Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Οι Νέες Ειδικότητες του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ για το 2018-2019!!!



Σας ανακοινώνουμε τις Νέες Ειδικότητες του Δημόσιου ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ για το έτος 2018-2019:
1.Δασική Προστασία
2.Βρεφονηπιοκομία
3.Αμπελουργία-Οινολογία
4.Κομμωτική
5.Βοηθός Φαρμακείου
6.Αρτοζαχαροπλαστική
7.Τουριστικά
8.Ψύξη-Κλιματισμός
9.Φυσικοθεραπεία
10.Αισθητικός Ονυχοπλαστικής-Ποδολογία
---------------------------------------------------------------------------------------------
Από την επικοινωνία μας αυτή, εμείς οι άνθρωποι του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, θέλουμε να κρατήσετε τη σημαντική ευκαιρία που έχετε να εξειδικευθείτε σε μοντέρνα και καινοτόμα αντικείμενα με δωρεάν σπουδές στο μεγαλύτερο ΙΕΚ του Ν. Πέλλας και ένα από τα μεγαλύτερα στην Κεντρική Μακεδονία. Αντικείμενα που είτε εσείς μας προτείνατε και το αφουγκραστήκαμε, είτε οι εξελίξεις επιβάλλουν και η αγορά παρέχει
Διαθέτουμε τόσο την εμπειρία όσο και την απαραίτητη διείσδυση στην αγορά εργασίας κάτι που μας εξασφαλίζει υψηλή αναγνωρισιμότητα και αποδοχή σε πολυάριθμους επαγγελματικούς κλάδους πανελλαδικά.
Μη διστάζετε να επικοινωνείτε μαζί μας ανά πάσα στιγμή, τόσο στα κοινωνικά δίκτυα μέσω της σελίδας μας στο facebook à Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, όσο και με email στέλνοντας το ονοματεπώνυμο και το κινητό σας στο info@iekaridaias.gr για εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική χρονιά Επαγγελματικής Εξειδίκευσης και σταδιοδρομίας ξεκινά και οφείλουμε όλοι να παρακολουθούμε από κοντά, τόσο τις εξελίξεις όσο και τις ευκαιρίες που μας δίνονται.
fb|iekaridaias
site|www.iekaridaias.gr
Instagram|diekaridaias                                                                                                                                        Φιλικά,
Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Γιόρτσος Γεώργιος

Το Aridea Cup τίθεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


Μετά από αίτημα του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας και σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Κο Ιούλιο Συναδινό, το ευρωπαικό πρωτάθλημα της Tenniseurope που διοργανώνεται από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας τίθεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η εξέλιξη αυτή συμβάλει ακόμη περισσότερο στο κύρος της διοργάνωσης και στην αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται από τον όμιλο.
Αυτό σε συνδυασμό με την αναβάθμιση που υπήρξε από την tenniseurope τον Μάρτιο του 2018, όπου στο  Aridea Cup, το Main Draw γίνεται 48 θέσεων από 32 που ήταν μέχρι τώρα και στα αγόρια και στα κορίτσια και 32 θέσεων για τα προκριματικά, συμβάλει στην ανάπτυξη του tennis στην περιοχή, δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους αθλητές να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και επίσης στην όμορφη περιοχή της Αλμωπίας δίνει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους αθλητές και φίλους του tennis.
Το Aridea Cup είναι μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση tennis στην οποία συμμετέχουν αθλητές από την Ευρώπη ηλικίας μέχρι 16 ετών και διεξάγεται κάθε έτος από το 2012 στην Αριδαία, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, με διοργανωτή τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας. Φέτος το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 20 έως την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018-2019


ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018-2019

Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας συνεχίζοντας την ανανεωτική του πορεία και προσπαθώντας πάντα να προσφέρει ΝΕΕΣ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ επαγγελματικές εξειδικεύσεις στο Ν. Πέλλας, σας ενημερώνει για τις Ειδικότητες που προτίθεται να λειτουργήσει το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019: 

    ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
    ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ
    ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
    ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
    ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
    ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ
    ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν ή να διδάξουν σε αυτές, μπορούν να ενημερωθούν από τους αναλυτικούς Οδηγούς Σπουδών (Syllabus) που θα βρουν στο σύνδεσμο: https://1drv.ms/f/s!Aj9WkaKX790FgT6ZzsndgRvB4_LI  

Μέρος της εργαστηριακής κατάρτισης θα λάβει χώρα σε επαγγελματικούς χώρους εκτός του ΙΕΚ, σε συνεργαζόμενους φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Ιατρικές Μονάδες, Παιδικοί Σταθμοί, Κομμωτήρια, Ζαχαροπλαστεία κ.α.)

Σημειώνεται πως η παραπάνω πρόταση ειδικοτήτων, θα πρέπει να λάβει έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, συνήθως, προς τα τέλη Αυγούστου. Μετά από τη σχετική έγκριση, ακολουθούν οι εγγραφές οι οποίες είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ηλεκτρονικές σε ιστοσελίδα που θα υποδείξει το Υπουργείο Παιδείας και θα ανακοινωθεί άμεσα από το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ στο Web (http://iek-edess.pel.sch.gr/) και στο Facebook (https://www.facebook.com/diekedessas) . Μέχρι τότε (προαιρετικά) όσοι επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, Τηλέφωνο και Ειδικότητα προτίμησης) στο email: giekedes@sch.gr ώστε να ειδοποιηθούν άμεσα για την έναρξη των εγγραφών.

Υπενθυμίζεται πως το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ θα παραμείνει κλειστό 1 - 15 Αυγούστου, ενώ από τις 16 Αυγούστου θα λειτουργεί σε πρωινό ωράριο 9:00-14:00 (τηλ. 2381022282).

Ανακοίνωση του Μ.Χ.Σ. Προμάχων για την εκδρομή στη Λεπτοκαρυά (5/8/2018)


Ανακοίνωση για την εκδρομή στη Λεπτοκαρυά (5/8/2018).

Η αναχώρηση των λεωφορείων για την εκδρομή θα γίνει τη Κυριακή στις 8:15 το πρωί.

Η ώρα επιστροφής θα είναι γύρω στις 17:15. (αναχώρηση από την παράλια) 

Υπεύθυνες δηλώσεις γονέων για τους ανήλικους μπορείτε να παραλάβετε από το κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών Τσαμπούρης Αλέξανδρος στους Προμάχους. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την εκδρομή μπορείτε να καλέσετε τον κ. Τσαμπουρη Γιώργο (6976986994).

*όσους θα τους πάρει το λεωφορείο από την Αριδαία να βρίσκονται μπροστά στη μαθητική εστία στις 8:30.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.)»



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.)» σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της
Σύμφωνα με τον Νόμο και το Καταστατικό της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.)» και με την υπ. αριθμ. 290/03.07.2018 απόφαση του Δ.Σ. καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στις 29 Αυγούστου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Έδεσσας για να λάβουν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
ΘΕΜΑ 1ο: Υποβολή και Έγκριση του Ισολογισμού της 28ης εταιρικής χρήσης (01.01.2017 έως 31.12.2017), με τις εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.
ΘΕΜΑ 2ο: Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 2017.
ΘΕΜΑ 3ο: Εκλογή ελεγκτών για την χρήση 2018 (01.01.2018 έως 31.12.2018) και καθορισμός αμοιβής των.
ΘΕΜΑ 4ο: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
ΘΕΜΑ 5ο: Διάφορα θέματα για τα οποία μπορούν να συζητηθούν ή να ληφθούν αποφάσεις  έγκυρα.
Οι μέτοχοι που θα συμμετάσχουν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους πέντε (5) πλήρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της σύγκλισης της Γενικής Συνέλευσης στο Ταμείο της Εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Μέχρι την ίδια ημερομηνία πρέπει να δοθούν στην εταιρεία αποδεικτικά κατάθεσης των μετοχών καθώς και τα πληρεξούσια ή εξουσιοδοτήσεις των αντιπροσώπων των μετόχων.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στις 05 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 25 του καταστατικού της «Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.)»

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΤΣΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που ισχύει από σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 έως και το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018



Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 22/2018) που ισχύει από σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 έως και το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2018:
Η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και πιθανόν μέχρι το βράδυ η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική και κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.

2. Αύριο Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018:  
Κατά διαστήματα η Κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα πιθανόν η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά.

3. Την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018:
Κατά διαστήματα η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πιθανόν η βόρεια Εύβοια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική και κεντρική Στερεά.

4. Την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018:
Κατά διαστήματα η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Ήπειρος και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος (κυρίως η δυτική).

5. Το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018:
Μέχρι το βράδυ κατά διαστήματα πιθανόν η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία, Ημαθία, Πέλλα), η Ήπειρος και η Θεσσαλία (κυρίως η δυτική και η βόρεια).
Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:  
ΓΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ- ΒΡΟΧΕΣ
·         Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·         Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
·         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
·         Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
·         Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...