Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΡΕΒΕΝΑ: ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΤΑ "ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ" ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ!



Οι αστυνομικοί τελικά έλυσαν τα "μάγια" της απάτης σε βάρος 60χρονης στα Γρεβενά. 

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία η απάτη διαπράχθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Σταυρό Γρεβενών και εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνες των αστυνομικών. Δράστιδα είναι μία 55χρονη η οποία...
προσέγγισε την 60χρονη και αφού την έπεισε ότι ¨είχαν γίνει μάγια¨ στα χρήματα και στα κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι της, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ καθώς και διάφορα κοσμήματα, προκειμένου να τα ¨διαβάσουν μια προσευχή¨ για να λυθούν τα μάγια! Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών.



ΠΗΓΗ...http://vatolakkiotis.blogspot.gr


ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑ ΤΗΣ ΩΣ ΚΟΛΙΕ .


Russell Christopher Hofstad skinned cat wore tail and guts as necklace
Ο Christopher Hofstad, ένας περιφερόμενος τύπος στην Αριζόνα, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση συν τέσσερα χρόνια για εκδορά μια γάτας και...
φορώντας την ουρά και τα έντερα της ως περιδέραιο.
Η αστυνομία ανακάλυψε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, απο καταγγελία για το σπάσιμο μιας αποθήκης εμπορευμάτων στο Φοίνιξ.
Οι αρχές ανέφεραν ότι ο Hofstad έφαγε τα μέρη της γάτας και κράτησε τα υπόλοιπα όργανα σε ένα ψυγείο.
Ο Hofstad είχε προγραμματίσει να βαλσαμώσει αργότερα το ζώο και να χρησιμοποιήσει το σκελετό ως διακόσμηση.





ΠΗΓΗ...atheatignosi.blogspot.gr


ΤΗ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΓΕ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟΥΣ AC/DC.


206344-joyce-coffey
53χρονη στο New Hampshire συνελήφθη τέσσερις φορές μέσα σε μία εβδομάδα. Έβαζε δυνατά τη μουσική στο σπίτι της σε...
ώρες κοινής ησυχίας. 
Το τραγούδι ήταν πάντα το ίδιο, το “Highway To Hell” των AC/DC ενώ οι κατηγορίες, πέραν της διατάραξης κοινής ησυχίας, περιελάμβαναν και άσκηση βίας στον μικρό της ανηψιό, τον οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, χτύπησε αρκετές φορές με ένα τηγάνι. Η 53χρονη Joyce Coffey συνελήφθη τρεις φορές για τη μουσική και την τέταρτη φορά για βιαιοπραγία και τελικά αφέθηκε ελεύθερη και τις τέσσερις φορές ανεβάζοντας το ποσό, το οποίο κατέβαλε ως εγγύηση στα 10000 δολάρια αθετώντας την υπόσχεση που έδωσε στην αστυνομία, να μην ανεβάζει τόσο δυνατά το…volume όταν ακούει μουσική…






ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

Μέσα από το σκοτάδι

Φαντάσου ότι κινείσαι μέσα στην πιο σκοτεινή νύχτα. Έχει κρατήσει αμέτρητες ημερολογιακές ημέρες. Ανέβηκες ψηλά γιατί δεν άντεχες την μυρωδιά της σήψης. Βλέπεις τα βαλτώδη νερά, με πτώματα να επιπλέουν. Παραπέρα κουφάρια νεκρών ζώων, γίνονται βορά στα δόντια μεταλλαγμένων και φρικαλέων πλασμάτων που τα γέννησε η πιο αρρωστημένη φαντασία.

Υπολείμματα ανθρωπιάς βρίσκεις σε καμένες σάρκες, κρανία και μάζες αποσύνθεσης. Σ’ αυτό το επικίνδυνο περιβάλλον που οι πιο τρομακτικές αρρώστιες έχουν για background το σκοτάδι και την απελπισία και για soundtrack κραυγές πόνου θέλεις να φύγεις, φοβισμένος, γιατί αυτή η βάναυση επίθεση στις αισθήσεις σου μπορεί να στιγματίσει την ψυχή σου για μια ολόκληρη ζωή.

Κι όμως, εκεί μέσα στην πιο σκοτεινή νύχτα, στο χειρότερο μέρος που μπορεί να βρεθεί ον, ακούς το κλάμμα ενός μωρού. Μέσα σ’ αυτόν τον εφιαλτικό τόπο, ένα νεογέννητο σπαράζει, αγωνιά και στέκεται απροστάτευτο. Ένα θαύμα, μια αχτίδα φωτός και ελπίδας στο πιο απίθανο μέρος που θα μπορούσε να υπάρξει. Τι θα έκανες; Θα άντεχες να σώσεις αυτό το μωράκι, με τον κίνδυνο της ίδιας σου της ζωής; Η διάσωση του φωτός μέσα από την μαυρίλα, θα άνοιγε δρόμο και για άλλους να τολμήσουν.

Τι άλλο να φοβηθείς, όταν υπάρχει το απέραντο σκοτάδι εξάλλου; Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις κι άλλους όμοιους μ’ εσένα, να αγαπήσεις, να στηρίξεις, να αντισταθείς. Ως τότε αυτοί που ευθύνονται για τον βούρκο, γελάνε μαζί μας, γιατί δεν πιστεύουν ότι θα τα κάνουμε όλα αυτά. Δεν ξέρουν όμως ότι μπορούμε να φανταστούμε αυτή την υπέρβαση.

Βέβαια, υπάρχουν κι αυτοί που το σκοτάδι έχει φωλιάσει και μέσα τους, γιατί οι ίδιοι απαρνήθηκαν το φως. Αλλά το είχαν μέσα τους. Όλοι θα σώζαμε το νεογέννητο. Αν αποφασίζαμε να φτιάξουμε έστω και μια σπίθα για να την κάνουμε φλόγα και ίσως μετά, ολόκληρη φωτιά. Οι μεγάλες νίκες, χτίζονται από μικρούς θριάμβους. Καθημερινές νίκες επίμονες, έναντι καθημερινών θανάτων. Θαραλλέα μέσα από το σκοτάδι. Και ίσως ν’ ακούς το μωρό να γελάει ευτυχισμένο.



Strange Journal




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΙΧ ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΤΕΛΗ!!!


Πέντε ευρώ μπόνους σε αστυνομικούς που εντοπίζουν ι.χ. με απλήρωτα τέλη
Νέες μέθοδοι στην αστυνομία μετά την κατάργηση του αυτοκόλλητου σήματος

Με πέντε ευρώ μπόνους είναι πιθανό να βραβεύονται οι αστυνομικοί, οι οποίοι θα εντοπίζουν αυτοκίνητα που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το capital.gr, όσοι δεν έχουν πληρώσει το τέλος, θα καταβάλλουν το διπλάσιο του ποσού και εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί οι οποίοι εντοπίζουν ι.χ,. που οι οδηγοί τους δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας να επιβραβεύονται με κάποιο ποσό, το πιθανότερο με 5 ευρώ ανά παράβαση.

Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις -καθώς από φέτος για οικονομικούς λόγους δεν θα υπάρχει πλέον το γνωστό αυτοκόλλητο σηματάκι-, να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία που υπάρχει ήδη στα περιπολικά και δίνει πληροφορίες, για το αν το όχημα είναι κλεμμένο. Το σύστημα αυτό θα μπορεί να κάνει έλεγχο και για τα τέλη κυκλοφορίας.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝ.



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα : «Όχι στο ξερίζωμα των αμπελιών»
Για μια ακόμη φορά έρχονται στην επιφάνεια οι τεράστιες εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που συναποφάσισαν στην Ε.Ε. και εφαρμόζουν την πολιτική απαξίωσης-συρρίκνωσης του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.
Έτσι και η αμπελοκαλλιέργεια παρότι είναι μία από τις καλλιέργειες που χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία της χώρας. Τα προϊόντα της τόσο από τον πρωτογενή όσο και τον μεταποιητικό τομέα είναι υψηλής ποιότητας και γι αυτό συμβάλλουν σε σημαντικό ποσοστό στις εξαγωγές (επιτραπέζιο σταφύλι, κρασί, σταφίδα κ.ά). Συνδέεται στενά και με άλλους τομείς της οικονομίας όπως τον τουρισμό και Πολιτισμό (Διονύσια σχεδόν σε όλη τη χώρα). Ωστόσο η ευρωκοινοτική νομοθεσία με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και τους αντίστοιχους Κανονισμούς, έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση την αμπελοκαλλιέργεια και σε δραστική μείωση το αγροτικό εισόδημα. 
Σε μια περίοδο ιδιαίτερα οξυμμένη, από την καπιταλιστική οικονομική κρίση που βαθαίνει, στον αγροτικό τομέα εκφράζεται με δραστική μείωση εισοδήματος, αύξηση του κόστους παραγωγής, αλλεπάλληλα χαράτσια (ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, Ενέργεια, κ.ά), έκτακτες φορολογίες και κυρίως έλλειψη ρευστότητας , αφού κανείς δεν πληρώνει και οι τράπεζες δεν δανείζουν, έρχεται η κυβέρνηση με μέτρα κατασταλτικά για ελέγχους για «νόμιμους» αμπελώνες οινοποιήσιμων ποικιλιών, από το 1998 και μετά. Μάλιστα απαιτεί σε περίπτωση που χαρακτηριστεί ένας αμπελώνας, ότι φυτεύτηκε χωρίς άδεια σύμφωνα με τον Κανονισμό 479/2008 της ΕΕ, να εκριζωθεί με έξοδα του αμπελουργού. Δηλαδή, φυτείες 14 ετών πλήρους παραγωγής, να καταστραφούν και το ελάχιστο εισόδημα που υπήρχε να εξαφανιστεί! Αυτό λέγεται καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και καταδίκη του αμπελουργού σε εξαθλίωση. Αυτή είναι η πολιτική που χρόνια επιβάλλει η ΕΕ, πολιτική που στο παρελθόν ξερίζωσε δυναμικές καλλιέργειες, έθαψε προϊόντα , επέβαλε πλαφόν και πρόστιμα συνυπευθυνότητας σε μια χώρα με διατροφική εξάρτηση και έλλειμμα στο αγροτικό ισοζύγιο. Πολιτική με την οποία συμφωνούν και υλοποιούν με συνέπεια οι Ελληνικές κυβερνήσεις και με την οικονομική κρίση φαίνεται ακόμα πιο έντονα. 
Δεδομένου ότι μία τέτοια πολιτική και πρακτική είναι παράλογη, καταστρέφει τους μικρομεσαίους αμπελουργούς και ενισχύει τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της παραγωγής στους κρασοβιομήχανους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ  ο  κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει:
για το σταμάτημα της συρρίκνωσης της αγροτικής παραγωγής που οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό την ύπαιθρο
για να σταματήσει κάθε διαδικασία καταστροφής των αμπελώνων των μικρομεσαίων παραγωγών
για την ενίσχυση και ανάπτυξη της αμπελουργίας. 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ 
Νίκος Μωραΐτης
Γιάννης Γκιόκας
Νίκος Καραθανασόπουλος
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΩΝ PINK FLOYD.


Αυτή είναι η ελληνική μπάντα που μπορεί να συνεργαστεί με τον παραγωγό των Pink Floyd
 Και αν θες μπορείς να την βοηθήσεις στην δημιουργία του 2ου άλμπουμ της
Mια ελληνική μπάντα θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με, τον Alan Parsons τον διάσημο παραγωγό που συνεργάσθηκε με τους Beatles και τους Pink Floyd.
Πρόκειται για το συγκρότημα Electric Litany το οποίο ετοιμάζει το 2ο άλμπουμ του και φιλοδοξεί να κάνει παγκόσμια επιτυχία. Ένα ακόμη στοιχείο της συνεργασίας είναι ότι γίνεται για πρώτη φορά με την συμμετοχή του κοινού, την γνωστή μέθοδο crowd funding.
Ο ίδιος ο Parsons δηλώνει ενθουσιασμένος με την επικείμενη συνεργασία και η ιστοσελίδα  έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σχεδόν 5.000 δολάρια από τα 60.000 του στόχου.




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ; ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

alt
Δημοσιεύουμε μια πραγματική έκθεση ενός μαθητή του Δημοτικού. Την έδωσε ή ίδια ή μητέρα του, ανώνυμα φυσικά, για να δείξει και στους άλλους γονείς πώς... απέχουν πολύ από τα παιδιά και πώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ή σχέση μεταξύ τους. Το θέμα της έκθεσης ήταν: «Τι επιθυμώ πολύ και θα ζητούσα από τον Θεό να μου το δώσει». Η έκθεση του μαθητή είναι απλή, περιεκτική και κυρίως συγκλονιστική!

«Θεε μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ.
Θέλω να με κάνεις τηλεόραση!
Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου.
Να έχω το δικό μου χώρο. Να έχω την οικογένεια μου γύρω από εμένα.
Να με παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάω. Θέλω να είμαι το κέντρο της προσοχής και να με ακούνε οι άλλοι χωρίς διακοπές η ερωτήσεις. Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει η τηλεόραση όταν δεν λειτουργεί.
Όταν είμαι τηλεόραση, θα έχω την παρέα του πατέρα μου όταν έρχεται σπίτι από τη δουλειά, ακόμα κι αν είναι κουρασμένος.
Και θέλω τη μαμά μου να με θέλει όταν είναι λυπημένη και στενοχωρημένη, αντί να με αγνοεί...
Θέλω τ’ αδέλφια μου να μαλώνουν για το ποιός θα περνάει ώρες μαζί μου.
Θέλω να νοιώθω ό,τι η οικογένειά μου αφήνει τα πάντα στην άκρη, πότε-πότε, μόνο για να περάσει λίγο χρόνο με μένα.
Και το τελευταίο, κάνε με έτσι ώστε να τους κάνω όλους ευτυχισμένους και χαρούμενους.
Θεέ μου, δε ζητάω πολλά.
Θέλω μόνο να γίνω σαν μια τηλεόραση!»
Τη δασκάλα πού την διάβασε (καθώς βαθμολογούσε) την έκανε να κλάψει. Ο σύζυγος της που μόλις είχε μπει στο σπίτι, τη ρώτησε: «τι συμβαίνει;» Αυτή απάντησε: «Διάβασε αύτη την έκθεση, την έχει γράψει ένας μαθητής μου». Ο σύζυγος αφού τη διάβασε είπε: «Θεέ μου, το καημένο το παιδί. Τι αδιάφοροι γονείς είναι αυτοί!» Τότε η δασκάλα τον κοίταξε και είπε:«Αυτή ή έκθεση είναι του γιου μας!..».



"ΕΓΩ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ ΜΑΜΑ"...

alt
Γεια σου μαμά, Είμαι το μωρό σου.
Δεν με ξέρεις ακόμα, είμαι μόνο μερικών εβδομάδων. Θα με γνωρίσεις σύντομα, το υπόσχομαι. Έχω καστανά μαλλιά και καστανά μάτια...

Ε λοιπόν δεν είμαι έτσι ακόμα, αλλά θα γίνω όταν γεννηθώ. Θα είμαι ο μοναχογιός σου.
Δεν θα έχω μπαμπά αλλά δεν πειράζει, θα έχουμε ο ένας τον άλλον. Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω γ......ιατρός.
Σήμερα, έμαθες ότι ............είσαι έγκυος μαμά. Ήσουν τόσο χαρούμενη. Χαμογελούσες. Έχεις το ποιο ωραίο χαμόγελο μαμά.
Όλη την μέρα μου μιλούσες και ένιωθα τόση ασφάλεια μαμά. Σ'αγαπάω μαμά.
Όταν μεγαλώσω υπόσχομαι να σε κάνω τόσο περήφανη. Θα γίνω γιατρός. Σήμερα είπες στον μπαμπά για μένα ...  Δεν ήταν χαρούμενος μαμά. Είπε ότι δεν με θέλει. Γιατί δεν με θέλει μαμά; Τί του έκανα; Ένιωσα έναν δυνατό κρότο και μετά σε ακούω να κλαίς.
Σε χτύπησε μαμά!
Γιατί το έκανε αυτό μαμά; Μετά σε αγκάλιασε και σου ζήτησε συγγνώμη κ εσύ τον συγχώρεσες.. Όταν γεννηθώ, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σε χτυπήσει ξανά. Λες οτι σ'αγαπάει μαμά. Αλλα εγώ δεν τον νομίζω.
Πάνε τρείς μέρες που σταμάτησες να μου μιλάς, ή να αγκαλιαζεις την κοιλίτσα σου.
Γιατί μαμά; Δεν με αγαπάς ποια; Εγώ σε αγαπάω μαμά. Σε ακούω να μιλάς με έναν γιατρό. Κάτι πρόκειται να γίνει μαμά.
Φοβάμαι, μαμά. Αρχίζω και πονάω. Σταμάτησε τους, βοήθησε με μαμαααα..
Τώρα είμαι στον παράδεισο μαζί με τα αγγελάκια μαμά. Μην ανησυχείς, είμαι καλά. Γιατί το έκανες αυτό μαμά; Ήθελα τόσο πολύ να αντικρίσω το χαμογελό σου, να δω τον ήλιο,να γίνω γιατρός.ΝΑ ΖΗΣΩ.
Δέν πειράζει μαμά αν σταμάτησες να με αγαπάς. Μπορώ να σε δω από εδώ που είμαι οπότε δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Συγγνώμη αν έκανα κάτι κακό μαμά. Θέλω να με αγαπάς και πάλι!

Εγώ σε αγαπάω μαμά!!!  




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

25% ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ.


«Οι τιμές των φροντιστηρίων έχουν μειωθεί από 15-25%. Οι φροντιστές είμαστε σε άμεση επαφή με τις οικογένειες και αντιλαμβανόμαστε  τα μηνύματα των καιρών και τις οικονομικές δυσκολίες, για τον λόγω αυτό και οι κατά τόπους σύλλογοι τα τελευταία χρόνια προβαίνουν σε μειώσεις», ανέφερε στο metrogreece.gr o o πρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε. (Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδος), Κωνσταντίνος Αμπατζίδης
Και συνέχισε λέγοντας «υπάρχουν καθυστερήσεις στη πληρωμή, όμως υπάρχει αύξηση και στην επισφάλεια, αλλά κατά κανόνα μέχρι αυτή τη στιγμή μας πληρώνουν. Οι δυσκολίες εμφανίζονται όταν ξαφνικά οι γονείς χάσουν τη δουλειά τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις προσπαθούμε να δώσουμε κάποια λύση, συζητώντας μαζί τους. Αυτή η κατάσταση έχει αυξητικές τάσεις».
Ο κ. Αμπατζίδης μίλησε και για τη μείωση που υπάρχει στους νέους μαθητές «ο αριθμός των παιδιών έχει μειωθεί. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά που διατηρεί το υπουργείο παιδείας από το 2010-2011 προς το 2011-2012 είχαμε 13.800 λιγότερους μαθητές, αυτό μεταφράζεται σε 10%».
Τέλος, πρόσθεσε «δεν έχει μειωθεί η τάση των γονιών να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο, αλλά έχει αυξηθεί η δυσκολία των οικογενειών να ανταποκριθούν σε αυτή τη δαπάνη».   


Πηγή: metrogreece.gr

ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΤΟ ΡΟΔΕΛΑΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ!


Μοναδικό στον κόσμο είναι το ροδέλαιο Κοζάνης, όπως διαπιστώθηκε από επιστημονική μελέτη που έγινε για πρώτη φορά και εντόπισε 59 οργανικές ενώσεις, με αναλογίες που καταγράφονται για πρώτη φορά στο τελικό προϊόν.
«Από τις αναλύσεις στο χρωματογράφο μάζας, φαίνεται στο ροδέλαιο Κοζάνης η υπεροχή σε αριθμό και περιεκτικότητα ουσιών έναντι άλλων, όπως καταγράφονται στην παγκόσμια βιβλιογραφία», αναφέρει ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος τεχνολογιών αντιρρύπανσης και διαχείρισης φυσικών πόρων του ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης.
Στην εργασία, που εκπόνησε ο καθηγητής (μαζί με τους Ε. Ταμουτσίδη, Γ. Κασαπίδη, Α. Ιτζιου και Ε. Ντίνα), γίνεται παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου συστήματος παραγωγής και διαχείρισης μιας δυναμικής αγροτικής καλλιέργειας, του τριαντάφυλλου «rosa damascene» που βρίσκει εφαρμογή στην περιοχή του Βοΐου Κοζάνης στην Ελλάδα.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη εργασία επιλέχθηκε μεταξύ άλλων 365 για να παρουσιαστεί σε διεθνές συνέδριο για θέματα καινοτομίας και διαχείρισης φυσικών πόρων στο Χονγκ Κονγκ και ακολούθησε δημοσίευσή της σε επιστημονικό περιοδικό.
«Για πρώτη φορά πραγματοποιήσαμε τέτοιου είδους αναλύσεις στο ροδέλαιο. Τώρα μένει να δούμε από πού αντλεί όλες αυτές τις μοναδικές του ιδιότητες, ίσως από το υψόμετρο και τα εδαφολογικά χαρακτηριστικά» λέει ο κ.Τσανακτσίδης.
Όπως αναφέρεται στην σχετική μελέτη, η αναγκαιότητα ενασχόλησης με τη καλλιέργεια του τριαντάφυλλου rosa damascene έγκειται στο γεγονός ότι τα τελικά προϊόντα (ροδέλαιο, ροδόνερο, και ροδοπέταλα) είναι προϊόντα που μπορεί να έχουν άμεση εφαρμογή στον τομέα τροφίμων, καλλυντικών, αρωματοθεραπείας, υγείας ανθρώπου και ζώων.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι διαπιστώνεται η παρουσία 59 οργανικών ενώσεων που συνιστούν τον αρωματικό χαρακτήρα του ροδέλαιου, από τις οποίες οι 12 συναντώνται και στη διεθνή βιβλιογραφία ως στοιχεία και σε άλλα προϊόντα, ενώ παραμένει έντονο το ερευνητικό ενδιαφέρον για τις υπόλοιπες ενώσεις -συστατικά του ροδέλαιου, και το ρόλο τους στην τελική διαμόρφωση του αρωματικού χαρακτήρα του» αναφέρει ο κ.Τσανακτσίδης.
«Σημειώνουμε πως η πρώτη προσπάθεια καλλιέργειας των ρόδων ξεκίνησε το 2004 με 10 παραγωγούς του Βοΐου σε 50 στρέμματα, στο πλαίσιο της προώθησης της καλλιέργειας των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στο νομό Κοζάνης. Το 2007 έγινε η πρώτη συγκομιδή και το 2009 έγινε για πρώτη φορά απόσταξη, σε εμπορική κλίμακα, με αποστακτήρα υψηλής τεχνολογίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ροδέλαιο της περιοχής έχουν ήδη επιδείξει γαλλικές εταιρείες» λέει ο κ. Τσανακτσίδης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πανάκριβο προϊόν αφού από 4 τόνους ροδοπέταλα, παράγεται μόλις ένα κιλό ροδέλαιο που πωλείται προς 6.000 - 8.000 ευρώ το κιλό!


ΠΗΓΗ: www.ygeiaonline.gr

ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΜΑΙΜΟΥ ΩΣ ΖΩΝΤΑΝΟ ΝΤΕΚΟΡ.ΑΙΣΧΟΣ!!!


Μέσα σε ένα «άθλιο» μεταλλικό κλουβί ζει εγκλωβισμένη εδώ και χρόνια μια αρσενική μαϊμού στον προαύλιο χώρο μιας οικογενειακής ταβέρνας στην παραλία Αγκάλη Χρυσής Ακτής της Πάρου.

Σύμφωνα με το zoosos.gr, σε αυτό το κλουβί ο Ρίγκο «ζει» χωρίς ούτε τα απαραίτητα.

Δείτε σε αυτό το βίντεο «σε τι είδους ζωή έχουν καταδικάσει αυτό το πλάσμα»:


Αυτό το κλουβί είναι τοποθετημένο δίπλα στις κούνιες, που έχουν στήσει οι μαγαζάτορες. Έτσι μετά το παιχνίδι ακολουθεί το άκρως «διδακτικό» θέαμα της μαϊμούς κλεισμένης σε αυτό το μεταλλικό κουτί.

Πηγή: zoosos.gr

ΒΕΛΓΙΟ: ΒΡΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ? ΠΡΟΣΤΙΜΟ!!!


Βέλγιο: Βρίζεις στο δρόμο; Πρόστιμο!
Η πόλη των Βρυξελλών αποφάσισε να αγωνισθεί πιο εντατικά εναντίον των βωμολοχιών που εκφέρονται στο δρόμο και οι οποίες θα τιμωρούνται πλέον με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει ως τα 250 ευρώ, έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή.
"Οποιαδήποτε μορφή ύβρεως τιμωρείται πλέον, είτε είναι σεξιστική, ρατσιστική, ομοφοβική ή άλλη", εξήγησε ο σοσιαλιστής δήμαρχος της βελγικής πρωτεύουσας Φρέντι Τίλεμανς. Το μέτρο υιοθετείται για πρώτη φορά στο Βέλγιο και έχει στόχο να καταπολεμηθεί το αίσθημα της ατιμωρησίας για τις καθημερινές απρέπειες.
Ο δήμος συνήψε ένα πρωτόκολλο με την εισαγγελία, που του δίνει την δυνατότητα να τιμωρεί με διοικητικό πρόστιμο 75 ως 250 ευρώ τις ύβρεις, αλλά και τις απλές κλοπές και τα χτυπήματα που δεν προκαλούν τραυματισμό, αναφέρει το ΑΜΠΕ.
Τα αδικήματα αυτά παρέμεναν ως τώρα τα περισσότερα ατιμώρητα λόγω του μεγάλου φόρτου των δικαστηρίων, εξήγησε εκπρόσωπος του δημάρχου. "Εξαιτίας αυτού, πολλοί από τους 2.500 αστυνομικούς της πόλης δεν είχαν κίνητρο να καταπολεμήσουν αυτό τον τύπο των αδικημάτων", σύμφωνα με τον ίδιο.
Οι διώξεις που μπορεί να οδηγήσουν σ' αυτά τα διοικητικά πρόστιμα ασκούνται σε περιπτώσεις κατάφωρου αδικήματος που διαπιστώνεται από την αστυνομία ή υποβολής μήνυσης. Η εισαγγελία θα συνεχίσει πάντως να επιλαμβάνεται υποθέσεων σε περιπτώσεις υποτροπής.
Το εύρος του φαινομένου έγινε φανερό πρόσφατα με το ντοκιμαντέρ "Γυναίκα του Δρόμου", στο οποίο η βελγίδα σκηνοθέτρια Σοφί Πίτερς κινηματογράφησε με κρυφή κάμερα τα σχόλια και τις ύβρεις που αντιμετώπιζε καθημερινά στους δρόμους μιας λαϊκής συνοικίας των Βρυξελλών.



ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ.


Κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση καυσόξυλων

Ανάλογη αύξηση παρατηρείται και στις παρανομίες στη διακίνησή τους

Αύξηση κατά 100% παρουσιάζει η ζήτηση στην αγορά για καυσόξυλα, σε σχέση με πέρσι, καθώς με την τιμή του πετρελαίου να καταγράφει τεράστια άνοδο, οι καταναλωτές αναζητούν οικονομικότερους τρόπους για να εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους για το χειμώνα.

Την ίδια στιγμή, αντίστοιχα ποσοστά αύξησης σημειώνονται στον αριθμό των παρανομιών που αφορούν είτε την παράνομη υλοτομία είτε τη λαθραία διακίνηση των καυσόξυλων.

Σχετικά με τη ζήτηση, οι έμποροι επισημαίνουν ότι έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι και οι ίδιοι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, καθώς οι υλοτομίες είναι πολύ λιγότερες από τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της χορήγησης περιορισμένων κονδυλίων από το αρμόδιο υπουργείο για το σκοπό αυτό. Επειδή, μάλιστα, τα ελληνικά ξύλα δεν επαρκούν για να καλύψουν την εγχώρια ζήτηση, η αγορά έχει κατακλυστεί από βουλγαρικά ξύλα, τα οποία έμποροι και δασάρχες εκτιμούν ότι αποτελούν σήμερα το 90% των ποσοτήτων που διακινούνται στη Μακεδονία.

«Η τεράστια ζήτηση μας φέρνει σε δύσκολη θέση γιατί δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Το ενδιαφέρον, ιδίως από τις πόλεις, μεγαλώνει, καθώς οι ένοικοι των πολυκατοικιών δεν συμφωνούν για το πετρέλαιο κι όλο και περισσότεροι αγοράζουν σόμπες ή φτιάχνουν τζάκια. Στις οικοδομές, όμως, με μεγάλο ύψος είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθούν και να αποθηκευτούν τα ξύλα» τονίζει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξυλεμπόρων Δράμας Μιχάλης Ισαακίδης.

Με τα δεδομένα αυτά, υπογραμμίζει, τα περισσότερα ξύλα που διακινούνται είναι βουλγάρικα, ενώ προειδοποιεί και για το ενδεχόμενο έλλειψης καυσόξυλων κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά και μεγάλης αύξησης στην τιμή της διάθεσής τους στο κοινό.

Σε ό,τι αφορά τα επίπεδα των τιμών, αυτά διαφοροποιούνται ανά περιοχή. Στη Δράμα, ο κ. Ισαακίδης κάνει λόγο για μηδενική αύξηση των τιμών σε σχέση με πέρσι και αναφέρει ότι ο τόνος πωλείται έναντι 100 ευρώ. Η τιμή, όμως, αυξάνει στη Θεσσαλονίκη, όπου φτάνει τα 140 ευρώ και τη Λάρισα, όπου διαμορφώνεται στα 150 ευρώ τον τόνο. Για αύξηση των τιμών σε σχέση με πέρσι κατά 10% κάνει λόγο ο διευθυντής δασών της Φλώρινας Στέφανος Γρούιος, που αναφέρει ότι οι τιμές στην περιοχή κυμαίνονται μεταξύ 85 και 110 ευρώ ανά τόνο, σε μία περιοχή, όμως, πλούσια σε δάση με πολύ λιγότερες ποσότητες εισαγόμενου βουλγαρικού ξύλου, αλλά και χειμώνες που διαρκούν οκτώ μήνες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στο μεταξύ, σε «σαφάρι» ελέγχων επιδίδονται οι δασικές υπηρεσίες οι οποίες, όπως τονίζει ο προϊστάμενος του δασαρχείου Πολυγύρου Λευτέρης Πιτσόκος, συνεργάζονται στενά με την αστυνομία, την τροχαία, τις κοινότητες αλλά και τους πολίτες. Η παράνομη υλοτομία μαστίζει ιδιαίτερα τόπους που διαθέτουν πολλά δάση και διασυνοριακές περιοχές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Πρεσπών, όπου κατά τον κ. Γρούιο, σημειώνονται κρούσματα λαθροϋλοτομίας από Αλβανούς που μπαίνουν στα δάση δρυός και μεταφέρουν τα ξύλα πίσω στη χώρα τους. Παρά τις κατασχέσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς, η δυσκολία των συγκεκριμένων ελέγχων είναι μεγάλη, λόγω της έλλειψης επαρκούς οδικού δικτύου και του δύσβατου της περιοχής.

Σε μία προσπάθεια εκτίμησης του ρυθμού αύξησης των παρανομιών, ο δασολόγος του δασαρχείου της Αρναίας Χαλκιδικής Αναστάσιος Αγαλής κάνει λόγο για διπλασιασμό τους φέτος.

Παράλληλα, η αν. δασάρχης Θεσσαλονίκης, Ελένη Αγγελίδου, επισημαίνει ότι ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια γίνονταν πέντε - έξι μηνύσεις το χρόνο για τέτοιες παρανομίες, το πρώτο τρίμηνο του 2012 καταγράφηκαν ήδη 15!

Οι ειδικοί συμβουλεύουν το αγοραστικό κοινό:

-Να προμηθευτεί εγκαίρως ξύλα ενόψει του χειμώνα, καθώς οι έμποροι προειδοποιούν για το ενδεχόμενο σοβαρών ελλείψεων αργότερα.

-Να προτιμά τα ελληνικά ξύλα και μάλιστα τον ελληνικό δρυ. Σύμφωνα με την κ. Αγγελίδου, η ποιότητά του είναι ανώτερη από τα εισαγόμενα καυσόξυλα, λόγω εδαφών, υψομέτρου και πυκνότητας που εξασφαλίζει μεγαλύτερη και παρατεταμένη ενέργεια κατά την καύση.

-Να ελέγχει τα παραστατικά που «συνοδεύουν» τα ξύλα κατά τη μεταφορά τους ώστε να πληροφορείται αν είναι ελληνικά ή εισαγόμενα και να πληρώνει το ποσό που έχει συμφωνήσει, δεδομένου ότι το ελληνικό ξύλο είναι ακριβότερο από το βουλγαρικό.

-Να μην αγοράζει χλωρά ξύλα γιατί δεν καίγονται σωστά και επιβαρύνουν το «πορτοφόλι» του καταναλωτή, λόγω μεγαλύτερου βάρους.

-Να ζυγίζει, όταν αυτό είναι δυνατόν, τις ποσότητες των ξύλων που αγοράζει. Σύμφωνα με τον κ. Γρούιο, ιδιαίτερα σε μη αστικά περιβάλλοντα, υπάρχουν ζυγαριές όπου μπαίνουν τα φορτηγά και με τον υπολογισμό του μεικτού φορτίου και του απόβαρου προκύπτει η διαφορά.

-Να έχει στο νου ότι, παρ' όλο που τα καυσόξυλα δεν φέρουν σήμανση το κάθε ένα ξεχωριστά, τα δασαρχεία της Ελλάδας χρησιμοποιούν στρόγγυλες κόκκινες και πράσινες σφραγίδες κατά τις εργασίες διαχείρισης των ξύλων στα δάση, ενώ οι βουλγαρικές αντίστοιχες σφραγίδες είναι πολυγωνικές πράσινου χρώματος και φέρουν ενδείξεις στο κυριλλικό αλφάβητο.

-Επίσης, έμποροι αλλά και δασολόγοι, μεταφέροντας την προσωπική τους εμπειρία, επισημαίνουν ότι το βουλγαρικό ξύλο είναι πιο σκούρο στο χρώμα και συνήθως πρόκειται για μεγαλύτερους και χοντρότερους κορμούς, κομμένους σε περισσότερα κομμάτια.

-Σε ό,τι αφορά τα ξύλα από το Άγιον Όρος, ο κ. Αγαλής συμβουλεύει τους καταναλωτές να ελέγχουν τα παραστατικά του φορτίου που οδηγείται στη μάντρα για να διαπιστώνουν την προέλευσή τους. Τονίζει, μάλιστα, ότι τα ξύλα που βγαίνουν από την Αθωνική πολιτεία είναι ξύλα που δύσκολα βλέπει κανείς σε άλλα σημεία της ελληνικής επικράτειας (δρυς, πουρνάρια και κουμαριές), ενώ τα φορτία ελέγχονται από το δασαρχείο ως προς την προέλευση και τον προορισμό της μεταφοράς τους. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, προωθείται συνεργασία της δασικής αρχής με συνεργεία της εφορίας για τη διεξαγωγή ελέγχων σε μάντρες εμπορίας ξυλείας.



ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.


Ποια προϊόντα πρέπει να παρέχουν τα κυλικεία των σχολείων

Να σταματήσουν τα απαγορευμένα τρόφιμα, ζητούν οι καταναλωτικές ενώσεις

Τα σχολικά κυλικεία πρέπει να παρέχουν ασφαλή για την υγεία των μαθητών προϊόντα. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δημοσιεύει τον κατάλογο με τα προϊόντα που πρέπει να βρίσκονται στα ράφια των κυλικείων των δημοτικών σχολείων. 

Αυτά είναι σάντουιτς – τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως ή λευκό, τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα, χωρίς μαγιονέζα και χωρίς βούτυρο. Καλό είναι να μη προστίθεται ούτε μαργαρίνη, αλλά αν προστεθεί, τότε η περιεκτικότητά της, σε λιπαρά, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2% των ολικών λιπιδίων. 

Απλά αρτοσκευάσματα (φρυγανιές, φρατζολάκια, σησαμένια κουλούρια, παξιμάδια, κριτσίνια), σε ατομική συσκευασία μέχρι 50 γραμμαρίων. Αν περιέχουν λιπαρές ουσίες, δεν πρέπει τα λιπαρά να υπερβαίνουν το 2% των ολικών λιπιδίων. Σταφιδόψωμα, μουστοκούλουρα, σε ατομική συσκευασία μέχρι 60 γραμμάρια. 

Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση, σε ατομική συσκευασία μέχρι 60 γραμμάρια, η περιεκτικότητα των οποίων, σε λιπαρά, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2% των ολικών λιπιδίων. Επίσης, ανά 100 γραμμάρια, η ζάχαρη δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 γραμμάρια, τα ολικά λιπαρά τα 10 γραμμάρια, τα κορεσμένα λιπαρά τα 5 γραμμάρια, το νάτριο (αλάτι) τα 0,5 γραμμάρια. Τυρόπιτες, σπανακόπιτες (μέχρι 200 γραμμάρια) με τυρί φέτα ή κασέρι. 

Γιαούρτι, χωρίς συνθετικές γλυκαντικές ουσίες. Φρέσκα φρούτα, καλά πλυμένα και σε ατομική συσκευασία. Ξερά φρούτα, σε ατομική συσκευασία μέχρι 50 γραμμάρια. Γάλα χαμηλό σε λιπαρά, πλήρες ή με κακάο, χωρίς συνθετικές γλυκαντικές ουσίες, σε ατομική συσκευασία (έως 250ml το γάλα – κακάο, έως 330ml το άσπρο). Ρυζόγαλο, κρέμα χωρίς προσθήκη άλλων συστατικών και σε συσκευασία έως 150ml. Φυσικοί χυμοί φρούτων (100% χυμός), χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, σε ατομική συσκευασία (έως 330ml). Εμφιαλωμένο νερό το 0,5 λίτρου.

Τα κυλικεία των γυμνασίων, των λυκείων καθώς και των νυχτερινών σχολείων μπορούν να έχουν όλα τα παραπάνω προϊόντα με τη μόνη διαφορά ότι το άσπρο γάλα μπορεί να πωλείται σε συσκευασία 500 ml, οι ξηροί καρποί, ανάλατοι, σε ατομική συσκευασία μέχρι 50 γραμμάρια, μέλι, σε ατομική συσκευασία, χαλβά, παστέλι σε ατομική συσκευασία μέχρι 50 γραμμάρια, σοκολάτα υγείας και γάλακτος, χωρίς γέμιση, σε συσκευασία έως 30 γραμμάρια.

Καφές και αφεψήματα υπάρχουν σε όλα τα κυλικεία αλλά μόνο για το προσωπικό. 

«Παρά την ύπαρξη του νομοθετικού πλαισίου και επειδή, κάθε χρόνο, πολλά κυλικεία διαθέτουν μη εγκεκριμένα είδη, με επιχείρημα την οικονομική απόδοση της επιχείρησης ή τη δυνατότητα των μαθητών να προμηθεύονται τα απαγορευμένα είδη, από τα γειτονικά καταστήματα, ζητούμε άμεσους και αυστηρούς ελέγχους, από τους αρμόδιους φορείς, που είναι οι Διευθύνσεις Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας και τις περιφερειακές Διευθύνσεις του Ε.Φ.Ε.Τ», αναφέρει το ΚΕ.Π.ΚΑ.



ΚΑΚΟΣΜΙΑ? ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΔΟΝΤΙΑ? ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΟΥΣΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ!


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορείτε να κάνετε για να μην καταστρέφονται και σαπίζουν τα δόντια σας; Υπάρχει κάποιο φυσικό αντιβιοτικό που μειώνει τη δράση τους στη στοματική κοιλότητα; Πως μπορεί τα δόντια μας να μην σαπίζουν με όλα τα επακόλουθα; Να μην πονάμε, να μην μυρίζει άσχημα το στόμα μας;

Σύμφωνα με Ιρλανδούς επιστήμονες η χρησιμοποίηση λαδιού καρύδας από κοκοφοίνικα μπορεί να καταπολεμήσει τα βακτήρια, τα οποία σαπίζουν τα δόντια. Το εν λόγω λάδι αποτελεί αποτελεσματικό φυσικό αντιβιοτικό που θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε εμπορικά προϊόντα οδοντικής προστασίας, σύμφωνα με την ίδια ερευνητική ομάδα. Που παρουσίασε τα ευρήματα της, σε συνέδριο της Εταιρίας Γενικής Μικροβιολογίας στη Βρετανία.
Οι ερευνητές με επικεφαλής τον δρα Ντάμιεν Μπρέιντι, έλεγξαν τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του λαδιού καρύδας τόσο στη φυσική ανεπεξέργαστη κατάστασή του, όσο και μετά από την επεξεργασία του με ένζυμα (όπως κατά την πέψη). Το λάδι δοκιμάστηκε εναντίον στελεχών του στρεπτόκοκκου, ενός βακτηρίου πολύ συνηθισμένου μέσα στο στόμα.
Όπως διαπιστώθηκε, ιδίως η επεξεργασμένη μέσω ενζύμων μορφή του λαδιού της καρύδας εμποδίζει σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη των περισσότερων στελεχών του στρεπτόκοκκου, μεταξύ των οποίων ενός (Streptococcus mutans) που παράγει οξύ και συνιστά μείζονα απειλή για φθορά των δοντιών.
Πολλές έρευνες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι διάφορες τροφές έχουν προστατευτική δράση κατά διαφόρων παθογόνων μικροοργανισμών. Μεταξύ άλλων, έχει βρεθεί ότι το γάλα, μετά την προσθήκη ορισμένων ενζύμων, προστατεύει την αδαμαντίνη των δοντιών από τα βακτήρια του στρεπτόκοκκου.
Οι Ιρλανδοί ερευνητές σχεδιάζουν περαιτέρω μελέτες σχετικά με τον συγκεκριμένο μοριακό μηχανισμό μέσω του οποίου το λάδι της καρύδας δρα πάνω στον στρεπτόκοκκο, καθώς και για να διαπιστώσουν έναντι ποιών άλλων βακτηρίων και ζυμομυκήτων είναι δραστικό το λάδι. Ήδη οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το τροποποιημένο με ένζυμα λάδι καρύδας είναι αποτελεσματικό εναντίον του μύκητα Candida albicans, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προκαλεί άφτρες στο στόμα.
Σύμφωνα με τον Ντ. Μπρέιντι, το εν λόγω λάδι -και μάλιστα σε χαμηλές ποσότητες- θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική λύση σε σχέση με τα συνήθη χημικά πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στα εμπορικά προϊόντα οδοντικής προστασίας. Εξάλλου, πρόσθεσε, καθώς αυξάνεται διεθνώς η αντίσταση των μικροβίων στα υπάρχοντα αντιβιοτικά, είναι σημαντικό να αναζητηθούν νέοι τρόποι καταπολέμησης των μικροβιακών λοιμώξεων.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ. ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ



Από τη Δ/νση του Ι.Ε.Κ. ανακοινώνεται ότι η κατάθεση των αιτήσεων για τις νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν το Χειμερινό εξάμηνο 2012B θα γίνεται από 03/09/2012 έως 10/09/2012 στις γραμματείες του Ι.Ε.Κ. Έδεσσας και των παραρτημάτων Αριδαίας & Γιαννιτσών από 09.00πμ έως 13.00πμ.

Α. Ι.Ε.Κ. ΕΔΕΣΣΑΣ, Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ 20, ΕΔΕΣΣΑ 58200, ΤΗΛ:2381022282
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ (διάρκεια φοίτησης 4 εξάμηνα-εγγραφή στο Α΄εξάμηνο)
1. ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
2. ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
3. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
4. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Β. Ι.Ε.Κ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ), 1ο χλμ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΑΡΙΔΑΙΑ 58400, ΤΗΛ: 2384028240
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ (διάρκεια φοίτησης 4 εξάμηνα-εγγραφή στο Α΄εξάμηνο)
1. ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΣΕ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑ
2. ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
3. ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Γ. Ι.Ε.Κ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ), ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 58100, ΤΗΛ: 2382083356
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ (διάρκεια φοίτησης 4 εξάμηνα-εγγραφή στο Α΄εξάμηνο)
1. ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ (διάρκεια φοίτησης 2 εξάμηνα-εγγραφή στο Α΄εξάμηνο):
1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 



      ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ Ι.Ε.Κ. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.







Με αφορμή την πρωτοφανή πολιτική αθλιότητα, με την επιχείρηση υφαρπαγής από το Νομό μας, συνολικά 120 εκατομμυρίων ευρώ, δεσμευμένων επισήμως για τον οδικό άξονα Χαλκηδόνας  Εδέσσης Γιαννιτσών, επιστολή – ντοκουμέντο απέστειλε χθες στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στον Αναπληρωτή Υπουργό.
Με στοιχεία επίσημα και αδιάψευστα, τα περισσότερα καταγεγραμμένα στα πρακτικά της Βουλής, ο βουλευτής:
* Αποκαλύπτει, τεκμηριώνει με 30 αποδεικτικά έγγραφα και καταγγέλλει τη μεθόδευση μιας ολόκληρης επιχείρησης παρανομιών και ύποπτων κωλυσιεργιών, με πασιφανέστατο στόχο την ακύρωση αυτού του έργου ζωής για το Νομό μας, με πλήρη ωριμότητα (παράκαμψη Γιαννιτσών 14 χιλ.) και έτοιμο προς δημοπράτηση … 
*Διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι σύσσωμη η Πέλλα – πολίτες, φορείς και πολιτικοί εκπρόσωποι – είναι ήδη απέναντι στους εμπνευστές της, επιστρατεύοντας όλα τα μέσα που τους παρέχουν, τόσο η Εθνική, όσο και η Κοινοτική Νομοθεσία…
* Προειδοποιεί ότι τα σχέδιά τους, δεν πρόκειται να περάσουν κσι για έναν επιπλέον και σημαντικότατο λόγο: Γιατί θα είναι ένας ελάχιστος οφειλόμενος φόρος μνήμης, στους εκατοντάδες νεκρούς και στις χιλιάδες των τραυματιών – θυμάτων του αθλιότερου και πλέον επικίνδυνου οδικού δικτύου στην Eυρωελλάδα του 21ου αιώνα.  
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της επιστολής – ντοκουμέντο προς τον Περιφερειάρχη.
                                                               
Γιαννιτσά, 3 Σεπτεμβρίου 2012

                                                              Αριθ. Πρωτ. : 903
                                                                  Προς Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας
                                                Κοινοποίηση:  Α)    στον  Υπουργό Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας,
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
                     Β) στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνι-
στικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Κύριε Περιφερειάρχα,
Όπως έχεις πληροφορηθεί έχει προκύψει μεγάλο πρόβλημα για την κατασκευή του οδικού άξονα Χαλκηδόνας - Γιαννιτσών – Εδεσσας, ενός έργου που αποτελεί κυριολεκτικά ένα έργο ζωής για τον Νομό Πέλλας. 


Για τον δρόμο αυτόν που, ειδικά για μένα, από την πρώτη μέρα ενασχόλησής μου με τα κοινά, η υλοποίησή του υπήρξε στόχος πρώτης προτεραιότητας, κατάφερα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να διασφαλίσω: 5 εκατομμύρια ευρώ για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών και 120 εκατομμύρια ευρώ, για την κατασκευή του. Δυστυχώς όμως, αυτά τα 120 εκατομμύρια - και εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα ή, πιο σωστά, έγκλημα σε βάρος του Νομού μας και των συμπολιτών μου - μεταφέρθηκαν από την Πέλλα για να διατεθούν στην αναβάθμιση του οδικού άξονα δυτικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης.
Μεθόδευσαν δηλαδή την αρπαγή χρημάτων για τα οποία είχε χρειαστεί ένας μακρύς και σκληρός αγώνας, να πείσω τον τότε υπουργό κ. Σουφλιά (το 2005) να χρηματοδοτήσει αυτό το έργο. Τα στοιχεία που επικαλέστηκα, και τα οποία κατέθεσα τότε, σου τα επισυνάπτω. Μεταξύ αυτών και στοιχεία της αστυνομικής διεύθυνσης Πέλλας που αποδεικνύουν ότι από το 1990 μέχρι το 2004 ο νομός μας θρήνησε σε τροχαία σε αυτόν τον δρόμο 377 νεκρούς, 500 σοβαρά τραυματίες και 3.156 ελαφρότερα. 
Κατόπιν αυτού ο Γιώργος Σουφλιάς ενέκρινε το πρώτο κονδύλι των 5 εκατομμυρίων ευρώ για την εκπόνηση των μελετών. (Σου επισυνάπτω τις τρεις σχετικές αποφάσεις στις α) 30/01/2006, β) 27/10/2006, γ)11-12-2009 ).
Τον Αύγουστο του 2009 σε νέα συνάντηση με τον κ. Σουφλιά του μετέφερα την έντονη και εύλογη ανησυχία των συμπολιτών μας για την μη έγκυρη έναρξη εργασιών για αυτό το μεγάλο έργο. Μου απάντησε ότι δεν είχε βρει (όταν ανέλαβε) καμία μελέτη για αυτό το έργο διότι, όπως ακριβώς μου τόνισε, αν είχε βρει, το έργο θα είχε ήδη ολοκληρωθεί.
Μου επισήμανε βέβαια ότι όπως όλοι γνωρίζουμε, οι μελέτες είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες παράλληλα όμως, με διαβεβαίωσε ότι διασφάλισε την χρηματοδότηση του έργου, από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Εδωσε επίσης εντολή στον τεχνικό του σύμβουλο να καταθέσει εγγράφως τα στοιχεία για την εξέλιξη του έργου. Από το έγγραφο αυτό το οποίο σου επισυνάπτω, το οποίο είναι κατατεθειμένο κ. Περιφερειάρχα και στα πρακτικά της Βουλής, φαίνεται ότι το τμήμα Χαλκηδόνα – Μελίσσι, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και με κεντρική νησίδα ασφαλείας, θα (έπρεπε να) έχει δημοπρατηθεί στις αρχές του 2010. Για δε το τμήμα Μαυροβούνι – Εδεσσα, με επίσης δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και με νησίδα ασφαλείας η μελέτη του θα (έπρεπε να έχει) ολοκληρωθεί το 2010 και η κατασκευή του έργου να δημοπρατηθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2010.
Σου καταθέτω λοιπόν το σχετικό έγγραφο Σουφλιά. 
Νωρίτερα τον Ιούνιο του 2007, είχα πετύχει την έγκριση 300 χιλιάδων ευρώ, για την εκπόνηση μελέτης , σύνδεσης του δημοτικού διαμερίσματος Πέλλας με τον νέο δρόμο, διότι ο ήδη κατασκευασθείς ισόπεδος κόμβος κινδυνεύει να εξελιχθεί σε σύγχρονη καρμανιόλα.
Δυστυχώς με την ανάληψη της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου αρχίζουν τα προβλήματα της αναβλητικότητας, που υπερβαίνουν τα όρια μεγάλου σκανδάλου. 


Σε ερώτησή μου λοιπόν τις 2/2/2010, προς τον κ. Μαγκριώτη, υφυπουργό τότε Υποδομών, για την πορεία του έργου, πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα ολοκληρωθούν οι μελέτες μέχρι τέλος Μαρτίου του 2010. Και οι μόνες μελέτες που θα εκκρεμούν θα είναι εκείνες των περιβαλλοντικών όρων. Σου καταθέτω και επ’αυτού το σχετικό έγγραφο. 
Σε νέα μου παρέμβασή μου στις 23/7/2010 για το τμήμα Χαλκηδόνα – Μελίσσι ο κ. Μαγκριώτης μου απαντάει ότι η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων ολοκληρώνεται στο αμέσως προσεχές διάστημα και αμέσως θα αρχίσει η δημοπράτηση της κατασκευής του έργου. Για δε το τμήμα Μαυροβούνι - Εδεσσα μέσα σε 8 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των μελετών και οι απαραίτητες εγκριτικές περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις προκειμένου το έργο να είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.
Πέραν αυτού σε επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Πέλλας (που εκφράζει και αυτός την ανησυχία του για την καθυστέρηση του έργου) απαντάει ο κ. Μαγκριωτης ότι το έργο (το τμήμα Χαλκηδόνα Μελίσσι θα προκηρυχθεί στα τέλη του τρέχοντος τότε (2010) έτους και το αργότερο αρχές του έτους 2011. Όπως επίσης και για το τμήμα Μαυροβούνι – Εδεσσα θα προκηρυχθεί μέσα στο 2011. Σου καταθέτω λοιπόν την απάντησή του όπως και τις δικές μου απαντήσεις σε όσα είχε πει ο υφυπουργός Υποδομών προς το Επιμελητήριο. 
Επανερχόμενος τον Ιανουάριο του 2011 στον κ. Μαγκριώτη μου απαντάει ότι έχει εγκριθεί η μελέτη των περιβαλλοντικών όρων και ότι αναμένεται άμεσα η μελέτη του κτηματολογίου. Και μάλιστα, ότι μετά από όλα αυτά, θα υποβληθεί το σύνολο των μελετών για να δημοπρατηθεί το έργο του τμήματος Χαλκηδόνα – Μελίσσι.
Σε ότι αφορά το τμήμα Μαυροβούνιο – Εδεσσα ο υφυπουργός είπε, ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στο στάδιο των μελετών ακόμη.
Το σημαντικότερο όμως κ. περιφερειάρχα είναι ότι, όπως επισήμως παραδέχεται ο κ. Μαγκριώτης, τα χρήματα που διασφάλισε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήτανε ενδεικτικά εγγεγραμμένα 120 εκατομμύρια γενικά για τους οδικούς άξονες της Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία ο κ. Μαγκριώτης δέσμευσε αποκλειστικά για το νομό Πέλλας. Επιπλέον δεσμεύτηκε, από το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου, ένα αρκετά σημαντικό ποσό για την δημοπράτηση των δύο έργων που ίσως καλύψει το συνολικό κόστος των έργων μετά τις εκπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει ο κ. Μαγκριώτης, θα δασφαλιστούν οι πόροι και των δύο τμημάτων του Εθνικού δρόμου Θεσσαλονίκης Εδεσσας.
Σου καταθέτω επίσης το σχετικό έγγραφο.
Στις 22/3/11 ο Μαγκριώτης μου απαντάει πάλι ότι για τον οδικό άξονα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά οι μελέτες ολοκληρώθηκαν και ότι στις 3/3/11 τα αντίγραφα των εγκεκριμένων μελετών τα διαβίβασε στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου. Για το δε τμήμα Μαυροβούνι – Εδεσσα συνεχίζεται η εκπόνηση των μελετών. Σου καταθέτω και αυτό το έγγραφο.


Στις 16/6/11 ο Μαγκριώτης επιβεβαιώνει ότι για το τμήμα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά έχουν εγκριθεί οι μελέτες και έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την χρηματοδότηση του έργου. Και μάλιστα είχε ζητήσει με έγγραφό του από το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας, την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Σου καταθέτω και αυτό το έγγραφο.
Στις 27/7/11 η ειδική γραμματεία του ΕΣΠΑ ζητάει από το υπουργείο Υποδομών συμπληρωματικά στοιχεία για το τμήμα της παράκαμψης Γιαννιτσών. Σου καταθέτω και αυτό το έγγραφο.
Στη 1/8/11 το υπουργείο Υποδομών στέλνει τα στοιχεία χωρίς να αναφέρει κανένα πρόβλημα. Σου καταθέτω και αυτό το έγγραφο. Στις 27/6 ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης Περιφέρειας, Θύμιος Σιώκος σε σχετική του αναφορά για τους οδικούς άξονες, επισημαίνει ότι η κατασκευή της παράκαμψης Γιαννιτσών, προτάθηκε για την ένταξη στο ΕΣΠΑ. 
Στις 11/10/11 – ενώ έχουν πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων όλες οι επίσημες δεσμεύσεις και προθεσμίες - σε ερώτησή μου, το υπουργείο Ανάπτυξης δια του υφυπουργου Αθανασίου Μωραϊτη… ανακάλυψε αιφνιδίως, ότι πρέπει να εκπονηθεί… νέα(!!!) μελέτη 1 εκατομμυρίου 200 χιλιάδων ευρώ, η οποία μελέτη θα τελειώσει τον… Ιούλιο του 2012. Η δε δημοπράτηση του έργου, παράκαμψης Γιαννιτσών, προσδιορίζεται για τον Οκτώβριο του 2012 και η ολοκλήρωσή του τον Νοέμβριο του 2015.
Πώς μπορεί κύριε Περιφερειάρχα, ένας στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος, να χαρακτηρίσει όλη αυτή την φαρσοκωμωδία; Θέατρο παραλογισμού; Εμπαιγμού ή, μήπως μικροκομματικής εμπάθειας, επειδή αυτό το έργο ζωής για το Νομό μου, είχε σχεδιαστεί, χρηματοδοτηθεί και δρομολογηθεί από Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; 
Πώς να εξηγηθεί το παράδοξο, στις 3/3/11 το υπουργείο Υποδομών να έχει παραδώσει ολοκληρωμένες τις μελέτες και μετά από επτά μήνες να «ανακαλύπτεται» ότι χρειάζεται νέα μελέτη;
Πώς είναι δυνατόν, ΟΛΕΣ οι μελέτες να στοιχίζουν 2 εκατομμύρια ευρώ και μόνο μία μελέτη, αυτή για την οποία μιλάτε εσείς και έχει δημιουργήσει και το πρόβλημα, μόνον αυτή, να κοστίζει 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες (σας καταθέτω και αυτά τα έγγραφα).
Στις 9/12/11, με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής ο κ. Μαγκριώτης με διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ότι το έργο προχωρεί και ότι είναι διασφαλισμένα τα χρήματα τα οποία θα χρειαστούν για την κατασκευή του – και μάλιστα η Παράκαμψη Γιαννιτσών είναι είναι έργο ξεχωριστό από την παράκαμψη Χαλκηδόνας (σου καταθέτω τα σχετικά πρακτικά της Βουλής).
Αλλά, ώ του θαύματος, 26 μέρες αργότερα, στις 4/1/12 το υπουργείο Ανάπτυξης ανακαλύπτει ότι η μελέτη του 1 εκατ. 200 χιλιάδων ευρώ ανατέθηκε στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας! Το δε υπουργείο Υποδομών, στο 9/1/12, μας λέει ότι το έργο της παράκαμψης Γιαννιτσών προχωρεί κανονικά και ότι υπάρχει μόνον πρόβλημα στην παράκαμψη της Χαλκηδόνας!!! Καταθέτω και αυτό το έγγραφο. Πώς εξηγούνται τόσες πολλές αυταπόδεικτες αντιφάσεις – αν δεν πρόκειται για σκόπιμη και ύποπτη κωλυσιεργία; Και να ήταν η τελευταία…


Μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο.
Στις 11/4/12 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Μωραϊτης ο οποίος μας διαβεβαίωνε εγγράφως ότι η παράκαμψη Γιαννιτσών θα δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο του 2012, έρχεται και διατυπώνει αρνητική γνώμη για το ίδιο έργο!! . Το έγγραφο στο οποίο σου επισυνάπτω αποκαλύπτει ότι αυτό το πληροφορήθηκα στις 30/8 όταν πήγα στο υπουργείο Υποδομών όπου και μου το έδωσαν. 
Ο σκοπός λοιπόν αποκαλύπτεται ότι ήταν προφανής, από τη στιγμή της ανόδου της Κυβέρνησης Παπανδρέου: Αυτά τα 120 εκατομμύρια ευρώ να υφαρπαχθούν από την Πέλλα και να πάνε στην αναβάθμιση της Δυτικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, για να εξυπηρετηθούν «Κύριος οίδε» ποιες σκοπιμότητες, γνωρίζοντας καλά ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στον άξονα «προσπελασιμότητας» για την Κεντρική Μακεδονία. Και αυτά παρά το γεγονός ότι για αυτή την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης δεν έχει γίνει ακόμη ούτε η δημοπράτηση. Θα γίνει – λένε – το φθινόπωρο. Πρόκειται για ένα έργο πολύπλοκο, τεχνικά δύσκολο, με πολυδάπανες απαλλοτριώσεις και με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης μια τριετία. 
Να σημειωθεί δε ότι στην προεκλογική περίοδο σε αγαστή συνεργασία του υπουργείου με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού, διαβεβαίωναν τους φορείς της Θεσσαλονίκης πως για το έργο αυτό έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα (αυτά που είχαν αποφασίσει να αρπαξουν από την Πέλλα). Και σου καταθέτω και τα σχετικά δημοσιεύματα. Όπως και σου καταθέτω το πρακτικό της ομόφωνης απόφασης της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού ΑΕ για την εργολαβία της Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης.
Νομίζω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου κ. Περιφερειάρχα, ότι αυτή η κατάφωρη αδικία σε βάρος ενός ολόκληρου Νομού και των κατοίκων του, είναι πλέον πασιφανές ότι ήταν αποτέλεσμα μικροπολιτικών μεθοδεύσεων και άθλιας πρακτικής που επιχειρήθηκε – ανεπιτυχώς - να ντυθεί με πολιτική νομιμοποίηση.
Γι΄ αυτό ακόμη και τώρα, υπάρχει η δυνατότητα να αποκατασταθεί η ηθική και πολιτική εντιμότητα: Τα χρήματα που άρπαξαν από το Νομό μου, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Μπορούν να επιστρέψουν εδώ που δικαιωματικά ανήκουν. Μπορεί δηλαδή να δημοπρατηθεί και να ανατεθεί άμεσα το έργο της παράκαμψης Γιαννιτσών, άποψη την οποία ενστερνίζονται σήμερα υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου υποδομών. Δική σου αρμοδιότητα είναι. Πέραν αυτού ενημερωτικό σημείωμα του ίδιου υπουργείου στις 20/6/12, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΩΡΙΜΟ ΕΡΓΟ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ. Σου το καταθέτω, μαζί με το ενημερωτικό μεσημείωμα για το τμήμα Μαυροβούνι Έδεσσα (20/6/12), με το οποίο προτρέπει τις υπηρεσίες σας το υπουργείο Υποδομών να ολοκληρώσετε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις μελέτες μέχρι 31/12/2012, διότι σε αντίθετη περίπτωση τίθεται σε κίνδυνο η Κοινοτική συνδρομή.
Σε αντίθετη περίπτωση, εκφράζοντας την οργή και αγανάκτηση όλων των συμπολιτών μου, θέλω να διαμηνύσω προς όλους, ότι δεν πρόκειται να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Ότι δεν πρόκειται να χαρίσουμε πουθενά και σε κανένα ούτε ένα ευρώ από τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα. Ότι, σε καμιά περίπτωση δεν θα δώσουμε άλλοθι ούτε θα ντύσουμε με φερετζέ νομιμότητας την αθλιότητα 

που επιχειρείται σε βάρος του Νομού μας. Ας είναι εκείνοι που την μεθόδευσαν βέβαιοι, ότι όλοι μας, λαός, φορείς, πολιτικοί, θα εξαντλήσουμε κάθε μέσον και δυνατότητα που μας παρέχουν Νόμοι – Εθνικοί και Κοινοτικοί -ώστε αυτή η πρωτοφανής αθλιότητα να μην περάσει. 
Το χρωστάμε στους εκατοντάδες νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες, θύματα μέχρι σήμερα του αθλιότερου οδικού δικτύου της χώρας. 
Φιλικά 

Γιώργος Καρασμάνης

Επισυνάπτονται 30 αποδεικτικά έγγραφα

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...