Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Στην Αθήνα ο Φ.Σ.Ε. Μέγας Αλέξανδρος


Στην Αθήνα ο Φ.Σ.Ε. Μέγας Αλέξανδρος

  Με το κλείσιμο του 2016 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδρομή του Φ.Σ.Ε Μέγας Αλέξανδρος στην Αθήνα.
 Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, όπου φιλοξενείται η περιοδική έκθεση με τίτλο «Ερμιτάζ πύλη στην ιστορία».
 Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που στεγάζεται στο παλιό Φιξ όπου φιλοξενείται μια περιοδική έκθεση με τίτλο «Κρίσιμη Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα».
 Επίσκεψη στο κέντρο πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου όπου φιλοξενείται έκθεση με τίτλο «Γιάννης Μόραλης- Χρήστος Καπράλος. Μια φιλία ζωής και τέχνης». Η θεατρική παράσταση «Ο θεός της οργής» αλλά και η μουσική σκηνή με Νταλάρα- Μαχαιρίτσα- Κότσιρα ολοκλήρωσαν την εκδρομή.

Ευχές από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας


Ευχές απο την Π.Υ. Αριδαίας


Ο Διοικητής και το προσωπικό της Π.Υ. Αριδαίας
σας εύχονται
Καλά Χριστούγεννα
Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το Νέο Έτος

Ο Διοικητής

Απόστολος Ν. Κώνστας
Επιπυραγός

Ευχές από το Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2017!!!!

Ειρήνη και Υγεία σε όλους σας!!!


Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Α. Γεώργιος

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλε η μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού στους Περιφερειακούς Συμβούλους Πέτρο Ζέρζη και Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη


Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλε η μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού στους Περιφερειακούς Συμβούλους Πέτρο Ζέρζη και Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη


Τα μέλη της μουσικής μπάντας του Γ’ Σώματος Στρατού υποδέχθηκαν στο Διοικητήριο στην Έδεσσα οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέτρος Ζέρζης και Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη.

Οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες έψαλαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων και ευχήθηκαν χρόνια πολλά και καλή επιτυχία στο έργο των δύο Περιφερειακών Συμβούλων της Πέλλας.


Με τη σειρά τους, ο κ. Ζέρζης και η κ. Ζωγράφου – Τσαντάκη ευχαρίστησαν τον μαέστρο, τα μέλη της ορχήστρας και της χορωδίας για την επίσκεψή τους, ευχήθηκαν Καλά Χριστούγεννα με υγεία στους παριστάμενους, μεταφέροντας παράλληλα, τις ευχές της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αηδονά η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην υποδοχή της στρατιωτικής μπάντας. Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Με «ξένα κόλλυβα» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ κάνει το μνημόσυνο της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.


Με «ξένα κόλλυβα» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ κάνει το μνημόσυνο της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.


Ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση :

«Τις απατηλές εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, φαίνεται δυστυχώς πως υιοθετεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αφού κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην Κρήτη επιχείρησε να πείσει τους Έλληνες αγρότες πως αποτελεί επίτευγμα της δικής του κυβέρνησης η έναρξη της υποτιθέμενης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.
Προσπαθώντας να οικειοποιηθεί, όπως άλλωστε καθημερινά κάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις κατευθύνσεις και αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, το δήθεν νέο μοντέλο του πρωθυπουργού δεν είναι τίποτα άλλο από :
* Τα 20 δις ευρώ από τον Α’ και Β’ Πυλώνα της νέας ΚΑΠ για άμεσες ενισχύσεις και διαρθρωτικά προγράμματα, που διασφάλισε μετά από επίπονες προσπάθειες η προηγούμενη κυβέρνηση.
* Τα ίδια ακριβώς μέτρα και δράσεις με τον ίδιο και απαράλλακτο προϋπολογισμό του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που εμείς υποβάλαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούλιο του 2014, διασφαλίζοντας κοινοτικούς πόρους 6 δις ευρώ για την περίοδο 2014-2020 για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας (μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων, βιολογική γεωργία–κτηνοτροφία, leader, νέοι αγρότες, εκκίνηση νέων επιχειρήσεων, σχέδια βελτίωσης, μικρά και μεγάλα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα κ.α.), τα οποία  δυστυχώς, εδώ και δυο χρόνια λιμνάζουν αναξιοποίητα στα συρτάρια των ευρωπαϊκών  Ταμείων, ενώ θα μπορούσαν να είχαν ήδη αρχίσει να βάζουν σε νέα δυναμική τροχιά τον αγροτικό τομέα και συνολικά την εθνική μας οικονομία.
* Την καταβολή των ανειλημμένων υποχρεώσεων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου 2007– 2013 – πάνω από 900 εκ ευρώ - που με υπαιτιότητά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφαιρούνται εις βάρος της καινούργιας 2014-2020, λόγω των παλινωδιών και της απαράδεκτης αδιαφορίας που επέδειξε στη διάρκεια του 2015.
* Την εξομάλυνση, μείωση και μηδενισμό τελικά των κοινοτικών προστίμων, από το 2014 και μετά, που η προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε εκπονώντας ένα  συγκεκριμένο και πραγματοποιήσιμο σχέδιο δράσης (action plan), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οποίο και εφαρμόσαμε κατά γράμμα. Να του θυμίσω ότι εγώ ο ίδιος στη Βουλή των Ελλήνων, κατά την διάρκεια της υπουργικής μου θητείας το 2014, επανειλημμένως ανέφερα ότι για τα προβλήματα των περασμένων ετών μας επιβλήθηκε κοινοτικό πρόστιμο ύψους 1 δις ευρώ, - και όχι τριών, όπως ψευδώς ακόμη και δια στόματος Πρωθυπουργού διατείνεται ο κύριος Αποστόλου- το οποίο επιμερίστηκε σε μια τριετία. ‘Hδη από την 1η Ιανουαρίου του 2014 παρακρατήθηκαν 350 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα καταβλήθηκαν σε ισόποσες δόσεις το 2015 και το 2016. Το «μικρό θαύμα»  διατελέστηκε από τη προηγούμενη κυβέρνηση κύριε πρωθυπουργέ και όχι από τη δική σας. Η δική μας σκληρή δουλειά εξάλειψε το αγκάθι των προστίμων.
* Τη δική μας πρωτοβουλία για αποκέντρωση και διαχείριση του ενός τρίτου των κονδυλίων του νέου ΠΑΑ (περί τα 1,8 δις ευρώ) από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.
* Τις δικές μας προσπάθειες για κατοχύρωση, έγκριση και διασφάλιση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των 900 εκατ. ευρώ για την εξισωτική αποζημίωση των αγροτών μας στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας για την περίοδο 2014–2020.
* Το δικό μας – το οποίο παρέλειψε να αναφέρει ο κ. πρωθυπουργός στην Κρήτη, ένα νησί στο οποίο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ασχολείται με την αλιεία - εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 523,4 εκατ. ευρώ. Ένα πρόγραμμα, με σημαντικές επενδύσεις στον αλιευτικό τομέα, στον τομέα των υδατοκαλλιεργειών, στη μεταποίηση και εμπορία αλιευτικών προϊόντων, την ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών και στην εφαρμογή της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτική, που και αυτό δυστυχώς εξακολουθεί στο μεγαλύτερο μέρος του να παραμένει στα χαρτιά, με συνέπεια σημαντικοί οικονομικοί πόροι να μένουν αδιάθετοι.
Επιτέλους, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πρέπει να ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι:
·        Με «ξένα κόλλυβα»  στηρίζει σήμερα τους Έλληνες αγρότες και τους αλιείς, τα οποία αν δεν είχαν διασφαλιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για την περίοδο 2014 – 2020, σήμερα δεν θα μιλούσε στους αγρότες της Κρήτης για παραγωγική ανασυγκρότηση με βασικό εργαλείο το νέο ΠΑΑ.
·        Δεν πληρώνονται δήθεν για πρώτη φορά οι ενισχύσεις στην ώρα τους, καθώς προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης πληρώνονταν κάθε χρόνο τον Οκτώβριο και η εκκαθάρισή της τον Δεκέμβριο, ενώ για πρώτη φορά το 2015 η προκαταβολή πληρώθηκε αδικαιολογήτως καθυστερημένα τον Δεκέμβριο και η εκκαθάρισή της την επόμενη χρονιά.
·        Οι πληρωμές των 3,5 δις ευρώ που θα γίνουν μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους και αποτελούν «ρεκόρ» πληρωμών, είναι «μαζί με τα καθυστερημένα», και πως άλλωστε να μη είναι, αφού η εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος για το 2015 (προϋπολογισμού άνω του ενός δις ευρώ) έγινε καθυστερημένα μέσα στο 2016.
·        Ως προς τις εκκρεμότητες του 2008 και των επομένων ετών που εκκαθαρίζονται και αυτές, είθισται κάθε χρόνο να πληρώνονται δικαιούχοι οι οποίοι δικαιώθηκαν καθυστερημένα, στην τρέχουσα περίοδο πληρωμών. Να του θυμίσω ότι και το 2014, τους τελευταίους μήνες, δόθηκαν για την πολυπόθητη ρευστότητα άνω των 3,5 δις χωρίς κανένα πρόστιμο, πληρώνοντας και εκκρεμότητες παλαιοτέρων ετών.
Και τέλος να τον ενημερώσει ότι αντί για πανηγυρισμούς καλύτερο θα ήταν να απολογηθεί στους χιλιάδες Έλληνες αγρότες, που ακόμη περιμένουν τις ενισχύσεις του 2015 μετά το μπάχαλο που επικράτησε, αλλά και τις ενισχύσεις του 2016 και να προσπαθήσει να απαντήσει για τη σημερινή μιζέρια της ελληνικής υπαίθρου, που καθιστούν ασύμφορη την αγροτική παραγωγή, καθώς στην ουσία με τις νέες επιβαρύνσεις (φορολογία, ασφάλιση, ΦΠΑ, αύξηση των καυσίμων, εφόδια κ.α.) δημεύεται το αγροτικό εισόδημα.


22/12/2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΚΕ Αλμωπίας - ΚΔΑΠμεΑ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΚΕ Αλμωπίας  -  ΚΔΑΠμεΑ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄

Η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας,  το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠμεΑ ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’ ευχαριστούμε ολόψυχα, το τμήμα κομμωτικής του ΙΕΚ Αριδαίας, την εκπαιδεύτρια κα. Καρυπίδου Μόρφω και τον Διευθυντή κο. Γιόρτσο Γεώργιο, για την περιποίηση μαλλιών που προσέφεραν τόσο στους μαθητές, όσο και στο προσωπικό του κέντρου.
 Τους ευχόμαστε καλές γιορτές
 Με εκτίμηση

                                                                                                 
ΤΟ ΚΔΑΠμεΑ
‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’
            
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑ


ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΈνας πολύ ντροπαλός τυπάκος μπαίνει σ ένα μπαρ και βλέπει μια πανέμορφη γυναίκα να πίνει μόνη της.

Ο ετήσιος χορός του Αλμωπού Αριδαίας


Σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η ΠΕΔΚΜ και ο Δήμος Αλμωπίας παραβρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά


Σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η ΠΕΔΚΜ και ο Δήμος Αλμωπίας παραβρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά

Με αφορμή την δωρεά της εταιρείας «Μασούτης super market» προς το Κέντρο Υγείας Αριδαίας που αφορούσε την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά. Τη σεμνή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασίλης Βασιλειάδης, Πέτρος Ζέρζης και Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, ο κ. Γιάννης Μασούτης εκ μέρους της εταιρείας «Μασούτης super market», ο Διευθυντής του τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας Δαβίδ Σταμάτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και σύσσωμο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αριδαίας.

Οι παρευρισκόμενοι χαιρέτισαν την σημαντική κίνηση κοινωνικής προσφοράς από την πλευρά της εταιρείας «Μασούτης super market» και στάθηκαν στην ανταπόδοση της εμπιστοσύνης από την εταιρεία προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλμωπίας.


Στο περιθώριο της εκδήλωσης η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αηδονά ευχαρίστησε την εταιρεία «Μασούτης» για τη δωρεά, μία στάση που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Επίσης, τόνισε ότι η συνεργασία των φορέων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με όποια μέσα διαθέτει, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες προς τους συνανθρώπους μας, ειδικά στο χώρο της δημόσιας υγείας. Ανάπλαση του δυτικού περιφερειακού της Αριδαίας


ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Άλλη μία παρέμβαση που έρχεται να ρίξει φως στο σκοτάδι, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την έγκριση της ανάπλασης του δυτικού περιφερειακού της Αριδαίας.

Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού με σκοπό την ενίσχυση της υπάρχουσας φωταγώγησης της οδού, η οποία εδώ και χρόνια βρίσκεται στο σκοτάδι. Η εκκίνηση της παρέμβασης θα γίνει από τους κυκλικούς κόμβους, ενώ στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ολοκληρωθεί σταδιακά ο φωτισμός ολόκληρου του περιφερειακού.

Οι εργασίες που θα γίνουν θα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση επτά ιστών οδοφωτισμού (ύψους περίπου 9 μ.) με φωτιστικά σώματα οδοφωτισμού τύπου βραχίονα με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED - 80 W).

Όλες οι ανωτέρω εργασίες και κατασκευές θα γίνουν σύμφωνα με τα σχέδια και τις υποδείξεις του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν σαν κύριο σκοπό την βελτίωση της αισθητικής και της λειτουργικότητας της περιοχής καθώς και την ασφάλεια στους πεζούς κατά τις μετακινήσεις τους.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου με το Φ.Π.Α. είναι 11.999 ευρώ.


Γιάννης Σηφάκης : Ο προαστιακός ξανά στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και του ΟΣΕ. Συναντήσεις του βουλευτή με Πέρκα και Πετράκη


Γιάννης Σηφάκης:  Η προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση μέσω Γιαννιτσών πάλι στις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης και του ΟΣΕ
Διαδοχικές συναντήσεις του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με την Μπέτυ Πέρκα  Γενική Γραμματέα του Υπουργείου επί θεμάτων Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων  και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη 
Η προαστιακή σιδηροδρομική Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας μέσω Γιαννιτσών αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της κυβέρνησης και εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΣΕ. 
Αυτό διαβεβαίωσαν τον βουλευτή Γιάννη Σηφάκη τόσο η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Μπέτυ Πέρκα όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Πετράκης σε διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 15/12/2016 και 21/12/2016. 
Ο βουλευτής προσκόμισε τόσο στην Γενική Γραμματέα όσο και στον Διευθύνοντα σύμβουλο φάκελο που περιελάμβανε: 
1. Την μελέτη σκοπιμότητας που είχε εκπονηθεί και εγκριθεί από τον ΟΣΕ το 2008 
2. Την ύπαρξη του έργου στο Ρυθμιστικό της Θεσσαλονίκης που είχε προταθεί για έγκριση
3. Οικονομοτεχνική προμελέτη από το τεχνικό γραφείο του σε συνεργασία με γραφείο μηχανικού εξειδικευμένου σε έργα ΟΣΕ με προϋπολογιστικό κόστος 
4. Χάρτη της προτεινόμενης χάραξης
5. Την ερώτηση του στην Βουλή το 2015
6. Κοινό υπόμνημα όλων τωω φορέων Πέλλας και Φλώρινας που αιτούνται την ένταξη στον στρατηγικό σχεδιασμό και την χρηματοδότηση του έργου, των δύο αντιπεριφερειαρχών, όλων των Δημάρχων, των Επιμελητηρίων και του δικτύου πολιτών Πέλλας για τον σιδηρόδρομο  
Ο βουλευτής ανέλυσε ακόμη την μεγάλη σπουδαιότητα του αναπτυξιακού αυτού έργου για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας ( που βρέθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες έξω από όλους τους κεντρικούς σχεδιασμούς με κυριότερη αρνητική εξέλιξη την «κλοπή» της Εγνατίας Οδού, την ανυπαρξία κάθετης στην Εγνατία και την μη ολοκλήρωση των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών που είναι υπερώριμες και αναμένουν χρηματοδότηση),  για την γρήγορη, φτηνή και φιλοπεριβαλλοντική μεταφορά πολιτών και προϊόντων με αυτή την γραμμή με παράλληλη συμβολή της στην αποσυμφόρηση της Θεσσαλονίκης από αυτοκίνητα και ρύπους καθώς και την δυνατότητα, μέσω αυτής της γραμμής, σιδηροδρομικής πρόσβασης των Γιαννιτσών, αύξηση της επισκεψιμότητας του μουσείου της Πέλλας, την παράκαμψη προς Αριδαία -  εύκολη πρόσβαση στα Λουτρά Πόζαρ και σημαντική διευκόλυνση της πρόσβασης στο χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν , στην Λίμνη Βεγορίτιδα και στους Καταρράκτες της Έδεσσας. 
Η Γενική Γραμματέας ανέπτυξε την προτεραιότητα της κυβέρνησης στην ανάπτυξη των δικτύων σταθερής τροχιάς, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος για τις μεταφορές με σιδηρόδρομο( που διεκδικεί η χώρα μας μαζί με πολλές άλλες χώρες της ΕΕ), θεώρησε μεγάλης σπουδαιότητας την προαστιακή σύνδεση μέσω Γιαννιτσών για την Πέλλα, την Φλώρινα αλλά και όλη την Κεντρική Μακεδονία και ανακοίνωσε ( αφού επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ) την προτεραιότητα του έργου για την κυβέρνηση με ένταξη του στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΣΕ. Υποσχέθηκε ουσιαστική βοήθεια για ολοκλήρωση των μελετών και διεκδίκηση χρηματοδότησης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ όταν μελέτησε την έγκριση της μελέτης σκοπιμότητας που είχε εγκριθεί το 2008 και με τα νέα δεδομένα που ενισχύουν την θέση του έργου αυτού μέσα στον κεντρικό σχεδιασμό ( ίδρυση Μουσείου Πέλλας, άνοδο της επισκεψιμότητας Λουτρών Πόζαρ με την επέκταση της γραμμής προς Αριδαία, προοπτικές του χιονοδρομικού Καϊμακτσαλάν ως το χιονοδρομικό που βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο, μεγάλος εξαγωγικός προσανατολισμός της περιοχής κλπ), δεχόμενος το αυτονόητο ότι η ευθεία οδός είναι πάντα η προτιμότερη με δεδομένο ότι το έργο αυτό πληροί τα τέσσερα βασικά κριτήρια ( όπως χαρακτηριστικά είπε)  κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά αλλά και τεχνικά ( που και σαν  συγκοινωνιολόγος θεωρεί ότι είναι τα κριτήρια βιωσιμότητας) και ακόμη επιχειρηματολογώντας ότι δεν είναι σε καμιά περίπτωση ανταγωνιστικό με οποιουδήποτε έργο άλλης περιοχής ανακοίνωσε την ένταξη του στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΣΕ και την υπόσχεση του για άμεση ανάθεση επικαιροποίησης της μελέτης σκοπιμότητας του έργου. 
Υπήρξε συναντίληψη με τον βουλευτή ότι πρέπει μετά την κατασκευή της γραμμής να διερευνηθεί και η συμμετοχή της κοινωνικής οικονομίας στην διαχείριση της γραμμής και ανέφερε την προσπάθεια της κυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο ( σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες) για την δυνατότητα γραμμές εσωτερικές ( που δεν αποτελούν τις κύριες διεθνείς γραμμές μεταξύ των κρατών) να τις διαχειρίζονται τα κράτη μέλη. 
Ως χρηματοδοτικό εργαλείο για την κατασκευή του έργου είναι το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα μεταφορών του οποίου ο προϋπολογισμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. 
Ο βουλευτής εκφράζοντας την ικανοποίηση του σε αυτό το στάδιο ζήτησε ( και ο Διευθύνων Σύμβουλος απεδέχθη, όπως είχε αποδεχτεί και η Γενική Γραμματέας) την συνεχή επικοινωνία για την γρήγορη προώθηση των αποφασισθέντων.
Το σημαντικό αυτό έργο επανέρχεται σε θετικό στάδιο και μάλιστα με την συναντίληψη που έχει δημιουργηθεί και με την επιμονή της τοπικής κοινωνίας που εκφράζεται και με πρόσφατες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων , εμπορικών συλλόγων, φορέα αξιοποίησης του ορεινού όγκου και άλλων προβλέπεται να δούμε γρήγορα αποτελέσματα.  

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗ ΔΑΠΑΝΗ: 99.999 ΕΥΡΩ

Στην προαναγγελία ενός σημαντικού έργου για την πόλη της Αριδαίας προχώρησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μελέτη για τη δημιουργία ενός  διαδραστικού πάρκου αναψυχής στο κέντρο της πόλης, με τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου της Μαθητικής Εστίας.

Οι εργασίες που θα γίνουν θα περιλαμβάνουν καθαιρέσεις πλακοστρώσεων δαπέδων παντός τύπου, εκσκαφές για τη μόρφωση του εδάφους και επιχώματα από κοκκώδη υλικά. Η βάση της κύριας όψης του αύλειου χώρου θα κατασκευαστεί από σκυρόδεμα C16/20, το πάχος της θα είναι 0,15μ. και θα τοποθετηθεί χαλύβδινο δομικό πλέγμα Β500C. Οι επιστρώσεις που θα γίνουν θα δημιουργούν μεγάλα καρέ από τσιμεντόπλακες, διαστάσεων 400x400x35 mm (τύπου βοτσαλωτές) και από συμπαγή κυβόλιθους από τσιμέντο, διαστάσεων 260x160x80 mm οιουδήποτε σχεδίου, χρώματος και υφής. Επίσης, θα γίνουν επιστρώσεις δαπέδων με απλές τσιμεντόπλακες, διαστάσεων 400x400x35 mm, χρώματος λευκού και μαύρου για τη δημιουργία υπαίθριας σκακιέρας. Στην πλαϊνή είσοδο θα τοποθετηθεί γρανιτικός κυβόλιθος, διαστάσεων 10x10x10cm. Σε ορισμένα σημεία του αύλειου χώρου θα τοποθετηθεί κυβόλιθος από τσιμέντο διάτρητος, διαστάσεων 50x50x10cm με διάκενο μεταξύ τους για την εγκατάσταση πρασίνου. Στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ θα γίνει συντήρηση του δαπέδου με ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη και νέα ασφαλτική στρώση. 

Ακόμη προβλέπεται να γίνει και αντικατάσταση της παλαιάς συρμάτινης περίφραξης με γαλβανισμένη εν θερμώ περίφραξη ελεύθερου ύψους 1,50μ. Στην κύρια όψη θα γίνει επένδυση του υφιστάμενου συμπαγούς τμήματος που έχει διαβρωθεί με διακοσμητικές εμφανείς δρομικές πλινθοδομές. Στο κάτω τμήμα της όψης αυτής θα τοποθετηθούν κανάλια αποστράγγισης δαπέδων, τυποποιημένα κανάλια εσωτερικού πλάτους 150 mm, με σχάρες από γαλβανισμένο χάλυβα για τα όμβρια ύδατα της αυλής. Διάσπαρτα και όπου κρίνεται αναγκαίο από της κλίσης που θα προκύψουν στον αύλειο χώρο θα τοποθετηθούν τυποποιημένα φρεάτια αποστράγγισης και αποχέτευσης ομβρίων.

Τέλος θα δημιουργηθούν παρτέρια/πεζούλια πρασίνου τόσο συνεπίπεδα με την πλακόστρωση, όσο και χτιστά από εμφανή σκυρόδεμα, ύψους περίπου 0,45cm και πλάτους 0,25 cm, ενώ στα σημεία των καθιστικών τα πεζούλια/πλάτη θα έχουν ύψος  περίπου 1,00 m και πλάτος 0,25 cm.

Σε επιλεγμένα σημεία θα τοποθετηθεί νέος αστικός εξοπλισμός και ειδικότερα μονόφωτα φωτιστικά σώματα, παγκάκια χτιστά με πλάτη και καθιστικό από εμφανή σκυρόδεμα, κάδοι απορριμμάτων, μεταλλικές σχάρες δένδρων, τραπεζόπαγκοι, μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων, παγκάκια χωρίς πλάτη και με πλάτη, όργανα γυμναστικής εξωτερικών χώρων (όπως όργανο ποδηλάτου, όργανο ελλειπτικής κίνησης, όργανο πάγκου κοιλιακών) καθώς και άλλες οικοδομικές εργασίες.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου με το Φ.Π.Α. είναι 99.999 ευρώ, ενώ στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές της επαρχίας μας να απολαμβάνουν έναν χώρο αναψυχής και άθλησης μέσα στον ιστό της πόλης η οποία στερείται ανάλογων υποδομών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ


Μια ιδιαίτερη γαστρονομική βραδιά με Αγιορείτικη Κουζίνα, οργανώνεται στην Έδεσσα την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 στο Κέντρο Καταρράκτες.
 Στόχος της φιλανθρωπικής εκδήλωσης είναι η οικονομική ενίσχυση του κοινωνικού συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης και των γιορτινών ενεργειών αλληλεγγύης σε ανθρώπους που δοκιμάζονται τις ημέρες αυτές στην Έδεσσα και την ευρύτερη περιοχή. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ι.Μ.Έδεσσης Πέλλης και Αλμωπίας και του Δήμου Έδεσσας.

Τα γεύματα της ημέρας ετοιμάζει και παρουσιάζει με ένα σύνολο εθελοντών ο μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμιανός, αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους. Στην ομάδα συμμετέχουν ο Θοδωρής Κουρατζόγλου, Καθηγητής ΙΕΚ Μαγειρικής, Αρχιμάγειρας μαζί με σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ Εδεσσας, οι chef των Καταρρακτών Στράτος Καραγιάννης & Κώστας Γιάγκος με εργαζόμενους του Κέντρου Καταρράκτες ενώ την παρουσίαση του δείπνου θα κάνει ο Γιώργος Παλησίδης, Ερευνητής Γαστρονομίας.

Το δείπνο συνδιοργανώνεται από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» / Γαστρονομική Λέσχη, τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Έδεσσας, το Εδεσσαϊκό Θέατρο μαζί με πολλούς άλλους φορείς της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας και του Δημοτικού Κέντρου Καταρρακτών.

 Την Μουσική της βραδιάς επιμελούνται το Ωδείο και η Φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας. Η οικονομική ενίσχυση είναι 15 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει το νηστίσιμο αγιορείτικο δείπνο μαζί με το αγιορείτικο κρασί και δύο πακέτα αλληλεγγύης που θα ενισχύσουν το γιορτινό τραπέζι συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη για τις ημέρες των εορτών. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν. 

Ώρα προσέλευσης 7.00μμ. Χώρος Κέντρο Καταρράκτες, Πάρκο Καταρρακτών, Έδεσσα 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...