων οι κκ. Ιάκωβος Κωνσταντινίδης, Κουκουράβας Αντώνιος, Χατζηαντωνίου Γιάννης, ο Σωτήριος Δραγούμης μέλος του ΣΟΠΠ, ενδιαφερόμενοι πολίτες, κ.ά. 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ


Διανομή μανταρινιών από την Π.Ε. Πέλλας
Στους Δήμους Έδεσσας και Πέλλας, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ως Επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πέλλας, ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί δωρεάν διανομή φρούτων και, συγκεκριμένα, μανταρινιών στους Δήμους Έδεσσας και Πέλλας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Δικαιούχοι της διανομής είναι οι ωφελούμενοι που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ καθώς και οι κάτοχοι κάρτας σίτισης.

Οι μεν ωφελούμενοι του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ τους ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ταυτοπροσωπίας.

Από την άλλη, οι κάτοχοι της κάρτας σίτισης θα πρέπει να έχουν μαζί τους την κάρτα σίτισης, την αστυνομική τους ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ταυτοπροσωπίας.

Η διανομή θα γίνει για το Δήμο Έδεσσας, στις δημοτικές αποθήκες (περιοχή σφαγείων), ενώ για το Δήμο Πέλλας, στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου 501 (στο δρόμο προς Πενταπλάτανο).


Η διανομή θα πραγματοποιηθεί  09:00 – 15:00.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΠΑΣΟ ΚΑΙ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ



Για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων Πάσο και των κουπονιών ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 18η Δεκεμβρίου 2015 και λήξης η 31η Ιανουαρίου 2016.

Παρακαλούμε να απευθύνεστε στα κατά τόπους ΚΕΠ της μόνιμης κατοικίας σας για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.      

           ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
     ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ


13η αγωνιστική

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 2 - 2 ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ  1 - 1 ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ 2 - 0 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 4 - 0 Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΟΞΑ ΡΙΖΟΥ 0 - 3 ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 5 - 0 ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ  0 - 3 ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΠΡΟΥ

Βαθμολογία

ομάδεςβαθμοίποινέςγκολN/I/Hεντόςεκτός
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 35037-5 11-2-0 21-2 5-1-0 16-3 6-1-0 
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 30033-4 9-3-1 18-1 5-1-0 15-3 4-2-1 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΠΡΟΥ 27023-7 8-3-2 15-5 5-1-1 8-2 3-2-1 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 25024-9 7-4-2 19-3 6-0-1 5-6 1-4-1 
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 24027-10 7-3-3 12-1 4-3-0 15-9 3-0-3 
ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 22030-18 6-4-3 13-7 4-2-1 17-11 2-2-2 
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 19025-20 6-1-6 18-4 4-1-1 7-16 2-0-5 
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ 17023-16 5-2-6 16-9 3-1-3 7-7 2-1-3 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 16018-18 5-1-7 7-5 3-1-2 11-13 2-0-5 
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ 16023-30 4-4-5 12-8 2-3-1 11-22 2-1-4 
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ 15014-25 4-3-6 7-12 2-1-3 7-13 2-2-3 
ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 8017-38 2-2-9 7-20 0-1-5 10-18 2-1-4 
ΔΟΞΑ ΡΙΖΟΥ 1-25-60 1-0-12 1-35 0-0-7 4-25 1-0-5 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ -6-60-39 0-0-13 0-21 0-0-7 0-18 0-0-6 

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ



Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι εξασφαλίζει το 28,5% και 122 έδρες στο ισπανικό κοινοβούλιο, έπειτα από την καταμέτρηση του 90% των ψήφων,
 ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα έρχεται δεύτερο με 22,5 και 91 έδρες.
 Ακολουθούν το Podemos με 20,5% και 69 έδρες 
και οι Ciudadanos με 14% και 40 έδρες. 

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι μονομάχοι για την ηγεσία της ΝΔ στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου. 

  Από την ροή των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι πρώτος, αλλά χωρίς να αγγίζει το 50% που θα του επέτρεπε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Ο κ. Μεϊμαράκης πάντως ξεπερνά το 40%, δεύτερος είναι ο κ. Μητσοτάκης που πλησιάζει το 30% και τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

   "Απευθύνομαι προσωπικά στους 400.000 πολίτες, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία νέα εποχή στη ΝΔ", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έρχεται δεύτερος στην καταμέτρηση για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ και πρόσθεσε ότι "Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μία νέα εποχή για τη ΝΔ και την Ελλάδα".

  Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κόμματος και σημείωσε: "Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σήμερα παραδοσιακοί ψηφοφόροι ενώθηκαν με χιλιάδες νέους. Έστειλαν μήνυμα να κάνουμε την ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Έστειλαν όμως μήνυμα και κατά της ανίκανης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ". 

  Από το επιτελείο του A. Τζιτζικώστα πάντως αφήνονται αιχμές κατά του Κ. Καραμανλή και σχολιάζεται πως η αναμέτρηση κρίθηκε την τελευταία εβδομάδα πριν την κάλπη με την επιρροή που άσκησαν οι διαρροές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. Η παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ άλλαξε τους συσχετισμούς στην Βόρειο Ελλάδα που είναι το προπύργιο του κ. Τζιτζικώστα. Το περιβάλλον του περιφερειάρχη θεωρεί ότι η ΝΔ με την μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι είναι ζωντανή και ότι παραμένει ένα καραμανλικό κόμμα. Η έμμεση παρέμβαση Καραμανλή, επισημαίνουν, έδωσε την κατεύθυνση στη ΝΔ ως ένα κεντροδεξιό κόμμα που θα κινηθεί συναινετικά σε σχέση με την κυβέρνηση Τσίπρα.

   Ωστόσο ο ο Γιώργος Βουλγαράκης, εξέφρασε την άποψή  ότι δεν πρέπει να πάνε σε δεύτερο γύρο οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στη ΝΔ, σε περίπτωση που ο πρώτος πιάσει ένα ποσοστό κοντά στο 50% και εξηγεί: 
  Θέλω να το πω από τώρα, που δεν γνωρίζουμε ακριβώς τα αποτελέσματα της εκλογής Προέδρου στη ΝΔ. Έχω την άποψη ότι αν ο πρώτος (όποιος και αν είναι) πλησιάσει το 50% και η διαφορά του απ το δεύτερο, είναι σημαντική, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ β ΓΥΡΟ. 

1ο) Διότι αν κάποιος πάρει μόνος του σχεδόν το 50% και όλοι οι άλλοι περίπου το ίδιο, θα αποτελεί πρόβλημα να εκλεγεί πιθανά ο δεύτερος, ως αθροιστική αντίδραση κορυφής στον πρώτο.
 2) Διότι η περίοδος που θα ακολουθήσει θα είναι γεμάτη με θεωρίες συνωμοσίας και αυτό θα είναι πολύ κακό για τη ΝΔ. 
3) Διότι δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα πάνε 400.000 άνθρωποι να ψηφίσουν για δεύτερη φορά και αυτό , επίσης , θα είναι πολύ κακό για τη ΝΔ.
 4) Διότι αν υπάρξουν εντάσεις εξ αιτίας του διπολισμού, θα δημιουργήσουν ευρύτερα ψυχολογικά ρήγματα και
 5) Διότι το κόμμα θα χάσει πολύτιμο χρόνο σε μια συγκυρία που δεν επιτρέπει αυτή την πολυτέλεια. Θα περίμενα συνεπώς, να υπάρξει μια δήλωση όλων , ότι συστρατεύονται με τον πρώτο και στηρίζουν τη επιλογή της βάσης.

   Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Άδωνις αναμένεται να κάνει δήλωση στήριξης υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. 



Πηγή: www.lifo.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Φιλανθρωπικές δραστηριότητες ομάδας γυναικών Υδραίας

Απονομές αγώνων προσανατολισμού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σωσάνδρας «Άγιος Γεώργιος»

Φιλανθρωπικές δραστηριότητες του ΚΔΑΠμεΑ «Ηλιαχτίδα»

Δραστηριότητες με face panting, γράμματα στον Αη Βασίλη, ξωτικά και άλλες πολλές δράσεις και παιχνίδια

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο σπιτάκι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλμωπίας

Δραστηριότητες της Ιστορικής και Λαογραφικής Εστίας Αλμωπίας «Αλησμόνητες Πατρίδες» με παραδοσιακά εδέσματα

Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αλμωπίας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙOY - ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ 1940-41 ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜ.ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ


    Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σκύδρας η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ πραγματοποίησε εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Το ΚΚΕ στον ιταλο-ελληνικό πόλεμο 1940-41».
   Στον χώρο της παρουσίασης υπήρχε λειτούργησε έκθεση βιβλίου-βιβλιοπωλείο με το συγκεκριμένο και άλλα βιβλία ιστορικά, κλπ.
   Το βιβλίο παρουσίασε η Λίνα Χατζηκυριάκου, μέλος της Ε.Οι.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Στην τοποθέτησή της επισήμανε την ανάγκη συνεχούς μελέτης της ιστορίας για τα ζητήματα των πολέμων, που επαναλαμβάνονται και στις μέρες μας.
   Η Λίνα Χατζηκυριάκου, τόνισε στην τοποθέτησή της :  
   «Μέσα από τη μελέτη της συγκεκριμένης περιόδου, τη μελέτη της στάσης του ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο, αναδεικνύονται μια σειρά βασικά ζητήματα: Αναδεικνύεται η σκληρή και ηρωική πάλη του Κόμματος, παρά τις συνθήκες παρανομίας και συνεχών διώξεων των στελεχών του από τη μεταξική δικτατορία, για παρέμβει στις εξελίξεις με διαμορφωμένη θέση από τη πλευρά του λαού μας 
    Αναδεικνύεται η διαχρονική αξία και αναγκαιότητα της πολιτικής - ιδεολογικής και οργανωτικής επαγρύπνησης, της κομμουνιστικής στάσης σε όλες τις συνθήκες της ταξικής πάλης. Πρώτα από όλα όμως αναδεικνύεται η εξαιρετική σημασία της στρατηγικής του ντόπιου και διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος απέναντι στον πόλεμο και το φασισμό.
    Στις μέρες μας η καπιταλιστική οικονομική κρίση έχει οξύνει τις ταξικές, ενδοαστικές και ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, με αποτέλεσμα και την εμφάνιση εστιών πολέμων σε ένα μεγάλο γεωγραφικό τόξο που εκτείνεται από την Τυνησία ως τη Συρία και το Ιράκ, περιλαμβάνοντας όλη τη Βόρεια Αφρική, αλλά και τις πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές της Μέσης Ανατολής, την Ουκρανία, άλλες αντιπαραθέσεις που εμφανίζονται, όπως για παράδειγμα μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές, κ.ά. 
     Είναι λοιπόν κρίσιμο σήμερα, μελετώντας και την πείρα του παρελθόντος, να γίνει υπόθεση του εργατικού και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος η πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, να συνδέεται η πάλη αυτή με την αναγκαιότητα ανατροπής του ίδιου του καπιταλισμού που δημιουργεί τις οικονομικές κρίσεις και τους πολέμους».

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...