Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

"Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΤΗΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΣΗ ΝΑ ΡΙΓΗΣΕΙ"!




Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.

"Η ΛΥΓΕΡΗ ΣΤΟΝ ΑΔΗ".ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.



Το δημοτικό τραγούδι εκφράζει τα συναισθήματα, τα βιώματα, τους καημούς και
τους πόθους του ελληνικού λαού.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΑΠ`ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Γιατροσόφια από όλο τον κόσμοΓνωρίστε τα αποτελεσματικότερα γιατροσόφια από ολόκληρο τον κόσμο που θα μας ανακουφίσουν από προβλήματα αυτής της εποχής...

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ. ΣΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΜΕ ΣΑ... ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ!

Δείτε τι λεει και πόσο επικυνδυνα είναι αυτά.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Η ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ?


Τη θεωρία του Αϊνστάιν περί σχετικότητας του χρόνου, κατάφεραν να αποδείξουν επιστήμονες στις ΗΠΑ.
  Με τη χρήση δύο υπερσύγχρονων "ρολογιών κβαντικής λογικής", όπως ονομάζονται, απέδειξαν ότι πράγματι ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα στο κεφάλι του ανθρώπου σε σχέση με τα πόδια του!

Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.



Η νυχτερινή εργασία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Οι λαμπτήρες μειώνουν την παραγωγή μελατονίνης που δρα προστατευτικά...

Αυξημένες κατά 40% είναι οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού για τις γυναίκες που εργάζονται νυχτερινή βάρδια πάνω από δύο φορές την εβδομάδα...

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Κοτοσαλάτα με σέλερι και καλαμπόκι

Δοκιμάστε το!

ΣΤΑ ΝΕΑ WINDOWS 8 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ WINDOWS LIVE.


Η Microsoft αναγνώρισε έστω και με καθυστέρηση ότι η εμπορική ονομασία Windows Liveήταν ουσιαστικά μια λάθος κίνηση. Στα επερχόμενα Windows 8 ο όρος  Live δεν θα υπάρχει και οι υπηρεσίες ενσωματώνονται στο λειτουργικό.

ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ... «ΣΙΔΕΡΩΣΑ» ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ! ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ «ΣΙΔΕΡΩΝΩ» ?


Μετά τα …Κουβανέζικα υλικά χειρουργείου που δεν είναι από την Κούβα αλλά για τον …κουβά, δηλαδή άχρηστα, μια άλλη έκφραση έχει μπει για τα καλά στο λεξιλόγιο των χειρουργών, το σιδέρωμα!

Τι εννοούν οι γιατροί στο ΕΣΥ όταν λένε … “τον σιδέρωσα τον ασθενή”;


Πρόκειται για μια έκφραση που κυκλοφορεί στους ιατρικούς κύκλους αλλά είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό και μάλιστα στους ασθενείς που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. 
Οι “σιδερωμένοι” είναι οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα και έχουν υποβληθεί σε επέμβαση για την τοποθέτηση στεντ. Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια: οι “σιδερωμένοι” έχουν πολλοί περισσότερα στεντ στην περιοχή της καρδιά τους από ότι χρειάζονται. 
Στις επεμβάσεις αγγειοπλαστικής, ο χειρουργός εισάγει έναν καθετήρα μέσα από μια μικρή τομή στο πόδι και τον οδηγεί μέχρι την καρδιακή αρτηρία που παρουσιάζει στένωση. Εκεί φουσκώνει ένα μικρό μπαλονάκι για να ανοίξει το αγγείο και συνήθως αφήνει μέσα του ένα κυλινδρικό μεταλλικό πλέγμα που ονομάζετα στεντ.
Το πανάκριβο αυτό καρδιολογικό υλικό που σώζει ζωές, έχει γίνει πολλές φορές θέμα συζήτησης στους ιατρικούς κύκλους δεδομένου ότι αποτελεί νούμερο ένα μέθοδο προς αύξηση των εσόδων. 
Βέβαια τα τελευταία δύο χρόνια η...τακτική διαφοροποιήθηκε κάπως. Ενώ στο παρελθόν τοποθετούνταν ένα ή δύο στεντ τα οποία χρεώνονταν σε υψηλότατες τιμές, με τη δραστική μείωση των τιμών των προϊόντων, πλέον τοποθετούνται πολύ περισσότερο για να ...ισοφαριστούν τα οικονομικά οφέλη. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές των εμφυτεύσιμων υλικών που αποζημιώνουν πλέον τα ταμεία μειώθηκαν ακόμη και κατά 70% με 80%, χωρίς να υπάρχουν καν αντιδράσεις.
Για παράδειγμα, ενώ μέχρι πρότινος απλά μεταλλικά στεντ χρεώνονταν στα ταμεία 1.600 ευρώ, η τιμή τους μειώθηκε κατά 68,8% και πλέον αποζημιώνονται μόνο με 500 ευρώ. Αντίστοιχα, ενώ ένα απλό μπαλόνι αγγειοπλαστικής χρεωνόταν 1.300 ευρώ, το ποσό περιορίσθηκε στα 400 ευρώ (μείωση 69,2%). 
Χαρακτηριστικό είναι ότι και ο γνωστός καθηγητής καρδιολογίας και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός έχει δηλώσει πολλές φορές ότι σ αυτή τη χώρα κανείς δεν ελέγχει τον αριθμό των στεντ που τοποθετούνται στους ασθενείς, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία τους ενώ την ίδια ώρα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση στα Ταμεία αλλά και σε όλο το σύστημα από τα χρήματα που πέφτουν ...κάτω από το τραπέζι. 
Α
Ενδεικτικό της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας είναι και το γεγονός ότι στην Αμερική καρδιολόγοι που τοποθετούσαν περισσότερα στεντς απ΄ όσα χρειάζονταν οι ασθενείς, έχασαν την άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Στον τόπο μας απλά εισπράττουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους και δεν τιμωρούνται ποτέ... 
 Δήμητρα Ευθυμιάδου


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΑ EUROPEAN DESIGN AWARDS.

Magnify Image

Προχθές Σάββατο 26 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι (World Design Capital 2012) η τελετή απονομής των έκτων European Design Awards.

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ.

«Θύελλα» αντιδράσεων όχι μόνο στο Facebook, αλλά και στα διεθνή μέσα, εξακολουθεί να προκαλεί η δήλωση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για τους Έλληνες.

28-29 ΜΑΐΟΥ 1453 - ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...

15Η Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως
Είναι βράδι της 28ης Μαΐου 1453. Μόλις έχει τελειώσει η δοξολογία μπροστά από την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας φτιαγμένης από τον Απόστολο Λουκά, αφού όλοι έψαλλαν - ωΐμέ! - για τελευταία φορά τον Ακάθιστο Ύμνο, αναχωρούν για τις επάλξεις αυτοί πού θα υπερασπίζονταν τα Θεοφύλακτα Τείχη πού προστάτεψαν για 1000 χρόνια τη Πόλη των Κωνσταντίνων. Όλοι έλαβαν τη Θεία Ευχαριστία, κοινώνησαν μέσα στην Πορφυρογέννητο Ιουστινιανή της του Θεού Σοφίας την μεγάλη Εκκλησιά τη καρδιά του παγκόσμιου Χριστιανισμού! Το σύμβολο του μεσαιωνικού ελληνισμού! Ζήτησαν συγχώρεση ο ένας από τον άλλον χιλιάδες κόσμος όσο ορθόδοξοι και καθολικοί ιερείς τελούσαν τη Θεία Λειτουργία μέσα στο Ναό.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ

15Γιορτάζουμε σήμερα 29 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Αγίας Θεοδοσίας, της Παρθένου, ας πούμε λίγα λόγια:
 
Η Αγία Θεοδοσία καταγόταν από την Τύρο της Φοινίκης. Από νεαρή ηλικία, των 18 χρόνων, διακρινόταν για το ζήλο και τη μεγάλη της πίστη, ανάμεσα στις νεαρές ειδωλολάτρισσες γυναίκες. Αυτό καταγγέλθηκε στον άρχοντα Ουρβανό, όπου με πολλούς και διάφορους τρόπους προσπάθησε να την πείσει να αρνηθεί την πίστη της στον Χριστό. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...