Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ GREEKLISH.



Τι είναι τα greeklish; Τα Greeklish (Γκρίκλις), από τις λέξεις greek (ελληνικά) και english (αγγλικά), γνωστά και ως Grenglish, Λατινοελληνικά ή Φραγκολεβαντίνικα, είναι η ελληνική γλώσσα… 

γραμμένη με το λατινικό αλφάβητο.

Είναι ένα είδος μεταγραφής. Η χρήση των greeklish… Τα greeklish χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο όταν Έλληνες επικοινωνούν μέσω email, Internet Relay Chat ή instant messaging.

Επίσης χρησιμοποιούνται πολλές φορές σε μηνύματα τύπουSMS, καθώς και μεταξύ Ελλήνων που ζουν καιρό σε αγγλόφωνες χώρες.

Στο παρελθόν ήταν δύσκολη η αναγνώριση των ελληνικών χαρακτήρων από υπολογιστές, γιατί δεν παρείχαν ανάλογη υποστήριξη όλα τα υπολογιστικά συστήματα.

Για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν οι Έλληνες χρήστες, είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο λύσεων: ή να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα του Internet, τα αγγλικά, ή να πλάσουν μια δική τους γλώσσα.
Αυτό το δεύτερο έκαναν όσοι άρχισαν να γράφουν με τα greeklish





πηγή:shark24

120 ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ IRON MIKE.



Στην εκπομπή «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου ήταν καλεσμένος ο Έλληνας πρωταθλητής kickboxing, Μιχάλης Ζαμπίδης, ο οποίος μίλησε για τον τελευταίο του αγώνα πριν από μερικές μέρες, τον τραυματισμό του…


Ο Ζαμπίδης δήλωσε αρχικά για τον πρώτο του αγώνα K-1 που διεξήχθη στη χώρα μας, ότι ναι μεν νίκησε, ωστόσο τραυματίστηκε στο χέρι, σε σημείο που δεν μπορούσε από τους πόνους να βάλει το γάντι του.
Για τον αγώνα που ηττήθηκε από τον Ολλανδό αντίπαλό του, ο iron Mike είπε: «Ήρθε μια γονατιά… “σκίστηκα” δεν μπορούσα να συνεχίσω. Το είδε ο διαιτητής και σταμάτησα». Ο Μιχάλης ήταν στενοχωρημένος που ο αγώνας διεξαγόταν στην Ελλάδα. «Όλους μου τους αγώνες τους παίρνω πολύ προσωπικά και προετοιμάζομαι πολύ καιρό. Πόσο μάλλον τώρα που έπαιζα στην Ελλάδα. Προετοιμάστηκα πάρα πολλούς μήνες. Μετά από είκοσι χρόνια που γίνεται στην Ιαπωνία έγινε πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε και υποστήριξε αυτή την προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά.
Για την σοβαρότητα του τραυματισμού στο μάτι, ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε: «Η γονατιά που δέχτηκα έκανε αρκετά μεγάλη ζημιά, έκοψε την αρτηρία του επάνω μυός του ματιού και γι’ αυτό είχε τόση μεγάλη αιμορραγία. Έκανα πλαστική και μου έκαναν 80 εσωτερικά ράμματα και 40 εξωτερικά. Ήμουνα δυο-τρεις μέρες μέσα στο νοσοκομείο». Ο Ζαμπίδης εμφανίστηκε ανυπόμονος για την επιστροφή του στα rings. «Cool-αρε» του απάντησε ο Κωστόπουλος.




ΠΗΓΗ:star.gr

ΤΟ IQ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ.



Η ανθρώπινη ευφυΐα δεν μετριέται με έναν μόνο δείκτη, διαπιστώνει νέα μελέτη ανατρέποντας τα νοητικά δεδομένα...






Μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα αποδεικνύοντας ότι ο δείκτης IQ δεν μπορεί να «μετρήσει» μόνος του την ανθρώπινη νοημοσύνη

Ως έννοια τον έχουμε τοποθετήσει πολύ ψηλά και ως αριθμό όλοι θα θέλαμε να τον έχουμε όσο γίνεται ψηλότερο. Παρ’ όλα αυτά ο δείκτης νοημοσύνης – το περίφημο IQ – φαίνεται ότι τελικά δεν αντιπροσωπεύει αυτό που νομίζαμε. Η μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει ποτέ ως σήμερα κατέληξε ότι η ανθρώπινη ευφυΐα είναι υπερβολικά σύνθετη ώστε να μπορεί να μετρηθεί μόνο με μια παράμετρο.


Αντ’ αυτής προτείνει την εκτίμηση του «δυναμικού» του μυαλού μας μέσα από τρεις διαφορετικές συνιστώσες – τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, τη συλλογιστική και τη λεκτική ικανότητα. Και φέρνει τα πάνω κάτω στην αντίληψη που είχαμε ως τώρα για τη νοημοσύνη μας.

Η ευφυΐα δεν είναι μόνο μια

Τα τεστ IQ χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες για τη μέτρηση της ανθρώπινης νοημοσύνης – λαμβάνονται μάλιστα συχνά υπόψη στην αξιολόγηση υποψηφίων προς κάλυψη διαφόρων θέσεων ή μπορούν να χαρίσουν το λεγόμενο «πιστοποιητικό ευφυΐας» της Mensa. Παρ’ όλα αυτά η νέα μελέτη υποστηρίζει ότι είναι θεμελιωδώς λανθασμένο γιατί δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι το ανθρώπινο μυαλό είναι ιδιαίτερα σύνθετο και αποτελείται από πολλά διαφορετικά «συστατικά».

«Τα αποτελέσματα καταρρίπτουν μια για πάντα την ιδέα ότι ένα μόνο μέτρο νοημοσύνης, όπως το IQ, αρκεί για να συλλάβει όλες τις διαφορές της γνωσιακής ικανότητας που βλέπουμε στους ανθρώπους» δήλωσε ο δρ Ρότζερ Χάιφιλντ, πρώην διευθυντής του «New Scientist», νυν διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων του Μουσείου Επιστημών του Λονδίνου και αρθρογράφος της «Telegraph», και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Neuron».

«Ολοι μπορούμε να σκεφτούμε ανθρώπους που είναι κακοί στη συλλογιστική αλλά έχουν εξαιρετική μνήμη ή εκπληκτική ικανότητα στον λόγο. Τώρα, μια για πάντα, μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει ένα μεμονωμένο μέτρο όπως το IQ που να συλλαμβάνει όλη τη νοημοσύνη που βλέπουμε στους ανθρώπους» πρόσθεσε ο δρ Χάιφιλντ.

Η μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ

Η έρευνα, με επικεφαλής ειδικούς του Πανεπιστημίου του Δυτικού Τορόντο στον Καναδά, έγινε online από τις ιστοσελίδες του «New Scientist», της «Telegraph» και του «Discovery» το 2010 και προσέλκυσε την – απρόσμενη, όπως λένε οι ειδικοί – συμμετοχή 110.000 ατόμων. Από αυτές τις συμμετοχές 44.600 κρίθηκαν κατάλληλες για να περιληφθούν στο δείγμα προς μελέτη – το μεγαλύτερο που έχει εξεταστεί ποτέ.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε 12 τεστ συλλογιστικής, σχεδιασμού, μνήμης και προσοχής και σε ερωτήσεις σχετικά με τις προσωπικές τους συνήθειες και προτιμήσεις. Αναλύοντας τις απαντήσεις οι ερευνητές είδαν ότι η νοημοσύνη εμφανίζεται στους ανθρώπους με διάφορες εκφάνσεις και ότι είναι αδύνατον να αξιολογηθεί με βάση ένα και μόνο μέτρο. Αντιθέτως, τουλάχιστον τρεις δείκτες φάνηκαν να απαιτούνται για κάτι τέτοιο: η βραχυπρόθεσμη μνήμη, η ικανότητα διατύπωσης λογικών συλλογισμών και η ικανότητα χειρισμού της γλώσσας.

Στη συνέχεια οι επιστήμονες εξέτασαν στον εγκεφαλικό τομογράφο 16 συμμετέχοντες και είδαν ότι τα τρία αυτά χαρακτηριστικά συνδέονται με τρία ξεχωριστά κυκλώματα του εγκεφάλου – δηλαδή τρία διαφορετικά πρότυπα νευρωνικής δραστηριότητας. «Το βασικό συμπέρασμα είναι: γνωσιακά, αυτό που κάνει το ένα άτομο να διαφέρει από ένα άλλο – αυτό που συχνά αποκαλούμε νοημοσύνη – είναι υπερβολικά σύνθετο για να το συνοψίσουμε σε έναν μεμονωμένο παράγοντα – τον δείκτη IQ» τόνισε ο καθηγητής Έιντριαν Οουεν, από το Ινστιτούτο Εγκεφάλου και Νου του Πανεπιστημίου του Δυτικού Τορόντο, επικεφαλής της μελέτης.

Μετά τα τόσο ενδιαφέροντα αποτελέσματα, οι ειδικοί ξεκινούν νέο «γύρο» ερευνών. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στο νέο τεστ που έχουν σχεδιάσει, μπορείτε να το κάνετε εδώ.





Λαλίνα Φαφούτη – tovima.gr


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ.


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ. .
Ο πατέρας μου συνήθιζε να μου λέει πως υπάρχουν δυο-τρία συγκεκριμένα πράγματα τα οποία αν κάποιος έχει ζήσει, μπορεί να πει πως έζησε. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά φούσκες.

Να έχεις βοηθήσει έναν συνάνθρωπο που υποφέρει να απαλύνει το πόνο του. Να έχεις παρακολουθήσει μια γυναίκα να γεννάει. Να έχεις ξενυχτίσει δίπλα σε ένα αγαπημένο που πέθανε προσφέροντάς του το τελευταίο πολύτιμο αντίο. Να έχεις δώσει ένα πιάτο φαΐ σ΄ενα αδέσποτο και να νοιώσεις τη μουσούδα του να σε χαϊδεύει γεμάτο χαρά. Να έχεις ανάψει ένα κερί , μόνος σ΄ενα ξεχασμένο εκκλησάκι νοιώθοντας ένα δέος για ότι δεν μπορείς να εξηγήσεις. Να βοηθήσεις ένα παιδί στα πρώτα βήματα. Να αγκαλιάσεις ένα εγγονάκι. Να ερωτευτείς φυσικά και να ξέρεις πως μ΄αυτό το συγκεκριμένο άτομο θα γεράσεις αγκαλιά....

Ανάμεσα σ΄αυτά είναι κι άλλες χιλιάδες στιγμές που έχουν γέλιο, δάκρυ, θυμό, ευχαρίστηση, αγάπη, λαχτάρα, όνειρα. Στιγμές που έχουν συναισθήματα. Στιγμές που οι αισθήσεις νοιώθουν χρήσιμες γι΄αυτό που είναι ταγμένες να κάνουν. Να ακούνε, να βλέπουν, να γεύονται, να μυρίζουν, να αγγίζουν... άλλα πλάσματα, τη φύση, τον ήλιο, τη θάλασσα, το χορτάρι.

Ζωή είναι τελικά όλα αυτά που έχουμε ξεχάσει ή που τα θυμόμαστε περιστασιακά. Είναι όλα όσα είναι ήδη ανάμνηση, νοιώθοντας πως δεν καταλάβαμε τι μας συνέβη γιατί βιαστήκαμε να προχωρήσουμε πριν τα ζήσουμε αληθινά, Είναι όλα όσα τα υποχρεώνουμε να είναι απλά όνειρα ανεκπλήρωτα , καταδικασμένοι να μην χαιρόμαστε αυτό που συμβαίνει ΤΩΡΑ.

Ζωή δεν είναι αυτή η μαζικοποιημένη παπαγαλία. Δεν είναι μια ατέλειωτη σειρά από νόμους, διατάγματα, υποχρεώσεις προς τρίτους, δουλειά-δουλεία, συλλογή χρήματος και αντικειμένων, μια διαρκής αγωνία πως να εξοπλιστείς καλύτερα για να αγοράζεις όσο το δυνατόν περισσότερα σκουπίδια και πως να βρεις τρόπους, γεμάτος φαρμάκια κι ατέλειωτες φοβίες για να μην σε βρει «το κακό» 

Χτες συνέβη αυτό κι αύριο ίσως γίνει εκείνο. Και το σήμερα ένα κομμάτι γεμάτο από την αγωνία για το τι χάσαμε και τι δεν θα μπορέσουμε να βρούμε. Κι αυτό που ήδη έχουμε? Ξέρουμε τι είναι? Ξέρουμε τι ανάγκες έχει? Το σήμερα ξέρουμε πως να το κάνουμε ευτυχισμένο? Το σημερινό μας πόνο ξέρουμε πως να τον απαλύνουμε? Όχι με λύσεις που κάποτε θα έρθουν... τώρα. Τη σημερινή μας χαρά ξέρουμε πως να την απολαύσουμε? Όχι στο μέλλον σαν νοσταλγία... τώρα.

Κι αν τελικά αύριο είναι το τέλος του κόσμου, και πρέπει εδώ και τώρα να κάνεις ένα γρήγορο απολογισμό του χρονικού διαστήματος που ονόμασες ζωή, τι θα συμπεράνεις? Με ποιους κανόνες έζησες? Ηταν δικοί σου? Τι πρόλαβες να νοιώσεις? Τι αγάπησες ή τι αγαπάς? Φαντάζεσαι εκείνον που τη τελευταία μέρα του κόσμου θα είναι αγκαλιά με το αυτοκίνητο, το κινητό, τη πλάσμα τηλεόραση, τον υπολογιστή, τα ρούχα του, τα μπιχλιμπίδια που έχει γεμίσει το σπίτι και μια σακούλα λεφτά. Σκέφτεσαι πόσο γελοία θα είναι αυτή η συντροφιά για το φινάλε του έργου του?

Ένας άνθρωπος μόνος περιτριγυρισμένος από άχρηστα αντικείμενα, αγκαλιά μ΄ενα μάτσο ευρώ, και μια ντουζίνα καλώδια που θα προσπαθεί να κρυφτεί κάπου για να σώσει ένα άχρηστο στην ουσία τομάρι.

Τι λείπει σ΄αυτήν την εικόνα? Ζωντανά πλάσματα που να τ΄αγαπάει και να τον αγαπούν. Άνθρωποι, σκύλοι, γάτες, πουλιά, ερπετά, ψάρια ή δεν ξέρω τι άλλο. Ζωές που να νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Ζωές που να ανταλλάσεις εμπειρίες , όνειρα ή απλά ένα χάδι. Κάτι ζωντανό που να ακουμπάει το χέρι σου και να νιώθεις πως ανασαίνει και σε κοιτάζει και το κοιτάζεις κι εσύ, πέρα από το τι λένε οι μαζικές ντουντούκες.

Ζούμε όλοι σε ένα σύστημα, μια τάξη πραγμάτων φριχτή. Ενα μόρφωμα γεμάτο αρρώστια κι άχρηστα αντικείμενα. Ένα τρόπο αντίληψης προσαρμοσμένο σε μια ζωή φτιαγμένη από πλαστικό που αναπνέει μηχανικά, μια παραφουσκωμένη σαμπρέλα που ανά πάσα στιγμή και μια ελάχιστη πρόκα μπορεί να την αδειάσει και να μείνει ένα πατσαβούρι άχρηστο στη μέση του δρόμου.

Ιστορία συνωμοσίας είναι πως ΚΑΠΟΙΟΙ δεν θέλουν να ζήσουμε. Θέλουν να είμαστε ακριβώς αυτό που καταντήσαμε. Μαριονέτες.

Ιστορία ζωής είναι πως δεν υπάρχουν ΚΑΠΟΙΟΙ που να μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο, εκτός κι αν εμείς οι ίδιοι το επιτρέψουμε.

Εκτός από τη ζωή που φοβόμαστε να ζήσουμε, μάθαμε να φορτώνουμε την ευθύνη γι΄αυτό το φόβο μας σε κάτι έξω από εμάς. Εγώ θα ήμουν καλύτερα αλλά εκείνος εκεί δεν μ΄αφήνει. Εγώ ξέρω πως είναι η ζωή ωραιότερη αλλά εκείνος εκεί στέκεται εμπόδιο.

Και το αστείο είναι πως «εκείνος εκεί» είναι απλά ένα έκτρωμα που εμείς οι ίδιοι βοηθήσαμε να γίνει πραγματικότητα. «Εκείνος εκεί» είναι το θλιβερό κομμάτι της ύπαρξής μας που το θρέφουμε συνέχεια.

Πόσες φορές δεν έχουμε πει τα ίδια και τα ίδια. Όλοι μας τα ξέρουμε. Ο καθένας μας καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά. Καθόλου καλά. Αλλά το ασφαλές άσχημο έχει γίνει συνήθεια, βαθιά μέσα μας. Το αβέβαιο όμορφο μοιάζει τρομερά κουραστικό για να το αποκτήσουμε. Έχουμε καταντήσει τη ζωή μας τελικά μια βολική γκόμενα. Μας μαγειρεύει, μας ντύνει, μας φροντίζει, μας κρατάει συντροφιά όπως και όποτε μας βολεύει, και τη κερατώνουμε συνεχώς με το βασίλειο ατέλειωτων ανικανοποίητων ονείρων που της κρατάμε κρυφά...

Αν αυτό σου συμβαίνει, κι αν αύριο είναι το τέλος του κόσμου, ίσως είναι καλύτερα «το αυτό» να μην το προστατέψεις σε κάποιο καταφύγιο. Τσάμπα κόπος θα είναι.

Το τέλος του κόσμου έχει ήδη φτάσει για πολλούς. Κι όχι, δεν έχει φτάσει για τους φτωχούς που στενάζουν κάτω από τα βάρη και ζουν σε συνθήκες άγριες. Έχει φτάσει για τις ευγενείς κατηγορίες. Ρίχτε μια ματιά στην αίθουσα ενός χρηματιστηρίου, δείτε καλύτερα τις φάτσες σ΄ενα γιουρογκρουπ π.χ., προσέξτε καλύτερα τις φάτσες στα τηλεοπτικά κανάλια, τις σκελετωμένες υπάρξεις στο κόσμο της μόδας, τους πλασιέ κάθε σκουπιδιού με το πανομοιότυπο ηλίθιο χαμόγελο και τις μπούρδες που αραδιάζουν, τους Μεσσίες μαριονέτες που καλούν τα πλήθη στη νέα εποχή –ελάτε να υπνωτιστούμε όλοι μαζί- τα μεγαλοστελέχη των πολυεθνικών που έχουν κολλημένο το κινητό στο αυτί ακόμα και την ώρα που χέζουν, τις χιλιάδες κούφιες υπάρξεις που επιβεβαιώνουν πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός μπορεί κάλλιστα να είναι και σκουπίδια που έπεσε πάνω τους ο ήλιος. Και σκεφτείτε όλα αυτά τα ανθρωποειδή ζουν? Όχι. Κάποιος ξέχασε απλά να τα ενημερώσει πως είναι νεκρά, εδώ και πολύ καιρό. Για να μην πω πως δεν γεννήθηκαν στην ουσία ποτέ.

Είναι άδικο να διαλαλούμε πως η ζωή έχει τελειώσει για τους ανθρώπους που ζουν σε φτώχεια και στερήσεις. Αντίθετα εκεί υπάρχει ελπίδα να βρει κανείς ανθρώπους που νοιάζονται ακόμα. Ανθρώπους που καταφέρνουν να αγαπάνε ακόμα κι αν όλα επιβάλλουν το αντίθετο. Ανθρώπους που μπορεί να έχουν λιγοστό φαΐ αλλά το τρώνε με σεβασμό και χαρά. Οικογένειες που ονειρεύονται μαζί. Παιδιά που η μάνα τους λέει ακόμα παραμύθια έστω και μέσα σ΄ενα κρύο σπίτι χωρίς θέρμανση. Παιδιά που από το υστέρημά τους φροντίζουν τους ηλικιωμένους τους, παππούδες και γιαγιάδες που δίνουν από τη πενιχρή σύνταξη για ένα δωράκι για τα εγγόνια, γείτονες που σου προσφέρουν ακόμα ζάχαρη όταν τελειώνει , παιδιά που μεγαλώνουν μαζί στην αλάνα και νονές που κουβαλάνε ακόμα τα κόκκινα παπουτσάκια και τη λαμπάδα....

Εμείς εδώ στην Ελλάδα είχαμε πάρα πολλούς «φτωχούς» ανθρώπους που ενοχλούσαν τα ζόμπι. Λυσάξανε να μας κάνουν όλους σαν τη μούρη τους κι εμείς σαν τους βλάκες παραδοθήκαμε άνευ όρων. Αφού ξέραμε να ζούμε, να γλεντάμε, να παλεύουμε τις δυσκολίες, να σηκώνουμε κεφάλι κάθε φορά που μας πάταγαν. Αφού ήταν στη φύση μας να είμαστε ανυπάκουοι μαθητές, υπερβολικοί σε όλα. Στο τρόπου που εκδηλωνόμαστε, που μιλάμε, που περιγράφουμε, που γλεντάμε, που κλαίμε. Ένα τραγούδι, μια πρόζα όλα όσα κάναμε. Φιγούρες ενός αρχαίου δράματος. Τι ζηλέψαμε και ξεπουλήσαμε όσα κουβαλάγαμε μέσα μας?

Μετά από τη συντέλεια τη δική μας που έχει συμβεί αρκετά χρόνια πριν, όλη η σοφία που έχει απομείνει σ΄αυτό το τόπο κρύβεται σε κάτι μέρη ανυποψίαστα. Σε ανθρώπους ανυποψίαστους. Χαμένους μέσα στα ψεύτικα τα φώτα. Αν κάτι μας φυλάει ακόμα σε τούτο δω το τόπο, και μπορούμε και νοιώθουμε ποιο είναι το χάλι μας και ποια η περηφάνια μας, , είναι πως όσα είχαμε ήταν υπερβολικά. Κι όσα και να πετάξαμε , μένει μπόλικο συναίσθημα ακόμα μέσα μας, κι ας μη βρίσκουμε τρόπο πια να κάνουμε το σωστό....

Φτωχύναμε αλλά το ξέρουμε. Το πόσο φταίξαμε και το πόσο μας έπιασαν κορόΪδο κι αυτό το έχουμε πάρει χαμπάρι. Ισως γι΄αυτό εμείς για αύριο δεν φτιάχνουμε καταφύγια. Δεν θέλουμε πια να κρυφτούμε.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ: ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.


To Δώρο του Θανάτουδημοσιεύτηκε στη Guardian στις 11 Δεκέμβρη 2012

Δεν υπάρχει τίποτα που να χρειάζονται, τίποτα που να μην έχουν ήδη, τίποτα που ακόμη και να θέλουν. Οπότε τους αγοράζεις ένα ηλιακά κινούμενο φυτό, μια βούρτσα για τον αφαλό ή ένα σετ μίνι-γκολφ για την τουαλέτα. Φαίνονται διασκεδαστικά την πρώτη μέρα των Χριστουγέννων, βαρετά τη δεύτερη, ντροπιαστικά από την τρίτη και μετά. Ως τη δωδέκατη μέρα έχουν μετατραπεί σε σκουπίδια. Για 30 δευτερόλεπτα αμφιλεγόμενης διασκέδασης, ή ένα ηδονιστικό ερέθισμα που διαρκεί όσο και μια δόση νικοτίνης, εγκρίνουμε τη χρήση υλικών των οποίων οι επιπτώσεις θα είναι ορατές για γενιές μετά.

Κάνοντας έρευνα για την ταινία της Η Ιστορία των Πραγμάτων, η Annie Leonard ανακάλυψε πως από τα υλικά που ρέουν μέσω της οικονομίας του καταναλωτισμού, μόνο 1% παραμένει σε χρήση έξι μήνες μετά την πώληση [1]. Ακόμα και τα αγαθά που θα περιμέναμε να διαρκέσουν περισσότερο, σύντομα καταδικάζονται σε αχρηστία είτε επειδή είναι προσχεδιασμένα να χάνουν τη χρήση τους (χαλάνε γρήγορα), είτε επειδή θεωρείται πως την έχασαν (βγαίνουν εκτός μόδας).

Αλλά πολλά από τα προϊόντα που αγοράζουμε, ειδικά για τα Χριστούγεννα, δε μπορούν να χάσουν τη χρήση τους, γιατί δεν είχαν καμία χρησιμότητα ποτέ. Ένα ηλεκτρονικό μπλουζάκι drum-machine, ένας κουμπαράς Darth Vader που μιλάει, μια θήκη για το iPhone σε σχήμα αυτιού, ένας ατομικός ψύκτης για κουτάκια μπύρας, μια οδοντόκρεμα με γεύση μπέικον, ένας σκύλος που χορεύει: Κανείς δεν περιμένει πως θα χρησιμοποιηθούν, ούτε ακόμα πως θα τα ξανακοιτάξουν μετά τη μέρα των Χριστουγέννων. Είναι σχεδιασμένα για να σου πουν ευχαριστώ, ίσως να προκαλέσουν και κάνα-δυο γέλια και μετά να πεταχτούν.

Η γελοιότητα των προϊόντων συγκρίνεται μόνο με το εύρος των επιπτώσεων. Σπάνια υλικά, πολύπλοκα ηλεκτρονικά, η ενέργεια που απαιτείται για την κατασκευή και τη μεταφορά τους, όλα παράγονται και συνδυάζονται σε ενώσεις μέγιστης ματαιότητας. Αν συμπεριλάβουμε τα ορυκτά καύσιμα των οποίων την εξόρυξη και χρήση αναθέτουμε σε άλλες χώρες, η κατασκευή και η κατανάλωση είναι υπεύθυνες για περισσότερη από τη μισή παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα [2]. Καταστρέφουμε τον πλανήτη για να φτιάξουμε ηλιακά θερμόμετρα μπάνιου και επιτραπέζιους παίκτες του γκολφ.

Άνθρωποι στο ανατολικό Κονγκό σφάζονται για να δημιουργηθούν αναβαθμίσεις για τα smartphone μας, όλο και μικρότερης χρησιμότητας [3]. Δάση υλοτομούνται για να κατασκευαστούν “προσωποποιημένες, σε σχήμα καρδιάς, ξύλινες επιφάνειες για τυριά”. Ποτάμια δηλητηριάζονται για να κατασκευαστούν ψάρια που μιλάνε. Αυτό είναι παθολογική κατανάλωση: μια παγκόσμια επιδημία συλλεκτικής τρέλας, που καθίσταται τόσο φυσιολογική από τη διαφήμιση και τα media, ώστε σπάνια προσέχουμε πως μας έχει συμβεί.

Το 2007 ο δημοσιογράφος Adam Welz κατέγραψε το θάνατο 13 ρινόκερων από λαθροκυνηγούς στη Νότια Αφρική. Φέτος, μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 585 [4]. Κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί, αλλά μια απάντηση είναι πως πολύ πλούσιοι άνθρωποι στο Βιετνάμ προσθέτουν σκόνη από κέρατα ρινόκερου στο φαγητό τους ή το σνιφάρουν σαν κοκαΐνη ως επίδειξη του πλούτου τους. Είναι εφιαλτικό, αλλά δεν διαφέρει πολύ από ότι κάνουμε σχεδόν όλοι στα βιομηχανοποιημένα κράτη: καταστρέφουμε τον κόσμο μέσω μιας χωρίς νόημα κατανάλωσης.

Αυτή η καταναλωτική έκρηξη δε συνέβη τυχαία. Οι ζωές μας έχουν φτιαχτεί για να την ενθαρρύνουν. Παγκόσμιοι κανόνες εμπορίου αναγκάζουν χώρες να συμμετάσχουν στη γιορτή του σκουπιδιού. Κυβερνήσεις μειώνουν τους φόρους, απορυθμίζουν τις αγορές, αυξομειώνουν τα επιτόκια, όλα για να αυξήσουν την κατανάλωση. Αλλά σπάνια οι αρχιτέκτονες αυτών των πολιτικών σταματάνε να σκεφτούν “κατανάλωση τίνος πράγματος;”. Όταν όλα τα “θέλω” και τα “χρειάζομαι” έχουν πραγματοποιηθεί (από αυτούς που έχουν λεφτά για ξόδεμα), η ανάπτυξη εξαρτάται από τις πωλήσεις εντελώς άχρηστων πραγμάτων. Η επισημότητα του κράτους, η δύναμη και η μεγαλειότητά του, στην υπηρεσία της παράδοσης στην πόρτα μας του “Τέρι της Χελώνας που Βρίζει”.

Άντρες και γυναίκες αφιερώνουν τις ζωές τους στην κατασκευή και τη διαφήμιση τέτοιων σκουπιδιών, και κοροϊδεύουν την ιδέα του να ζεις χωρίς αυτά. “Πάντοτε πλέκω τα δώρα μου”, λέει μια γυναίκα σε ένα διαφημιστικό αλυσίδας ηλεκτρονικών. “Δεν θα πρεπε,” απαντά ο αφηγητής [5]. Η διαφήμιση για το τελευταίο τάμπλετ της Google, δείχνει έναν πατέρα κι ένα γιο να κατασκηνώνουν στο δάσος. Η ευχαρίστησή τους εξαρτάται από τα νέα features του Nexus 7 [6]. Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν, αλλά βρήκαμε ένα τρόπο να σας τα πουλήσουμε.

Η αύξηση της ανισότητας που συνοδεύει την έκρηξη καταναλωτισμού, διασφαλίζει πως στην ανερχόμενη οικονομική παλίρροια δεν θα επιπλέουν όλες οι βάρκες. Στις ΗΠΑ το 2010, το 1% του πληθυσμού είχε άνοδο των εισοδημάτων του κατά 93% [7]. Η χιλιοειπωμένη δικαιολογία, πως πρέπει να διαλύσουμε τον πλανήτη για να βοηθήσουμε τους φτωχούς, απλά δεν στέκει. Για μερικές δεκαετίες κατά τις οποίες γίνανε πλουσιότεροι αυτοί που είχαν ήδη περισσότερα από όσα μπορούσαν να ξοδέψουν, οι προοπτικές όλων των άλλων εξαφανίστηκαν.

Τόσο αποτελεσματικά έχουν οι κυβερνήσεις, τα media και οι διαφημιστές, συνδέσει την κατανάλωση με την ευημερία και την ευτυχία, που το να λες τα παραπάνω σημαίνει το να βρίσκεσαι εκτεθειμένος στο χλευασμό και την κοροϊδία. Δείτε την εκπομπή Ηθικός Λαβύρινθος (Moral Maze) της προηγούμενης εβδομάδας, στην οποία το μεγαλύτερο μέρος του πάνελ μαζεύτηκε για να κοροϊδέψει την ιδέα της μικρότερης κατανάλωσης και να τη συνδέσει με τον ολοκληρωτισμό [8]. Όταν ο κόσμος τρελαίνεται, αυτοί που αντιστέκονται αποκηρύσσονται ως παλαβοί.

Φτιάξτε τους μια τούρτα, γράψτε τους ένα ποίημα, δώστε τους ένα φιλί, πείτε τους ένα ανέκδοτο, αλλά σταματήστε να καταστρέφετε τον πλανήτη για να πείτε σε κάποιον πως νοιάζεστε. Τελικά αποδεικνύετε το αντίθετο.

1. http://Linkwww.storyofstuff.org/movies-all/story-of-stuff/
2. It’s 57%. See http://linkwww.monbiot.com/2010/05/05/carbon-graveyard/
3. See the film Blood in the Mobile. http://bloodinthemobile.org/
4. http://e360.yale.edu/feature/the_dirty_war_against_africas_remaining_rhinos/2595/
5. http://www.youtube.com/watch?v=i7VE2wlDkr8&list=UU25QbTq58EYBGf2_PDTqzFQ&index=9
6. http://www.ubergizmo.com/2012/07/commercial-for-googles-nexus-7-tablet-revealed/
7. Emmanuel Saez, 2nd March 2012. Striking it Richer: the Evolution of Top Incomes in the United States (Updated with 2009 and 2010 estimates). http://elsa.berkeley.edu/~saez/saez-UStopincomes-2010.pdf
8. http://www.bbc.co.uk/programmes/b01p424r

eagainst




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑΣ


ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑ
Γιορτάζουμε σήμερα 22 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, ας πούμε λίγα λόγια:

Η Αγία Αναστασία καταγόταν από την Ρώμη. Ο πατέρας της ονομαζόταν Πραιτεξτάτος και ήταν Ρωμαίος πατρίκιος ενώ την μητέρα της την έλεγαν Φαύστα. Η Αγία Αναστασία διακρινόταν για την ομορφιά της, τη μόρφωση, το ήθος και τη σωφροσύνη της. Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία τον Ποπλίωνα, όπου ήταν άρχοντας των Ρωμαίων και φανατικός ειδωλολάτρης. Η Αναστασία όμως, κατηχήθηκε στο Λόγο του Χριστού και βαπτίστηκε χριστιανή.
Επειδή δεν φανέρωσε δημόσια, λόγω του άνδρα της, την χριστιανική της πίστη βοηθούσε κρυφά όσους είχαν ανάγκηαπό ένα χέρι βοηθείας ή ένα λόγο παρηγοριάς. Ντυνόταν πενιχρά και πήγαινε στις φυλακές τροφή και χρήματα. Γι'αυτό ονομάστηκε «Φαρμακολύτρια».

Όταν έμαθε ο Ποπλίωνας τις πράξεις της Αγίας, εξοργίστηκε. Αρχικά προσπάθησε να την μεταπείσει με συμβουλές. Όμως, η Αγία Αναστασία παρέμενε ακλόνητη στην πίστη της ακόμα και όταν την κακοποίησε. Αυτή η επιμονή της, εξόργισε τον Ποπλίωνα και την κατέδωσε στον αυτοκράτορα Διοκλητιανό, ο οποίος διέταξε την φυλάκισή της. Επειδή εξακολουθούσε να υμνολογεί τον Κύριο, ο Διοκλητιανός διέταξε τον βασανισμό της. Τελικά η Αγία Αναστασία παρέδωσε την ψυχή της στον κύριο το 290 μ.Χ. με τον βάναυσο μαρτυρικό θάνατο της πυράς.

Εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Ανάλυση ονόματος:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: (από την λέξη ανάσταση) = ο αιώνιος, όπως ο αναστάς Ιησούς.

Απολυτίκιο:
Tων μαρτύρων ταις χρείαις διακονήσασα, μαρτυρικώς εμιμήσω τας αριστείας αυτών, δι'αθλήσεως εχθρόν καταπαλαίσασα, όθεν βλαστάνεις δαψιλώς χάριν άφθονον αεί, θεόφρων Αναστασία, τοις προσιούσιν εκ πόθου την αρωγή της προστασίας σου.





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟ... ΦΥΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΓΚΑΘΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

1
 Άλλο ένα φλέγον ζήτημα καλείται να επιλύσει η γερμανική κυβέρνηση, καθώς διχογνωμία εκφράζεται στους κόλπους της για το αν. . . ο Θεός είναι αρσενικός, θηλυκός ή ουδέτερος.

Το γραμματικο-θεολογικό πρόβλημα για το φύλο του Θεού παρεισέφρησε μάλιστα στη συζήτηση για το δημοσιονομικό χρέος της Κύπρου και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι όλων των υπουργείων στην τακτική συνέντευξη Τύπου τους.    Επικαλούμενος την Αγία Γραφή, τα έργα του πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄--ο οποίος άλλωστε είναι γερμανόφωνος-- και την επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανού, ο εκπρόσωπος της υπουργού Οικογένειας Κριστίνα Σρέντερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "είναι ξεκάθαρο ότι ο Θεός δεν είναι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα" και συμπλήρωσε:"Εμπιστεύομαι περισσότερο τον ειδικό (τον πάπα) παρά αυτούς που επικρίνουν την υπουργό".
Η 35χρονη Σρέντερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο "πόσο δύσκολο είναι να μιλάει στην κόρη της για τον Θεό χρησιμοποιώντας το αρσενικό γένος".

Στη γερμανική γλώσσα υπάρχουν τρία γένη, το αρσενικό, το θηλυκό και το ουδέτερο και ο Θεός (Gott) είναι αρσενικού γένους."Είναι πολύ απλό: ο καθένας αποφασίζει μόνος του. Το γένος δεν έχει σημασία", απάντησε η Σρέντερ, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και το ουδέτερο άρθρο. Το σχόλιο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κυρίως μεταξύ των μελών της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος από το οποίο προέρχεται και η ίδια η Σρέντερ. Η Κριστίν Χαντερτχάουζερ είπε ότι "έχει μείνει άφωνη από αυτήν την κουταμάρα". Μιλώντας στην εφημερίδα Bild που αφιερώνει μισή σελίδα στην υπόθεση η Χαντερτχάουζερ τόνισε ότι "θεωρεί λυπηρό, στο όνομα της πολιτικής ορθότητας, να μην προβάλλονται στα παιδιά αυτές οι εικόνες που είναι τόσο σημαντικές για τη φαντασία τους". "Για εμάς τους Χριστιανούς ο Θεός είναι προφανώς ο πατέρας. Και έτσι πρέπει να μείνει", είπε από την πλευρά του ένας άλλος βουλευτής του κόμματος, ο Νόρμπερτ Γκάις.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΤΙΛΥΣΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Δολώματα με εμβόλιο κατά της λύσσας για τα άγρια ζώα της Μακεδονίας
Το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν ρίψεις δολωμάτων με αντιλυσσικό εμβόλιο σε ορεινές περιοχές, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση σε άγρια ζώα όπως οι αλεπούδες και οι λύκοι, ανέφερε την Πέμπτη ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Ευθυμιάδης.

Στο τελευταίο καταγεγραμμένο περιστατικό λύσσας, ένα κυνηγόσκυλο που διαπιστώθηκε ότι έπασχε από την ασθένεια δάγκωσε ένα παιδί στο Νομό Πέλλας, ενώ είχαν προηγηθεί συνολικά τέσσερα κρούσματα σε αλεπούδες στην Κοζάνη, την Καστοριά και το Κιλκίς.

Ήταν τα πρώτα κρούσματα λύσσας στον ελληνικό χώρο από το 1987.

Ο κ. Ευθυμιάδης ανέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι έχουν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα και έχει ζητηθεί η προμήθεια αντιλυσσικού ορού για τα νοσοκομεία.

Η νομοθεσία προβλέπει τη λήψη μέτρων σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από κάθε κρούσμα λύσσας σε ζώα. Τα μέτρα περιλαμβάνουν εμβολιασμό των οικόσιτων ζώων και αδέσποτων ζώων και η τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων στις οδούς εισόδου κάθε περιοχής.

Το ανθρώπινο εμβόλιο κατά της λύσσας χορηγείται με ένεση, ωστόσο από τη δεκαετία του 1980 έχουν αναπτυχθεί εμβόλια για άγρια ζώα τα οποία μπορούν να χορηγούνται από το στόμα με τη βοήθεια δολωμάτων.




ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ.


Πολύς λόγος γίνεται για την αιθαλομίχλη στην ατμόσφαιρα από την εκτεταμένη πια καύση ξύλων σε τζάκια και ξυλόσομπες. 
Μύθοι και αλήθειες ξεδιαλύνονται στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και νηφάλια ανάλυση, που έκαναν νωρίτερα στη ΝΕΤ, ο καθηγητής φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ματθαίος Σανταμούρης και ο παθολόγος Γεράσιμος Καρούσος.

Δείτε το βίντεο: 





ΠΗΓΗ...http://www.enikos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.



Κάποια πράγματα είναι κοινά σε όλες τις χώρες όπου γιορτάζονται τα Χριστούγεννα, κάθε μία όμως έχει και τα δικά της έθιμα. Μην ξεχνάτε το παραδοσιακό καράβι που στολίζαμε κάποτε οι Έλληνες αντί δέντρου, ούτε το πόσο πρόσφατα έχει μπει η γαλοπούλα στο εορταστικό μας τραπέζι, όπου κάποτε υπήρχε το παραδοσιακό... χοιρινό.
Κάναμε μια βόλτα σε πολλές χώρες του κόσμου και σάς φέρνουμε τα πιο παράξενα έθιμα -παράξενα για μας, καθ' όλα φυσιολογικά για εκείνους!
Αυστραλία
Καθώς στο νότιο ημισφαίριο ο χειμώνας είναι όταν εμείς έχουμε καλοκαίρι και το αντίστροφο, είναι λογικό τα Χριστούγεννα να γιορτάζονται υπό εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Ως εκ τούτου, το να απεικονίζεται ο Άγιος Βασίλης ντυμμένος με κόκκινο παλτό και γούνα, καβάλα σε έκληθρο για τα χιόνια, είναι κάτι εντελώς άτοπο. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, με τις νέες κατακτήσεις της τεχνολογίας, το παραδοσιακό του μέσο μεταφοράς δεν είναι άλλο από το... τζετ σκι. Ναι, ο Άγιος Βασίλης καταφθάνει από τη θάλασσα!
Αυστρία
Εκτός από τον Άγιο Βασίλη, κυκλοφορεί και ο κακός του αδελφός, ο Κράμπους, που μοιάζει με δαίμονα και κυνηγάει τα "κακά" παιδιά!
Βουλγαρία
12 διαφορετικά φαγητά περιλαμβάνει το εορταστικό τραπέζι, ένα για κάθε μήνα του χρόνου. 
Γαλλία
Κεριά αντί για μπάλες χρησιμοποιούν οι Γάλλοι για τον στολισμό του δέντρου τους.
Γερμανία
Κεριά χρησιμοποιούν και οι Γερμανοί, αλλά όχι για το δέντρο. Στη Γερμανία στολίζουν όλο το σπίτι και στα παράθυρα βάζουν χρωματιστά φανάρια με κεριά. Όσο για το τραπέζι τους, εκεί η γαλοπούλα αντικαθίσταται από το ψάρι ή τη χήνα!
Ιαπωνία
Το εορταστικό δείπνο των γιορτών πολύ συχνά γίνεται στα... KFC. Θεωρείται γούρι να φας μια μέρα των γιορτών στο συγκεκριμένο fast food. 
Ιταλία
Οι εορτασμοί ξεκινούν με το σύνθημα που δίνεται από ένα κανόνι στη Pώμη. Tην παραμονή των Xριστουγέννων τα παιδιά ντύνονται βοσκοί και γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι, τραγουδώντας τα κάλαντα, ενώ ο κόσμος τους κερνά με γλυκά και ξηρούς καρπούς ή τους δίνει λεφτά. Στις 6 Iανουαρίου έρχεται η γριά La Befana, η οποία ψάχνει τον μικρό Iησού και στην πορεία της αναζήτησής της αφήνει δώρα στα φρόνιμα παιδιά. Σύμφωνα με την ιταλική παράδοση η La Befana σκούπιζε το σπίτι της, όταν δέχτηκε την επίσκεψη των Tριών Mάγων, οι οποίοι πήγαιναν να συναντήσουν το νεογέννητο Iησού. Oι Tρεις Mάγοι της ζήτησαν να τους ακολουθήσει, αλλά η La Befana αρνήθηκε, διότι δεν είχε τελειώσει από το σκούπισμα του σπιτιού. Aργότερα όμως, το μετάνιωσε και μάζεψε όσα δώρα μπορούσε και προσπάθησε να ακολουθήσει τους Tρεις Mάγους. Δυστυχώς όμως, δεν τους βρήκε ποτέ. Aλλά συνεχίζει ακόμη την αναζήτησή της για τον Xριστό, γι' αυτό κάθε χρόνο αφήνει δώρα στα παιδιά.
Ιρλανδία
Τα παράθυρα φωτίζονται με κεριά την παραμονή των Χριστουγέννων, για να βρουν τον δρόμο τους η Μαρία και ο Ιωσήφ!
Ισπανία
Τα δώρα έρχονται στις 5 Ιανουαρίου, την παραμονή των Επιφανίων. 
Λετονία
Τα δώρα δεν έρχονται στις 25 ή στις 31 του μηνός, αλλά... κάθε μέρα. 12 μέρες διαρκούν οι γιορτές και όλοι κάνουν δώρα σε όλους κάθε μία από αυτές!
Νορβηγία
Μύθοι λένε πως την παραμονή των Χριστουγέννων οι κακές μάγισσες ψάχνουν σκούπες για να καβαλήσουν. Για να το αποτρέψουν αυτό, οι Νορβηγοί κρύβουν όλες τις σκούπες του σπιτιού!
Ολλανδία
Ο "Άγιος Βασίλης" έρχεται στις 5 του μηνός, από την Ισπανία, με βάρκα! Και δεν είναι άλλος από τον Άγιο Νικόλαο, που γιορτάζει την επόμενη.
Oυκρανία
Στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, παρέα με τις μπάλες βάζουν αράχνες και ιστούς.
Ουγγαρία
Μια χώρα όπου τα Χριστούγεννα είναι η πιο μεγάλη γιορτή. Γι' αυτό το λόγο θα βρει κανείς και τα πιο πολλά και ενδιαφέροντα έθιμα. Κατ' αρχάς ο Άγιος Βασίλης, o Santa Claus τους, έρχεται όχι τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου, αλλά από τις 6 του μηνός! Τα δώρα τα αφήνει στα παπούτσια των παιδιών, που πρέπει να είναι καθαρά και τοποθετημένα έξω από το σπίτι. Τέλος, στο εορταστικό τραπέζι προτιμούν το ψάρι. 
Ρουμανία
Από το εορταστικό τραπέζι της ορεινής Τρανσυλβανίας δεν λείπει ποτέ το γεμιστό λάχανο!
Τσεχία
Tα παραδοσιακά στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι τσόφλια αυγών βαμμένα με διάφορα χρώματα και μοτίβα.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.


Κάνουν τάματα για να βρουν δουλειά!Η «Helen» των δυτικών προαστίων και ο μαύρος «μάγος» της Κυψέλης

Σε μάγους αγίους και ψευδοπροφήτες καταφεύγουν πλέον οι απελπισμένοι Έλληνες για να βρουν μια δουλειά. Η κρίση «ανάστησε» τους επιτήδειους που χρόνια τώρα κάνουν εμπόριο ελπίδας και γέμισε τα γραφεία του με ανθρώπους που προσδοκούν ένα θαύμα που θα αλλάξει τη ζωή τους.

Η περιβόητη «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω», ο μαύρος μάγος της Κυψέλης και η Ελένη των δυτικών προαστείων, «Helen», όπως είναι το παρατσούκλι της, είναι, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, τρεις μόνο από εκείνους που υπόσχονται να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας με τη βοήθεια θεών και πνευμάτων.

Η δράση της «Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω» είναι γνωστή από τη δεκαετία του ’70. Εξαφανίστηκε τη δεκαετία του 2000 όταν έπειτα από βροχή μηνύσεων για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 21 ατόμων σε βαθμό κακουργήματος γλίτωσε τη φυλακή καθώς κέρδισε τη δίκη και αθωώθηκε στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας. 

Ωστόσο, οι άνθρωποι γύρω της κάνουν χρυσές δουλειές, περιφέροντάς την στους πιστούς και ερμηνεύοντας τους ακατάληπτους ήχους που βγαίνουν από το στόμα της, καθώς η ίδια βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι έπειτα από απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια και δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.

Εκτός όμως από την «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω», υπάρχει στους Αγίους Αναργύρους μια ηλικιωμένη γυναίκα, ονόματι Helen, η οποία υποστηρίζει ότι μπορεί να βρει δουλειά σε όποιον της το ζητήσει, αντί χρηματικής αμοιβής φυσικά. «Τι ψυχή έχουν 50 ευρώ αν εγώ σου φτιάξω τη ζωή»; φέρεται να λέει στους πελάτες, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες έχει αυξηθεί ο τζίρος της τον τελευταίο χρόνο κατά 70%.

Αλλά και στην Κυψέλη, οι κάτοικοι μιλούν για τον αφρικανικής καταγωγής μάγο που δίνει λύσεις σε επαγγελματικά αλλά και σεξουαλικά προβλήματα. 

Ο «Touray», όπως είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο ανακατεύει μια χούφτα κοχύλια μαζί με κέρματα και ζητάει από τον πελάτη να βάλει την παλάμη του πάνω σε ένα χαρτί. Μετά αρχίζει τις προσευχές από μέσα του. Αφού περιμένεις πέντε με δέκα λεπτά, σε ενημερώνει πως όλα θα πάνε καλά και πως θα βρεις δουλειά.
Για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα προτείνει και τη αγορά ενός αυτοσχέδιου κολιέ αντί 800 ευρώ. Μάλιστα κάνει και διευκολύνσεις καθώς ο πελάτης μπορεί να καταβάλει το ποσό σε δύο δόσεις.



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΒΓΟΥΝ ΞΙΝΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.


Τα Χριστούγεννα έφτασαν. Η γιορτή των παιδιών είναι πλεόν γεγονός. Χαρά, γέλιο, παιχνίδια, είναι μια καθημερινότητα. Όμως η "κακιά" η ώρα παραμονεύει. Τι θα πρέπει να κάνουμε, τι θα πρέπει να προσέξουμε, από τα πιο απλά πράγματα μέσα στο σπίτι μέχρι έξω στο δρόμο, προκειμένουν να μην μας βγουν ξινές οι γιορτές. πως θα προφυλάξουμε τα παιδιά από ατυχήματα που μπορεί να συμβούν από το πουθενά; Προτάσεις για την πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων  στις γιορτές των Χριστουγέννων κάνει το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» που ασχολείται με την πρόληψη και την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων, ώστε να περάσετε ανέμελες γιορτές. 
 
Ειδικότερα οι επιστήμονες του Σωματείου συνιστούν:
Προσοχή στα κεριά και τα αναμμένα τζάκια για να αποφύγουμε τα εγκαύματα.
Οι φανταχτερές γυάλινες μπάλες του δέντρου γίνονται εύκολα αιτία τραυματισμού μικρών παιδιών. Ας τις τοποθετούμε ψηλά στο δέντρο.
Τα φωτάκια του δέντρου καταλήγουν στην πρίζα προσοχή στις πρίζες και στα ηλεκτρικά καλώδια. Υπάρχει πάντα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
Τα παιχνίδια που θα φέρει ο ΄Αγιος Βασίλης, ας είναι κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών. Θα τα χαρούν περισσότερο!
΄Οσο χαρούμενες και αν είναι οι γιορτινές πλαστικές σακούλες, μην αφήνουμε τα παιδιά μας να παίζουν με αυτές, αν βάλουν μέσα το κεφάλι τους, υπάρχει φόβος ασφυξίας. 
Προσοχή στις καραμέλες για τα  μικρά παιδιά, μπορούν εύκολα να πνιγούν.
Τα οινοπνευματώδη και τα προϊόντα του καπνού να βρίσκονται πάντα εκεί που δεν τα φτάνουν τα μικρά παιδιά, για να αποφύγουμε τις δηλητηριάσεις.
Ποτέ τα παιδιά στην κουζίνα χωρίς επίβλεψη, προσοχή στις καυτές επιφάνειες και μην ξεχνάμε, το χερούλι της κατσαρόλας να μην εξέχει.
Προσοχή στις μπαλκονόπορτες και στα γυάλινα τραπέζια προς αποφυγή σοβαρών τραυματισμών.
Στις γιορτές έχουμε αγορές και πολυκοσμία. Όταν βγαίνουμε με τα παιδιά μας να τα κρατάμε πάντα από το χέρι, από την μέσα πλευρά του πεζοδρομίου.





ΠΗΓΗ...http://iatropedia.com

"ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ" ΚΑΝΙΕΜΠΑ-ΒΥΝΤΡΑ.


Στην γνωστή σε όλη την Μακεδονία ταβέρνα των Προμάχων
"Ο κάτω μύλος" 
δείπνησαν ο προπονητής του ΑΣ Πρόμαχοι Μανώλης Κοβάτσης (Κανιέμπα) και ο διεθνής παίκτης του Παναθηναικού Λουκάς Βύντρα.
Είναι γνωστή η φιλία των δυο αντρών και οι συναντήσεις τους είναι συχνές, όταν το επιτρέπουν οι περιστάσεις.
Το τί διημείφθη μεταξύ τους δεν έγινε γνωστό. αλλά εικάζουμε , ότι συζήτησαν τα πάντα γύρω από την κοινή τους αγάπη, που είναι το ποδόσφαιρο.
Είναι σίγουρο πάντως ότι ο Κανιέμπα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την φετινή χρονιά, που ζει την απόλυτη  καταξίωση της δουλειάς του , κοουτσάροντας την πρωτοπόρο ομάδα των Προμάχων.

Λίγα λόγια για τον Λουκά Βύντρα.


Προσωπικές πληροφορίες
Πλήρες όνομα Λουκάς Βύντρα
Ημερομηνία γέννησης 05 Φεβρουαρίου 1981 (31 ετών)
Τόπος γέννησης Μέστο Αλμπρερχίτσε, Τσεχοσλοβακία
Ύψος 1,84 μ.
Θέση Μπακ, Κεντρικός Αμυντικός, Αμυντικός Μέσος
Πληροφορίες ομάδας
Τρέχουσα ομάδα Παναθηναϊκός
Νούμερο 24
Επαγγελματική καριέρα*
Χρόνια Ομάδα Συμμ.† (Γκ.)†
1998–1999 Αλμωπός Αριδαίας
1999–2000 Πανηλειακός 4 (0)
2000–2001 Βέροια 24 (0)
2001–2004 Πανηλειακός 63 (4)
2004– Παναθηναϊκός 218 (10)
Εθνική ομάδα‡
1997–2005 Ελλάδα U-21 20 (3)
2005– Ελλάδα 41 (0)
* Συμμετοχές και γκολ επαγγελματικής καριέρας για όλες τις διοργανώσεις μέχρι τις 12:26, 15 Μαΐου 2012 (UTC).
† Συμμετοχές (Γκολ).
‡ Συμμετοχές και γκολ εθνικής ομάδας μέχρι τις 12:26, 15 Μαΐου 2012 

ΕΠΑΦΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ.



Έργα Leader-ΟΠΑΑΧ και Φράγμα Αλμωπαίου στο επίκεντρο των επαφών 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, προκειμένου να εξετάσει την πορεία έργων αγροτικής ανάπτυξης που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. 

Στο Υπουργείο, συγκεκριμένα, συναντήθηκε με στελέχη της Ειδικής Διαχειριστικής Αρχής των Κοινοτικών Προγραμμάτων και Υποδομών με τα οποία συζήτησε την πορεία των ενταγμένων έργων της Πέλλας στην Κοινοτική Πρωτοβουλία LEADER (Άξονας 4) και ΟΠΑΑΧ (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου, Άξονας 3). Ο κ. Περιφερειάρχης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών χρηματοδότησης και πρόσθετες πιστώσεις για νέα έργα. Για την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 375.000 ευρώ, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο. 

Για την εξέταση της πορείας του έργου του Φράγματος του Αλμωπαίου, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου. Από την ενημέρωση και επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας κ. Βασίλειο Ράπανο, προέκυψε ότι τις ημέρες αυτές εκδικάστηκαν οι προσφυγές που είχαν υποβληθεί αναφορικά με την ανάδειξη αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης του έργου. Με βάση την συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται τις επόμενες ημέρες η ανάθεση εκπόνησης της οριστικής μελέτης και προμελέτης του έργου και των τευχών δημοπράτησης σε ανάδοχο. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 3,8 εκατομ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Η εκπόνηση της μελέτης αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη του έργου στην προγραμματική περίοδο 2014-2020. 

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑΣΟ ΧΡΗΣΤΟΥ.



Ο αντιδήμαρχος Τάσος Χρήστου εύχεται σε όλους τους κατοίκους του δήμου μας και σε όλο τον κόσμο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...