Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΝΟΣ ΜΩΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ.


Η μάχη του μικρού Κρίστιαν, με μοναδικό όπλο το χαμόγελο
Μια μητέρα, της οποίας ο γιός γεννήθηκε χωρίς μάτια εξαιτίας μιας σπάνιας μορφής λυκοστόματος, δημοσίευσε στο YouTube ένα συγκινητικό βίντεο, το οποίο περιγράφει τον αγώνα που έδωσε το ίδιο το παιδί και πως κατάφερε να νικήσει το πρόβλημα με το γέλιο του.

SOS ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ 15 ΧΩΡΩΝ.


Οι επιστημονικές Ακαδημίες 15 χωρών απηύθυναν κοινό κάλεσμα στους ηγέτες των ισχυρών κρατών να αναλάβουν συντονισμένη δράση για τα σοβαρά προβλήματα του πλανήτη, ιδίως σε σχέση με το περιβάλλον, προτού είναι πολύ αργά, ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον των επόμενων γενεών.

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.


Πώς ένα μπλουτζίν έφερε τους νεοναζί στη Βουλή και άλλες ιστορίες ελληνογερμανικής «φιλίας».
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ "TIME" ΠΡΟΚΑΛΕΙ.


Το εξώφυλλο συνοδεύει ένα κεντρικό άρθρο του τεύχους του Time σχετικά με τη μέθοδο “attachment parenting” του Dr Bill Sears και σχολιάστηκε από το Guardian: ο Sears ενθαρρύνει τις γυναίκες να θηλάζουν τα παιδιά τους μέχρι έξι ετών, να κοιμούνται μαζί τους και να μην αποχωρίζονται τα μωρά τους, ώστε να μην περνούν χρόνο χωριστά.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΤΟΥ ΠΑΕΙ Ο… ΚΟΛΟΜΒΟΣ!

15
Μέσα στο δάσος του Cockaponset State Forest στο Νότιο Connectikut, κοντά στο χωριό Guiulford, βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Νοτίου Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα.

ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ: ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ;

15
Η είσοδος προς το δωμάτιο Διαλογισμού των αρχηγείων των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη έχει μάκρος 33 πόδια και πλάτος 18 πόδια (6 + 6 + 6 = 18)!

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ.


Όλοι θα έχετε παρατηρήσει , στον καθαρό ουρανό , τις ουρές-ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα . Θα έχετε προσέξει επίσης κάποιες φορές ότι οι ουρές αυτές είναι ασυνήθιστα μακριές , και παραμένουν στο ίδιο σημείο στον ουρανό , ενώ σιγά-σιγά απλώνονται προς τα πλάγια . Τί είναι τελικά αυτά τα ίχνη , πως δημιουργούνται , τι σκοπό έχουν ; Μήπως μας κρύβουν κάτι ;

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ.


Δείτε τα παρακάτω ποδήλατα, τα οποία είναι φτιαγμένα από απλούς ανθρώπους. Σε πολλές περιπτώσεις αυτά είναι πολύ περίεργα, όμως σε ορισμένες μπορούμε να πούμε πως η ομορφιά τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή…

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ "ΒΑΣΙΛΕΙΣ".


Στη Μόσχα για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
Αναμένεται να είναι μεγάλης διάρκειας (τριών εβδομάδων), με το πρώτο παιχνίδι να τελειώνει, νωρίτερα την Παρασκευή, με ισοπαλία.

ΜΗΝΥΜΑ Δ.ΠΑΣΟΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ.


   
 Η 13 Μαΐου είναι ημέρα αφιερωμένη στις Μητέρες όλου του κόσμου. Στα πρόσωπα που μας δημιουργούν, μας μεγαλώνουν, μας στηρίζουν μας ενισχύουν μας εμπιστεύονται, μας αποτρέπουν, μας καθοδηγούν. Αποτελεί μια ιδιαίτερη μέρα για όλους μας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-FYROM.


Έξι (6) συνολικά προτάσεις πρόκειται να υποβάλλει ο Δήμος Αλμωπίας στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας ΙΡΑ Ελλάδα-FYROM 2007-2013. Γενικός στόχος του προγράμματος είναι «η ενδυνάμωση της σύγκλησης στην περιοχή εφαρμογής του Προγράμματος μέσω της προώθησης της αειφόρου τοπικής ανάπτυξης».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ.


Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας και των ενεργειών του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Πασόη Δημήτριου, για την ευαισθητοποίηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ, προκειμένου να μεριμνήσουν για την άμεση  εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών στις καλλιέργειες κερασιάς, δαμασκηνιάς, βερικοκιάς και όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή 11 Μάιου, συνάντηση  στο Δημαρχείο με τον Προϊστάμενο του περιφερειακού υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας κ. Κουντουρά Μιχάλη καθώς και την Τμηματάρχη κα. Παππά Μαρία. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερώσει ο  Δήμαρχος

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Χθες, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα ξεκίνησε η Εσπερίδα στο Γυμνάσιο Προμάχων με θέμα

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...