Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 2016 ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Μόλις κυκλοφόρησαν τα ημερολόγια του έτους 2016 από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας και διατίθενται από ομάδες μαθητών του σχολείου.
Πρόκειται για δυο καλαίσθητες και ευρηματικές εκδόσεις με κομψό ντιζάιν και εύχρηστη μορφή.
Η μία εκδοχή αναφέρεται στα γνωστά σε όλους minions, ενώ η άλλη περιέχει μια σειρά ερωτηματολογίου με έξυπνες ατάκες.
Στο τέλος του ημερολογίου υπάρχει αλφαβητικό εορτολόγιο, ενώ υπάρχει πρόβλεψει είτε να κρεμαστεί στον τοίχο είτε να σταθεί όρθιο στο γραφείο.
Επίσης λόγω του γεγονότος ότι είναι νωρίς για το νέο έτος, στο ημερολόγιο υπάρχουν και οι εναπομείναντες μήνες Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος του τρέχοντος έτους 2015.
Διατίθενται στην συμβολική τιμή των 5 ευρώ και θα ήταν ευχής έργον, όσοι μπορούμε, να βοηθήσουμε τα παιδιά και το σχολείο, το οποίο αποτελεί αποδεδειγμένα, σπουδαίο φυτώριο μελλοντικών επιστημόνων.
Εμείς πήραμε την έκδοση ερωτηματολογίου η οποία μας κέντρισε το ενδιαφέρον, από όπου και οι φωτογραφίες της ανάρτησης.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ



Όποιος φίλαθλος επιθυμεί, μπορεί να παραγγείλει το μπουφάν της αγαπημένης μας ομάδας.
Το μπουφάν είναι ίδιο με το περυσινό, με το σήμα της ομάδας στο μπροστινό μέρος(στο ύψος της καρδιάς) και το λογότυπο "ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" στην πλάτη.
Πρόκειται για το φημισμένο μπουφάν της GIVOVA  με όλα τα δυνατά χαρακτηριστικά που διαθέτει. Αδιάβροχο, αντιανεμικό, με ενισχυμένη επένδυση και με πούπουλα χήνας για αποτελεσματική μόνωση, εγγυάται ένα ζεστό χειμώνα στα κρύα γήπεδα της επαρχίας μας. Διατίθεται σε όλα τα μεγέθη S, M, L και XL.

Η τιμή για την απόκτησή του είναι 30 Ευρώ και οι παραγγελίες γίνονται μέχρι τις 11/10 στο τηλέφωνο 694 755 18 68.

Από τη διοίκηση
ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ

10η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 18:00

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ:

Μ.Σ. «ΛΥΚΟΦΩΣ» ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ
(ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ)

Μ.Π.Σ. «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»
{ΕΎΟΣΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ «Ο ΠΟΝΤΟΣ»
{ΧΡΥΣΑΣ-ΤΣΑΚΩΝ-ΡΟΔΟΝΙΑΣ)

Λ.Χ.Σ. «ΑΝΤΑΜΩΜΑ»
(ΕΥΟΣΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΙ

Π.Σ. ΒΑΡΙΚΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΗΧΟ»

*********************************************************

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 13:00

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΡΑΚΙ»

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ: 

Μ.Σ. «ΛΥΚΟΦΩΣ» ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ
(ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ)

Π.Σ. «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»
(ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ)

Π.Ο.Σ. ΠΕΡΑΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Π.Σ. «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
(ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ)

Π.Λ.Χ.Σ. «01 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
(ΕΔΕΣΣΑΣ)

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ - 2 ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ
 1 η ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10 300€
 2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/10 300€




ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Κάποτε στην άκρη ενός χωριού ζούσε ένας γέρος. Μια μέρα ένας ταξιδιώτης που έφτασε στο χωριό από ένα μακρινό τόπο, πλησίασε τον γέρο και ρώτησε:πώς είναι οι άνθρωποι του χωριού;
Ο γέροντας τον κοίταξε και τον ρώτησε:πώς βρίσκεις τους ανθρώπους στο δικό σου τόπο;
Ο ταξιδιώτης σάστισε λίγο και μετά απάντησε πως το χωριό του ήταν γεμάτο έγκλημα, βία κι επιθετικότητα και οι άνθρωποι ήταν εντελώς αναξιόπιστοι.
Τότε ο γέροντας μουρμούρισε λυπημένα:νομίζω πως κι εδώ τα ίδια θα βρεις’.

Πέρασε λίγος καιρός κι ένας επόμενος ταξιδιώτης σταμάτησε και ρώτησε τον γέροπώς είναι οι άνθρωποι στο χωριό αυτό;
κι εκείνος ανταπάντησε πάλι: πώς τους βρίσκεις στο δικό σου τόπο;
Ο ταξιδιώτης χαμογέλασε και ξεκίνησε να λέει στον γέρο πόσο φιλικοί, καλοσυνάτοι και συμπονετικοί ήταν οι κάτοικοι στο χωριό του. Ο γέροντας τον κοίταξε, του χαμογέλασε πίσω και του είπε: έτσι θα τους βρεις και δω’.
_______
   (πηγή: Shawn Callahan, Anecdote)
   Το είδαμε: tetras-consult.blogspot.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ

Γύρω από το θέμα της μετατροπής μιας συζήτησης σε αγώνα ταπώματος, και για να συμβάλουμε στο ξεψάρωμα που απαιτούν οι καιροί, θα παραπέμψουμε στο κορυφαίο επί του θέματος βιβλίο του Αρθούρου Σοπενχάουερ με τίτλο Η εριστική διαλεκτικήτο οποίο έγραψε μεταξύ 1830-1831, κυκλοφόρησε το 1864 και είναι περισσότερο ίσως γνωστό με τον τίτλο της γαλλικής μετάφρασής του, Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο
Εισαγωγικά, ας πούμε ότι η τέχνη αυτή αφορά στην κατατρόπωση του συνομιλητή μας, ασχέτως του αν έχουμε δίκιο ή άδικο. Ως μέθοδος στηρίζεται στη διαφορά μεταξύ αλήθειας και αληθοφάνειας. Καύσιμά της, η ματαιοδοξία∙ το πάθος για τις τιμές∙ η ανεντιμότητα∙ η ροπή των ανθρώπων να μιλάνε πριν σκεφτούν∙ η ξεροκεφαλιά.Δυναμωτικό της, η διαπίστωση ότι, ακόμα κι όταν όλα σου τα επιχειρήματα έχουν πέσει στο καναβάτσο, μπορείς πάντοτε να βρεις ακόμα ένα που θα σου δίνει δίκιο.
Αράχνη ή Διαλεκτική -Paolo Veronese - 1520
Αράχνη ή Διαλεκτική -Paolo Veronese - 1520
Τα τεχνάσματα που μετέρχεται, όπως τα αναπτύσσει διεξοδικά ο Σοπενχάουερ:
  1. Διεύρυνση έως υπερβολής «Διευρύνεις υπερβολικά το επιχείρημα του συνομιλητή σου και γενικεύεις στο έπακρο το νόημά του, ενώ την ίδια στιγμή φροντίζεις να οχυρώνεις το δικό σου επιχείρημα μέσα σε πολύ στενά όρια. Αυτό το τέχνασμα στηρίζεται στο γεγονός ότι, όσο γενικότερη είναι μια θέση, τόσο ευκολότερα μπορείς να την προσβάλεις.»
  2. Ομώνυμα «Σε αυτό που λέει ο συνομιλητής σου δίνεις μια έννοια, η οποία, πέρα από τις λεκτικές ομοιότητες, έχει ελάχιστη ή και καμία σχέση με το επιχείρημά του. Με αυτό τον τρόπο καταρρίπτεις θριαμβευτικά τη συγκεκριμένη φράση του δίνοντας την εντύπωση ότι αναίρεσες την αρχική του θέση.»
  3. Απολυτοποίηση των αντίπαλων επιχειρημάτων «Παίρνεις μια πρόταση του συνομιλητή σου, η οποία αναφέρεται σε κάτι το μερικό, την απολυτοποιείς, την παρουσιάζεις σαν θέση γενικής ισχύος, ή τη μεταθέτεις σε ένα τελείως άλλο πλαίσιο, και έτσι την αντικρούεις ως απόλυτη.»
  4. Κρύβεις τα χαρτιά σου «Όταν θέλεις να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα, δεν πρέπει να το φανερώσεις εξαρχής στο συνομιλητή σου. Απεναντίας, τον οδηγείς να αποδεχτεί μία προς μία τις προκείμενες του συμπεράσματός σου, ενσωματώνοντάς τες σποραδικά μέσα στη συζήτηση ώστε να μην το αντιληφθεί.» [σημ. H.S. Προκείμενες είναι οι προτάσεις που οδηγούν σε ένα συμπέρασμα.]
  5. Ψευδείς προκείμενες «Στην περίπτωση που ο συνομιλητής σου αρνείται να δεχτεί τις αληθινές προκείμενες που του παρουσιάζεις, είτε επειδή δεν συμμερίζεται την αληθοφάνειά τους, είτε επειδή έχει μαντέψει προς τα πού το πας, να χρησιμοποιήσεις ψευδείς προκείμενες. Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις προκείμενες, που είναι μεν ψευδείς αυτές καθαυτές, αλλά ο αντίπαλός σου τις αποδέχεται ad hominem. Έτσι μπορείς να στρέψεις εναντίον του πράγματα με τα οποία συμφωνεί. Αν π.χ. γνωρίζεις ότι είναι μέλος μιας αιρεσης, στην οποία δεν ανήκεις εσύ, χρησιμοποίησε το δόγμα της στρέφοντάς το εναντίον του.» [σημ. H.S. Η επιχειρηματολογία ad hominemσυνίσταται στο να εδράζει κανείς την αλήθεια ή το ψεύδος των επιχειρημάτων στα προτερήματα ή τα ελαττώματα των ανθρώπων ή των ομάδων που υποστηρίζουν αυτά ή παρόμοια επιχειρήματα.]
  6. Θέσε ως αποδεδειγμένο αυτό που είναι ζητούμενο να αποδειχτεί «Χρησιμοποίησε συγκαλυμμένα τη “λήψη του ζητουμένου” και πρόβαλε ως αξίωμα αυτό που πρέπει να αποδειχτεί. Γι’ αυτό το σκοπό μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια διαφορετική λέξη −π.χ. «έχει καλή φήμη» αντί του «είναι έντιμος»−, ή γενικές αλήθειες που υπερκαλύπτουν το συζητούμενο −π.χ. να επικαλεστείς το επισφαλές κάθε ανθρώπινης γνώσεις προκειμένου να πλήξεις τις γνώσεις της Ιατρικής.»
  7. Εκμαίευσε αποδοχές μέσα από ατέλειωτες ερωτήσεις «Υποβάλλεις στον συνομιλητή σου πολλά, αλλεπάλληλα και μακροσκελή ερωτήματα, ώστε να συγκαλύψεις αυτό που θέλεις να αποδείξεις, και έπειτα διατυπώνεις γρήγορα-γρήγορα το επιχείρημα που προκύπτει από τις παραδοχές του. Οι αργόστροφοι αντίπαλοι δεν θα πάρουν είδηση τα λάθη και τα κενά της ταχυδακτυλουργίας σου.»
  8. Εκνεύρισε τον αντίπαλό σου «Προπάθησε να τον εκνευρίσεις στρεψοδικώντας και προσβάλλοντάς τον. Έτσι δεν θα μπορεί να κρίνει σωστά. Γενικά, να εμμένεις σε ό,τι διαπιστώνεις ότι τον θυμώνει.»
  9. Εκμεταλλεύσου το πνεύμα αντιλογίας «Αν ο συνομιλητής σου είναι πνεύμα αντιλογίας, κάνε του τις αντίθετες ερωτήσεις από αυτές που θα του έκανες κανονικά, ή άφησέ τον να επιλέξει ανάμεσα σε δυο αντίθετα ερωτήματα, ώστε να μη μπορεί να καταλάβει προς τα πού θέλεις να πας τη συζήτηση.»
  10. Γενίκευσε συμφωνίες που αφορούν σε άλλα θέματα «Αν ο συνομιλητής σου συμφωνεί σε επιμέρους επιχειρήματά σου, μην τον ρωτήσεις αν συμφωνεί και στη γενική θέση στην οποία θέλεις να καταλήξεις. Αυτή θα την παρουσιάσεις στο τέλος, σαν τετελεσμένο και αποδεκτό γεγονός. Έτσι ο συνομιλητής σου θα πιστέψει ότι όντως συμφώνησε με αυτήν και την ίδια εντύπωση θα σχηματίσει και το ακροατήριο.»
  11.  Διάλεξε μεταφορές που ευνοούν τη θέση σου 
  12. «Αν ο αντίπαλός σου προτείνει μια μεταρρύθμιση, αποκάλεσέ την ρηξικέλευθο νεωτερισμόστην περίπτωση που αντιληφθείς ότι αυτή η λέξη είναι αρνητικά φορτισμένη στο ακροατήριο∙ ή το αντίστροφο. Το τέχνασμα αυτό είναι μια συγκελυμμένη μορφή του τεχνάσματος 6.»
  13.  Χειραγώγησε το συνομιλητή σου «Μαζί με το επιχείρημά σου παρουσιάζεις και ένα σκανδαλώδες αντεπιχείρημα, και καλείς το συνομιλητή σου να διαλέξει ανάμεσα στα δυο. Έτσι τον οδηγείς να αποδεχτεί το επιχείρημά σου.»
  14. Ισχυρίσου ότι νίκησες παρ’ όλο που έχεις ηττηθεί «Το τέχνασμα μπορεί να πιάσει αν ο συνομιλητής σου είναι σεμνός ή ηλίθιος, κι εσύ έχεις πολύ θράσος και δυνατή φωνή.»
  15. Βγάλε το συνομιλητή σου τρελό «Αν αυτό που υποστηρίζεις είναι παράλογο, πρόβαλε μια άλλη θέση, αληθινή μεν αλλά που η ισχύς της δεν είναι προφανής. Αν ο αντίπαλός σου την απορρίψει επειδή υποπτεύεται κάποιο τέχνασμα, άρχισε να θριαμβολογείς ότι είναι παράλογος.»
  16. Βγάλε τον ανακόλουθο «Όταν υποστηρίζει μια θέση, εξέτασε αν είναι ανακόλουθη ή μοιάζει ανακόλουθη με άλλες θέσεις που έχει εκφράσει, ή με δικές του πράξεις ή προθέσεις. Π.χ. αν υποστηρίζει ότι η ζωή στην πόλη του είναι δυσάρεστη, πείτε του “Τότε γιατί δεν σηκώνεσαι να φύγεις;”. Το τέχνασμα αυτό πιάνει πάντα.»
  17. Μη διστάσεις να διακόψεις και να εκτρέψεις τη συζήτηση… «… όταν βλέπεις ότι έχεις στριμωχτεί για τα καλά.»
  18. Μην τον αφήσει να πει αυτός ποιο είναι το συμπέρασμα «Όταν ο συνομιλητής σου έχει δεχτεί τις προκείμενες που παρουσίασες, μην του ζητήσεις να πει αυτός ποιο είναι το συμπέρασμα. Πες το εσύ, όπως θέλεις.»
  19. Πες ένα επιχείρημα, όσο κακό κι αν είναι «Μην ξεχνάς ότι τι ζητούμενο είναι η νίκη, όχι η αλήθεια.»
  20. Βγάλε το συνομιλητή σου δικολάβο «Αν σου ζητήσει να παραδεχτείς μια θέση από την οποία κρίνεται το επίμαχο ζήτημα, να αρνηθείς υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να παρουσιάσει ως αποδεδειγμένο αυτό που μένει να αποδειχτεί.»
  21. Ανάγκασε τον να υπερβάλει «Σε αυτό θα τον οδηγήσεις προβάλλοντας του συνεχείς διαφωνίες και οξύνοντας τον ανταγωνισμό.»
  22. Διαστρέβλωσε τα επιχειρήματά του… «… με τρόπο ώστε η θέση του να φανεί παράλογη ή και επικίνδυνη.»
  23. Βρες το αντίθετο παράδειγμα «Ψάξε και βρες την έστω και μια και μοναδική περίπτωση όπου δεν ισχύει αυτό που ο συνομιλητής σου θέλει να υποστηρίξει, και πάτησε σε αυτήν γενικεύοντας την ισχύ της.»
  24. Στρέψε τα επιχειρήματα του εναντίον του «Αν σου πει, “Είναι ακόμα παιδί, μην είσαι τόσο αυστηρός μαζί του”,απάντησε: “Ακριβώς επειδή είναι ακόμα παιδί πρέπει να τον διορθώσω, αλλιώς θα διατηρήσει τις κακές συνήθειές του”.»
  25. Πείσε το ακροατήριο, όχι το συνομιλητή σου«Πρόβαλε μια αντίρρηση, την αβασιμότητα της οποίας μόνο ένας ειδήμονας θα ήταν σε θέση να αντιληφθεί. Το καλύτερο είναι, αυτή η αντίρρηση να γελοιοποιεί το συνομιλητή σου, γιατί στο κοινό αρέσει να γελάει παρά να σκέφτεται.»
  26. Κάνε αντιπερισπασμό «Όταν στριμώχνεσαι, ξεκίνα να μιλάς για άλλο θέμα σαν να ήταν σχετικό με το συζητούμενο.»
  27. Επικαλέσου μια αυθεντία, όχι τη λογική «Μην ξεχνάς ότι, όπως είπε ο Σενέκας, το κοινό προτιμάει να πιστέψει τυφλά μια άποψη παρά να ασκεί την κρίση του. Υπάρχουν πλήθος αυθεντιών, που απολαμβάνουν τον σεβασμό του όχλου.»
  28. «Αυτό με ξεπερνάει» «Όταν δεν έχεις να αντιτάξεις επιχειρήματα, μπορείς με λεπτό ειρωνικό τόνο να πεις: “Αυτό που λέτε, ξεπερνάει τις ταπεινές αντιληπτικές μου ικανότητες”, υπαινισσόμενος έτσι ότι ο αντίπαλός σου λέει ανοησίες.»
  29. Κατάταξε την άποψή του σε μια απεχθή κατηγορία «Για να απαλλαγείς από ένα επιχείρημα του συνομιλητή σου, αρκεί να το κατατάξεις σε μια απεχθή κατηγορία −π.χ. “Μα αυτό είναι σπιριτουαλισμός, ή αθεϊσμός, ή πανθεϊσμός, ή ρασιοναλισμός, ή ανορθολογισμός, κ.ο.κ.”−έστω κι αν η σύνδεση αυτή δεν είναι διόλου προφανής.»
  30. Ισχυρίσου ότι αυτό που λέει είναι πρακτικά ανεφάρμοστο, ακόμα κι αν ισχύει θεωρητικά «Με αυτό το σόφισμα, ενώ αποδέχεσαι τη βάση του συλλογισμού του, απορρίπτεις το συμπέρασμα, σε αντίθεση με τον γνωστό κανόνα της λογικής.»
  31. Μην τον αφήνεις ν’ αποφεύγει την ερώτηση «Όταν δεν απαντάει σε μια ερώτηση, τάραξέ τον με αυτήν.»
  32. Χτύπησέ τον εκεί που πονάει «Αντί να απευθύνεσαι στη νόηση του συνομιλητή σου (και του ακροατηρίου), κάνε τον να νιώσει ότι η άποψή του υπονομεύει τα συμφέροντά του.»
  33. Πάτησε σε μια εσφαλμένη απόδειξη «Αν ο συνομιλητής σου έχει δίκιο αλλά για καλή σου τύχη χρησιμοποίησε μια λαθεμένη απόδειξη, διάψευσέ την εύκολα και αμέσως μετά ισχυρίσου ότι διέψευσες ολόκληρη την άποψή του.»
  34. Το έσχατο τέχνασμα −γκαγκάν γκαγκάν! «Μόλις αντιληφθείς ότι ο συνομιλητής σου έχει το πάνω χέρι και δεν υπάρχει ελπίδα να τον κατατροπώσεις, ξεκίνα να πετάς λόγια προσβλητικά, ταπεινωτικά και αγενή για το πρόσωπό του. Με αυτό το τέχνασμα καταφέρνεις να φύγει η συζήτηση από το συζητούμενο θέμα (στο οποίο έχεις ηττηθεί) και να περάσει στο πρόσωπο του συνομιλητή σου, ότι αυτός είναι έτσι, είναι αλλιώς, και πάει λέγοντας. Πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές τέχνασμα, αφού μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καθένας.»

____________________
 Πηγή: dangerfew , 

ΠΑΡΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΣΟΒΑΡΑ

Μόλις πέρασαν το γενέθλια μου.
Όπως κάθε χρόνο, την κρισάρα μου τη χτύπησα δε λέω
«O χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός, σε καίει, σε σκορπά, και σε παγώνει» σιγομουρμούριζα όλη μέρα
και ερχόταν συνέχεια στο νου μου αυτή η εικόνα απο τον πίνακα του Νταλί «Εμμονή της Μνήμης». Ξέρετε αυτή με τα ρολόγια που λιώνουν καθώς κρέμονται απο γυμνά κλαδιά και δέντρα μέσα σε ένα σχεδόν ερημικό τοπίο.
Η υποτίμηση της αξίας του χρόνου από τη μία και η επιμονή των αναμνήσεων μας, από την άλλη.
Δηλαδή, πότε πέρασαν τα εικοστά γενέθλιά μου; Αφού νομίζω ότι ακόμη έχω hangover από εκείνο το βράδυ. Ρωτάω μερικούς φίλους για το τι πιστεύουν και φαίνεται ότι υπάρχει μια παρόμοια αντίληψη.
Όσο μεγαλώνουμε ο χρόνος πατάει γκάζι.
Η έννοιά του, αποκτά άλλη διάσταση,τον αντιλαμβανόμαστε σαν να τρέχει με χίλια και οι αναμνήσεις προηγούμενων εμπειριών γίνονται πολύ έντονες.
Σκέφτομαι τα λόγια της Κλόντια Χάμοντ, συγγραφέως του βιβλίου Time Warped. «Οταν φοβόμαστε ο χρόνος επιβραδύνει, καθώς μεγαλώνουμε επιταχύνει και διαστρεβλώνεται όταν βρισκόμαστε σε διακοπές.»
Η αντίληψη με την πραγματικότητα σε σύγκρουση.
Αυτή η αίσθηση του χρόνου που τρέχει με χειμαρρώδεις ταχύτητες, είναι κοινή σε όλους;
Σύμφωνα με τη θεωρία της κοινωνικο-συναισθηματικής επιλεκτικότητας η απάντηση είναι όχι. Τονίζεται ότι κυρίως οι άνθρωποι με ανεπτυγμένη την αίσθηση των χρονικών περιορισμών και της νομοτέλειας έχουν περισσότερες πιθανότητες να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους και την ενέργεια τους πιο εποικοδομητικά.
Αλλά και να έχουν πιο θετικές εμπειρίες με τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, ειδικά τις ερωτικές.
Είναι οι άνθρωποι που είτε λόγω ηλικίας, είτε εμπειριών έχουν καταλάβει τη σχετικότητα του χρόνου και κυρίως το ότι δεύτερη ζωή δεν έχει. This is it folks!
Είναι εκείνοι που επιλέγουν να αφιερώσουν την ενέργεια τους σε ανθρώπους και καταστάσεις που τους πάνε ένα βηματάκι παραπέρα, που σέβονται τόσο το χρόνο τον δικό τους όσο και των άλλων. Η αντίληψη του χρόνου έχει άμεση σχέση με τους στόχους που θέτουμε αλλά και την κινητοποίηση μας για την επίτευξη τους.
timeΤο κλισέ «ζήσε το σήμερα» φαίνεται να έχει πλήρη εφαρμογή, εδώ.
Συνεπώς δεν έχει τόσο σημασία η ηλικία για το αν υπάρχει η αίσθηση ότι ο χρόνος κυλάει, όσο η αίσθηση ότι κυλάει.
Είναι σύνηθες για ανθρώπους με μια ελλιπώς αναπτυγμένη αίσθηση των χρονικών περιορισμών να ασπάζονται το δόγμα «μέχρι να φτάσω στον στόχο μου είναι όλα υπό εκμετάλλευση».
Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας αντίληψης βέβαια όλοι μπορούμε να το φανταστούμε: ψευδαισθήσεις, αλαζονεία, απογοήτευση. Έχει άμεση δηλαδή σχέση και με το τι εμείς ορίζουμε ως «αξίζει τον κόπο» ή όχι.
Έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ο χρόνος είναι ένα μόνο πράγμα, ωστόσο μπορούμε να πάρουμε διαφορετικές πτυχές του χρόνου και να τις διαχειριστούμε ξεχωριστά από τις υπόλοιπες.
Που δίνουμε τη μεγαλύτερη μας προσοχή: σε αυτό που έχουμε μπροστά μας εκείνη τη στιγμή ή στη συνήθως λανθασμένη αντίληψη ότι θα έρθουν κι άλλα τέτοια;
Ένας μεγάλος έρωτας που έρχεται στα εικοσιπέντε για πολλούς μπορεί να προκύπτει εξαιρετικά νωρίς. Το ταξίδι που πάντα θέλαμε να κάνουμε ,αλλά πάντα το αναβάλαμε μέχρι να είναι σωστές οι συνθήκες, τα λόγια που δεν είπαμε γιατί δεν ήταν η κατάλληλη ευκαιρία.
Η αίσθηση των ατέλειωτων πιθανοτήτων είναι αυτό που μας κρατάει, αλλά τον έχουμε άραγε αυτό τον χρόνο;
Πηγέςpillowfights από brainpickings.org & wisegeek.com

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ




Όταν οι Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ, τον Σεπτέμβριο του 1996, το ράδιο Σαρία μετέδιδε δεκαέξι εντολές. Μια νέα εποχή ξεκινούσε.
  • 1. Απαγορεύεται στις γυναίκες να εκθέτουν το σώμα τους. Απαγορεύεται οι οδηγοί να παίρνουν γυναίκες που δεν φορούν μπούρκα, αλλιώς θα συλλαμβάνονται. Αν τέτοιες γυναίκες εμφανιστούν στον δρόμο, θα γίνεται έφοδος στα σπίτια τους και οι άντρες τους θα τιμωρούνται. Αν οι γυναίκες φορούν προκλητικά ρούχα και δεν συνοδεύονται από άντρα συγγενή τους, απαγορεύεται στον οδηγό να τις επιβιβάσει στο αυτοκίνητο.
  • 2. Απαγορεύεται η μουσική. Κασέτες με μουσική απαγορεύονται σε μαγαζιά, ξενοδοχεία, οχήματα και δημόσιους χώρους. Αν σε κάποιο κατάστημα βρεθούν κασέτες, ο ιδιοκτήτης θα συλλαμβάνεται και το μαγαζί θα κλείνει. Αν βρεθεί κασέτα σε κάποιο όχημα, το όχημα θα κατάσχεται και ο οδηγός θα συλλαμβάνεται.
  • 3. Απαγορεύεται το ξύρισμα. Όποιος ξυρίσει ή κόψει τα γένια του θα φυλακίζεται μέχρι τα γένια του να φτάσουν στο μάκρος μιας γροθιάς.
  • 4. Υποχρεωτική προσευχή. Η προσευχή θα πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες ώρες σε όλες τις περιοχές. Οι ακριβείς ώρες των προσευχών θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Προστασίας της Αρετής και Καταπολέμησης της Αμαρτίας. Η κυκλοφορία πρέπει να σταματάει δεκαπέντε λεπτά πριν από την ώρα της προσευχής. Είναι υποχρεωτικό να επισκέπτεται κανείς τα τζαμιά την ώρα της προσευχής. Νέοι άντρες που θα εντοπίζονται στα μαγαζιά, θα φυλακίζονται.
  • 5. Απαγορεύονται οι περιστερώνες και οι κοκορομαχίες. Αυτή η συνήθεια θα καταργηθεί. Τα περιστέρια και τα πουλιά που θα χρησιμοποιούνται για αγώνες θα θανατώνονται.
  • 6. Εξάλειψη των ναρκωτικών και των χρηστών. Οι χρήστες ναρκωτικών θα συλλαμβάνονται και  οι έμποροι και τα μαγαζιά τους θα κλείνονται. Και οι δύο, ο ιδιοκτήτης και ο χρήστης, θεωρούνται εγκληματίες και θα συλλαμβάνονται και θα τιμωρούνται.
  • 7. Απαγορεύεται το πέταγμα του αετού. Το πέταγμα του αετού έχει κακές συνέπειες, όπως τα στοιχήματα, οι θάνατοι παιδιών και οι αδικαιολόγητες απουσίες από τα μαθήματα. Τα μέρη που πουλάνε αετούς καταργούνται.
  • 8. Απαγορεύεται η απεικόνιση. Οι φωτογραφίες σε οχήματα, μαγαζιά, σπίτια, ξενοδοχεία και σε άλλα μέρη αποσύρονται. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να καταστρέψουν όλες τις φωτογραφίες στα ανωτέρω μέρη. Οχήματα με φωτογραφίες έμβιων όντων θα ακινητοποιούνται.
  • 9. Απαγορεύονται τα τυχερά παιχνίδια. Τα κέντρα θα ανιχνεύονται και οι παίκτες θα φυλακίζονται για έναν μήνα.
  • 10. Απαγορεύονται τα αγγλικά και τα αμερικάνικα κουρέματα. Οι άντρες με μακριά μαλλιά θα συλλαμβάνονται και θα μεταφέρονται στο υπουργείο Προστασίας της Αρετής και Καταπολέμησης της Αμαρτίας για κούρεμα. Ο παραβάτης θα πληρώνει τον κουρέα.
  • 11. Απαγορεύονται οι δανειστικοί τόκοι, οι προμήθειες στην αγορά ξένου συναλλάγματος και οι τόκοι συναλλαγών. Αυτές οι μορφές συναλλαγών είναι απαγορευμένες από το Ισλάμ. Όποιος παραβεί τους κανόνες θα φυλακίζεται για μεγάλο διάστημα.
  • 12. Απαγορεύεται το πλύσιμο των ρούχων στα ποτάμια. Οι γυναίκες που παραβαίνουν αυτόν τον νόμο θα μεταφέρονται με τον απαιτούμενο σεβασμό του Ισλάμ στα σπίτια τους και οι άντρες τους θα τιμωρούνται αυστηρά.
  • 13. Απαγορεύεται η μουσική και ο χορός στις γαμήλιες τελετές. Αν κάποιος παραβεί αυτόν τον νόμο, τότε ο αρχηγός της οικογένειας θα συλλαμβάνεται και θα τιμωρείται.
  • 14. Απαγορεύονται τα τύμπανα. Αν κάποιος παίζει τύμπανα, θα παραπέμπεται στο θρησκευτικό δικαστήριο, που θα αποφασίζει για την τιμωρία του.
  • 15.Απαγορεύεται οι ράφτες να ράβουν γυναικεία ρούχα και να παίρνουν μέτρα σε γυναίκες. Αν βρεθούν περιοδικά μόδας στο μαγαζί, ο ράφτης θα συλλαμβάνεται.
  • 16. Απαγορεύεται η μαγεία. Όλα τα σχετικά βιβλία θα καίγονται και ο μάγος θα φυλακίζεται μέχρι να μετανοήσει.
losing
Εκτός απ' αυτές τις δεκαέξι εντολές, μια συγκεκριμένη προειδοποίηση απευθυνόταν στις γυναίκες της Καμπούλ:
Γυναίκες, δεν θα βγαίνετε από τα σπίτια σας. Αν το κάνετε,δεν θα βγαίνετε όπως οι γυναίκες που κυκλοφορούσαν με μοντέρνα ρούχα, που βάφονταν έντονα και ήταν εκτεθειμένες σε όλους τους άντρες, πριν το Ισλάμ κυριαρχήσει στη χώρα. Το Ισλάμ είναι μια λυτρωτική θρησκεία και έχει αποφασίσει ότι οι γυναίκες θα έχουν αξιοπρέπεια. Απαγορεύεται στις γυναίκες να τραβούν την προσοχή των αντρών που τις κοιτάζουν με λαγνεία. Οι γυναίκες έχουν την ευθύνη για την ανατροφή των παιδιών τους, τη φροντίδα της οικογένειάς τους και τη μέριμνα του φαγητού και των ρούχων. Αν χρειαστεί να βγουν από τα σπίτια τους, θα πρέπει να καλύπτονται σύμφωνα με τον νόμο του Σαρία. Αν οι γυναίκες φορούν μοντέρνα ρούχα, στολισμένα, στενά και προκλητικά για να επιδεικνύονται, θα τιμωρούνται από τον ισλαμικό Σαρία και δεν πρέπει να περιμένουν ότι κάποτε θα πάνε στον Παράδεισο. Θα επιπλήττονται, θα ανακρίνονται και θα τιμωρούνται σκληρά από τη θρησκευτική αστυνομία, το ίδιο και ο αρχηγός της οικογένειας. Η θρησκευτική αστυνομία έχει χρέος και ευθύνη να καταπολεμήσει αυτά τα κοινωνικά προβλήματα και θα συνεχίσει το έργο της μέχρι να ξεριζωθεί το κακό.
Αλλάχου ακμπάρ - ο Θεός είναι μεγάλος....
2632424    Απόσπασμα από το : Ο βιβλιοπώλης της Καμπούλ - Åsne Seierstad

ΤΑ "X-FILES" ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ (PROMO VIDEO)

Τα «X-Files» επιστρέφουν -Το τρέιλερ των νέων επεισοδίων [βίντεο]

Το κινητό τηλέφωνο της Ντέινα Σκάλι χτυπάει και στην οθόνη του εμφανίζεται το όνομα του συνεργάτη της. «Είμαι εδώ», της λέει ο Φοξ Μόλντερ από την άλλη άκρη της γραμμής. Και η περιπέτεια ξεκινά ξανά.
Οι λάτρεις των «X-Files» αρχίζουν πλέον να μετρούν αντίστροφα, καθώς η σειρά που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές στη δεκαετία του '90 επιστρέφει τον ερχόμενο χειμώνα και τη Δευτέρα κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο τρέιλερ.
Οι δύο πράκτορες του FBI θα... πιάσουν ξανά δουλειά από τον Ιανουάριο του 2016, όταν και θα αρχίσουν να προβάλλονται τα νέα επεισόδια, 13 χρόνια έπειτα από την τελευταία φορά που τους παρακολούθησαν στη μικρή οθόνη οι τηλεθεατές.
Ο νέος κύκλος των έξι επεισοδίων θα έχει τίτλο «X-Files: The Truth is Still Out There» (X-Files: Η αλήθεια είναι ακόμη εκεί έξω») και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα είναι και πάλι ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι και η Γκίλιαν Αντερσον.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο-σοκ: Δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κακοποιεί βάναυσα τον σκύλο του

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Δήμου Παγγαίου και ολόκληρης της Καβάλας βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και εμφανίζει εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Παγγαίου να κακοποιεί με βάναυσο τρόπο τον ίδιο τον σκύλο του.
Ο 68χρονος δημοτικός σύμβουλος (της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου) φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα ξύλινο μπαστούνι και με αυτό να χτυπάει στο κεφάλι και στο σώμα το σκυλί, που ήταν δεμένο στην αυλή του σπιτιού του.
Στο βίντεο, το ζώο φαίνεται να σφαδάζει από τον πόνο και τον 68χρονο να το βρίζει και να του φωνάζει "φάτο", θέλοντας προφανώς να το αναγκάσει να φάει φαγητό, που δεν ήθελε. Στο σημείο της κακοποίησης σπεύδουν τρεις γυναίκες που σταματούν την κακοποίηση του σκυλιού, αποτρέποντας τον 68χρονο να το χτυπάει.
Το σκυλί φέρει βαριά τραύματα στο κεφάλι και μεγάλο αιμάτωμα στην περιοχή του ματιού, ενώ ο κτηνίατρος που το εξέτασε είπε πως το σκυλί είναι τρομοκρατημένο.
Ο 68χρονος συνελήφθη στην Τοπική Κοινότητα Μελισσοκομείου του Δήμου Παγγαίου από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης, ύστερα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του για την κακοποίηση του σκυλιού.






Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΛΙΝΤΣΑΡΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 50ΧΡΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΑΓΕ ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

Λίντσαραν και σκότωσαν 50χρονο επειδή έφαγε βοδινό
Ένας 50χρονος μουσουλμάνος λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου από το πλήθος σε ένα χωριό της Ινδίας μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι έφαγε βοδινό κρέας, η κατανάλωση του οποίου απαγορεύεται για τους ινδουιστές, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Ο Μοχάμαντ Άχλακ σύρθηκε από κάποιους από το πλήθος έξω από το σπίτι του, στο χωριό Ντάντρι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Νέο Δελχί, και δέχθηκε επίθεση από ένα πλήθος περίπου 100 ανθρώπων τη Δευτέρα το βράδυ, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας της περιοχής.
"Όταν έφτασε η ομάδα μας στην περιοχή, ένα πλήθος είχε συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του. Η αστυνομία κατάφερε να τον αποσπάσει από το πλήθος για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να σωθεί", διευκρίνισε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Κιράν Σ. "Συλλάβαμε έξι ανθρώπους και αναπτύξαμε επιπλέον δυνάμεις για να εμποδίσουμε νέες ταραχές", πρόσθεσε.
Ο γιος του Άχλακ, ο οποίος είναι 22 ετών, τραυματίστηκε επίσης σοβαρά από την επίθεση αυτή και νοσηλεύεται στην εντατική.
Στα περισσότερα κρατίδια της Ινδίας απαγορεύεται να σκοτώνουν τις αγελάδες, οι οποίες θεωρούνται ιερό ζώο από τους ινδουιστές που αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας αυτής. Στην Ινδία ζουν επίσης σημαντικές μειονότητες μουσουλμάνων (13%), καθολικών και βουδιστών.
Η φήμη ότι η οικογένεια του θύματος έφαγε μοσχαρίσιο κρέας κυκλοφόρησε μετά την εξαφάνιση ενός μοσχαριού στο χωριό.
"Η ανακοίνωση ότι η οικογένεια κατανάλωσε μοσχαρίσιο κρέας έγινε σε έναν ναό και το πλήθος εισέβαλε στη συνέχεια στο σπίτι του", σύμφωνα με τον Κίραν. Στην εφημερίδα The Indian Express, η κόρη του θύματος Σατζίντα, εξήγησε ότι η οικογένεια είχε στο ψυγείο της αρνί κι όχι βοδινό.
"Μας κατηγόρησαν ότι είχαμε βοδινό κρέας, έσπασαν τις πόρτες του σπιτιού μας και άρχισαν να χτυπούν τον πατέρα μου και τον αδελφό μου. Τον πατέρα μου τον έσυραν έξω από το σπίτι και τον χτυπούσαν με κεραμίδια", διηγήθηκε η ίδια στην εφημερίδα.


Πηγή:http://www.iefimerida.gr

ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ

Κρυμμένα δωμάτια στην πυραμίδα του Τουταγχαμών: Εξερευνώντας το διασημότερο τάφο [εικόνες]
Σχεδόν έναν αιώνα μετά την ανακάλυψη του τάφου του βασιλιά Τουταγχαμών, που πυροδότησε μια παγκόσμια τρέλα για την Αιγυπτιολογία, νέα ευρήματα θα αποδεικνύονται σχεδόν εξίσου εντυπωσιακά.
Τη Δευτέρα, μια ομάδα Αιγυπτίων και ξένων αρχαιολόγων εξέτασε τον περίφημο τάφο και ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου επιβεβαίωσε ότι βρήκαν στοιχεία που υποδηλώνουν την ύπαρξη δύο προηγουμένως ανεξερεύνητων δωματίων. «Αυτό δείχνει ότι οι δυτικοί και βόρειοι τοίχοι του τάφου του Τουταγχαμών είναι πιθανό να κρύβουν δύο ταφικούς θαλάμους» δήλωσε ο υπουργός Μαμντούχ Ελνταμάτι στον Αιγυπτιακό Τύπο.
Νωρίτερα φέτος, ο αρχαιολόγος Νίκολας Ριβς δημοσίευσε ένα έγγραφο στο οποίο ισχυριζόταν ότι ο τάφος του νεαρού Φαραώ της 18ης δυναστείας, που πέθανε γύρω στο 1323 π.Χ., περιλαμβάνει δύο πόρτες που ήταν σφραγισμένες και βαμμένες από πάνω.
Αυτές οι πόρτες από πολλές ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο τάφος χτίστηκε αρχικά για έναν άλλο κυβερνήτη της Αιγύπτου, τη Νεφερτίτη, την κύρια σύζυγο του Ακενατόν, ο οποίος έκανε τον Τουταγχαμών με άλλη σύζυγο.
Ο Ριβς είχε υποστηρίξει ότι η Νεφερτίτη και τα κτερίσματα της μπορεί ακόμη να βρίσκονται άθικτα πίσω από τις κρυφές πόρτες, στις οποίες ποτέ δεν είχαν διεισδύσει αρχαίοι ληστές ή μοντέρνοι αρχαιολόγοι. Αλλά μέχρι τη Δευτέρα η θεωρία του δεν είχε ποτέ πριν υποστηριχθεί από μια φυσική εξέταση του ίδιου του τάφου.
«Πρώτα απ 'όλα, είδαμε ότι στην ίδια την οροφή υπάρχει μια διακριτή γραμμή» επεσήμανε ο Ριβς μετά την επιστροφή του από την επίσκεψη στον τάφο με τους Αιγύπτιους αρχαιολόγους αυτή την εβδομάδα. Εξήγησε ότι στην αίθουσα που περιέχει τη σαρκοφάγος του Τουταγχαμών, η γραμμή της οροφής ταιριάζει απόλυτα με το τμήμα του τείχους που φαίνεται να είναι σφραγισμένο: «Στην πραγματικότητα η αίθουσα ήταν ένας διάδρομος» εξηγεί.
Οι αρχαιολόγοι παρατήρησαν επίσης μια έντονη αντίθεση στα υλικά που καλύπτουν τα διαφορετικά μέρη του ίδιου τοίχου. «Οι Αιγύπτιοι συνάδελφοί μου ανακάλυψαν ότι υπάρχει μια σαφής διαφορά στην επιφάνεια του περιβόλου και στο κεντρικό τμήμα που καλύπτει την πόρτα» επεσήμανε ο Ριβς. «Ο περίβολος έχει ηπιότερο σοβάτισμα. Στο σημείο όπου υποπτεύομαι ότι υπάρχει μια πόρτα, είναι πιο βαριά χτισμένο». Επιπλέον, αυτό το βαρύ υλικό ταιριάζει απόλυτα με κομμάτια που αρχικά κάλυπταν μια άλλη σφραγισμένη πόρτα που άνοιξε ο Χάουαρντ Κάρτερ το 1922.
Ενα ακόμα στοιχείο που υποδεικνύει ότι ο τάφος του Τουταγχαμών προοριζόταν για τη Νεφερτίτη, η οποία μπορεί να βρίσκεται ακόμα κρυμμένη εκεί, είναι τα κτερίσματα.
Για παράδειγμα, όπως εξηγεί ο Ριβς, η χρυσή νεκρική προσωπίδα του Τουταγχαμών, έχει λεπτομέρειες που υποδηλώνουν ότι τα μέρη της μάσκας μπορεί να έχουν αναδιαμορφωθεί από τα κτερίσματα άλλου ηγεμόνα, πιθανότατα γυναίκας.
«Τα τελευταία χρόνια, κοιτάζω τα κτερίσματα του Τουταγχαμών και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι περίπου το 80% τους είχαν γίνει για κάποιον άλλο, για μια γυναίκα» επισημαίνει ο Ριβς. Μάλιστα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτή η γυναίκα ήταν η Νεφερτίτη, η οποία κυβέρνησε ως Φαραώ με το όνομα Σμενκχκάρε -μια μυστηριώδης φιγούρα που έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων μεταξύ των αιγυπτιολόγων.
Ο Ριβς αναγνωρίζει επίσης ότι πολλοί άλλοι αρχαιολόγοι έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για τη 18η δυναστεία και τους κυβερνήτες της. Αυτή είναι μία από τις πιο συναρπαστικές περιόδους της αιγυπτιακής ιστορίας, αλλά είναι επίσης και η πιο αμφιλεγόμενη, εγείροντας πάντα ακραίες απόψεις και θεωρίες. Ακόμη και ο Ριβς παραδέχεται ότι προχωράει την έρευνά του με μεγάλη επιφύλαξη.
Το επόμενο βήμα, ελπίζει ο Ριβς, είναι να προβούν σε περαιτέρω εξέταση με εξοπλισμό ραντάρ και θερμικής απεικόνισης, που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν περισσότερες ενδείξεις για το τι κρύβεται πίσω από τις σφραγισμένες πόρτες. Ο ίδιος προβλέπει ότι αυτό μπορεί να γίνει στα τέλη Νοεμβρίου, ανάλογα με τις αιγυπτιακές αρχές, που μέχρι σήμερα ήταν πολύ υποστηρικτικές στην έρευνα του Ριβς, ενώ πρέπει και το Υπουργείο Αρχαιοτήτων να δώσει σχετική άδεια για το τι θα κάνουν αν βρουν περαιτέρω απόδειξη ότι υπάρχουν κρυφά δωμάτια.
Αυτό θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πρόκληση του έργου, επειδή μία από τις σφραγισμένες πόρτες καλύπτεται από ανεκτίμητες τοιχογραφίες.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Η Κατερίνα Περιστέρη αποκαλύπτει τα μυστικά του τάφου της Αμφίπολης
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το απόγευμα (18:00) η εκδήλωση που διοργανώνεται στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παρουσιαστεί η πορεία των ανασκαφών και τα ευρήματα που έχουν διαπιστευθεί στον πολυσυζητημένο λόφο Καστά. 
Η επικεφαλής των ανασκαφών στον λόφο Καστά, Κατερίνα Περιστέρη θα μιλήσει για τα έως τώρα ευρήματα.  Η εκδήλωση που έχει τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης 2012-2014» θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου από τον σύνδεσμο (http://www.auth.gr/video/19293) και θα προβάλλεται ταυτόχρονα και στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ που θα είναι ανοιχτό για το κοινό.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Χαιρετισμός του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα.
«Αποτελέσματα γεωφυσικών και γεωλογικών ερευνών στον Καστά, Καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.
«Ταφικό συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης: Ανασκαφική Έρευνα 2012-2014», Κατερίνα Περιστέρη, Αρχαιολόγος, Ανασκαφέας Τύμβου Καστά Αμφίπολης, Προϊστάμενη Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών.
Τη συζήτηση συντονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ, δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.


ΑΡΣΕΝΑΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - 3 (ΒΙΝΤΕΟ)



Με μια συγκλονιστική εμφάνιση και ένα υποδειγματικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Αγγλία, με 3-2 μέσα στο Λονδίνο επί της Αρσεναλ.
Ετσι, οι Πειραιώτες αύξησαν τις ελπίδες τους στον όμιλο του Champions League, έχοντας τώρα δύο παιχνίδια με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Πάρντο στο 33', ισοφάρισε ο Γουόλκοτ στο 35', αλλά αμέσως ο Φουρτούνης στο 40' έκανε το 1-2 με απευθείας κόρνερ. Στην επανάληψη, η Αρσεναλ ισοφάρισε με τον Αλέξις Σάντσες στο 65', αλλά οι Πειραιώτες με τον Φινμπόγκανσον ένα λεπτό μετά έκαναν στην επόμενη φάση το 2-3 που έμεινε μέχρι το τέλος.
Εξαιρετικός ο Μάρκο Σίλβα στο κοουτσάρισμά του. Παρέταξε μια ομάδα εξαιρετική τακτικά, η οποία κατάφερε να περιορίσει την κυκλοφορία της μπάλας της Άρσεναλ, και την ίδια στιγμή να μπορεί να απειλήσει την εστία του Οσπίνα.
Εγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός – Αλωσε το Λονδίνο κερδίζοντας 3-2 την Αρσεναλ [βίντεο]
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπάγερν Μονάχου διέσυρε με 5-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η βαθμολογία έχει πλέον ως εξής:
1. Μπάγερν 6
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3
3. Ολυμπιακός 3
4. Αρσεναλ 0
Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν (86’ Κάμπελ), Κοσιελνί (56’ Μερτεσάκερ), Γκάμπριελ, Γκιμπς, Καθόρλα, Κοκλέν (60’ Κοκλέν) Ράμσεϊ, Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Αλέξις, Γουόλκοτ
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σιόβας, Μποτία, Σαλινο, Ελαμπντελαουί, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (86’ Βούρος), Πάρντο, Σεμπά (73’ Ερνάνι), Ιντέγε (46’ Φινμπόγκασον)
Τα γκολ του αγώνα

















Πηγή:http://www.iefimerida.gr/

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 13η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ



ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στα πλαίσια της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 1ης Οκτωβρίου Εθελοντική Αιμοδοσία και ενημέρωση - δειγματοληψία για τον μυελό των οστών στο κτίριο της πρώην λέσχης Αξιωματικών από τις 08.30 έως τις 13.00.

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ



ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ – ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ


Εξαιρετική επιτυχία είχε ο Ποδηλατικός Γύρος Έδεσσας στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης – Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» που οργανώθηκε την Κυριακή στις 27 Σεπ 2015 ο σύλλογος Βετεράνων Αθλητών, ο Σύλλογος Ποδηλασίας «Αερωπός» Εδεσσας και η ομάδα Εθελοντών Έδεσσας.

Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν με την παρουσία τους ότι θέλουν περισσότερο σεβασμό στο δημόσιο χώρο ειδικά στο χώρο όπου κινούνται αποκλειστικά πεζοί και ποδήλατα. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Έδεσσας κ.Δημήτριο Γιάννου οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο κέντρο της Έδεσσας και στους ποταμοβραχίονες τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει την εικόνα της πόλης. Ωστόσο απαιτείται σεβασμός από όλους. Επίσης τόνισε ότι η χρήση του δικτύου από τους πεζούς και τους ποδηλάτες περιορίζει την μη αναγκαία χρήση του αυτοκινήτου και υπογράμμισε το πρόβλημα των σταθμευμένων αυτοκινήτων σε ζώνες που αυτό δεν επιτρέπεται.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 300 ποδηλάτες εκ των οποίων κάποιοι σε πολύ μικρή ηλικία. Ο γύρος της πόλης της Έδεσσας περιελάμβανε μια μεγάλη διαδρομή ώστε εκ από το πεζοδρομημένο κέντρο, το μήνυμα της οικολογικής μετακίνησης να φτάσει σε όλες της γειτονιές της Έδεσσας.


Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Έδεσσας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας και με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια της Τροχαίας Έδεσσας.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...