Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ 1741;


Το έτος 1741 εκδόθηκε στην Νυρεμβέργη ένα πρωτοποριακό έργο για την εποχή του. Η Synopsis Universae Philologiae, έργο του γλωσσολόγου Gottfried Hensel περιείχε όλες τις γνωστές γλώσσες ανα την υφήλιο, καθώς και χάρτες με την ομιλούμενη γλώσσα σε κάθε περιοχή.
Στην περιοχή της Μακεδονίας η ομιλούμενη γλώσσα ήταν φυσικά η Ελληνική καθότι το Ελληνικό στοιχείο υπερτερούσε.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης ό,τι αν και οι χάρτες περιείχαν όλες τις γνωστές γλώσσες σε όλον τον κόσμο,  δεν υπάρχει  πουθενά καταγραμμένη κάποια ψευτομακεδονική γλώσσα.  
Για τον απλούστατο λόγο ό,τι κανένας δεν την είχε ξανακούσει επειδή δεν υπήρξε.
Δείτε εδώ τις ομιλούμενες γλώσσες στην Ευρώπη.



ΠΗΓΗ...http://history-of-macedonia.com

"Ο ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΧΝΕΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Παραμύθια....ο μαγικός κόσμος που συνυπάρχει το δυνατό με το αδύνατο.
 Τα παραμύθια δεν είναι μόνο ψυχαγωγία, αλλά και ένα μέσο για να οδηγηθούμε στην ωριμότητα μικροί και μεγάλοι.
Το παραμύθι διεγείρει τη φαντασία και μας βοηθάει να μπούμε σε κόσμους μαγικούς και ονειρικούς, σε κόσμους που όλα μπορούν να συμβούν! 
Οι βασιλιάδες να ονειροπολούν, οι γίγαντες να αδυνατούν, οι ερωτευμένοι να επιμένουν, οι ταπεινοί να πρωταγωνιστούν, οι έξυπνοι να βοηθούν, οι φτωχοί να διεκδικούν, οι δίκαιοι να ακούγονται,οι γάτοι να μιλούν.
 Ο γνωστός Σουηδός σκηνοθέτης Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, είπε κάποτε πως η διαφορά ανάμεσα στο ψέμα και το παραμύθι είναι ότι το ψέμα είναι για να υπεκφεύγεις τις δυσκολίες της ζωής ενώ το παραμύθι για να τις αντιμετωπίζεις !







facebook: ΕΡΩΤΕΧΝΕΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 100 ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Στην προμήθεια 100 κάδων απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αλμωπίας, με στόχο να διανεμηθούν στους οικισμούς και στην Αριδαία.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, επισκεπτόμενος το Εργοτάξιο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μπάτση και τον Προϊστάμενο κ. Γιώργο Ιατρίδη, ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά.

Σε δήλωσή τους ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ανέφεραν πως η Δημοτική Αρχή μένει πιστή στις δεσμεύσεις της που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας με τέτοιες παρεμβάσεις ουσίας.



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PHILOXENIA


Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η προσπάθεια ανάδειξης των τουριστικών προορισμών της  περιοχής μας αποτελεί βασική αναπτυξιακή επιλογή
Η Π.Ε. Πέλλας συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia


Στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2015 η οποία θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 12 – 15 Νοεμβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη θα συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί όλους τους φορείς, επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και πολίτες της Πέλλας να επισκεφθούν την έκθεση και, ειδικότερα, το περίπτερο 13 (stand 26) της Π.Κ.Μ.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Για ακόμη μία χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA. Πρόκειται για μια διοργάνωση – θεσμό για τον τουριστικό κλάδο η οποία διοργανώνεται για 31η χρονιά. Η Π.Ε. Πέλλας θα προβάλλει το τουριστικό προϊόν στους επαγγελματίες και επισκέπτες με απώτερο στόχο την άνοδο του τουριστικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή και, κατ’ επέκταση, την τοπική οικονομική ανάπτυξη. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε για την ανάδειξη των τουριστικών προορισμών της περιοχής μας σε συνδυασμό με την προβολή του πολιτισμικού θησαυρού της Πέλλας αποτελεί βασική αναπτυξιακή επιλογή». 

«ΟΙ ΔΥΟ ΟΧΘΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ» στο Μαυσωλείο Γαζή Εβρενός στα Γιαννιτσά.


Έκθεση Ιδρύματος Ανταλλαγέντων Λωζάννης
ΟΙ ΔΥΟ ΟΧΘΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και ο Δήμος Πέλλας συνδιοργανώνουν την Έκθεση του Ιδρύματος των Ανταλλαγέντων της Λωζάννης με θέμα: «ΟΙ ΔΥΟ ΟΧΘΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ» στο Μαυσωλείο Γαζή Εβρενός στα Γιαννιτσά. 
Η έκθεση παρουσιάζει μαρτυρίες και φωτογραφίες Ελλήνων και Τούρκων, χριστιανών και μουσουλμά-νων, που οι ίδιοι ή οι πρόγονοί τους το 1922 με τη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1923 με τη Σύμβαση της Λωζάννης υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν σε τόπους ξένους, άγνωστους γι’ αυτούς και να μην επιστρέψουν ποτέ στη γενέθλια γη τους. Μαρτυρίες ανθρώπων που γεννήθηκαν σε μία χώρα, μεγάλωσαν σε άλλη και τελικά νιώθουν ξένοι και στις δύο. Η έκθεση, περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, αποσκοπεί στην αλληλογνωριμία των δύο πληθυσμών που μοιράστηκαν τη δραματική εμπειρία του ξεριζωμού και στη διάσωση της παραμελημένης πολιτιστικής κληρονομιάς που άφησαν πίσω τους οι ανταλλαγέντες. 

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, Ώρα: 6.00 μ.μ.
Μαυσωλείο Γαζή Εβρενός, Γιαννιτσά 

ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΓΑΖΗ ΕΒΡΕΝΟΣ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Πληροφορίες: Γιώργος Σκιαδαρέσης, Αρχαιολόγος
Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, 580 05, Πέλλα, Τηλ. 23820 31160 
Αριθμ. Τηλ/τυπίας: 23820 33092
Ηλ. Δ/νση: efapel@culture.gr - pella.museum@gmail.com
Δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις της Εφορείας 
δημοσιεύονται στους παρακάτω κόμβους: 
http://www.pella-museum.gr
https://www.facebook.com/pages/-Archaeological-Museum-of-Pella/

ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!! -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΡΥΣΑΣ ΤΣΑΚΩΝΩΝ ΡΟΔΩΝΙΑΣ



Στην πρώτη γραμμή όπως πάντα ο Σύλλογος Ποντίων Χρύσας Τσακώνων Ροδωνιάς
βρέθηκε την Δευτέρα 09 Νοεμβρίου 2015 στην συγκέντρωση και πορεία στην Θεσσαλονίκη
την οποία οργάνωσε η ΠΟΕ.

ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!!
ΠΑΡΩΝ ΠΑΝΤΟΥ!!!



Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΛΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ



Την προσοχή των διαβητικών ανδρών, για διαρκή έλεγχο της πάθησης τους, προκειμένου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν χωρίς προβλήματα την σεξουαλική τους ζωή, εφιστούν οι ανδρολόγοι με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη!
Κι αυτό γιατί ο το 50% των διαβητικών ανδρών παρουσιάζουν προβλήματα στύσης,ενώ όταν ο διαβήτης συνυπάρχει με υπέρταση τότε  το 80% των ανδρών έχει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.
Το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας αφού αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς  όπως και  ο σακχαρώδης διαβήτης. Υπολογίζεται μάλιστα  μέσα στην επόμενη δεκαετία από 155.000.000 άνδρες το 1995, οι πάσχοντες θα φτάσουν τα 322.000.000  το  2025.Οι περισσότεροι από τους άνδρες αυτούς πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.
 «Ο διαρκής έλεγχος του σακχαρώδη διαβήτη μειώνει σημαντικά το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας  και οι άνδρες συνεχίζουν να απολαμβάνουν κανονικά την σεξουαλική τους ζωή»αναφέρει ο  διαπρεπής ουρολόγος -ανδρολόγος κ.Κώστας Ρόκκας διευθυντής του Ιατρείου Ουρολογίας Ανδρολογίας στην  Αθήνα  και προσθέτει.

«Η σωστή ενημέρωση των ανδρών, ότι ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί την πιο κοινή αιτία στυτικής δυσλειτουργίας, βοηθάει στην πρόληψη αλλά και έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος».
Αξίζει να τονιστεί, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ότι μέσα σε πέντε χρόνια από την έναρξη του σακχαρώδους διαβήτη το 60% των ασθενών παρουσιάζουν κάποιας μορφής σεξουαλική διαταραχή.
«Με την σωστή αντιμετώπιση και θεραπεία κάθε άνδρας μπορεί να έχει ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Βασικός θεραπευτικός στόχος είναι η αποσύνδεση του άγχους και του φόβου αποτυχίας από τη σεξουαλική λειτουργία. Το υπερβολικό άγχος παίζει βασικό αιτιοπαθογενετικό ρόλο σε όλες τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες» διευκρινίζει ο κ Ρόκκας .
 Οι άνδρες  αυτοί συχνά πανικοβάλλονται, αισθάνονται την αρχή του τέλους της σεξουαλικής τους λειτουργίας. Έτσι αρχίζουν να παρατηρούν προσεκτικά τις σεξουαλικές τους αντιδράσεις με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να αποκτήσουν στύση. Σε μερικούς άνδρες αυτή η περίοδος συνοδεύεται από θλίψη, ευερεθιστότητα, άρνηση, αισθήματα απόρριψης και αποφυγής. Έχει παρατηρηθεί από πολλές έρευνες ότι υπάρχει συνύπαρξη κατάθλιψης και σακχαρώδη διαβήτη, ιδιαίτερα του τύπου ΙΙ.
    ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ   ΣΤΥΣΗΣ - ΜΗΝΥΜΑ  ΓΙΑ  ΔΙΑΒΗΤΗ

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες  πάνω από  το 28% των ανδρών που έχουν διαταραχές της στύσης  είναι  ταυτόχρονα και  διαβητικοί.
Αρκετές φορές οι διαταραχές της στύσης αποτελούν το πρώτο σύμπτωμα με το οποίο εκδηλώνεται η διαβητική νόσοςκαι για αυτό τον λόγο είναι απαραίτητο οι άνδρες να απευθύνονται άμεσα στο γιατρό τους όταν έχουν το πρώτο σύμπτωμα, προκειμένου να υποβληθούν στις αναγκαίες διαγνωστικές εξετάσεις.

 «Οι διαβητικοί ασθενείς, πέρα από το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας ,είναι δυνατόν να παρουσιάσουν και προβλήματα που αφορούν τόσο την εκσπερμάτιση (παλίνδρομη εκσπερμάτιση), όσο και την σεξουαλική επιθυμία»τονίζει ο κ Ρόκκας.
Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι οι διαβητικοί ασθενείς οι οποίοι ρυθμίζονται μόνο με δίαιτα παρουσιάζουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν στυτική διαταραχή από εκείνους που έχουν ανάγκη είτε από ινσουλίνη, είτε από υπογλυκαιμικά φάρμακα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας στους ασθενείς αυτούς σχετίζεται με την πρόοδο της ηλικίας, με την διάρκεια της νόσου, με την εμφάνιση επιπλοκών από των διαβήτη (π.χ. αμφιβληστροειδοπάθεια) καθώς και με τον έλεγχο των επιπέδου του σακχάρου στο αίμα.

 
    ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ  ΤΗΣ  ΣΤΥΤΙΚΗΣ  ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Εκτός από τον καλό έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου, η θεραπεία σε περίπτωση στυτικής δυσλειτουργίας σε διαβητικούς ασθενείς έχει διάφορες μορφές. Συγκεκριμένα:

  • Aγγειογένεση.  Δίνει οριστική λύση   στο πρόβλημα   γίνεται με κρουστικά κύματα-χωρίς φάρμακα, έχει μόνιμο αποτέλεσμα, είναι  ανώδυνη , μη επεμβατική και χωρίς καμία παρενέργεια.
  • Φάρμακα από το στόμα (σιλδεναφίλη, ταδαλαφίλη, βαρδεναφίλη)αβαναφιλη. Τα φάρμακα αυτά στους διαβητικούς παρουσιάζουν σχετικά μικρότερα ποσοστά επιτυχίας από εκείνα που παρουσιάζουν σε μη διαβητικούς ασθενείς
  •  Ενδοπεικές ενέσεις
  •  Τοποθέτηση ενδοπεικών προθέσεων: Στους διαβητικούς παρουσιάζονται ελαφρώς πιο αυξημένα ποσοστά επιμόλυνσης της πρόθεσης και για αυτό τον λόγο πριν την χειρουργική επέμβαση πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η διαβητική νόσος είναι καλά ελεγχόμενη.
 

www.krokkas.gr,   Τηλ.210 6149386, 6944463321

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ 2015


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών


Θέμα: Για τη μισθοδοσία των εργαζόμενων στις Περιφέρειες.


Στις 31-12-2015 τελειώνει η ισχύς της νομοθετικής ρύθμισης (άρθρο 5 ν. 4047 Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 16-12-2011 «Κατεπείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015 και του Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2011»), σύμφωνα με την οποία καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό η μισθοδοσία των μονίμων και των με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζομένων, που μεταφέρθηκαν ή μετατάχτηκαν από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας στις Περιφέρειες και τους Δήμους, σύμφωνα με τον ν. 3852/2010.
Σημειώνουμε ότι οι υπάλληλοι αυτοί αποτελούν τακτικό προσωπικό των Περιφερειών, που μεταφέρθηκε από τις περιφερειακές υπηρεσίες των υπουργείων στα οποία είχαν προσληφθεί ως «κρατικοί υπάλληλοι», στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και στην συνέχεια στις αιρετές Περιφέρειες, σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. 
Η σύνδεση της μισθοδοσίας των εργαζομένων με τους πόρους των Περιφερειών και την ανταποδοτικότητα και μάλιστα την ώρα που τα τελευταία 6 χρόνια οι ΚΑΠ έχουν μειωθεί πάνω από 60%, μόνο προβλήματα θα προσθέσει στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Εξάλλου οι συνεχείς μειώσεις των ΚΑΠ τα τελευταία χρόνια και η «αφαίρεση» των αποθεματικών τους, έχουν δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες στη λειτουργία όλων των Περιφερειών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί ποια μέτρα έχουν πάρει προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα και να συνεχιστεί από 1-1-2016 απρόσκοπτα η μισθοδοσία των εργαζομένων αυτών, από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Χρήστος Κατσώτης
Γιάννης Δελής
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης
Νίκος Μωραΐτης
Κώστας Στεργίου
Μανώλης Συντυχάκης
Σταύρος Τάσσος

ΔΕΚΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ



Γιάννης Σηφάκης:  Αρχίζει η αντίστροφη πορεία για την υγεία στην Πέλλα

Η κυβέρνηση ενέκρινε την πρόσληψη 10 επικουρικών στην Πέλλα
Θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη Υπουργού- Υφυπουργού- Διοικητή ΥΠΕ  και βουλευτών για τα Νοσοκομεία της ΚεντρικήςΜακεδονίας
Η κυβέρνηση αφού αύξησε τον προϋπολογισμό των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών προκήρυξε 10 θέσεις επικουρικών γιατρών στην Πέλλα σύμφωνα με τα αιτήματα του νοσοκομείου. 
Επίσης σε συνάντηση, πριν λίγες μέρες, στο Υπουργείο Υγείας του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδη  με το γραφείο του Υπουργού Υγείας Αντρέα Ξάνθου και του υφυπουργού Παύλου Πολάκη αποφασίστηκε να οργανωθεί ευρεία σύσκεψη για τα Νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας με συμμετοχή του Υπουργού, του Υφυπουργού, των διοικητών της 3ης και 4ης ΥΠΕ και των βουλευτών για τα προβλήματα της υγείας στην Κεντρική Μακεδονία. Ακόμη ετοιμάζεται η πρόσληψη 1000 θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Υγεία και θα ακολουθήσει η προκήρυξη άλλων 2500 θέσεων.  

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Ο Κωστίκας και ο Γιωρίκας δίνουν εξετάσεις για το δημόσιο.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...