Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΨΗΛΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ.


Τα ψηλά τακούνια τα λατρεύουν όλες οι γυναίκες και αυτό γιατί κάνουν τη σιλουέτα τους να φαίνεται πιο λεπτή, τις γάμπες τους πιο ψηλές και τη στάση του σώματος τους πιο σωστή.




Η αλήθεια είναι, όμως, πως δεν ξέρουν όλες οι γυναίκες να περπατάνε με άνεση πάνω σε ψηλά τακούνια. Φυσικά και αυτό, όπως και πολλά άλλα στη ζωή, είναι ζήτημα εξάσκησης.


Ακολούθησε τις συμβουλές μας και ετοιμάσου για υψηλές επιδόσεις.

1. Μη ξεκινήσεις με πολύ ψηλά τακούνια, αλλά με μεσαίου μεγέθους που μπορείς να τα ελέγξεις πιο εύκολα. Ευτυχώς, η φετινή μόδα επιτρέπει τα midi τακούνια που μερικές σεζόν πριν ήταν κόκκινο πανί.

2. Επέλεξε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια που δεν πιέζει το πόδι σου στο μπροστινό μέρος, δεν κακοποιεί την καμάρα σου και δεν σου δημιουργεί φουσκάλες στη φτέρνα. Με λίγα λόγια, αν θέλεις ψηλά και άνετα τακούνια, επένδυσε σε ένα καλό ζευγάρι.

3. Τα τακούνια έχουν τη τάση να σπρώχνουν το σώμα προς τα μπροστά. Για να ισορροπήσειςκαλά πάνω τους, κράτησε τη πλάτη και το κεφάλι σου προς τα πίσω.



4. Κατά τη διάρκεια του περπατήματος το βάρος του σώματος μετατοπίζεται από το ένα πόδι στο άλλο και ουσιαστικά συγκεντρώνεται στην περιοχή του μεταταρσίου και των δαχτύλων. Αν δεν είσαι συνηθισμένη στα μεγάλη ύψη, ξεκίνησε με ένα ζευγάρι ανοιχτά πέδιλα που δεν εγκλωβίζουν την μπροστινή περιοχή.

5. Με τα τακούνια δεν μπορείς να κάνεις μεγάλα βήματα. Συνήθισε να περπατάς αργά και σταθερά και όχι σα να φοράς τα αθλητικά σου και τρέχεις στο γήπεδο.

6. Μην φοράς ποτέ καινούρια τακούνια σε ένα event που θα μείνεις πολύ ώρα όρθια ή θα περπατήσεις. Το καλύτερο, μάλιστα, είναι να φορέσεις τα τακούνια σου πρώτα στο σπίτι για να τα ανοίξεις και να τα φθείρεις λίγο από κάτω για να μην γλιστράνε.



7. Τα τακούνια λειτουργούν πολύ διαφορετικά στον δρόμο απ’ ό,τι σε ένα εσωτερικό χώρο με χαλί. Αν είσαι αρχάρια, μη κάνεις ηρωισμούς και απέφυγε τα πλακόστρωτα και τις άλλες επικίνδυνες αποστολές.

8. Τα τακούνια με την υποστηρικτή πλατφόρμα στο μπροστινό μέρος (φιάπα) είναι πολύ πιο άνετα καθώς το ύψος τους μοιράζεται. Έτσι, μπορείς να φοράς πολλούς πόντους αλλά στο περπάτημα να αισθάνεσαι τους μισούς.

9. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικοί πάτοι που θα διευκολύνουν πολύ τι περπάτημα σου πάνω σε τακούνια. Υπάρχουν πάτοι από gel που απορροφούν τους κραδασμούς, άλλοι που εμποδίζουν την ολίσθηση των ποδιών προς τα μπροστά, άλλοι που υποστηρίζουν την καμάρα και άλλοι που ενδείκνυνται για όσους έχουν πρόβλημα με το μετατάρσιο. Αναζήτησέ τους σε φαρμακεία.



10. Μετά από μια περιπέτεια σε μεγάλο ύψος, τα πόδια σου τα μόνο που ονειρεύονται είναι ένα ζεστό ποδόλουτρο. Αντάμειψέ τα για να μπορούν και την επόμενη μέρα να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη.




ΠΗΓΗ...http://www.galsnguys.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΕ ΧΑΜΕΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΛΑΠΤΟΠ.



Το να χάσει κάποιος το smartphone του ή το laptop του μπορεί να είναι χειρότερο και από την απώλεια του πορτοφολιού καθώς οι συσκευές αυτές κρύβουν μέσα πολλά προσωπικά δεδομένα που κανείς δεν θα ήθελε να πέσουν στα χέρια τρίτων. Ενδεχομένως μάλιστα όσοι τα βρουν να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κοινωνικών δικτύων.

Βέβαια υπάρχουν και καλά νέα, αφού στην διαδικτυακή αγορά κυκλοφορούν εφαρμογές μέσω τον οποίων μπορούμε να εντοπίσουμε την κλεμμένη συσκευή μας αλλά και να προστατέψουμε τα δεδομένα μας.

Κλασσικά παραδείγματα τέτοιου είδους εφαρμογών είναι το Find my iPhoneγια το iPhone και το Android Lost για κινητά Android. Με αυτές μπορείτε να εντοπίσετε την συσκευή σας, να την κλειδώσετε, ακόμα και να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας, σε περίπτωση που η ανάκτησή της είναι αδύνατη. Μάλιστα το Android Lost έχει τη δυνατότητα να σας σταλεί το νούμερο του κλέφτη, μόλις αυτός τοποθετήσει την δική του κάρτα sim στο κινητό σας.

Μάλιστα τέτοιες εφαρμογές έχουν λύσει αρκετές φορές και τα χέρια της αστυνομίας αφού οι αρχές χρησιμοποίησαν πληροφορίες από παρόμοια λογισμικά για να βρουν τα κλοπιμαία και να τα επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους.

Εφαρμογές σε smartphone και laptop κατά των κλεφτών

Prey

Υποστηρίζεται σε συσκευές Android και υπολογιστές Apple και Windows. Όταν κλαπεί η συσκευή σας μπορείτε να την παρακολουθήσετε εντοπίζοντας την μέσω ασυρμάτων δικτύων, ακόμα και να χρησιμοποιήσετε την φωτογραφική μηχανή για να δείτε το πρόσωπο του κλέφτη. Είναι δωρεάν, με επιλογή πληρωμής αν θέλετε περισσότερες επιλογές ή να εντοπίσετε παραπάνω από μία συσκευή.

LockItTight


Το λογισμικό αυτό, το οποίο υποστηρίζεται σε συσκευές Android και Windows μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη διαφόρων στιγμιοτύπων από την οθόνη της συσκευής ώστε να ξέρετε τι ακριβώς κάνει το άτομο που σας έκλεψε τη συσκευή. Φυσικά υποστηρίζει και εντοπισμό.

StealthGenie

Ουσιαστικά πρόκειται για λογισμικό παρακολούθησης και υποστηρίζεται σχεδόν σε όλα τα κινητά. Δεν είναι ανιχνεύσιμο και συλλέγει δεδομένα σχετικά με κλήσεις, μηνύματα και άλλες δραστηριότητες, τα οποία αποστέλλει σε ένα ασφαλή λογαριασμό. Επίσης υποστηρίζει εντοπισμό θέσης, διαγραφή των δεδομένων σας σε περίπτωση κλοπής και σας ειδοποιεί αν κάποιος προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το κλεμμένο κινητό σας με κάποιον άλλο αριθμό. Το μόνο αρνητικό είναι το ότι η εφαρμογή είναι μόνο επί πληρωμή.





ΠΗΓΗ...iefimeridahttp://www.e-magazino.gr

"ΒΑΣΑΝΟ Η ΣΚΕΨΗ, ΜΑΡΤΥΡΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ".

Βάσανο η σκέψη, μαρτύριο η απόφαση.«Μα, γιατί δεν εξεγείρεται κανείς;»
«Μα γιατί δεν βγαίνει κανείς στους δρόμους;»
«Μα, τι γίνεται και τα δεχόμαστε όλα με σκυμμένο το κεφάλι;»
«Μας ψεκάζουν;»

Τρία χρόνια ακούγονται τα ίδια ερωτήματα.
Πάντα, αυτός που τα κάνει, απευθύνεται στους άλλους.Ποτέ στον εαυτό του.
Επίκληση στη λύπηση των υπόλοιπων είναι.
Κραυγή καναπέ.Ακούνητου καναπέ μπροστά σε δελτίο ειδήσεων των 8.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που θα φωνάξει «Κλέφτες είναι όλοι τους» και μετά θα τους ψηφίσει.
Ακόμα, πολλές φορές, αναίσχυντα, ο ίδιος λοιδωρεί τους αυτόχειρες γιατί αυτοκτόνησαν «οι ηλίθιοι και δεν ζώστηκαν βόμβα να πάνε να τους ανατινάξουν»
Ποιους; Δεν ξέρει.
Τίποτα δεν ξέρει.
Τίποτα δεν καταλαβαίνει.
Τον μαστιγώνουν οι πληροφορίες, τα κακά μαντάτα, η κάθοδος προς τα κάτω, αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Είναι ηλίθιος; Βλάκας;
Έγινε οικειοθελώς μέσα στα χρόνια.
Έμαθε, συνήθισε να μην σκέφτεται,να μην κρίνει και εν τέλει να μην αποφασίζει για τίποτα.
Μέτραγε για αγγαρεία τη σκέψη, ήθελε να΄ναι «ξένοιαστος»
Τι εννοούσε ξένοιαστος;
Να καταναλώνει εννοούσε, να έχει φράγκα να ξοδεύει.
Και του τα δώσανε .Δανεικά.
Και για αντίτιμο δεν τους παραχώρησε με την ψήφο του μόνο την διακυβέρνηση για 4 χρόνια. Τους παραχώρησε με χαρά και ανακούφιση το σκέπτεσθαι, το κρίνειν και το αποφασίζειν εν λευκώ.
Φτάνει να του δίνανε χλίδα και κατανάλωση.
Και έτσι μεγάλωσε και τα παιδιά του.
Τώρα λοιπόν που έφτασε η ώρα να σκεφτεί, να κρίνει, να αποφασίσει και να πράξει, δεν μπορεί, είναι ανίκανος.
Και σαν χάνος κοιτά τον ουρανό μπας και βρέξει μάννα.
Και ψάχνει κανέναν σωτήρα να του παραχωρήσει και πάλι το σκέπτεσθαι και τα υπόλοιπα με αντίτιμο τα φράγκα.
Δεν βρίσκει κάποιον να του δώσει ευμάρεια, ψέματα κάργα και μίσος για τον διπλανό του δίνουν. Και τα καταπίνει αμάσητα και μισεί και περιμένει.
Τι περιμένει;
Ούτε αυτός ξέρει αφού δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτα και να καταλάβει.

Έτσι ο πολυμήχανος Οδυσσέας κατάντησε ο κουτοπόνηρος Σάκης της σύγχρονης Ελλάδας, ο βολεψάκιας, ο παρτάκιας.
Αλλά τέλειωσε η μοίρα του Σάκη.
Και δεν υπάρχει Οδυσσέας, κάτι λίγοι μόνο, που δεν τους ακούν οι Σάκηδες.
Δεν καταλαβαίνουν τι λένε ο Οδυσσέας δίπλα τους και τον μισούν γι αυτό.
Τον μισεί τον δίπλα ο Σάκης, κυρίως γιατί μπορεί και σκέφτεται.
Την άγνοια του μισεί τελικά, την αδυναμία του να σκεφτεί.

Έτσι, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα όλοι προσμένουν ένα θάμα.

Σοφία Λαμπίκη




ΠΗΓΗ...
http://www.ramnousia.com

"ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΟΝΕΙΡΑ" ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!.

Μικρά αλλα καθαρά όνειρα Ενα Ε ΞΑ Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο άρθρο




Φανταστείτε ξαφνικά τα όνειρά μας να κοβόντουσαν στα μέτρα μας. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Να δουλεύαμε με τα υλικά που έχουμε. Να παράγαμε αυτό που μπορούσαμε. Να είχαμε επάρκεια σίτισης και πρώτων υλών δικές μας. Να μοιράζαμε τις ικανότητές μας, τις γνώσεις μας και να τις προσφέραμε στην πραγματική ανάπτυξη του τόπου μας. Να είμαστε μικροί αλλά με καθαρά όνειρα κι όχι με πλαστές ανάγκες.

Σαν λαός είμαστε φύση πολυμήχανοι. Είμαστε φύση χαρούμενοι, γλεντζέδες.
Ποιος έχει πάρει το γέλιο από το πρόσωπό μας? 
Ποιος μας ανάγκασε να γίνουμε κάτι ασύμβατο με τη φύση μας και με το τόπο μας? Τι δουλειά έχουμε εμείς να φτιάχνουμε ουρανοξύστες για να κρύβουμε τον ήλιο μας, όπως αναγκάστηκαν να κάνουν λαοί που έψαχναν να τον βρουν. 

Τι δουλειά έχουμε εμείς να χρειαζόμαστε αυτοκίνητα που έχουν προδιαγραφές για τεράστιους αυτοκινητόδρομους, μεγάλες αποστάσεις, δύσβατα μέρη, όταν με μια βόλτα γυρνάμε από την μια άκρη της πατρίδας μας μέχρι την άλλη άνετα. Τι δουλειά έχουμε εμείς να τρώμε ετοιματζίδικα φαγητά, να βάζουμε πλαστικά βούτυρα στα πιάτα μας, να τρώμε μολυσμένα κρέατα, να πίνουμε σφραγισμένα νερά, σ΄ενα τόπο που ανθούν όλων των ειδών τα φρούτα, τα λαχανικά, τα βότανα, ευλογημένα από τη φύση, τον ήλιο, τη θάλασσα, με άφθονα νερά που βγαίνουν μέσα από τα βουνά μας, τις πηγές μας, με τόσο μικρό πληθυσμό που ακόμα κι όσοι ήθελαν το κρέας τους μπορούσαν να το βρουν χωρίς τοξίνες, καθαρό και τα γαλακτοκομικά τους αγνά όπως ήταν κάποτε. 

Τι δουλειά έχουμε να ακριβοπληρώνουμε ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, δεν μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας?

Που πήγαν και γιατί έκλεισαν παραδοσιακές ελληνικές επιχειρήσεις που οι πατεράδες μας προμηθευόντουσαν από τα ρούχα που φόραγαν μέχρι τα ψυγεία τους, τις κουζίνες τους. 

Που είναι η έρευνα και τεχνολογία που θα μπορούσε να ανθίζει από ικανότατους επιστήμονες που έφυγαν κακήν κακώς αγνοημένοι και διαπρέπουν σε ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια του εξωτερικού?

Που είναι οι τεχνίτες μας, οι καλλιτέχνες μας που το ξέρουμε πως είναι αστείρευτοι και κάθε φορά που τους δόθηκε η δυνατότητα δημιούργησαν μικρά θαύματα.

Που είναι οι γιατροί μας, οι μηχανικοί μας, να εργάζονται σε ελληνικά ιδρύματα, σε ελληνικές επιχειρήσεις στα μέτρα των αναγκών των Ελλήνων. 
Στα μέτρα του χώρου που μας αναλογεί και που μπορούσαμε να τον έχουμε κάνει στολίδι.
Πόσοι προδότες δούλεψαν για να καταντήσει έτσι αυτός ο τόπος? 
Πόσοι ανόητοι και φιλοτομαριστές κάτοικοι λάτρεψαν τόσο πολύ το ξενόφερτο, το ασύμβατο και κατανάλωσαν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους για να καταφέρουν να είναι άρρωστοι, αποχαυνωμένοι και τελικά πεινασμένοι, σαν τα ποντίκια πιασμένοι σε μια φάκα που οι ίδιοι επέτρεψαν να στηθεί.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε επί τέλους, πως αυτή η δυστυχία που νοιώθουμε μέσα μας, αυτό το κενό, αυτή η μιζέρια που δεν μπορούμε να τινάξουμε από πάνω μας, είναι γιατί αναγκάσαμε τη φύση μας να υποταχθεί σε κάτι ασύμβατο με αυτό που είναι μέσα στο κύτταρο μας. Αναγκαστήκαμε να διασκεδάζουμε ψεύτικα, να τρώμε πλαστικά, να γλεντάμε αμερικάνικα, να ντυνόμαστε ευρωπαϊκά, να τρώμε βλακείες, να τραγουδάμε σε ακαταλαβίστικα, να έχουμε σαν πρότυπα μοντέλα ανθρώπων και αντιλήψεων που συγκρούονται συνέχεια με αυτό που θα μπορούσαμε να είμαστε. 

Μάθαμε να επιθυμούμε ότι δεν είμαστε και πνίξαμε αυτό που θα μπορούσαμε να γίνουμε. Μάθαμε να φοράμε ένα ακριβό αλλά στενό κοστούμι φτιαγμένο για κάποιον άλλο και κρύψαμε τα ρούχα μας, αυτά που μας έκαναν να διαφέρουμε, να νοιώθουμε ελεύθεροι και ατίθασοι, σ΄ενα παλιοντούλαπο, και μάθαμε να ντρεπόμαστε για αυτά που θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι και να επιδεικνύουμε σαν μαγκιά τα αίσχη που θα έπρεπε να σιχαινόμαστε.

Ναι ξέρω, όλα αυτά είναι πλέον όνειρα απατηλά, σκέψεις παιδιάστικες που δεν έχουν καμιά σχέση με τη πραγματικότητα. Και ποιος τη δημιουργεί επί τέλους αυτή τη γ@μημένη πραγματικότητα? 
Θα μας τσακίσουν έτσι και τολμήσουμε να κάνουμε τέτοια όνειρα λένε πολλοί. 
Θα μας κάνουν χίλια κομμάτια έτσι και σηκώσουμε κεφάλι. 
Και το λένε σε εμάς και το δεχόμαστε, την ίδια στιγμή που παπαγαλίζουμε τη θυσία των τριακοσίων, ή την έξοδο του Μεσολογγίου. 
Αποδεχόμαστε εμείς το γεγονός πως πρέπει να αρκεστούμε σε όσα μας επιβάλουν γιατί αλλιώς θα μας θερίσουν οι μεγάλες δυνάμεις, εμείς, που είπαμε ξανά και ξανά χίλιες φορές το «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή...» Ναι όντως, από ότι βλέπω το πρόβλημα είναι πως δεν είπαμε εμείς τη παραπάνω φράση.
Απλά τη παπαγαλίζαμε υποχρεωτικά στο σχολείο.
Δεν τη καταλάβαμε. 
Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το νόημά της. Η καλύτερα δεν έχουμε καμιά διάθεση να την ακολουθήσουμε.
Το δικό μας ρητό έγινε «καλύτερα μια ζωή φτηνιάρικο βόλεμα και ταπείνωση, παρά μιας ώρας αξιοπρέπεια αλλά με ακριβό τίμημα...»
Το να μιλάει κανείς για όλα αυτά πλέον μοιάζει γελοίο. 
Ανούσιο.
Γραφικό.
Κι εφόσον η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η ικανότητα να αυτοδιαχειριστεί κάποιος το τόπο του, η επιθυμία να αγαπάει κάποιος τη πατρίδα του και τους συνανθρώπους του και να μπορεί να δουλεύει έντιμα για την ανάπτυξη και την ευημερία είναι γραφικότητα, τότε
Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε να πνιγούμε.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΚΑ-Ο ΜΕΘΥΣΟΣ ΙΕΡΕΑΣ.


1Θαύματα και αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία

Όταν ο π. Βενέδικτος Πετράκης (1961) ήταν ιεροκήρυκας στα Γιάννενα, πήγε ένα κυριακάτικο πρωινό να λειτουργήσει και να κηρύξει σε κάποια εκκλησία της πόλης.

   Έξω από το ναό είδε έναν άνθρωπο, που πουλούσε με το καροτσάκι του σύκα.
   - Σκέπασέ το, ευλογημένε, του λέει, κι έλα μέσα στην εκκλησία να λειτουργηθείς. Μετά τη λειτουργία θα τα πουλήσεις όλα.
   - Παπούλη μου, αποκρίθηκε εκείνος με ύφος θρασύ, εσύ στη δουλειά σου κι εγώ στη δουλειά μου!
    - Ε, καλά... Τότε να ξέρεις πως, μέχρι να τελειώσει η λειτουργία, όλα θα σκουληκιάσουν, του λέει προφητικά ο γέροντας.
   Και πράγματι, όλα σκουλήκιασαν και τα πέταξε!
   όταν μετά τη λειτουργία ο π. Βενέδικτος έβγαινε από την εκκλησία, έτρεξε μετανοημένος και του ζήτησε συγχώρηση.

Ο μέθυσος Ιερέας

   Ζει ακόμα ο επίσκοπος που διηγήθηκε τούτη την ιστορία. Είναι αληθινή ιστορία κι έχει βαθύ νόημα, γιατί αναφέρεται στην προσευχή των ζώντων για τους τεθνεώτες. Οι προσευχές αυτές πάντοτε εισακούονται, μα πιο πολύ την ώρα της θείας λειτουργίας.
   Ο επίσκοπος που αναφέραμε είχε στην περιοχή του έναν ιερέα, τον παπα-Γιάννη, ευλαβικό και σ' όλους αγαπητό. Μάλιστα στην αγία πρόθεση αργούσε λίγο, γιατί διάβαζε πολλά ονόματα.
   Είχε όμως ένα φοβερό ελάττωμα˙ του άρεσε το κρασί. Όσο καλός ήταν στα καθήκοντά του, τόση αδυναμία είχε στο πιοτό. Πολλοί του έλεγαν να κόψει αυτό το πάθος, το τόσο αταίριαστο σε λειτουργό του Θεού. Το καταλάβαινε κι ο ίδιος, έκλαιγε με παράπονο, έκανε μερικές προσπάθειες, αλλά σε λίγες μέρες άρχιζε πάλι τα ίδια.

   Μια μέρα που είχε υποκύψει πάλι στο πάθος του, πήγε στην εκκλησία και, όπως ήταν μισοζαλισμένος, έβαλε "Ευλογητός" κι άρχισε τη θεία λειτουργία. Παραχώρησε όμως ο Θεός και κάποια στιγμή παραπάτησε μέσα στο ιερό, οπότε του έπεσαν από τα χέρια τα τίμια Δώρα.
   Πάγωσε απ' το φόβο του. Έπεσε κάτω κλαίγοντας κι άρχισε να μαζεύει με τη γλώσσα το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Ένιωθε την ενοχή να τον πνίγει, γιατί το έπαθε επειδή ήταν ζαλισμένος από το κρασί.
   Πήγε στο επίσκοπο κι εξομολογήθηκε το φρικτό του αμάρτημα. Κι εκείνος την άλλη μέρα, ύστερα από πολλή περίσκεψη, κάθησε στο γραφείο του και πήρε την πένα στο χέρι. Έπρεπε να κινήσει τη διαδικασία για την καθαίρεση του παπα-Γιάννη, αλλά...
   Εκεί που το χέρι του επισκόπου στεκόταν διστακτικό, βλέπει ξαφνικά σαν σε όραμα να βγαίνουν μέσ' από τον τοίχο του δωματίου χιλιάδες άνθρωποι. Είχαν μάτια πονεμένα και περνούσαν μπροστά του λέγοντας:
   - Όχι, Δέσποτα, μην τιμωρείς τον παπά, μην τον καθαιρέσεις, συγχώρεσέ τον!
   Περνούσαν αμέτρητες στρατιές ανθρώπων, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, καλοντυμένοι ή φτωχοντυμένοι, αληθινό συλλαλητήριο ψυχών. Κι όλοι χειρονομούσαν προς το μέρος του, φώναζαν και παρακαλούσαν επίμονα:
   - Όχι, Σεβασμιότατε, μην το κάνεις αυτό, μη διώξεις τον παπά μας! Αυτός μας θυμάται και μας βοηθάει σε κάθε λειτουργία, μας λυπάται αληθινά, είναι φίλος μας! Μην τον καθαιρέσεις! Μη! Μη! Μη!...

   Κράτησε αρκετή ώρα αυτή η οπτασία. Ο επίσκοπος, έκπληκτος, παρακολουθούσε αυτή την ανθρωποθάλασσα να φωνάζει και να ικετεύει για τον μέθυσο ιερέα. Κατάλαβε πως ήταν οι ψυχές των νεκρών που μνημόνευε ο παπα-Γιάννης όταν λειτουργούσε. Κι αυτή η μνημόνευση τους ανακούφιζε πολύ, όσο το νερό τον διψασμένο στην καλοκαιριάτικη ζέστη. "Να η χειροπιαστή απόδειξη", σκέφτηκε, "πως οι προσευχές μας αναπαύουν τις ψυχές των νεκρών". Ύστερα έστειλε και κάλεσε τον ιερέα.

   - Δε μου λες, παπα-Γιάννη, μνημονεύεις πολλά ονόματα στην αγία πρόθεση όταν λειτουργείς;
   - Εκατοντάδες, Σεβασμιότατε. Δεν τα έχω μετρήσει.

   - Γιατί το κάνεις αυτό και καθυστερείς τη λειτουργία; τον μάλωσε τάχα ο επίσκοπος.
   - Λυπάμαι πολύ τους πεθαμένους, γιατί δεν έχουν από αλλού βοήθεια, παρά μόνο απ' τις ευχές της Εκκλησίας. Γι' αυτό παρακαλώ τον Ύψιστο να τους αναπαύσει. Έχω ένα βιβλίο και γράφω μέσα όλα τα ονόματα που μου δίνουν για μνημόνευση. Αυτή την τάξη παρέλαβα από τον πατέρα μου, που ήταν επίσης παπάς.
   - Καλά κάνεις, συμφώνησε ο επίσκοπος, έχουν ανάγκη οι ψυχές. Συνέχισε να κρατάς την τάξη αυτή. Πρόσεξε μόνο να μην ξαναμεθύσεις. Από σήμερα δε θα ξαναβάλεις κρασί στο στόμα σου. Αυτός είναι ο κανόνας που σου δίνω. Είσαι συγχωρημένος.
   Πραγματικά, ο παπα-Γιάννης ελευθερώθηκε οριστικά από το πάθος του πιοτού. Μόνο που στέκει στην προσκομιδή περισσότερο τώρα, μνημονεύοντας τα ονόματα των "τεθνεώτων".

Θαύματα και αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία
Εκδόσεις Ι.Μ. Παρακλήτου Ωρωπός Αττικής




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

"ΙΕΡΗ" ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ FACEBOOK.


«Ιερή» αντιπαράθεση για ένα προφίλ στο facebook
Την απόφαση του να επανενεργοποιήσει το προφίλ αγνοώντας την εντολή αλλά και την σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Τριφυλίας -κοινοποίησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής στο Facebook ο π. Χριστόφιλος Γεωργόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας της Ηλείας patrisnews.com .
Ο ιερέας από την Ηλεία δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει το δικό του δρόμο θεωρώντας ότι δεν έχει διαπράξει κανένα κακό και ότι έχει την συνείδηση του καθαρή…

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει (σ.σ. η ορθογραφία είναι του ιερέα):

«ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΡΧΟΜΕ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ .ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΔΙΕΠΡΑΞΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΟΝ 14 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ Κ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ…»

Νωρίτερα, η Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας με ανακοίνωσή της είχε ασκήσει κριτική στον ιερέα για το ύφος και το περιεχόμενο του προφίλ του στο γνωστό ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, η Μητρόπολη δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να επιβάλει συγκεκριμένους κάνονες και περιορισμούς σε όλους τους κληρικούς της σε ό,τι αφορά την τήρηση λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ.


Τραγανά καλαμαράκια με ούζο
Ο καλύτερος μεζές για ούζο. Τι θα λέγατε όμως αν το ουζάκι το βάζαμε μέσα στα καλαμαράκια;
ΥΛΙΚΑ


1 κιλο μετρια καλαμαρακια φρεσκα η κατεψυγμενα
Χυμο απο 1 λεμονι
1 φλυτζανακι μικρο του καφε ουζο
Αλατι
Αλευρι
Λαδι για το τηγανισμα ελαιολαδο σπορελαιο,μισο μισο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παιρνουμε τα καλαμαρια, τα καθαριζουμε,τα πλενουμε και τα κοβουμε σε ροδελες. Τα κεφαλια και τα πλοκαμια τα κραταμε ατοφια. Τα βαζουμε σε μια λεκανιτσα και ριχνουμε μεσα το αναλογο αλατι, τον χυμο απο το λεμονι το ουζο, τα ανακατευουμε και τα αφηνουμε να μαριναριστουν για 1 ωρα στο ψυγειο. Αφου ετοιμαστουν πεταμε τα υγρα που υπαρχουν στην λεκανιτσα,και ριχνουμε μπολικο αλευρι και τα αλευρωνουμε με τετοιο τροπο ωστε να στεγνωσουν τα καλαμαρακια απο τα υγρα τους.

Βαζουμε μπολικο λαδι σε βαθυ τηγανι η'κατσαρολα να καψει καλα το λαδι,τιναζουμε το περιττο αλευρι απο τα καλαμαρια και τα ριχνουμε λιγα λιγα στο καυτο λαδι ωστε να τηγανιστουν σωστα. Βαλτε καποιο προστατευτικο απο πανω να αποφυγετε τυχον ατυχηματα με το πεταγμα λαδιου. Μολις παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα ειναι ετοιμα,με μια τρυπιτη κουταλα τα αφαιρουμε τα βαζουμε σε πιατελα και τα σερβιρουμε ζεστα με λεμονακι.



ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΚΑΦΑ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ MCDONALDS.


deite tin terastia gkafa Δείτε την τεράστια γκάφα σε διαφήμιση των Mcdonalds που προκάλεσε σάλοΣε απολογία εκ μέρους της εταιρίας κατέληξε η πρόσφατη καμπάνια των Mcdonald’s που προκάλεσε σάλο καθώς αστειευόταν με θέματα ψυχικής υγείας.
Στη διαφήμιση που αφορούσε το Big Mac εμφανιζόταν μια γυναίκα σε απόγνωση και δίπλα της αναγραφόταν «Δεν είστε μόνοι. Εκατομμύρια άνθρωποι αγαπούν το Big Mac» ενώ στο κάτω μέρος της αφίσας υπήρχε «γραμμή επικοινωνίας» παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούν ψυχικά ασθενείς.
Μετά από το σάλο που ξέσπασε και τις διαμαρτυρίες που ξεσήκωσε, οι υπεύθυνοι της εταιρίας αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγνώμη και να αποσύρουν την καμπάνια.
26 Δείτε την τεράστια γκάφα σε διαφήμιση των Mcdonalds που προκάλεσε σάλο


ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.


Ποιος είναι ο νέος ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας, γνωστός και ως «Χρουστσόφ του Περισσού» θεωρείται από πολλούς ως ο εκλεκτός της πρώην πλέον γενικής γραμματέως Αλέκας Παπαρήγα, δεδομένου ότι μεταξύ τους διατηρείται και προσωπική φιλία.
O 52χρονος οικονομολόγος, είναι μέλος του Π.Γ. και επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Υπήρξε διευθυντής του Ριζοσπάστη και επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος ενώ σήμερα είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου, στο οποίο πρωτοποθετήθηκε το 1991, και επικεφαλής της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής στον νομό Βοιωτίας χωρίς όμως επιτυχία. Στο 19ο Συνέδριο του κόμματος εξελέγη Γενικός Γραμματέας.  
Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ δόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ η παρακάτω ανακοίνωση:
«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».

Γενικοί γραμματείς και πρώτοι γραμματείς της ΚΕ
ΣΕΚΕ
1.            Νίκος Δημητράτος          Νοέμβριος 1918 - 1922
2.            Γιάννης Κορδάτος           Φεβρουάριος - Νοέμβριος 1922
3.            Νίκος Σαργολόγος          Νοέμβριος 1922 - Σεπτέμβριος 1923
4.            Θωμάς Αποστολίδης      Σεπτέμβριος 1923 - Δεκέμβριος 1924
ΚΚΕ
1.            Παντελής Πουλιόπουλος              Δεκέμβριος 1924 - Σεπτέμβριος 1925
2.            Λευτέρης Σταυρίδης      Σεπτέμβριος 1925 - Σεπτέμβριος 1926
3.            Παστιάς Γιατσόπουλος                 Σεπτέμβριος 1926 - Μάρτιος 1927
4.            Ανδρόνικος Χαϊτάς         Μάρτιος 1927 - Νοέμβριος 1931
5.            Νίκος Ζαχαριάδης           Νοέμβριος 1931 - 1936
6.            Ανδρέας Τσίπας               Ιούλιος 1941 - Σεπτέμβριος 1941
7.            Γιώργης Σιάντος               Ιανουάριος 1942 - 1945
-              Νίκος Ζαχαριάδης           1945 - 1956
8.            Απόστολος Γκρόζος        1956
9.            Κώστας Κολιγιάννης      1956 - 1972
10.          Χαρίλαος Φλωράκης     1972-1989
11.          Γρηγόρης Φαράκος        1989-1991
12.          Αλέκα Παπαρήγα            1991 -2013
13.         Δημήτρης Κουτσούμπας   2013
Πηγή: wikipedia

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΤΑΥΡΟΣ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΙΚΕΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ!


Συγκλονιστική ιστορία: Ταύρος κλαίει και ικετεύει για τη ζωή του...
Η άποψη ότι τα ζώα έχουν συναισθήματα, μάλλον επιβεβαιώνεται με την παρακάτω ιστορία...

Οι εργαζόμενοι ενός σφαγείου του Χονγκ Κονγκ έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν στην προσπάθεια τους να οδηγήσουν ένα ταυρο στο σφαγείο, τον είδαν να γονατίζει και να ικετεύει για την ζωή του!
Ο Shiu, ένας από τους εργάτες, είπε ότι όταν πλησίασε το ζώο και προσπάθησε να το τραβήξει για την πόρτα αυτό δίπλωσε τα μπροστινά του πόδια στο έδαφος, άρχισε να τρέμει και τα μάτια του γέμισαν δάκρυα.
Τότε αποφάσισε να φωνάξει και άλλους εργάτες για βοήθεια αλλά κανένας τους δεν κατάφερε να σηκώσει το τρομαγμένο ζώο και να το οδηγήσει στο σφαγείο.
Μετά από μια μικρή σύσκεψη οι εργάτες αποφάσισαν τελικά να του χαρίσουν την ζωή.
Η ιδέα ήταν να βάλει ο καθένας τους από ένα ποσό ώστε να αγοράσουν το ζώο και να το χαρίσουν στους μοναχούς.
Σύμφωνα με τους εργάτες ο ταύρος σηκώθηκε και σταμάτησε το κλάμα μόνο όταν συνειδητοποίησε ότι οι εργάτες είχαν αποφασίσει να του χαρίσουν την ζωή.



ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΤΩΝ...91!!!


Δημόσιος υπάλληλος ετών 91!Δεν έχουν τέλος τα στραβά και τα ανάποδα της δημόσιας διοίκησης

Αιωνόβιους υπαλλήλους διαθέτει το ελληνικό Δημόσιο την ώρα που η εξυγίανση και η ανανέωση της διοίκησης αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και η τρόικα ζητά επιτακτικά άμεσα αποτελέσματα. 

Στο πλαίσιο αυτό, τον τίτλο του πλέον ηλικιωμένου δημοσίου υπαλλήλου διεκδικεί ένα στέλεχος ελληνικής δημόσιας υπηρεσίας, ηλικίας 91 ετών!

Ο εν λόγω υπάλληλος είχε διοριστεί το 1968 ως νομικός σύμβουλος στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και αφού έχει συμπληρώσει 45 χρόνια προϋπηρεσίας, ο νομικός σύμβουλος εξακολουθεί να λαμβάνει κανονικά όχι μόνο το μισθό του, αλλά και κίνητρα απόδοσης και πριν παραγωγικότητας. 

Η πραγματικά απίστευτη ιστορία, την οποία δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» ήρθε στο φως από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, αναφορικά με το καθεστώς που επικρατεί στο ΤΕΟ. 

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι ο «μαθουσάλας» υπάλληλος έχει λάβει ποσά που φθάνουν ετησίως τις 30.000 ευρώ, ενώ πολλές υποθέσεις της υπηρεσίας έχουν ανατεθεί στην κόρη του η οποία είναι επίσης δικηγόρος. 

Οι έλεγχοι της Επιθεώρησης αποκάλυψαν και άλλα στραβά και ανάποδα του ελληνικού Δημοσίου και επιβεβαίωσαν ότι σε πολλές υπηρεσίες κυριαρχεί η «κοπάνα», το μειωμένο ωράριο (με κανονικό μισθό), αλλά και η καταβολή υπερωριών σε υπαλλήλους που δεν πατούν καν το πόδι τους στη δουλειά! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου στην TEO A.E., ο οποίος σε τρία χρόνια πήρε υπερωρίες και οδοιπορικά ύψους 21.500 ευρώ, αν και απουσίαζε συνεχώς. Το μυστικό του ήταν ότι... του χτυπούσαν την κάρτα οι συνάδελφοί του!



ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.




- Ριζικές αλλαγές φέρνει το νέο καθεστώς εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που σχεδίασε το υπουργείο Οικονομικών
- Οσοι χρωστούν έως 5.000 ή 10.000 ευρώ, θα αποπληρώσουν την οφειλή ανάλογα με τις δυνατότητές τους
- Τι ισχύει για όσους οφείλουν πάνω απο 50.000 ευρώ και για όσους χρωστούν πάνω από 300.000 ευρώ

Απεριόριστες δόσεις για τους μικρο-οφειλέτες προβλέπει το σχέδιο του υπουργείο Οικονομιών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Οσοι χρωστούν έως 5.000 ή 10.000 ευρώ, σύμφωνα με την ''Καθημερινή της Κυριακής'', θα αποπληρώσουν την οφειλή ανάλογα με τις δυνατότητές τους, χωρίς ελάχιστο όριο καταβολής.

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν τα μέσα να πληρώσουν την υποχρέωση, ενώ, όσοι οφείλουν πάνω από 50.000, ευρώ θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις μόνο με υπογραφή λογιστή και συνεγγυητές.

Για τους οφειλέτες άνω των 300.000 ευρώ θα υπάρχει υποχρέωση να προσκομίζουν και εμπράγματες εξασφαλίσεις. Παράλληλα στη νέα ρύθμιση προβλέπεται και μείωση των προσαυξήσεων, ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής.
Οι εν λόγω μειώσεις θα αρχίζουν από 20%, για όσους καταβάλλουν τα χρέη σε 48 δόσεις, και θα κλιμακώνονται έως και 50% για όσους πληρώσουν τα χρέη τους σε μια δόση.

Οι νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν 
-Οι μηνιαίες δόσεις των ρυθμίσεων ανέρχονται σε 48 και θα είναι ισόποσες εκτός της τελευταίας 

-Οι μηνιαίες δόσεις καθορίζονται ως ποσοστό της συνολικής κεφαλαιοποιημένης οφειλής έως τις 31-12-12. Οφειλέτες με χρέη που δημιουργήθηκαν το 2013 μπορούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. 

-Επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με οφειλές άνω των 50.000 ευρώ ή 75.000 θα εντάσσονται στη ρύθμιση μόνο αν υπογράψει λογιστής για την ειλικρίνεια των οικονομικών στοιχείων. 

-Μείωση των προσαυξήσεων για όλους τους οφειλέτες. Οι μειώσεις  θα ξεκινούν από 20% για όσους καταβάλουν τα χρέη τους σε 48 δόσεις και θα κλιμακώνονται έως 50% για όσους πληρώσουν τα χρέη τους σε μία δόση. 

-Οφειλέτες με χρέη άνω των 300.000 θα πρέπει να προσκομίζουν εμπράγματες εξασφαλίσεις. Δηλαδή θα πρέπει να προσημειώνουν τα ακίνητά τους ή να έχουν τραπεζικές εγγυητικές επιστολές. 

-Και για τις δύο ρυθμίσεις το επιτόκιο υπερημερίας θα ανέλθει σε 8 ποσοστιαίες μονάδες συν το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή περίπου στο 8,75%. 

-Από τη ρύθμιση θα εξαιρεθούν όσες επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει πτωχευτική διαδικασία και όσες έχουν κατ' επανάληψη ενταχθεί σε άλλες, αλλά σταμάτησαν να πληρώνουν. 



ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...