Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Πέλλας στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πέλλας


Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Πέλλας στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά

Την κυρία Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά επισκέφθηκε στο γραφείο της στο Διοικητήριο ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Σπυρίδων Διόγκαρης.

Η συνάντηση της κυρίας Αηδονά και του κυρίου Διόγκαρη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στην άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, ενώ, έγινε αναφορά σε περαιτέρω κοινές δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο εγγύς μέλλον προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν και προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η υπηρεσία της Αστυνομίας με την κυρία Αντιπεριφερειάρχη να τονίζει τη διάθεση στήριξης του έργου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας από την Π.Ε. Πέλλας.


Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά συνεχάρη εκ νέου τον κ. Διόγκαρη για την προαγωγή του σε Αστυνομικό Διευθυντή και για την τοποθέτησή του στην περιοχή μας, ευχόμενη παράλληλα, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, ενώ, ο κ. Διευθυντής ευχαρίστησε την κυρία Αντιπεριφερειάρχη για την υποδοχή και φιλοξενία.          

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 έως και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 7/2018) που ισχύει από σήμερα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 έως και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018:
Νέα επιδείνωση του καιρού από τη νύχτα της Τετάρτης (14-2-2018) προς την Πέμπτη (15-02-2018) με κύρια χαρακτηριστικά:
α) Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες
β) Τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας
γ) Τους θυελλώδεις ανέμους

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:
Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018
α) Μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος. Μέχρι το βράδυ η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Βαθμιαία η ανατολική Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
Από το μεσημέρι η Κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι τη νύχτα πιθανόν τα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
β) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (από 400 περίπου μέτρα).

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018
α) Μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία και Ημαθία). Μέχρι το μεσημέρι πιθανόν η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Κυκλάδες.
Κατά διαστήματα μέχρι τη νύχτα τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Κρήτη.
β) Πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν το πρωί στα ορεινά-ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλίας.
Μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας από 800 μέτρα), της Ευρυτανίας και της Φωκίδας (από 400-500 μέτρα) και της Φθιώτιδας (από 500-600 μέτρα).

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:


  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, ειδικά για θέματα παγετού και χιονοκάλυψης.
  • Να φροντίζουν να διαθέτουν πάντα αντιολισθητικές αλυσίδες για το αυτοκίνητά τους.
  • Να αποφεύγουν να ρίχνουν νερά στις αυλές, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, όταν υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες παγετού.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (ιρλανδικές διαβάσεις).

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...