Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΨΑΡΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ?? ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΠΙΑΣΑΜΕ....!!!!!!



ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΟΥΡΟΥΠΩΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΠΑΛΛΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014


Με την ευκαιρία της επετείου των 300 χρόνων από την κοίμηση του αγίου Γερασίμου Παλλαδά (1714-2014), πατριάρχη Αλεξανδρείας, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Caravel και ώρα 7:00 μ.μ. προς τιμή του αγίου, όπου θα προβληθεί το πρόσωπο και το έργο του αγίου Γερασίμου, που τυγχάνει άγνωστο στο ευρύ κοινό.
Ο άγιος Γεράσιμος Παλλαδάς γεννήθηκε στην Κρήτη και σταδιοδρόμησε ως δάσκαλος και ιερωμένος σε πολλές περιοχές της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας. Διετέλεσε μητροπολίτης Καστορίας και Αδριανουπόλεως και στη συνέχεια εξελέγη πατριάρχης Αλεξανδρείας, θέση στην οποία παρέμεινε επί είκοσι δύο συναπτά έτη. Διακρίθηκε για το ποιμαντικό και διοικητικό του έργο, ενώ αναδείχθηκε έξοχος ιεροκήρυκας και συγγραφέας. Κοιμήθηκε οσιακώς στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου το 1714. Το συγγραφικό του έργο υπήρξε πλούσιο και πολυσχιδές. Με αφορμή την συμπλήρωση 300 χρόνων από την κοίμηση του αγίου Γερασίμου Παλλαδᾶ η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ωφελίμων Βιβλίων κυκλοφορούν τον πρώτο τόμο των «Απάντων» του συγγραφικού του έργου.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για το έργο και το πρόσωπο του αγίου Γερασίμου Παλλαδά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄, ο Μητροπολίτης Κενύας κ. Μακάριος, ο Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, η Ελένη Χατζόγλου-Μπαλτά που τυγχάνει και η επιμελήτρια του τόμου. Η παρουσίαση του τόμου θα πραγματοποιηθεί από τον Κωνσταντίνο Μανάφη, ομότιμο καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Συλλόγου Ωφελίμων Βιβλίων.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί ένα πολύ κατατοπιστικό και ενημερωτικό ντοκυμανταίρ για την εποχή, το πρόσωπο και τη δράση του αγίου Γερασίμου Παλλαδά με τίτλο: «Στα μονοπάτια της αγιότητος – Άγιος Γεράσιμος Παλλαδάς».

 
Χορηγός επικοινωνίας:

Είσοδος ελεύθερη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας  προσκαλούμε να έλθετε  στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, , που θα γίνει στο  Δημ. Κατάστημα  Αριδαίας  και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την   14η   του μηνός  Νοεμβρίου,  έτους  2014 ημέρα Παρασκευή  και ώρα   19:00΄ (7.00 μ.μ) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης :

 «Έγκριση προϋπολογισμού Δήμου Αλμωπίας έτους 2015 και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2015».



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ




ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ



Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με την Ένωση Φιλανθρωπικών Σωματείων Κυριών & Δεσποινίδων Έδεσσας

Συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέα τους και ζήτησαν τη στήριξη του κ. Θεοδωρίδη 

Συνάντηση στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με εκπροσώπους της Ένωσης Φιλανθρωπικών Σωματείων Κυριών και Δεσποινίδων Έδεσσας. Το θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η δομή να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κ. Αντιπεριφερειάρχη ζητώντας τη στήριξή του ώστε να συνεχίσει ο φορέας να επιχορηγείται και να μπορέσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στα 30 περίπου παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού «Άσυλο του Παιδιού» στην Έδεσσα, για τη λειτουργία και συντήρηση του οποίου η Ένωση Φιλανθρωπικών Σωματείων έχει την απόλυτη ευθύνη. Παράλληλα, η Πρόεδρος της Ένωσης κα. Κυβέλη Μπουραζάνη ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρίδη για τις πρωτοβουλίες που πήρε το προηγούμενο διάστημα επιλύοντας προβλήματα του μη κερδοσκοπικού φορέα και διευκολύνοντας το πολύπλευρο έργο της Ένωσης.. 

Ο κ. Θεοδωρίδης συνεχάρη τις κυρίες της Ένωσης για το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρουν και δήλωσε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειές τους. 

Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ

Η Πόλη που Είναι Χτισμένη με Εβραϊκές Ταφόπλακες
Τον περασμένο Μάιο, άρχισαν οι οικοδομικές εργασίες σε ένα νέο σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Μπρεστ, μιας πόλης στη Λευκορωσία στα σύνορα με την Πολωνία. Σε μια σειρά από γεγονότα που δεν θα φαίνονταν εκτός τόπου και χρόνου σε μια ταινία θρίλερ, ανακαλύφθηκαν πάνω από 450 εβραϊκές ταφόπλακες στα θεμέλια των σπιτιού που κατεδαφίστηκαν για να ανοίξει ο δρόμος της κατασκευής του καταστήματος.
Το κέντρο της Μπρεστ ήταν κάποτε η έδρα του The Warburg Colony, ενός συγκροτήματος κατοικιών που κατασκευάστηκαν για να φιλοξενήσουν ορφανά εβραϊκής καταγωγής, μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν οι Ναζί έφθασαν στην πόλη το 1941, οι Εβραίοι της έγιναν θύματα του Ολοκαυτώματος, γκετοποιήθηκαν, τους έστειλαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονήθηκαν.
Μετά τον πόλεμο, με την εβραϊκή κοινότητα της Μπρεστ κατεστραμμένη, οι Κομμουνιστές αποφάσισαν να απαλλαγούν από τα υπολείμματα της εβραϊκής κουλτούρας στην πόλη. Το 1959, διέλυσαν το εβραϊκό κοιμητήριο - ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα στη Λευκορωσία και το μετέτρεψαν σε αθλητικό στάδιο. Καθώς προχωρούσε η διαδικασία διάλυσης, μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος, μαζί με ντόπιους επιχειρηματίες, αναγνώρισαν την υψηλή ποιότητα των επιτύμβιων στηλών και τις «ανακύκλωσαν». Από την ημέρα που οι ταφόπλακες ανακαλύφθηκαν στα θεμέλια των σπιτιών, έχουν ανακαλυφθεί επίσης σε οδοστρώματα, πεζοδρόμια και κήπους της Brest.
Τον Μάιο, ενώ οι εκσκαφείς έσκαβαν για να χτίσουν το νέο σούπερ μάρκετ, άρχισαν να έρχονται στο φως περισσότερες επιτύμβιες στήλες. Η Debra Brunner, συνδιευθύντρια της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης The Together Plan, που υποστηρίζει προγράμματα για την κοινοτική ενδυνάμωση της ανατολικής Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μου είπε «δεν μπορώ καν να αρχίσω να εξηγώ πως νιώθεις γνωρίζοντας ότι στην πραγματικότητα πατάς πάνω στους τάφους. Φανταστείτε ένα τεράστιο ανάχωμα με φρεσκοσκαμμένο χώμα, μέσα από το οποίο έρχονται στο φως ταφόπλακες, σε κάθε γωνία. Ήταν μακάβριο θέαμα».
Θα ήταν αδύνατο να αποκαταστήσουν τις ταφόπλακες στο νεκροταφείο από όπου ήταν κλεμμένες, μια και η αρχική τοποθεσία είναι ακόμα αθλητικό συγκρότημα και η συγκεκριμένη θέση της κάθε επιτύμβιας στήλης είναι άγνωστη. Προς το παρόν, λόγω έλλειψης χώρου και πόρων, πολλές από τις ταφόπλακες έχουν στοιβαχτεί στο 19ου αιώνα φρούριο Brest-Litovsk, ένα σημαντικό σοβιετικό μνημείο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Εκφράζεται ο φόβος ότι οπορτουνιστές θα προσπαθήσουν να κερδίσουν χρήματα από τα ευρήματα, εξαπατώντας ανυποψίαστους επισκέπτες του φρουρίου για να κάνουν «φιλανθρωπικές δωρεές» για την κατασκευή ενός φανταστικού «Αναμνηστικού Ταμείου». Εκεί και όπως είναι εκτεθειμένες οι ταφόπλακες είναι ευάλωτες στον καιρό και τις ορέξεις του κοινού, καθώς οποιοσδήποτε μπορεί να τις προσεγγίσει.
Ο Artur Livshyts, που ζει στο Μινσκ, και είναι επικεφαλής του The Together Plan στη Λευκορωσία, είπε ότι η αντίδραση της Μπρεστ στα μακάβρια ευρήματα «είναι κυρίως θετική». «Η εβραϊκή κοινότητα ενδιαφέρεται σοβαρά, οι πλάκες να πάνε σε ένα μέρος όπου θα είναι μνημείο και η ευρύτερη μη εβραϊκή κοινότητα γενικά δείχνει ανησυχία και πραγματικά ενδιαφέρεται για αυτές τις επιτύμβιες στήλες. Ακόμα και οι οικοδόμοι στο σούπερ μάρκετ σταμάτησαν να εργάζονται για να μετακινήσουν τις πέτρες στη μία πλευρά και βρήκαν χρόνο να ειδοποιήσουν την εβραϊκή κοινότητα».
Τα τελευταία έξι χρόνια έχουν βρεθεί 1.500 επιτύμβιες στήλες στην Μπρεστ, με τον ρυθμό ανακαλύψεων να κλιμακώνεται από τότε που άρχισαν οι εργασίες στο σούπερ μάρκετ. Οι τάφοι ανακαλύπτονται σχεδόν σε ημερήσια βάση τώρα και συχνά χρειάζονται τουλάχιστον πέντε άτομα να σκάψουν για καθένα από αυτούς. Σύμφωνα με την Brunner οι ταφόπλακες είναι «τραχιές στο άγγιγμα αλλά μερικές είναι σε πραγματικά πολύ κατάσταση, εάν σκεφθεί κανείς πόσα έχουν περάσει».
Η Brunner μου είπε για το πρόσφατο ταξίδι της στη Λευκορωσία και πως «λεπτά» αργότερα αφού έφθασε «δέχθηκε τηλεφώνημα από ντόπιο». Αυτός ο άνδρας της είπε για έναν αγρότη που, νωρίτερα εκείνη την ημέρα, έσκαβε σε ένα χωράφι προκειμένου να φτιάξει ένα νέο φράχτη, όταν έπεσε πάνω σε μια επιτύμβια στήλη που κειτόταν με την πρόσοψη στο έδαφος. Τη σήκωσε και την σκούπισε, πριν να καταλάβει γρήγορα ότι η επιγραφή της ταφόπλακας ήταν στα εβραϊκά» είπε.
«Πήγαμε να την πάρουμε με ένα βαν και τη μεταφέραμε σε ένα ασφαλές χώρο φύλαξης. Τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Μπρεστ, που ήρθαν να μας βοηθήσουν να ξεφορτώσουμε την πλάκα, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το τι θα συμβεί στην πέτρα - η λεπτότητα και η φροντίδα που έδειξαν στην πέτρα κατά την διαδικασία εκφόρτωσης μας έδειξε τι σήμαινε για αυτούς».
Η Λευκορωσίδα Regina Simonenko είναι ο άνθρωπος που πηγαίνει στο σημείο όταν ανακαλύπτεται μια νέα επιτύμβια στήλη. Επικεφαλής του Κέντρου Ολοκαυτώματος στην Μπρεστ, η Simonenko κανονίζει το αυτοκίνητο που θα πάει να την πάρει κάθε φορά που γίνεται μια καινούργια ανακάλυψη. «Κάθε ταφόπλακα λέει μια ιστορία» μου είπε. «Μια επιτύμβια στήλη βρέθηκε στον κήπο ενός αγροκτήματος. Χρησιμοποιούνταν για να φτιάχνεται αλεύρι και πάνω της είχε γίνει μια μεγάλη τρύπα. Ένας άλλος τάφος που ανακαλύψαμε προσφάτως ήταν αφιερωμένος σε μια γυναίκα που λεγόταν Golda. Είχε πάθει σοβαρή ζημιά και οι ημερομηνίες θανάτου έλειπαν, αλλά υπήρχαν σαφή σημάδια χρυσού στο σκάλισμα του ονόματός της».
Η Simonenko και το The Together Plan ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα μνημείο από τις ταφόπλακες «έτσι ώστε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κάτι άλλο στο μέλλον» ή τουλάχιστον για να κατασκευαστεί ένας προστατευτικός φράχτης που θα διασφαλίζει τα μνήματα που έχουν διατηρηθεί γύρω από φρούριο. Έως τώρα το The Together Plan έχει καταφέρει να πληρώσει για την προσεκτική μετεγκατάσταση 400 επιτύμβιων στηλών. Αλλά μέχρι να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα, η τελική μοίρα των λίθων παραμένει ασαφής.
Kate Samuelson, Φωτογραφίες: Debra Brunner

ΠΗΓΗ...http://www.vice.com/

ΑΝΩΝΥΜΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΚΑΤΟΙΚΟΙ: ΤΡΕΙΣ.

Ανώνυμο χωριό στα ορεινά της Κρήτης. Κάτοικοι: τρεις

Από τη Domenica

   Το χωριό αυτό είναι πανέμορφο και δυσπρόσιτο, χωμένο μέσα στα βουνά και τριγυρισμένο απο καρυδιές, μηλιές και καστανιές, δυο ώρες με το αυτοκίνητο απο την κοντινότερη μεγάλη πόλη σέ έναν δρόμο όλο στροφές. Έχει λεωφορείο καθημερινά αλλά πρεπει να ζητήσεις να κατέβεις εκεί.

   Αν και σχεδόν εγκαταλείφθηκε την δεκαετία του '90, υπάρχει σήμερα η τάση οι νεότεροι να επιστρέφουν και να διορθώνουν το σπίτι τους στο χωριό. Το κοστος αγοράς ενός πετρόχτιστου σπιτιού είναι χαμηλό και οι εργασίες συντήρησης επίσης.

   Το χειμώνα ζουν εκει μολις τρεις ηλικιωμένοι αλλά το καλοκαίρι το μέρος ζωντανεύει με τις οικογένειες να ανοιγουν τα σπίτια τους και να μαγειρευουν το βραδυ μαζι σε καποια αυλή.

  Στο χωριό δεν υπάρχει ουτε ένα μαγαζί, ούτε εκκλησία, ούτε φυσικά σχολείο ή γιατρός.Υπάρχει όμως ένα νεοκτιστο ξενοδοχείο και μερικά αναπαλαιωμένα εργαστήρια παραδοσιακών προιόντων. Οι εργαζόμενοι ζουν στο γειτονικο χωριό που ειναι μόλις είκοσι λεπτά με τα πόδια και έχει τα πάντα.

   Το χωριό ελπίζει μια μέρα να ξαναζωντανέψει.

Image

Image

Image

Image

Image

Image



 Πηγή: www.lifo.gr

Η "ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΘΛΙΨΗ" ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ 55ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Magnify Image

Η ταινία «Ατέρμονη θλίψη» του Μεξικανού Χόρχε Πέρες Σολάνο αναδείχτηκε η μεγάλη νικήτρια του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε σήμερα.
 Η ταινία απέσπασε τον «Χρυσό Αλέξανδρο - Θόδωρος Αγγελόπουλος» μεταφέροντας τους θεατές σ' ένα απομακρυσμένο χωριό στην έρημο του Μεξικού όπου οι γυναίκες ζουν βυθισμένες στη θλίψη της εγκατάλειψης και της ματαίωσης ενώ οι άντρες απουσιάζουν όντας οικονομικοί μετανάστες. 



Το ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής - Αργυρός Αλέξανδρος απέσπασε η ταινία «Δίπλα της» του ισραηλινού Άσαφ Κορμάν η οποία εξιστορεί τη ζωή δυο αδελφών σε ένα άθλιο διαμέρισμα της Χάιφα.

   Το ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής για πρωτοτυπία και καινοτομία - Χάλκινος Αλέξανδρος απέσπασε η ταινία «Μάθημα» της Κριστίνα Γκρόζεβα και του Πέταρ Βαλτσάνοφ από τη γειτονική Βουλγαρία.

     Βραβείο σεναρίου Η ταινία – που έλαβε και το βραβείο σεναρίου από την κριτική επιτροπή του 55ου φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, «μιλά» για την «έννοια» και την αποτελεσματικότητα του μαθήματος μεταφέροντας τους θεατές σ ένα χωριό της σύγχρονης Βουλγαρίας που πλήττεται από την οικονομική κρίση και στο δίλημμα μιας δασκάλας ανάμεσα στο μάθημα και το δικό της –οικογενειακό πρόβλημα.

   Βραβείο σκηνοθεσίας Το βραβείο σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Μίροσλαβ Σλαμποσπίτσκιι από την Ουκρανία για την ταινία του με τίτλο «Η φυλή» .

   Σε ανάλογο κλίμα και με ανάλογου τύπου σενάρια κινούνται όλες οι βραβευμένες ταινίες του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος , των τμημάτων «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και «Ματιές στα Βαλκάνια», (αλλά και το σύνολο σχεδόν των 150 ταινιών της φετινής διοργάνωσης). 

  Βραβείο γυναικείας ερμηνείας Το Βραβείο γυναικείας ερμηνείας δόθηκε στην ηθοποιό Μπρουκ Μπλουμ για την ερμηνεία της στην ταινία: «Εκτός ελέγχου» της Άνια Μάρκαρτ από τις ΗΠΑ.   Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας Το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στον Σουηδό Σβέριρ Γκούντνασον για την ερμηνεία του στην ταινία: «Το πάρκο με τις μύγες» του Γιενς Όστμπεργκ.

   Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης Το Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης απονεμήθηκε στην ταινία: «Πλευρικοί άνεμοι» του Μάρτιν Χέλντε από την Εσθονία που «μιλά» για την ιστορία μιας γυναίκας από την Εσθονία που εξορίζεται στο πλαίσιο της ...εθνοκάθαρσης που διεξήγαν οι σοβιετικές δυνάμεις κατοχής στην «ασάλευτη» -παγωμένη Σιβηρία το 1941.

   Η Κριτική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Κριτικών Kινηματογράφου (FIPRESCI) αποτελούμενη από τους: Χοσέ Αντόνιο Τεόντορο, πρόεδρος (Καναδάς), Μιγκέ Τουράν (Τουρκία) και Νίνο Φένεκ Μικελίδη (Ελλάδα) , απένειμε βραβεία στις ταινίες : «Καληνύχτα μαμά» των Σεβερέν Φιαλά και Βερόνικα Φραντς από την Αυστρία, στην ελληνική ταινία «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ και ειδική μνεία στην ελληνική ταινία «Πόλκ» των Νίκου Νικολόπουλου και Βλαδίμηρου Νικολούζου.

   Βραβείο κριτικών Το Βραβείο της ΠΕΚΚ (Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) απονεμήθηκε στην ταινία «Το μικρό ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη.

   Βραβείο Ανθρώπινες αξίες Στην ταινία με τίτλο «Μάθημα αποκατάστασης» του 25χρονου Ρώσου Ιβάν Τβερντόβσκι απένειμε το βραβείο της «Ανθρώπινες αξίες» ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής των Ελλήνων (Βουλή-Τηλεόραση) ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος: Η ίδια ταινία που αναφέρεται στον αγώνα ατόμων με ειδικές ανάγκες να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη προκατάληψη στη διαφορετικότητα (στη σύγχρονη Ρωσία) επέλεξε να δώσει το βραβείο του και το κοινό του φεστιβάλ (βραβείο Κοινού FISCHER ) ενώ το αντίστοιχο βραβείο του κοινού για ελληνική ταινία δόθηκε στην ταινία «Dark Illusion" του Μάνου Καρυστινού. 

  Βραβείο κοινού To κοινό επίσης, επέλεξε να δώσει το βραβείο του –για ταινία από το τμήμα «Ματιές στα Βαλκάνια» στην ταινία «Τρία παράθυρα και ενας απαγχονισμός» του Ισά Τσόσια από το Κόσοβο (μια σκληρή ταινία για τις ιστορίες βιασμών γυναικών του Κοσόβου κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου από Σέρβους στρατιώτες) . 

  Από το τμήμα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» τέλος, το κοινό επέλεξε να δώσει το βραβείο του (βραβείο Κοινού FISCHER) σε μια σύγχρονη ξεκαρδιστική κωμωδία για το σεξ και τις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών με τίτλο «The little death" (Ο μικρός θάνατος- η φευγαλέα στιγμή της σεξουαλικής έξαρσης που οι Γάλλοι αποκαλούν «La petite mort".




 Πηγή: www.lifo.gr

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ "ΝΑΙ" ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Magnify Image

Με ομαλό τρόπο, αλλά χαμηλή συμμετοχή ολοκληρώθηκε η χθεσινή συμβολική ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. 

  Τα αποτελέσματα της καταμέτρησης υποδεικνύουν πως το 81% από τα 2,25 εκατομμύρια των συμμετεχόντων ψήφισε «ναι» και στα δύο ερωτήματα της κάλπης: αν η Καταλονία πρέπει να είναι κράτος και αν αυτό το κράτος πρέπει να είναι ανεξάρτητο.

   Η συμμετοχή επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων έφτασε το 32,8%. Στο δημοψήφισμα το οποίο είχε κηρυχθεί έκνομο από την Μαδρίτη δικαίωμα ψήφου είχαν οι άνω των 16 ετών, κάτοικοι της Καταλονίας, αλλά και οικονομικοί μετανάστες με άδεια παραμονής τουλάχιστον τριών ετών.
 Ο πρόεδρος της Καταλονίας Άρτουρ Μας είχε όμως δηλώσει ότι θα οργανώσει το δημοψήφισμα παρά τις αντιδράσεις της Μαδρίτης και ανεξαρτήτως των συνεπειών που θα μπορούσε να έχει.

Magnify Image

Ο Μας δήλωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι η ψηφοφορία ήταν απόλυτα επιτυχής αφού συμμετείχαν σε αυτή πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες, και τόνισε ότι η διαδικασία απέδειξε πως η Καταλονία μπορεί να πορευθεί μόνη της, με δική της κυβέρνηση. 

  Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζοάνα Ορτέγα, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μετά τα μεσάνυχτα θετικά και στα δύο ερωτήματα. Την ίδια ώρα ο υπουργός δικαιοσύνης της Ισπανίας Ραφαέλ Καταλά  χαρακτήριζε το δημοψήφισμα «μια στείρα και ανώφελη πράξη προπαγάνδας». 





Πηγή: www.lifo.gr

ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΣΕ ΛΕΦΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Το Τζόκερ ξαναμοίρασε λεφτά την Κυριακή -Κατά πόσο έγινε πλουσιότερος ο τυχερός
Μετά το αστρονομικό ποσό των 18 εκατ. ευρώ που μοίρασε την περασμένη Πέμπτη το Τζόκερ, την Κυριακή... επανήλθε με ένα όχι τόσο μεγάλο, αλλά καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό.
Ο τυχερός της πρώτης κατηγορίας που έκανε τον «μαγικό» συνδυασμό ήταν ένας και μοναδικός και έτσι από χθες έγινε κατά 600.000 ευρώ πλουσιότερος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης ήταν οι εξής:
1, 3, 16, 23, 30 και Τζόκερ το 10.


"Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ" - ΘΕΩΡΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ

Προκλητική θεωρία Αμερικανού θεολόγου
Μια νέα προκλητική θεωρία ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή, και μάλιστα απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, αναπτύσσεται σε ένα βιβλίο Αμερικανού θεολόγου, που είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει αντιδράσεις.
Σύμφωνα με τον καθηγητή θεολογίας Μπάρι Γουίλσον και την ιστορική συγγραφέα Σίμκα Ιακομποβίτσι, ο Ιησούς όχι μόνο παντρεύτηκε τη Μαρία Μαγδαληνή, αλλά μαζί της απέκτησε και δύο παιδιά.
Μάλιστα, στο βιβλίο τους «Το χαμένο Ευαγγέλιο» αναφέρουν πως η Μαρία Μαγδαληνή και τα παιδιά της αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, ενώ για τον Ιησού σημειώνουν πως υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη ζωή του πριν από τη σταύρωση και για διάστημα 13 ετών.
Αυτή την προκλητική θεωρία τους τη στηρίζουν σε χειρόγραφα 1.450 ετών, τα οποία βρήκαν στη Βρετανική Βιβλιοθήκη. Η δουλειά τους ήταν επίπονη, καθώς χρειάστηκε να μεταφράσουν επί πολλούς μήνες το αρχαίο κείμενο και μέσω αυτού σημειώνουν πως η αρχική Παρθένος ήταν η Μαγδαληνή και όχι η Μαρία.
Το χειρόγραφο βρισκόταν στη βιβλιοθήκη για 170 χρόνια και είναι ύποπτο το γεγονός ότι δεν είχε μεταφραστεί. Η Μαρία Μαγδαληνή είναι σημαντική φιγούρα στις δύο στιγμές της ζωής του Χριστού, τη σταύρωση και την ανάσταση. Επιπροσθέτως, σημειώνουν πως έχει μείνει στην Ιστορία ως πόρνη, ενώ πουθενά δεν αναγράφεται πως ήταν τέτοια.
Δεν θα πρέπει να παραλειφθεί το γεγονός ότι ο Νίκος Καζαντζάκης στον «Τελευταίο πειρασμό», ήδη από το 1953, αναφερόταν σε αυτήν ως γυναίκα του Ιησού, ενώ και ο «Κώδικας Ντα Βίντσι», το δημοφιλές βιβλίο που μετέπειτα έγινε ταινία, αναφέρεται στη θεωρία αυτή.
Το βιβλίο αναφέρεται στη θεωρία που χρησιμοποίησε και η ταινία, ότι οι Μεροβιγιανοί Γάλλοι βασιλείς είχαν καταγωγή από τον Χριστό. Το μόνο στοιχείο που επιβεβαιώνεται για τη Μαγδαληνή είναι η καταγωγή της από την μικρή πόλη Μαγδάλα, που υπάρχει μέχρι σήμερα έξω από την Ιερουσαλήμ.



ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ

Εκκληση για το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Εδέσσης
Τη βοήθεια και στήριξη όλων μας έχει ανάγκη αυτό το διάστημα το Κοινωνικό Ιατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
Το Ιατρείο, που τόσα έχει προσφέρει το διάστημα της λειτουργίας του, έχει ανάγκη από εμβόλια για παιδιά.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Το Κοινωνικό Ιατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στα Γιαννιτσά χρειάζεται επειγόντως εμβόλια για μικρά παιδιά.
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν χρήματα για την αγορά αυτών των εμβολίων μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Ιατρείο, στην διεύθυνση Αγίου Γεωργίου 9 (έναντι του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου).
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Πέμπτη 9:00 π.μ.-1:00 μ.μ. και 5:00 μ.μ.-8:00 μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2382 503690
Λογαριασμός Καταθέσεων:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 567/84936391 / ΙΒΑΝ: GR22 0160 5670 0000 0008 4936 391».


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

Ο όρος Kristallnacht (Κρίσταλναχτ, που σημαίνει στα γερμανικά η «Νύχτα των Κρυστάλλων»),  περιγράφει το μαζικό πανεθνικό πογκρόμ στη Γερμανία και στην Αυστρία τη νύχτα της 9ης προς 10η Νοεμβρίου 1938. Ο στόχος ήταν οι Εβραίοι πολίτες όλης της χώρας και αποτέλεσε την απαρχή του Ολοκαυτώματος.
Τη δεκαετία του 1930 πολλοί Εβραίοι, πολωνικής κυρίως καταγωγής, ζούσαν στη Γερμανία. Πολλοί είχαν ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στη Γερμανία και κάποιοι είχαν παρασημοφορηθεί για την συμμετοχή τους στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 1938, οι Ναζιστές συγκέντρωσαν 17.000 από αυτούς, χωρίς καμία προειδοποίηση, μέσα στη νύχτα, και τους απέλασαν από τη Γερμανία στην Πολωνία.
Η πολωνική κυβέρνηση αρνήθηκε να τους δεχτεί, με αποτέλεσμα την επίπονη πεζοπορία μεταξύ των γερμανικών και πολωνικών συνοριακών φυλακίων κατά τη διάρκεια της κρύας ημέρας και νύχτας, μέχρι να πείσουν οι γερμανικές αρχές την πολωνική κυβέρνηση να τους επιτρέψει την είσοδο.
Ο Χέρσελ Γκρίνσπαν , Γερμανός Εβραίος που είχε διαφύγει στην Γαλλία, έλαβε ένα γράμμα από την οικογένειά του, το οποίο περιέγραφε τις φρικτές συνθήκες που έζησαν κατά την απέλαση. Αναζητώντας τρόπο για να τους ανακουφίσει από αυτή την κατάσταση, έκανε επανειλημμένες εκκλήσεις, μέσα στις επόμενες ημέρες προς τον Ερνστ φομ Ρατ, γραμματέα της Γερμανικής Πρεσβείας στο Παρίσι, ο οποίος δεν είχε, ως εκπρόσωπος της Ναζιστικής Γερμανίας, την παραμικρή πρόθεση να βοηθήσει. Κατά τραγική ειρωνία, ο Ρατ ήταν αντιπαθής στους κύκλους του Ναζιστικού Κόμματος και παρακολουθείτο από τη Γκεστάπο, καθώς θεωρείτο ότι ήταν ομοφυλόφιλος.
407px-Bundesarchiv_Bild_146-1988-078-08,_Herschel_Feibel_Grynszpan
Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ο Γκρίνσπαν πυροβόλησε τον Φομ Ρατ στο στομάχι, ενώ αστόχησε άλλες τρεις φορές. Δύο μέρες αργότερα, στις 9 Νοεμβρίου, ο γραμματέας της Πρεσβείας πέθανε.
Η δολοφονία του Φομ Ρατ εξυπηρέτησε ως άλλοθι για την έναρξη βιαιοπραγιών κατά των Εβραίων κατοίκων σε ολόκληρη τη Γερμανία. Υπήρχε η πρόθεση να φανεί η επίθεση αυτή σαν αυθόρμητη αντίδραση, αλλά, στην πραγματικότητα, είχε ενορχηστρωθεί από τις γερμανικές αρχές και, ειδικότερα, από τον Ράινχαρντ Χάιντριχ. Η κυβέρνηση αξιοποίησε, εκτός από τα επίσημα κρατικά μέσα, κυρίως την οργάνωση του Ναζιστικού κόμματος, για να οργανώσει και να υλοποιήσει τις ταραχές, οι οποίες κορυφώθηκαν στις 9 Νοεμβρίου 1938.
Το πογκρόμ που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και, σε πολλές περιπτώσεις, να καταστραφούν, 1.574 συναγωγές (σχεδόν όλες όσες υπήρχαν στη Γερμανία, οι περισσότερες καταστράφηκαν από εμπρησμό), πολλά εβραϊκά κοιμητήρια, πάνω από 7.000 καταστήματα και 29 πολυκαταστήματα που ανήκαν σε Εβραίους. Κάποιοι Εβραίοι ξυλοκοπήθηκαν έως θανάτου, ενώ άλλοι εξαναγκάζονταν να παρακολουθούν.
Περισσότεροι από 30.000 άρρενες Εβραίοι συνελήφθησαν και στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης· κατά κύριο λόγο στοΝταχάου, στο Μπούχενβαλντ και στο Ζάξενχαουζεν. Η μεταχείριση στα στρατόπεδα ήταν κτηνώδης, αλλά οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών μηνών, υπό τον όρο ότι θα εγκατέλειπαν τη Γερμανία.
Ο ακριβής αριθμός των Γερμανών Εβραίων που θανατώθηκαν δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά υπολογίζεται ότι κυμαίνεται μεταξύ 36 και 200 περίπου ατόμων για τις δύο ημέρες που διήρκεσαν οι αναταραχές. Ο ευρύτερα αποδεκτός αριθμός νεκρών κατά τη διάρκεια των ταραχών είναι 91 άτομα. Υπολογίζοντας και τους θανάτους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, περίπου 2.000 ως 2.500 ήταν οι νεκροί που μπορούν να αποδοθούν στο πογκρόμ της «Νύχτας των Κρυστάλλων». Επίσης, μικρός αριθμός Γερμανών θανατώθηκαν κατά τις ταραχές της Νύχτας των Κρυστάλλων, καθώς τους θεώρησαν, κατά λάθος, Εβραίους.
Nürnberg, Ausweisung polnischer Juden
Τα γεγονότα στην Αυστρία δεν ήταν λιγότερο φρικτά και οι περισσότερες από τις 94 συναγωγές και τόποι προσευχής της Βιέννης υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή. Τα θύματα υπέστησαν κάθε είδους ταπεινώσεις, περιλαμβανομένου του εξαναγκασμού να σφουγγαρίζουν ενόσω τους υπέβαλαν σε μαρτύρια οι συμπολίτες τους Αυστριακοί, κάποιοι από τους οποίους ήταν προηγουμένως φίλοι και γείτονές τους.
Το πογκρόμ της «Νύχτας των Κρυστάλλων» προκάλεσε την οργή όλου του κόσμου. Αποτέλεσε δυσφήμηση για το κύρος των φιλοναζιστικών κινημάτων στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική, οδηγώντας τα στην επακόλουθη διάλυσή τους. Πολλές εφημερίδες όχι μόνο καταδίκασαν το πογκρόμ, αλλά τα συνέκριναν με τα δολοφονικά πογκρόμ που υποκίνησε η Τσαρική Ρωσία κατά τη δεκαετία του 1880. Οι Η.Π.Α. ανακάλεσαν τον πρέσβη τους, αλλά δεν διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις, ενώ άλλες κυβερνήσεις προχώρησαν στη διακοπή των διπλωματικών τους σχέσεων, ως μορφή διαμαρτυρίας.
Ο διωγμός και η οικονομική καταστροφή που προκλήθηκε στους Γερμανούς Εβραίους δεν σταμάτησαν με το πογκρόμ, ακόμη και μετά τις λεηλασίες των σπιτιών και των επιχειρήσεών τους. Τους υποχρέωσαν να πληρώσουν συλλογικό πρόστιμο ενός δισεκατομμυρίου μάρκων προς τη ναζιστική κυβέρνηση για το θάνατο του Φομ Ρατ και να καταβληθούν στο δημόσιο τα έξι εκατομμύρια μάρκα των ασφαλιστικών πληρωμών που θα έπαιρνε η εβραϊκή κοινότητα εξαιτίας των καταστροφών στις περιουσίες τους.
446px-Bundesarchiv_Bild_146-1979-046-23,_Magdeburg,_zerstörtes_jüdisches_Geschäft
Ο ανώτατος αξιωματούχος των Ναζί Χέρμαν Γκέρινγκ συναντήθηκε με άλλα μέλη της ηγεσίας των Ναζί στις 12 Νοεμβρίου, ώστε να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα μετά τις ταραχές, θέτοντας τη βάση για την επίσημη κρατική δράση που θα οδηγούσε σύντομα στο Ολοκαύτωμα. Ο Γκέρινγκ είχε πει σε εκείνη την συνάντηση:
«Έχω λάβει μια επιστολή κατ' εντολή του Φύρερ, η οποία απαιτεί την άμεση και οριστική διευθέτηση και επίλυση του εβραϊκού ζητήματος με οποιονδήποτε τρόπο... Δεν θα ήθελα να υπάρξουν οποιεσδήποτε αμφιβολίες, κύριοι, όσον αφορά στο σκοπό της σημερινής συνάντησης. Δεν συγκεντρωθήκαμε όλοι απλώς για να μιλήσουμε για μια ακόμη φορά, αλλά για να πάρουμε αποφάσεις και παρακαλώ όλες τις υπηρεσίες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη των Εβραίων από τη γερμανική οικονομία και για να τους κάνετε να υποκύψουν σε εμένα»
Η νύχτα εκείνη αποτέλεσε την αρχή μιας νέας φάσης στις αντισημιτικές δραστηριότητες του ναζιστικού κόμματος και των κρατικών μηχανισμών, που οδήγησε στον εκπατρισμό και, τελικά, στη μαζική δολοφονία της πλειονότητας των Εβραίων που ζούσαν στη Γερμανία. Αν και λίγοι άνθρωποι το γνώριζαν εκείνη την εποχή, το πογκρόμ της «Νύχτας των Κρυστάλλων» αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την συστηματική δίωξη και μαζική δολοφονία των Εβραίων σε όλη την Ευρώπη, που είναι πλέον γνωστή ως το «Ολοκαύτωμα».
   Πηγή : wikipedia 

ΑΥΤΟΨΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ



Ο  Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος  συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μπάτση επισκέφθηκαν την Κυριακή  9 Νοεμβρίου περιοχές που εγκυμονούν  κινδύνους πλημμυρών  λόγω της μεγάλης βροχόπτωσης .
Τα νερά  των χειμάρρων  Τόπλιτσα ,Τσαρνάκα ,Μπέλιτσα  έχουν κατεβάσει αρκετό νερό .Έχουν γίνει μικροζημιές και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.
 Ο Δήμαρχος επικοινώνησε  τηλεφωνικά με τον Αντιπεριφερειάρχη   κ. Θεοδωρίδη Θεόδωρο και του περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην Αλμωπία.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...