Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜ.ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  σε  Β Ι Β Λ Ι Ο Π Α Ρ Ο Υ Σ Ι Α Σ Η


 Η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ    σας προσκαλεί το Σάββατο 6 Ιούνη στις 8 μ.μ.
Στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας
στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
των βιβλίων  :

1. « Φασισμός & Κοινωνική Επανάσταση » του Ρ.ΠΑΛΜΕ ΝΤΑΤ
2. « Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ ; » του Ι.ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ ΜΑΪΣΚΙ

Με Ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη,
μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ



                                    Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙO Α.Ε". ΚΑΙ "KTIMALOGIC"



Συναντήσεις που αφορούσαν στη διαδικασία κτηματογράφησης πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος.
Αρχικά, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με εκπροσώπους της Κτηματολόγιο Α.Ε., της εταιρίας που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το έργο και υπήρξε ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση να υπάρξουν πρόστιμα και κυρώσεις για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, καθώς όπως είναι γνωστό έχει λήξει και η τελευταία παράταση στις 2 Ιουνίου. Ο Δήμαρχος ζήτησε να υπάρξει ελαστικότητα απέναντι στις πολίτες που δεν κατάφεραν ακόμα να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες, καθώς όπως είπε υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες λόγω της γενικότερης κρίσης.

Επίσης, ο Δήμαρχος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον υπεύθυνο της εταιρίας Ktimalogic κ. Χάρη Αμμανατίδη που έχει αναλάβει αφιλοκερδώς την κτηματογράφηση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Αλμωπίας, με τον οποίο συζήτησε την πορεία των εργασιών. Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Αμμανατίδης, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των σπουδαστών των ΕΠΑΣ
Οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ παραμένουν από την αρχή του έτους απλήρωτοι. Την ίδια στιγμή που σε συνεχόμενες συνεδριάσεις του ΔΣ του Οργανισμού παίρνονταν αποφάσεις για να δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ με σκοπό να πληρωθούν οι δανειστές, οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ που εργάζονται υπό το καθεστώς της μαθητείας παραμένουν απλήρωτοι, δεν έχουν ενημέρωση για το πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ οι σχολές τους κλείνουν στις 20 Ιούνη.
Η στάση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ που στέκεται στην αναφορά πως τα εντάλματα πληρωμής έχουν δοθεί αλλά υπάρχει πρόβλημα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, είναι απαράδεκτη, δε δίνει λύση, προσπαθεί να τινάξει από πάνω της ευθύνες ενώ είναι συνυπεύθυνη μαζί με την κυβέρνηση για τις μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις σε ένα τμήμα εργαζόμενων που εργάζεται με τους χειρότερους όρους.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:
  1. Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των σπουδαστών των ΕΠΑΣ
  2. Την τακτική και χωρίς καθυστερήσεις μηνιαία καταβολή της μισθοδοσίας τους


Οι Βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης 
Γιάννης Γκιόκας
Ελένη Γερασιμίδου 
Σταύρος Τάσσος

Μανώλης Συντυχάκης

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΗ



Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του προστάτη (προστατεκτομή) επι καλοήθους υπερπλασίας  δημιουργεί η  εξέλιξη της τεχνολογίας με την πρωτοποριακή χειρουργική μέθοδο TURis , η οποία συνδυάζει  την κλασσική διουρηθρική με εξάχνωση με πλάσμα!
Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλήςκαι προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα,ενώ ο ασθενής μπορεί την επομένη να επιστρέψει σπίτι του.
« Η νεα μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενες τεχνικές τόσο για τον ασθενή όσο και για τον γιατρό»αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός ουρολόγος κ Βασίλης Πρωτογέρου  Επικ. Καθηγητής  της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τους ουρολόγους τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η νεα μέθοδος είναι:
  • Πλήρης αφαίρεση (εξάχνωση) του αδενώματος του προστάτη
  • Μικρότερη διάρκεια, περίπου 60 λεπτά.
  • Δεν επηρεάζεται η στυτική λειτουργία
  • Ο ασθενής την επομένη επιστρέφει σπίτι του συνήθως χωρίς καθετήρα ή με καθετήρα ο οποίος αφαιρείται μετά από μία ημέρα.
  • Πέντε ημέρες μετά  επιστρέφει στην δουλειά του και τις καθημερινές του δραστηριότητες
  • Τριάντα  ημέρες μετά ή και συχνά νωρίτερα  (ο ενεργός σεξουαλικά άνδρας) μπορεί να έχει σεξουαλικές επαφές
  • Είναι σχεδόν αναίμακτη
 
 « Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα από την εφαρμογή της TURis δείχνουν ότι η νέα μέθοδος τείνει να επισκιάσει τις μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενες τεχνικές  και να καθιερωθεί ως  η ποιο κατάλληλη τεχνική επιλογής  για την ολική αφαίρεση τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους προστάτες»προσθέτει ο Επικ Καθηγητής κ Πρωτογέρου, που έχει στο ενεργητικό του πολύ μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων.
Η νεα μέθοδος προσφέρεται για ασθενείς με πιο ειδικά προβλήματα, οι οποίοι δε μπορούν να αντέξουν τη βαρύτητα μιας ανοικτής επέμβασης. Κυρίως ηλικιωμένοι,  με άλλες σοβαρές παθήσεις, ασθενείς που παίρνουν αντιπηκτικά, διαβητικοί κλπ.
Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς άνδρες καθώς με την πρόοδο της ηλικίας τα προβλήματα ούρησης γίνονται όλο και συχνότερα.
Σύμφωνα με τους ουρολόγους τα συμπτώματα που δείχνουν ότι  κάτι δεν πάει καλά με τον προστάτη είναι:
  • Δυσκολία στην ούρηση,
  • Μειωμένη πίεση στη ροή τον ούρων,
  • Μικρότερη «ακτίνα» ροής,
  • Επιτακτικότητα δηλαδή να έρχεται η επιθυμία για ούρηση πιο απότομα
  • Νυκτουρία  πολλές φορές ούρηση την νύχτα
  • Αιματουρία,
  • Επώδυνη εκσπερμάτιση,
  • Αιμοσπερμία  και περινεϊκό άλγος
Αν έχετε λοιπόν διαπιστώσει ότι εμφανίζετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα καλό είναι να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.
 
 ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΣΚΟΤΩΝΕΙ  Ο  ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
 
Ο καρκίνος του προστάτη είναι η συχνότερη κακοήθεια στον άνδρα και υπεύθυνος για τους περισσότερους θανάτους μετά τον καρκίνο του πνεύμονα .Ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται συνήθως στις μεγάλες ηλικίες και είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες των δυτικών κοινωνιών,ενώ  αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από νεοπλασματική νόσο.
Για τον γενικό πληθυσμό, ένας άνδρας έχει 17% πιθανότητες να νοσήσει από καρκίνο του προστάτη στην διάρκεια της ζωής του και 3% πιθανότητες να πεθάνει από αυτόν. Στην Ευρώπη oκαρκίνος του προστάτη υπολογίζεται σε περισσότερα από400.000 περιστατικά το έτος και είναι υπεύθυνος για περισσότερους από 90.000 θανάτους. Συνολικά σε όλο τον κόσμο θα πεθάνει ένας στους εκατό ασθενείς, από καρκίνο του προστάτη.

Στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας αντιστοιχεί στο 13% του συνόλου των καρκίνων.
Τα τελευταία 20 χρόνια η συχνότητα του κλινικού καρκίνου έχει αυξηθεί πολύ λόγο των ευαίσθητων μεθόδων διάγνωσης σε συνδυασμό με την αυξημένη ευαισθητοποίηση των ανδρών για προληπτικό έλεγχο.


www.uroandrology.gr. Τηλ  210 77 92 949, 6974 442 335

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...