Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΠΙ.


Σε διάστημα δύο μηνών, ο Γιώργος Καρασμάνης, με ισάριθμες ερωτήσεις, έφερε στη Βουλή το γνωστό θέμα της υποχρέωσης καταβολής δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), από επιχειρήσεις εστίασης, καφενεία, καφετέριες κλπ. Είχε ζητήσει να εξαιρεθούν από αυτήν την υποχρέωση, όλα αυτά τα μαγαζάκια που βρίσκονται σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



        
 Αγωνιστικό τόνο αντίδρασης των εργαζομένων στην απεργία της 20ης Φλεβάρη έδωσε το ΠΑΜΕ της Πέλλας με αγωνιστικές συγκεντρώσεις και πορείες σε Έδεσσα & Γιαννιτσά.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ.

 Αγροτικά προϊόντα πρόκειται να μοιράσουν αύριο Πέμπτη  οι αγρότες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ,στις 12.00 το μεσημέρι μπροστά στο κλειστό γυμναστήριο Αριδαίας .
 
 
 Στο μεταξύ οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. 
 
 
ΠΗΓΗ...http://aridaia-gegonota.blogspot.gr/

ΟΙ ΓΑΡΕΦΕΙΩΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!


Με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Αλμωπίας και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γαρεφείου και οι τοπικοί σύμβουλοι προτείνουν στον Δήμο , να αναλάβουν μόνοι τους την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης που αντιμετωπίζει το χωριό . Συγκεκριμένα αναφέρουν :

κ. Δήμαρχε
Τα συχνά επαναλαμβανόμενα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Γαρεφείου (το δίκτυο μεταφοράς του νερού από τη πομώνα ύδρευσης στη δεξαμενή του υδραγωγείου σπάει κάθε εβδομάδα. Το υποβρύχιο της πομώνας ύδρευσης καίγεται κάθε  μήνα), με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των νοικοκυριών ,τη ζημιά στις ηλεκτρικές συσκευές, τη μη λειτουργία εγκαταστάσεων θέρμανσης αλλά και την αδυναμία των κτηνοτρόφων να ποτίσουν τα ζωντανά τους.
Κε Δήμαρχε
Εάν η υπηρεσία σας προβεί στις παρακάτω ενέργειες θα μπορούσαμε να έχουμε και μάλιστα τζάμπα πόσιμο νερό.
1.    Συντηρήσει και επισκευάσει το δίκτυο από πηγές του βουνού στη θέση ΓΚΙΟΥΜΠΡΙΙΝΑ-ΚΡΟΣΝΑ-ΝΤΟΡΟΒΑΤΣΕΣΜΑ-ΚΟΥΡΙΤΑ-ΔΕΞΑΜΕΝΗ, όπου υπάρχει μεγάλη απώλεια νερού από διαρροές και κακοτεχνίες (δαπάνη 3. 000,00 ευρώ)
2.    2. Συντηρήσει και καθαρίσει τη δεξαμενή του υδραγωγείου (δαπάνη 500,00ευρώ)
3.    Εάν υπάρχει αδυναμία να εκτελέσει ο Δήμος τις παραπάνω εργασίες για την ύδρευση της Τοπ. Κοινότητας Γαρεφείου, προτείνουμε να αναλάβουμε τη δαπάνη εμείς ως κάτοικοι και ο Δήμος να απαλλάξει τους χρήστες του δικτύου ύδρευσης , κατοίκους της Τ.Κ. Γαρεφείου από τα τέλη ύδρευσης. Με τη βεβαίωση ότι θα φροντίσετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας για την επίλυση του ανωτέρω προβλήματος σας ευχαριστούμε .
Ο Πρόεδρος 
 Γιώργος Μάρκου 

Οι τοπικοί σύμβουλοι 

Ανδρέας Μπίνος 

και Κώστας Γκιώσης
 
 
 
ΠΗΓΗ... http://aridaia-gegonota.blogspot.gr

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ.




Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Η Έδεσσα δικαιούται να παραμείνει το Πανεπιστημιακό Τμήμα»



Στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού-Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΕΩΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ " ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑ ΜΕ ΞΗΡΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ".



Το Γραφείο Αγροτικής-Κτηνοτροφικής Παραγωγής & Ανάπτυξης του Δ. Αλμωπίας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε η 2η πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  για την υποβολή αιτήσεων ένταξης τέως καπνοπαραγωγών στη Δράση 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε  καπνοπαραγωγικές περιοχές» του Μέτρου 2.1.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ IRON MAIDEN ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ HEAVY METAL ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!!

Ένα αμερικάνικο πανεπιστήμιο πρόκειται να ξεκινήσει ένα καινούριο μάθημα που θα πραγματεύεται τη «heavy metal λογοτεχνία», έπειτα από την επιτυχία ενός πειράματος με το "Out Of The Silent Planet" των Iron Maiden.

Ο γλωσσολόγος Martin Jakobsen χρησιμοποίησε το εν λόγω κομμάτι από το "Brave New World" (2000) των Iron Maiden για να διδάξει δομή του λόγου. Το μάθημα συμπεριελάμβανε διαγράμματα που έδειχναν πως είχαν δομηθεί οι στίχοι πάνω στη μουσική.



«Οι φοιτητές τρελάθηκαν με αυτό!» εξηγεί ο Jakobsen. «Το λάτρεψαν. Οπότε μια μέρα ανέφερα, εντελώς άτυπα και δίχως να το έχω σκεφτεί, ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ένα μάθημα πάνω στο heavy metal. Οι φοιτητές της τάξης συμφώνησαν ομόφωνα με την ιδέα.»

«Συνεχώς συναντάς αναφορές στην κουλτούρα και τον πολιτισμό από τον οποίο προέρχεται ο κάθε στιχουργός. Οπότε, είναι λογικό να ισχυριστεί κανείς ότι πρόκειται για ένα είδος λογοτεχνίας, πέρα από ένα είδος μουσικής - ακριβώς όπως η country αποτελεί μέρος των λαϊκών παραδόσεων των Η.Π.Α. Τα θέματα των στίχων απαιτούν την ίδια νοητική διαδικασία που θα απαιτούσε οποιοδήποτε είδος λογοτεχνίας. Πρόκειται για πράγματα που πρέπει να ξεκλειδώσεις στο μυαλό σου για να τα καταλάβεις.»



Ο φοιτητής Eric Bauer δήλωσε: «Στους στίχους του heavy metal μπορείς να βρεις τα πάντα: κοινωνικά θέματα, ανθρώπινες εμπειρίες, μάγους και δράκους. Όποιο θέμα και αν σε ενδιαφέρει, πιθανότατα υπάρχει ένα αντίστοιχο heavy metal κομμάτι που να μιλάει γι' αυτό.»


 







ΠΗΓΗ...http://www.rocking.gr

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΜΕΘΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.



Όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί σε κατάσταση μέθης και γνωρίζουμε πώς είναι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το κέφι και η ευθυμία που νιώθεις να μετατρέπονται σε ζαλάδα, το δωμάτιο να αρχίζει να γυρίζει και δίχως να καταλάβεις το πώς και το γιατί να βρίσκεσαι αγκαλιά με τη λεκάνη της τουαλέτας…


Ερευνητές του MIT ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει ένα δραστικότατο αντίδοτο για το αλκοόλ που σε ξεμεθά και σε απαλλάσσει από όλα τα δυσάρεστα που συνεπάγεται η χρήση του σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Πρόκειται για μια νανοκάψουλα που περιέχει μια ευρεία γκάμα ενζύμων που διασπούν το αλκοόλ με τον ίδιο τρόπο που το διασπά και το συκώτι αλλά σε πολύ λιγότερο χρόνο.
Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια έδειξαν ότι η η δράση του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι πράγματι πολύ αποτελεσματική, με τα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε να επανέρχονται σε κατάσταση νηφαλιότητας πολύ πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα. Οι επιστήμονες φιλοδοξούν ότι μελλοντικά το φάρμακο θα μπορεί να χορηγείται και στον άνθρωπο, συμβάλλοντας ουσιαστικά και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

 




ΠΗΓΕΣ...
http://efimeridapolis.blogspot.gr
http://katantia-katantia.blogspot.gr

  http://periergaa.blogspot.com

CAMEOVER: ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΝΤΟΥΣ.









Για να συμμετάσχουν στο Camover, οι παίκτες σχηματίζουν μια ομάδα και της δίνουν ένα όνομα. Στη συνέχεια βγαίνουν στο δρόμο με στόχο να καταστρέψουν όσες το δυνατόν περισσότερες κάμερες. Η διαδικασία πρέπει να καταγραφεί και να δημοσιευτεί στο διαδίκτυο. Οι ομάδες παίρνουν βαθμούς για τον αριθμό των καμερών που καταστρέφουν αλλά και για τη δημιουργικότητα στην εκτέλεση.

Ο διαγωνισμός σε εξέλιξη λήγει στις 19 Φεβρουαρίου όταν το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Συνέδριο πραγματοποιείται στο Βερολίνο. Πραγματικό βραβείο για το νικητή δεν υπάρχει, ωστόσο, οι νικητές θα είναι επικεφαλής και στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.


Δεκάδες «camoverians» έχουν ενταχθεί «στον αγώνα». Η σελίδα Camover παρακολουθεί όλες τις ομάδες. Ήταν ωστόσο ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς η σελίδα έχει «σφραγιστεί» πολλές φορές. Οι παίκτες είναι ανώνυμοι και ως επί το πλείστον καλύπτουν τα πρόσωπά τους. Κατά τις επιθέσεις τους στις κάμερες κινούνται γρήγορά και εξαφανίζονται αστραπιαία. Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να συλλάβει κανέναν.

Cameover: Καταστρέφεις κάμερες; Παίρνεις πόντους

«Δεν είναι μια οργανωμένη ομάδα. Είναι άνθρωποι από την αριστερή πτέρυγα του πολιτικού φάσματος. Έχουν κάνει αυτό το διαγωνισμό για να διογκώσουν τον αριθμό όσων καταστρέφουν κάμερες», αναφέρει ο Stefan Redlich από την αστυνομία του Βερολίνου στο RT.

«Δε νομίζω ότι πρόκειται για τον μεγάλο αδελφό. Η Γερμανία έχει αυστηρούς νόμους. Μόνο το έδαφος που σου ανήκει μπορεί να προστατευτεί από μια κάμερα. Δεν επιτρέπεται να στρέφει κανείς τις κάμερες σε δημόσιο δρόμο» σημειώνει.

Η Γερμανία έχει αυστηρούς νόμους όσων αφορά την προστασία των προσωπικών δικαιωμάτων. H Google εξαναγκάστηκε να καλύψει τα πρόσωπα όσων έχουν φωτογραφηθεί στο δρόμο από την υπηρεσία street view.

Πάντως το «Camover» και το μήνυμα του έχει απήχηση όχι μόνο στη γερμανική κοινωνία, αλλά και σε όλο τον δυτικό κόσμο. Τα μέλη του αυξάνονται, ιδιαίτερα τα νεότερα που βλέπουν στις κάμερες μια απειλή για την ελευθερία τους. Η χώρα με το ισχυρότερο σύστημα παρακολούθησης είναι η Βρετανία, ένα παράδειγμα που οι Γερμανοί στην πλειοψηφία τους δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ακολουθήσουν.

«Το ποσοστό των καμερών που τοποθετούνται έχει αυξητική τάση. Δεν είναι τα πράγματα τόσο άσχημα, όσο στη Βρετανία, όπου υπάρχουν εκατομμύρια κάμερες, αλλά σίγουρα αυτές αυξάνονται» αναφέρει ο Andreas Bogk από το Κόμμα των Πειρατών της Γερμανίας, στο RT. «Εμείς υποστηρίζουμε το μήνυμα του Camover αλλά δεν είμαστε υποστηρικτές της βίας ακόμη κι αν αυτή στρέφεται εναντίον αντικειμένων» προσθέτει.

Πάντως η τοπική τάση, Camover, αρχίζει να γίνεται παγκόσμια, με «ταξιαρχίες» (ομάδες) να αναφέρουν επιτυχίες από όλο τον κόσμο. Νέες ομάδες έχουν σχηματιστεί στις ΗΠΑ, μία από τις οποίες η «Barefoot Bandit Brigade» υπερήφανα δηλώνει ότι έχει καταστρέψει τουλάχιστον 17 κάμερες σε μια κίνηση «ενάντια στο σύστημα της επιτήρησης και του ελέγχου». 
 
 
 
ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ!!!

Ντοκουμέντο: Η συνδρομή του ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) ως μέλος της Διεθνούς Εταιρείας για την τροποποίηση καιρού (WMA)
Απίστευτο Ντοκουμέντο!!! Τους πληρώνουμε για να μας ψεκάζουν



Δείτε το ντοκουμέντο-σοκ και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες!

Το ντοκουμέντο-φωτιά που φέρνει τα πάνω-κάτω και αποδεικνύει ότι κάποιοι έχουν βάλει στόχο να μας κάνουν φυτά, είναι το παρακάτω που έχει «ψαρέψει» το blog «Αεροψεκασμοί» και λέει επί λέξει:...



«Ο ΕΛΓΑ (Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων)
Παρακαλούμε να χρεώσετε τον λογαριασμό μας με το ποσό των 2000 δολαρίων Αμερικής .


Σε αντίστοιχη περίπτωση του κάτωθι λογαριασμού με το αντίστοιχο ποσό τα έξοδα βαρύνουν τον ΕΛΓΑ .


Το ανωτέρω ποσό αφορά ετήσια συνδρομή του ΕΛΓΑ ως μέλος της Διεθνούς Εταιρείας για την τροποποίηση καιρού (WMA) για το έτος 2011.

Σημείωση.
Παρακαλούμε στην κίνηση του λογαριασμού μας να αναφέρεται οπωσδήποτε ο αριθμός Πρωτοκόλλου και η ημερομηνία της παρούσας εντολής μας.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης

Γ. Αλεβίζου»



ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΓΑ: «ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩ. ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΑΒΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΟΥ»!

Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο, ο οποίος δεν είχε ιδέα για το τι είναι αυτό το έγγραφο, το οποίο σημειωτέον έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο! Μας είπε: «Μόλις πριν από μια εβδομάδα ανέλαβα τα καθήκοντά μου και είμαι στην φάση της ενημέρωσης. Πριν από μένα στη θέση μου βρισκόταν ο κ. Θεόδωρος Σαρρής. Αφήστε με να το δω και θα επικοινωνήσω μαζί σας».


--Καλά, δεν γνωρίζετε το επίμαχο έγγραφο. Δεν γνωρίζετε ούτε καν εάν ο ΕΛΓΑ είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας για την τροποποίηση καιρού (WMA), της εταιρείας που μας ψεκάζει δηλαδή;


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΓΑ: Σας είπα είμαι στην φάση της ενημέρωσης. Αφήστε να το δω…

Πόσο καιρό ο ΕΛΓΑ είναι μέλος αυτής της …ψεκαστικής εταιρείας; Πόσα χρόνια μας ψεκάζουν και πόσα λεφτά έχει δαπανήσει ο φορολογούμενος πολίτης για να τον σκοτώσουν;

 



Πηγή: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες βράδυ ο διαγωνισμός της ελληνικής Γιουροβίζιον, με νικητή τον Αγάθωνα, το συγκρότημα Κόζα Μόστρα και τους άνδρες των ΜΑΤ.

Εκατοντάδες κόσμου μαζεύτηκαν για να αποθεώσουν τους Έλληνες καλλιτέχνες μέσα κι έξω από τις εγκαταστάσεις του MAD, ιδιοκτησίας Ανδρέα Κουρή, με τους περισσότερους από αυτούς να ανήκουν στους απλήρωτους εργαζομένους των δισκάδικων Metropolis, επίσης ιδιοκτησίας Α. Κουρή.

Η συγκέντρωση αντιμετωπίστηκε με την ειρηνική παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ, ενώ διοργανωτές και συμμετέχοντες απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απλήρωτους εργαζόμενους και απολυμένους. Από μέσα τους.

Οι τηλεθεατές του διαγωνισμού δεν πήραν χαμπάρι τι ακριβώς συνέβη, αλλά ακόμη κι αν το έπαιρναν πιο πιθανό θα ήταν να απαιτούσαν εντονότερη καταστολή από αυτή της απλής παράταξης ένοπλων αστυνομικών. Καπουτζίδη και Βανδή σε ζωντανή μετάδοση δε συναντά κανείς τόσο συχνά σήμερα.

Νωρίτερα το μεσημέρι οι ξένοι εκπρόσωποι και νικητές προηγούμενων διαγωνισμών της Γιουροβίζιον ξεναγήθηκαν από την ίδια την υπουργό τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Αρχική σκέψη ήταν την ξενάγηση να κάνει ο υπουργός πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, όμως ο Σίμος Κεδίκογλου φοβήθηκε ότι ο Πελοποννήσιος βουλευτής θα τρόμαζε τους νεαρούς καλλιτέχνες και θα χαλούσε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Δυστυχώς, η Ρούλα Κορομηλά αδυνατούσε να εκτελέσει χρέη μεταφραστή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανείς δεν σκέφτηκε να δείξει στους τραγουδιστές από χώρες της Ανατολικής, κυρίως, Ευρώπης κι άλλα ελληνικά αξιοθέατα, όπως τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πολλών από τους συμπατριώτες τους.

Σε περίπτωση που επιλέξουν να επισκεφτούν ινκόγκνιτο κάποια στιγμή την Αθήνα, είναι πολύ αυξημένες οι πιθανότητες να τα γνωρίσουν από μόνοι τους.

Κριτήριο της επιλογής του τραγουδιού του Αγάθωνα και των Κόζα Μόστρα για να μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό της Σουηδίας, στάθηκαν τα Βαλκανικά ακούσματα και η παραπομπή του συγκροτήματος στην ιταλική μαφία.

Σιγά - σιγά όλοι οι Έλληνες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι ποτέ μας δεν ανήκαμε στην Ευρώπη, αλλά σε μια εγχώρια μαφία πολύ καλύτερα δομημένη από τα ιταλικά πρότυπα.

Ευτυχώς που οι μισθοί πέσανε στα επίπεδα χωρών του πρώην Ανατολικού μπλοκ, αλλιώς θα μέναμε ακόμη όλοι μας στο Καραμανλικό “ανήκομεν εις τη Δύσιν”.

( Το μπλογκ των Εργαζομένων/Απολυμένων στα Metropolis )


Πολύφυμος


ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Αναρχικός αναλυτής μιλά για αυτά που έρχονται. Δείτε το Video!
O Τζεφ Μπέργουικ έχτισε μια τεχνική εταιρία ενός δις, τα έχασε όλα και επανέκαμψε με το "Dollar Vigilante". Δηλωμένος αναρχικός, αναγνωρίζεται ως φιλελευθεριστής και μαχητής για την ελευθερία ενάντια στους μεγαλύτερους εχθρούς της ανθρωπότητας που είναι το κράτος και οι κεντρικές τράπεζες.







 





Από τον χρήστη vasoula2908 στο you tube

1.000 ΚΑΙ 93 ΝΥΧΤΕΣ ΠΟΥ ΟΜΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.

1.000 και 93 νύχτες δεν είναι αρκετές;;; 1.093 νύχτες που όμοιες δεν έχει ζήσει κανένας λαός της Δύσης
Χίλιες και ενενηντατρείς νύχτες πέρασαν από την αποφράδα εκείνη μέρα , που ο τέως Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βγήκε από το Καστελόριζο να προαναγγείλει ουσιαστικά, το δράμα του Ελληνικού λαού!

ΕΔΕΣΣΗΣ ΙΩΗΛ: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΙΕΡΕΑΣ


1Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Γεωργίου Σιδέρη,

ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΖΩΗ.

 

Κακοτυχία, οικονομικά προβλήματα, αρρώστιες και εφιάλτες έφερε ένας... στοιχειωμένος καθρέφτης σε δυο συγκάτοικους που ζουν στο Λονδίνο. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.



 
Θέμα: Ενημέρωση για ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των γυναικών.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



 
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του έργου IKTIMED: “Increasing Knowledge Transfer and Innovation in the Mediterranean Area”, που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα MED, σας προσκαλούν στην Ημερίδα/Workshop για την «Έξυπνη Εξειδίκευση – Smart Specialization» αύριο Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013, 10:00 – 13:30, στο Αμφιθέατρο Α΄ του ΚΕΔΕΑ (Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων) του ΑΠΘ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...